I Tjing

De I Tjing is een duizenden jaren oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat niets hetzelfde blijft en alles altijd in verandering blijft.

I Tjing betekent letterlijk klassieker der veranderingen of ‘Boek der Veranderingen’.

De I Tjing is een collectie van practische wijsheid, die van toepassing is op iedere denkbare situatie. Hoewel meestal de spelling “I Ching” of “I Tjing” gebruikt wordt, is de officië hedendaagse spelling “Yijing”.

Kortgezegd bestaat de I Tjing uit 64 verschillende hexagrammen. Een hexagram is een figuur van zes hele en onderbroken lijnen, die yin en yang symboliseren. Van oudsher wordt een hexagram verkregen door zes keer met drie muntjes te gooien. of duizendbladstelen, die traditioneel gebruikt werden. Het hexagram wordt opgebouwd van onder af aan, dus de eerste lijn is de onderste, de zesde lijn de bovenste. Om de lijnen te berekenen van de geworpen munten, worden waarden toegekend aan de kop- en muntkanten. Munt heeft een waarde van 2, kop een waarde van 3. De waarden van de 3 munten worden bij elkaar opgeteld om het totaal te verkrijgen dat de lijn bepaald.

Er zijn 4 mogelijkheden: Worpen met alleen munt of alleen kop worden beschouwd als veranderende lijnen. Een veranderende lijn is een lijn die verandert van yin naar yang of andersom. Het hexagram dat gevormd wordt met de veranderende lijn verandert, is het resulterende hexagram.Van het “willekeurige” hexagram wordt verwacht dat deze helemaal niet zo willekeurig is, maar in overeenstemming is met de situatie.

De I Tjing geeft u inzicht in uw leven en helpt u om met de veranderingen in Uw leven om te gaan. Neem in gedachten een duidelijke vraag die u aan de I Tjing wilt stellen. U zult het antwoord van de I Tjing zelf naar uw eigen situatie moeten vertalen.

U kunt ook op onze website een medium of paragnost raadplegen die u hiermee kan helpen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)