Rijk- Dom of is het Rijkdom?

Het was 15 jaar geleden. Ze had een relatie met een man die haar steeds weer naar beneden praatte. Ze voelde zich steeds eenzamer en kleiner bij hem. Niks was goed en ze voelde zich steeds minder waard. Ze dacht dat ze er niet meer toe deed en kreeg verlangen naar de hemel, de engelen en naar alle tuinen waarover ze ooit eens in een boek had gelezen over het hiernamaals. Zo kon het niet langer bedacht ze zich. Deze relatie maakte haar kapot! Met al haar moed en haar laatste energie nam ze het besluit om te vertrekken met kinderen en al. Hij maakte haar vreselijk klein en haar het leven zuur.

Waarom was ze ooit voor deze man gevallen? Ze noemen deze man ook wel een Narcist. Iemand die de ander (opzettelijk) kwaad doet, in een kooitje wil stoppen, kleineert en macht uitoefent door geestelijke mishandeling. Waarom koos ze ooit voor hem? Waarom had ze het niet gezien? Hoe moet het nu verder?

Ze zat jaren ineen gedoken in schuldgevoelens, zelfhaat en verdriet.

Hoe kom je hier weer bovenop?

In eerste instantie zit er vaak een les voor de persoon zelf in het verhaal. Was het niet zo dat ze deze man koos vanwege haar al slechte zelfbeeld en ze dit mocht herstellen door het aangaan van een meest gruwelijke versie van haar les? Iemand die nog erger deed tegen haar dan dat ze zelf al deed tegen zichzelf? Leert ze hier dan van om van zichzelf te gaan houden?

Ik denk het zelf van niet. Door deze situatie verergert je zelfbeeld en je situatie toch? Vaak is het wel waar. Dat je een les situatie uitzoekt in een nog ergere vorm om er zelf weer sterker uit te komen. De les te leren en het niet meer te hoeven ervaren in je verdere leven. Stel je gaat of ging met een Narcist, wat heb je dan wellicht te leren?

Kies voor je eigen welzijn & geluk

Allereerst de les om voor jezelf te kiezen en te blijven kiezen en je stuur van je leven in eigen hand te nemen. Waar sta je, wie ben je, wat vind jij belangrijk in het leven en waar doe je het eigenlijk voor? Voelt een situatie niet fijn? Ga het aan en probeer het positief te veranderen. Maar in het ergste geval hak je de knoop door. Een relatie met wie dan ook waardoor je van binnen en wellicht van buiten vernietigd wordt is onacceptabel. Jouw welzijn staat voorop. Kies dus ten alle tijden voor jezelf hoe lastig dat ook lijkt. Vertrek of stuur de ander weg.

Emoties laten komen & gaan

Na een heftige periode is het belangrijk om emoties er te laten zijn. Laat stromen wat uit het hart en de ziel komt. Laat het er zijn. Jij bent het waard om de emoties te voelen en er te laten zijn. Je bent een mens en geen robot die sterk en emotieloos moet zijn. Deel je verhaal met een ander, met een vertrouwenspersoon bijvoorbeeld van AstroAngels. Deel en verwerk je verdriet. Je verhaal is welkom en zeker nooit raar.

Ben je Dom?

Soms  komt het voor dat iemand zich dom voelt, lelijk, mislukt of anders na zo’n heftige periode. Maar je bent alles behalve dat. De ander is niet liefdevol naar je geweest, maar jij zelf waarschijnlijk ook niet. Heb je het uitgelokt? Nee ik geloof dat niet. Ben je voor jezelf opgekomen? Dan ben je sterk en dapper vind ik. Of ben je het gaan geloven wat de ander tegen je zei of hoe deze persoon tegen je deed? Is dat dan dom? NEE! Dat is onwetendheid en de grote kans om een grote les te leren.

Ben je Rijk?

Ja! Jij bent rijk, waardevol en van grote betekenis om hier op aarde te zijn. Laat ik dat even voorop zetten. Jij bent nodig op aarde en je mag er zijn en stralen als de zomerzon. Dat is Rijk zijn. Besef goed dat je ten alle tijden waardevol bent ook met wellicht niet juist gemaakte keuzes uit het verleden, gedrag dat niet wenselijk was of misschien verkeerde gedachten. Jij bent geschikt precies zoals je bent!

Rijkdom

Als je lijfelijk uit een nare situatie stapt dan is je systeem en je hoofd nog vaak in de oude situatie en beginnen we met het besef, het verwerken van alles en het loslaten van het oude. Het is bijna niet mogelijk om ineens van alle narigheid af te zijn. Dat weten we denk ik allemaal wel uit een eerdere ervaring uit het verleden, toch? Misschien begint het proces van herstel hier pas. Hoe krijg je weer meer eigenwaarde terug? Hoe voel je jezelf weer helemaal staan in positieve zin in het leven hier op aarde? Hoe zorg je dat het verlangen naar de hemel weg ebt? Hoe laat je de gruwelijke situatie achter je bijvoorbeeld als je noodgedwongen aan de ander blijft vast zitten? Hoe dan?

Eigenaarschap

Het grootste geschenk dat je jezelf kan geven is liefde. Onbegrensd en onvoorwaardelijk. Ik begrijp dat daar meestal een weg en geduld voor nodig is. Ik hoop dat je begrijpt dat je welkom bent voor een gesprek hierover om het verder uit te diepen om voorwaarts te gaan. Verder zal ik je in volgende Blogs meer vertellen over hoe je dit kan terug krijgen en hiervan goed kan herstellen. Graag zou ik zien dat je niet alleen lijfelijk, maar ook met je hoofd, hart en ziel uit de oude situatie stapt en het loslaat. Focus volledig op je eigen welzijn en laat de ander de ander zijn. Pure positieve energie voor jezelf is nu wel gepast. Gewoon omdat je het waard bent.

Je bent heel welkom bij mij.

Dikke knuffel Ilse

Box 0046