Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius en de Zon in de Boogschutter kunnen de Vis aardig prikkelen. Er is ook veel vuur van Mars en deze is vooral t/m de 12de minder gunstig. Er zijn enige problemen die opgelost moeten worden en obstakels die overwonnen moeten worden. Deze energie zorgt ervoor dat de Vis ambitieus is en toch ook veel af kan ronden. Er is deze maand een conjunctie tussen Venus en Pluto, die zal ontstaan in je sector van passie en platonische relaties. Venus brengt een sterk verlangen bij de Vissen naar boven. Je bent romantisch en kan daar mensen mee aantrekken. Je kunt als gebonden persoon aanhankelijk zijn en zal op moeten passen dat je er niet te ver in gaat. Heb je een mindere relatie, pas dan op dat je niet te intiem en sensueel naar vrienden wordt. Je kunt dan een bepaald gevoel bij mensen oproepen, die voor jouw relatie uiteindelijk minder goed uit kan pakken. Singles kunnen inspanningen vergroten om een leuke partner te vinden, maar moeten oppassen dat ze niet teveel overdrijven bij het zoeken naar liefde. Je kunt dan wel eens erotiek boven romantiek plaatsen en uiteindelijk zal dit je niet echt gelukkig maken. Let op dat Pluto de neiging geeft dingen te versterken. Je kunt onderbewuste angsten ervaren en zal heel erg veel behoefte hebben om steun te zoeken. Gebonden mensen kunnen er vooral hun partner voor gebruiken, singles kunnen vooral bij familie terechtkomen. De Nieuwe Maan staat in de Boogschutter en zal een intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Vissen, waardoor deze qua uitdaging op gebied van de liefde flink wat krachten zal ervaren. Met energie van de Boogschutter kan dit zorgen dat je ook op gebied van je carrière ontvankelijk bent voor vernieuwingen. Jupiter is zeer actief en deze kan gunstig voor je zijn. Je kunt dan ook mogelijkheden afdwingen en de resultaten kunnen hier prima bij zijn. Tot en met de 13de zal Mars in de Schorpioen staan en een verbinding met Jupiter aangaan. Spiritualiteit en geheimzinnigheid kunnen dan hand in hand gaan en zorgen dat er toch heel wat kan gebeuren. Je moet oppassen dat je hier niet te ver ingaat, omdat er mensen kunnen zijn, die zich afvragen wie je nou werkelijk bent. Dat kan problemen geven en dan vooral bij onzekere mensen. Het is dan ook erg belangrijk dat jij jezelf toch wel uit en bepaalde meningen en gedachten met anderen deelt en niet teveel voor jezelf houdt.

Vanaf de 13de zal Mars naar de Boogschutter verhuizen en tegelijk een verbinding met de Zuidelijke Maansknoop (Ketu) aangaan. Deze zal vooral een sterke invloed hebben als het gaat om je carrière en sociale leven. Je wordt hier emotioneel open door en zal nu veel makkelijker dan het 1ste deel van de maand ideeën en gedachten met anderen te delen. Je kunt veel enthousiasme delen en je zult merken dat dit een zeer positieve uitwerking kan hebben op je eigen leven. De 19de zal de Volle Maan, in de sympathieke Tweeling, in je sector van vriendschap en sociale leven bewegen. Deze energie kan je de hele verdere maand bij je dragen en in het nieuwe jaar meenemen. Positief is dat deze energie zorgt dat je gewaardeerd zal worden door je eigenzinnige en tegelijk originele wijze van handelen. Je kunt deze gebruiken om meer zelfvertrouwen op te bouwen en dit zal je flink ontspannen. Nadeel kan wel zijn dat er binnen familie of in je relatie problemen kunnen ontstaan, die niet helemaal op te lossen zijn door liefdevol gedrag. Je zult dus wat harder op moeten treden. De energie van de Maan heb je nu hard nodig, omdat er de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en retrograde Uranus, waar protest en rebellie door opgeroepen worden. Het zou kunnen dat dit met de maatregelen van de overheid te maken heeft, waardoor er geweld kan ontstaan. Mensen kunnen in opstand komen, omdat ze wanhopig worden door alles wat er gebeurt. De Vis kan hierdoor geraakt worden maar gelukkig zal Mercurius je hier wel bij ondersteunen, waardoor je verstandig genoeg bent om hier wel een weg in te vinden en je buiten alle problemen te houden. In je carrière kan deze planeet intellect brengen, waardoor je in staat bent om nieuwe kansen af te dwingen en anderen te enthousiasmeren met hetgeen jij van plan bent. Mercurius kan de maand hiermee eindigen, waardoor je deze prima af kunt sluiten. Omdat Jupiter nu naar de Vissen verhuist en een groot deel van het nieuwe jaar daar blijft staan, zal dit een enorme steun zijn om je nu al te verheugen op goede kansen die je volgend jaar zult krijgen om te ontwikkelen.

