Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Maandhoroscoop Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius zal t/m de 20ste een vertragende werking op de Maagd hebben, waardoor er toch soms wat weerstand is om volledig te kunnen ontwikkelen of de dingen te doen, die je van plan was. Mercurius zal echter tot de retrograde beweging die de 21ste start relaxte energie geven, waardoor je ontspant. Dat is prettig om even de rust te vinden en meer tijd te besteden aan creativiteit en hobbies. Deze periode is geschikt voor fantasie en het creëren van nieuwe ideeën. De eerste week staat in het teken van de Volle Maan in de Weegschaal. Op de 6de zal deze zijn hoogtepunt kennen. De gevolgen zullen zich zowel privé als zakelijk laten gelden. Privé zal je minder tijd aan mensen besteden en zakelijk juist veel tijd aan je carrière. Op zakelijk gebied is het een prima periode om langlopende conflicten op te lossen, wat echter gepaard kan gaan met positieve of negatieve besluiten. Je kunt financiële geschillen oplossen door iedereen tevreden te stellen, maar het is ook mogelijk dat je zakelijke contacten verbreekt. Daar tegenover staat echter ook dat je nieuwe partners kunt tegenkomen, die een positieve stimulans bieden. Luister vooral naar je gevoel en intuïtie bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bedenk dat deze leiden tot positieve beloningen, terwijl verkeerde besluiten problemen brengen. Je doet er goed aan zo zuiver mogelijk te handelen. Ben je de afgelopen periode minder verantwoordelijk met zaken en mensen omgegaan, dan merk je dat gelijk. Mocht dit zo zijn dan is het zeker niet te laat en kun je, door alsnog de juiste beslissingen te nemen, financieel zeer goede mogelijkheden krijgen. De stand van de planeten kan je eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. De Maan kan daar de gehele eerste week een sterke energie aan geven, waardoor er heel wat kansen zijn en je de mogelijkheid krijgt om geregeld van je fouten te leren. Je straalt veel kracht uit en staat sterk in je kracht in contact met zakelijke partners.

Je laat je zeker niet meezuigen met negatieve mensen die je dwarsbomen. Overtuigingen die je hebt en waarvan je weet dat deze je helpen, zorgen voor het nemen van juiste beslissingen, nieuwe kansen en mogelijkheden. Er is deze periode een positieve energie van Jupiter, die veel kracht aan je kan schenken. Hierdoor kan je veel doen om te bereiken wat je wilt. Venus komt de 11de in de Tweeling, waardoor je veel wilt werken en duidelijke doelen voor de lange termijn stelt. Je bent in staat om deze in korte termijndoelen op te delen. Je wilt graag succes behalen en maakt daardoor zeer veel indruk op andere mensen. In deze periode ben je sociaal sterk en kun je goed met zowel collega’s, leidinggevenden of ondergeschikten omgaan. In de liefde ben je praktisch ingesteld en neem je je verantwoordelijkheden. In een relatie wil je veel tijd aan je partner besteden, maar vind je het niet prettig als deze rommelig is. Je kunt je dan behoorlijk storen. Je doet er goed aan dit op relaxte wijze kenbaar te maken. Ben je single dan heb je belangstelling voor succesvolle mensen. Je vindt het fijn als mensen ambitie hebben en hard werken. De 14de t/m de 19de geeft Mercurius positieve energie om het leven lekker tegemoet te kunnen treden. Je bent deze periode minder serieus en bent op communicatief gebied erg sterk. In het gezelschap van grote groepen mensen ben je zeker niet bang jezelf te laten zien, waarbij je ideeën en plannen zeker naar buiten kunt uitdragen. Hierbij heb je een bepaalde passie over je, die mensen aan zal spreken, maar sommige mensen ook af kan schrikken. Je bent een krachtig persoon en zegt waar het op staat. Dit is niet erg en je zult selectief zijn, maar uiteindelijk mensen om je heen verzamelen die bij je passen. Deze periode is geschikt om je gevoelens op papier te zetten, zodat je zelf ook inzicht krijgt in de dingen die je voor ogen hebt. Pluto in de Waterman maakt jou zeer flexibel, waardoor je met veranderingen om kunt gaan. Deze kunnen te maken hebben met je liefdesleven, maar ook met vrijetijdsactiviteiten. Je vindt werk wel belangrijk, maar je maakt ook veel tijd vrij voor dingen die je leven kleur geven.

