Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Januari 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Voor de Leeuw is januari een periode om even lekker te genieten van mensen in je omgeving en vooral qua romantiek of gezin. Er zijn krachtige energieën, waardoor je een sterk verlangen hebt over zaken uit het verleden, heden en toekomst na te denken. Dit zijn vooral Jupiter en Saturnus in de eigenzinnige Waterman, waardoor er flink wat veranderingen kunnen zijn. Hierbij zal de retrograde Mercurius ook een steentje bijdragen, maar deze energie kan jou soms depressief maken. Je doet er goed aan spirituele energie van de Maan te gebruiken om je geestelijk te voeden en op te laden voor de veranderingen die deze planeten jou brengen. Je hebt behoefte aan mensen die je kunt vertrouwen, waarbij intieme relaties je voorkeur hebben boven vluchtige relaties. Ben je single dan kun je deze maand eenzaamheid voelen en heb je een sterke behoefte iemand te ontmoeten. Wanneer dit niet lukt, kun je frustraties ervaren. Tracht deze zoveel mogelijk in te tomen en je te richten op je eigen ontwikkeling. Heb je wel een relatie dan doe je er verstandig aan je partner veel aandacht te geven, zelfs als deze wat minder loopt. Er lijkt een nieuwe levensfase aan te komen, doordat de Zon in een gunstige positie staat. Hierdoor kan je veel energie ervaren en ben je fit en gezond en zit je vol levensvreugde. Ook Pluto, in de Steenbok, kan veel energie bieden en heeft de neiging om ook gericht te zijn op jouw levenskracht. Deze kan zich op verschillende manier omzetten in positieve emoties. Dit is afhankelijk hoe jij jezelf ontwikkeld hebt. Zit je lekker in je vel, dan zal je stabiel en sterk overkomen. Mensen zullen dan respect voor je hebben, omdat je vriendelijk en empathisch bent en anderen in hun waarde laat. Zit je echter niet lekker in je vel, dan kun je dominant zijn en wil je overheersen en strijden. Je komt dan negatiever over en dan vinden mensen het niet fijn met je om te gaan. Over het algemeen zal je echter veel positieve kanten van jezelf laten zien. Je hebt een goede persoonlijkheid en kunt nieuwe talenten aan jezelf ontdekken. Uranus en Mercurius zullen wel geregeld negatieve energie op je afsturen. Jupiter en onder andere de Zon zullen jou echter ondersteunen en negativiteit absorberen. De Maan en Mars brengen deze maand ook nog wel eens een krachtige spirituele energie, die jou vooral het 2de deel van de maand veel goeds brengt.

Liefde en relaties
In januari wil je vooral veel tijd met geliefden doorbrengen. De Volle Maan van de 5de biedt je een sterk verlangen om over zaken uit het verleden, heden en de toekomst na te denken. Je doet er goed aan deze spirituele energie te gebruiken om je geestelijk te voeden en je op te laden om veranderingen in je leven aan te brengen. Je hebt behoefte aan mensen die je kunt vertrouwen, waarbij intieme relaties je voorkeur hebben boven vluchtige relaties. Ben je single dan kun je je de komende maand eenzaam voelen en de behoefte hebben iemand te ontmoeten. Wanneer dit niet lukt, kun je frustraties ervaren. Tracht deze zoveel mogelijk in te tomen en je te richten op je eigen ontwikkeling. Heb je wel een relatie dan doe je er verstandig aan je partner veel aandacht te geven, zelfs als deze wat minder loopt. Er lijkt een nieuwe levensfase aan te komen, doordat de Zon in een gunstige positie in het teken van de Leeuw. Hierdoor kun je veel energie ervaren, waardoor je erg fit bent en vol levensvreugd. Ook Pluto kan veel energie bieden, doordat deze planeet jouw levenskracht kan vergroten. Deze kan zich op verschillende manier omzetten in positieve, maar ook in negatieve emoties. Dit is afhankelijk hoe jij jezelf ontwikkeld hebt. Zit je lekker in je vel, dan zal je stabiel en sterk overkomen. Mensen zullen dan respect voor je hebben, omdat je vriendelijk en empathisch bent en anderen in hun waarde laat. Zit je echter niet lekker in je vel, dan kun je erg dominant zijn en wil je overheersen en strijden. Je komt dan minder goed over, waardoor mensen het niet fijn vinden om met je om te gaan. Lukt het je om de positieve kant van je persoonlijkheid te vinden, dan kun je nieuwe talenten aan jezelf ontdekken. Uranus en Mercurius zullen een negatieve energie op je afsturen, welke echter geneutraliseerd wordt door de kracht van de Zon en Pluto. De Maan zal verder een confrontatie met Mars aangaan, waardoor er een krachtige spirituele energie op je af kan komen, die de gehele maand veel kan brengen.

