Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Maandhoroscoop Stier

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Stier zal in december beïnvloed worden door de verbinding die Venus en Pluto met elkaar in de Steenbok aangaan. Deze vindt plaats in je sector van aantrekking en mysterie. De Stier wordt hierdoor sterk tot het onbekende aangetrokken en dit brengt spanningen en uitdagingen. De Steenbok is een planeet die voor de lange termijn veel krachten brengt, waardoor de Stier deze maand al bezig zal zijn dingen te ontdekken of te plannen, die later profijt brengen. Er wordt aangeraden gebruik te maken van deze krachten, omdat je er veel kansen door krijgt. Pas op dat de energie ook wat teveel intense gevoelens kan geven. Stieren zijn nogal op succes en bezittingen gericht en door deze energie kan je er zelfs enigszins door geobsedeerd raken. Dit kan dan negatieve energie opwekken en deze is over het algemeen niet gunstig voor de plannen die je hebt. Je mag dus best buiten je comfortzone gaan, zolang het beheersbaar blijft. Lukt dit, dan is het een inspirerende maand om er iets van te maken en kan jij je goed ontwikkelen. Er wordt wel bij alles wat je deze maand doet, aangeraden realistisch te blijven en geduld te bewaren. Alleen op deze wijze ben je in staat te slagen in datgene wat je van plan bent of de activiteiten die je deze maand gaat doen. Dit kan gaan om privézaken, maar ook carrière of studie. De Nieuwe Maan zal de 4de in de Boogschutter staan en in verbinding met Mercurius, wat gebeurt in de sector van transformatie en bezittingen. Door deze combinatie ben je in staat makkelijker strategieën te bedenken om verder te gaan jezelf te ontwikkelen. Ondanks dat het geen eenvoudige tijd is, als gevolg van de maatregelen van de regering zullen Stieren eigenzinnig genoeg zijn om datgene te doen wat binnen de mogelijkheden ligt. Wees niet bang dingen te doen, die het leven leuk houden. Anderen zullen hier soms kritiek op hebben, vooral als ze veel geld kosten. Zolang jij echter verstandig blijft, hoef je je geen zorgen te maken. Rond de 13de zal er deze maand een krachtige energie zijn, als gevolg van Mars, in de Schorpioen, die in een vierkant met Jupiter komt te staan. Deze kracht zal zorgen dat je meer in staat bent te ontwikkelen in je carrière. Blijf opletten dat de kracht zo sterk is dat je plannen en ideeën hebt, maar het moeilijk is deze daadwerkelijk uit te voeren. Er zullen flink wat uitdagingen zijn en je zult offers moeten brengen om dit te bewerkstelligen, maar er zijn over het algemeen goede resultaten te boeken. Je bent iemand die in tijden van druk namelijk extra goed handelt. Let wel op dat je duidelijk blijft naar mensen in je naaste omgeving. Je kunt het zo druk hebben dat je hen wel eens vergeet. Er kan dan wat onenigheid zijn met geliefden. Ook kunnen er mensen zijn, die jouw ideeën en plannen kunnen bekritiseren. Luister hiernaar en bekijk wat je er mee kunt om dingen anders te doen.

