Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Deze maand zal de Ram te maken krijgen met Venus en Pluto in de Steenbok, die zich verbinden. Dit zal in de sector van carrière en sociale leven zijn. Veel Rammen kunnen een sterke drang voelen om nieuwe dingen te bereiken en te ontwikkelen. Pas op dat de energie jou ook wel teveel kan pushen en je daarom de neiging hebt te intens bezig te zijn te ontwikkelen. Op zich is het natuurlijk niet slecht om te veranderen en ambities te hebben. Je kunt veel vuur in je hebben om zo aan het eind van de maand met van alles bezig te zijn. Sommigen zijn bezig om achterstallig werk af te ronden en anderen kunnen inspiratie hebben om met nieuwe zaken te starten. Waarschijnlijk is het pas na de 19de dat dit werkelijk profijt zal geven. Blijf voorzichtig en gebruik passie op verstandige wijze. Ben je te gretig en wil je teveel, dan kan je te maken krijgen met situaties en mensen, die jouw snelheid niet bij kunnen houden. Dit kan dan frustraties met zich meebrengen. Gebruik het vuur op verstandige wijze, dan zal deze jou begeleiden van dit jaar naar het volgende om er iets moois van te maken. De Nieuwe Maan zal de 4de in de Boogschutter staan. De Maan staat ook in verbinding met Mercurius en dit zal een gevoel van nieuwsgierigheid brengen. Dit kan gaan om sociale contacten, maar de Ram zal nu ook een sterke drang voelen om te reizen of mensen uit andere culturen te ontmoeten. Ondanks dat het geen makkelijke tijd is als gevolg van de maatregelen van de regering zullen Rammen er toch ook wel wat van maken. Je hebt een sterke drang om datgene te doen wat binnen de mogelijkheden ligt. Wees niet bang om te genieten en dingen te doen, die jouw leven leuk houden. Anderen zullen hier wel eens kritiek op hebben, maar zolang jij verstandig blijft, hoef je je geen zorgen te maken. Er wordt wel aangeraden je te richten op mensen met wie je werkt of mensen in je sociale leven. Ga met de stroom mee en niet teveel buiten de comfortzone van de maatschappij.

Mars zal tot de 13de in de Schorpioen staan en een vierkant vormen met Jupiter. Het is een periode om je sociale leven aan te pakken en relaties, waar je geen goed contact mee hebt, daadwerkelijk uit je leven te plaatsen. Aan de andere kant krijg je nieuwe vrienden of groepen om je leven een positieve boost te geven. Waarschijnlijk heb je het afgelopen jaar als gevolg van Jupiter meer mensen kunnen ontmoeten. Deze waren belangrijk voor je ontwikkeling, maar je zult merken dat er bij verandering van de stand van de planeten weer afscheid genomen moet worden van sommige mensen. Vanaf circa de 15de zal Mars in verbinding staan met de Zuidknoop van de Maan (Ketu). Dit zal in je 9de huis van de Boogschutter plaatsvinden. Deze zal flink wat emoties bij mensen opwekken. Dit zijn van die perioden dat mensen moeilijk om kunnen gaan met andersdenkende mensen. Er zijn mensen die de neiging hebben woede te onderdrukken, maar met die krachtige combinatie zal dat een stuk lastiger zijn. Tracht wat je zegt op sympathieke wijze te doen, zodat mensen om kunnen gaan met jouw kritiek. Vooral rond de feestdagen zal je hier het meeste bij op moeten letten. Merk je negatieve emoties, dan wordt aangeraden deze zo krachtig mogelijk te onderdrukken. Wil jij je echt afreageren, ga dan sporten of de natuur in. De 19de zal de Volle Maan, in de sympathieke Tweeling, in je sector van communicatie plaatsvinden. Deze energie kan je de gehele maand bij je dragen en zelfs in het Nieuwe Jaar meenemen. Dat zal je nodig hebben omdat er vanaf de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en de retrograde Uranus. Dit vierkant roept protest en rebellie op. Het zou kunnen dat dit met de maatregelen van de overheid te maken heeft. Mensen kunnen emoties moeilijk onder controle houden en er zijn aanwijzingen op gewelddadigheid. Degenen die verandering eisen, zullen het moeilijk aanvaarden als hun ethiek in gevaar gebracht wordt. Zij kunnen geweld dan als middel zien om alsnog gelijk te behalen. Deze laatste week van de maand kan vrede dan ook in gevaar gebracht worden. Vriendschappen staan sterk onder druk, evenals banden met familie. Wees alert op situaties die hier de oorzaak van zijn en tracht eventuele problemen op te lossen voor je ze niet meer kunt beheersen. De Volle Maan zal hierbij helpen details te zien die je niet eerder hebt gezien. Het is tijd om waarheden te ontdekken en deze te gebruiken vooruit te komen in het komende jaar.

