Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - Januari 2022

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Januari is voor de Stier een actieve maand, omdat je vaak de neiging krijgt allerlei vernieuwingen aan te brengen. Dit kan op vele gebieden zijn, zoals opknappen of opruimen van je huis of dingen die je op je werk anders wilt doen. In ieder geval heb je veel energie en krijg je ook steun van andere mensen krijgen. Venus bevindt zich in de Steenbok en geeft de Stier gunstige energie om een huidige relatie te verbeteren, maar ook om in je carrière mooie kansen te krijgen. Voor communiceren met mensen, samenwerken of de omgang met leidinggevenden is het een prima maand. Ook kan je bepaalde problemen of dingen, die eerst niet goed verliepen, nu wel met succes afronden. Dit kan zowel zakelijk als privé gebeuren. Let op dat de planeet van de liefde retrograde beweegt en dat dit betekent dat je op alle gebieden voorzichtig dient te blijven en niet te intens moet reageren. Begin januari staat Mercurius in de Waterman en dit is geen gunstige energie voor de Stier. Je kunt wel eens minder tevreden in het leven staan en dan stoer reageren. Hierbij wordt aangegeven dat geduld en bescheidenheid belangrijk zijn. Gelukkig zal de Zon in Steenbok een driehoek met je teken vormen en dit geeft mogelijkheden om jezelf beter uit te drukken. Deze geeft ook energie aan jouw creatieve karakter, waardoor je op vele gebieden jezelf uit kunt drukken, zowel verbaal, qua kunst, muziek als voor andere creatieve uitingen. Ook ben je wel in staat meestal de juiste dingen te zeggen en de juiste handelingen te doen. Naast deze creativiteit is het een prima energie om met kinderen en jongeren te communiceren. Je zit dan lekker in je vel en met jezelf in balans. De Nieuwe Maan staat de 2de in de Steenbok en deze energie geeft orde en regelmaat, waardoor je rond deze periode in staat bent achterstallige taken en problemen op te lossen. Let op dat Mars in de Boogschutter staat en dat dit dan juist passie en avontuurlijke gevoelens brengt. Je zult dus steeds een goede weg moeten vinden tussen de rust, die je ervaart en de passie die Mars brengt. Pas op dat je bescheiden blijft en niet te snel geïrriteerd raakt als mensen dingen doen, die jou storen. Balans, geduld en empathie zijn de hele maand dan ook zeker belangrijk.

Vanaf de 11de zal je automatisch bescheiden en terughoudend zijn. Je hebt veel zelfvertrouwen en kan zowel privé als zakelijk in harmonie met jezelf en anderen staan. Je bent sociaal en vindt het fijn om met mensen af te spreken en leuke dingen te doen. Je bent fysiek krachtig en voelt je ook erg vitaal. Je bent optimistisch en over het algemeen zal je gezondheid goed zijn. In je werk komen je vaardigheden en talenten goed naar voren en kan jij, als dat nodig is, ook de leiding nemen. Je kunt nu dingen doen, die later voor veel succes in je carrière kunnen zorgen. Je moet wel geduld houden, omdat de dingen die je nu doet, later dit jaar tot vruchtbaarheid komen. De Volle Maan komt de 18de in de Kreeft en deze energie kan jou onrustig maken, waarbij je niet zo goed weet wat je nou precies voelt en waarom. Je bent overbezorgd naar anderen en dat kan je beter niet overdrijven, omdat je daar mensen ook mee weg kunt duwen. Tracht emoties te controleren en laat je niet leiden door stemmingswisselingen. Je kunt in de liefde en vriendschappen te sentimenteel zijn en niet iedereen zal dit leuk vinden. Gebruik je deze energie positief, dan zal je in staat zijn juist veel goeds met sentimentaliteit te doen. Je kunt oude herinneringen terughalen en delen met anderen. Ook is deze energie dan goed om te