Blog by Ilse: Heeft vakantie een doel?

Sommigen van ons vierden de vakantie deze zomer elders, anderen in Nederland.
Even uit het ritme van de dag en ons ergens anders begeven. 
Of zocht jij thuis de rust op? Welke keuze jij ook hebt gemaakt deze zomer gezien jouw mogelijkheden waarin je zit, vaak komen we tot bezinning.
Tot conclusies. Hebben we tijd om na te denken over ons leven. 

Voor mij is het soms net oud en nieuw de zomer. Ik stel mezelf nieuwe doelen en neem me voor deze ook te gaan halen. Herken jij dat? Of verzand je in gedachten en emoties? Vaak gaan emoties en gedachten over iemand die je lief hebt, heel erg mist of waar je het juist wel of niet fijn mee hebt. Deze situaties betreffende de liefde zijn vaak niet gemakkelijk als het gaat om twijfel.

Twijfel jij over de liefde? Worstel jij met jezelf of je omgeving, je leven? Dat is heel herkenbaar voor iedereen. Er is namelijk vaak iets dat voor je gevoel nog niet compleet is. Maar wat is dat eigenlijk? Heb je een ander nodig, iemands anders liefde nodig om gelukkig te zijn? Liefde is iets heel moois, iets aangrijpends, iets spannends, waardevol maar ook vaak hetgeen dat het meeste impact heeft op ons leven. We kunnen er van vliegen van vreugde in goede tijden, maar ook struikelen van verdriet in tijden van onzekerheid.

Ik stel mezelf vaak in de zomer weer als doel om los te laten. Gewoon het leven, God en het universum haar gang laten gaan. Mijn wensen uitspreken en dan vertrouwen op een goede afloop. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, nietwaar? Hoe kun je vertrouwen hebben als je bijvoorbeeld veel negatieve ervaringen hebt gehad. Waarom zou het nu wel goed gaan?

Precies juist NU omdat NU anders is dan toen en gisteren en zojuist. Iedere dag biedt nieuwe kansen voor ieder mens. Geloof mij maar. Wanneer je de kracht hebt om ervoor te kiezen om te vertrouwen in het leven, je wensen uit te spreken en te handelen naar je wens…..vooral om het niet te willen controleren! Dan zal alles in je leven gemakkelijker gaan stromen, je houd het immers niet meer vast J. 

Het is als de zee, die je misschien op vakantie zag. Laat het stromen. Ook je emoties mogen stromen en hoeven niet verborgen te blijven. Hoe lekker is dat. Dat je jezelf overgeeft aan het leven en alles er mag zijn. Is dat niet een nobel streven en een mooi doel. Ik blijf het doel voor ogen houden. Op een dag gaat het mij lukken om ook de kleine dingen nog los te laten. Ik geloof, vertrouw en laat het leven komen zoals het komt. Drijf je met mij mee door de stroming naar vreugde en onafhankelijkheid, het loslaten van controle? 

Stel jij ook doelen voor jezelf deze zomer? Gewoon doen! Als ik je verder op weg kan helpen dan bel je mij maar.

Liefs Ilse  
Box 0046

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)