Chinese Jaarhoroscoop Slang

Chinese Jaarhoroscoop Slang

Chinese Jaarhoroscoop Slang

Geboorte jaar: 2013 2001 1989 1977 1965 1953 1941 1929 1917

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Slang
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

Zuidoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 en 2013 vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig, dan ben je een Draak. Slangen zijn intelligent, spiritueel, mysterieus, romantisch en hebben sterke normen en waarden. Je kunt beschaafd en relaxt met spanning omgaan en zal conflicten meestal wel kunnen mijden. Toch ben je geen doetje en kun je van je afbijten. Je hebt er een hekel aan als mensen jou expres tegenwerken of kwetsen. Door je relatief hoge mate van intellect kun je je talenten en vaardigheden goed gebruiken. Je kunt het meeste geluk krijgen vanaf de Haan, Os en Aap. Voor het Varken moet je opletten, omdat contact met dit teken ongeluk brengt. De Zuidoostelijke sector zal in het jaar van de Konijn te maken krijgen met de Blauwe #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen. Deze behoort tot het Hout-Element en kan vele conflicten geven, die tot grote ruzies en zelfs rechtszaken kunnen leiden. Ook kunnen er storende energieën zijn, waardoor er diefstal en oplichting kan zijn en je leven geregeld onder druk staat. Toch lijkt dit Chinese Jaar prima voor de Slang te worden. Je hebt een sterk elementair geluk, waarbij doelen en dingen die je graag wilt, bereikt kunnen worden. Er zijn namelijk drie positieve Bergsterren, die voor geluk zorgen. Je dwingt namelijk veel geluk af, waardoor jij succes kunt bepalen. Het is een jaar van ontwikkeling, nieuwe mogelijkheden te zoeken en andere positieve zaken af te dwingen. Je kunt moeilijkheden overwinnen en problemen aanpakken, omdat je snel en efficiënt kunt handelen. Je bent vastberaden en moedig, maar zal dus altijd wel de energie van de #3 op je pad vinden. Met name sociale en zakelijke netwerken geven stress. Het zal belangrijk zijn voorzichtig te blijven en wel een mening te geven, maar te zorgen voor argumenten die mensen begrijpen. Nog beter is het confrontaties te mijden en vooral contact te hebben met mensen, waar je geen problemen mee hebt. Slangen die relaxt blijven, kunnen prima kansen hebben er een mooi jaar van te maken. Je doet er goed aan geen oude dingen los te laten, voor je werkelijk met nieuwe zaken kunt starten. Ook doe je er verstandig aan geen dingen te zeggen, die alleen op emoties gebaseerd zijn. Dit jaar heb je een zeer goede Levenskracht en ook je Spirituele Essentie is prima. Deze kunnen je dus bewegen veel successen te behalen. Je kunt op sterke wijze met mensen omgaan, waarbij een krachtige winnaarsmentaliteit zorgt dat je ten koste van veel, wilt bereiken wat je in gedachten hebt. Omdat je dit op positieve wijze doet, zullen de meeste mensen geïnspireerd worden door de krachtige energie die jij uitstraalt. Je kunt het geluk aantrekken en moeiteloos met problemen omgaan. Om dit te versterken is het verstandig amuletten van Levenskracht en Spirituele Essentie te dragen om dit geluk te versterken.

