Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - September 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het wordt een prima maand vol opwinding, veranderingen en goede sociale en liefdescontacten. De hele maand voel je ambities voor nieuwe contacten, samen te werken en veel lief te hebben. Je humeur is soms veranderlijk maar je bent over het algemeen evenwichtig in je emoties. Het is ook een maand met interessante, verrijkende en winstgevende contacten met geliefden. De veranderingen zorgen meestal niet voor grote problemen, maar eerder voor een verbetering of stabilisering van de dingen die je al bereikt hebt. Je staat open voor anderen en bent in staat mensen blij te houden, door je enthousiasme en sympathieke voorkomen. Het is een prima maand om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschap en zelfs romantiek. Ook wordt aangeraden om groepsactiviteiten te doen. Het is een uitstekende tijd voor sport of andere fysieke activiteiten. Er wordt aangeraden dit meer te doen, dan tv te kijken of met de computer bezig te zijn. Je humeur zal stabieler zijn als je geregeld fysiek bezig bent. September begint met de Maan in de Kreeft en dit biedt emotionele, sympathieke energie aan de Ram, waardoor je op sociaal en liefdesgebied lekker in je vel zit. Minder positief is dat Mercurius door jouw sector van creativiteit gaat reizen, waardoor je soms even gestopt wordt in de drang iets te willen bereiken. Je denkt namelijk teveel na over dingen die minder goed verlopen. Gebruik je deze energie echter positief, dan kan je balans vinden en nadenken over dingen die je wel heel goed kunt.

De Nieuwe Maan zal de 6de en 7de veel kansen opleveren om meer geld te verdienen of dingen te doen, waardoor jij jezelf kunt verrijken. Dit komt voornamelijk, omdat de Maan zich nu aan Uranus verbindt, die in de sector van inkomen en financiële kansen beweegt. Er wordt dan ook aangeraden alert te zijn op kansen, die je aangereikt krijgt. Dit kan allemaal nog sterker worden, omdat Mars, in jouw sector van werk en studie, de 1ste week een driehoek vormt met de ambitieuze Pluto. Er wordt aangeraden om buiten je comfortzone te treden en talenten te gebruiken om nieuwe vaardigheden aan te leren. Er zijn nu veel mogelijkheden en aanbiedingen. Venus en Mars zullen tot de 10de zeer krachtige gevoelens aan je geven, die vooral jouw charmante uitstraling versterken en geluk in de liefde brengen. Je kunt de energie van Venus gebruiken om dynamiek in je privé en sociale leven, maar ook op professioneel gebied te brengen. De Ram is zeer charmant en kan makkelijk mensen van zijn/haar kracht overtuigen. Mars biedt daarbij passionele energie, waardoor je in de liefde veel aandacht krijgt. Zowel gebonden mensen als singles kunnen hier gebruik van maken om romantiek een flinke boost te geven. Vanaf het midden van de maand zullen er intense energieën zijn, die zorgen dat de Ram sensueel is en over het algemeen dingen doet, die mensen tevreden zal stellen. Dit kan de Ram ook zeer aantrekkelijk en uitdagend maken.

