Maandhoroscoop Boogschutter

Maandhoroscoop Boogschutter

Maandhoroscoop Boogschutter

Geboortedatum 22 november t/m 22 december - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Venus en Pluto, in de serieuze Steenbok, zorgen voor een sterke invloed met gunstige mogelijkheden. Je bent net als het eind van de vorige maand snel en actief. Ook ben je onafhankelijk en intellectueel erg sterk. De kracht van Mercurius wordt versterkt door de Zon en Jupiter, jouw heersende planeet. Daardoor zal je niet alleen liefdevol voor jezelf zijn, maar ook voor anderen. Het is dus een prima tijd, maar wees niet te ongeduldig en impulsief. De Nieuwe Maan zal in jouw teken plaatsvinden en dit heeft krachtig effect op jou. Dit lijkt gunstig, maar brengt veel druk met zich mee. Het kan dan ook een zeer heftige en chaotische tijd zijn, die te maken heeft met andere invloeden, waardoor de Maan jouw leven op zijn kop kan zetten. Misschien kan je de eerste weken beter rustig aandoen en zorgen dat je orde op zaken stelt. Heb je die mogelijkheid dan is zelfs een reis of minimaal wat langer vrij van je werk aan te raden. In ieder geval dien je zoveel mogelijk mensen te vermijden waar je een negatieve band mee hebt. Belangrijke besluiten kun je beter tot na de 13de uitstellen. In wezen kan je tot de 13de wel alles doen, zolang je overzicht houdt en alles op een ordelijke en relaxte wijze afhandelt. Moet je reizen of belangrijke zakelijke dingen doen, plan deze dan en stel er anderen van op de hoogte. We doelen vooral op mensen in je naaste omgeving, zodat die niet voor een volslagen verrassing komen te staan. Mensen die studeren, kunnen deze periode veranderingen in hun onderwijsdoelen meemaken. Merk je aan jezelf dat je hieraan toe bent, dan wordt aangeraden dit te doen en niet te lang te wachten. Het wordt een bijzondere maand als het om je fysieke gesteldheid gaat. Het is namelijk een prima maand om aan je zelfbeeld te werken en jezelf misschien zelfs een nieuwe imago aan te meten. Dit kan je op alle gebieden, die hiermee te maken hebben, doen. Natuurlijk kan je kleding, haarstijl en make-up veranderen, maar het zal belangrijker zijn je levenspatroon te analyseren. Is het nodig, dan wordt er aangeraden je voedingspatroon te veranderen. Ook wordt geadviseerd te bekijken of je wel voldoende sport of beweegt. Mercurius werkt op jouw planeet en dit zal een positieve energie geven om jezelf anders op te stellen, zowel mentaal als fysiek. Het is een heftige energie, waardoor gebonden mensen wel eens met wat problemen te maken kunnen hebben. Je relatie zal dan op de proef worden gesteld. Dit kan zijn, omdat je partner problemen heeft, maar ook kan jijzelf onderdeel van het probleem zijn.

Singles kunnen nu vooral last hebben van eenzaamheid en het gevoel om hier iets aan te doen. Ook dit kan je beter tot na de 13de uitstellen. Vanaf deze periode kunnen er grote veranderingen in je carrière zijn, welke gunstig voor jou kunnen worden. Wel kunnen er problemen zijn, door dingen die vanuit de overheid worden gesteld. Je hebt nog wel eens moeite met veranderingen, vooral als die niet door jou worden geïnitieerd. Dit kan ook privé ontstaan als jij als ouder te maken krijgt met veranderingen die je kind meemaakt of jij als kind, die door ouders opeens op een andere wijze te bejegenen. Ook kan je in een relatie nog wel eens moeite hebben als je partner iets doet waar jij niet op rekent. Het zal echter wel een prima periode zijn voor contacten met familie, waarbij er erg veel liefde en saamhorigheid zal zijn. De 13de zal Mars het vierkant met Jupiter afsluiten en naar jouw teken verhuizen. Mars zal hierbij een conjunctie aangaan met de Zuidknoop van de Maan (Ketu), die in je sector van opwinding plaats gaat vinden. Ketu heeft de neiging de kracht van elke planeet, die binnen zijn bereik komt, te storen en dat betekent voor de Boogschutter dat de meeste negatieve energie afgewend gaat worden. De Volle Maan staat de 19de in de Tweelingen en in je sector van communicatie en sympathie. Hierdoor ben je open en liefdevol, waardoor je flink wat ideeën hebt. Het is een goede periode voor het maken van plannen voor het komende jaar. De Volle Maan is sociaal en moedigt aan om contact te maken met andere mensen. Je hebt veel liefde en vriendschap voor mensen in je omgeving. Vanaf deze periode kan je er van uitgaan dat de rest van de maand gelukkig en voorspoedig zal zijn. De 21ste zal de Zon in jouw sector van financiën komen, waardoor je hier ook veel in kunt bereiken. Jouw heersende planeet Jupiter zal aan het eind van de maand en in een groot deel van het volgende jaar in Vissen verblijven. Hierdoor zal je avontuurlijke ambities hebben, die voortkomen uit voorspellende dromen en intuïtie die veel sterker zal gaan worden. Kansen genoeg dus waardoor je het jaar fijn afsluit.