Ook de Lung Ta, succesgeluk, kan voor positiviteit zorgen, maar er wordt aangeraden je doelstellingen goed uit te werken om professionele vooruitgang te boeken. Mensen die studeren, kunnen goed presteren en financiële stabiliteit behalen. Het is tevens een goed jaar voor een universitaire opleiding. Bedenk steeds dat motivatie en succes sterk met elkaar verbonden zijn. Hoe liever jij iets wilt, hoe meer je kunt bereiken. Omdat de Grote en Kleine Bergsterren van Gunstige Toekomstverwachtingen gunstig in jouw sector staan wordt aangeraden je doelen zeker niet klein te houden, maar actief op zoek te zijn naar uitdagende doelen, die reëel zijn en te behalen. Om Succesgeluk alsnog te vergroten, wordt aangeraden een amulet van de Lung Ta van Overwinning bij je te dragen. We stelden al dat de #3 Ster veel neigingen geeft om te klagen en negatieve energie uit te dragen. De Ster zorgt ervoor dat je namelijk makkelijker conflicten uitlokt en er zelfs grote ruzies of zelfs gewelddadige aspecten kunnen ontstaan als je dit niet weet te controleren. Er zijn zelfs aanwijzingen dat dit niet alleen met vreemden zal gebeuren, maar ook met mensen, die je goed kent. Je hebt misschien meer de neiging te strijden, maar je moet proberen dit te vermijden. Je hebt namelijk een kleine kans om te winnen en het resultaat kan misschien niet naar je smaak zijn. Het is slimmer conflicten te vermijden dan ze aan te gaan. Gebruik een beeldje van de Rode Olifant van Toekomstverwachtingen, een Lachende Boeddha van aventurijn, een Paar Kristallen Ballen van Rozenkwarts en de Magische Kosmische Appel om intense krachten, die in je zuidoostelijke sector komen, af te wenden. Om te zorgen dat jij je humeur goed kunt houden, wordt aangeraden een amulet van de Lachende Boeddha bij je te houden om te zorgen dat er een evenwichtige energie van jou uitgaat. Daardoor zullen mensen minder de neiging hebben met jou te strijden. Naast de Feng Shui accessoires kan je er voor kiezen om qua kleding rood en goud in je kleding en juwelen te gebruiken om de #3 Ster af te wenden. Gebruik deze op momenten van belangrijke private of zakelijke afspraken. Deze energieën kunnen ervoor zorgen dat je een zachte uitstraling hebt. Je kunt hierbij kracht laten zien en mensen hebben dan veel waardering en respect voor je. Je doet er verstandig aan in de zuidoostelijke sector rode kleuren te verwerken. Een amulet van de Lachende Boedha van Geel Liuli kan je onderweg beschermen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
We gaven aan dat er dit jaar zijn er krachtige energieën, die ervoor kunnen zorgen dat je zeker wel succes kunt behalen. De Kleine Ster van Positieve Toekomstverwachtingen zorgt hier dan ook zeker voor. Deze Ster is misschien wel minder sterk dan andere Sterren, maar dat deert hem niet. Er zijn dan ook zeker successen te behalen en je kunt grote prestaties neerzetten. Je doet er verstandig aan bescheiden te blijven, geduld te bewaren en de doelen niet te ver vooruit te plannen. Moet je lange termijndoelen maken, dan doe je er dus goed aan om deze geregeld te analyseren en te zorgen dat je bekijkt wat je beter kunt doen. Het zijn dit jaar dan ook de kleine dingen die het doen en uiteindelijk zorgen voor grote prestaties. Je kunt dan ook geregeld erg vrolijk zijn en hierdoor kunnen je ambities versterkt worden en is er zeker vooruitgang mogelijk. Deze ster kan helpen mentaliteit te versterken om langer door te gaan, zolang je maar wel de juiste dingen blijft doen en verantwoord bezig bent. Bescheidenheid siert de mens en dan word je een magneet voor positiviteit. Je kunt de Kleine Gunstige Ster oproepen, door het kleine te eren en flexibel in het leven te staan. Overigens is een beeldje van de Blauwe Os geschikt, omdat deze spiritualiteit verhoogt en meer inzichten geeft over kwade energie. Draag een sleutelhanger van dit wezen en je kunt dan zelfs de Grote Ster van Verwachting aanroepen om je te beschermen. Wilskracht en vastberadenheid worden vergroot om negatieve situaties om te zetten in groot potentieel. Je kunt dan veel bereiken in het bedrijfsleven en carrière.

Deze Ster brengt nog meer geluk en je krijgt kansen, maar wel als je er hard voor wilt werken en vastberaden bent dit geluk daadwerkelijk af te dwingen. Wees geduldig, omdat deze energie niet gelijk werkt, maar pas later tot succes leidt. Om de energie op te roepen kan je bijvoorbeeld een beeldje van jouw teken in je sector te plaatsen, omdat deze welvaart kan versterken. Daarnaast is er dan een goede energie om positieve mensen aan te trekken. Je doet er goed aan een hanger te dragen met de Spiegel van deze Ster. Je kunt deze ook in je huis plaatsen en vooral in de woonkamer, slaapkamer of werkplek. Kun je de Grote Gunstige Ster van Verwachtingen oproepen, dan heb je geluk in carrière en financiën. Je trekt deze Ster aan door bescheiden en niet te hebberig in het leven te staan. Je kunt hier veel voor terugkrijgen zoals erkenning en waardering van leidinggevenden of andere belangrijke zakelijke contacten. De energie kan er ook voor zorgen dat je makkelijker promotie kunt behalen of zelfs een complete switch in je carrière te maken. Je mag nu ook best wat meer risico nemen door iets compleet nieuws te proberen. Omdat de Kleine en Grote Gunstige Sterren uit de richting van de Draak en het Paard komen, kunnen mensen met dit tekenen veel voor je betekenen. Plaats een beeldje van de Drie Leeuwen op de Drums in je zuidoostelijke sector om geluk te maximaliseren of draag er een amulet van. Er wordt ook aangeraden om de amuletten van deze Sterren bij je te dragen.

