Tenenlezen

Ben je ook erg nieuwsgierig naar wat jouw tenen over jouw karakter zeggen? Elke teen weerspiegelt een andere karaktereigenschap. Tenenlezen is een methode die je inzicht geeft in je gedrag, karakter en persoonlijkheid.

Maar wat zeggen jouw tenen over jou? Je hebt geen goede of slechte tenen, dat is het mooie hiervan. Er is geen oordeel. Je bent zoals je bent! Heel erg leuk, maar wat kun je hiermee??
Tenenlezen gaat uit van het holistische principe. Dat betekend: Jouw lichaam en geest vormen onlosmakelijk 1 geheel. Dus kan je in een deel het geheel weerspiegeld zien. Er wordt je als het ware een spiegel voorgehouden, waarin je de blauwdruk van je ware ZELF (je ziel) kunt zien.

Wat kom je te weten?

 

 • Zelfkennis vergroten
  Je komt meer te weten over je persoonlijkheid.(ego) Er wordt als het ware een spiegel voorgehouden. En je komt meer te weten over je karakter en waar je talentenen valkuilen zitten
 • (Spannings) klachten
  Alles wat je voelt, denkt en ervaart, wordt als informatie opgeslagen in je ( energie) lichaan en uit zich in je (fysieke) lichaam. D.m.v. tenenlezen kan je signalen opvangen vanuit je lichaam.
 • Versterken van je relatie
  Het kan zeer verhelderend werken in je privé en/of werksfeer. Het geeft inzicht in jouw persoonlijkheid en van de ander. Dit alles kan leiden tot wederzijds begrip en respect.
 • Opvoeding
  Als we de tenenlezen van baby’s en kinderen kan je als ouders een inzicht krijgen over je kind. Je kunt hierdoor bewuster keuzes maken die juist effect hebben op de ontwikkeling van je kind.
 • Inzicht voor de hulpverlener
  Hulpverleners in de zorg hebben baat bij tenenlezen. Zij leren de cliënt (denk aan gehandicapten en dementerenden) beter kennen en kunnen dan hulp op maat bieden.

Hoe lees je je eigen tenen?

 

Zoals je wellicht weet, bestaat in de Kosmos alles uit energie. Mens, dier en dingen, alles om ons heen is energie, maar dan in een andere vorm. We zien deze energie niet maar kunnen deze wel voelen, deze loopt langs energie banen, oftewel chakra’s.
Een omschrijving van al je tenen kun je zien in de afbeelding hieronder. Wil je echt weten wat jouw tenen over jou vertellen? Neem dan contact op met een van onze ‘tenenlezers’ bij Astroangels.

 

Nog een leuk klein voorbeeld wat je te weten kunt komen over je eigen tenen:

 • Grote teen:
  Is deze langer dan de andere: Dan ben je slim en creatief. Je denkt in oplossingen, hebt je antwoord altijd klaar. Helaas kan je je niet focussen op 1 ding.
  Is deze kleiner: dan ben je slim en efficiënt, een multi tasker, goed in delegeren en bent goed in mensen overhalen d.m.v. je charme.
 • Tweede teen
  Is deze langer dan de andere: Kenmerkend voor een goede leider. Je bent vindingrijk en dynamisch. En wil je zaken geregeld hebben. Let op dat je hierdoor niet bazig wordt.
  Is deze kleiner: Je houdt van harmonie en bent in afwachtende houding
 • Derde teen
  Is deze langer dan de andere: Je bent energiek en hebt wilskracht. Hoe langer de teen hoe meer gedreven je bent, je bent in staat om een succesvolle carrière op te bouwen. Nadeel: Je werk zal je opslokken, let hierop. Vergeet niet te genieten!
  Is deze kleiner: Je geniet dan juist van de mooie dingen in het leven. Je bent relaxed en ontspannen, anderen noemen dit ‘lui’
 • De vierde teen
  Is deze langer dan de andere: Je familie is belangrijk voor je. Je bent een goed luisterend oor. Maar gaat te veel mee met anderen hun problemen.
  Heb je een ongelukkige relatie met iemand gehad, dan zal deze teen krom zijn.
  Is deze kort: Familie en relaties staan niet op de eerste plaats voor jou.
 • Kleine teen
  Als deze heel klein is: hou je niet van verantwoordelijkheid, ben je snel verveeld en op zoek naar avontuur.
  Kan je wiebelen met je kleine teen, zonder dat je vierde teen meebeweegt, dan ben je impulsief, avontuurlijk en een flirt.
  Kan je dat niet: Je bent loyaal, voorspelbaar en trouw.
 • Alle tenen op een lijn
  Als elke teen net ietsje groter is dan die ervoor, dan ben je praktisch ingesteld, houdt van details en maakt alles af wat je begint. Goede werknemer, loyale vriend en partner. Let op dat je je niet ergert aan het gedrag van anderen, niet iedereen is zo evenwichtig als jij.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)