Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - April 2024

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen

Sta klaar voor een maand vol bescheidenheid en gematigdheid, maar wees gerust, dit betekent niet dat je afstandelijk bent. Integendeel, je bent vol motivatie en enthousiasme, klaar om alles aan te pakken wat op je pad komt en je leven naar een hoger niveau te tillen. Het is dus een prima maand om allerlei activiteiten te gaan doen. Laat je niet tegenhouden en bedenk gelijk al wat je kunt doen en vooral met wie. Het streelt je ego als anderen je waarderen voor je prestaties, maar let op dat je niet te hard probeert om indruk te maken. Je hebt nog wel eens de neiging om teveel je best te doen, maar dan kunnen mensen jou zien als iemand die op zichzelf gericht is. Blijf in balans en handel op een verstandige en rationele manier. Wees dus niet te impulsief en tracht steeds na te denken wat je kunt doen om balans te vinden en jezelf toch te laten zien. In contact met anderen zul je merken dat je veel interacties hebt en het waardeert als mensen je steunen. Je kunt dus gerust veel afspraken maken en leuke activiteiten plannen. Echter, let op dat je vooral luistert naar degenen met een positieve kijk op het leven. Negativiteit kan je deze maand uit balans brengen en je zelfs onzeker maken. Richt je dus vooral op positief ingestelde mensen. Vertrouw op je intuïtie en vermijd mensen die niet goed voor je zijn, zelfs als ze beweren het beste met je voor te hebben. Je zult deze maand bruisen van vitaliteit, klaar om zowel mentaal als fysiek uitdagingen aan te gaan. Sporten en jezelf uitdagen zal je energie geven om taken af te ronden en jezelf verder te ontwikkelen. Je bent niet alleen een bron van motivatie voor jezelf, maar ook voor anderen om je heen. Geniet van je kracht en gebruik deze om anderen aan te moedigen om hun eigen weg te vinden. Over het algemeen zul je je zeer gezond voelen en een innerlijke kracht ervaren die je in staat stelt om moeiteloos met obstakels om te gaan. Zorg voor een balans tussen je fysieke en emotionele welzijn, en vertrouw erop dat je instinct je de juiste weg zal wijzen. Dus omarm deze maand met open armen, want je bent klaar om te stralen en te groeien in alle aspecten van het leven.

Liefde en relaties

Je zult zeker aan aandacht geen tekort komen, doordat je er deze maand over het algemeen erg goed uitziet. Er hangt een warme en spirituele energie om je heen waardoor mensen werkelijk niet om je heen kunnen. Het kan een prima periode zijn om jezelf extra te verwennen en je vertrouwen flink op te krikken. De vooruitzichten voor april zijn, door een krachtige planetaire energie, dan ook zeker goed te noemen, waardoor er zeker geen al te heftige problemen in de liefde te bespeuren zijn. Er zal veel warmte en passie zijn, waardoor erotiek en romantiek hoogtijdagen kennen. Ook singles zullen veel kans in de liefde hebben, waarbij er zeker kansen komen om nieuwe romantische relaties aan te gaan. April is een prima maand voor alleenstaande mensen. De planetaire energie staat er goed voor en je kunt dan ook veel mensen ontmoeten, waarbij zelfs iemand uit het verleden terug op je pad komt. In een relatie ben je bijzonder zacht en zorgzaam, maar let op dat je dit niet gaat idealiseren. Je kunt de lat voor je partner dan te hoog leggen, wat storingen kan geven. Vissen zullen in april behoefte aan rust hebben. Je bent daardoor in sociale contacten meestal tolerant en kan met impulsieve handelingen of uitspraken van anderen omgaan. Je bent in april makkelijk in de omgang als het leven relaxed is, maar kunt in tijden omdat het even minder rustig is, toch ook wel geïrriteerd raken. Je kunt onzeker worden en het gevoel hebben dat niets gaat zoals je wilt. Tracht dit gevoel in te tomen en blijf vooral rationeel en empathisch. Doe je dit niet, dan kun je, tegen mensen waar je van houdt, respectloos handelen. Bedenk dat liefde dient te overheersen, maar dat je best een meningsverschil mag hebben, behalve als je de neiging krijgt om het respect te verliezen. Mensen kunnen je dan mijden, doordat ze niet weten wie je bent en wat je eigenlijk wilt. Qua gezin hangt er in het tweede deel van de maand geen gunstige energie, waardoor je te maken kunt krijgen met problemen betreffende familie en vrienden van je partner. Je wilt serieus genomen worden en kan dan te heftig je mening geven. Tracht hier rustig in te blijven en bewijs jezelf niet teveel. Mensen zullen je meer waarderen en serieus nemen als je jezelf bent.

