Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius brengt t/m de 20ste actieve energie in de Stier, waardoor de Steenbok zich erg relaxt voelt en je een ontspannen gevoel kunt hebben. Dat is prettig na een paar moeilijke maanden, omdat de Steenbok nu een sterke drang krijgt om creatief bezig te zijn. Het is dan ook een uitstekende tijd voor hobby’s, muziek, dansen en andere fijne activiteiten om fantasie de vrije loop te laten. Je kunt een actieve geest hebben om van alles te proberen en vernieuwingen in je leven in te voeren. De Volle Maan brengt de 6de versmeltende energie, waardoor je het erg fijn vindt om met mensen om te gaan. Je geeft huidige vrienden veel aandacht en zal ook een sterke energie voelen om nieuwe vrienden toe te laten. Dit zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen in het persoonlijke leven en op intellectueel gebied. Bedenk dat de energie sterk met je aan het werk is en dat je hierdoor onbewust ontwikkelt. Tracht overdag vooral zuiver en verantwoord met je werk of je relatie bezig te zijn, omdat je dan beloond zal worden. De Volle Maan van deze periode heeft hier namelijk mee te maken en kan goede energie bieden. Ben je minder zuiver bezig, dan kan de energie tegenwerken. Daardoor zou je later in de maand mindere ontwikkelingen meemaken, vooral als Mercurius vanaf de 21ste retrograde gaat bewegen. Doelen kunnen dan vertraagd of helemaal verstoord raken, waardoor je niet ontwikkelt en de kans op tegenslagen groot is. Het is belangrijk jezelf te controleren en te bedenken dat je kunt bereiken wat je wilt, mits je op de goede manier in het leven staat. Eerst de Volle Maan, daarna de Nieuwe Maan en dan ook nog Mercurius laten je over het verleden nadenken. Je kunt stress ervaren en als je niet oppast is het zelfs mogelijk dat je er depressief door kunt worden. Bedenk dat het verleden soms niet goed is geweest, maar dat dit er nu eenmaal bij hoort. Je leert van fouten en stressvolle situaties, maar als je er te lang in blijft hangen, maak je jezelf er alleen maar ziek van en dat kan niet de bedoeling zijn. Bekijk het leven zonnig, dan zal je merken dat het leven leuk kan zijn en dat positiviteit leidt tot positieve reacties van anderen. Mocht je merken dat bepaalde negatieve gedragingen of traumatische storingen je parten spelen, dan is het belangrijk hier iets mee te doen.

De stand van Venus en de Zon kunnen helpen om er doorheen te komen, omdat deze energie gericht is op afsluiten en opbouwen van bepaalde zaken. Evalueer voor jezelf wat je kunt doen om je levenspad te effenen en kijk de goede richting op. Wees niet bang om drastische besluiten te nemen. Het meest belangrijk is dat je praktisch en realistisch in het leven blijft staan. Je krijgt hierbij hulp van Jupiter, die positieve energie brengt, waardoor je kracht ervaart en het gevoel hebt dat je doelstellingen kunt gaan verwezenlijken. Er komen goede mogelijkheden aan, waarbij je zowel zakelijk als privé weet wat en welke dingen je wilt doen. De 11de komt Venus in de Tweelingen binnen. Hierdoor kun je veel plezier beleven aan het werk dat je doet en ontwikkelen. Mocht je met een nieuwe opleiding starten of ben je er al mee bezig, dan zullen de resultaten goed zijn, omdat de energie de goede kant op wijst. Ben je werkeloos dan kun je depressief worden als je te weinig doet. Ga niet op de bank hangen en bekijk of je iets kunt doen om jezelf in ieder geval bezig te houden. Heb je een relatie, dan kun je praktisch in de liefde zijn en loop je misschien niet over van liefdesuitingen, maar ben je wel stabiel en warm. Hierdoor kan er een goede sfeer hangen en is er ruimte voor uitjes en gezellige afspraken. Ben je echter single, dan wordt er aangeraden om iets leuks te doen en niet thuis sip te wezen. Je doet er goed aan om je, als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, te richten op stabiele en praktisch ingestelde personen. Emotionele mensen wil je ontwijken, waarbij je meegezogen kan worden en zelf te emotioneel wordt. Mercurius zal vanaf het midden van de maand vertragend werken. Voordeel is dat jij je minder op werk of andere verplichtingen richt. Je wilt je juist richten op dingen, waarbij je kunt ontspannen en plezier maken en zal er moeite mee hebben om op zakelijkheden te richten. Nadeel is dus dat je het moeilijk vindt om je te concentreren op het werk of de studie die je moet doen. Je doet er goed aan jezelf er toe te dwingen om het werk af te ronden voordat je je richt op de plezierige dingen. In de liefde is er een goede energie waardoor je kunt genieten van leuke activiteiten en afspraken die jullie met andere mensen maken.

