Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius zal t/m de 20ste relaxte energie brengen, waardoor er een ontspannen periode aankomt. Je bent ook zeer creatief en en het is aan te raden hier gebruik van te maken door hobby’s aandacht te geven en fantasie de vrije loop te laten. Je hoeft zeker niet bang te zijn om iets nieuws te proberen, omdat de kans op slagen groot zal zijn. De eerste week staat in het teken van de Volle Maan in de Weegschaal. De 6de zal deze zijn energie op je afsturen, maar ook de dagen ervoor en erna kun je de invloed voelen. Deze energie kan diep gevoeld worden, waardoor je bijna gedwongen wordt de confrontatie met je gevoelens aan te gaan. Je denkt veel na over dingen in je leven en kunt nadenken over zaken die in het verleden gespeeld hebben. Bedenk steeds dat het bezig zijn met emoties zeker niet negatief uit hoeft te pakken. In het begin zal je merken dat je er depressief van kunt worden en ervaar je veel problemen, maar dit zal veranderen. De Volle Maan kan namelijk als het ware helende energie op je afsturen. Je hoeft je niet altijd opgewekt te voelen, maar zal wel problemen ervaren, die je echter vanuit negativiteit de positiviteit in weet te brengen. De hogere wereld wil jou soms testen en dat is deze periode zeker aan de orde. Durf jezelf te beoordelen en blijf realistisch om dingen te kunnen veranderen. Energie van de spirituele maan biedt jou namelijk de kans zaken, die niet lekker verlopen of die je in het verleden niet zuiver behandeld hebt, alsnog aan te pakken. Daarnaast zal Jupiter positieve energie brengen en een versterking aan de Maan geven, waardoor je zowel mentaal als fysiek veel kracht krijgt. Hierdoor ben je fit en gezond genoeg om dingen anders in te zien. Je bent vastberaden en krachtig genoeg en kunt vol vertrouwen het 1ste deel van de maand positief tegemoet zien. De eclips heeft positieve invloed op relaties met anderen, waarbij de positieve energie zowel vriendschap als liefde kan bevorderen. Dit zal echter alleen zijn als mensen, waar je mee omgaat, emoties en gedachten delen. De omgang met oppervlakkige mensen kan storend werken en voor conflicten en problemen zorgen, omdat jij humeurig kunt worden.

Venus komt de 11de in het luchtteken Tweelingen binnen. Je bent deze periode graag bij mensen waar je je vertrouwd bij voelt. Je trekt veel naar familie toe omdat je dan het meest jezelf kunt zijn. Je vindt het vooral fijn nostalgische plekken op te zoeken, waar je als kind mooie momenten beleefd hebt. In een relatie wil je graag luxe en emotionele verbondenheid. Hierdoor zal jij de drang hebben om jezelf en je partner te verwennen met een lekker etentje, een leuk tripje of bezoekje aan een gezondheidscentrum. Geld hoeft hierbij geen rol te spelen als jij je maar gelukkig kunt voelen. Je zult merken dat er hier een sterke emotionele verbinding door komt. Ben je single dan heb je behoefte aan luxe en romantiek en heb je een sterke drang iemand te ontmoeten, die jou emotioneel kan ondersteunen. Je vindt het fijn dat er nieuwe mensen in je leven komen, maar dan moet deze wel sensitief en empathisch zijn, zodat je niet teveel uit hoeft te leggen wie je bent en wat je voelt. Mercurius zal vanaf de 14de een geestelijke versterking brengen, waardoor je veel behoeften ervaart met anderen te communiceren en gedachten met ze te delen. Je bent enthousiast en betrokken bij gevoelens en het leven van anderen. Dit gevoel zal je de hele maand ervaren. Pluto staat in de Waterman en zorgt ervoor dat je flexibel met verandering om kunt gaan. In het 2de deel van de maand zal je niet snel van slag raken als je merkt dat je dingen niet helemaal onder controle hebt. Je kunt deze controle namelijk prima terugkrijgen, omdat je relaxt en nuchter met dingen omgaat. Je kunt je deze periode richten op dromen en fantasieën die je hebt en wellicht kun je hier juiste dingen mee doen. Je weet namelijk goed wat wel en niet kan en zal dus zeker geen dingen doen, die niet haalbaar zijn. De Nieuwe Maan van de 20ste, in het vuurteken Ram, zorgt voor zakelijke impulsen, waarbij je kunt concentreren op financiën, een nieuw inkomen, zakelijk advies en nieuwe mogelijkheden die er op je pad komen. Daar moet je wel wat voor doen.