Werk en financiën

Vissen laten hun mentale kracht zien, niet alleen op sociaal vlak, maar ook intellectueel zijn ze zeer scherp en vindingrijk. Door hun vermogen om met spanning om te gaan, zijn ze uitstekend in staat om drukke zakelijke situaties te managen. Ze weten kalmte te bewaren en helderheid te brengen in zaken waar anderen moeite mee hebben, of het nu gaat om studie, vergaderingen, zakelijke afspraken of financiën. De krachtige planetaire invloed maakt hen zeer intens, wat van pas komt bij het snel nemen van beslissingen en handelen onder druk. De energie die ze ontvangen biedt tal van mogelijkheden, inclusief fysieke kracht, waardoor ze lange dagen kunnen maken en toch scherp blijven. Het is echter belangrijk om tussendoor te ontspannen met hobby's, wandelingen en frisse lucht, en voldoende slaap te krijgen. Mensen die betrokken zijn bij analyse, onderzoek, softwareontwikkeling of andere mentale taken kunnen uitblinken en uitstekende resultaten behalen. Creatievelingen kunnen hun instinct gebruiken om inventief werk af te leveren en hun overvloed aan ideeën zal indruk maken op anderen. Hoewel er gaandeweg de maand een negatieve planetaire energie kan optreden die emoties onder druk zet, is het cruciaal kalm te blijven en nuchter en rationeel te handelen. Omgaan met chaotische situaties of tegenstrijdige belangen kan uitdagend zijn, maar met vastberadenheid kunnen de meeste Vissen alle hindernissen overwinnen. De meerderheid van de planeten zal echter een positieve energie brengen, waardoor ze vaardigheden kunnen benutten om doelen te bereiken. Financieel gezien hebben Vissen tot en met de 19e goede kansen op hogere inkomsten, maar ze moeten er natuurlijk wel actief aan werken.

Fysieke en mentale gezondheid

Vissen stralen een warmte uit die onmiskenbaar is, met ogen die eerlijk en liefdevol de wereld in kijken. Hun magnetische uitstraling trekt anderen aan en maakt het moeilijk om weerstand te bieden. Deze maand is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je lichaamshouding. Let op dat je niet te veel gebogen zit of staat, om problemen met je botten te voorkomen. Richt je aandacht op gerichte trainingen voor je rug- en buikspieren, zoals fitness, yoga en meditatie. Een ontspannende massage kan ook helpen om eventuele pijnlijke plekken te verlichten. Als je last hebt van je voeten en tenen, wees dan extra alert en gebruik een zalfje om eczeem te voorkomen. Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan ruwe handen door kloofjes. Emotioneel gezien is het belangrijk om op te letten voor negatieve invloeden van de planeten, die stress en twijfel kunnen veroorzaken als je gespannen bent. Maar onthoud: ondanks eventuele uitdagingen, straalt er een krachtige en positieve energie om je heen. Vertrouw erop dat alles goed zal komen. Je bent veerkrachtig en in staat om elke hindernis te overwinnen. Blijf focussen op het goede en laat je niet ontmoedigen door voorbijgaande moeilijkheden. Met je warme uitstraling en vastberadenheid zul je ongetwijfeld succesvol zijn in alles wat je onderneemt.

