Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 40

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Liefdesrelaties en sociale contacten
Zondag heb je wat minder zin om al teveel te doen. Mars zal maandag en dinsdag veel liefdesenergie bieden. Je bent romantisch, maar ook innovatief in het bedenken van leuke activiteiten. Omdat Jupiter en Venus veel erotiek en romantiek bieden, wordt aangeraden juist deze dagen vrij te houden voor spannende en avontuurlijke activiteiten. Let op dat je soms wat bescheiden kunt zijn en vooral als je de ander nog niet al te lang kent. Laat je gevoel gaan en vertrouw op je eigen gevoel. De Zon zorgt dat je woensdag en donderdag vooral mentaal en spiritueel met je partner op wil trekken. Het is een prima periode om te brainstormen wat jullie de komende tijd kunnen doen om de relatie een nieuwe impuls te geven. Donderdag zal Pluto bepaalde emoties van de laatste maanden terug laten komen. Let op traumatische ervaringen, omdat deze je parten kunnen spelen. Vrijdag en zaterdag is een prima periode om met vrienden en familie activiteiten te gaan doen.

Singles
Er zijn veel planeten die zorgen dat je sociaal erg open en enthousiast bent. Hierdoor kan je mensen aantrekken, die over het algemeen juist voor vriendschap gaan. Je vindt dit niet erg en zal daardoor geregeld met mensen afspreken. Let op dat er planeten zijn, die flink storen, waardoor je het gevoel hebt dat dit niet vlekkeloos verloopt en mensen weinig tijd en aandacht hebben. Dit is wel bijzonder, maar komt vooral omdat jij onzeker kunt zijn. Dit versterkt het gevoel dat je eenzaam bent en dat je een nieuwe liefde in je leven wilt. Elk nadeel heeft zijn voordeel, omdat je dus meer moeite gaat doen om iemand te ontmoeten. De energie van Venus kan hier zeker bij helpen, omdat deze door jouw teken gaat reizen. Hierdoor kun je zelfs iemand uit het verleden aantrekken. Mocht dit niet gebeuren, vraag je dan af wie dit kan zijn. Vraag jezelf af of dit verstandig is en of de ander open staat. Na woensdag is er een liefdevolle energie en kun je makkelijk verliefd raken. Trek er lekker op uit en zoek singles op. Je kunt verliefd raken op een vriend(in), wat niet verstandig is, omdat de energie niet gunstig is

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan brengt zondag wat vermoeidheid. Probeer deze dag rustig aan te doen en je op te laden voor de nieuwe week. Het is een prima dag, waarbij kunst, muziek en creativiteit belangrijk kunnen zijn om de rust in je huis te vinden en alleen met harmonieuze mensen door te brengen. Let op je nieren, omdat die kwetsbaar voor infecties zijn. Drink voldoende water, omdat ontstekingen, eczeem en huidziektes makkelijker optreden. Met name overgang van koud naar warm en vochtig weer kan voor problemen zorgen. Maandagmiddag brengt de Maan flink wat emoties mee. Mensen zullen geprikkeld worden en dit kan metabolisme verzwakken. Je doet er goed aan meer groenten en vezelrijk voedsel te eten. Vet en vlees kun je beter laten staan. Mannen moeten vooral opletten met hun geslachtsorganen. Vrouwen kunnen meer last krijgen van de blaas en menstruatie die te snel of juist te langzaam op kan treden. Pas maandag op met seksualiteit, omdat dit problemen kan geven. Woensdagmiddag brengt de Maan meer rust, waardoor je fysiek lekkerder in je vel kunt zitten dan de dagen ervoor. Let vooral op bij zware werkzaamheden of sport. Je kunt sneller last hebben van spierblessures en ook je botten kunnen het zwaar te verduren krijgen. Vrijdagavond en zaterdag brengt de Maan vooral positieve energie voor de carrière. Mensen zullen niet snel iets verkeerds doen en dat zorgt voor veel rust en mentale kracht. Je kunt deze dagen beter niet teveel pittige of zure producten eten, omdat het spijsverteringsstelsel wat kwetsbaar kan zijn. Ook nu moet je opletten met botten en gewrichten en dan vooral je onderrug.

