Terug naar overzicht

Voel je je eenzaam?

geschreven door:

Medium Elvira op 10-03-2017 om 15:19

Iedereen heeft zich wel eens eenzaam gevoeld en we weten allemaal hoe naar dat voelt. Tegenwoordig wordt er veel gesproken in de media over eenzaamheid onder ouderen. Eenzaamheid is echter niet iets dat alleen maar ouderen aangaat, ook veel jongeren voelen zich eenzaam. Het komt eigenlijk onder alle leeftijdsgroepen voor. Eenzaam kun je je voelen omdat je alleen bent maar ook in gezelschap kun je je eenzaam voelen.

Eenzaam zijn betekent eigenlijk dat je een leegte voelt van binnen, dat je niet gezien voelt en geen verbinding voelt. Niet iedereen die alleen is voelt zich eenzaam en niet iedereen die zich eenzaam voelt is alleen. Eén ding wat duidelijk is aan eenzaamheid is dat je verbinding mist. Je voelt je niet gezien of gehoord, voelt geen verbinding met de wereld, de aarde, de mensen om je heen, met jezelf of met het universum.

Er zijn mensen die leven alleen, maar hebben het vertrouwen dat er meer is tussen hemel en aarde waardoor ze zich nooit of weinig eenzaam voelen. Die voelen zich verbonden met de natuur, de dieren, de kosmos, God, de planten, of gewoon met het leven zelf.

Wat belangrijk is om van het eenzame gevoel af te komen is om weer verbinding te maken. Verbinding met datgene waardoor je weer voelt dat je leeft en dat je blij kunt zijn met jouw leven. Misschien kan dat niet de hele dag, misschien zijn het wel momenten, maar in die momenten dat je je niet eenzaam voelt, voel je je altijd verbonden.

Natuurlijk het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Er is ook wat vertrouwen voor nodig om je open te stellen voor het leven. Belangrijk is om te luisteren naar jezelf, jouw gevoel, je intu?tie, naar de dingen – groot of klein – waar jij gelukkig van wordt.

Soms is het fijn als een ander even met je meekijkt om je weer in verbinding te brengen met datgene waar jij gelukkig van wordt. Dat kan voor iedereen iets anders zijn. Hier op de lijn werken mensen die je daarbij kunnen helpen. Voel je je eenzaam maar wil je daar iets aan doen schroom dan niet en bel gerust. We staan hier klaar met een team van mensen die je vast en zeker verder kunnen helpen om uit je eenzaamheid te geraken.

Zelf zou ik je kunnen helpen door middel van het inzien van je energie. Ik krijg hierbij helder door waar je eenzaamheid mee te maken heeft, de oorzaken, de blokkades maar ook waar jouw mogelijkheden liggen om hieruit te geraken. En dan ook wat hierin bij jou past en jouw weg is.

Blijf je niet naar voelen door eenzaamheid, het hoeft niet. Ook voor jou zijn er verchillende mogelijkheden om hier uit te geraken.

Hartegroet van Elvira

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)