Mentaal hebben jullie deze periode een goede verbinding, waardoor er een sterk begrip is. Ben je single dan kun je een nieuw persoon ontmoeten via vrienden, familie of zelfs online. Dit laatste komt omdat je gevoel op prima wijze op kunt schrijven en anderen kunt bekoren met warme, liefdevolle uitspraken. Pluto, in Waterman, kan jou eigenzinnig maken, waardoor jij je goed aan kunt passen en flexibel met tegenvallers omgaat. Toch heb je het gevoel dat je teveel macht naar je toe wilt trekken. Je doet er goed aan er controle over te houden en je bij de leest te houden. Je bent van aard een natuurlijke leider, maar zeker niet door macht naar je toe te trekken. Je kunt beter gebruik maken van je vriendelijke manier van leiding geven of controle houden. Dat zal je beter afgaan en zorgen dat mensen meer respect voor je hebben. De 20ste komt de Nieuwe Maan in het vuurteken Ram binnen, waardoor er op gebied van huis, gezin en familie energie op je afkomt. Je wilt hierdoor een huis kopen of verkopen of een andere grote transactie doen. Doordat er deze periode veel invloed van de familie komt, kan er een afspraak zijn, waarbij de familie belangrijke zaken bespreekt. Je doet er goed aan hier open voor te staan en niet gelijk weerstand te bieden als ze met iets komen, waar je niet voor te porren bent. Denk goed na en kijk wat het jou allemaal op kan brengen als je er positief in zou staan. Je zult verbaasd zijn over de kansen die er op je pad komen. Je kunt de 21ste minder lekker in je vel zitten als gevolg van de retrograde Mercurius. Het is voor jou niets om impulsief gedrag te vertonen, maar soms lijk je bijna wel die drang te voelen. Er wordt aangeraden hier controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om balans te vinden en niet te onbezonnen te zijn. Je kunt soms teruggetrokken zijn, waardoor je liever met vertrouwde mensen doorbrengt, maar anderen ontwijkt. Je bent gericht op hobby’s of creatieve activiteiten. Je hebt zin om leuke dingen te doen en minder te werken. Je kunt emotioneel zijn, maar weet deze over het algemeen wel te verwerken door humoristisch en losjes met tegenslagen om te gaan. Sociaal kom je over als grappig, gezellig en lief, maar moet je opletten dat je niet teveel de schijn op houdt.

Liefde en relaties
Het is belangrijk jezelf onder de loep te nemen, omdat er storende energieën zijn. Hierdoor kun je erg veel aan het verleden terugdenken en je zorgen maken. Je voelt je onrustig en kunt dit dan ook het best met familie bespreken. Je zult merken dat jij je er uiteindelijk een stuk beter bij kunt voelen. Soms kan je bepaalde zaken uit je jeugd ervaren, waarbij stress zeker mogelijk is en misschien wel zwaardere problemen. Probeer er over te communiceren of zoek er hulp bij. Dat kan zijn met mensen, die je 100% vertrouwt of met een professional. In een relatie kun je in april een sterke drang ervaren om kinderen op de voorgrond te plaatsen. Het lijkt alsof je dit reflecteert op je eigen jeugd. Ben je gebonden en heb je kinderen dan zal je samen met je partner het liefst meer voor ze willen doen. Je wilt ze onderwijzen en ondersteunen en hebt het gevoel dat je ze opnieuw wilt leren kennen. Je wilt het liefst dat kinderen het beter hebben dan jij het had. Overdrijf dit niet, omdat je soms te emotioneel bent en onnodig iets bedenkt wat niet echt heel erg positief is. Je kunt zelfs een scenario bedenken, waarbij je een doembeeld van de wereld opbouwt. Het zal belangrijk zijn dat jij en je partner op één lijn zitten. Is dit niet zo dan kunnen jullie onnodige conflicten krijgen. Tracht samen een weg te vinden door je partner te ondersteunen en negativiteit te mijden. Door storende planetaire energie is het overigens voor mensen met kinderwens, geen vruchtbare maand. Het kan zelfs gebeuren dat je geen passionele en erotische gevoelens ervaart. Maak je niet bezorgd, omdat deze vanzelf weer terugkomen. Ben je single en heb je kinderen dan doe je er verstandig aan vrienden en familie ondersteuning te vragen. Je kunt dan gestrest raken, doordat je jezelf schuldgevoelens aanpraat. Natuurlijk zou het beter zijn geweest als jij en je ex samen waren, maar het is niet anders. Daar kun je niets aan veranderen. Het zal in het algemeen voor de Steenbok belangrijk zijn een eigen identiteit te vinden. Het is belangrijk om in jezelf te geloven en zelfliefde te hebben. Ben je te streng voor jezelf, dan zal je daar heus niet beter van worden. Het zal dus een maand zijn, waarbij je je eigenwaarde dient te vergroten. Je kunt je beter focussen op plezierige activiteiten, zodat je aandacht op positiviteit kunt richten. Het zal je gemoed versterken en ervoor zorgen dat je steeds lekkerder in je vel zit. Er is een speciale waarschuwingen voor contacten met oudere familieleden, waarbij er een verstoring van harmonie plaatsvindt in de eerste en laatste week. Tracht hier tolerant mee om te gaan.

