Maandhoroscoop Kreeft

Maandhoroscoop Kreeft

Maandhoroscoop Kreeft

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Zon en Mercurius staan samen in de Boogschutter. Mercurius brengt een verlichtende energie, die gericht is op zakelijkheid en opvolgen van instructies van leidinggevenden of autoriteiten. Hierdoor is de Kreeft in staat volgzaam te zijn, maar kan je ook veel terugkrijgen van anderen. Er zijn deze maand veel mogelijkheden om te ontwikkelen. Verder wordt de Kreeft geregeld beïnvloed door de verbinding die Venus en Pluto deze maand in de Steenbok aangaan, in de sector van intieme relaties en erotiek. Het wordt hierdoor een zeer sensuele maand. De werkelijke verbinding zal de 11de ontstaan, maar dus de hele maand energie brengen. Liefde wordt door de conjunctie geïntensiveerd, maar je kunt ook wel gevoelig worden. Daardoor kan je in een relatie teveel je best doen het je liefdespartner of anderen in je leven naar de zin te maken. Je bent van jezelf iemand die zeer aanhankelijk is en wil sterke hechting voelen met andere mensen. Krijg je te weinig terug, dan kan je onzeker en zelfs ongelukkig worden. Aan de andere kant moet je opletten dat romantische emoties zorgen dat je bepaalde problemen niet wilt zien als je deze teveel door een roze bril ziet. Tracht verstandig te blijven en reëel bij dingen die er gebeuren. Positief gezien is deze transit erg fijn om lekker met de stroom mee te gaan en relaxt in het leven te staan. Je bent over het algemeen in staat alsnog nuchter te blijven, zolang je de werkelijkheid in het oog houdt. Gebonden mensen moeten deze maand zorgen dat ze niet teveel streven naar plezier en opwinding. Het is belangrijk lekker van de liefde te genieten, zonder dat emoties je parten spelen. Singles kunnen deze maand wel eens teveel op zoek zijn naar erotiek en spanning. Dat is op zich niet verkeerd, maar wel als je dit emotioneel niet goed kunt trekken. Deze maand staat de Nieuwe Maan in de Boogschutter en zal een intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Kreeft, waardoor deze nieuwsgierig wordt. Dit kan positieve, maar ook negatieve spanning geven. Bijzonder is dat deze energie zelfs de komende maanden doorwerkt. Er zijn aanwijzingen dat intieme relaties kunnen ontstaan uit vriendschappen. Toch zal de Nieuwe Maan, die in je sector van arbeid en doelgerichtheid staat, ook zakelijk een flinke kracht brengen. Deze zal zorgen dat je veel nadenkt over je toekomst en ontwikkelingen die je meemaakt. De passionele Mars zal tot de 13de in de mysterieuze Schorpioen verblijven en geregeld een verbinding aangaan met Jupiter. Dit geeft de Kreeft deze periode een krachtig gevoel voor intuïtie, waardoor het gevoel goed genoeg was om mensen te kunnen doorgronden. Ook kan je inzien wat je kunt doen om het anderen naar de zin te maken.

