Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Maandhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius en de Zon in de Boogschutter kunnen op gebied van materiële bezittingen en winst goede mogelijkheden geven. Dat had je aan het eind van de vorige maand al en het is dan een prima periode voor handel en investeringen. Er is heel wat vuur van Mars in jouw teken en deze is voor jou gunstig om problemen op te lossen en obstakels te overwinnen. Zakelijk kun je goed presteren, waardoor nieuwe klanten of een bedrijf mogelijk zijn. Mensen die voor een baas werken, kunnen voor promotie gaan of zelfs een heel nieuwe functie. Je bent ambitieus en slim bezig om te bereiken wat je wilt en dingen, die eerder minder goed verliepen, af te ronden. Er is deze maand een conjunctie tussen Venus en Pluto, die zal ontstaan in je sector van communicatie en kennis. Venus brengt een sterk verlangen bij de Schorpioen naar boven, waardoor je op vele gebieden op een fijne manier zeer ambitieus bent. Je bent artistiek en kunt zelfs romantisch zijn en daar mensen mee aantrekken. Je kunt als gebonden persoon je partner hierin meenemen en spannende avonturen bedenken. Singles kunnen inspanningen vergroten om een leuke partner te vinden. Let op dat Pluto de neiging heeft om dingen te versterken. Je kunt dan wat obsessief worden, waardoor gebonden mensen hun partner tot het uiterste kunnen drijven en singles soms wel eens te ver over grenzen heen gaan. De Nieuwe Maan staat in de Boogschutter en zal een intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Schorpioen, waardoor deze qua uitdaging op gebied van de liefde en op gebied van financiën flink wat krachten zal ervaren. Met energie van de Boogschutter kan dit zorgen dat de Schorpioen ideeën heeft en deze ook zeker ten uitvoering kan brengen. Mercurius kan positieve, maar ook negatieve energie geven, die niet alleen nu invloed heeft, maar ook de komende maanden. Je kunt je emoties dan soms te intens tonen en dan kan je niet bereiken wat je graag zou willen. Gelukkig kan de Nieuwe Maan jou na laten denken over je toekomst en dingen die je hiervoor wilt doen. Er wordt aangeraden vooral je emoties onder controle te houden en op zoek te gaan naar mensen en activiteiten. Je kunt je emoties er dan op een gezonde wijze uitgooien. Een beetje geduld zal dan ook zeker op zijn plaats zijn.

De passionele Mars zal tot de 13de in jouw mysterieuze teken verblijven en zich verbinden met Jupiter. Dit geeft de Schorpioen sterke energie om soms nog meer van erotiek en romantiek te genieten. Je hebt erg veel behoeften en als je niet te impulsief bent, kan je hier heel wat mee bereiken. De Volle Maan staat in de Tweeling en dit kan bij de Schorpioen wat mentale en psychische klachten geven. Er is door deze energie namelijk een mysterieuze kracht, waardoor je dingen veel beter aan gaat voelen. Je bent van jezelf al zeer sensitief, maar dat zal nu nog meer zijn. Ga je hier verkeerd mee om, dan kun je dus teveel emoties en indrukken binnenkrijgen. Tracht op een goede manier met je sensitiviteit om te gaan en zorg dat je er profijt van hebt en geen last. De 24ste is er een vierkant tussen Saturnus en Uranus, in jouw sector van gezin en intimiteit, wat voor onverwachte gebeurtenissen kan zorgen. Je kunt een sterke drang voelen om dingen in je huis of aan je uiterlijk te veranderen. Daarom wordt aangeraden om eens te bekijken wat je zou kunnen doen. In principe is deze energie erg gunstig en kan jij zeker verbeteringen aanbrengen bij datgene wat je graag zou willen. Er zijn veel aanwijzingen dat je hier zeer gelukkig van kunt worden en dat er ook in je omgeving positieve geluiden kunnen komen van mensen die om je geven of bevriend met je zijn. Mensen die samenwonen met een partner of andere mensen, dienen in acht te nemen dat ze het een en ander bespreken. Ga niet op je eigen houtje dingen veranderen voor je dit met mensen door hebt genomen. Laat mensen hierbij ook meedenken en beslis belangrijke dingen gezamenlijk. Ben je single of woon je helemaal alleen, dan kan je met een gerust hart veranderingen implementeren. Deze zullen meestal goed uitpakken. Jupiter zal de maand op goede wijze beëindigen, omdat Jupiter naar de Vissen verhuist en daar bijna het hele jaar verblijft. Deze verbinding brengt geluk en voorspoed op meerdere gebieden van je leven, omdat deze in de sector van vreugde, creativiteit en activiteiten verblijft. Je kunt er dus van uitgaan dat je een zeer goed jaar tegemoet kunt gaan en veel kunt bereiken om blij van te worden.

