Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - September 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Deze maand kan wel eens veel kracht geven, omdat meerdere planeten in jouw teken staan of op gunstige plek voor de Maagd staan. Mars zal tot de 15de in jouw teken staan en de Zon tot de 22ste. Jouw heersende planeet Mercurius zal een prima kracht in je losmaken. Daarnaast staat er een gunstige Nieuwe Maan, die de 6de en 7de veel invloed heeft. Die energie kan ervoor zorgen dat je vanaf de 14de veel kunt bereiken en invloed hebben op energie van de positieve en expansieve Jupiter. De Maan kan ervoor zorgen dat wensen en dromen in vervulling gaan. Het is een geweldige tijd om ambities en plannen uit te spreken en doelen te stellen. Ten tijde van de Nieuwe Maan vormt Mars een machtige driehoek met de intense Pluto. In principe ben je bescheiden en nuchter, maar er kan ook veel passie en hartstocht losgemaakt worden. Daarbij staat deze combinatie van planeten garant voor erotische en romantische energie. Let deze periode op dat je soms de neiging hebt om teveel van je partner te vragen of, als je iemand erg leuk vindt, jezelf teveel op te dringen. Forceer niets, maar blijf bescheiden en terughoudend als je merkt dat een ander zich onder druk gezet voelt. Je kunt t/m de 15de veel inspiratie, ambitie en verlangens voelen om een nieuwe richting aan je leven te geven. Dit komt onder andere door de krachtige Jupiter en Mars. Je bent hierdoor rationeel, analytisch en tegelijk vol liefde en passie om iets moois van het leven te maken. Je bent volledig in evenwicht tussen je zakelijke en liefdevolle kant. Je bent hierdoor wel iets minder zakelijk, maar dat kan de pret niet drukken. Je zult de energie voelen en op vele gebieden succes behalen. Er wordt daarom aangeraden de passie te voelen en te gebruiken, maar wel te blijven onthouden wie en wat je bent en waarom je in het leven staan, zoals je dat altijd doet. Met andere woorden, blijf jezelf en houd controle over emoties. Dan kan je het meeste bereiken en veel succes behalen.

We hebben tot nu toe niet gesproken over de Zon, die in jouw teken staat en jouw kwaliteiten versterkt. Deze kan je t/m de 22ste ervaren in combinatie met Venus. Hierdoor ben je in contact met mensen en in de liefde zeer sensueel en warm, waardoor je iemand bent die makkelijk mensen aantrekt. Je kunt in contact met een partner, familie of goede vrienden diepgaande contacten hebben. In de liefde zoek je naar harmonie en is het een prima tijd om te communiceren. Er wordt aangeraden in deze periode duidelijk te zijn in wat je voelt en wat je wensen zijn. Hierbij kunnen Uranus en Pluto ook ondersteunen, omdat deze planeten in staat zijn jou energie te geven, waaruit je kunt ontwikkelen. Ook kan je hierdoor transformeren, waardoor er mogelijkheden zijn geheel nieuwe dingen te gaan doen. Een speciale dag is de 23ste als de planetaire stand zeer gunstig is om bepaalde ambities te bereiken door je comfortzone uit te rekken en over grenzen te gaan. Een speciale energie komt vanaf de Volle Maan van de 20ste en 21ste, die in jouw sector van relaties plaatsvindt. Dit geeft veel romantische energie en het is dan ook een prima periode een nieuwe relatie aan te gaan, een huidige relatie te intensiveren of nieuwe wegen in te slaan. Maagden kunnen een intens licht voelen om romantiek in hun leven toe te laten en even de nuchterheid geheel achter zich te laten. Let op dat het eind van de maand nogal intens en wisselvallig kan verlopen. Mercurius zal de 27ste retrograde gaan bewegen in jouw sector van inkomsten en carrière. Ook Mars zal zich hier bevinden. Dit is een periode op te letten dat jij jezelf niet teveel laat gaan en je passie gebruikt om verstandige besluiten te nemen. Impulsiviteit en ondoordachte keuzes kunnen nog wel eens snel gemaakt worden, maar dat wordt echt stellig afgeraden, omdat deze grote problemen kunnen brengen.