Krachtige energie zal ontstaan als de 1ste zonsverduistering de 20ste rond 6:00 uur zal ontstaan. De Zon en de Nieuwe Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. Deze energie kan zich meer op je carrière richten en je hebt een sterke drang om nieuwe contacten te zoeken. Wanneer je dit niet doet, bestaat er een kans dat je een eigen bedrijf kunt starten of in ieder geval plannen hiervoor maakt. Heb je al een eigen bedrijf, dan bestaat de mogelijkheid dat je een sterke samenwerking met iemand aangaat. Hieruit kunnen zeer goede financiële vooruitzichten voortkomen. Let op dat je hier geen schulden voor maakt, omdat winst dan af kan nemen. Beter kun je werken met de middelen die je hebt en niet teveel risico nemen. Doordat je een sterke wil hebt, kun je in principe de juiste keuzes maken en weet je precies wat je wilt. De Zon sluit zich nu bij Mercurius aan. Deze energie versterkt je vrije gevoel. Je wilt de wereld verkennen en hebt een bepaalde avontuurlijk energie over je, waardoor je een sterke drang hebt nieuwe dingen te gaan doen. Op zakelijk gebied kun je nieuwe plaatsen opzoeken en wil je je ontwikkelen, zodat je leven uitgebreid kan worden. Je wilt niet altijd je eigen vertrouwde ideeën volgen, maar dingen doen die buiten je comfortzone liggen. Je geniet ervan even iets anders te doen dan je gewend bent. Zowel bekende als onbekende mensen zullen onder de indruk zijn van je mening en de innovatieve ideeën die je hebt. Daarbij ben je ook nog erg gezellig en kun je op een vriendelijke manier met anderen omgaan. In de liefde sta je open voor je partner en kun je gepassioneerd zijn. Ben je single dan kun je niet altijd geduld opbrengen om iemand te ontmoeten die bij je past. Je hebt de neiging met de verkeerde persoon in zee te gaan. Verder zal er na de 21ste een krachtige energie zijn van Mercurius, die retrograde in de Stier beweegt. Let op dat er toch wel wat problemen uit het verleden zijn, die jou parten spelen. De Zon zal vanaf de 24ste voor verandering zorgen, die over het algemeen zorgen voor transformatie en mogelijkheden om je leven dus een goede wending te geven. De rest van de maand zal je gemotiveerd zijn om je doelen te bereiken en plannen te maken. Omdat je praktisch ingesteld bent, kun je met belangrijke wijzigingen in je leven te maken krijgen.

Liefde en relaties
Voor gebonden mensen is april een maand van succes en het vergroten van je sociale netwerk, maar dan wel als je een stabiele relatie hebt. Je kunt hier zelfs een nieuwe baan door krijgen, omdat een stabiele relatie meer vertrouwen geeft, waardoor je open staat voor nieuwe contacten en meer kansen krijgt. In het algemeen zal het doel van gebonden mensen zijn om vooral op humanitair gebied doelen te stellen, omdat jullie dan meer sociale contacten krijgen. Dit biedt automatisch een positieve energie aan jullie omgang. Het is verstandig om aan de behoeftes van je partner te voldoen. Zit je lekker in je vel, dan lukt dit en belooft dit veel goeds voor de liefde. Je bent dan ontspannen, wat automatisch kan betekenen dat er meer erotiek zal zijn. Heb je al een langdurige relatie, dan zijn er positieve energieën te bespeuren, waardoor jullie elkaar steeds meer gaan waarderen. Je merkt dat je een groot vertrouwen ervaart, doordat jullie veel met elkaar gedeeld hebben. Hierdoor is er ruimte voor vriendschap, warmte en emoties. Het contact met schoonouders kan een hekel punt zijn. Je doet er goed aan om duidelijke grenzen te stellen en ze niet teveel invloed te laten hebben op besluiten die jij en je partner nemen. Voor singles zal de planetaire energie op het gebied van de liefde passioneel zijn, waardoor er veel mogelijkheden zijn om romantiek in je leven te halen. Het is wel erg belangrijk dat je empathisch en sympathiek tegen andere mensen bent en je je aan kunt passen aan wensen en behoeftes van degene waar je een relatie mee wilt hebben. De meeste kans voor een nieuwe partner ligt op de werkplek of via formele activiteiten. Er is een positieve energie voor mensen die samenwerken, wat zowel geldt voor zakelijke als voor liefdespartners. Bepaalde gebeurtenissen en activiteiten zullen ervoor zorgen dat jullie een sterkere band krijgen. Jullie delen namelijk een aantal verplichtingen, waarbij een gemeenschappelijk doel een wederzijds belang kent. Ben je single, dan kunnen er niet alleen zakelijke gevoelens zijn, maar ook zeker liefdevolle. Mensen met een kinderwens zullen hier misschien even mee moeten wachten. De energie staat er niet goed voor, waardoor je minder vruchtbaar bent.