Liefde, relaties en sociale contacten
De Ram is het 1ste deel minder sociaal, wat betreft vrienden, familie en partner. Dit kan vraagtekens oproepen. Het is belangrijk te communiceren en aan te geven dat je meer tijd voor jezelf nodig hebt. Let op want het is mogelijk dat een mindere relatie hier niet tegen bestand is en er zelfs een breuk mogelijk is. Het zal sowieso een maand zijn om negatieve mensen uit de weg te gaan. Laat je niet door anderen de les voorlezen en zorg dat je met mensen omgaat, waar je je gelukkig bij voelt. Voor singles wordt geadviseerd op intuïtie te vertrouwen en alleen met iemand in zee te gaan, waar het goed bij voelt. Overigens is de kans op een relatie in het 2de deel van de maand groter dan het 1ste deel. Het 2de deel heb je meer de neiging om waardering uit te spreken en de liefde te bekrachtigen. Je hebt dan veel fantasie en biedt je partner veel liefde. Ben je single, dan zal je een sensuele uitstraling hebben en je passioneel uiten, waardoor je mensen aantrekt. De maand zal op 2 december beginnen met jaloerse en negatieve mensen. Tracht dit te begrijpen, omdat er anders veel, conflicten op kunnen treden. Hebben ze het juiste gevoel voor jou, dan kun je ze gerust stellen en meer tijd besteden aan de liefde, vriendschap of aan familie. Rond de 6de zal er een harmonieuze planetaire invloed zijn, waardoor je na kunt denken over het leven dat je leidt en kunt bedenken wie er wel of niet in je leven past. Dit kan echter ook gaan over je liefdespartner. Ben je single, dan zal je je afvragen waarom je nog alleen bent. Het is voor alle Rammen een periode van beslissingen en belangrijke veranderingen. De periode van de 10de is geschikt om liefde te versterken. Je kunt nieuwe dingen doen en meer spanning in je leven krijgen, waardoor het een zeer goede tijd voor de romantiek is. Vanaf de 15de zal de energie vooral erg goed zijn, omdat Mercurius fijne en krachtige energie biedt en wensen en dromen uitkomen. Vanaf de 15de zal de energie alleen maar positief zijn, omdat Mercurius een fijne en krachtige energie biedt en wensen en dromen uit kunnen komen. De Volle Maan versterkt rond de 19de positieve en negatieve emoties, waardoor positieve gevoelens voor verbetering zorgen, maar negatieve gevoelens tot breuk zouden kunnen leiden. Rond de 6de zal er een harmonieuze planetaire invloed zijn, waardoor je na kunt denken over het leven dat je leidt en kunt bedenken wie er wel of niet in je leven past. Dit kan echter ook gaan over je liefdespartner. Ben je single, dan zal je je afvragen waarom je nog alleen bent. Het is voor alle Rammen een periode van beslissingen en belangrijke veranderingen. Dit hele 2de deel van de maand zal je veel liefde en vriendschap met familie, vrienden en je partner kunnen delen. Je kunt tijdens de feestdagen dan ook meestal wel veel liefde en vriendschap delen.

