Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - Juni 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Juni kan een maand van beproevingen worden, waarbij er moeilijkheden kunnen zijn, wat vooral ontstaat door de energie die Jupiter in de Noordelijke Maanknoop in de Stier brengt. Dit is voor je persoonlijke leven een plezierige energie, maar voor de zakelijkheden en serieuze zaken in je leven, kan dit storend uitwerken. Je zult eventuele problemen hieruit gebruiken om sterker te worden. Je bent nu eenmaal een teken dat gewend is om met tegenslagen om te gaan. Daardoor kan je vooral mentaal veel kracht ervaren. Wees open en optimistisch, omdat het misschien lijkt of het allemaal moeilijker zal worden, maar je zult merken dat je met wilskracht en moedig gedrag in staat kunt zijn om je er een weg doorheen te banen. De Volle Maan van de 4de zal in de Boogschutter verschijnen en jou bewegen om naar jezelf te kijken. De 5de komt Venus in de speelse Leeuw, wat een vleug vuur en verlangen toevoegt aan jouw sector van professionaliteit. Deze energie zal zorgen voor heel wat plezier en het nemen van risico’s om het goede van het leven te ervaren en minder serieus te zijn. Dit is het perfecte moment om je zelfvertrouwen te omarmen en je licht te laten schijnen op de overvloed aan kansen, die je aantrekt op veel gebieden van je leven. Het is een goede periode voor meditatie, wandelen of een andere activiteit in de natuur om eens goed met jezelf in het reine te komen. Het kan ook geen kwaad je leven op orde te brengen en bepaalde zaken los te laten. Je wordt intellectueel geprikkeld en zal daar veel mee kunnen bereiken. Je ervaart een sterke drang om je terug te trekken uit de wereld en tijd door te brengen in eenzaamheid, nadenkend over je verleden en lessen die je tot dit punt hebt kunnen volbrengen. Het zal tijd worden veel te bereiken en geluk op je af te roepen. Hoe positiever jij zal zijn, hoe sterker je karma wordt en je een positieve uitstraling zal hebben. Met name het eerste deel van de maand zal er dan ook misschien wel een minder stabiele periode zijn en kunnen er problemen ontstaan, die met het verleden te maken lijken te hebben. Maar aan de andere kant kan je hier minder zwaar aan tillen. Je hebt voldoende wilskracht om ermee om te gaan. Let op dat je soms te intens kunt reageren als jij je mening of standpunten wilt verdedigen. Mensen kunnen hier moeite mee hebben, omdat je nu eenmaal erg passioneel bent.

Vooral je wisselvallige karakter kan jou parten spelen. Soms ben je namelijk sympathiek en open, maar aan de andere kant kun jij je hard en scherp verwoorden. Daardoor zijn er zowel communicatief als zakelijk problemen mogelijk. Hier zal je zeker tot de 16de rekening mee moeten houden. Dit is ongunstig voor contact met leidinggevenden, onderhandelen en ondertekenen van contracten. Juist omdat je dus minder serieus bent. De 11de zal er nog een sterke energie bijkomen als Mercurius in Tweelingen komt. Deze energie zorgt voor het richten op communicatie, intellect en nieuwsgierigheid en nodigt je uit om de diepten van je psyche te verkennen en op zinvolle manier sociaal bezig te zijn. Je bent gericht op het plezier, maar wordt soms ook intellectueel geprikkeld wordt om wel met zakelijkheden bezig te gaan. De 17de zal de spirituele Nieuwe Maan in Tweelingen arriveren, terwijl Saturnus deze periode retrograde in de Vissen gaat bewegen. Deze energie kan jou prikkelen om nieuwe relaties aan te gaan, die zowel op romantisch als vriendschappelijk gebied gericht zijn. Het wordt een uitdagende periode, omdat je juist nu gericht bent op serieus contact. Saturnus zal