Met name Jupiter en Saturnus zullen je vanaf het midden van de maand emotioneel versterken en zorgen dat je in de liefde en andere contacten op kunt bloeien. Toch moet je wel opletten dat je niet te hebzuchtig wordt. De Ram heeft dit van nature wel in zich en dit kan wel een storende factor zijn. De Zon en Mars komen halverwege de maand samen in je sector van ambities en levensdoelen. Je kunt nu sterk nadenken over de richting die je in je leven in wilt gaan slaan. Mars geeft verder de gehele maand energie om verbindingen met mensen aan te gaan. Deze kunnen zowel persoonlijk als zakelijk voor zeer mooie momenten zorgen. In de liefde kunnen singles juist nu meer kans op een nieuwe relatie maken. Gebonden mensen kunnen hun huidige relatie veel aandacht geven en de liefde versterken. Dankzij de verbinding die de Zon vanaf de 22ste met Jupiter en Saturnus aangaat, zal ook deze energie zorgen dat je makkelijk met mensen omgaat en nieuwe contacten kunt aangaan of oude contacten kunt versterken. Mercurius zal vanaf de 26ste retrograde bewegen en dit geeft vernieuwende energie, waardoor je anders over het leven na gaat denken. Contacten kunnen daardoor aan verandering onderhevig zijn en dit kan wel eens voor intense momenten zorgen. Je kunt namelijk bepaalde contacten verbreken als deze al een tijdje niet goed verliepen. Wees echter niet bevreesd, wat je ook doet, uiteindelijk zal dit je leven juist verbeteren. Deze energie zorgt er tevens voor dat je in staat bent om nieuwe contacten aan te gaan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Venus zal de komende maand een prominente rol innemen, omdat deze samen met Mars voor flink wat passie kan zorgen, wat de Ram emotioneel flink kan versterken. Deze energie zal minder romantisch zijn en gericht op de praktische kanten van een relatie, maar dit zal juist goed uitpakken. Mensen hebben de neiging om te denken dat een relatie altijd maar uit liefde moet bestaan, maar er zijn meer factoren die meespelen. Mensen die al een vaste relatie hebben, kunnen deze op goede wijze verder ontwikkelen. Vooral vriendschap en verbondenheid zullen deze maand versterkt worden en ook is er voor singles meer kans op een nieuwe relatie. Er wordt aan singles, dan ook aangeraden om gebruik te maken van deze passionele energie. Bij gebonden mensen zullen dagelijkse bezigheden en verantwoordelijkheden uitgebalanceerd worden tussen beide partners. Daarbij moeten er ook op zakelijk gebied overwegingen gemaakt worden, maar daar zal je heel erg duidelijk in zijn. Beide partners weten dus waar ze aan toe zijn, omdat de Ram vooral erg bewust en enthousiast is. Mensen die pas aan een nieuwe relatie begonnen zijn, zullen een positieve energie ervaren. Hierbij is er veel aandacht voor elkaar en is er een goede kans deze te ontwikkelen. Je voelt aan dat de ander bij je past en je kunt jezelf zijn, waardoor er dus zeer goede vooruitzichten zijn. Vergeet niet dat ook zakelijke aspecten belangrijk zijn, omdat die in je hele leven doorwerken, zowel met vrienden als in de dagelijkse bezigheden. Naast de energie van Mars en Venus zal Jupiter ook veel energie bieden, welke door zal blijven gaan tot ver dit jaar. Er is een zeer avontuurlijke energie, die ook voor singles goed door kan werken. Let wel op dat je soms ook wel eens de neiging hebt om je op korte contacten te richten. Dat is natuurlijk spannend, maar kan ook wel risico brengen, als je hier teveel mee bezig bent. Omdat de Ram graag hard werkt, zal Jupiter dit nog eens versterken, waardoor je veel aan het werk zult zijn. Het kan gebeuren dat de energie tussen Venus en Jupiter er voor zorgt dat je op je werk veel met mensen omgaat en dat de verbondenheid die je met een bepaald persoon ervaart, liefdevol gevoel geeft. Voor een gebonden persoon is een misstap dan ook niet uitgesloten. Voor singles is de kans op een relatie met een zakelijke partner zeker niet uitgesloten.

Carrière en zakelijkheden
Je kunt deze maand goed samenwerken, omdat je goed aan het ontwikkelen bent. Je bent hierdoor veel zekerder van jezelf, waardoor je beter samen kunt werken. Succes in je carrière zal komen vanuit jouw acceptatie, om meer rekenschap aan anderen af te leggen. Je vindt het fijn als mensen zelfstandig zijn en vooral als ze hard werken. Je zult door planetaire invloeden een hekel hebben aan mensen die de kantjes er van aflopen. Laat je hier niet teveel door beïnvloeden en doe de dingen die je moet doen. Je hebt de komende tijd moeite om relaxt te blijven, maar over het algemeen zal dit je lukken. September zal een prima periode zijn voor nieuwe contacten of zelfs een nieuwe carrière. Er is een krachtige energie van Jupiter en Mercurius, waardoor je niet alleen veel avontuur in je hebt, maar ook intellectueel erg sterk bent. Je kunt dan ook veel mogelijkheden afdwingen, waarbij je fysiek erg sterk bent, maar ook mentaal wel flink wat kunt bereiken. Werkeloze mensen maken een grote kans om een geschikte baan te vinden. Het wordt een prima maand voor het nemen van belangrijke beslissingen en het ondertekenen van contracten. Je moet echter altijd de kleine lettertjes in de gaten houden, omdat er misleidende energie kan zijn, die jou in de problemen kan brengen. Je kunt soms te impulsief zijn en dan niet goed kijken wat de voorwaarden zijn. Financieel moet je niet teveel risico nemen en je uitgaven goed onder controle houden. Je zult de hele maand creatief zijn en veel ambities hebben, waardoor je veel ideeën hebt en deze uit kunt voeren. Vanaf het midden van de maand zullen de Zon en Mars een sterke invloed op je hebben. Hierdoor wil je veel reizen en maak je graag contact met mensen, die je uit het oog verloren hebt of zoek je naar een nieuwe carrière, waar je al een tijd mee bezig bent. Het is ook een prima maand om veel contact met zakelijke partners te hebben en mogelijkheden af te dwingen. Er kunnen erg goede aanbiedingen uit voortkomen, die in de toekomst veel op kunnen gaan leveren. Let op dat je mensen in de privésituatie begrijpt, als zij soms moeite hebben dat je veel wilt werken en daar opmerkingen over maken. Wees daar empathisch in en tracht te luisteren naar de gevoelens van anderen.