ontspannen en eventuele fouten en problemen op te lossen. De Zon beweegt vanaf de 20ste in de Waterman en dit geeft mindere invloeden aan de Stier. Je kunt soms veel te trots en bezitterig zijn en denkt ook wel eens teveel aan jezelf. Tracht dit de kop in te drukken. Ga ook niet teveel dingen tegelijk doen, omdat je dan het overzicht kunt verliezen. Mars zal de 25ste de Steenbok in gaan en dit is weer een erg gunstige energie om persoonlijk te ontwikkelen. Gebruik je deze positief, dan zal je tot veel dingen in staat zijn. Je kunt veel vertrouwen en ambities hebben om je zakelijk en privé te ontplooien. De retrograde Mercurius zal vanaf de 27ste Mars gezelschap houden en dit geeft nog meer successen, maar dan wel bij dingen waar je al eerder gestart mee bent en die eerste niet lukten. Het eind van de maand is dan ook een periode om orde op zaken te stellen en oude doelen af te ronden en minder om met nieuwe en belangrijke zaken te starten. Deze kan je beter nog een weekje uitstellen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Januari zal voor familie en sociale contacten meestal stabiel zijn. Je zult weinig problemen kennen en bent over het algemeen gelukkig met mensen om je heen. Op romantisch gebied kun je soms wat minder intimiteit geven en ben je soms teveel op het vleselijke en seksuele. Let op dat je partner dit niet altijd waardeert. Je zult er hard voor moeten werken om hier zachter in te zijn en je partner niet alleen seksueel die aandacht te geven, maar ook qua liefde. De reden hiervoor is dat er vruchtbare energie hangt, waardoor je onbewust behoefte aan erotiek hebt. Mensen die plannen voor een kindje hebben, kunnen hier zeker mee doorgaan. Singles zullen meer erotiek nastreven dan zoeken naar een vaste relatie. Ze hebben veel behoefte aan mensen die net als zij lekker willen vrijen en het avontuur opzoeken. Hier is niets op tegen, behalve dat je mensen moet zoeken die dit willen en geen mensen die serieus zijn, omdat je ze anders kunt kwetsen. Wees altijd eerlijk en zorg dat je zeker weet dat de ander hetzelfde als jij wil. Let op voor ongewenste zwangerschap en soa en vrij vooral veilig. De maand begint met een dilemma, waarin je je afvraagt wat je precies in de liefde zoekt. De eerste periode van de maand is het belangrijk goed voor jezelf te zijn. Hoe prettiger jij in je vel zit, hoe beter je voor je partner bent. Het zal bijna een levensdoel zijn om je krachtig en emotioneel sterk te houden. Respect voor jezelf zorgt ervoor dat je meer in staat bent sympathiek en sensitief in de liefde te staan. Bedenk dat materiële geschenken niet altijd brengen wat je partner wil. Warmte en intimiteit zijn belangrijker. Singles moeten vooral t/m de 10de oppassen, omdat dates niet aan te raden zijn. Er hangt een negatieve energie, waardoor deze op dat moment niet datgene brengen wat je wilt. Er kunnen conflicten of andere problemen van komen. In een relatie kunnen deze dagen conflicten geven, maar dan pakken ze over het algemeen wel goed uit en kunnen er juist bepaalde dingen naar boven komen, die de relatie verbeteren. In het midden van de week ben je qua uitstraling op je sterkst. Je bent zeer sympathiek en mensen zullen onder de indruk zijn van de sensuele uitstraling die je hebt. In de periode van de 19de tot de 24ste moet je oppassen, omdat er veel irritatie in de lucht hangt. Na de 28ste voel je je het gezondst. Je bent fysiek sterk en het is een prima periode om te sporten en leuke activiteiten met je partner en anderen te doen. Voor besluiten op liefdesgebied zijn de laatste dagen zeer goed. Een prima tijd voor vakantieplannen of andere beslissingen die veel vreugde kunnen brengen.