Liefde en relaties
Misverstanden zijn soms mogelijk, omdat bepaalde situaties zorgen dat jou inspiraties nog wel eens onder druk komen te staan. Jij hebt niet alleen veel behoefte aan erotiek, maar ook aan saamhorigheid en leuke activiteiten met je partner. De Nieuwe Maan van de 6de en 7de moedigt jou wel aan om met nieuwe dingen te starten om je te ontwikkelen in de romantiek. Singles willen hun horizon verbreden, grenzen verleggen en zich vrij te voelen om te doen wat ze willen. Gebonden mensen kunnen vooral veel tijd aan hun partner besteden en zoeken naar activiteiten om de relatie te verbeteren. Het is ook een prima maand om met geliefden en andere sociale contacten te communiceren. Je bent empathisch en sympathiek en zal er alles aandoen om mensen niet te kwetsen. Heel soms kan je echter nog wel eens heel erg dominant zijn en dan heb je de neiging om teveel te eisen. Er wordt aangeraden om je wil niet op een ander te leggen. Beter gebruik jij je krachtige karakter en energie om mensen op een vriendelijke wijze te overtuigen. Lukt het jou om een geliefde te laten begrijpen dat jij er voor de ander bent, dan zal deze persoon het juist fijn vinden dat jij de leiding neemt. Venus zal bijna de hele maand zorgen voor een zeer liefdevolle energie. Je durft je hierdoor zeker op communicatief gebied bloot te geven, maar pas wel op dat je soms de neiging hebt om iemand, waar je heel erg veel gevoelens voor hebt, bepaalde zaken te verwijten. Als Maagd heb je die neiging, maar nu zal je het vooral fijn vinden om liefde en warmte te delen. Maagden zijn deze maand meestal romantisch en teder. Anderen zullen je verleidelijke verschijning niet makkelijk kunnen weerstaan. Let op dat je, als je gebonden bent, duidelijk aangeeft dat je een relatie hebt en geen andere bedoelingen hebt. Er is anders kans op verleiding en misverstanden, waarbij iemand over je grenzen heen kan gaan. Hierbij zal je toch ook jezelf in de gaten moeten houden. Je charmante uitstraling trekt mensen aan en je kunt wel eens in de verleiding komen hier op in te gaan. Hierbij kunnen mensen, die niet zo lekker in hun vel zitten, moeite hebben om oneerbare voorstellen te weerstaan. Voor singles zal dit natuurlijk anders zijn. Door hun verleidelijke uiterlijk is de kans op gegadigden deze periode een stuk groter. In dit geval doe je er verstandig aan grenzen duidelijk te stellen. De kans dat je teleurgesteld wordt, is anders zeer groot. Maagden zullen deze periode veel plezier hebben en er zal geregeld contact zijn met vrienden, familie of anderen. Let op dat je ook tijd voor zakelijke beslommeringen vrijmaakt, omdat je dan prettiger in het leven staat door de ontspanning die er heerst.