Mentale en fysieke gezondheid
Naast Jupiter zal de energie van de Maagd sterk aanwezig zijn. Ook de Zon zal een zeer sterke invloed op ons gestel hebben. Dit betekent dat er over het algemeen een sterke drang is om actief te zijn. Het is een maand van onafhankelijkheid, waarbij mensen graag eigen keuzes maken. Er zijn echter krachten, die tegengesteld aan elkaar werken. Dit kan bij mensen zorgen voor een verandering van hun karakter. Mensen die normaal relaxt en zacht reageren, kunnen opeens intens en hard naar anderen zijn. Andersom is dit ook mogelijk, waardoor misverstanden en verwarring ontstaan, die mentaal kunnen doorwerken. Om het een en ander in de juiste banen te leiden, kan dit veel energie kosten. De een zal hier makkelijker mee omgaan dan een ander. Er is een intense verbinding tussen Lilith en de Noordelijke Maanknoop. Lilith is het punt, waarbij de Maan het verst van de Aarde vandaan is. We noemen deze ook de Zwarte Maan. Deze beïnvloedt ons vooral in onze psyche en zal t/m de 11de zeer krachtig zijn. We ervaren nu meer emoties, die we verstopt hadden. Dit kan voor sommigen een oplossing zijn, maar er zijn mensen die hierdoor in de problemen komen. Tracht impulsieve gedragingen en onzekerheid te voorkomen. Handel adequaat en wees eerlijk welke eigenschappen je aan jezelf niet prettig vindt. Je doet er dan ook goed aan om deze te veranderen. Lukt het om je bewust te zijn van de donkere randjes van jouw ziel, dan kun je negatieve eigenschappen veranderen en wijze lessen benutten om deze te transformeren in nuttige eigenschappen. Dit kan er voor zorgen dat we een veel sterkere karma uitstralen, waardoor we ons de komende periode zowel mentaal als fysiek kunnen versterken. Vanaf de 21ste brengt de Maan spiritueel heel wat energie. Op deze dag zal de Volle Maan in de Vissen verschijnen en een verbinding aangaan met Neptunus. Ook die energie zal zorgen dat we met ons onderbewustzijn aan de slag kunnen. Mysterie en onze innerlijke emoties komen bloot te liggen. Het is aan ons om hiermee bezig te zijn en naar antwoorden te zoeken en mogelijkheden te verkennen, die ons verder brengen. Dit kan er wel eens voor zorgen dat we met grote veranderingen te maken krijgen, die niet alleen onszelf raken, maar de gehele Aarde. De energie pakt voor ieder teken anders uit, maar het licht van de Maan ondersteunt ons.

Het is voor de Ram een maand om voorbereid te blijven dat er in relaties emotionele problemen zijn, waarbij je moeite hebt met persoonlijke ambities en doelen die je gesteld hebt. Om dit zo goed mogelijk aan te kunnen, wordt aangeraden anderen hulp te durven vragen. Je zult merken dat dit je erg goed kan helpen om je doelen alsnog te bereiken en om lekker in je vel te zitten. In principe lijkt er voor de Ram een gezonde maand aan te komen, waarbij je bewust bent van bepaalde gezondheidsproblemen. Je kunt daar de juiste aandacht voor hebben en dingen doen om gezondheid op peil te houden. Je kunt dit meestal doen met bepaalde voedingsproducten of door extra rust te nemen. Of het nu om verkoudheid, hoofdpijn of andere kwaaltjes gaat, je weet er ogenblikkelijk goed op in te springen. Wel zijn er aan het eind van de maand fysieke problemen, waardoor je in die periode op moet passen met zwaar werk of sport. Zorg dat je geregeld en voldoende slaapt en dat je bij sport een goede warming up en cooling down doet. Toch is er een gevaar die ervoor kan zorgen dat je gezondheid in de problemen komt. Dit heeft vooral met een relatie, waar conflicten zijn, te maken. Je kunt daar mentale problemen door krijgen, waaruit lichamelijke ongemakken mogelijk zijn. Je doet er goed aan om er in dit geval alles aan te doen om de disharmonie in de relatie op te lossen. Dit kan zelfs betekenen dat je de relatie verbreekt. Tenslotte is het belangrijk passie niet in agressie om te zetten, omdat je dan ook gezondheidsproblemen kunt krijgen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er zijn veel planetaire invloeden, waarbij Jupiter deze maand opvallend actief is. De kracht van deze planeet zal veranderingen geven, omdat veel mensen ertoe gebracht worden ambities in actie om te zetten. Er is veel inspiratie om deze daadwerkelijk tot goed einde te brengen. Mensen zijn bezig met het afsluiten van een periode en zullen de neiging krijgen meer naar de toekomst te kijken en plannen te maken om nieuwe dingen te doen. We moeten opletten dat de kosmische invloeden sterk zijn. We zullen deze maand prioriteiten moeten stellen om op vele gebieden doelen te behalen. Deze kunnen in de liefde, op professioneel gebied liggen, maar ook in sociale contacten en andere zaken die ons bezighouden. In de eerste periode van deze maand zullen de planeten en sterren ons vooral in de carrière stimuleren, waardoor mensen wel eens verbaasd zijn van de mogelijkheden die er op hun pad komen. Het is dan wel aan jou er iets mee te doen. Het is geen maand, waarin alles zomaar zal gebeuren. September is dus een tijd van nieuwe mogelijkheden, waarbij er ook in de liefde het een en ander kan gebeuren. Mars, in de Maagd, en Neptunus, in de Vissen, staan van de 1ste t/m de 3de in oppositie tot elkaar. Deze transit is echter een goed teken, waarbij problemen opgelost kunnen worden en contacten verbeteren. Toch moeten we zorgen dat er een balans is tussen deze twee krachten. Mars kan namelijk zorgen dat de dromerige en fantasievolle energie van Neptunus geblokkeerd wordt en dit kan zorgen voor impulsieve handelingen, die een direct gevaar opleveren voor romantische relaties en ontmoetingen.