Carrière en zakelijkheden
Voor de Stier komt er een fantastische tijd aan op gebied van carrière. Dit komt vooral, omdat je weet wat je moet doen, als gevolg van een versterkte intuïtie. Je instinct geeft aan hoe je moet handelen en ook nog eens wanneer. Dit komt omdat je ondersteuning krijgt van planeten die je gunstig gezind zijn. Venus en Neptunus zorgen rond de 3de gezamenlijk voor ideeën, die veel goeds opleveren. Zorg ervoor dat je die ideeën de tijd gunt en niet te snel gaat. Dan kunnen ze zorgen voor rusteloze energieën, die ervoor zorgen dat je met foute, vertragingen en storingen te maken krijgt. Voorkom dit door geduldig te zijn. In de periode van de 6de t/m de 9de zullen Venus, Mars, Jupiter en Pluto hun krachten bundelen, waardoor je prima samenwerkt, mensen ondersteunt en je ontwikkelt. Er zijn dus veel mogelijkheden om je te ontplooien. Alles wat je dan doet, zal over het algemeen voor fantastische resultaten zorgen. De Maan zal in de 3de week energie bieden en als je deze goed gebruikt, kan je hier meer dan een maand profijt van hebben. Doe je dit niet, dan kan het een last worden en dan kunnen er negatieve zake optreden. Daarnaast zal Venus gunstige energie bieden, waarbij je wel eerst aandacht moet geven aan taken die je eerder gestart bent. Heb je die af dan kun je met nieuwe taken beginnen en kun je ervan uitgaan, dat die de komende weken voor succes zorgen. De 24ste kun je belangrijke beslissingen nemen of dingen doen die je graag wilt, omdat Mars geluk versterkt en jij daar zakelijk en financieel veel mee kunt bereiken. De 31ste zal de Maan zorgen dat je intellectueel versterkt wordt, waardoor je makkelijk kennis op kunt nemen en jij je hiermee kunt ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
Deze maand zal de retrograde Venus ervoor zorgen dat we fysiek kwetsbaar zijn en ook wat trager. We functioneren met een lager fysiek tempo. Spiritueel is hierbij dat we deze periode kunnen werken aan de band die we met de natuur en hogere wereld hebben. De periode van de Nieuwe Maan van de 2de is geschikt om de band te versterken en contact met spirituele gidsen te zoeken. Ieder mens heeft één of meerdere gidsen en juist ten tijde van de krachtige januarimaan, kun je deze ontdekken als je er naar op zoek gaat. Het is een prima periode om fysiek en geestelijk op te laden met behulp van hogere energieën. Zorg dat je geduld hebt te ontwikkelen en overwin teleurstelling als je niet gelijk in staat bent de hogere energieën te ervaren. In principe kan de energie van de Maan de hele maand gevoeld worden van de Nieuwe tot de Volle Maan van de 18de. Meestal zal deze energie dan nog wel een tijdje voortduren. De maand januari wordt gezien als een goede periode om te werken aan datgene wat we tot nu toe bereikt hebben, met een schuin oog op eerdere successen en positieve momenten in ons leven. We kunnen als het ware ons leven evalueren en nieuwe plannen maken om te verbeteren en bepaalde dingen anders aan te pakken. Ook financieel kunnen we het een en ander op orde stellen, waardoor we niet alleen mentaal en fysiek een goede maand meemaken, maar ook in onze carrière. Houd in de gaten dat dit vooral gericht is op bepaalde zaken, die we eerder meedroegen. De Volle Maan zal helpen en energie geven om hieraan te werken. Dat kan natuurlijk alleen als je weet welke schulden (emotioneel, maar ook zakelijk) je nog hebt. Zijn dit tastbare zaken, dan kan je die nu het beste zo snel mogelijk aanpakken. Zijn het onbewuste zaken uit een ver verleden of een vorig leven, dan is het lastiger. Heb je het idee dat er zoiets speelt, dan doe je er goed aan paranormaal begaafde mensen op onze lijn te spreken, die gespecialiseerd zijn om ermee om te gaan.

