Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Maart 2024

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen voor de Steenbok

In de bedwelmende maand maart onthult het universum zijn krachtige energieën, doordrenkt met zowel uitdagingen als zegeningen. Deze kosmische stromingen zullen, in hun majestueuze dans, de schijnwerpers richten op privéomstandigheden, terwijl carrièrepaden wellicht in de schaduw blijven. De invloed van Jupiter waarschuwt voor uitdagingen op zakelijk gebied en het is van essentieel belang om met toewijding en sociale vaardigheden deze obstakels te overwinnen. De heilzame energieën van Saturnus, jouw leidende planeet, zullen je krachtig omringen, waardoor je een aura van positiviteit, vitaliteit en analytisch denken uitstraalt. Deze maand vraagt een diepgaande introspectie in persoonlijke en professionele relaties. Het vermogen onderscheid te maken tussen constructieve en belemmerende banden wordt benadrukt en het kan noodzakelijk zijn om afscheid te nemen van relaties die niet langer bijdragen aan jouw groei. Terwijl je jouw pad in de wereld vormgeeft, dien je te erkennen dat nieuwe ontmoetingen zullen plaatsvinden. De dynamiek van Saturnus belooft gunstige verbindingen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Het is een periode waarin je je eigen kansen moet smeden, want passiviteit zal weinig vruchten dragen. Waakzaamheid is geboden, vooral tegen de invloed van Mars, die jouw emoties onder druk kan zetten. Erken het delicate evenwicht tussen toegeven aan emoties en het behouden van zakelijke rationaliteit. In momenten van onzekerheid is het cruciaal om controle te behouden, waardoor ongewenste wendingen in het levenspad kunnen worden voorkomen. Maart biedt een kansrijke reis vol uitdagingen en triomfen. Laat de kracht van Saturnus je leiden, terwijl je met vastberadenheid en geloof in jezelf zowel persoonlijke als professionele horizonten verkent. In deze maand van een sterke kosmische dynamiek, kan je de architect van je eigen lotsbestemming zijn en kan je ook de mogelijkheden omarmen, die het universum voor je in petto heeft.

Liefde en relaties

Er wordt in de liefde aangeraden jezelf open op te stellen als het gaat om diepe emoties. Wees eerlijk en ga niet al te sociaal wenselijk doen als je partner iets doet wat jij niet fijn vindt. Geef dus je grenzen aan. Echte liefde zorgt ervoor dat je in staat bent met elkaar in voor- en tegenspoed te leven. Je zult merken dat het een prima maand is om er over te praten, zelfs als het iets grootst is. Het is een prima maand om met je partner een hobby te doen, zodat jullie samen kunnen zijn en misschien ook wel nieuwe mensen ontmoeten. Ben je single, dan is het ook belangrijk voor jezelf duidelijk te weten wat je wel of niet wilt. Ga niet daten met mensen waar je al gelijk van weet dat ze niet bij je passen, omdat dit extra tijd en energie kost. Ben je verliefd op een vriend(in), dan is het belangrijk hier over te praten. Het zal belangrijk zijn te weten te komen of het de relatie niet zal schaden. Ben je niet zeker, houd het dan bij vriendschap, dat kan ook waardevol zijn. Let op dat mensen die te vurig zijn wat betreft liefde niet echt bij je passen, omdat je dan seksueel veel krijgt, maar er geregeld ruzies en conflicten zijn. Met lucht- en watertekens zal je deze maand over het algemeen goed op kunnen schieten en is er veel romantiek mogelijk. Mensen die al een tijdje rondlopen om een relatie te beëindigen, doen er verstandig aan om zeker niet over één nacht ijs te gaan. De single vrouw zal zoveel aandacht krijgen dat ze er soms wel even genoeg van heeft. Let op dat je de neiging hebt minder goede mannen aan te trekken. Kijk niet alleen naar passie en erotiek, maar ook wat voor persoon de ander is. Twijfel je, dan is het verstandig om er met familieleden over te praten. Mannen zullen een avontuurlijke maand tegemoet gaan. Je hebt veel aandacht en moet wel geduldig blijven om niet overal op in te gaan en te wachten tot er een goed persoon in je leven komt.