Mars verhuist de 13de naar de Boogschutter en verbindt zich met de Zuidknoop van de Maan (Ketu). Deze overgang kan de Stier mentale klachten geven, voortkomend uit onzekerheid, bezorgdheid en zelfs angst om fouten te maken. Ketu is een onzichtbare kracht, die de neiging geeft planeten die nu veel invloed hebben te onderdrukken in hun energie. De agressie van Mars, die jij meestal in positieve daden omzet, kan zorgen dat jij veel energie opkropt. Op zich niet erg, als je maar wel in staat bent om deze opgekropte gevoelens en fysieke energie alsnog de juiste richting op te laten wijzen. Het zal voor de Stier wel erg lastig zijn er een weg in te vinden. Vooral emoties kunnen jou dan ook blokkeren om goed te handelen. Praat erover Stier en durf mensen te vertrouwen. Heb je geen mensen waar je dit bij kunt, dan is het een maand om alert te zijn en te bekijken hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten, waar je dit wel bij kunt. De 19de zal de Volle Maan, in de sympathieke Tweeling, in je sector van financiën en bezittingen plaatsvinden. Deze energie kan je de gehele maand bij je dragen en zelfs in het nieuwe jaar meenemen. Positief is dat deze energie zorgt dat je meer bezittingen en financiën kunt krijgen. Dit kan je echter alleen doen door communicatie en delen van informatie. Dit laatste is voor de kritische en eigenwijze Stier lastig. De energie van de Maan heb je hard nodig, omdat er de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en retrograde Uranus. Dit vierkant roept protest en rebellie op. Het zou kunnen dat dit met de maatregelen van de overheid te maken heeft. Mensen kunnen emoties moeilijk onder controle houden en er zijn aanwijzingen op geweld. Degenen die verandering eisen, aanvaarden het moeilijk als hun ethiek in gevaar gebracht wordt. Voor de Stier zelf kan deze periode invloed hebben op je gevoel van eigenwaarde. Je kunt minder evenwichtige gevoelens hebben, waardoor je niet altijd de juiste beslissingen kunt nemen. Mensen die in hun werk of op andere gebieden merken dat ze zich niet prettig voelen, zullen deze periode de neiging krijgen om te verkassen. Er zijn aanwijzingen dat vooral je zakelijke leven je onzeker kan maken en dan kan je deze aanpakken, door in je zakelijke leven veranderingen aan te brengen. Toch zal je deze maand merken dat je er uiteindelijk wel goed doorheen komt en in staat bent alsnog dingen voor elkaar te krijgen, die jou toekomst er gunstig uit laten zien.

Liefde, relaties en sociale contacten
Het is een maand waarin de liefdesplaneet Venus jou wijze raad en energie geeft, waardoor je liefde en vriendschap genoeg zult krijgen. Het is belangrijk om eigenwijsheid in te tomen en niet te heftig te reageren als je partner iets doet wat jou niet zint. Wees sympathiek en liefdevol en geef op een zachte manier aan wat jij graag wilt, maar luister ook naar je partner. December zal veel romantiek kennen, met veel leuke activiteiten. Het is een maand om er met het hele gezin op uit te trekken door leuke activiteiten te doen of op reis te gaan. Het contact met familie zal sterker worden en er is wederzijds liefde. Iets wat je erg nodig zult hebben, zowel moreel als financieel. Daarnaast zal het jou en de anderen mentaal een positieve boost geven. Voor singles kent december veel kans op een nieuwe liefde, waarbij voorspeld wordt dat je de meeste kans maakt met iemand uit een andere cultuur. Kom je een aantrekkelijk persoon tegen, speel dan geen verstoppertje en laat je gevoelens zien. Vanaf de 2de zijn er planetaire energieën die zowel mentaal als intellectueel veel kracht bieden. Of je nu gebonden bent of single, er wordt op aangedrongen negativiteit los te laten. Dit zal ervoor zorgen dat je in de romantiek veel goede dingen tegenkomt. Let op dat Mercurius t/m de 3de een krachtige invloed op jouw gemoedstoestand kan hebben, waardoor je op woorden en daden moet letten. Ook al bedoel je het goed, toch kan je dingen zeggen, die verkeerd begrepen worden. Dit zal je gemoedstoestand niet ten goede komen en romantiek en sociale contacten onder druk zetten. De Nieuwe Maan van zal de eerste week, maar ook doorwerkend in de 2de week veel energie geven en een tijd van liefde en passie inluiden. Je kunt je de rest van de maand verheugen op liefdevolle contacten met een partner, vrienden en familie. Ben je single, dan is de kans op een nieuwe partner ook zeker zeer groot. De periode van de 6de t/m de 8ste zal een goede energie voor gebonden mensen geven en ervoor zorgen dat je de relatie naar een hoger niveau brengt. De 10de en 11de kan er storende energie hangen, waardoor je jaloers en bezitterig kunt worden als je partner tijd voor zichzelf wil. Tracht hier relaxt in te blijven en vertrouw de ander. Op de 15de zal er een bijzondere energie zijn, waardoor je dingen wilt doen, die niet altijd binnen je comfortzone liggen, maar wel spannend zijn. Zolang je maar geen andere mensen kwetst, kan je hier veel leuks door beleven. De Volle Maan van de 19de komt in de Tweeling binnen, waar1door je erg aantrekkelijk bent en bijdehand kunt zijn. Singles kunnen deze energie goed gebruiken om een nieuwe partner te strikken. De feestdagen en gehele laatste week zijn geschikt voor sociale contacten en ook uitermate geschikt voor de liefde, waarbij de 25ste en 28ste er nog het meest bovenuit springen.