Carrière en zakelijkheden
Mercurius kan deze maand nog wel eens voor storingen zorgen als het om financiën gaat. Je kunt in de maand dingen doen, die juist tegen zullen werken. Aan het eind van de maand, als Mercurius retrograde gaat bewegen, kan je hier extra veel last van krijgen. Er wordt aangeraden om tot halverwege oktober te wachten met onderhandelingen, afsluiten van contracten en nemen van belangrijke beslissingen. Wel is het een prima maand om te communiceren en nieuwe zakelijke contacten aan te gaan. Je bent charmant en kunt op een efficiënte wijze investeren of een bedrijf leiden. Zolang je niet overdrijft en jezelf teveel overschat, kan je hier zeker iets in bereiken, zolang het dus maar geen nieuwe activiteit is. Financieel dien je niet boven je stand te leven. Je kunt hard werken, maar kunt nog wel eens gefrustreerd raken als dingen anders gaan dan jij zou willen. Verder moet je opletten dat je moeite hebt om je mening uit te spreken en dan kan je onzeker worden. De planetaire stand kan er wel voor zorgen dat je initiatief kunt nemen om het een en ander te ontwikkelen. Je kunt gedurfde plannen hebben en kan op een prima wijze communiceren met collega’s, zakelijke contacten en leidinggevenden. Deze maand zal over het algemeen goede energie kennen, waarbij je merkt dat alles net even lekkerder verloopt dan eerder dit jaar. Je kunt veel bereiken en jezelf aardig ontwikkelen. Met name je charmante uitstraling is hier debet aan, waardoor mensen meer voor je willen doen en geregeld met goede adviezen aankomen. Je bent in staat zakelijke contacten tot stand te brengen, waardoor het lukt mensen geïnteresseerd te maken voor dingen waar jij mee bezig bent. Werk je voor een baas of instelling, dan zullen leidinggevenden door hebben waar kwaliteiten liggen. Je bent open en zal dit uitstralen. Let op, dat je niet overdrijft, omdat mensen dan denken dat je het hoog in je bol hebt. Het best kun je bescheiden blijven, zodat mensen je zien als een hardwerkend en stabiel persoon. Heb je een eigen bedrijf dan ben je prima in staat jezelf en je bedrijf te profileren. Je komt goed over en mensen zullen veel vertrouwen in je hebben. Je kunt mensen ontmoeten, die waardevol zijn om verder te ontwikkelen. Er kan al iemand in je omgeving zijn, die in de toekomst erg waardevol kan worden. Mensen die een nieuwe baan zoeken, kunnen deze maand goed overkomen, waardoor er meer kans is een baan te vinden. Je moet daar wel actief in blijven.

Mentale en fysieke gezondheid
Naast Jupiter zal de energie van de Maagd sterk aanwezig zijn. Ook de Zon zal een zeer sterke invloed op ons gestel hebben. Dit betekent dat er over het algemeen een sterke drang is om actief te zijn. Het is een maand van onafhankelijkheid, waarbij mensen graag eigen keuzes maken. Er zijn echter krachten, die tegengesteld aan elkaar werken. Dit kan bij mensen zorgen voor een verandering van hun karakter. Mensen die normaal relaxt en zacht reageren, kunnen opeens intens en hard naar anderen zijn. Andersom is dit ook mogelijk, waardoor misverstanden en verwarring ontstaan, die mentaal kunnen doorwerken. Om het een en ander in de juiste banen te leiden, kan dit veel energie kosten. De een zal hier makkelijker mee omgaan dan een ander. Er is een intense verbinding tussen Lilith en de Noordelijke Maanknoop. Lilith is het punt, waarbij de Maan het verst van de Aarde vandaan is. We noemen deze ook de Zwarte Maan. Deze beïnvloedt ons vooral in onze psyche en zal t/m de 11de zeer krachtig zijn. We ervaren nu meer emoties, die we verstopt hadden. Dit kan voor sommigen een oplossing zijn, maar er zijn mensen die hierdoor in de problemen komen. Tracht impulsieve gedragingen en onzekerheid te voorkomen. Handel adequaat en wees eerlijk welke eigenschappen je aan jezelf niet prettig vindt. Je doet er dan ook goed aan om deze te veranderen. Lukt het om je bewust te zijn van de donkere randjes van jouw ziel, dan kun je negatieve eigenschappen veranderen en wijze lessen benutten om deze te transformeren in nuttige eigenschappen. Dit kan er voor zorgen dat we een veel sterkere karma uitstralen, waardoor we ons de komende periode zowel mentaal als fysiek kunnen versterken. Vanaf de 21ste brengt de Maan spiritueel heel wat energie. Op deze dag zal de Volle Maan in de Vissen verschijnen en een verbinding aangaan met Neptunus. Ook die energie zal zorgen dat we met ons onderbewustzijn aan de slag kunnen. Mysterie en onze innerlijke emoties komen bloot te liggen. Het is aan ons om hiermee bezig te zijn en naar antwoorden te zoeken en mogelijkheden te verkennen, die ons verder brengen. Dit kan er wel eens voor zorgen dat we met grote veranderingen te maken krijgen, die niet alleen onszelf raken, maar de gehele Aarde. De energie pakt voor ieder teken anders uit, maar het licht van de Maan ondersteunt ons.