Gevoelsmatig zal de zon in ons hart schijnen en kunnen wensen in vervulling gaan. In de nacht van de 6de op de 7de zal de Nieuwe Maan in de Maagd een reinigende werking hebben. Deze kan niet alleen mentaal en fysiek voor oplossingen, maar ook op andere gebieden voor gemak, maar ook voor ongemak zorgen. Vooral de gunstige driehoek tussen de Maan en Uranus kan voor veel opwinding zorgen, die over het algemeen positief uit zal pakken. Venus zal op 10 september naar de Schorpioen reizen en daar tot 7 oktober blijven. Door de combinatie van liefde, passie en mysterie kan er dan ook een periode zijn van interessante liefdesenergieën en mogelijkheden om hier veel mee te bereiken. Er kunnen relaties verbeterd worden en er kunnen nieuwe liefdes ontstaan. Toch moeten we opletten dat de Schorpioen een donker randje heeft, dat vooral mindere relatie onder druk kan zetten. Mensen kunnen ook wel eens de neiging hebben verleidingen en dan ook nog wel eens de verboden vrucht op te zoeken. Er zijn minder taboes en emoties kunnen intenser zijn, waardoor we eerder een misstap kunnen maken. In de nacht van de 14de op de 15de reist Mars naar de Weegschaal om daar tot eind oktober te blijven. De Weegschaal is gericht op relaties en luxe en zal minder passie en opwinding brengen. Mars zal dus wat getemperd worden in zijn intense emoties, behalve als mensen onrechtvaardig zijn. Dan kunnen veel tekens heftig reageren en zijn ze zelfs bereid voor de waarheid te vechten en daar ver in te gaan.

Voor de rest zullen veel mensen wel nuchter en rechtvaardig handelen. In de nacht van de 20ste op de 21ste staat de Volle Maan in de Vissen. Dit geeft spirituele en fantasievolle energie, waardoor er flink wat dromen ontstaan. Er wordt hierbij aangeraden deze op te schrijven, omdat ze een voorspellende waarde kunnen hebben. Ook onze intuïtie kan versterkt worden, zodat veel mensen sterke voorgevoelens hebben. Deze periode wordt aangeraden naar emoties te luisteren en er zeker iets mee te doen. De Zon gaat de 22ste ook in de Weegschaal bewegen en zal daar tot 23 oktober blijven. De energie zal mensen ertoe aanzetten bewust en doordacht te handelen en vooral over het eigen gedrag na te denken. Dit betekent dat besluiteloosheid en perfectionistisch gedrag mensen kan hinderen om tot een goed besluit te komen of bepaalde handelingen uit te voeren. Voordeel van Mars en de Zon in dit teken is wel dat er flink wat spiritualiteit is en mensen deze kunnen gebruiken om zowel mentaal als fysiek lekker in hun vel te zitten. Er zullen veel mensen zijn, die er deze periode voor kiezen om geregeld alleen te zijn. Dit is gunstig om bepaalde zaken op orde te stellen en tevreden te zijn met datgeen wat er gebeurt. Nog gunstiger kan het zijn als Mercurius de laatste week start met een retrograde beweging in de Weegschaal. Je kunt bepaalde problemen die in het verleden ontstonden, nu veel adequater en efficiënt op te lossen. Er is dus veel evenwicht en je kunt die dingen, die je moeilijk vond, nu waarschijnlijk alsnog aanpakken.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)