Het leven van de Slang in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
In dit jaar van het goedaardig en aanhankelijk Waterkonijn is het op gebied van gezin, familie en andere geliefde mensen een positieve periode voor verandering. Je kunt veel tijd met je gezin doorbrengen en tijd krijgen voor hobby’s en andere geliefde bezigheden. Blijf steeds in de gaten houden dat de negatieve #3 Ster kan zorgen voor misleiding. Ook kan je soms de neiging hebben lui te zijn en onverantwoordelijk te handelen. Tracht dit niet te doen, omdat je dan negatieve energie oproept, die ongeluk in je leven brengt. Hierbij kan de energie van het Waterkonijn voor negativiteit zorgen. Dit teken is liefdevol en vriendelijk, maar kan onverantwoordelijkheid afstraffen met zijn vlijmscherpe tanden. In dat geval zal zelfs de Slang moeite hebben deze te overwinnen. Meestal zal de Slang op verantwoorde wijze in het leven staan. De Slang is achterdochtig en kan voorzichtig zijn in contact met anderen. Omdat dit jaar redelijk stabiel voor de Slang is, zal er minder energie nodig zijn, omdat velen op een sympathieke wijze met je omgaan. Tijdens het jaar van het Konijn kun je conflicten en andere problemen oplossen. Het is een supergoed jaar voor een andere woning of grote renovatie. Omdat het Waterelement sterk aanwezig is, zal je intuïtie die van zichzelf al krachtig is, vergroot worden. Deze kan je niet alleen gebruiken om jezelf in je carrière te ontwikkelen, maar kan ook gebruikt worden in sociale- en liefdescontacten. Een relatie kan zich daarom ontwikkelen en relaties zullen meestal goed zijn. Er wordt dan ook aangeraden van het leven te genieten en te doen waar je zin in hebt, zolang je maar verantwoord blijft handelen. Het is een prima tijd om hobby’s aandacht te geven en het leven zonnig in te zien. Er zijn weinig blokkades en je kunt er financieel op vooruit gaan. Het voorjaar kan er voor verstandige Slangen goed uitzien en tot zeker juni kan je wat betreft romantiek, gezin, familie en vrienden veel mooie momenten meemaken. De romantiek zal voor alle leeftijden erg goed zijn. Het is voor singles een ideale periode om een nieuwe partner te vinden en voor gebonden mensen om liefde en saamhorigheid te vergroten. Slangen die in dit eerste deel van het jaar een serieuze relatie aangaan of al hebben en nog niet getrouwd zijn, kunnen nu met een gerust hart besluiten te trouwen, aan gezinsuitbreiding te doen of meer contact met familie te hebben. Stel dingen niet uit, als je voelt dat je dit graag wilt en ga niet denken dat het later wel kan. Op gebied van vriendschap, familie en liefde is het namelijk de juiste periode. Half juli tot eind augustus is een periode om te rusten en ontspanning te zoeken. Wanneer je dit daadwerkelijk doet, zal je dit ervaren in de vorm van liefde en vriendschap die je van mensen krijgt. In een relatie zal je problemen oplossen en passie toe laten nemen. Conflicten of andere problemen zullen grotendeels verdwijnen. In deze maanden dienen singles beter niet te zoeken naar een serieuze relatie. Er is namelijk meer energie om vluchtige contacten te hebben en je kunt moeilijk iemand aantrekken, die een langdurige relatie wil.