verantwoordelijkheid en discipline brengen en de Maan richt zich op nieuwe mogelijkheden. Je bent zowel romantisch als zakelijk sterk en betrouwbaar. Let op bij het starten met nieuwe activiteiten of werkzaamheden. Kom je eenmaal met problemen in aanraking, dan kunnen negatieve energieën je fysiek verzwakken en sociaal-emotionele problemen geven. Dit kan zowel zakelijk als privé soms voor problemen zorgen. Er wordt aangeraden ver weg te blijven bij problemen die mensen veroorzaken en om zelf natuurlijk geen problemen te zoeken. De 20ste zal de Zon de Kreeft binnengaan en dit kan een tijd van testen en beproevingen worden, maar uiteindelijk zal je hier heus sterk uitkomen. Mercurius komt de 26ste bij de Zon in de Kreeft en dit geeft prikkels tot schoonheid en humor. Je zult een sterke drang voelen om opnieuw contact te maken met jouw verleden, terwijl je aan een nieuwe reis van zelfontdekking begint. De 29ste zal de Maan in jouw teken komen, terwijl Neptunus retrograde gaat bewegen. Met deze energieën zal je een sterke emotie ervaren, waarbij je gevoel voor intuïtie gunstig kan zijn en je een magische en spannende energie op je af voelt komen. Je kunt de maand dan ook zeker zeer krachtig afsluiten en er een mooie periode van maken, met veel liefde, maar tegelijk ook wel een sterke energie om je te ontwikkelen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Er zullen gunstige planetaire invloeden zijn, waardoor de romantiek vaak in je leven zal verschijnen. In een relatie ervaar je warme energie en krijg je een sterke drang om je partner eens in het zonnetje te zetten. Je doet er goed aan je partner te verrassen met leuke geschenken, een lief bloemetje of een leuk uitje naar een restaurant of andere romantische plek. Je partner zal verbaasd zijn dat je zo attent en liefdevol bent. Als Schorpioen ben je iemand die spiritueel sterk is, maar in een relatie heb je wel eens moeite om je gevoel op de juiste manier te laten zien. In juni zal je daar minder moeite mee hebben en kan je liefdesleven verbeterd worden door je liefdevolle uitstraling. Sympathie en sensitiviteit zijn de sleutelwoorden, waarmee je de liefde kunt vergroten. Doordat je deze maand zeer empathisch bent, zal je aanvoelen wat je partner nodig heeft om tevreden gesteld te worden. Bedenk dat je partner behoefte heeft om lekker te knuffelen of een lief en vriendelijk woord van begrip. Je zult deze maand in ieder geval in staat zijn de ander te ondersteunen. Ten opzichte van andere mensen ben je geneigd advies te willen geven, maar let er op dat je dit niet te pragmatisch doet. Mensen kunnen zich dan wel eens van je afkeren. Het geven van advies en ondersteuning is dus zeker niet verkeerd, maar denk er goed over na hoe je dit aan anderen duidelijk kunt maken, zonder dat ze je wijsneuzerig vinden. In het algemeen zal je deze maand prima in staat zijn om dit te doen, waardoor je mensen het gevoel kunt geven dat ze je kunnen vertrouwen en dat je meestal optimistisch bent. Het is een zeer gunstige maand voor nieuwe liefdesrelaties. Dit dwing je ook wel zelf af, doordat je empathisch en intuïtief erg sterk bent. Je bent in staat om mensen rust en ontspanning te geven, waardoor ze graag naar je toetrekken. Ben je single, dan zal dit veel romantische mogelijkheden bieden. Of je een vaste relatie kunt krijgen, zal nog maar te bezien zijn. Je vindt het namelijk fijn om losse contacten te onderhouden en bent uitermate gericht op het beleven van geestelijke erotiek. Alleen mensen die in staat zijn om spirituele verbinding met jou aan te gaan, zullen een kans maken. Tot die tijd ben je gericht op lust en een fysieke voldoening.