Vanaf de 13de reist Mars in de Boogschutter en maakt deze tegelijk een conjunctie met de Zuidknoop van de Maan (Ketu). Dit geeft onzichtbare kracht, die neiging geeft de invloed van planeten in energie te onderdrukken. Agressie van Mars, die jou soms emotioneel onzeker maakt, kan getemperd worden. Je fysieke gesteldheid kan echter onder druk staan en uiteindelijk zorgen voor mentale problemen. Wees voorzichtig met voeding en blijf vooral veel bewegen en zoek de frisse buitenlucht op. Let op dat deze verbinding ook ongemakkelijke situaties geeft. Pas op met sporten tijdens een stressperiode, omdat je dan soms te intens bezig bent. Pas ook op bij het gebruik van gereedschappen en vooral als deze scherp zijn. Ook kan je door concentratieverlies wel eens wat onhandig zijn. De Volle Maan staat de 19de in de Tweelingen en in de sector van onderbewustzijn. Dit is niet de meest gunstige transit voor de Kreeft, omdat je soms emoties kunt ervaren, die je niet thuis kunt brengen. Met name tijdens de feestdagen kan je dan erg onzeker worden als je denkt dat jouw geliefden je te weinig geven of als jij je eenzaam voelt tijdens deze dagen. Gelukkig zal de Maan zorgen dat je met jezelf in contact blijft, waardoor je ook goed nadenkt over problemen die je ervaart. Zorg voor geduld en zoek vertrouwde mensen op om er even over te kunnen praten. Energie van de Maan heb je ook hard nodig, omdat er de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en retrograde Uranus, die protest en rebellie geeft. Emoties zijn lastig onder controle te houden en er is geweld mogelijk. Dit zal jou beïnvloeden. De Kreeft houdt niet van geweld en zal er zeer gevoelig en ook onzeker voor zijn. De combinatie kan plotse veranderingen brengen als het gaat om vrienden en groepen mensen met wie je omgaat. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral te maken heeft met een verandering in jezelf. Je kunt anders in het leven staan en hierdoor kunnen contacten verwateren of verslechteren als gevolg van ideeën en de wijze hoe je in het leven staat. Er wordt aangeraden hier verstandig mee om te gaan en niet iedereen uit je leven te verwijderen. Jupiter zal de maand voor de Kreeft positief afsluiten, omdat deze naar de Vis verhuist. Dit geeft fijne emoties, waardoor je liefdevol en warm bent, door energie van de Vissen die romantiek versterkt. Deze transit gebeurt in je sector van reizen, ontwikkeling en onderwijs, waardoor je er van uit kunt gaan dat je hier gedurende het hele nieuwe jaar veel profijt van kunt hebben.

Liefde, relaties en sociale contacten
Het wordt een actieve maand, waarbij je vanaf het begin van de maand actie onderneemt om liefde en vriendschap in je leven te hebben. Je neemt gelijk al initiatief en dat boeit veel mensen, omdat ze dit niet van je gewend zijn. Meestal was je bedachtzaam en zeker niet impulsief, maar dat is in december anders. Singles krijgen een sterke drang om voor de feestdagen een nieuwe partner te vinden. Daarbij zal je minder op duurzaamheid gericht zijn en meer op intimiteit voor de korte termijn. Er wordt voorspeld dat je onverwacht een ontmoeting kunt hebben Je zult liefde op het eerste gezicht ervaren en misschien wel meer dan je ooit zo ervaren hebt. Gebonden mensen zullen een sterke drang voelen om de liefde te intensiveren en plannen voor de toekomst te maken. Je zult niet alles willen plannen, maar wel dingen als trouwen, samenwonen, een kindje of andere belangrijke zaken om het leven gelukkiger te maken. Voor de rest zal je geneigd zijn naar het lot te luisteren. De meeste Kreeften zullen deze maand veel tijd aan familie, gezin en kinderen besteden. Ook is het belangrijk familie, die je niet zo vaak ziet, meer aandacht te schenken. Verder is het een prima tijd om conflicten en andere problemen op te lossen. Al vanaf het begin van de maand zullen Venus en Pluto een krachtige invloed op je liefdesleven hebben. Romantiek en erotiek zullen de maand beheersen. Je kunt veel nadenken hoe je de liefde kunt beleven en bent erg inventief. Vooral Mercurius kan er nog wel eens voor zorgen dat je moeite hebt om gevoelens te uiten. Je vindt het eerder fijn om je gevoel te laten zien dan deze uit te moeten leggen. De Nieuwe Maan van de 4de zorgt dat je een groot deel van de maand losser in het leven staat. Je kunt negatieve aspecten achter je laten en zal je meer richten op vriendschap, liefde en familie. De 2de week kunnen singles piekeren hoe zij een nieuwe partner kunnen vinden. Misschien moet je niet teveel piekeren, maar actie ondernemen en plekken en mensen opzoeken waar je de liefde kunt vinden. Kom je iemand tegen waar je hart sneller voor klopt, vraag je dan af of je langer met deze persoon door het leven kan. Zo niet, vraag je dan of het verstandig is, omdat je later dan teleurstelling kunt ervaren. Vanaf de 13de komen er prima energieën om aandacht aan mensen te geven en problemen en meningsverschillen op te lossen. Vanaf de 15de zal de planetaire energie zo gunstig zijn, dat je de feestdagen op uitzonderlijk mooie wijze kunt ingaan en liefde en vriendschap kunt ervaren.