Liefde, relaties en sociale contacten
De Schorpioen is een teken dat dubbelzinnig in het leven staat. Privé kan Venus de eerste weken voor spanningen zorgen, waardoor er een negatieve invloed is in het contact dat je met anderen hebt. Dit kan familie zijn, maar je kunt ook een emotioneel gevoel hebben wat betreft andere sociale contacten. Je voelt je wel eens in de steek gelaten en het zal een periode zijn goed op jezelf te letten. Singles zullen gericht zijn op platonische contacten met het andere geslacht. Een prille liefdesrelatie kan deze periode afgesloten worden en wellicht is het mogelijk er vriendschap uit te halen. Ontmoet je nieuwe mensen, dan is het dus verstandiger om eerst te bekijken of hier een vriendschap bij mogelijk is. Ga je gelijk een seksuele relatie aan, dan zal deze waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn. Op zich zal december een prima maand zijn voor getrouwde mensen en mensen die allang een relatie hebben. Je kunt je soms te gebonden voelen, maar over het algemeen zal je prima in staat zijn om je een weg door deze relatie te banen. Heb je echter een partner die te kritisch is of jou teveel commandeert, dan zal je een stuk minder lekker in je vel zitten. Je kunt dan zelf ook emotioneel worden en de energie van Mars kan er in dat geval voor zorgen dat je niet meer zo lief reageert. Passie kan dan in woede omgezet worden. Tracht emoties in dat geval in te tomen en doe geen dingen waar je later spijt van krijgt. Je zult deze maand minder zin hebben om de routines van de afgelopen maanden voort te zetten. Je wilt fantaseren en avonturen beleven en hebt geen zin altijd maar thuis te blijven. Let op dat je je partner hier op een zachte manier in betrekt, omdat deze jou anders niet kan volgen. Dat zou dan betekenen dat jullie van elkaar vervreemden. Over het algemeen zijn de vooruitzichten dat dit je wel lukt en dat er veel leuke activiteiten zijn om elkaar liefde te geven. Jullie zullen geregeld bij vrienden en familie verblijven, wat zorgt voor harmonie en romantiek. Dit zal echter met name het tweede deel zijn. De laatste week zal je liefdesgevoel krachtiger dan gewoonlijk zijn en kan je je partner, als nooit tevoren, liefhebben. Je bent romantisch en loyaal, waardoor de ander zich veilig bij je voelt. Ben je single, dan zal je deze periode in staat zijn nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral jongeren zullen hierbij niet echt openstaan voor een vaste relatie. Je bent wel romantisch, maar vindt het fijn als je iemand ontmoet die jou vrijlaat, omdat je nog zoveel andere dingen voor ogen hebt. Oudere Schorpioenen zullen er wel open voor staan om iemand in het leven toe te laten die een duurzame relatie aan wil gaan.