Algemeen overzicht voor alle tekens

De 1ste gaat Mercurius retrograde bewegen, waardoor er een grotere kans is dat we emotioneel uit balans raken. Mensen zijn vatbaar voor irritatie en ongebruikelijke impulsiviteit. Tot de 7de borrelt frustratie onder de oppervlakte. Hierdoor is een gezonde uitlaatklep nodig om te voorkomen dat we uitbarsten. Er wordt aangeraden gezond te eten en geregeld naar buiten te gaan om frisse lucht te happen. Ook sport is belangrijk of minimaal het regelmatig doen van een wandeling of fietstochtje. Halverwege de 1ste week zullen intimiteit en passie versterkt worden en zorgen dat we erg veel behoefte aan erotiek en actie hebben. Let op dat er mensen zijn, die deze actie negatief op kunnen nemen en hun frustraties op anderen kunnen botvieren. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden te bekijken wat je kunt doen om dit te verminderen. Identificeer stressoren voor frustratie, breng orde aan en gebruik je fantasie om het een en ander vorm te geven. Ook is het belangrijk ondersteuning te vragen als dit nodig is. De reden van de negatieve energie is de ongrijpbare beweging van retrograde Mercurius. Dit zal tot de 25ste in de vurige Ram plaatsvinden. Dit fenomeen kan energie instabiel maken en ongeduld, impulsiviteit en moedwillige acties brengen. We krijgen echter steun van Venus, die sierlijk in dezelfde Ram beweegt. Deze zorgt van de 5de t/m de 8ste voor harmonieuze vibraties. De 8ste zorgt een Zonsverduistering in de Ram voor een kosmische alliantie tussen retrograde bewegingen en verduistering, die tweede kansen en verlangens in ons los maken. Deze Zonsverduistering draagt een immense kracht die niet alleen de wereld om ons heen beïnvloedt, maar die gedurende een langere periode diep doordringt in onze innerlijke wereld. Het is een tijd van transformatie met mogelijkheden om slechte gewoontes af te leren. Op persoonlijk vlak vervagen ongezonde patronen of relaties vervagen en kan er een nieuw begin zijn. Leugens worden nu afgewend en waarheden komen aan het licht. Voor veel mensen is het een periode van bevrijding, waarin datgene dat niet meer nodig is, achtergelaten wordt en de ziel gereinigd wordt. Met de Zonsverduistering komen diepgewortelde geheimen aan het licht en kunnen we ons ook krachtig opladen.

Ook in de week van de 8ste tot 14de brengt de Zonsverduistering gunstige krachten, waardoor we ondernemingen kunnen starten. De retrograde Mercurius verbindt zich met de conjunctie van Mars en Saturnus. Deze brengt discipline en een focus om verstandig na te denken over aspiraties en toekomstige acties. De 15de tot 21ste kunnen emoties verstoord worden en zijn er haperingen in middelen of financiën. Wees echter niet bang, omdat er snel weer energie en vastberadenheid zijn om positieve veranderingen teweeg te brengen. In het weekend van de 19de tot de 21ste zal de Jupiter-Uranus conjunctie namelijk één van de belangrijkste aspecten van 2024 aankondigen. Deze stuwt ons naar een expansieve verandering, die ons op financieel gebied heil kunnen brengen. Vermijd machtsstrijd die ontstaat als mensen hun gelijk willen behalen en geduld verliezen. Dit kan tot frustratie of geweld leiden. Er wordt geadviseerd rust en ontspanning op te zoeken om stabiliteit te bewerkstelligen. De Zon zal rond de 19de naar de Stier reizen en dit zorgt voor een subtiele energieverschuiving. De Volle Schorpioenmaan van de 24ste brengt diep gewortelde zaken naar boven en zorgen voor emotionele extremiteiten en zware aangelegenheden. Toch zal deze energie ervoor zorgen dat we problemen bloot kunnen leggen, omdat Mercurius uitnodigt cruciale kwesties aan te pakken. Deze kunnen intens zijn en confrontatie hiermee kan cruciaal voor ontwikkeling en groei zijn. Met name de 22ste tot de 28ste kan de Maan emoties intensiveren. Dit spoort aan kwesties aan te pakken in plaats van ze te ontwijken en kan zorgen dat we met positieve gevolgen te maken krijgen. Als Mercurius de 29ste uit de retrograde stand komt, krijgen we een groter gevoel van controle en richting en kunnen we mogelijkheden krijgen. De 29ste is er gunstige energie voor fantasie en creativiteit. Dit zijn ideale omstandigheden voor spiritualiteit, kunst, muziek en andere vormen van creativiteit. Empathie is sterk aanwezig, maar aan de andere kant is er een waarschuwing voor een machtsstrijd en moeten we alert zijn op negatieve en zelfs donkere krachten. Er is echter ook positieve energie van Venus die de 29ste stabiliserende energie in de Stier brengt. Mars zal de 30ste in de Ram binnenkomen en dit geeft vitaliteit en enthousiasme met ruimte voor mooie initiatieven.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)