Terug naar overzicht

Affirmaties positieve zelfsuggestie

geschreven door:

Medium Amanda op 03-02-2018 om 16:57

Een manier om onze gedachten, ons zelfbeeld, gezondheid en eigenwaarde te beïnvloeden is het gebruikt van affirmaties. Een affirmatie is niets anders dan een positieve zelfsuggestie. Heb je wel eens voor de spiegel gestaan en ?je kan het, ik ben mooi, sterk en gezond, ik ben gelukkig of ik ben ongelofelijk aantrekkelijk? geroepen? Dit voelt in het begin misschien wat gek, maar fake it,till you make it!

Affirmaties kunnen direct je onderbewustzijn beïnvloeden of ?herprogrammeren?. Het voelt wat onwennig in het begin maar als je het volhoudt kan het je heel veel brengen.

Affirmaties zijn korte boodschappen die je in gedachten uitspreekt en die je leven enorm beïnvloeden. Zonder dat je het in de gaten hebt, gebruik je de hele dag affirmaties. Vaak gebruik je een affirmatie negatief. Bijvoorbeeld: die trein haal ik nooit, dit kan ik niet, ik kom te laat, wat ben ik weer stom bezig. Feitelijk zijn dit soort gedachten een boodschap aan het onbewuste. Het onbewuste zal boodschappen uit het bewuste vrijwel ongecensureerd uitvoeren en voor je gaan realiseren, of ze nu negatief of positief zijn. Het onbewuste kan niet overweg met ?t woordje niet en slaat dat dus over. Zeg dus niet: ? Ik ben niet onzeker? maar zeg: ?Ik ben vol zelfvertrouwen?. Dat zinnetje kun je dan regelmatig hardop tegen jezelf zeggen of opschrijven. Je kunt het ook op een papiertje schrijven en dat op een plek neerleggen waar je het regelmatig ziet. Of je kunt het op een etiket schrijven en dat op bepaalde plekken plakken. Ook het oefenen voor een spiegel is een effectieve manier. Als je met affirmaties gaat werken, kan er in het begin nog wat weerstand zijn. Maar hoe meer weerstand je voelt hoe beter de desbetreffende affirmatie voor je werkt. Met affirmaties kan je direct je onderbewustzijn beïnvloeden.

Gedachten veroorzaken gevoelens. Als je er in slaagt je gedachten te veranderen zullen ook je gevoelens veranderen. Een gezonde geest gaat ook hand in hand met een gezond lichaam. Alles wat je jezelf suggereert of wat anderen je suggereren als je in diepe ontspanning bent, dringt diep door in de geest en kan voor een bijzondere lange tijd nawerken. Het is belangrijk dat je de affirmatie gebruikt alsof je je doel al bereikt hebt, dus in het nu. ?Ik ben gezond? is beter dan ik ?ik wil gezond worden?, aangezien het universum of ons onderbewuste alles letterlijk neemt en we anders ons hele leven blijven ?willen? in plaats van gewoon gezond zijn. Formuleer de affirmatie ook niet te letterlijk en te strak om een averechts effect te voorkomen. Blijf hierin vooral positief.

Dus nog even kort samengevat: een affirmatie is een positieve, bevestigende gedachte, die je regelmatig hardop of stil in gedachten kan herhalen. Het doel hiervan is dat je onderbewustzijn die gedachte aanvaardt, zodat je vanuit je onderbewustzijn op een positieve manier je leven (gedachten, gevoelens en je handelen) gaat beïnvloeden. Het onderbewuste is zeer ontvankelijk voor suggesties (zowel positieve als negatieve).

Als je die suggesties vaak bevestigt, vormen ze een zeer grote kracht.

Gedachten zijn krachten en bepalen voor een groot deel hoe je leven eruit ziet. Door affirmaties kunnen we ons leven een positieve wending geven. Bedenk zelf een mooie affirmatie of weet je geen affirmatie te bedenken dan kun je ook een al bestaande affirmatie gebruiken. Deze zijn vaak te vinden in boeken over positief denken of je kan eens op internet gaan zoeken. De affirmaties van de schrijfster Louise Hay zijn erg mooi vind ik persoonlijk. Ook kun je veel affirmaties vinden op Pinterest (i love it)

Een aantal algemene affirmaties zijn:

? Ik hou van mijn leven

? Ik hou van deze dag

? Het is gemakkelijk en aangenaam om mijn gedachten te veranderen

En last but not least:

? Iedere dag wordt mijn leven beter en beter.

Indien er behoefte bestaat voor het stellen van vragen, laat het mij weten. Ook als je meer over een bepaald onderwerp wilt weten hoor ik graag van je.

Warme groet,

Amanda

Tel je zegeningen, het liefst iedere dag

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)