Carrière en zakelijkheden
Mars zal grote delen van de maand fantastische energie bieden, omdat deze door jouw sector van de carrière reist. Je kunt jezelf laten gelden en bent bereid uitdagingen aan te gaan. Je kunt hard werken en zal zeker niet te beroerd zijn om vieze karweitjes op te knappen. Op financieel gebied kan juni wel eens zeer goed zijn. Het is een prima maand om te investeren of te beleggen. Wil je een lening krijgen, dan zal de energie hier ook goed voor staan en kun je dit moeiteloos doen. Met name je krachtige en sympathieke uitstraling zorgt er namelijk voor dat mensen een positieve indruk hebben en het hierdoor veel sneller aandurven om zaken met je te doen. De planetaire invloed zorgt voor energie, waardoor je vastberaden bent om datgene te doen wat je al lang van plan was. Let op dat het geen goede periode is om geld van vrienden of familie te lenen. Ook kun je beter geen geld op een andere informele manier lenen, omdat dit voor onduidelijkheid kan zorgen en uiteindelijk voor problemen. Het is een prima maand om problemen of conflicten, die je zakelijk hebt, aan te pakken. De planetaire energie zorgt er namelijk voor dat je de energie hebt om kansen te grijpen. Er wordt dan ook zeker aangeraden om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Juni is een goede maand om indruk op anderen te maken. Heb je een eigen bedrijf, dan doe je er goed aan jezelf te promoten. Je zult merken dat je meer kansen kunt krijgen. Mensen zullen dit zeker niet als opschepperig zien, maar onder de indruk zijn van wat jij kunt bieden. Het is ook een prima periode om een nieuwe carrière te ambiëren. Mensen die willen switchen zullen intern een overstap kunnen maken. Mensen die werkeloos zijn, kunnen zich goed profileren, waardoor ze opvallen en hierdoor meer kans hebben om aangenomen te worden. Je moet dit wel zelf afdwingen, het komt niet zomaar op je pad. Solliciteer via de gangbare kanalen en vertrouw niet op allerlei mooie praatjes van vage uitzendbureaus of mensen die roepen dat ze een baan voor je hebben. Alleen betrouwbare uitzendbureaus worden aangeraden en je doet er verstandig aan naar de personen te kijken, die jou de baan aanbieden. Laat je intuïtie spreken en ga er bij twijfel niet op in. Mensen die lang werkeloos zijn, doen er goed aan vrijwillig werk te doen, omdat ze dan op kunnen vallen.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Door de passionele Mars zal er flink wat energie op het pad van de Schorpioen komen, die kan zorgen voor veel goede invloeden, maar ook wel voor stress kan zorgen. Met name op het gebied van je studie en carrière kun je deze stress ervaren. Je zult deze maand dus extra voorzichtig zijn als je merkt dat je hier mee te maken hebt. Ook dien je op te letten dat je je conditie op peil houdt. Op zich zal je in juni zeer vitaal kunnen zijn en zal je zeker in staat zijn geregeld te sporten en andere activiteiten te doen. Mentaal zal je dus wel eens wat stress ervaren, maar fysiek zal je juist zeer krachtig zijn. Je bent heel erg creatief en zal ook veel activiteiten kunnen doen, die uiteindelijk zelfs mentaal voor veel meer rust zorgen. Er wordt aangeraden om lekker actief te zijn, zodat je de stress, die je vanuit je werk ervaart, kunt laten verdwijnen. Kun je de stress onder controle houden of zelfs helemaal laten verdwijnen dan zal het een prima maand zijn om zorgeloos te leven. Let op dat er na de 24ste een grote verandering op kan treden, waarbij je in staat bent om eventuele problemen met slechte gewoontes of voedingspatroon op te lossen. Mensen die nog te weinig sporten, zullen in deze periode het besluit nemen om dit toch te gaan doen, omdat ze merken dat hun lichaam dit zeker wel nodig heeft.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)