De Steenbok staat bekend om zijn gevoelige en vriendelijke karakter. Veel mensen vinden het dan ook fijn als de Steenbok de leiding neemt. Je brengt structuur aan en draagt veel verantwoordelijkheid voor dingen die je doet. Met name de krachtige Saturnus geeft jou deze kracht. Je bent creatief en origineel en hebt de ambitie om te slagen voor doelstellingen die jij jezelf stelt. De Steenbok is loyaal en trouw. Toch kan een Steenbok, die niet lekker in zijn vel zit, bezitterig en zelfs jaloers worden. Je bent dan iemand die aarzelt en zichzelf geregeld als zondebok ziet. Als je dit van jezelf merkt, doe je er goed aan jezelf op de rails te krijgen. De Steenbok kan kwetsbare botten en gewrichten hebben en daar kan je deze periode flink wat last van krijgen, althans als je onvoorzichtig bent. Ook kan deze week je gebit kwetsbaar zijn en zal ook je huid gevoelig zijn.

Carrière en financiën
Voor je zakelijke leven is Jupiter een krachtige ondersteuner, omdat die je fantasie flink kan prikkelen en vooral omdat Venus een sterke energie kan bieden. Het begin van de week kan ook zeer verrassend starten, waarbij er mogelijkheden zijn plannen en ideeën uit te werken. Pluto biedt ook veel energie en deze zorgt ervoor dat je zeer innovatief bezig bent. Dit zal het sterkst zijn als je in staat bent collega’s of zakelijke contacten te betrekken. Het 1ste deel van de week is het zeker belangrijk om te vergaderen of met mensen af te spreken om over je plannen of die van anderen te praten. Het is belangrijk meer te luisteren dan te praten, omdat dit de grootste kans geeft om te ontwikkelen. Hierbij kan Mercurius je flink ondersteunen, waardoor je zowel intellectueel als communicatief veel energie krijgt. Je kunt de juiste kennis en informatie opdoen en zal veel positiviteit van anderen krijgen. In het 2de deel van de week zal je vooral aan goodwill doen, omdat je behulpzaam bent en je mensen erg veel ondersteuning biedt. Je bent actief en weet goed wat mensen willen, wat vooral komt door de spirituele energie van Mercurius en Mars. Deze geven veel energie, waardoor dromen en intuïtie ons veel kunnen aangeven. Vrijdag t/m het weekend zal je creatieve kant hierdoor een zeer positieve stimulus krijgen. Je doet er goed aan ideeën vast te houden en ze nog niet ten uitvoer te brengen. Later dit jaar zal je vanzelf merken wanneer je dit wel kunt doen.

Overzicht van de week voor alle tekens
De machtige Zon is inmiddels in het teken van de Weegschaal verschenen en zal daar tot 23 oktober verblijven. Deze tijd merken we dat we meer geneigd zijn tot diepere overpeinzingen, zowel in daden als gedragingen. Het is als een innerlijke reis, introspectie van een zeldzame diepte. Misschien zal jij jezelf wel eens betrappen dat je aarzelt en dat je moeite hebt beslissingen te nemen. Doch weet dat dit voortspruit uit verlangens om grondig te overwegen wat we in bepaalde situaties kunnen doen. Het is een geweldige tijd voor kunstzinnige uitdrukkingen en spirituele belevingen te ervaren. De schoonheid om ons heen zal onze ziel verwarmen en inspireren tot creatieve uitingsvormen. Het is wellicht een tijd waarin we kunst aanschouwen en te verdiepen in literaire werken. Ook zijn mensen in staat verborgen creatief talent te ontwikkelen. De natuur kan een bron van voeding voor de ziel zijn, en het wordt dan ook aangeraden momenten te koesteren waarin we even alleen zijn. In die stilte kunnen we tot onszelf komen en zijn we in staat gedachten en gevoelens te ordenen. Het begrijpen van onszelf zal bouwen aan een fundament van zekerheid en innerlijke voldoening. Het is een periode van introspectie en een transformatie, die ons dichter bij onze ware ‘’IK’ kan brengen en helpt doelen te verwezenlijken. Er is een kosmische dans met diverse planeten. Jupiter, symbool van groei, expansie en overvloed, beweegt tot eind december retrograde door het teken van de Stier. In deze tijd legt het universum de nadruk op zelfreflectie en herzien van overtuigingen en waarden. Dus ook deze energie kan ervoor zorgen dat we tot onszelf komen en kunnen groeien zowel in daden als mentale mogelijkheden. Saturnus, de hoeder van structuur, discipline en verantwoordelijkheid, vervolgt zijn retrograde beweging in het teken van Vissen en verblijft daar tot begin november. Tijdens deze periode kan het een ware uitdaging zijn om vast te houden aan dagelijkse routine en verplichtingen, omdat er onvoorspelbare zaken mogelijk zijn.