De gezondheid van de Maagd zal over het algemeen niet verkeerd zijn. Je energielevel gaat omhoog als gevolg van planetaire invloeden, maar t/m de 8ste zal er op professioneel gebied wat stress te verwachten zijn. Dit kan leiden tot fysieke ongemakken, die te maken hebben met infecties als gevolg van bacteriën. Je moet dus ook oppassen voor virale infecties, omdat deze je ook flink kan raken. Je weerstand kan dan ook lager zijn, maar alleen als je ongezond leeft. Dit kan dan vooral zo zijn als je teveel vet, suiker en andere genotsmiddelen gebruikt. Je kunt dan veel zwaarder worden. Eet gezond en beweeg voldoende en ga ook geregeld de buitenlucht in, dan zal je er veel minder last van hebben en zal je weerstand goed blijven. Het zal een periode van je leven zijn, waarin je op moet letten dat je de juiste keuzes maakt. Blijf rationeel nadenken en zorg ervoor dat je vooral die dingen doet, die je verder in het leven brengen. Na de 8ste zal de gezondheid van de Maagd verbeteren, omdat de planetaire situatie in jouw voordeel zal zijn. Mensen die wel eens last van depressie en stress hebben, zullen die zien verminderen. De laatste week van de maand zal je veel rust ervaren, maar dat komt ook door de pauze en ontspanning die je jezelf gunt. Daarbij wordt aangeraden geregeld oefeningen te doen om rustig te worden. Yoga, meditatie en een lekkere wandeling zijn aan te raden om de kwaliteit van het leven op persoonlijk gebied een stuk te verbeteren. September is een maand waarbij je er goed aandoet niet teveel moeilijke zaken in je werk af te handelen. Rond achterstallige zaken af en plan verder wat meer rust in, zodat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal lekkerder in je vel zit. Het zal een maand zijn om je persoonlijk te verwennen door jezelf leuke kleding of andere zaken te kopen. Dit zal je mentaal een positieve boost geven, door alle complimenten die je dan krijgt en dit kan jouw vertrouwen een flinke boost geven.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er zijn veel planetaire invloeden, waarbij Jupiter deze maand opvallend actief is. De kracht van deze planeet zal veranderingen geven, omdat veel mensen ertoe gebracht worden ambities in actie om te zetten. Er is veel inspiratie om deze daadwerkelijk tot goed einde te brengen. Mensen zijn bezig met het afsluiten van een periode en zullen de neiging krijgen meer naar de toekomst te kijken en plannen te maken om nieuwe dingen te doen. We moeten opletten dat de kosmische invloeden sterk zijn. We zullen deze maand prioriteiten moeten stellen om op vele gebieden doelen te behalen. Deze kunnen in de liefde, op professioneel gebied liggen, maar ook in sociale contacten en andere zaken die ons bezighouden. In de eerste periode van deze maand zullen de planeten en sterren ons vooral in de carrière stimuleren, waardoor mensen wel eens verbaasd zijn van de mogelijkheden die er op hun pad komen. Het is dan wel aan jou er iets mee te doen. Het is geen maand, waarin alles zomaar zal gebeuren. September is dus een tijd van nieuwe mogelijkheden, waarbij er ook in de liefde het een en ander kan gebeuren. Mars, in de Maagd, en Neptunus, in de Vissen, staan van de 1ste t/m de 3de in oppositie tot elkaar. Deze transit is echter een goed teken, waarbij problemen opgelost kunnen worden en contacten verbeteren. Toch moeten we zorgen dat er een balans is tussen deze twee krachten. Mars kan namelijk zorgen dat de dromerige en fantasievolle energie van Neptunus geblokkeerd wordt en dit kan zorgen voor impulsieve handelingen, die een direct gevaar opleveren voor romantische relaties en ontmoetingen.

