Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 14

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten 
Venus zal een groot deel van de week krachtige energie bieden, waardoor je in staat bent bestaande relaties met een partner, familie of vrienden te verbeteren. Je vindt het belangrijk je veilig te voelen en doet er van alles aan conflicten en problemen uit de weg te ruimen. Het is verstandig dit nu te doen, omdat Mercurius later deze maand een retrograde beweging maakt en storing kan geven. Nu zal deze planeet, net als Venus, vanaf de 5de positieve energie bieden, waardoor je liefde en vriendschap voelt en je ook creatief bent in het bedenken van leuke plannetjes. Je hebt een speelse houding en mensen zullen het fijn vinden om je te zien stralen. In de liefde zal je een emotionele band belangrijker vinden dan een fysieke band. Ben je single, dan zal je vooral dromen van iemand die dit kan bieden, maar zal de lat voor potentiële partners hoog liggen. De Volle Maan van de 6de zal energie bieden bij bepaalde activiteiten, die je in je huis doet of bij een geliefde persoon. Het kan gaan om een opknapbeurt, maar ook het kopen of verkopen van onroerend goed. Mensen die een sterke relatie hebben, zullen hier de meeste kans voor hebben, omdat je je dan vertrouwd voelt. Woensdag en donderdag is er minder tijd voor romantiek, omdat je meer aandacht aan de zakelijke kant besteedt. Mensen die een nieuwe relatie hebben, kunnen deze prima meenemen naar familie en vrienden. De energie is er goed voor. Vrijdag denk je veel over je leven na, waarbij er beslissingen genomen dienen te worden. Vanaf vrijdag ben je evenwichtig en geaard. Je hebt emoties onder controle en besteedt tijd aan romantiek.

Carrière en financiën
De eerste dagen van de week ben je op zakelijk gebied minder actief, omdat je het een en ander thuis te doen hebt. Toch zal je voldoende tijd aan werk besteden, omdat je iemand bent die ambitieus is en het belangrijk vindt om je werk of studie op een goede manier aan te pakken. Je zult wel alle zeilen bij moeten zetten, omdat er een leidinggevende of invloedrijke zakelijke partner kan zijn, die jou flink achter de vodden aanzit. Over het algemeen weet je hier mee om te gaan. De energie staat er goed voor, zodat het een prima periode is om problemen aandacht te geven. Met name Mercurius kan je hierbij veel energie geven, omdat deze door de aardse Stier reist. Je hebt dan een unieke combinatie van gedragingen, omdat je aan de ene kant speels en creatief bent, maar aan de andere kant nuchter en geconcentreerd. Toch zal je op moeten letten dat je t/m woensdag zoveel werk op je afkrijgt dat je niet alles af kunt krijgen. Tracht er relaxt mee om te gaan. Je kunt niet meer dan je best doen en dat weten andere mensen heus wel. Op de 6de zal de Volle Maan veel energie bieden om te handelen of andere besluiten te nemen. Je weet wat je wilt en donderdag is dan ook een prima dag om te investeren of andere zakelijke dingen uit te voeren. Donderdag zullen mensen zeer tevreden over je zijn, doordat je zo ambitieus en enthousiast bent. Je kunt er vooral vrijdag van profiteren, waarbij je anderen inspireert om tot goede prestaties te komen.

Gezondheid en karakter
De Volle Maan zal 6 april om 06:37 in de Weegschaal aan de hemel staan. Bijzonder zal zijn dat de energie van de planetoïde Pallas een uitdagende energie met de Maan aangaat. Hierdoor kan deze een zeer sterke invloed op de aarde hebben. Verder is het een voorbode van de Nieuwe Maan later deze maand. Dit wordt een tijd van ontwaken en transformeren. De energie geeft in het gewone alledaagse leven een sterke drang om te socialiseren en zal dan ook veel goeds brengen om relaties te verbeteren en balans te brengen op gebied van sociale contacten en romantiek. Waar deze maanstand zorgt dat ons leven een positieve wending krijgt, moeten we oppassen dat de Aarde geraakt kan gaan worden door trillingen en energieën. Deze kunnen zeeën en oceanen bewegen en er is hierdoor een grote kans op intense stormen en orkanen in de wereld. Dit laatste zullen wij gelukkig niet meemaken, maar we moeten alert zijn als we op reis gaan. In andere landen kunnen er zeker grote invloeden zijn. Heb je plannen om met iets nieuws te starten, dan is de tijd rijp. Je dwingt veel af door eigen acties, zoals het verkrijgen van een nieuwe baan of plannen van vakanties. Er hangt echter kosmische energie, welke prima geschikt is om ruzies op te lossen of slechte eigenschappen af te leren. Er kan een ontgiftende werking van de Maan uitgaan, waardoor je lichaam in staat is om beter schadelijke stoffen af te stoten. Een prima tijd om roken, alcohol, drugs of andere schadelijke dingen af te leren. Het is verstandig om de rust op te zoeken. Doe je dit te weinig dan kun je spanning voelen, waardoor je meer kans hebt op hoofdpijn en migraine. Het is een periode voor hooikoorts, wat erger wordt als je moe bent. Slaap dan ook voldoende en zoek ontspanning met een boek, film of een wandeling. Voor fysieke gesteldheid zijn bepaalde kruiden geschikt, zoals mierikswortel, peterselie, rozemarijn, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, majoraan en mosterd. Oliën en kruidenmengsels kunnen het best wat extra energie bevatten met: anijszaad, basilicum, citroen en eucalyptus. Qua voeding dien je veel groente te eten en weinig vlees. Zorg voor vervangende vleesproducten zoals vis, kaas en sojaproducten. Let op met al zout en pepers, omdat deze slecht zijn voor aderen, maag en darmen.