Werk en financiën
In april zal een goede relaties met collega’s erg belangrijk zijn. Dit zal op je werk voor betere prestaties zorgen, doordat er meer tact en samenwerking is en jullie meer bereiken. Het zal een belangrijke maand worden om te onderhandelen. Je bent zeer creatief en kan met interessante plannen en ideeën komen. Je merkt dat een goede sfeer op je werk er gelijk voor zorgt dat mensen veel beter met jouw gedachten omgaan en openstaan voor de voorstellen die je doet. Het zal dan ook een prima maand worden om met lastige situaties om te gaan, maar ook om lastige klanten aan te pakken. Werk je veel met klanten dan zullen leidinggevenden en collega’s je geregeld vragen om je vaardigheden te gebruiken. Je bent zeker iemand die eerlijk is, maar weet hoe je met bepaalde mensen om moet gaan. April kenmerkt zich door je analytische vaardigheden, waardoor je in staat bent bij de meeste problemen, conflicten of andere zaken de juiste dingen te doen om tot oplossingen te komen. Je bent deze maand zeer goed met cijfers, reclame en onderzoek, waarbij je gebruik kunt maken van je sterke intuïtie om de juiste dingen te doen om mensen te boeien en aan te trekken. Steenbokken die leiding geven, kunnen vooruitgang boeken doordat ze op een goede manier kunnen communiceren. Over het algemeen zal de planetaire energie niet gunstig zijn voor het uitvoeren van fysieke opdrachten. Je bent analytisch en intellectueel een stuk krachtiger, waardoor je vooral het eerste deel van de maand plannen uitwerkt en doelen kunt stellen die je in de toekomst uit kunt werken. Natuurlijk kom je er niet altijd onderuit, maar doe dan in het eerste deel van de maand routinematige karweitjes en taken waar je gewend aan bent. Stel nieuwe taken zoveel mogelijk uit tot het tweede deel van de maand. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of een eigen bedrijf op willen starten, zullen deze maand veel kans maken door sociale contacten. Met name de invloed van familie is groot. Financieel is de prognose gunstig voor met name de tweede helft van de maand. Mensen die in de marketing of verkoop werken zullen flink wat winst maken. Het is een prima periode voor het oplossen van financiële en juridische problemen. Met name de periode van de 15de tot de 26ste heb je de meeste kansen. Doe belangrijke investeringen of zaken dus het liefst in deze periode.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. De Steenbok heeft over het algemeen een stralende glimlach, die echter verdwijnt als er stress in het spel is of als deze ongelukkig is. Fysiek gezien zal je last hebben van zwakke knieën en benen. Je zult erg op moeten passen met gewrichten en knieschijven. Pas goed op bij zware werkzaamheden of sport, omdat je anders last van een ontwrichting van de knie en het been kunt krijgen. Oudere Steenbokken kunnen meer last van reuma hebben als ze ongezond leven. Op zich ben je emotioneel redelijk sterk, maar je dient op te passen, omdat stress aanwezig kan zijn. Hoe minder stress je hebt, hoe sterker je fysiek bent. Het meest belangrijke is daarom om deze maand tussendoor geregeld te rusten en ontspanning te zoeken. Hoe meer je ontspant, hoe minder stress je ervaart. Het is een maand waarbij je veel kracht krijgt om met bepaalde verslavingen af te rekenen. De energie staat er goed voor, waardoor je een sterke drang ervaart slechte gewoontes nu eindelijk te stoppen. Gebruik deze kracht dus om te veranderen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)