Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Als eerste advies willen we meegeven om deze maand gebruik te maken van eucalyptus en etherische olieën om helder en uitgebalanceerd in het leven te staan. Je bent iemand die moedig en dapper is, maar soms kan je wat steun gebruiken. Je bent op vele gebieden niet te stoppen en zal geregeld bereiken wat je als doel stelt. De Ram zal de energie van de Zon ervaren en dat zorgt ervoor dat je optimaal van deze kracht kunt genieten. Het is jouw periode en de sterren staan over het algemeen prima voor. Er is een sterke uitlijning van planeten en deze zorgt ervoor dat je in staat bent je innerlijke en fysieke kracht te gebruiken om doelen te bereiken en vaardigheden te verbeteren. Je bent iemand die door kan zetten en zal hard werken om er een mooie maand van te maken. Je hebt veel passie en kwaliteiten om leiding te geven. Mensen die dit al doen, kunnen dit nu verbeteren, mensen die dit willen gaan doen, kunnen hier grote stappen inzetten. Je bent in staat de juiste dingen op het juiste moment te doen en er op uit te trekken om dit werkelijk te bereiken. De 3de zal Mercurius, die gericht is op communicatie in de Stier zich erg gunstig gedragen. Deze combinatie brengt krachtige energieën, die je zowel financieel als materieel opwindende mogelijkheden geven met een overvloed aan opwindende kansen. De 6de zal de Volle Maan in de Weegschaal jouw sector van partnerschap en relaties activeren. Deze maanstand geeft je de kans sociale en zakelijke connecties te evalueren en mensen beter te begrijpen qua handelingen en gedachten. Het is een uitstekende periode om plezier in je leven te hebben. Je kunt huidige relaties versterken en nieuwe aantrekken. Er wordt aangeraden je charmante uitstraling geregeld te gebruiken door middel van je van nature krachtige creatieve en intellectuele gaven. Je bent speels en opwindend en kan deze prima benutten. Blijf wel onthouden dat deze Maan zorgt voor een krachtige energie om emoties en fysieke gesteldheid te verhogen. Gebruik je deze op de juiste wijze, dan zal je hier veel nut van hebben. Sta je open voor meningen en gedachten van mensen, dan zullen zij dit ook voor jou zijn. Luister wat mensen je te vertellen hebben, dan zullen ze ook naar jou luisteren. Venus, in de Tweelingen, zal vanaf de 10de speelse energie in je losmaken. Dit zal een prima periode worden om je zelfexpressie te vergroten en dit zorgt ervoor dat je veel vertrouwen kunt hebben. Gebruik je deze energie verstandig, dan zal je zowel geestelijk als mentaal in staat zijn je open te stellen voor veel andere meningen en enthousiaste gesprekken aangaan met mensen die zo denken als jij dat doet. Zoek dus vooral mensen op, die dezelfde interesses hebben, dan maak je het jezelf wat makkelijker.