Carrière en zakelijkheden
Het wordt een maand om veel te bereiken, ondanks dat de maatregelen omtrent covid wel mee kunnen tellen. Je bent er nu wel gewend aan en zal meer kracht hebben, om dingen te bereiken, die je eerder niet hebt kunnen doen. Deze maand zal je meer kans hebben resultaten te behalen. Je ervaart krachtige intellectuele energie van planeten, waardoor je zeer filosofisch bent en hierdoor dingen kunt bedenken, waaruit jij je kunt ontwikkelen. Dit komt, omdat kosmische energie in de sector van mentale processen beweegt. De 1ste periode beweegt de expressieve Venus al in deze sector, waardoor je veel liefde voor je werk voelt en je het fijn vindt om te doen wat je graag wilt. Venus zal zorgen dat de energie van de Mercurius nog meer versterkt wordt. Je kunt goed nadenken en gebruikt talenten en datgene wat je aangeleerd hebt op uitstekende wijze om werk af te ronden en kennis op te nemen. Je bent toegewijd en hebt hart voor je werk en voor mensen met wie en voor wie je werkt. De 1ste week zal een perfecte periode zijn om plannen uit te werken en deze in je carrière te implementeren. Waar andere tekens een vertragende energie ervaren, zal jij juist actief blijven. De 6de t/m 8ste zal de actieve en passionele Mars door een krachtige energie aan jou bieden. Je bent in staat om de passie van Mars op een krachtige en efficiënte wijze te gebruiken om alles wat je moet doen te voltooien. Je weet wat je moet doen en bent zeer impulsief, maar dat is bij de Ram wel een garantie dat je je werk perfect uit kan voeren. Vanaf de 12de zal de Zon zeer veel invloed hebben. Je zult hierna de gehele maand positief en optimistisch zijn en kunt veel tijd vrijmaken om met je werk bezig te zijn. Let op dat je tijd neemt om te ontspannen, omdat je jezelf anders voorbijloopt. De Volle Maan van de 19de zal in de Tweeling reizen. Dit kan positief zijn voor het starten met activiteiten die in de toekomst veel op kunnen leveren. De zakelijke Saturnus reist ook zeer actief en positief in jouw gebied van carrière. Blijf verantwoordelijk in datgene wat je doet, dan zal dit positief in je carrière doorwerken. De 26ste is een geluksdag en je kunt dan wel eens extra geld verdienen. De rest van de maand zal zeker waardevol en nuttig verlopen, waardoor je de maand goed af kunt sluiten. Over het algemeen zal je om kunnen gaan met tegenslagen, die te maken hebben met covid. Blijf echter wel positief en behoud je zelfvertrouwen.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Je mag het grootste deel van de maand actief zijn en geregeld spanning ervaren, omdat deze je toch ook wel scherp houden. Echter, er wordt aangeraden vanaf de 21ste even rust te nemen. In deze periode is het fijn liefde te ervaren en er voor elkaar te zijn. Dit zal je mentaal een enorme boost geven en ervoor zorgen dat je je volledig op het nieuwe jaar richt. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, waarbij sport heus niet het allerbelangrijkste is. Het gaat er soms ook om dat je ontspannen wandelt of een activiteit doet waarin je veel beweegt. Ook zal het vanaf de 21ste belangrijk zijn om bepaalde voornemens te nemen, waarbij je jezelf dwingt deze te volbrengen. Dit kan gaan om verslavingen, maar ook om bepaalde voedingspatronen die je af moet leren. Over het algemeen wijst de zodiac op een maand, waarbij jij je op zich erg goed zal voelen. Je dient wel erg voorzichtig te zijn waar je bent en met wie je omgaat. Het zal belangrijk zijn veel activiteiten te plannen om te zorgen dat je weinig tijd voor stress hebt. Rammen ervaren meer stress als ze niets doen. Zorg er echter toch wel voor dat je voldoende tijd hebt om te ontspannen. December zal ook mentaal zeer goed kunnen zijn, omdat er veel spirituele energieën zijn, die jou versterken. Daardoor zal je mentaal sterk het nieuwe jaar ingaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)