Gebonden mannen zullen over het algemeen een harmonieuze relatie hebben. Wat betreft familie is het voor de Steenbok belangrijk vertrouwen in mensen te stellen en te luisteren naar wat ze zeggen. Ook een partner dien je serieus te nemen, zodat je zijn/haar mening niet hoeft te verwerpen. Steenbokken zijn mensen die gereserveerd kunnen zijn als het om hun diepste gevoelens gaat. Je zult je ogenblikkelijk wapenen als je merkt dat iemand dit wil, zonder dat je dit accepteert. Ook in de liefde kun je afstandelijk zijn, maar daar gaat deze maand verandering in komen. Venus zal zorgen dat je jezelf minder restricties oplegt. Ben je gebonden, dan zal je veel en passioneel willen vrijen. Je partner zal jou redelijk makkelijk tot een vrijpartijtje kunnen verleiden, zelfs op momenten dat je met zakelijkheden bezig bent. Ben je single, dan zal je vrij makkelijk zijn en kan iemand, die jou interesse heeft, je tot een erotische relatie verleiden. Je hoeft dan niet eens het vooruitzicht te hebben dat jullie een vaste relatie krijgen. Heb je nog niemand op het oog, dan zal het een prima maand zijn om het avontuur en de passie op te zoeken. Normen en waarden zullen minder belangrijk voor je zijn. Let op dat er dus een krachtige spanning in de lucht hangt en dat je niet alleen passioneel met erotiek bent, maar ook qua humeur. Met name mensen die irrationeel zijn, kunnen jouw duistere kant naar boven brengen. Met name in de periode van de 10de t/m de 23ste zal je hiervoor op moeten passen als de Maan in jouw teken beweegt.

Werk en financiën

Voor maart wordt een drukke maand voorspeld, waarbij er veel werkzaamheden zijn, die zeer accuraat opgelost dienen te worden. Je bent iemand die van regelmaat en orde houdt en je zult het zeker niet erg vinden als je veel moet werken om het een en ander in de juiste banen te leiden. Er wordt aangeraden om jezelf geregeld te ontspannen en vrij te nemen. Zelfs voor de ambitieuze Steenbok kan het soms teveel worden als je erg veel werkt. Het is belangrijk pauzes te benutten om even op te laden en in je vrije tijd te ontspannen en niet nog eens met werk bezig zijn. Er kunnen anders gezondheidsproblemen komen, waardoor je minder gaat functioneren. Financieel kun je deze maand veel bereiken, waardoor je er op dat gebied zeker op vooruit kunt gaan. Mensen die naar een nieuwe baan op zoek zijn, maken veel kans om deze in maart te vinden. Mensen met een eigen bedrijf moeten beducht zijn dat er veel concurrenten zijn of mensen die jou het succes niet gunnen. Ga hier niet te fel op in, maar blijf in je eigen kwaliteiten geloven. Dan heb je meer kans om uit de problemen te blijven. Verder moet je er voor opletten dat je bepaalde ideeën en plannen niet teveel openbaar maakt, omdat je de kans loopt dat anderen ermee vandoor gaan. De Steenbok vrouw moet vooral op financieel gebied voorzichtig zijn, omdat er storende energieën zijn. Luister naar anderen als je bepaalde aankopen wilt doen. Heb je een eigen bedrijf dan doe je er goed aan kleine investeringen te doen, maar wel nadat je jezelf hebt laten adviseren. De Steenbok man kan financiële moeilijkheden tegenkomen, door kosten wat betreft gezin, woning of een ziek familielid. Over het algemeen zal je er doorheen komen en heus in staat zijn om de kosten te betalen. Houd wel in het begin van de maand voldoende geld over, zodat je een buffer hebt.