De 11de is er een sterke ontmoeting tussen de Zon en machtige Jupiter. Ook deze energie is gericht op zelfvertrouwen en aangaan van nieuwe uitdagingen. Je bent nog steeds avontuurlijk en soms zelfs stout. Geniet hiervan en blijf niet thuishangen, maar trek er op uit om het plezier in je leven te behouden. Je kunt dan ook t/m de 18de in staat zijn het leven van de zonnige kant te bekijken en het plezier in je leven op te zoeken. Op de 20ste zal er een zonsverduistering gecombineerd met de Nieuwe Maan zijn, die in jouw teken plaatsvindt. Dit zal werkelijk een periode zijn van nieuwe mogelijkheden. Het zal een tijd van zaaien worden, waarbij de vooruitzichten zijn dat je nu dingen kunt doen, die in de toekomst voor vruchtvolle zaken kunnen zorgen. Omdat deze verduistering in je 1ste huis plaatsvindt, zal je leven een avontuurlijke wending nemen en kan je zeer gedurfd zijn om je leven een nieuwe richting te geven. Let op dat je soms erg impulsief kunt zijn en dan wat minder goed oplet. Zolang je dit binnen de perken houdt, zal je hier over het algemeen veel aan hebben en kan je gerust wat risico nemen. Probeer dus iets nieuws en durf het aan iets te doen wat je nog niet eerder gedaan hebt. De 20ste zal de Zon in de Stier zorgen voor nieuwe normen en waarden. Met name je werk krijgt hiermee te maken. Het zal een tijd kunnen zijn om jezelf nog eens te analyseren en balans op te maken van wat je tot nu toe bereikt hebt. Het is een prima periode om eigenwaarde onder de loep te nemen. Bovendien kun jij je aangetrokken voelen tot het fijne van het leven, zoals culinaire hoogstandjes, luxe en anderen zaken, die vreugde in je leven brengen. Je zintuigen zijn erg scherp en daardoor weet je precies wat je kunt doen om te slagen. De 21ste gaat Mercurius retrograde in de Stier bewegen en hierdoor kan je nog sterker je eigenwaarde bekijken en weer andere stappen nemen om het leven beter aan te kunnen en te ontwikkelen. Het is wel een periode, om rustig aan te doen, zodat je even de tijd neemt om goede en minder goede eigenschappen onder de loep te nemen. Het laatste deel van de maand zijn vooral Mars en Uranus sterk aanwezig en als deze krachtige planeten samenwerken, kan je onverwachte kansen en doorbraken bewerkstelligen. Deze zijn vooral gericht op je carrière en je gezinsleven. Daarbij kan de kosmische energie je aansporen om doelen te verbeteren en te behalen. Je kunt de maand dan ook zeker op een sterke wijze beëindingen, waarbij dagelijkse routines de overhand hebben, maar er wel veranderingen mogelijk zijn. Hierdoor ben je erg gemotiveerd en geïnspireerd en wellicht veel meer dan de afgelopen maanden.

Liefde en relaties
In april zullen persoonlijke doelen en uiterlijk erg belangrijk zijn. De planetaire kracht geeft jou een drang om er extra aantrekkelijk uit te zien. Het kan een gezellige maand worden met veel ruimte voor liefdevolle uitjes met een partner of ontmoeten van een potentiële partner. Je zult het voortouw moeten nemen en niet afwachten. Heb je een passieve partner, dan zal je het als doel zien deze te activeren en te motiveren leuke dingen te doen. Je zult uitdaging en verrassing als voornaamste methoden kunnen hebben om liefde en seks te krijgen. Mensen die van spannende dingen houden, kunnen deze maand kiezen voor niet alledaagse seksuele uitspattingen, waarbij er wederzijdse opwinding is. Ook zal je het fijn vinden om met andere stellen uit te gaan. Dit zal tot halverwege de maand zo blijven. Rond de 15de verandert dit en ben je bezig met problemen met bepaalde sociale contacten of je relatie. Omdat je deze periode met zakelijke kwesties te maken krijgt, dien je evenwicht aan te brengen, zodat je jezelf niet over de kop jaagt. Je zult jezelf in april steeds beter leren kennen en zit zowel vriendschappelijk als in de liefde lekker in je vel. Singles maken meer kans de liefde van hun leven te ontdekken, bij een persoon waartoe ze spiritueel aangetrokken worden en het gevoel hebben dat de ander een zielsverwant is. Idealiseer dit niet teveel, omdat je anders druk op de ander legt en deze misschien ook op jou. Heb je een relatie, dan zal het voor jou belangrijk zijn een partner te hebben, die intellectueel op hetzelfde niveau zit. Heb je deze niet, dan kunnen er vooral in het tweede deel van de maand problemen optreden. Seksualiteit zal de hele maand belangrijk zijn, waarbij je het minder belangrijk vindt intiem te zijn, maar het fijn vindt lekker te genieten. Je bent nu eenmaal vurig en vindt wederzijdse spanning erg prettig. Doordat er op gebied van vruchtbaarheid bijna de hele maand een krachtige energie is, zal dit een maand zijn, waarbij zwangerschap aan de orde komt. Het moedergevoel zal bij jongere vrouwen toenemen, waardoor zij een drang voelen om zwanger te worden. Heb je deze wens niet, dan is het zeer verstandig om veilig te vrijen, omdat de kans op zwangerschap deze maand extra groot is.