Liefde, relaties en sociale contacten
December is op zich een maand waar de liefde en vriendschap positief zijn, maar je moet wel opletten dat Mercurius wat storend kan werken. Jij wilt je graag lekker vrij voelen en dingen doen die jij wilt en hebt minder behoefte aan veranderingen. Er kunnen echter Vissen zijn, die op het werk opeens te maken krijgen met iemand die andere dingen wil die niet op zakelijk gebied liggen. Je zult hier voor op moeten passen, omdat dit over het algemeen niet veel goeds oplevert. Zelfs singles kunnen hier maar beter op letten, omdat er anders wel een verstoring van de vrijheid kan zijn. Hierdoor kun je niet alleen zakelijk, maar ook privé in de problemen komen. In een relatie zullen passie en romantiek zeker positief zijn, waarbij jullie deze maand graag bij elkaar zijn en het ook leuk vinden om gezamenlijke vrienden en familie te bezoeken of uit te nodigen. Seksueel gezien, richt je je op verandering en kan jij je partner met spannende activiteiten verrassen. Mannen zullen erg assertief en passioneel zijn en gericht zijn op het volledig ‘gek’ maken van hun partner. Deze zal dus heel wat spannende momenten kunnen beleven. Vrouwen zijn vooral liefdevol en gericht op tederheid en harmonie. Je partner geniet van je drang om erg liefdevol en aanhankelijk te zijn. Singles zullen spannende energieën ontvangen en gericht zijn op het versieren en flirten. Mannen zoeken vooral de spanning en zijn minder gericht op een vaste relatie. Vrouwen zoeken meer de intimiteiten en zijn juist wel gericht op een vaste relatie. Het lijkt bij Vissen alsof ze al in het begin van de maand al met de feestdagen bezig zijn. Je wilt nu al plannen maken en hebt ideeën om mensen uit te nodigen, die je nog nooit met die dagen uitgenodigd hebt. Ook denk je na over mensen die je lang niet gezien hebt. Het zal dus een maand zijn met sociale behoeften, waarbij je het fijn vindt vertrouwde mensen om je heen te hebben. Ondanks passionele en romantische gevoelens, zal je zeer filosofisch en spiritueel van aard zijn. Je zoekt naar contact met mensen die de romantiek op een hoger niveau kunnen ervaren. Over het algemeen hoeven Vissen dus niet bang te zijn voor al te grote problemen op het gebied van liefde. Je zult wensen hebben en er zijn veel kansen deze daadwerkelijk gedaan te krijgen. Zelfs als de planetaire energieën minder gunstig zijn, zal jij nog in staat zijn deze het hoofd te bieden. Het zal ten alle tijden belangrijk zijn vertrouwde mensen om je heen te hebben. Hoe beter de sociale contacten, hoe beter je in het leven staat. Vooral na de 19de is het belangrijk je werk los te laten en je te richten op liefde, familie en vriendschap. Deze periode zal er veel vertrouwen tussen jou en je partner zijn. Singles zullen veel kans maken om de juiste liefdevolle persoon in hun leven te vinden. Je kunt de maand dus zeker wel goed afronden.