Gezondheid

Het is een maand om slechte gewoontes af te leren en nieuwe juist in je leven te halen. De beste tijd om hiermee te beginnen zal tussen de Nieuwe Maan van de 10de en de Volle Maan van de 23ste zijn. Deze energie activeert de neiging en het gevoel om prioriteiten te stellen en de juiste handeling te kiezen om er voor te gaan en negativiteit af te wenden. De Zon geeft hierbij ook heel wat kracht om te handelen en de juiste keuzes te maken. Deze gezamenlijke energie zorgt ervoor dat je op je intuïtie kunt vertrouwen. Ook kun je creatieve vermogens gebruiken om wijs en sympathiek te handelen. Het is een maand, waarin aangeraden wordt een verbinding te herstellen tussen hogere energieën en datgene wat we op de Aarde allemaal nastreven. Richt je dus niet op materiële en financiële zaken, maar op liefde, menselijkheid, en spiritualiteit. Deze kan je dan vooral aanwenden om contacten met mensen te herstellen of te versterken. Durf het daarbij aan om televisie, internet en zelfs de telefoon minder te gebruiken, maar juist tijd te nemen voor echt sociaal en fysiek contact. Overwin overmatig gebruik van alcohol, sigaretten, voeding en andere mindere gedragingen. Laat je auto staan en ga wandelen of neem de fiets. Het zal je leven verrijken en zorgen dat je er uiteindelijk beter voor komt te staan. Hogere energieën zullen ondersteunen.

Voor de Steenbok zijn er een aantal zaken waar aandacht aan besteed moet worden. Ten eerste is het belangrijk voldoende te ontspannen. Doe je dit te weinig dan kun je last van depressies krijgen, van waaruit je, als dit te lang duurt, ernstige psychische stoornissen ontwikkelt. Ook kun je te maken krijgen met slapeloosheid of kun je midden in de nacht bezweet wakker worden. Dit komt vooral voor bij mensen die teveel met hun werk bezig zijn. Je doet er verstandig aan om werk niet mee naar bed te nemen en die alleen te gebruiken voor slaap en liefdevolle activiteiten. Tenslotte wordt gewaarschuwd voor klachten met de nieren. Je zult echter geen ernstige problemen krijgen als je maar regelmatig ontspant. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is daardoor noodzakelijk dat je gezond eet en voldoende beweegt. De Steenbok heeft de neiging om te zwaar te worden. Tracht je in maart dan ook te houden aan maaltijden met veel groenten, salade, vruchtensappen en zuiver water en minder met vet vlees of koolhydraten. De Steenbok vrouw doet er goed aan om geregeld lekker in bad te ontspannen of zich geregeld te laten masseren. Ook is het belangrijk om de huid veel aandacht te geven. Steenbok mannen moeten in maart geregeld rusten en hun lichaam fysiek niet overbelasten. Ga wat vroeger naar bed, neem voldoende pauze tussendoor en zorg ervoor dat je je voedingspatroon aanpast.