Werk en financiën
April kan een zeer gunstige maand kan zijn om indruk op een leidinggevende te maken. Ben je zelf eigen baas of leidinggevende dan kun je respect krijgen van iemand die invloed op je bedrijf heeft, zoals een opdrachtgever of iemand die hoger dan jij is. Je zult deze maand wel op moeten letten dat je op tijd op je werk verschijnt en afspraken nakomt. Je neemt namelijk wel eens teveel hooi op je vork en dan kan de goede indruk, die mensen van je hebben, snel verdwijnen. Je raakt dan overzicht kwijt en kunt zelfs fouten maken. Organisatie en verantwoordelijkheid zullen sleutelwoorden zijn om je zakelijk te profileren en resultaten te behalen. Je moet deze maand dan ook balans vinden tussen leidinggevende capaciteiten, waarbij je doortastend en assertief bent, en empathische en sympathieke capaciteiten, waarbij je juist bescheiden bent en ruimte aan anderen laat om zelf een duidelijke inbreng te hebben. Financieel zal april een waardevolle maand zijn, waarbij het vragen om een loonsverhoging zeker geen sinecure is. Je karma is namelijk zeer goed en mensen zullen moeilijk nee tegen je kunnen zeggen. Schroom er niet voor om te onderhandelen, omdat je ambitieuze en krachtige persoonlijkheid zeker wel beloond mogen worden. Ben je zelfstandige, dan kun je bepaalde transacties of investeringen doen, maar je zult dan wel geduld moeten houden, omdat het je niet zomaar aan komt waaien. Daar moet je wel iets voor doen. Het zal een goede maand zijn om je heen te kijken voor een passende functie. Er is overigens een driedeling in april te bespeuren. In het eerste deel kun je het beste risico’s nemen, het middelste deel is beter voor het doen van administratief werk, reclame en organisatie de aandacht, terwijl je in het laatste gedeelte van de maand het meest op veilig kan spelen. Die periode kunnen er teveel spanningen en problemen optreden. Over het algemeen zal april geschikt zijn om je loopbaan onder de loep te nemen en te bekijken waar je veranderingen aan kunt brengen. Diplomatie en teambuilding zijn belangrijk als het om contacten gaat waar conflicten of problemen uit voortkomen. Je zult merken dat er misschien wel veel mogelijkheden zijn om deze op te lossen. Het wordt dus zeker geen slechte maand.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel gebeurt. Maagden zijn over het algemeen redelijk slank, maar stralen veel kracht uit. Doordat je over het algemeen een gezond leven ambieert, kom je delicaat over en word je meestal gezien als iemand die aantrekkelijk en magnetisch overkomt. Je moet opletten niet teveel zure producten of dierlijk vet te gebruiken en vooral als je last van opkomend zuur hebt. Je doet er verstandig aan voldoende vezels binnen te krijgen, door fruit en voldoende volkoren producten te eten. Let op dat je niet teveel tijd aan werk of andere zakelijkheden besteedt. Het is verstandig rust en ontspanning te nemen, zodat je lichaam en geest zich op kunnen laden. Ook is het verstandig goed op de weersomstandigheden te letten. Je bent bevattelijk voor verkoudheden en andere ziektes. Er is wisselvallig weer, waardoor jij je daartegen dient te wapenen. Ook is het goed extra vitaminen en mineralen te gebruiken om je fysiek te herstellen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)