Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Venus en Pluto, in de serieuze Steenbok, zorgen voor een sterke invloed met gunstige mogelijkheden. Je bent actief en kunt daardoor gelijk een goede start van de maand meemaken. Ook intellectueel ben je erg sterk, waardoor je prima weet wat je wel of niet kunt. De kracht van Mercurius wordt versterkt door de Zon en Jupiter en dit geeft liefde voor jezelf, maar ook voor anderen. Het is dus een prima tijd, maar soms kan je ongeduldig en onzeker worden. De Nieuwe Maan die in de Boogschutter reist, zal in je sector van spiritualiteit bewegen. Vorige maand was er ook al veel invloed van de Maan, maar dat zal deze maand intenser zijn. Je hebt behoefte aan verandering, zodat je zeer actief bent bij de dingen waar je mee bezig bent. Het kan een zeer heftige, maar vruchtvolle periode zijn en de invloeden van de Maan zijn dan ook zeker niet voor niets. Je zult er innerlijk ook zeer sterk door zijn en kan heel goed zien welke veranderingen je na moet streven. Let op dat er invloed op je psychologische gesteldheid is, waarbij je in de gaten moet houden of je mentaal alles aankunt. Je kunt geregeld dromen en daar kunnen leven en dood sterk aan je voorbijkomen. Schrik er niet teveel van, omdat deze juist betekenen dat je een oude periode afsluit en een nieuwe periode in gaat. Wanneer jij de dood onder ogen hebt, zal je meer in staat zijn te weten wat er nodig is om goed te presteren. Ondanks onze waarschuwing zal je echter nog wel eens stress ervaren en kun je een bepaald angstig gevoel hebben. Laat je hier niet door tegenhouden en laat je door gevoel leiden om het een en ander te veranderen. Mercurius zal in de periode van de Nieuwe Maan van de 4de beïnvloed worden en ook deze planeet geeft veranderingen. De energie zal vooral gericht zijn op je carrière of studie. Er zijn zelfs aanwijzingen voor promotie of een andere grote verandering die jouw leven een verrassende wending kan geven. Let echter op dat er problemen kunnen ontstaan, die vooral met je gezondheid te maken hebben. Je gezondheid zal echter wel goed zijn, waardoor het meestal bij kleine symptomen zal blijven. Houd er wel rekening mee dat je levenspatroon er voor kan zorgen dat je gezondheid de komende maanden zou kunnen veranderen. Heb je echter een goed levenspatroon, dan hoef jij je geen zorgen te maken en voel jij je prima.

Ook in je liefdesleven en vriendschappen moet je er rekening mee houden dat deze maand drastische veranderingen kan geven. Ook hier kan Mercurius de hele maand een sterke rol in spelen. Toch zal er over het algemeen een prima maand zijn, waarbij je gelukkig kunt zijn. Je gezondheid zal prima zijn en ook zal je uiterlijk een positieve boost krijgen, waardoor je er aantrekkelijk uit kunt zien. Hierbij zal er een sterke invloed zijn van Venus, die ook een positieve energie geeft aan schoonheid en genade. Daardoor is het een prima maand om geschillen, conflicten en andere problemen op te lossen. De Zon zal na de 21ste in jouw teken staan en ook deze geeft veel charisma en aantrekkelijkheid. Venus en de Zon zullen overigens deze laatste periode van de maand veel geluk in je carrière brengen, waardoor je succesvol kunt zijn. Je bent daardoor zeer actief en ambitieus en zal geregeld op zoek zijn naar persoonlijk genot. Je bent niet alleen mentaal sterk, maar ook fysiek, waardoor je alles in je hebt om te genieten van het leven en dat wat je kunt bereiken. Venus en Pluto maken deze maand ook een sterke verbinding en ook deze zal voor de carrière erg gunstig zijn. De Volle Maan van de 19de zal in de Tweeling plaatsvinden in de sector van geloof, inspiratie en kennis. Dit is een uitstekende energie om met je ‘hogere-ik’ in contact te komen. Je bent niet alleen intellectueel sterk, maar omdat deze transit in de sector van spiritualiteit staat, zullen je zintuigen en intuïtie extra krachtig zijn. Deze energie kan je gebruiken om het Saturnus-Uranus vierkant van de 24ste aan te kunnen. Je moet altijd wel opletten dat er opstand en weerstand vanuit deze planeten komt. Je kunt erg onzeker worden, omdat je iemand bent die liever de vrede nastreeft. Na de feestdagen zal het ergste voorbij zijn en zal je kunnen starten met plannen voor het nieuwe jaar. Hierbij zal Jupiter, die nu naar de Vissen gaat, je het hele nieuwe jaar spirituele energie geven. Daardoor kan de Steenbok allerlei spannende ideeën krijgen om die uit te voeren. De vooruitzichten zijn goed, waardoor je met een gerust hart het nieuwe jaar in gaat.