Wees bedachtzaam in toezeggingen en nemen van belangrijke besluiten. Uranus, de planeet van verandering, innovatie en opstandigheid, blijft tot eind januari retrograde in de Stier. Hierbij ligt de nadruk op verlangen naar stabiliteit en weerstand tegen plotselinge wendingen. Veel mensen zullen dus minder geneigd zijn om grote veranderingen na te streven. We kunnen zelfs gefrustreerd raken als er teveel gebeurt. Neptunus, de heerser van spiritualiteit, dromen en illusies, zal tot begin december retrograde in het teken van Vissen bewegen. Deze tijd is het eenvoudig de sluier der illusie en bedrog te doorzien. We worden aangemoedigd tot introspectie en herzien van bepaalde routines. De intuïtie zal een waardevolle gids zijn, net als boodschappen uit het diepste van ons onderbewustzijn en dromen die tot ons komen. Wees waakzaam, omdat idealiseren van situaties en mensen tot teleurstellingen kan leiden. Helaas is de realiteit vaak afwijkend van dromen die we hebben en gedrag van mensen. Verder hebben we maken met Pluto, die tot half oktober retrograde in de Steenbok beweegt. Deze periode zijn er onverwerkte trauma's of onopgeloste kwesties, die invloed hebben en als een donkere wolk boven ons hoofd hangen. Uiteindelijk kan dit leiden tot de neiging ons te transformeren tot iets wat we al een tijdje willen. Venus, die momenteel in de Leeuw doorbrengt, heeft veel invloed op ons, waardoor er zowel gespannen als heilzame energie tot ons komt. Mensen kunnen zich merkwaardig gedragen, wat voor de nodige spanning zorgt. Maar tevens schenkt deze planeet gunstige energie aan relaties en romantiek. Zo kunnen zowel gebonden mensen als singles, veel momenten van geluk ervaren. Omdat de assertieve Mars veel invloed heeft, wordt aangeraden geregeld ruimte voor jezelf te houden. Het is een periode van rust en bezinning, waarin we vrede kunnen vinden en zonden kunt overdenken.

Er zijn flink wat kosmische gebeurtenissen, die deze week een boeiende reeks invloeden op ons leven en gedrag hebben. Zaterdag en zondag zullen Mercurius en Uranus een krachtige en harmonieuze driehoek vormen. Deze verbinding biedt mensen een frisse benadering en geeft een erg grote kans om innovatief na te denken. Het is een uitstekend moment om grote ideeën te verkennen en nieuwe wegen in te slaan. Zondag worden we aangespoord flexibel te zijn en de kern van zaken te begrijpen. Deze houding kan nieuwe kansen onthullen, vooral als we bereid zijn buiten de gebaande paden te denken. Het is een tijd om vooruit te plannen en te overwegen welke projecten we kunnen aanpakken. Ook zijn we goed in staat impulsief gedrag te beheersen en innovatief bezig te zijn. Maandag staat Mercurius tegenover Neptunus, wat aan het begin van de week tot gebrek aan focus kan leiden. Dit komt vooral, omdat verbeelding de overhand heeft, wat wel gunstig voor creatieve projecten is. Het kan echter ook uitdaging brengen om de realiteit helder te blijven zien. We zullen deze dag geduldig moeten zijn om, als het nodig is realistisch te blijven. Dinsdag vormt Mercurius een harmonieuze driehoek met Pluto, waardoor diepgaand begrip en scherpere communicatie mogelijk zijn. Er is nu een gunstige energie om bepaalde onderwerpen naar voren te brengen en dieper in bepaalde zaken te duiken om te kunnen ontwikkelen. We zullen ons moeten inspannen om er werkelijk iets mee te kunnen. Woensdag verhuist Mercurius naar Weegschaal, wat de nadruk legt op diplomatieke en evenwichtige communicatie in relaties. Het is een tijd, waarin we beter in staat zijn standpunten van anderen te begrijpen en om de geschillen op te lossen. Het laatste deel van de week zijn er belangrijke gebeurtenissen. Ten eerste een vierkant tussen Mars en Pluto met intense en gepassioneerde energie. Deze kan worden gericht op die projecten die vastberadenheid en wilskracht vereisen. Wordt deze energie niet in balans gebracht, dan kunnen we te maken krijgen met conflicten en machtsstrijd. Een tweede gebeurtenis is de toetreding van Venus tot het gebied van de Maagd, waardoor nadruk zal liggen op aandacht voor detail in liefde en relaties. Terwijl Mars, de Zon en Mercurius zich richting de Schorpioen begeven, komt de focus op intimiteit en passie te liggen. Dit kan leiden tot diepgaand onderzoek en intense momenten, die een gezonde uitlaatklep nodig hebben. Deze week biedt een gevarieerde mix van kosmische invloeden, variërend van creativiteit en diepgang tot diplomatie en passie. Het is een uitnodiging om bewust om te gaan met energie van de kosmos, terwijl we streven naar persoonlijke groei en evenwicht.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)