Al deze positieve mogelijkheden komen dus niet zomaar, maar meer omdat je in staat bent eigen kansen te creëren. Je kunt hierdoor bepaalde ideeën en gedachten praktisch omzetten in mogelijkheden die je leven kunnen beïnvloeden. Je hebt deze periode meer zelfvertrouwen en weet je eigen talenten goed te benutten. Ondanks dat je boordevol energie zit en veel overtuigingen hebt, blijf je toch rustig en relaxt en voel je je wel geaard. Je hebt er geen behoefte aan anderen te overtuigen, waardoor mensen het fijn vinden met je om te gaan. Vanaf de 21ste zal Mercurius retrograde in de Stier bewegen, waar dus ook al de Zon in staat. Aan de ene kant kunnen we te maken krijgen met frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als je geen gelijk hebt. Gelukkig geeft de Zon sterke kracht om hiermee om te kunnen gaan, waardoor het eind van de maand over het algemeen prima zal verlopen. Je bent deze periode graag alleen en hebt behoefte om tijd aan je eigen ontwikkeling te besteden. Je intellectuele vermogen is sterk en je bent gezond en fit, waardoor je gestimuleerd wordt om positief het leven in te kijken. Het is een prima periode om met veel verschillende zaken bezig te houden. Gaandeweg de dagen ga je ook weer meer onder de mensen begeven en geniet je er juist weer van om in de schijnwerpers te staan. Je geniet er van als er variaties in je leven zijn, waardoor het geen saaie periode zal zijn. Sociaal gezien kom je deze periode logisch, nieuwsgierig en aantrekkelijk over, waardoor mensen graag met je omgaan. Mercurius en Venus zorgen de laatste dagen dat je minder actief bent, maar op mentaal gebied kan jij je prima uiten en weet je gevoelens met anderen te delen. Je kunt wat moeier voelen en doet er daarom goed aan soms wat meer rust in je leven aan te brengen om tot jezelf te komen.

Liefde en relaties
Je zult zeker aan aandacht geen tekort komen, doordat je er deze maand over het algemeen goed uitziet. Er hangt warme en spirituele energie om je heen waardoor mensen werkelijk niet om je heen kunnen. Het kan een prima tijd zijn om jezelf extra te verwennen en vertrouwen op te krikken. De vooruitzichten voor april zijn, door een krachtige planetaire energie, dan ook zeker goed te noemen, waardoor er zeker geen al te heftige problemen in de liefde te bespeuren zijn. Er zal veel warmte en passie zijn, waardoor erotiek en romantiek hoogtijdagen kennen. Ook singles zullen veel kans in de liefde hebben, waarbij er kansen komen om nieuwe romantische relaties aan te gaan. April is een prima maand voor alleenstaande mensen. De planetaire energie staat er goed voor en je kunt veel mensen ontmoeten, waarbij zelfs iemand uit het verleden terug op je pad komt. In een relatie ben je bijzonder zacht en zorgzaam, maar let op dat je dit niet gaat idealiseren. Je kunt de lat voor je partner dan te hoog leggen, wat storingen geeft. Vissen zullen in april behoefte aan rust hebben. Je bent daardoor in sociale contacten meestal tolerant en kan zelfs met de meest impulsieve handelingen of uitspraken van anderen omgaan. Je bent in april dan ook makkelijk in de omgang als het leven relaxed is. Je kunt echter, op momenten dat het even minder rustig is, toch ook wel geïrriteerd raken. Je kunt onzeker worden en het gevoel hebben dat niets gaat zoals je wilt. Tracht dit gevoel in te tomen en blijf vooral rationeel en empathisch. Doe je dit niet, dan kun je, juist tegen mensen waar je van houdt, soms respectloos handelen. Bedenk dat liefde dient te overheersen, maar dat je best soms een meningsverschil mag hebben, behalve als je de neiging krijgt om het respect te verliezen. Mensen kunnen je dan gaan mijden, doordat ze niet weten wie je bent en wat je eigenlijk wilt. Qua gezin hangt er in het tweede deel van de maand geen gunstige energie, waardoor je te maken kunt krijgen met problemen betreffende familie en vrienden van je partner. Je wilt serieus genomen worden en kan dan wel eens te heftig je mening geven. Tracht hier rustig in te blijven en bewijs jezelf niet teveel. Mensen zullen je meer waarderen en serieus nemen als je jezelf bent. De planetaire energie zal overigens minder gunstig zijn om zwanger te worden, waardoor je dit het best even uit kunt stellen