Liefde, relaties en sociale contacten
Door passionele planetaire energieën zal de Boogschutter heftige emoties ervaren. Je bent seksueel actief en zal in een relatie je partner verwennen, liefhebben en laten genieten van alles wat jij in je hebt. Dit is vooral de eerste weken, waarna je vanaf de 13de iets meer gas terugneemt. Lukt het om dit te doen, dan zal dit gedeelte ook liefde bieden, maar dan meer om samen met je partner bij mensen op bezoek te gaan en familie aandacht te geven. Overigens is de energie vanaf de derde week wel zeer storend voor mensen die een mindere relatie hadden. Krachtige relaties kunnen deze periode alleen maar sterker worden, maar zwakkere relaties kunnen leiden tot zelfs een breuk. Het is geen goede periode voor zwangerschap of gezinsuitbreiding. Ben je single, dan straal je krachtige magnetische energie uit, waardoor je genoeg aandacht krijgt. Je bent sexy en aantrekkelijk, waarbij het bijzonder zal zijn dat je een ander soort mens aantrekt, dan je gewoonlijk doet. Daardoor bestaat de kans dat je iemand ontmoet, die uiteindelijk zelfs tot statusverhoging van je leven kan zorgen. Inzake familie kan er wisselvallige energie bij de Boogschutter hangen. Daardoor kunnen er met name de laatste week problemen optreden. Je geduld zal op de proef gesteld worden en zult emoties onder controle moeten houden, omdat je anders met woedeaanvallen te maken kunt krijgen. Overigens zullen met name jongeren hier last van hebben. Voor hen wordt aangeraden hier hulp bij te zoeken als blijkt dat je jezelf niet onder controle kunt houden. Ouderen zullen op zich in staat zijn zichzelf in te houden. De aanwijzingen voor deze maand wijzen er over het algemeen wel op dat de problemen die er zijn, over het algemeen overwaaien. Hierdoor zal familie belangrijk zijn en is er veel contact. Gedurende een groot deel van de maand kan je wel een onbestemd gevoel hebben, waardoor je angsten kunt ervaren. Hierbij zal je niet genoeg aan je partner of familie hebben, maar wordt aangeraden hier met vrienden over te spreken. Er zijn aanwijzingen dat er op dit gebied planetaire invloeden zijn, die zorgen voor een goede en harmonieuze band met vrienden. Wees vooral eerlijk tegen jezelf en bespreek de dingen die je werkelijk dwars zitten, zelfs als deze met een relatie te maken hebben. Vrienden kunnen je hierbij prima ondersteunen en ervoor zorgen dat jij je emoties onder controle kan houden. De laatste week zal wel veel harmonie en liefde kennen, waarbij erotiek minder aan de orde is, maar vriendschap, liefde en evenwicht des te sterker zullen zijn om er een mooie afsluiting van het jaar van te maken.

