Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - December 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Je bent deze maand veel bezig om je leven op orde te krijgen en jezelf onder de loep te nemen. Dit zal vooral op zakelijk gebied zijn, waardoor je financieel tracht zicht te krijgen op inkomsten en uitgaven. Je deelt dit bijna niet met anderen en hebt zelfs de neiging om jezelf flink af te zonderen. Dit komt door een prima combinatie van de bedachtzame Mercurius en uitgesproken Boogschutter. De planeten kunnen jou helpen, omdat ze een goede energie bieden aan je persoonlijke, maar ook naar je zakelijke leven. Je trekt je misschien wel iets terug, maar bent zeker niet bang om aan te geven wat je wilt en wat je voelt. Ook kunnen er goede ideeën in je opkomen en zal jij je mening hierover zeker niet achterwege laten. Dit doe je echter meer in werk of andere zakelijke gebieden, dan naar mensen in je privéomgeving. Positief zal zijn dat je open kunt staan voor ideeën en meningen van anderen, waardoor mensen graag met je samenwerken. Ondanks dat je aangeeft wat je wilt en waarom, zal je bescheiden blijven en niet graag in grote groepen verblijven. Vanaf de 15de zal Cheiron Mars in de passionele Ram gezelschap houden. Dit is een ietwat zware energie, waardoor je veel kunt piekeren over het verleden of over dingen die nu niet goed verlopen. Het is wel een prima energie om persoonlijk te ontwikkelen, maar dan dien je bereid te zijn fouten van jezelf onder ogen te zien en deze te veranderen. Dit vind je wel eens moeilijk, omdat je nu eenmaal niet iemand bent die makkelijk met zijn diepste emoties te koop loopt. Durf echter vooral het verleden te beschouwen en wees niet bang dat eventuele trauma’s niet op te lossen zijn. Cheiron is een genezer en kan jou ondersteunen. Vanaf de 19de zal je meer naar voren komen en in de schijnwerpers staan. Pluto staat in jouw teken en kan veel kracht geven, terwijl Jupiter en Saturnus naar de Waterman reizen. Dit zorgt ervoor dat je in principe bijdehanter in je gedragingen kunt zijn en dat is ook wel eens lekker. Mars maakt jou deze tijd strijdlustig en dit heeft financieel een goede uitwerking. Daarnaast kan deze planeet ook zeker gericht zijn op jouw thuissituatie en jou hier relaxt in te maken. Je kunt hierdoor veel liefde en warmte ontvangen, waardoor je lekker in je vel komt te zitten. Vanaf de 21ste zullen de Zon en Mercurius in jouw teken staan en dit heeft een zeer krachtige werking op je aura. Hierdoor trek je makkelijk mensen aan en ben je intellectueel erg sterk. Het is tevens een energie om serieuzer en relaxter in het leven te staan. Je kunt de feestdagen ontspannen doorkomen. Zakelijk gezien kunnen Jupiter en je heersende planeet Saturnus, in de Waterman, energie bieden om zakelijk nog even te knallen. Er kunnen grote veranderingen zijn, die jou veel kunnen brengen. Blijf dan wel relaxt en neem voldoende tijd om te ontspannen, dan zal je een prima balans vinden tussen je privé en werk.