Carrière en zakelijkheden
Voor de Vis is het, ondanks storende planetaire energieën, een prima maand om succes te behalen. Mensen die voor een baas werken, kunnen prima opvallen en zullen veel waardering krijgen. Werk je voor jezelf, dan kunnen er meer klanten of projecten komen, omdat mensen zien hoe ambitieus en betrouwbaar je bent. Mensen die in de medische, sociale of psychologische setting werken, zetten erg goede prestaties neer. Ze zijn empathisch en sensitief, waardoor mensen graag met ze omgaan. Je kunt het gevoel hebben dat je het afgelopen jaar veel hebt moeten doen. Je had veel verantwoordelijkheden en ervaart daar stress van. December is een prima periode om dit anders te doen. Je hebt kansen gekregen om te ontplooien en het heeft je financieel zeker geen windeieren opgeleverd. Je zult vooral het 1ste deel van de maand uitdagingen krijgen, die ertoe bewegen impulsief te handelen. Er wordt aangeraden deze aan te nemen, maar je ertoe te zetten alleen plannen en doelen samen te stellen, maar nog niet uit te voeren. Je hebt genoeg te doen en kunt deze nieuwe zaken beter in het nieuwe jaar ontplooien. Het 1ste deel van de maand zal verantwoordelijkheden kennen, die mensen jou toebedelen. Je weet niet zo goed waarom ze dit doen en kunt je daarom minder goed voelen. Tracht dit gevoel te controleren en twijfel niet aan de bedoelingen van die mensen. Ze willen je misschien testen, maar dat is niet omdat ze het verkeerd met je voor hebben. Het zal juist meer zijn, omdat ze geloof in je hebben. In de toekomst kan dit voor goede aanbiedingen zorgen. December zal ook een maand zijn, waarin je discipline moet gebruiken om in jezelf te geloven, maar ook om bepaalde taken af te ronden. Het best kun je dit tot het midden van de maand doen en daarna verantwoordelijkheden loslaten. Sommige taken kan je het best naar de volgende maand doorschuiven. Ondanks dat er aangeraden wordt in het 2de deel van de maand rustig aan te doen, zullen er leuke resultaten te behalen zijn. Iets wat je eerder dit jaar gedaan hebt, kan de laatste week voor beloning zorgen. Pas op dat er aanwijzingen zijn voor zakelijke conflicten, die niet zozeer betrekking op jou hebben, maar waar je in meegetrokken kunt worden. Je doet er goed aan je afzijdig te houden en zo mogelijk de neutraliteit te bewaren. Financieel is het een lastige maand, omdat je moeite hebt zakelijk te zijn. Je doet er goed aan om vooral op te letten dat je geen grote uitgaven gaat. Het is in dit geval niet erg zakelijk te zijn, maar juist belangrijk hier harder in te zijn. Ben je eigenbaas en krijg je geld van iemand, dan is het belangrijk voorzichtig en subtiel te zijn. Dan kan je de beste resultaten halen om je geld terug te krijgen.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Het wordt een leuke maand, maar je moet in de gaten houden dat je met infecties en virussen te maken kunt krijgen. Ga bepaalde symptomen niet wegwuiven en ga bij twijfel naar de dokter. Over het algemeen zal je genoeg hebben aan medicatie, waardoor je dus niet ongerust hoeft te zijn. Ga niet met zelfmedicatie aan de slag, omdat deze het erger maken. Blijf ook alert dat je niet teveel in grote groepen verblijft. Ouderen moeten meer aandacht aan hun hart- en bloedvaten besteden. Ga geregeld en vooral in de ochtenduren of in de avond wandelen, zodat je fysiek, maar ook mentaal gezond blijft. De maand zal op een goede manier starten, waarbij je een sterke drang voelt om aan sport te doen, de fiets naar je werk te nemen en andere activiteiten te doen om gezond te blijven. Let op dat de Volle Maan halverwege de maand en Jupiter de hele maand je flink prikkelen, waardoor je soms te actief bent. Het is belangrijk geregeld te ontspannen en vroeger naar bed te gaan. De 9de t/m de 13de is een drukke periode, maar er wordt aangeraden in ieder geval te blijven sporten of, als je ouder bent, in beweging te blijven. Vanaf de 14de doe je er verstandig aan meer vruchten en groenten te eten, zodat je weerstand versterkt. De laatste periode zullen Mercurius en Venus veel plezier bieden en geniet je van liefde en vreugde die anderen bieden. Je kunt de maand dan prima afsluiten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)