Gevoelsmatig zal de zon in ons hart schijnen en kunnen wensen in vervulling gaan. In de nacht van de 6de op de 7de zal de Nieuwe Maan in de Maagd een reinigende werking hebben. Deze kan niet alleen mentaal en fysiek voor oplossingen, maar ook op andere gebieden voor gemak, maar ook voor ongemak zorgen. Vooral de gunstige driehoek tussen de Maan en Uranus kan voor veel opwinding zorgen, die over het algemeen positief uit zal pakken. Venus zal op 10 september naar de Schorpioen reizen en daar tot 7 oktober blijven. Door de combinatie van liefde, passie en mysterie kan er dan ook een periode zijn van interessante liefdesenergieën en mogelijkheden om hier veel mee te bereiken. Er kunnen relaties verbeterd worden en er kunnen nieuwe liefdes ontstaan. Toch moeten we opletten dat de Schorpioen een donker randje heeft, dat vooral mindere relatie onder druk kan zetten. Mensen kunnen ook wel eens de neiging hebben verleidingen en dan ook nog wel eens de verboden vrucht op te zoeken. Er zijn minder taboes en emoties kunnen intenser zijn, waardoor we eerder een misstap kunnen maken. In de nacht van de 14de op de 15de reist Mars naar de Weegschaal om daar tot eind oktober te blijven. De Weegschaal is gericht op relaties en luxe en zal minder passie en opwinding brengen. Mars zal dus wat getemperd worden in zijn intense emoties, behalve als mensen onrechtvaardig zijn. Dan kunnen veel tekens heftig reageren en zijn ze zelfs bereid voor de waarheid te vechten en daar ver in te gaan.

Voor de rest zullen veel mensen wel nuchter en rechtvaardig handelen. In de nacht van de 20ste op de 21ste staat de Volle Maan in de Vissen. Dit geeft spirituele en fantasievolle energie, waardoor er flink wat dromen ontstaan. Er wordt hierbij aangeraden deze op te schrijven, omdat ze een voorspellende waarde kunnen hebben. Ook onze intuïtie kan versterkt worden, zodat veel mensen sterke voorgevoelens hebben. Deze periode wordt aangeraden naar emoties te luisteren en er zeker iets mee te doen. De Zon gaat de 22ste ook in de Weegschaal bewegen en zal daar tot 23 oktober blijven. De energie zal mensen ertoe aanzetten bewust en doordacht te handelen en vooral over het eigen gedrag na te denken. Dit betekent dat besluiteloosheid en perfectionistisch gedrag mensen kan hinderen om tot een goed besluit te komen of bepaalde handelingen uit te voeren. Voordeel van Mars en de Zon in dit teken is wel dat er flink wat spiritualiteit is en mensen deze kunnen gebruiken om zowel mentaal als fysiek lekker in hun vel te zitten. Er zullen veel mensen zijn, die er deze periode voor kiezen om geregeld alleen te zijn. Dit is gunstig om bepaalde zaken op orde te stellen en tevreden te zijn met datgeen wat er gebeurt. Nog gunstiger kan het zijn als Mercurius de laatste week start met een retrograde beweging in de Weegschaal. Je kunt bepaalde problemen die in het verleden ontstonden, nu veel adequater en efficiënt op te lossen. Er is dus veel evenwicht en je kunt die dingen, die je moeilijk vond, nu waarschijnlijk alsnog aanpakken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)