Overzicht voor alle tekens
Saturnus zal tot februari 2026 in de Vissen staan. Weersomstandigheden worden hier zeer sterk door beïnvloed, mede door de kracht van de Zon, waar sterke zonnevlammen vanaf komen. We moeten dan ook zeker oppassen en geen risico’s nemen. Ga je deze periode op vakantie wees dan zeer alert op de weersomstandigheden, maar ook negatieve aspecten, die door de mens veroorzaakt worden. Venus, tot de 11de in de Stier, zorgt dat we gevoelig zijn, voor situaties die om ons heen ontstaan. Voordeel is dat we oog hebben voor emoties en gedachten van anderen. Nadeel dat we soms te emotioneel zijn als we problemen ervaren. Er kunnen mensen zijn, die dominant reageren en teveel van anderen willen eisen. Dat kan conflicten brengen, waardoor aangeraden wordt om hier bij weg te blijven. Over het algemeen zal de energie geschikt zijn voor romantiek en sociale relaties. Daardoor wordt aangeraden deze week gericht te zijn op leuke activiteiten en gezelligheid met mensen die je vertrouwt en waar fijne emoties mee gedeeld kunnen worden. Let vooral op dat Jupiter heel wat vuur in ons losmaakt, waardoor we de neiging hebben juist wel risico’s te nemen en soms impulsief gedrag vertonen. Mars reist tot 20 mei in de sympathieke Kreeft en zal absorberende kracht in je losmaken, waardoor de meeste mensen wel in staat zijn hier verstandig in te blijven. Venus en Uranus kunnen zich, anders dan vorige week, positief gedragen als het om sociaal contact gaat. Daardoor kunnen emoties van mensen alsnog minder sterk zijn. Deze week is het verstandig het plezier op te zoeken en positiviteit te ervaren. Het is dan ook een prima week om contact met vrienden, familie en in liefde aan te gaan. Vooral Mercurius, in de Stier, zal vanaf maandag relaxte energie geven, waardoor we veel geluk ervaren, door de sociale energie.

Bedenk dat acties, die we tot de 20ste ondernemen en acties uit het verleden vanaf de 21ste terug kunnen komen. Positieve en negatieve zaken kunnen door Mercurius, die in die periode retrograde zal gaan bewegen, terugkomen. Het wordt dus wel een speciale periode om te zorgen dat je eventuele negatieve gedragingen en gebruik van schadelijke genotsproducten afleert. Juist het begin van de maand is dan ook goed om dit te gaan doen. Er wordt aangeraden om nu vooral belangrijke dingen te doen, omdat we later in de maand te maken krijgen met verduistering van de Zon, ten tijden van de Nieuwe Maan. Ook gaat Mercurius die periode retrograde in de Stier bewegen en zal de zonsverduistering op 20 april duiden op beëindigen van oude gewoontes en afwenden van bepaalde zaken die ons weinig brachten. Tegelijk is het deze week erg goed om met nieuwe betere dingen te kunnen beginnen. De retrograde Mercurius zal in die periode normen en waarden veranderen, waardoor we anders in het leven kunnen gaan staan. Dit kan in de wereld heel wat veranderingen tweegbrengen. We doen er dus goed aan om deze en volgende week al te bedenken wat we zouden kunnen veranderen en hoe we dat gaan doen. Denk goed na over wat je de komende weken wel en niet meer nodig hebt. Maandag maakt Mercurius een uitdagend vierkant met Pluto. Denk na voordat je iets zegt tegen iemand die gevoelig is, omdat er dan conflicten kunnen ontstaan, waaruit dan grote problemen mogelijk zijn. Het sturen van een email, appje of brief kan je maar beter niet doen als het om al te serieuze zaken waar dus ruzies of andere negatieve zaken van kunnen komen. Beter wacht je daar dan ook tot later in de week mee.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)