Carrière en zakelijkheden
Waar je privé over het algemeen goede energieën ervaart, zal je carrière iets minder goed gaan. Op zich is dit niet storend, als je er maar rekening mee houdt en niet teveel stress krijgt als dingen anders gaan dan jij eigenlijk zou willen. Voor mensen die werkeloos zijn, zal de maand niet veel verandering laten zien, omdat de energie daar helemaal niet goed voor staat. Dit heeft er niet mee te maken dat je geen aanbiedingen krijgt, maar meer omdat de energie zorgt dat je erg kieskeurig bent en niet snel een baan zult accepteren. Mensen die wel een baan hebben, kunnen door dezelfde energie veel meer stress ervaren, waardoor ze alle zeilen bij moeten zetten. Financieel gezien zullen Mercurius en Saturnus niet eens negatief voor je zijn, maar ook weer niet zo goed dat je er rijk van wordt. Er kunnen situaties zijn, waarbij financiële situaties mis kunnen gaan. Dit zal voornamelijk de eerste twee weken van de maand ontstaan. Let dus op en zorg ervoor dat je advies inwint als je belangrijke contracten moet tekenen of andere belangrijke beslissingen moet nemen. De communicatie met vrienden, partners of collega’s zorgt dat er geen misverstanden optreden, maar toch kun je belangrijke zaken beter wel doorschuiven. De meest negatieve week is de tweede week, waarbij je veel hulp nodig zult hebben. In die periode lopen contacten met je collega’s niet altijd even lekker en kunnen er conflicten en problemen zijn. Ook zijn er deze periode problemen, die met machines, administratie of andere logistieke zaken te maken kunnen hebben. Ondanks dat er dus storende energieën zijn, zal je persoonlijk veel kracht hebben om hier goed mee om te gaan. Je bent intelligent en word er alleen maar sterker van als je onder druk staat. Je vindt het zelfs een uitdaging om ermee om te gaan en naar oplossingen te zoeken. De laatste twee weken gaan veel beter. Die periode zal jouw eigen teken prominent aanwezig zijn en kun je dus veel meer risico nemen als het om investeringen en andere financiële zaken gaat. Er is dan een goede sfeer op je werk en mensen zullen prima samenwerken. Je bent creatief en kunt ook plannen maken die je in het nieuwe jaar ten uitvoer zult brengen. Over het algemeen zal het vooral goed gaan met mensen die in beroepen werken waar ze fysiek werk verrichten. Ook mensen die in beroepen werken, die met de wet, justitie of kerk te maken hebben kunnen prima resultaten boeken. In een beroep, waar veel met intellect en administratie gewerkt wordt, zal de maand moeilijker zijn. Ben je eigenbaas, dan dien je de eerste twee weken op te letten dat je niet te impulsief bent en is het belangrijk hulp van vrienden of medewerkers te vragen als je ergens niet helemaal uitkomt. Het wordt geen makkelijke maand, maar uiteindelijk zal je er prima doorheen gaan komen en kan je de maand goed afsluiten.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Het kan een plezierige, maar stressvolle maand zijn. Dit laatste geldt vooral als je te somber bent en aan problemen blijft denken. Het is belangrijk jezelf op te peppen, te sporten en geregeld bij vrienden op bezoek te gaan. Fysiek zal het belangrijk zijn je weerstand te versterken, omdat er geregeld kansen zijn dat je met infecties en virussen te maken krijgt. Is je weerstand laag, dan zal je hier meerdere keren mee te maken krijgen en ga je van de ene naar de andere ziekte. Daardoor is de kans op covid natuurlijk ook aanwezig. Het zal belangrijk zijn geregeld buiten te zijn om frisse lucht te krijgen. Mensen die niet kunnen sporten doen er goed aan vaker te wandelen, zwemmen of te fietsen om fysiek op te laden. Het wordt een maand om slechte gewoonten echt af te leren. De maand begint prima als de liefdevolle Venus in de Steenbok komt. Daardoor zal je t/m de 9de krachtig zijn, mits je weerstand op peil houdt. De 10de t/m de 15de lijkt er een kink in de kabel te komen en moet je alert zijn op ziektes en lage weerstand. De periode na de 16de wil je feesten, maar let op dat je niet te vaak ongezond eet, omdat de kerstperiode dan minder verloopt. Blijf verantwoord, dan verloopt Oud en Nieuw uitstekend.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)