Carrière en zakelijkheden
De Schorpioen is op zakelijk gebied meestal bedachtzaam is zal trachten om op een ordelijke manier het een en ander in de juiste banen te leiden. Ook in december zal je dit voor ogen hebben en op uiterst secure en verantwoorde manier alles op orde houden. Door emotionele lading die er deze maand is, zullen met name mensen die met anderen samenwerken of mensen die maatschappelijk, psychologisch en onderwijskundig bezig zijn een goede maand meemaken. Ook mensen in de detailhandel, horeca en entertainment kunnen veel prestaties neerzetten, waarbij er veel winst te behalen valt zowel financieel als qua goodwill. Je zit vol energie en bent erg enthousiast in het contact met anderen. Daardoor ben je een inspirator en kunnen jouw ambities mensen enthousiasmeren. Je bent in december dan ook zeker zeer geschikt als organisator van evenementen of coachen van zakelijke of sportieve teams. Doordat de Schorpioen ook bekend staat om artistieke en creatieve talenten ben je in staat om te ontwerpen, waardoor er interessante mogelijkheden kunnen zijn. Er kunnen talenten in je loskomen, die je zelf nooit ervaren hebt. Werk je veel met mensen samen, dan zal je voornamelijk achter de schermen werken, maar ben je zeer nuttig, waarbij collega’s en andere zakelijke contacten prima weten waar je mee bezig bent. Heb je een eigen bedrijf, dan zal je ook goed en verantwoordelijk handelen bij dingen waar je mee bezig. Je zult je talenten aan kunnen wenden om er een mooie periode van te maken en zal aan het eind van de maand dan ook zeker vol trots terugkijken op datgene wat je allemaal bereikt. Financieel gezien zal je hard kunnen werken, wat dan in geldelijke beloningen omgezet kan worden. Het kan een hoogtepunt van het jaar worden, waarbij je in staat bent jezelf te ontwikkelen. Je zult je doelen kunnen bereiken en bent ook prima in staat nieuwe doelen te stellen. Hierbij zal je de steun van familie en vrienden nodig hebben, maar die zal je ook volledig benutten, omdat je weet dat dit beter voor jou zal zijn. Op financieel gebied zal met name de laatste week zeer krachtig zijn en kun je hierdoor niet alleen geld krijgen uit werkzaamheden die je doet, maar ook uit de sociale contacten die je hebt. Doordat je zeer emotionele gevoelens kunt krijgen, zal je deze laatste periode van de maand ook de drang voelen om mensen te helpen. Je wilt vooral hulpbehoevende oudere en jongere mensen ondersteunen en zal er een goed gevoel aan over houden als je hen een beetje geluk kunt schenken.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Het zal voor de Schorpioen belangrijk zijn slechte gewoonten af te leren en een gezond levenspatroon te hebben. Je bent heus bewust van wat je eet en drinkt, maar moet zorgen dat je mentaal relaxt blijft. Je hebt de neiging nerveus te zijn en er is zelfs mogelijkheid op depressie. Er wordt aangeraden om geregeld vroeg naar bed te gaan en voldoende te ontspannen. Vanaf het midden van de maand doe je er goed aan om je werk wat te minderen. Lukt dit niet, dan is het verstandig minder te werken. Het is al helemaal een maand om niet teveel op de weg te zijn, omdat er storende energieën zijn, waardoor er ongelukken mogelijk zijn. Het openbaar vervoer en fiets zijn alternatieven voor de auto. Het is een maand om goede gewoonten aan te wennen en slechte af te leren. Vooral de 1ste week moet je opletten op wat je eet en drinkt. Laat suiker zoveel mogelijk links liggen en richt je op fruit en groenten. Vanaf de 9de zal Mars jou zeer gunstig gezind zijn en daar zal Pluto vanaf de 15de ook gunstig bijkomen. Je bent hierdoor niet alleen fysiek sterk, maar ook mentaal. Je kunt de rest van de maand met vertrouwen en ontspanning tegemoet zien. Je kunt feest vieren en daarnaast ben je verantwoordelijk genoeg om overtollige calorieën er uit te gooien en jezelf niet teveel in grote groepen te bewegen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)