Liefde en relaties
Mercurius zal het 1ste deel van de maand naar de Boogschutter reizen, waardoor je veel vertrouwen krijgt om je te uiten. Toch hebben Steenbokken vooral de 1ste dagen moeite om in hechte relaties emoties te delen. Het is belangrijk iemand, waar je een relatie mee hebt, liefde te tonen en eerlijk en spontaan te blijven. Al snel zal Venus in de Schorpioen de regie overnemen en tot de 15de voor flink wat harmonie zorgen. In een relatie ben je romantisch, maar wil je soms van erotiek genieten en over grenzen gaan. Ben je single, dan doe je er goed aan iemand, waar je een oogje op hebt, ware emoties te tonen. Je moet met erotiek oppassen, omdat ondoordachte handelingen niet goed uitpakken. Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn, maar over het algemeen zal je in staat zijn hiermee om te gaan. Het is een maand om geregeld tijd aan vrienden en familie te geven. Heb je kinderen en/of een partner, dan is het belangrijk zo veel mogelijk aandacht te geven. Je bent gevoelig en kwetsbaar, maar zij kunnen dit stabiliseren. Vanaf het begin van de maand zal je grote plannen in de liefde hebben en kunnen er veranderingen zijn. Ben je gebonden, dan is dit een prima periode om iets belangrijks te doen om de relatie positieve energie te geven. Je kunt een karakterverandering krijgen en dit zal over het algemeen positief bij je omgeving vallen. Ben je single, dan is het verstandig jezelf onder de loep te nemen om anders in het leven te staan. Ga naar plekken toe, waar je normaal niet zou komen of besteed wat tijd aan je uiterlijk. De periode van de 10de en 11de zijn er verrassende gebeurtenissen, die relaties versterken, maar er kunnen ook negatieve mensen om je heen zijn, die voor storingen zorgen. Vanaf de 14de zal de Nieuwe Maan energie bieden om de rest van de maand liefde, vriendschap en goede familiebanden te hebben. Vanaf de 16de zal Venus in de Boogschutter reizen en dit inspireert de Steenbok in de liefde. Daarbij zal Mars je libido versterken en ben je op erotisch gebied opvallend aanwezig. Ben je single, dan zal de 2de helft van de maand positief zijn en wil je veel daten. Pa op dat je niet overdrijft, omdat je anders mensen van je wegjaagt. Gebonden mensen zijn gelukkig in de relatie en kunnen zich realiseren hoe belangrijk het is een liefdevolle partner te hebben. De Zon en Mercurius zullen vanaf de 21ste naar jouw teken reizen en rust geven, waardoor je de rest van de maand goed doorkomt. Er zijn tijdens de feestdagen liefdevolle emoties en gebeurtenissen. Jupiter en je heersende planeet Saturnus komen in de Waterman, waardoor er in de liefde veranderingen mogelijk zijn. Deze zijn positief en kunnen op romantisch gebied zelfs een transformatie geven.

Werk en financiën
De maand begint met vertragende energie, door kosmische activiteiten, waardoor je beter geen grote zaken kunt starten of belangrijke beslissingen nemen. Daarnaast kan Mars conflicterende energie met de vrijzinnige Uranus delen. Mercurius kan er toe bijdragen dat je niet altijd rationeel met problemen, kritiek of andere belangrijke zaken omgaat. Verman jezelf als je negatieve gevoelens hebt of dingen wilt zeggen, die je beter niet kunt doen. Redding zal komen vanaf de 6de als Jupiter en Saturnus een krachtige verbinding aangaan. Daardoor zal je in staat zijn sterk in je schoenen te staan en zie je problemen op een andere manier in. Je kunt belangrijke stappen nemen om het een en ander op te lossen en bepaalde problemen of belangrijke kwesties eerder te herkennen. Vanaf de 6de komt er een andere richting in je leven komen, waarbij je beslissingen kunt nemen die op de lange termijn verandering in je carrière brengen. Let op dat planetaire energie wisselvallig uit kan pakken. Mars, in de ram, zal echter krachtig voor je werken en zorgen dat je veel hoop kunt hebben op een gelukkige toekomst. Deze zal vanaf de 9de in jouw 11de huis plaatsnemen en dit betekent dat je ondersteuning van mensen krijgt om je te ontwikkelen en beter met problemen om te gaan. De 14de t/m de 16de zal de Nieuwe Maan in combinatie met de Zon een gelukkige energie bieden als het gaat om je carrière. Jouw heersende planeet Saturnus zal ook een steentje bijdragen en gedurende een jaar veel profijt bieden. Door deze energie kun je eigen kansen afdwingen en beter ontwikkelen. Er wordt aangeraden hier zelf actief in te zijn en niet af te gaan wachten. De 22ste zullen de Zon en Mercurius je intellectueel versterken, waardoor je meer informatie en kennis binnenhaalt. Ook deze periode zullen de verantwoordelijke Saturnus en de avontuurlijk Jupiter flink wat kracht geven. Dit zorgt ervoor dat je veiligheid ervaart en beter kunt samenwerken, maar je soms ook zeer impulsief kunt zijn. Ook krijg je meer ondersteuning van mensen en deze kunnen jou ondersteunen om wat meer de rust te zoeken. Het jaar zal beëindigd worden met fantasievolle Neptunus, die een band met Mars aangaat, en de Volle Maan die gezamenlijk flink wat spiritualiteit op je afsturen. Je bent actief en creatief en kunt het jaar op een productieve en actieve wijze beëindigen.