Ondanks dat Stieren betrouwbare mensen zijn en het liefst op een stabiele manier in het leven staan, kunnen vooral jongere Stieren in de problemen komen. Met name als een jonge Stier niet op strikte en tegelijk liefdevolle manier opgevoed wordt, kan deze de neiging hebben met minder goede mensen om te gaan. Mocht je merken dat je hier last van hebt, dan is het belangrijk hier iets mee te doen. Advies van deskundigen, gesprekken met leeftijdsgenoten en misschien met je ouders is belangrijk. Ben je al volwassen en merk je dat je last hebt van datgene wat vroeger in de opvoeding is gebeurd, dan is het ook belangrijk hulp te zoeken. Wacht er niet te lang mee en vraag advies aan mensen die je vertrouwt of aan deskundigen. Januari zal een maand van discipline zijn, waarin het verlichten van emotionele lasten en studie- en werkdruk en voldoende sport aandacht nodig hebben. Ook zal het belangrijk zijn gezondheid in de gaten te houden. Januari is een maand waarin er mogelijkheden zijn ziek te worden, als gevolg van kwaaltjes, die op het eerste gezicht niet ernstig lijken. Activiteiten als yoga, meditatie en wandelingen in de buitenlucht zullen fysiek voor vitaliteit zorgen en mentaal voor ontspanning. Een Stier heeft het nodig om te ontspannen door alledaagse problemen achter je te laten. Vrouwen moeten opletten dat zij in januari niet meer eten, als gevolg van depressies dat ze te dik te zijn, en dan in een vicieuze cirkel terechtkomen. Wees voorzichtig met alcoholgebruik en risicovolle hobby’s. Ook wordt gewaarschuwd voor onveilige seks, waaruit ziektes voort kunnen komen. De man moet een duidelijke planning hebben, waarin hij ruimte maakt voor zowel zakelijke beslommeringen als ontspanning. Heb je de afgelopen tijd ongezond geleefd, dan kun je met gezondheidsklachten te kampen krijgen. Neem die serieus en ga voor de zekerheid naar een arts. Mannen die de eerste week veel wisselende seksuele contacten hebben, zullen dit moeten veranderen, omdat ook bij hen kans is dat ze er ziek van worden of er iemand ziek mee maken. Vrienden en het creëren van duidelijkheid zijn de voornaamste factoren om jezelf gezond te houden of te krijgen. Je hebt alles in eigen handen, maak daar dus gebruik van.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We wensen onze lezers een heel fijn 2022. Laten we onze schouders er onderzetten en saamhorigheid bovenal plaatsen, zodat we er het beste van maken. Er is in januari karmische energie, waarbij positief gedrag veel goeds brengt. De Zon beweegt tot 20 januari in Steenbok en deze kan enigszins vertragend werken. Er zijn minder ambities en mensen leggen nadruk op pleziertjes, avontuur en privécontacten. Carrière, studie of andere zakelijkheden zijn minder belangrijk. Mercurius zal de 1ste week in Steenbok bewegen, tezamen met de Zon, Venus en Pluto. De energie biedt positiviteit, die we gebruiken voor respect en waardering. Mercurius zal deze maand tussen de Steenbok en Waterman bewegen. Van de 2de t/m de 26ste in de Waterman en ervoor en erna in de Steenbok. Dit teken geeft mensen sterke kracht om gerespecteerd te worden. Door deze energie zijn de meesten gericht op wederzijdse empathie en vriendschap. In de Waterman laat Mercurius mensen in principe voor hun mening uitkomen. Niet iedereen is verstandig en we moeten oppassen dat we elkaar niet kwetsen. Een mening is okay, maar ga dit niet ongepast doen. De Nieuwe Maan staat de 2de in Steenbok. Deze combinatie geeft passionele energie, die speelsheid versterkt en serieus gedrag vermindert. Moeilijkheden, conflicten en andere problemen kunnen opgelost worden. De Steenbok heeft een helende werking op de mens en dit zal een bijzondere invloed op de stemming van mensen hebben. Mercurius beweegt retrograde, waardoor de energie op het verleden gericht is en bepaalde routines veranderen. Mensen kunnen teruggrijpen op dingen die ze vroeger deden, waardoor er een herziening kan zijn raden we aan energie van Mercurius te gebruiken om frustraties te voorkomen als dingen niet goed gaan. Zorg dat je methoden van vroeger gebruikt om te verbeteren, door creativiteit te activeren, zodat je persoonlijk kan ontwikkelen. Deze maand worden gedachten, emoties en gedragingen geïntensiveerd. Ondanks relaxte energie moeten we alert blijven dat we gevoelsmatig onevenwichtig zijn. Houden we emoties niet onder controle, dan zijn conflicten mogelijk met mensen die we normaal gesproken vertrouwen. Voorkom impulsiviteit, omdat juist deze voor kwetsende handelingen en woorden zorgt. Handel geduldig en blijf nuchter als er iets gebeurt wat je niet gewend bent of als iemand kritiek geeft. Blijf alert dat de planetaire energie zorgt dat we onbewust bepaald gedrag of emoties hebben. Deze kunnen onze nuchterheid vertroebelen.