Overzicht voor de maand maart

Mars reist tot 22 maart door de Waterman en biedt ons de gelegenheid waardering te tonen aan vrienden, familie en loyaliteit. Morele waarden staan momenteel sterk centraal, maar laten we niet te veel drama maken als mensen zich niet zo keurig gedragen. Dus, blijf ontspannen, lieve mensen! De maand begint opwindend met het Laatste Kwartier van de Maan in het mega-intense teken Schorpioen. Het is een tijd van reflectie, loslaten en transformatie, waarin we in staat zijn een spirituele voorjaarsschoonmaak te creëren. Dit kan verlichtend zijn als bepaalde emoties belasten of als er problemen spelen. Tegelijkertijd staan Jupiter en Neptunus klaar voor een magisch samenspel, waardoor de lucht gevuld is met dromerige en spirituele vibes. Het is het perfecte moment om dromen te omarmen, heerlijk te ontspannen en nieuwe plannen te smeden. Laten we echter ook met beide voeten op de grond blijven en af en toe rationeel zijn. Saturnus viert tot februari 2026 feest in Vissen, wat betekent dat we afscheid nemen van strikte regels en ruimte maken voor gezellige feestjes en sociale warmte. De Zon blijft tot 19 maart en Mercurius tot de 9de in Vissen. Met meerdere planeten in Vissen voelen we ons tot de 19de creatief, medelevend en intuïtief. Laten we deze energie benutten om op te laden en orde te scheppen in chaos. De Zon staat voor intuïtieve kracht, waar empathie en vriendelijkheid de boventoon voeren. Voor singles die dreigen weg te zakken in luiheid of depressie, omring jezelf met vrienden en familie om een stabiliteit te bereiken. Mercurius zal deze periode krachtig zijn in het versterken van non-verbale communicatie, waardoor mensen vriendelijk met elkaar omgaan. Fysiek is er vermoeidheid en twijfel die roet in het eten kunnen gooien, maar ook zal er een mentale kracht zijn. Laten we deze gebruiken om ons mentaal te versterken, omdat dit uiteindelijk fysieke kracht oplevert. Financiële uitdagingen kunnen zich voordoen, maar geen stress, de meesten van ons kunnen deze aanpakken met vastberadenheid en een vleugje humor. Venus blijft tot de 11de in de Waterman, samen met de enthousiaste Pluto. Verandering is daardoor vruchtbaar en we kunnen ons omhullen met nieuwe energie. In de Waterman blijft Pluto nuchter maar opstandig, symbolisch voor revoluties en loslaten van oude ballast. Een tijd van transformatie en vernieuwing, maar ook van mogelijke conflicten, waardoor er soms wat moeilijker energieën zijn.

Op 9 maart reist Mercurius naar de Ram, wat mentale energie een boost geeft en meer kans geeft voor ideeën en plannen. Let op dat je niet te snel beslissingen maakt, anders ben je erg beïnvloedbaar. De Nieuwe Maan op 10 maart betekent dat we een frisse start maken, gericht op emotionele groei en een spirituele kracht. Dit opent de deur naar spirituele groei, creativiteit en helpen van anderen, waardoor we een sterke neiging hebben naar kunstzinnige, empathische of intuïtieve uitingen. Venus stapt 11 maart tot 5 april op vrolijke wijze in de assertieve Ram, wat betekent dat romantische relaties extra pit krijgen, zowel positief als negatief. Over het algemeen worden goede stralingen versterkt, waardoor we harmonieuzer met elkaar omgaan. Op 17 maart geeft het Eerste Kwartier van de Maan aan dat het tijd is concrete stappen te zetten richting doelen die we tijdens de Nieuwe Maan hebben gesteld. Op 19 maart is het feest, want de Zon reist naar de Ram, wat het begin van de astrologische lente betekent en tijd maakt voor energie, moed en nieuwe avonturen. Mars reist van 23 maart tot 30 april in Vissen, waardoor ons gedrag ontspannen en cool lijkt, terwijl we ware gevoelens misschien verbergen. Bij andermans ellende en onrechtvaardigheid kunnen we minder cool zijn en geduld verliezen. Wees dus alert en handel als je merkt dat je controle verliest. Er zijn echter ook mensen die wat te bescheiden en verlegen zijn, waardoor emoties onder druk staan. Mars brengt echter ook energie en motivatie voor spirituele vibes, creativiteit en intuïtie. Dat betekent tijd om te ontspannen in tijden dat we even minder lekker in ons vel zitten. De Volle Maansverduistering van 23 maart om 08:01 vraagt meer aandacht voor relaties en hoe we met elkaar omgaan. De eclips kan problemen uitvergroten, maar biedt ook kans om ze op te lossen. Sterke connecties worden nog sterker en meer toegewijd. Op 29 maart gaat de asteroïde Pallas retrograde in Schorpioen. Dit markeert een periode van heroverweging en innerlijke reflectie over strategieën en intellectuele benaderingen. Laten we deze maand omarmen met een grote glimlach en positieve vibes, wetende dat elke uitdaging uiteindelijk een kans is voor groei en vernieuwing.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)