Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De maand start met de Zon en Mercurius in de Boogschutter, welke in de sector van gezin, familie en thuissituatie staan. Dierbaren zijn belangrijk voor je en het is een belangrijke tijd om er voor mensen te zijn en ze steun te geven. Je zult een positieve karma over je hebben en zal er veel kracht door krijgen. Het is verder een heel goede periode voor nieuwe contacten en om allerlei dingen te ontdekken wat betreft privébezigheden. Een belangrijke kracht die de gehele maand kan beïnvloeden is de conjunctie tussen Venus en Pluto in de Steenbok. Deze zorgt dat de meeste Maagden veel verlangens kunnen ervaren, waarbij ze het belangrijk vinden een sterke band met mensen te creëren. Deze transit staat in de sector van feesten, eigenzinnigheid en sensualiteit, waardoor de Maagd deze maand extra gericht is op de feestdagen en om een sterke verbondenheid met geliefden en sociale contacten aan te gaan. De Nieuwe Maan staat in Boogschutter en zal een intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Maagd, omdat deze zich in de sector van familie en gezin bevindt. Met energie van de Boogschutter kan dit zorgen dat de Maagd ideeën heeft, die later in de maand vorm kunnen krijgen. Let op dat dit een veranderlijk vuurteken is en dat er flink wat opwinding kan zijn als jij met veranderingen te maken krijgt of als jijzelf veranderingen toepast. Er kunnen allerlei nieuwe mogelijkheden komen van een nieuw huis tot aan een nieuwe relatie of sterkere verbintenis met een partner. De Boogschutter wordt geregeerd door Jupiter, waardoor je er van uit kan gaan dat de meeste veranderingen positief en langdurig zijn. Mercurius kan positieve, maar ook negatieve energie geven, die niet alleen nu invloed heeft, maar ook de komende maanden. Je hebt soms moeite om nuchter en zakelijk te blijven, zodat je meer emotioneel bent dan gewoonlijk. Gelukkig kan de Nieuwe Maan jou hierbij ondersteunen, waardoor je toch wel in staat bent juiste keuzes te maken. Er wordt aangeraden emoties er uit te gooien. Kan je dit niet communicatief, ga dan sporten of mediteren om dit op deze wijze aan te pakken. De passionele Mars zal tot de 13de in de mysterieuze Schorpioen verblijven en zich verbinden met Jupiter, wat emoties tot die tijd ook wel eens overhoop kan gooien. Voordeel is wel dat deze verbinding ook voor heel wat passie en ambities zorgt. Je voelt veel kracht en energie en kunt daardoor qua communicatie, studie en discipline goed handelen. Je ontdekt nieuwe hobby’s, maar ook in je werk is er heel wat mogelijk. Je staat open voor verandering, maar let dus wel op je emoties. Laat deze niet de boventoon voeren bij belangrijke beslissingen en het afsluit van contracten en overeenkomsten. Het is ook een prima periode voor doelen die je voor de lange termijn aan kunt gaan.

