Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius zal in de Stier reizen en dit is over het algemeen een prima kracht voor de Schorpioen. Beiden brengen namelijk rust en doordacht handelen in jouw naar boven. Er is namelijk een vertragende werking en die zorgt voor ontspanning en een relatief rustige tijd. Je kunt dan ook meer ontspanning krijgen. Verder zorgt Mercurius dat je erg creatief bent en je daardoor hobbies kunt gebruiken om te relaxen, maar ook om er je werk van te maken. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen. De Volle Maan in de Weegschaal, zal de periode rond de 6de een sterke invloed hebben op verleden en onderbewustzijn. Je moet een aantal zaken loslaten en vooruitkijken. Het heeft geen zin op een negatieve manier naar het verleden te kijken. Wanneer je terug kijkt en doorhebt welke dingen positief waren en welke dingen niet, zal je merken dat je je een stuk beter kunt voelen. Het is een periode om inzicht in jezelf te krijgen en te bedenken wat er allemaal in je onderbewustzijn speelt en welke zaken je aan moet pakken. Wanneer je dit op een positieve manier doet en er ook nog eens over durft te praten, met mensen die begaan met je zijn, zal je merken dat de nabije toekomst er een stuk beter uitziet. Trauma’s en andere negatieve ervaringen zijn bedoeld om je alert te houden op dingen die je niet meer moet doen, maar niet bedoeld om je je hele leven in de problemen te brengen. Verberg je niet achter het verleden en kijk op een heldere en open manier naar datgene wat nog op je pad kan komen. Het zal niet altijd een prettige tijd worden, maar uiteindelijk zal je je opgelucht voelen. Deze periode kan je erg serieus zijn en heb je behoefte jezelf terug te trekken. Let op dat je mensen, die het wel goed met je bedoelen, niet negeert. Mensen vinden het heus niet erg je bij te staan, vooral op momenten dat je kwetsbaar bent. Dit maakt je minder hard, waarbij je een stuk liever en charmanter overkomt. Als gevolg van de Volle Maan wordt je spirituele kant de gehele 1ste periode van de maand versterkt en zal je intuïtie je goed van pas komen. Luister naar je innerlijke stemmetje, zodat je de juiste dingen doet en zegt. Je vertrouwen zal hierdoor toenemen en zowel privé als zakelijk veel mooie momenten brengen. Jupiter zal vanaf de 8ste versterken en zorgen dat negatieve gedachten sterk geabsorbeerd kunnen worden. Je kunt jezelf activeren en kan je richten op doelen die je voor ogen hebt.

Venus komt de 11de vanuit de Stier naar de Tweelingen, waardoor je je kunt concentreren op de serieuze zaken in het leven. Je bent in staat te bekijken wat je kan doen om je leven een nieuwe richting te geven. Doordat je analytisch vermogen sterk is, kun je geregeld tot de kern van zaken doordringen. In de liefde wil je je richten op intimiteit met mensen waar je om geeft. Hierdoor kunnen banden met familie en vrienden verbeteren. In de liefde ben je intens en gepassioneerd en besteed je er veel tijd aan om ervoor te zorgen dat de ander jou beter kan begrijpen. Je bent open over gevoelens en zachter over negatieve zaken in de wereld gebeuren. Je tracht empathisch en sensitief met problemen om te gaan. Ben je single dan heb je in deze periode behoefte aan iemand die emotioneel de diepte in kan gaan. Je verlangt naar iemand die zich helemaal aan jou wil geven en alleen voor jou wil gaan. De 14de zal Mercurius een sterke energie brengen, die zorgt dat mensen jou ondersteunen. Heb je een relatie dan heb je behoefte aan je partner, die jou goed kent en kan vertellen hoe je bepaalde zaken op moet lossen. Jijzelf zal overigens veel tijd aan de ander besteden en bereid zijn de ander te helpen en te adviseren. Ben je single dan kun je eenzaamheid ervaren, omdat je het moeilijk vindt mensen bepaalde zaken toe te vertrouwen. Je bent iemand die gesloten is en mist ondersteuning. Je doet er goed aan, als je dit nodig hebt, familie om hulp te vragen. Je denkt deze periode veel na en wilt zuiver in het leven staan. Je bent eerlijk en hebt duidelijke normen en waarden, die je weet te gebruiken om zowel zakelijk als privé goede succes te behalen. In het contact met andere mensen ben je iemand die goed kan bemiddelen en op zoek bent naar mensen die zelf ook open en eerlijk in het leven staan. In het algemeen is het een prima periode om veel tijd aan een relatie of andere dierbaren te besteden. Let wel op Pluto, die in de Waterman beweegt. Deze zorgt aan de ene kant dat je goed met veranderingen om kunt gaan, maar overdrijf dit niet teveel. Je kunt jezelf anders over de kop jagen en dan kan stress je parten gaan spelen. De zonsverduistering van de 20ste zal samenkomen met de Nieuwe Maan. Deze staan op één lijn in de vurige Ram. Dit is niet altijd even gunstig voor de Schorpioen en je zult je emoties dan wel goed onder controle moeten houden.

