Terug naar overzicht

De spiegel van je relatie

geschreven door:

Medium Elvira op 25-04-2018 om 11:13

De spiegel van je relatie weerkaatst liefde, niet altijd en niet altijd helemaal zuiver, maar de weerkaatsing is er, dag na dag. In een relatie waarin liefde leeft gebeurt het volgende. De energieën die je dingen laten doen uit woede, angst, onzekerheid en twijfel zijn vertrouwd. Je zou ze kunnen zien als een oud, donker huis waarnaar je terugkeert als je de dingen niet meer aankunt. Je hebt het idee dat het riskant is om de deur van dat huis open te doen en te zien wat er zich daarbuiten bevindt, maar als we liefde willen vinden zullen we ons toch naar buiten moeten wagen.
We besluiten dus het risico maar te nemen. We lopen het licht in en bieden onszelf aan aan een geliefde. Dat geeft een heerlijk gevoel. In ons oude, donkere huis hadden we ons zoiets zelfs niet kunnen voorstellen. Maar bij het eerste het beste obstakel rennen we weer naar binnen. We verkiezen de bekende angst en liefdeloosheid boven de kwetsbaarheid van de liefde, totdat we ons tenslotte zeker genoeg voelen om nog eens naar buiten te gaan en te zien wat liefde is.
Dat is in feite het ritme van elke intieme relatie: wagen en terugtrekken. We herhalen het keer op keer. We aanvaarden liefde en wijzen liefde af, totdat er tenslotte een wonder gebeurt; we hebben het oudere donkere huis niet meer nodig. Als we om ons heen kijken zien we een nieuw huis, een huis van licht. Maar waar komt het vandaan? Hoe hebben we het opgebouwd? Uit de liefde van het hart. In stilte heeft het onze hogere en lagere natuur met elkaar verweven. Het heeft angst, woede, overlevingsdrang en afweer samengevoegd met de energieën van toewijding, vertrouwen, mededogen en aanvaarding. En op dat moment hoor je bij iemand anders. Je voelt je veilig genoeg om samen in liefde te leven, zonder je te willen terugtrekken in het oude, duistere vertrek.
Als twee mensen komen vanuit liefde, hoeveel ze ook moeten overwinnen, wordt het huis van licht tenslotte voltooid. Dit is het stille project van elke relatie.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)