Mentale en fysieke gezondheid voor alle tekens
We krijgen aan het begin van de maand te maken met onverantwoordelijk gedrag en dat kunnen we deze maand net niet gebruiken, door sluimerende gevaar van het corona. We zullen de 1ste dagen nog energie ondervinden van de Volle Maan van eind november. Deze zal flink wat nieuwsgierigheid bieden en kan zorgen dat mensen sociale energie ervaren, die mentaal en fysiek doorwerkt. Mensen zitten dan over het algemeen lekker in hun vel, maar waar we november goed afsloten, moeten we begin december opletten niet te enthousiast in het leven te staan. We krijgen deze maand te maken met een periode, die de Maan van de langste nacht genoemd wordt. Strikt genomen is dit de periode van de Nieuwe Maan van de 13de tot de Nieuwe Maan in de 2de week van januari. Daar tussenin zal de Volle Maan de 30ste in de Kreeft verschijnen. Deze periode symboliseert een tijd die ons doet denken aan die van 2015. Er kunnen storingen zijn, die zowel kosmisch, klimatologisch als menselijk kunnen zijn. We spraken in 2015 al over aanstaande rampen, die een voorbode lijken te zijn van het verschijnen van het Goddelijke licht. Ook nu wordt er gevraagd ons te wenden tot religie of spiritualiteit. Het is een periode van bekering en vergeving van zonden. We kunnen deze maand gebruiken om onszelf onder de loep te nemen. Richt je minder op de splinter in anderen hun vinger, maar meer op de balk in je eigen ogen. De Volle Maan aan het eind van de maand kan als gevolg van de spirituele en herstellende energie van de Kreeft negatieve krachten absorberen. Er is een Goddelijke kracht, die vooral het 2de deel van de maand de leiding neemt, waardoor we geraakt worden door het witte licht. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek kunnen we ons een stuk beter gaan voelen, maar dit is wel afhankelijk welk teken je bent.

De eerste weken zal de Steenbok erg fit zijn. Je moet die periode opletten dat er veel werk op je afkomt. Over het algemeen zal je daar prima mee omgaan, zolang je maar voldoende slaapt en geregeld ontspant. Mensen, die te zwaar zijn, kunnen deze periode gebruiken om af te vallen, omdat de energie er goed voor is. Daardoor zal je metabolisme versnellen en verbrand je voedingsstoffen makkelijker. Wil je dit, dan is het verstandig elke dag oefeningen te doen, maar wel gevarieerd, omdat je jezelf anders kunt blesseren. Let op dat de energie niet gunstig is om conditie te verbeteren door middel van explosieve oefeningen. Beter kun je duursporten doen, omdat je conditie dan rustig opbouwt. Er zijn aanwijzingen dat je anders last van je benen en rug kunt krijgen, het blijft dus oppassen geblazen. Door de spirituele energie die er hangt, zal je merken dat je minder snel ziek zal zijn en dat de weerstand vergroot wordt. Voor de laatste week van het jaar wordt aangeraden om gas terug te nemen door minder veel te werken en ook qua sport of andere inspanningen de rust te nemen om je even helemaal op te kunnen laden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius reist naar de Boogschutter, waardoor communicatie een positieve boost krijgt. Aan de andere kant kunnen mensen zo druk met pleziertjes bezig zijn, dat er weinig tijd voor serieuze zaken is. Sociale media, contacten en afspraken zullen voorkeur hebben. We moeten balans aanbrengen en dat kan lastig zijn. Het 1ste deel van de maand zal snel en actief zijn door de Zon in de Boogschutter. Er is een neiging om impulsief bezig te zijn, waardoor concentratieverlies en fouten ontstaan. De Boogschutter is energiek en hierdoor komt het meeste op zijn pootjes terecht. Gevoelige mensen ondervinden emotionele schade en dominante mensen hebben de neiging misverstanden en conflicten te veroorzaken. Jupiter staat in