Vanaf de 13de zal Mars door de Boogschutter bewegen en zich bij de Zuidelijke Maanknoop (Ketu) aansluiten. Dit is zeer positief voor de Maagd, omdat je emoties nu stabieler worden en de passie van Mars door Ketu enigszins geabsorbeerd wordt en dus minder actief door zullen werken. Omdat deze in de sector van gezin en familie plaatsvindt, kan je een ontspannen periode ingaan en is er veel liefde en vriendschap mogelijk. Je kunt ook goed nadenken over de maanden die er aan gaan komen en wat jou bezig houdt in je sociale leven en het contact met geliefden. De 19de zal de Volle Maan in de Tweeling jou prikkelen om te experimenteren met de liefde en andere sociale contacten. Je bent er klaar voor om te veranderen en nieuwe dingen te ontdekken. Pas wel op dat je niet buiten je comfortzone treedt, omdat je dan mensen kunt kwetsen. Gebonden mensen dienen eerlijk tegen hun partner te blijven. Singles moeten een ander geen dingen beloven, die ze niet waar kunnen maken of omdat ze uit zijn op erotiek. Blijf dus ten alle tijden eerlijk, zodat je niemand pijn doet. Deze energie zal jou tevens de gehele verdere maand actief en ambitieus maken. Je kunt je talenten prima gebruiken en er zijn aanwijzingen dat je deze zelfs kan aanscherpen of nieuwe vaardigheden aan kunt leren. Mercurius is deze periode zeer actief op financieel gebied, waardoor er zeker mogelijkheden zijn om je te verrijken en meer bezittingen te vergaren. Vanaf de 24ste zullen Saturnus en Uranus een vierkant vormen. Omdat Mars door Ketu afgezwakt wordt, zal de Maagd hier minder last van hebben. Mars biedt wel energie, maar deze zal je gebruiken om op een positieve wijze je ambities en enthousiasme vorm te geven. Uranus is opstandig en er kunnen plotse veranderingen zijn, maar over het algemeen ben je er prima tegen bestand om de juiste weg te vinden. Saturnus kan zorgen voor oplossingen bij de uitdagingen en doelen die jij gesteld hebt, waardoor je vooral beroepsmatig prima in je vel zit. Aan het eind van de maand zal Jupiter naar de Vissen reizen om daar het volgende jaar te blijven. Dit brengt veel avontuur en liefde, niet alleen qua romantiek, maar ook zeker op financieel gebied. Daardoor kan je er van uitgaan dat het eind van dit jaar prima zal verlopen. Daarnaast mag je er zeker vanuit gaan dat het nieuwe jaar en prima uit gaat zien en je dan al vele mogelijkheden krijgt.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je zult sociale contacten nodig hebben, waardoor je deze maand moeite zal doen om met mensen af te spreken en er niet alleen voor te staan. Dit zal je namelijk in je zakelijke beslommeringen nodig hebben. Omdat de meeste planeten gunstig voor jou staan, zal je carrière bepaald worden door de manier waarop jij met privécontacten omgaat. Geluk met familie en vrienden zorgt automatisch voor geluk in je carrière. December zal een maand zijn, waarin je best de hort op kunt gaan. Met name het laatste deel van de maand zal je ruimte hebben om er op uit te trekken. Wellicht is het verstandig om een vakantietrip te plannen. Dat zal je erg goed doen en vooral als je dit doet met mensen waar je een vertrouwensband mee hebt. Je hebt de neiging om bepaalde mensen, die goed voor je zijn geweest, te belonen. Je bent in de liefde erg passioneel, maar daar moet je wel mee oppassen, omdat het ook wel eens te heftig voor je relatie of anderen kan zijn. Vooral Venus zal in de liefde kracht geven, waardoor je prima in de liefde staat, maar op moet passen dat je jaloerse gevoelens kunt hebben. Geef je een ander voldoende en krijg jijzelf ook voldoende aandacht, dan zal dit zeker niet veel problemen geven. Je zult dan merken dat alles verloopt zoals jij dat wilt. Als je je passie dan ook nog in weet te tomen, zal je in staat zijn om je partner te laten genieten. Je zal deze maand in de stemming voor de liefde zijn en het is zelfs een maand om plannen voor gezinsuitbreiding. De vruchtbaarheid zal deze maand zeer sterk zijn, waardoor je veel kans hebt dat dit gaat slagen, maar er zijn ook andere mogelijkheden op uitbreiding. Je bent romantisch en dit zie je dan weer terug in de manier hoe jij schrijft, praat of hoe je kijkt. Je bent in staat je partner te laten zien en voelen wat je van jullie relatie vindt. Ben je single, dan zal je in staat zijn mensen aan te trekken en zal je de passie gedoseerd aanbieden. Je bent charmant en geestig en het zal niet zo moeilijk zijn de ware liefde aan te trekken. Dit kan plaatsvinden in je eigen sociale omgeving, maar je hebt ook geregeld zin om te stappen. Omdat je een magnetische uitstraling hebt, kan je mensen aantrekken. Of daar de ware bijzit, zal je zelf zien, maar je doet er goed aan om je normen en waarden voor de juiste persoon te gebruiken. Zet deze vooral niet aan de kant als je je eenzaam voelt of behoefte aan liefde hebt. Je doet jezelf anders onnodig veel pijn. Mensen die pas gescheiden zijn of een relatie verbroken hebben, dienen in de gaten te houden dat er nog steeds een band met hun ex is. Dit is niet erg, maar baken wel je grenzen af, zodat je niet in een soort vicieuze cirkel belandt. Je kunt de feestdagen over het algemeen een prima energie ervaren, waardoor de meeste Maagden deze dagen prima door kunnen komen.