De Nieuwe Maan zal hierr wel redelijk veel positieve energie bij kunnen brengen, waardoor je over het algemeen controle kunt houden en op veel gebieden goede ontwikkelingen mee kunt maken. Er kunnen mogelijkheden komen om met een nieuwe baan of een nieuw project te starten, wat geïnitieerd wordt, omdat je erg ambitieus bent en veel passie en enthousiasme laat zien. Hierdoor val je bij mensen op en vertrouwen ze je bepaalde werkzaamheden toe. Over het algemeen zal deze periode geschikt zijn om je levensstijl te verbeteren, waardoor je gezondheid een stuk zal verbeteren. Je bent zowel emotioneel als fysiek erg krachtig en dit straal je ook goed uit. De 21ste zal Mercurius retrograde bewegen en dit kan frustratie en onzekerheid naar voren laten komen. Je doet er goed aan geregeld tijd met vrienden door te brengen, maar dan het liefst niet met meerdere mensen tegelijk. Het liefst ben je in een één op één situatie, omdat je dan jezelf kunt zijn. Toch zal je er niet voor schromen om met een groep mensen af te spreken, maar dan alleen als het familieleden zijn. Door energie van Mercurius heb je behoefte om harmonie en balans in je leven te brengen en zal je door de energie van de Zon hier ook wel in slagen. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om je open te stellen voor hogere energieën, waardoor je een sterk mentaal balans vindt. Over het algemeen zal je vooral zakelijk erg charmant en luchtig overkomen, maar kun je ook diplomatiek zijn als je belangrijke besluiten moet nemen of zakelijke afspraken hebt. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop en je bent dan helemaal in staat om negatieve energie af te wenden. Het eind van de maand brengt Venus een liefdevolle en tegelijk analytische kracht, waardoor je het fijn vindt als je met mysterie te maken krijgt. Het is een periode waarin je gek bent op dingen die ingewikkeld zijn en als je even niets ingewikkelds om je heen hebt, creëer je dit zelf wel. Niet iedereen zal dit even leuk vinden, waardoor er wel conflicten op kunnen treden met mensen die niet zo luchtig en speels zijn.

Liefde en relaties
Er hangt een passionele energie, die je in een relatie kunt gebruiken, maar pas op dat je niet te heftig wordt. Je passie is nuttig bij heftige seks, maar je kunt er agressief door worden, waardoor je je partner te heftig benadert. Is er een conflict en kun je je moeilijk beheersen dan doe je er goed aan tot tien te tellen. Je bent van nature een heethoofd, maar daarna kun je opeens beheerst zijn. Om te voorkomen dat je dingen doet of zegt, zou je er ook voor kunnen kiezen even de deur uit te gaan of te sporten. Je zult merken dat je in april wel eens denkt dat alles heel erg is, maar uiteindelijk zal je merken dat het allemaal wel meevalt als je jezelf maar weet te controleren. Je doet er ook goed aan een partner, als die dit nog niet doet, aan te geven dat deze je beter even met rust kan laten als je eenmaal boos bent. Vaak zal je even je woordje doen en dan vervolgens met een flinke knal het huis verlaten. Mocht je partner aan je passie gewend zijn, dan kan je zeer fijne passionele seks hebben, als de ruzie eenmaal opgelost is. Met name de laatste week van de maand is zeer goed voor de liefde, waarbij je relatie opbloeit en er veel ruimte voor intimiteiten is. Voor singles kan april in de liefde een gepassioneerde en energieke maand worden, waarbij je weer verliefd kunt raken. Toch dien je op te passen dat er nog iets uit het verleden op de loer ligt. Je kunt een conflict met een ex-partner hebben, waarbij er het een en ander uitgevochten dien te worden. Je vindt het erg moeilijk om toe te geven, maar doet er goed aan eerlijk te blijven en niet te vasthoudend en star te zijn. Herken je dit niet, dan kun je over het algemeen prima een nieuwe relatie starten. Bijna de hele maand is niet geschikt om een nieuwe vaste relatie aan te gaan. Je bent meer op zoek naar spanning en plezier en wilt liever niet te verbonden zijn. Doordat je een krachtige, erotische energie ervaart, kan je heftig en passioneel zijn, maar is dit niet geschikt voor een vaste relatie. Alleen in de laatste week kan dit veranderen. Met name in je werk of via een zakelijk contact kun je een nieuwe liefde krijgen. De Schorpioen moet wel opletten, dingen niet onnodig op te blazen, waardoor harmonie tussen jou en andere mensen verstoord kan worden. Je kunt dan meer kapot maken dan je lief is.