de laatste periode van de Steenbok. Aangezien deze planeet heerst over de Boogschutter kan dit een botsing van speelsheid en avontuur teweeg brengen. We zullen de zonsverduistering van de 14de in Nederland niet zien, maar er is een mondiale invloed. Jupiter geeft een groot deel van de maand opwinding door de energiedeling met Saturnus in de Steenbok. De 5de zal Venus in Schorpioen een verbinding aangaan met Neptunus in de Vissen en rond deze dag is er veel neiging tot dromen en fantasie. Er zijn echter wel mensen die zich afvragen wat er reëel is en wat niet. Een andere krachtige kosmische energie komt van Mars in de Ram, die zich met Eris verbindt. Deze hemellichamen vormen een vierkant met Pluto, die in het teken staat van dood en wedergeboorte. Dit klinkt dramatisch, maar is in principe een gunstige energie om het oude achter ons te laten en het nieuwe na te streven. Toch zullen er mensen zijn, die er moeite mee kunnen hebben. Mensen kunnen innerlijk voelen dat zij het oude niet kwijt willen. Toch zullen we wel moeten, omdat de kracht zo sterk is, dat we te maken krijgen met transformatie en grote veranderingen. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit er uit gaat zien, maar er wordt aangeraden om met de stroom mee te gaan en te accepteren als er dingen gaan veranderen. De 9de zal de Zon in Boogschutter een vierkant vormen met Neptunus in Vissen en dit kan vertrouwen schaden, waardoor we beter geen belangrijke beslissingen of afspraken maken. Meningsverschillen kunnen tot grote problemen leiden.

De 10de gaat de Zon een verbinding aan met de passionele Mars in vurige Ram. Dit is positieve energie en geschikt om belangrijke dingen te doen. De periode van de 11de t/m de 13de kan dramatisch verlopen omdat er over de wereld destructieve krachten rondwaren. De kans op ziektes, rampen, terroristische aanslagen en oorlog wordt groter. Mercurius in de Boogschutter en Neptunus in de Vissen vormen wel een vierkant, die bescherming en verlichting kan brengen, zodat we niet te hard getroffen worden. De 14de om 17:18 zal de Nieuwe Maan transformerende energie bieden en kunnen we negativiteit achter ons laten. Er lijkt een nieuwe tijd vol vrede en rust aan te komen, maar ook mensen die dit opzettelijk willen verstoren. Vanaf de 15de is er bijzondere energie, omdat Venus zich bij de Boogschutter aansluit, wat een gunstige werking op het liefdesleven heeft. Vanaf de 17de reist Saturnus naar de Waterman en kunnen mensen toekomstige plannen maken voor de feestdagen het jaar 2021. Er lijkt een kentering te zijn wat betreft het coronavirus, maar de dreiging blijft. De 19de reist Jupiter naar dit teken en zal ook Mercurius versterkend werken. Hierdoor is er een hernieuwde cyclus voor intellectuele ontwikkeling. De 21ste zal de winterzonnewende in de Steenbok plaatsvinden, waardoor belangrijke activiteiten en besluiten goed volbracht kunnen worden. Jupiter en Saturnus gaan een sterke verbinding aan, waardoor we financieel en zakelijk goede acties ervaren. De kerstdagen krijgen een prima energie met Venus in de spannende Boogschutter en de dromerige, liefdevolle Neptunus. Het is een prima periode voor liefde en vriendschap. De laatste week zal een krachtige afsluiting van het verleden zijn. We doen er goed aan dit los te laten en op toekomst te richten. Vertrouwen neemt toe en er is ruimte voor verbetering van banden met de familie en vriendschappen. De maand eindigt met de Maan in Leeuw om het jaar prima af te sluiten en zo het nieuwe jaar in te luiden met meer positiviteit dan het afgelopen jaar. We kunnen 2021 dan ook inluiden als jaar van vreugde en bereidheid om het goede na te streven.

Wij wensen jullie fijne feestdagen met liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)