Werk en financiën
Vissen zullen mentaal sterk zijn, wat je niet alleen op sociaal gebied gebruikt om goede keuzes te maken, maar ook intellectueel ben je slim en vindingrijk. Doordat je met spanning om kunt gaan, zal je op zakelijk gebied prima in staat zijn met drukke situaties om te gaan. Je kunt de rust bewaren en overzicht brengen in zaken waar anderen het moeilijk hebben. Of je nou met studie, vergaderingen, zakelijke afspraken of financiën bezig bent, je zult met alles even sterk zijn. Doordat de planetaire invloed krachtig is, zal je intens zijn. Dit kan nuttig zijn als je met een deadline te maken hebt en je snel tot een beslissing dient te komen. Je bent effectief en adequaat en je zult opvallen doordat je niet alleen goede beslissingen neemt, maar ook snel handelt. Over het algemeen zal de energie die je krijgt veel mogelijkheden bieden, waaronder ook fysieke kracht. Je kunt lange dagen maken en weet je aan het eind van de dagen prima te concentreren. Het is natuurlijk belangrijk dat je tussendoor ontspanning neemt door een hobby, een lekkere wandeling en gezonde lucht. Het is verstandig voldoende te slapen. Mensen die veel met analyse, onderzoek, ontwikkelen van software of andere mentale zaken werken, kunnen goede prestaties leveren, waardoor zij uitmuntende resultaten kunnen behalen. Mensen die met creatief werk bezig zijn, kunnen hun instinct gebruiken en op inventieve wijze werk afleveren. Je zit boordevol ideeën en mensen zullen onder de indruk zijn. Toch is er gaandeweg de maand negatieve energie van planetaire combinaties te bespeuren, die je emoties onder druk zetten. Heb je werkzaamheden, waarbij je veel met emoties werkt, dan heb je moeite hebben om je hoofd boven water te houden. Je doet er goed aan om de rust te bewaren en nuchter en rationeel te blijven om dingen tot een goed einde te brengen. Je kunt met name moeite hebben met mensen die zelf chaotisch zijn of als er meerdere mensen met tegenstrijdige belangen zijn. Je zult dan alle zeilen bij moeten zetten. De meerderheid van de planeten zal echter positieve energie brengen, waarbij je je vaardigheden kunt gebruiken om de dingen te doen die jij voor ogen hebt. Houd emoties in toom en bedenk dat er geen enkele noodzaak is om agressief te handelen of op een andere manier negatief te reageren als dingen niet gaan zoals jij wilt. Financieel zal je tot en met de 19de een prima kans hebben om hogere inkomsten te krijgen, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. De Vis kun je vaak herkennen aan de warme uitstraling en ogen die eerlijk de wereld inkijken. Ze kunnen je magnetiseren en aantrekken, waarbij het moeilijk is weerstand te bieden. Fysiek gezien moet je op je lichaamshouding letten, omdat er aanwijzingen zijn voor kwetsbare botten. Je doet er goed aan op te letten en eventueel je houding aan te passen met trainingen voor de rug en buikspieren. Fitness, yoga en meditatie kunnen prima helpen om pijn te verlichten. Mensen die last hebben van de voeten dienen daar extra op te letten en vooral om er huidproblemen kunnen zijn. Ook heb je nog kans op ruwe handen als gevolg van kloofjes. Emotioneel dien je op te letten dat er soms wel wat negatieve planetaire invloeden zijn, waardoor je bij spanning stress kunt krijgen en het vertrouwen in jezelf verkleind wordt. Er is een krachtige planetaire energie, waardoor je eigenlijk wel steeds voelt dat alles goed zal gaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)