In augustus en september hangen er emotionele energieën in de lucht en kunnen emoties onder druk staan. Er zijn zelfs ruzies mogelijk met mensen waar je normaal gesproken geen problemen mee hebt. Let op, omdat er meer mensen bij betrokken raken. Singles kunnen een ex-partner tegenkomen en de neiging hebben deze opnieuw toe te laten. Doe dit alleen als je denkt dat jij en je ex niet dezelfde fouten gaan maken. Houd emoties onder controle en handel hier rationeel in. Bij twijfel, kan je er beter niet op ingaan. Vanaf half oktober zal het Konijn obstakels, die romantiek in gevaar brengen, verwijderen. Harmonie en vriendschap zullen stabiel zijn en zorgen dat je lekker in je vel zit. Singles kunnen serieus zeer actief op zoek gaan naar een nieuwe partner. Er kunnen passionele en romantische momenten zijn, die het geluk in je leven toe laten nemen. Heb je in het verleden stress in een relatie gehad, dan wordt aangeraden deze niet teveel in een nieuwe of huidige relatie te gebruiken als wapen of verdediging. Het Waterkonijn geeft namelijk kans om oud zeer achter je te laten en te overwinnen. In je carrière wordt het een stabiel jaar en zijn er weinig grote veranderingen te bespeuren. Wel is het een goed jaar om te studeren of op andere wijze informatie en kennis op te nemen. Ga niet voor promotie of een andere baan. Ook is het geen periode om een hoog inkomen na te streven. Komt het op je pad, dan kan je het wel aannemen, maar zoek er dus niet zelf naar. Het wordt een periode om soms meer te werken of aan grote activiteiten mee te doen, waardoor je meer nieuwe kennis op kunt doen. Bijzonder zal zijn dat mensen met een eigen bedrijf nieuwe klanten of extra financiële vooruitgang via sociale contacten krijgen, zoals vrienden of familie. Aan motivatie zal het niet ontbreken, omdat je verder kunt ontwikkelen. Je kunt dan enthousiast genoeg zijn om veel te bereiken. Het tweede deel van het jaar zal wat minder succesvol zijn. Jongeren die na hun studie een nieuwe baan zoeken, kunnen er moeite mee hebben. Dit kan komen door onzekerheid, waardoor de jongere Slang niet sterk genoeg kan zijn om te laten zien welke vaardigheden en talenten die bezit. Over het algemeen zijn er vanaf september meer kansen op het vinden van een baan, maar er wordt aangeraden niet te kritisch te zijn. Het beste kan je een baan vinden, die jou ervaring kan geven. Je kunt die ervaring dan gebruiken voor een andere baan. Het is wel een goede periode om over een eigen bedrijf na te denken of wellicht nieuwe vaardigheden aan te leren. Financieel gezien, wordt het een succesvol jaar, waarbij er winstgevende investeringen kunnen zijn. Er wordt aangeraden hier eens naar te kijken. Mensen die ermee starten, maar ook mensen die al investeren of beleggen, kunnen succes bereiken. Vooral Slangen die voorzichtig zijn, kunnen de meeste resultaten boeken. Dit komt vooral, omdat ze minder snel overwegen om zich met dubieuze zaken bezig te houden. April en mei zullen het meest problematisch zijn als het om geld gaat, omdat er onverwachte kosten zijn. Ook is er dan negatieve energie, die situaties geeft vol met geweld, bedrog en andere negatieve zaken.

Er wordt aangeraden tot juli geen grote aankopen te doen en vooral geld weg te leggen om te voorkomen dat je in de problemen komt. Juli en augustus zijn prima om geld uit te geven en te ontspannen. De herfst en winter zijn voor financiën fantastisch om extra inkomsten te genereren. De Slang is verstandig in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Het is een prima tijd voor het kopen van onroerend goed of andere grote zaken. Wees niet gierig als er iets in huis moet gebeuren. Vooral niet als het om reparaties gaat. Er wordt aangeraden meer geld op te sparen, omdat er later kans is op onverwachte uitgaven. Het is een prima tijd om deel te nemen aan een serieus project, dat in de toekomst veel op kan leveren. Februari zal voor de mentale gezondheid wat minder gunstig zijn. Dit lijkt op fysiek gebied te gebeuren, waarbij vermoeid mentale problemen kan geven. Er wordt aangeraden deze periode veel te slapen en voldoende manieren te vinden om te ontspannen. Doe je dat te weinig, dan kan je met stress of burn-out te maken krijgen. Vanaf eind maart hoef je hier minder bang voor te zijn en zal je over het algemeen lekker in je vel zitten. Fysiek gezien kan je kwetsbaar zijn voor ziektes die deze tijd voorkomen, zoals verkoudheid en hoofdpijn. Tot eind juni is het raadzaam reizen, naar plekken, waar een duidelijk temperatuurverschil is, te vermijden. Je kunt door de overgang fysieke problemen krijgen. Met name mensen met chronische ziekten doen er verstandig aan hiervoor op te passen. Mocht je naar een plek gaan en je twijfelt of jouw aandoening kan verslechteren, dan is het verstandig een dokter te raadplegen om uitkomst te bieden. Andere mensen hoeven zich in principe weinig zorgen te maken. In de zomermaanden is het verstandig fysieke activiteiten te verminderen, te mediteren, yoga te doen en vaker de natuur te gaan. September en oktober zijn over het algemeen periodes om uit te rusten en even te genieten van vrienden, familie en natuurlijk de liefde. Je kunt enthousiast en ambitieus zijn en kunt fysiek en mentaal opladen. Er wordt aangeraden je voedingspatroon onder de loep te nemen en te letten op hoeveel je per dag gebruikt. Het zal belangrijk zijn dat je meer verbrandt je eet, zodat je eventueel overgewicht er af kunt krijgen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en het voorkomen van stress. Het Waterkonijn geeft aan dat het belangrijk is zorgen te vermijden, voldoende te slapen en te ontspannen. In november en december is er een sterke aanwijzing dat de Slang te maken krijgt met allerlei gevaren, waarbij besmettelijke ziektes, maar ook ongelukken aanwezig zijn. Wees die periode extra voorzichtig. Gebruik Feng Shui accessoires die voor dat moment aangeraden worden om eventuele gevaren af te wenden.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt de Lap Chun ook oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)