Werk en financiën
April wordt een stressvolle, maar productieve maand, waarbij je geregeld uitgedaagd wordt om te presteren. Je zult veel liefde voor je werk ervaren, waarbij je het eerste deel van de maand mogelijkheden voor jezelf krijgt, maar in het tweede deel vooral werkzaamheden uitvoert die betrekking hebben op de behoeftes van anderen. Je bent de gehele maand daadkrachtig, maar verdedig je beter niet teveel als mensen je aanvallen. Je kunt snel denken en handelen, maar gaat wel eens te snel. Niet iedereen zal je begrijpen, waardoor je echt moet vertragen. Ook papierwerk dien je in de gaten te houden, omdat je onnauwkeurig kunt worden, waardoor fouten mogelijk zijn. Over het algemeen zal het je lukken om autonoom met je werk bezig te zijn. Je kunt voor de lange termijn beslissingen nemen, die op den duur voor waardevolle resultaten kunnen zorgen. Je kunt hard werken en zal, zelfs als mensen om je heen te passief zijn, keihard doorwerken. Je vindt het juist een eer dat jij het allemaal wel kunt. Je kunt in deze periode prima onderhandelen en tot compromissen komen om doelen te bereiken. Je kunt nuchter en professioneel reageren en zal niet snel met andersdenkende mensen in conflict komen. Vooral na het midden van de maand ben je in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren. Ondanks dat je hard werkt, zal je toch niet altijd tevreden zijn. Er is weinig planetaire steun, waardoor je je doelen niet kunt behalen. Dit weerhoudt jou er niet van om door te zetten en zult uiteindelijk met goede prestaties kunnen komen. Je zult geduld moeten hebben, omdat dit later pas echt zal optreden. Rammen, die te maken hebben met reorganisatie, kunnen problemen krijgen. Je zult alert moeten blijven en eventueel voorzorgen nemen om jezelf er tegen te beschermen. Financieel kun je onverwachte inkomsten krijgen en zelfs een kansrijk gokje wagen. Je zult een drang ervaren om geld aan goede doelen te geven. Dit zal vooral op spiritueel gebied veel opleveren, omdat de hogere wereld dit zeer waardeert. Luister dus goed naar je intuïtie en doe de dingen die je voelt, zelfs als andere mensen het afkeuren. Met name na de 20ste kan familie moeilijk doen als ze merken dat je geld aan anderen geeft. Reageer niet gelijk te boos, maar tel even tot tien voor je reageert. Dat bespaart veel moeite en misschien bedoelen ze het goed.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. De maand april zal voor de Ram een goede prognose kennen als het gaat om geestelijke en fysieke gesteldheid. Je kunt zelfs een krachtige verbetering meemaken en zal meer weerstand krijgen. Het is een maand, waarin je veel moet bewegen om te zorgen dat je hart en longen aan het werk blijven. Zijn er klachten dan zullen deze momenten van spanning geven, waarbij hoofd en longen onder druk staan. Zorg er deze maand extra voor om je gebit te onderhouden. De man kan nog wel eens teveel vet en suiker gebruiken. Je hebt de neiging te impulsief te handelen en bent niet altijd in staat je vurige karakter onder controle te houden. Toch zal je gaandeweg de maand relaxter worden, waardoor dingen je makkelijk afgaan. Je kunt meer een weg vinden in deze moeilijke periode met besmettelijke ziektes. Hierdoor zal je in staat zijn om te ontspannen. Let op dat er in april een storende planetaire invloed kan zijn, waarbij je geregeld in staat moet zijn om jezelf toe te spreken om rust te vinden en jezelf niet onnodig in gevaar te brengen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.
De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)