Werk en financiën
Door de passionele energie die er op je afkomt, zal voorzichtigheid geboden zijn. Ben je deze maand te optimistisch dan kan je teveel risico nemen, waarbij je zeer onverstandige keuzes kunt maken. Met name op financieel gebied dien je op te passen. Het eerste deel van de maand zal de planetaire energie minder gunstig zijn, maar gaandeweg de maand zal deze beter worden voor carrière en bedrijfsleven. Je zult voorzichtig moeten blijven, door strategieën te bedenken om je carrière de juiste richting op te leiden. Mensen die naar een nieuwe baan op zoek zijn, kunnen in het midden van de maand de meeste kansen hebben. De vooruitzichten op professionele groei of veranderingen zijn zeker goed te noemen. Ook in het tweede deel van de maand zal zich dit voortzetten en zijn er zelfs kansen om een nieuwe carrière op te starten, welke ook wel eens met het buitenland te maken kan hebben. De gehele maand zijn er mogelijkheden dat er op je huidige werk veranderingen kunnen zijn. Deze zullen zeer goed voor je uit kunnen pakken en je veel voldoening geven. Heb je een eigen bedrijf dan zal het een goede maand worden om een planning te maken en kun je daar je visie en ideeën prima in kwijt. Je bent van nature een leider, maar dient op te letten dat je duidelijk blijft in dat wat je voor ogen hebt. Ook kun je wel eens moeite hebben om details te zien, waardoor je bepaalde zaken op een verkeerde manier aan kunt pakken. Moet je nieuwe mensen aannemen of ben je daarbij betrokken, dan ben je in staat om harde besluiten te nemen en zal je er niet voor terugdeinzen om mensen keihard af te wijzen. Voor de Schorpioen zal april een maand worden, waarin je de kracht hebt om mensen te inspireren en je erg betrokken bent bij de gevoelens en handelingen van je collega’s. Aan de andere kant kun je echter ook snel je geduld verliezen als klanten of collega’s laks reageren. Je kunt in dit geval dan beter even een stap terug doen voordat je iets doet wat vergaande gevolgen heeft. Op financieel gebied kun je deze maand de steun van familie of vrienden krijgen om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je kunt heel goede resultaten boeken, maar let op dat je meer kunt bereiken als je het tempo opschroeft. Maak een duidelijke planning en blijf doelen in het oog houden. Er zullen dan betere resultaten zijn, die ervoor zorgen dat je meer kunt verdienen.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. De Schorpioen is sterk en door een zware botstructuur lijkt het wel eens alsof je een te zwaar gewicht hebt. Laat je daar deze maand niet door leiden en kijk naar de hoeveelheid vet die je hebt. Je blaas, dikke darm en prostaat zijn kwetsbaar. Je kunt er iets aan doen door voldoende water en vezelrijk voedsel te gebruiken. Je ontlasting is dan minder dik en dat zorgt ervoor dat je dikke darm minder snel beschadigt. Eet je niet gezond dan kun je op den duur last van aambeien krijgen. Deze maand kan je rug kwetsbaar zijn, waardoor er blessures mogelijk zijn. Doe bij sporten of zware werkzaamheden een goede warming-up. Vrouwen kunnen extra last van menstruatie hebben. Over het algemeen is er vanuit de kosmos wel een goede energie vanuit de ruimte en is er een herstellende werking op je mentale en fysieke gestel. Je zult dit in april niet helemaal ervaren, maar de tekenen zijn gunstig. Mensen die zich deze maand minder lekker voelen, hoeven zich niet veel zorgen te maken, maar het is verstandig rustig aan te doen. Zelfs sporten mag je op een laag pitje zetten, om jezelf even op te laden en weerstand te vergroten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)