Carrière en zakelijkheden
De planeten staan er niet altijd even goed voor. Toch lijkt december een positieve maand te worden, vooral omdat je privéleven er goed uitziet. Het is een prima maand voor mensen die een bepaalde ambacht hebben, zoals kunst, mode, textiel en andere creatieve beroepen. Omdat je intellectueel ook sterk bent, zal je veel ideeën hebben en deze omzetten in datgene wat je ermee wilt maken. Je kunt uitgedaagd worden en zal zeker hard werken om met de feestdagen veel te verdienen aan datgene wat je allemaal wilt ontwikkelen. December is een prima tijd om plannen voor het volgend jaar te maken. Je kunt er over nadenken wat je kunt doen om te ontwikkelen en bedenken op welke manier je geld kunt verdienen. Door de krachtige planetaire energie kan je met prachtige ideeën komen, die veel goede kansen opleveren. Maagden die nog studeren, kunnen concrete plannen hebben en hiermee starten om hun blik te verruimen. Let op dat je dit niet teveel overdrijft, omdat je pas na je studie kunt bepalen wat je wilt en hoe je dat wilt doen. Je kunt natuurlijk wel alvast kijken of je werkzaamheden of werkgevers kunt vinden die te maken hebben met datgene wat je later wilt doen. Heb je een eigen bedrijf dan is het belangrijk veel reclame te maken en in contact met klanten te treden. Wacht daar niet mee tot na de feestdagen, maar geef mensen gelijk een blijk van waardering als je iets voor ze gedaan hebt. Het is een prima periode om contacten te versterken en goodwill te kweken. Het is belangrijk om je naamsbekendheid op Internet of op een andere manier kenbaar te maken. Kortom het zal een belangrijke maand zijn om je sociale en zakelijke netwerk te vergroten. De vooruitzichten zijn gunstig. Ondanks de positieve zaken zal december wel een maand zijn, waarin er veel uitdagingen zijn en je doorzettingsvermogen nodig hebt. Je kunt de tegenwerking van Mercurius ervaren, waardoor je niet altijd sterk in je schoenen staat. Wees alert en laat niets aan het toeval over. Zijn er mensen of bedrijven die een negatieve invloed hebben, tracht dan zakelijk te blijven en laat je niet verleiden om te emotioneel te worden. Het is belangrijk dat je vrienden, familie en bevriende zakelijke contacten om hulp vraagt, vooral als je merkt dat je er zelf niet uitkomt. Het is geen makkelijke maand, maar wel een zeer succesvolle, waarbij je nu al de weg vrijmaakt om volgend jaar verder te ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

De Maagd kan perfectionistisch zijn. Deze maand kan dit anders zijn, omdat je de neiging hebt teveel te eten, te weinig te slapen en te weinig te bewegen. Het zal verstandig zijn er op te letten en jezelf streng toe te spreken als je merkt dat dit je parten speelt. Het wordt een maand om slechte gewoonten af te leren en positieve aan te leren. Vooral alcohol, sigaretten en vet eten worden afgeraden. Je kunt te maken krijgen met longproblemen of zware verkoudheid, waardoor je weerstand af kan nemen. Het is belangrijk producten te nemen die je metabolisme versterken, zoals ui en knoflook. Ook gember wordt aangeraden, evenals honing. Je zult ondersteuning krijgen van de kosmische energie. Ga je hier verantwoord mee om, dan zal je merken dat je er alleen maar sterker op wordt en dat je prima in staat bent slechte levenspatronen te doorbreken. De 1ste week is misschien moeilijk, maar vanaf de 9de zal het steeds beter gaan en kun je nieuwe gewoonten aanleren en positieve keuzes maken. Dit zal op gebied van fysieke inspanning, maar ook mentale weerstand zijn. Vanaf de 18de heb je veel activiteiten en eet je teveel. Maar je bent in staat vaker te bewegen en te sporten, waardoor je de feestdagen wel goed en gezond doorkomt. Blijf wel de hele tijd voorzichtig en mijd drukke omgevingen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)