Carrière en zakelijkheden
Het wordt op zakelijk gebied zeker geen slechte maand en je kunt vooral het 1ste deel financieel extra inkomsten vergaten. Vooral de eerste tien dagen brengen veel, omdat Jupiter en Saturnus jou dan een sterke drang geven om je ambities waar te maken. Ook zal Mars, naar de Stier bewegen en dat geeft over het algemeen een sterke passie om jezelf te willen ontwikkelen. Alles wat je wilt bereiken, zal een goede kans maken. Er wordt aangeraden niet af te wachten, maar de kracht die je nu op je afkrijgt, in de strijd te gooien. Je hebt dan veel meer kans om mogelijkheden af te dwingen. Het zal echter wel belangrijk zijn om verantwoordelijk te blijven. Je hebt nog wel eens de neiging om dingen te doen, die eigenlijk niet kunnen, waardoor je flink over grenzen kunt gaan. Dit kan een negatieve karma oproepen en zorgen dat je juist met achteruitgang te maken kunt krijgen. Merk je dat je niet op de goede manier bezig bent, dan zal je hier echt mee moeten stoppen, omdat je later deze maand dan de zure druiven van kunt plukken. Vooral Mars kan vanaf de 6de voor ergernis zorgen als deze door de Stier gaat reizen. Deze planeet zorgt ervoor dat jij deze ergernis in kracht om kunt zetten en juist gewenst gedrag kunt laten zien. Schroom niet vaardigheden en talenten te vergroten, door bijvoorbeeld met studie te beginnen of andere dingen te doen om te ontwikkelen. Daar kan je deze maand veel mee bereiken.

Er zijn deze maand ook zeker negatieve energieën, waardoor je het gevoel hebt dat mensen je tegen willen werken. Sommige mensen kunnen zelfs jaloers zijn en je dingen niet gunnen, maar het kan ook zo zijn dat je eigen onzekerheid de oorzaak is. Je kunt door je onzekerheid dan denken dat mensen je tegenwerken, maar in werkelijkheid, is het juist je eigen gedrag die hier voor zorgt. Vergeet niet dat jij een krachtige Leeuw bent, waardoor je ook zo sterk overkomt. Kom je dan onzeker over, dan zullen mensen dit niet gelijk zo zien. Ze denken dan juist dat jij arrogant of egoïstisch bent. Tracht mensen dus duidelijk te maken dat dit niet zo is en dat jij gewoon even wat minder lekker in je vel zit. Je zult merken dat er dan veel sneller weer rust is, waardoor jij weer die sterke Leeuw wordt. Je laat je dan door niets en niemand tegenhouden. Het zal voor de Leeuw dan ook belangrijk zijn om positief en vooral sensitief, empathisch en adequaat in het leven te staan. Mensen herkennen heus dat je sterk bent en respecteren juist jouw kracht. Stel je dus niet te bescheiden op, dan zal je merken dat er geen misverstanden komen. Heb je problemen met leidinggevenden, dan doe je er goed aan jezelf af te vragen of je wel op je plek zit. Zo ja, dan moet je het accepteren dat iemand leiding geeft. In dat geval is het wel belangrijk dat jij je wel wat meer bescheiden opstelt. Heb je het gevoel dat je niet op je plaats zit, dan is het een goede maand om je al te oriënteren op nieuwe mogelijkheden in je carrière. Vanaf de 20ste is er een krachtige energie om je te ontplooien. Pas wel op de retrograde bewegende Mercurius. Deze kan je ontwikkeling verstoren. Venus kan de laatste week energie bieden, waardoor je financieel een meevaller kunt krijgen.