Carrière en zakelijkheden
Deze maand zal je er hard voor moeten werken om te ontwikkelen en in het leven vooruit te komen. Je hebt vele kansen, maar er zijn ook vele tegenstellingen, die jou onder druk zetten. Er is de hele maand een krachtige energie vanuit de Steenbok, die ervoor zorgt dat je informatie verzamelt. Zelfs als deze minder goed is, zal jij er nog iets van kunnen maken. Je bent namelijk iemand die zeer eigenwijs is en bent daardoor in staat om het positieve uit het negatieve te destilleren. Met name Venus en Pluto kunnen jou begeleiden en ook Mercurius kan hier flink bij ondersteunen. Het is een tegenstrijdige energie, die wel kan zorgen dat je comfortabel en prettig door het leven kunt gaan. Je doet er alles aan om het leven zo prettig mogelijk te maken en wilt daarom geld verdienen. Je zult de positieve energie van Mercurius en Venus gebruiken om dromen waar te maken. Mars, in de Schorpioen, zal een sterke kracht met Jupiter aangaan. Er komen kansen om te ontplooien, maar gebruik dan wel jouw talenten en vaardigheden om dit op een positieve manier te doen. Onverantwoordelijk gedrag zal leiden tot achteruitgang en daar zit je niet op te wachten. Vanaf de 13de is er een subtiele, krachtige energie die ervoor zorgt dat je veel actie onderneemt en daarmee veel bereikt. Je bent in staat en bereid om naar mensen hun wensen te luisteren en zal er zeker iets mee doen. Mars en Jupiter zullen je veel strijdlust en avontuurlijke gevoelens brengen. Je wordt spiritueel versterkt en bent je meer bewust van eigen gevoelens en wensen. Je bent niet alleen meer zelfbewust, maar ontwikkelt ook sterk doordat er makkelijker kennis opgenomen kan worden. Mercurius zal vooral in de laatste week prikkelen om het verleden te overzien en te begrijpen wat je fout deed, maar ook wat je kunt doen om meer te bereiken. Dit is een perfecte tijd om deze dingen nu aan te pakken. Conflicten kunnen opgelost worden en je bent in staat om bepaalde fouten recht te trekken. Neem vooral de feestdagen gas terug en richt je op vrienden en familie. De 28ste is een geluksdag, waarbij je niet alleen een nieuwe baan kunt krijgen of nieuwe projecten binnen kunt halen, maar je ook gunstige investeringen kunt doen of een gokje kunt wagen. Mars en Neptunus kunnen het laatste deel van de maand intense energie op je uitstralen en je kunt deze gebruiken om de liefde een positieve stimulans te geven, waardoor je het jaar prima afsluit.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

December zal voor de Stier een tijd worden, waarin je dient te ontspannen en misschien ook wel even gas terug moet nemen. Dit is natuurlijk logisch door alle feestdagen, maar je hebt ook wel de neiging zelfs op deze dagen teveel door te gaan. Lukt het je rust te vinden om er even op uit te trekken, dan zal je jezelf prima opladen. Je gezondheid zal uitstekend zijn en je bent mentaal zo sterk dat het een prima periode is om bepaalde mindere gewoontes af te leren. Vooral alcohol, drugs en sigaretten dienen onder de loep genomen te worden, evenals zaken als koffie, suiker, zout en vet. Het is de juiste periode en alles wat je nu bewerkstelligt, zal in de toekomst zeer waarschijnlijk duurzaam blijken te zijn. Wel moet je constant voorzichtig zijn door de sluimerende covid. Zorg ervoor dat je gezondheid structureel op orde brengt. Je vitaliteit zal deze maand zeker stijgen en als je ook nog voldoende beweegt, zal je metabolisme toenemen en kan je weerstand erg sterk zijn en kan je bestand zijn tegen besmettelijke ziektes. Het is een prima periode om je fysiek aan te pakken. Tenslotte wordt aangeraden meer water en thee te drinken en minder alcohol en koffie. Dit geeft je lichaam, geest en ziel een positieve boost.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)