Carrière en zakelijkheden
Je bent op zoek naar evenwicht en goede resultaten. Venus zal niet alleen qua liefde, maar ook op zakelijk gebied actief zijn. Deze planeet zal samen met Pluto een positieve invloed op je gezondheid hebben, maar je moet er wel opletten dat je verantwoord blijft. Doe je dit niet, dan kan je jezelf wel in de problemen brengen. Ten tweede is er verband met mensen voor wie of met wie je werkt of mensen die voor jou werken. Toon vooral respect en waardering. Ten derde kan het betekenen dat je een drang krijgt om te studeren of op een andere manier kennis of ervaring op te doen. Venus geeft liefde om dit goed te kunnen doen, maar Mercurius laat jou soms wel eens wat piekeren, waardoor je geregeld onzeker kunt zijn en twijfelt aan je eigen handelingen en talenten. De Nieuwe Maan van de 4de zal gericht zijn op het verleden, waardoor je bepaalde zaken opnieuw doet en problemen of conflicten op kunt lossen. Op zich biedt deze energie een prima hulp om je leven er beter voor te laten staan. De 4de en 5de zijn geschikt voor een nieuwe baan, nieuwe inkomsten of iets anders om je te ontplooien of te verrijken. Ook ben je deze dagen meer in staat om te communiceren, wat je over het algemeen deze tijd meer kunt doen, dan in de latere weken. De energieke Mars zal gericht zijn om achterstallig werk, zodat je deze makkelijker af kunt ronden. Vanaf de 13de zal Mars krachtige energie bieden als het gaat om investeringen en andere financiële mogelijkheden. Je bent intellectueel sterk en kunt op inventieve en slimme manier kansen ontwikkelen. De 19de zorgt de Volle Maan in de speelse Tweeling dat je prima samenwerkt met leidinggevenden en anderen waar je mee werkt. De dingen die je dan doet, kunnen niet alleen nu doorwerken, maar ook in de komende maanden. Let de 24ste op Saturnus en Uranus, die eigenzinnige energie in je los kunnen maken. Saturnus is gericht op je loopbaan en dingen die je hiervoor wilt doen, maar ook op contact met mensen die je in je professionele leven om je heen hebt. Uranus kan dit nog wel eens verstoren, omdat die jou kritisch maakt, waardoor positieve energie van Venus en Saturnus soms wel eens minder krachtig kan zijn. Over het algemeen zal je de laatste week veel geluk hebben, waarbij er zelfs iets kan gebeuren, dat jou het komende jaar kan verblijden.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

De Kreeft moet sterk op gezondheid letten. Je kunt nog wel eens vermoeid zijn en het is dan belangrijk geregeld een rustmoment in te bouwen. Met name Mercurius kan oorzaak zijn. Er wordt geadviseerd actief te blijven, maar niet te zwaar te sporten. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn misschien wel het beste om te doen. Ook is het belangrijk niet te laat naar bed te gaan en overdag geregeld te ontspannen. Heb je die mogelijkheid dan zijn meditatie, yoga en massages nuttig. Het is belangrijk voldoende groenten en fruit te eten om het immuunsysteem te versterken. De Maan maakt jou geregeld zeer actief en krachtig. Gebruik deze maand om te sporten en naar buiten te gaan, maar ga dit niet overdrijven. De periode van de 9de t/m de 11de kun je longklachten hebben. Ga dan vooral naar buiten voor frisse lucht. De periode rondom de 18de dien je voorzichtig te zijn, omdat er storende energie is en je daardoor in de problemen kunt komen. Na de 21ste ben je zeer actief en zal je een sterke drang voelen te feesten, eten en drinken. Dat is deze periode niet heel erg verstandig, waardoor aangeraden wordt om hier niet aan toe te geven. Doe je het wel, doe het dan in besloten kring. Heb je de kans dan is de periode van kerst en Oud en Nieuw geschikt voor een korte vakantie en vooral om je even op te laden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)