Mentale en fysieke gezondheid voor alle tekens
De Maan neemt in januari een prominente rol in en zal de hele maand zorgen voor helende energie om bepaalde problemen zowel mentaal als fysiek op te lossen. Hoogtepunten zijn de Nieuwe en de Volle Maan. De Nieuwe Maan zal woensdag de 13de om 6:02 uur verschijnen. Deze energie zorgt dat we geduld kunnen bewaren en hierdoor kans maken om in onze carrière stappen te maken die ons hoger op de maatschappelijke ladder brengen. We kunnen besluiten om een studie te gaan doen of andere dingen om te ontwikkelen. Ook kunnen we in de liefde goede emoties krijgen, waardoor we op dat gebied lekker in ons vel zitten. De Nieuwe Maan vraagt wel eerlijk en verantwoordelijk te blijven. Mensen die dit niet doen, kunnen met onvoorziene obstakels te maken krijgen. Je dient dan ook volledig je verstand erbij te houden. Dat kan voor sommige mensen wel lastig zijn. Alles wat we nu bewerkstelligen, zal tijdens de Volle Maan van de 28ste om 20:18 nog extra versterkt worden. De energie van de Volle Maan laat zien dat mensen in staat zijn hun talenten onder de loep te nemen en nog sterker om nieuwe talenten te leren kennen. Er is een hogere spirituele energie, waardoor we goed aanvoelen wat we kunnen doen. Ook nu geldt dat we verantwoordelijk moeten blijven. De Volle Maan reageert sterker als je dit niet doet. De Leeuw is een vuurteken, dat empathisch is. Energie van de Maan kan helpen om deze te versterken. Hierdoor kun je deze maand moedig, nobel en zelfbewust zijn. Je ontwikkelt veel, waarbij je een talent kunt laten zien om te organiseren. Je moet alert zijn op negatief gedrag. Je kunt dan domineren, ijdel gedrag laten zien en egoïstisch worden. Wanneer je dit kunt onderdrukken, zal je zowel fysiek als mentaal gezonder zijn, omdat je minder stress ervaart. In contact met anderen kun je meer warmte laten zien, waardoor mensen makkelijk naar je toetrekken. Je zelfvertrouwen kan dan sterk toenemen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
De 1ste maand zal starten met Jupiter en Saturnus in de eigenzinnige Waterman, waardoor mensen soms de neiging hebben net even anders te reageren, dan ze normaal doen. De 6de zal de krijger Mars naar de sensuele Stier reizen en dit brengt flink wat passie en intimiteiten. Dit kan over het algemeen wel een positieve werking hebben. Door andere planeten moeten we opletten dat er weerstand en veranderingen kunnen ontstaan. Mercurius kan soms een moeizame energie geven om te communiceren. Deze planeet gaat de 8ste de afstandelijke Waterman in. Dit zorgt voor misverstanden in vriendschappen. Mensen zijn, als gevolg van het coronavirus nog steeds afstandelijk en niet iedereen zal hier even goed mee omgaan. Tracht zo empathisch mogelijk te zijn. Het zal een maand worden van positieve, maar ook negatieve gebeurtenissen op gebied van communicatie en technologie. We moeten vooral opletten met apparatuur en digitale zaken, omdat er op dat gebied flink wat misleiding kan zijn. Venus gaat deze periode naar de nuchtere en actieve Steenbok, waardoor er toch wel veel energie is om te willen presteren. We zullen vooral op moeten passen dat wij, als we teveel werken, problemen in een relatie kunnen krijgen. Dit kan in de liefde zijn, maar ook in andere contacten. Het is geen makkelijke energie, maar de meeste mensen zijn wel in staat om via communicatie tot oplossingen te komen. Het is belangrijk dat we de lockdown weten te overwinnen door op een vriendelijke wijze contact met elkaar te hebben, zelfs als we elkaar niet veel zien. Mensen die samenwonen, moeten opletten dat er geen onnodige ruzies komen als je teveel bij elkaar bent. De kans op irritatie is nu groter dan vorige maand. Singles moeten trachten contact via internet te maken, om toch geregeld nog wat sociale communicatie te hebben.

Januari is een maand, waarin we extra alert moeten zijn op problemen die de wereld teisteren. Vooral racisme, geweld tegen ouderen, vrouwen en kinderen zal deze maand de kop opsteken. Blijf hier alert op en neem geen risico. In de wereld kan deze energie zorgen dat bepaalde staatshoofden zeer dwars reageren, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Deze kunnen het wereldtoneel danig beïnvloeden. De 13de zal de Nieuwe Maan in de Steenbok krachtige energie geven om problemen op te lossen en op financieel gebied schoon schip te maken. Vanaf de 14de gaat Uranus voorwaarts bewegen. Het vorige jaar gaf deze planeet geregeld aan hoe we met moeilijke problemen om kunnen gaan. Niet iedereen heeft dit bewust ervaren, maar zonder de energie van Uranus had het misschien nog moeilijker geweest om ons staande te houden. Er was veel kritiek en mensen waren eigenlijk nooit tevreden, maar dit was voor de politiek en andere regeerders wel goed, omdat men gedwongen werd om toch te luisteren. De directe Uranus zal minder kritisch zijn en dit geeft ontspanning, waardoor mensen wat relaxter zijn. Dat lijkt goed, maar we kunnen hierdoor te makkelijk worden. Laten we onze ogen niet sluiten voor problemen die er in de wereld zijn of verdriet en pijn die mensen hebben. De 19de doet de Waterman zijn intrede en dit is een eigenzinnige, maar normatieve energie. Hierdoor gaan mensen automatisch wat relaxter met elkaar om. Ook zullen mensen elkaar minder snel aanvallen bij meningsverschillen. De Volle Maan van de 28ste vindt in de vurige Leeuw plaats. Dit is prima energie voor relaties, omdat mensen nu sympathiek en empathisch zijn, waardoor er minder conflicten zijn. Let wel, de Leeuw kan vurig zijn, maar alleen als mensen onrechtvaardig handelen. De vraag is, wie bepaalt wat er onrechtvaardig is? Daar kunnen meningsverschillen over zijn. Aan het eind van de maand gaat Mercurius retrograde in de Waterman. Het verleden kan ons parten spelen, waardoor een ex-partner of problemen van vroeger ons raken. Pas op met beantwoorden van mail of uitpraten van liefdesproblemen. De meesten zullen de energie op een gelukkige wijze gebruiken, waardoor we er het beste uit kunnen halen om goed in het leven te staan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)