Liefde, relaties en sociale contacten
Familie is deze maand erg belangrijk. Je bent iemand die deze band belangrijk vindt en zal hulp en liefde bieden. Dit komt vooral, omdat er deze maand een krachtige spirituele energie hangt, die ervoor zorgt dat je de band met deze mensen krachtig ervaart. Overigens zal de energie ook gericht zijn op een liefdesrelatie. Je ervaart sterke betrokkenheid met je partner, waardoor er veel liefde en passie te bespeuren valt. Er zal hierdoor een sterke erotische verbinding tussen jullie zijn, waardoor het een prima maand is voor zwangerschap. De reden van deze krachtige energie, ligt in het feit dat jouw teken een krachtige planetaire ondersteuning krijgt op het gebied van liefde. Met name Pluto en Venus kunnen hier bij betrokken zijn. Hierdoor heb je een sterke drang het goede na te streven en de liefde aandacht te geven. Hierbij is het één persoonlijke eigenschap die de doorslaggevende factor kan zijn, vertrouwen. Lukt het om je partner volledig te vertrouwen, dan zal je een krachtige romantische band hebben en komt er niemand tussen jullie in. De krachtige liefdesenergie zal voor singles gunstig zijn, omdat ze hierdoor charmant en aantrekkelijk voor het andere geslacht zijn. Je kunt mensen aantrekken en wellicht zit daar een kans bij voor een duurzame relatie. De Steenbok houdt van veiligheid en rust en als een persoon dat kan bieden, is er zeker kans op een nieuwe relatie. Je kunt snel verliefd raken en dat heeft als nadeel dat je dus misschien wel te snel verliefd raakt en dan de verkeerde persoon in je leven haalt. Blijf altijd nadenken en baken grenzen af. Het zal belangrijk zijn jezelf te kennen en het is misschien fijn spanning en erotiek in je leven te krijgen, maar het is fijner genegenheid en harmonie te ervaren. Over het algemeen zal december voor gebonden mensen een prima maand zijn om je romantisch uit te drukken. Je wilt de liefde voelen en nastreven en bent heel erg intuïtief. Daardoor voel je heel erg goed wat mensen in je omgeving nodig hebben. Je partner kan jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Je bent creatief en vindt het leuk cadeautjes aan je partner te geven. Andersom zal jouw partner jou waarschijnlijk veel gunnen en je dus geregeld ook iets teruggeven. Tenslotte zal december voor zowel gebonden mensen als singles een periode zijn, waarin je geregeld geniet van het gezelschap van vrienden en familie. Je zult het leuk vinden om feestjes te bezoeken en hebt met name het tweede deel het gevoel dat er veel liefde en saamhorigheid is. Heb je een mindere relatie, dan zal je partner meer weerstand hebben tegen jouw deel van vrienden en familie. Denk er goed over na wat je kunt doen om dit te veranderen, maar reageer niet te agressief. Communicatie is het sleutelwoord.