Venus blijft tot de 1ste week van maart in Steenbok en verbindt zich met Pluto. Dit is een combinatie tussen strijd en liefde, waardoor erotiek spannend is. Mensen zoeken graag avontuur op en willen een partner, of iemand anders die ze op het oog hebben, prikkelen. Venus beweegt in januari retrograde in de Steenbok, terwijl Uranus retrograde in de Stier beweegt. We kunnen veel nadenken over trauma’s of andere negatieve ervaringen uit het verleden en innerlijke spanning brengen. Mars reist tot de 24ste in de Boogschutter en brengt passie en avontuur wat energie van Venus versterkt. Mensen zijn sociaal actief en trekken er op uit. Probleem is als de overheid restricties en maatregelen handhaaft, zodat we energie niet kwijt kunnen, wat destructief werkt. De beweging van Venus geeft positieve, maar ook negatieve effecten. Dit betekent voor romantische relaties, dat gevoelens voor een partner vertroebeld raken. Dit heeft gevolgen voor degenen in een harmonieuze relatie, omdat mensen nu veel meer liefde en verlangens willen, dan ze krijgen. We hebben de neiging de lat hoog te leggen. Velen hebben dan het idee dat ze te weinig aandacht krijgen. Ze denken dan dat een partner of familielid gericht is op anderen en minder op henzelf. Daarbij kunnen er problemen zijn met communicatie. Wees alert dat nu optredende problemen niet opgelost worden en ernstige vormen aannemen. Het zal moeilijk worden ze in de toekomst op te lossen. Ook bestaat de kans dat er later grote problemen door komen, waardoor een relatie uiteindelijk kan stranden. Venus roept namelijk diepgewortelde zorgen op over onze relatie, waardoor emoties verzwakt worden en we evenwicht kunnen verliezen. De gehele periode tot de 1ste week van maart is zelfs niet geschikt voor een nieuwe liefde. Singles kunnen zich door deze energie moeilijk geven en gevoelens zijn dan ook minder geschikt voor een serieuze relatie. Passie en onrust kunnen ons erg onzeker maken. Kortstondige contacten kunnen er spannend zijn, maar wacht beter met iets serieus. Relaties die tijdens de retrograde van Venus starten, duren meestal niet erg lang.

Vanaf de 20ste is er een astrologische verandering, door de Zon die van de Steenbok naar de Waterman verhuist. Dit heeft een krachtige invloed. De Steenbok is namelijk veel nuchterder en relaxter dan de Waterman. Er zal eigenzinnige energie op de Aarde afkomen. Dit geeft zowel positieve als negatieve energie. Aan de ene kant kan dit heel wat eigenwijze en kritische energie brengen, aan de andere kant is er sympathieke en empathische energie. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan, waardoor we alert moeten blijven hoe we deze energie dan gebruiken. Er is deze periode een verbinding tussen de Zon en Neptunus, die ook gericht is op persoonlijk leven. Mensen zullen dan eerder geneigd zijn talenten op persoonlijk vlak te ontplooien en minder in hun carrière. De spirituele energie zorgt ervoor dat mensen elkaar veel meer willen ondersteunen, waardoor er een periode van saamhorigheid aan kan komen. Liefdadigheid en vrijwilligerswerk zullen meer aandacht krijgen. Heb je tijd en wil jij je nuttig maken zonder ermee te verdienen, dan wordt aangeraden hier iets mee te doen. Bedenk dat positieve handelingen zorgen voor positieve karma. Jupiter reist deze tijd in de Vissen en brengt een positieve en dromerige energie. Hierdoor vinden we het fijn inderdaad meer op plezier en activiteiten te richten. Het wordt dus zeker geen makkelijke maand, door tegenstrijdige krachten. Toch kunnen we er gerust op zijn dat mensen over het algemeen vredige en relaxte energie ervaren. Er wordt aangeraden om je vooral op geliefden en vertrouwde mensen te richten. Laat negatief ingestelde mensen beter even links liggen. Vanaf de 24ste tot de 1ste week van maart beweegt Mars in de Steenbok en is gericht op carrière en ontwikkelen van vaardigheden. Ambities kunnen sterk zijn, als de kosmos ons enthousiast maakt om meer te bereiken. Deze tijd is duidelijk een periode van verandering en transformatie. Daarbij ligt de nadruk op carrière en zakelijkheden, waardoor we het privéleven loslaten. Rust, zelfbeheersing en geduld zullen onder druk staan en vooral voor mensen die onverantwoordelijk of onzeker in het leven staan. We doen er goed aan ons te richten op het onder controle houden van innerlijke passie. Sport, meditatie en yoga zijn zeker aan te raden om deze energie op een goede wijze te verwerken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)