Carrière en zakelijkheden
Voor de Steenbok hangt er krachtige energie, waardoor je instinct en intuïtie helpen juiste besluiten te nemen. Je kunt deze prima gebruiken en weet precies wat je moet doen om te ontwikkelen en mensen en jezelf tevreden te houden. Laat dan ook niets aan het toeval over, maar handel naar datgene wat je voelt en ga niet twijfelen. Het is een maand, waarbij ambities je kunnen leiden naar veranderingen. Je hebt een krachtige uitstraling, waardoor er veel aanbiedingen kunnen komen. Werk je voor een baas dan kan je de eerste weken nieuwe taken krijgen en is het niet ondenkbaar dat je promotie verdient. Heb je een eigen bedrijf, dan kun je nieuwe klanten of projecten binnenhalen, door je betrouwbare uitstraling. Ben je werkeloos, dan is het een prima maand om een nieuwe positie te krijgen en kun je je zelfs ontwikkelen. Het is een periode waarin je een eigen bedrijf op kunt starten, omdat de energie er goed voorstaat. Niet alles zal positief verlopen. Er zijn aanwijzingen dat er een te heftige spirituele energie kan zijn, waardoor je teveel aandacht voor emoties en mentale zaken hebt. Je kunt dan onzeker worden als je bepaalde besluiten moet nemen. Dit zorgt er dan weer voor dat je je nuchterheid verliest. Je kunt dan net de verkeerde of helemaal geen besluiten nemen. Andersom kan het ook gebeuren dat je soms wel moet handelen, maar je dat dan niet doet. Je zult hier dus veel vertrouwen in moeten blijven houden en handelen zoals van je verwacht wordt. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral zal zijn bij zaken die je op financieel gebied af moet sluiten of beslissen die je moet nemen. Je doet er goed aan hier ook het advies van vrienden en familieleden bij in te winnen. Doe je dit dan is het vooruitzicht dat je met een financieel hoogtepunt de maand af kunt sluiten. Over het algemeen zal je dus een prima maand meemaken, omdat er verwacht wordt dat positieve krachten van de planeten boven negativiteit blijven staan. Het zal een prima periode zijn om te ontwikkelen en doelen en plannen voor het nieuwe jaar te maken. Er zullen geen noemenswaardige problemen en obstakels zijn. Met name de eerste weken zijn er kleine probleempjes in contact met collega’s, maar na de 21ste zal dit allemaal zeer goed zijn en kun je de maand op een goede manier afsluiten. Je zult op mentaal gebied overigens in de laatste week van de maand merken dat je erg moe bent. Je motivatie zal verzwakken, maar dat is op zich niet zo erg. Er wordt aangeraden in de periode van de feestdagen al het werk weg te leggen en te genieten van familie en een ontspannen periode. Dit heb je nodig om jezelf weer op te laden voor het nieuwe jaar.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Het zal voor de Steenbok belangrijk zijn dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Het is belangrijk je gezondheid in de gaten te houden en energie te besteden aan gezonde gewoontes en afleren van slechte patronen. Je zenuwstelsel kan kwetsbaar zijn, waardoor je je vermoeid kunt voelen. Tracht je niet te druk te maken en plan nu rustperioden in, door wat vroeger naar bed te gaan. Om te ontspannen wordt aangeraden vaker de fiets te nemen of te wandelen. Ook fitness aan het begin van de dag en vroeg in de avond kan heilzaam zijn. Vanaf de 1ste zal je al de drang voelen iets aan gezondheid te doen, omdat Venus positieve energie biedt. Zonlicht en frisse lucht zullen belangrijk zijn. Vanaf de 6de zal de verbinding tussen Mars en Saturnus fysieke kracht geven en je kracht te geven veel te bewegen. De periode van de 9de t/m 13de zal dit nog erger worden en wil je je gehele levenspatroon onder de loep te nemen. Ook zal je meer bezig zijn overtollige kilo’s er af te werken. Dit komt vooral door de verbinding tussen de Maan en Mars. Het houdt niet op als de Volle Maan de 19de een zeer enerverende energie geeft, die jou gedurende een langere periode kan beïnvloeden. Kortom het wordt een heftige maand, waar je gezond en fit uit kunt komen, maar waar je constant alert moet zijn op problemen die kunnen ontstaan. De feestdagen kun je gas terugnemen, maar val niet terug in oude gewoonten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)