Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Mei 2024

Vragen over de Liefde, Werk of Financiƫn? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen

In mei staat de Waterman in het teken van harmonie en verbinding in het persoonlijke leven. Het is een tijd waarin relaties met geliefden gedijen in gedeeld geluk en begrip. Misschien is het zelfs een perfect moment om bruggen te herstellen of verbindingen te verdiepen. Nieuwe ontmoetingen kunnen frisse perspectieven brengen, waardoor vreugde en inspiratie worden ontstoken. Onthoud, beste Waterman, dat goede dingen tijd nodig hebben. Wees niet te streng voor jezelf, maar geef jezelf de ruimte om te groeien en bloeien. Voor degenen die op zoek zijn naar liefde, kan het wachten op je zielsverwant nog even doorgaan. Maar voor koppels is het een tijd om gegrond te zijn en dankbaar te zijn voor de mooie dingen die je al hebt. Emotioneel evenwicht is deze maand van onschatbare waarde. Neem de tijd voor introspectie en ontdek een dieper begrip van je emotionele landschap. Je zult merken dat steun van vrienden en familie je tijdens deze innerlijke reis enorm zal helpen. Op het gebied van gezondheid is het essentieel om niet alleen voor je lichaam te zorgen, maar ook voor je geest. Vind activiteiten die je geest kalmeren en jouw op dat gebied verjongen, zoals yoga, meditatie of tijd doorbrengen in de natuur. Een uitgebalanceerde staat van gezondheid zal je helpen om het beste uit jezelf te halen. Wat betreft je professionele leven, bereid je voor op gestage vooruitgang en kansen voor een erg goede ontwikkeling. Teamwerk en open communicatie zijn cruciaal voor succes. Wees flexibel en sta open voor nieuwe ideeƫn, want jouw bijdragen zullen zeker worden erkend. En vergeet niet de reismogelijkheden die zich kunnen voordoen, of het nu gaat om verre bestemmingen of lokale avonturen. Deze ervaringen beloven niet alleen een onderbreking van de routine, maar ook nieuwe inzichten en inspiratie. Dus, Waterman, omarm deze maand met open armen en laat je leiden door de stroom van harmonie, groei en avontuur. Met positiviteit en openheid zul je zeker de vruchten plukken van deze bijzondere tijd.

 

Liefde en relaties

Voor de avontuurlijke Waterman zal mei een beloftevolle reis vol avontuur en emotie zijn, waardoor het zeker een prima periode is voor romantiek en liefde. Er is wel een wisselvallige kosmische energie en dat kan dus soms wel eens storen. Te midden van op- en neergaande golven van emoties, schijnt echter altijd het licht op mogelijkheden en kansen, die je kunt krijgen. Deze maand worden jouw passie en romantiek aangewakkerd, waardoor jouw sprankelende, actieve kant naar voren komt. Je voelt je het meest levendig wanneer je de wereld verkent en avonturen beleeft. Trek er dus geregeld op uit en maak afspraken met mensen waar jij je goed bij voelt. En wat is er mooier dan die ervaringen te delen met een partner die jou aanmoedigt en steunt. Heb je dus een relatie, dan is het een maand om samen geregeld wat activiteiten te ontplooien. De liefde en verbondenheid kunnen dan ook zeker een grote stimulator van vrolijkheid en romantiek zijn. Jouw kracht ligt in communicatie, niet alleen met je geliefde, maar ook in je sociale kringen. Wees je echter bewust van de ruimte die je inneemt, want niet iedereen kan jouw levendigheid waarderen. Laat dat je niet weerhouden om jouw stralende energie te delen met de wereld om je heen. Er is goed nieuws voor de Waterman die op zoek is naar liefde. De kosmos stuurt een golf van gunstige energieƫn, vooral in de laatste week. Neem de tijd om een connectie op te bouwen, start als vrienden en laat de romantiek op natuurlijke wijze ontstaan. Voor mannen belooft mei een tijd van verdieping en groei in bestaande relaties. En wie weet, misschien ontluikt er zelfs meer romantiek uit vriendschappen. Mei is een tijd van vreugde, waarin huwelijken worden bezegeld en nieuwe levens worden verwelkomd. Laten we stilstaan bij seksualiteit, een krachtig en sensueel aspect van het leven. Terwijl jij je sexy voelt en verleidingen van het leven omarmt, wees bewust van de grenzen en respecteer wensen van jezelf en anderen. Vooral in vriendschappen kunnen misverstanden ontstaan, dus blijf alert en wees eerlijk in je intenties. Laat deze maand dus jouw licht schijnen, omarm passie en vier de liefde. Wees vriendelijk en trouw aan jezelf, omdat dit het belangrijkste zal zijn om de maand mooi te maken

Ā 

Werk en financiĆ«nĀ 

In mei moet je oppassen voor dominante mensen en vooral als ze zich gesterkt voelen, omdat ze door een groep gesteund worden. Ze hebben de neiging jouw mening of ideeĆ«n structureel te verwerpen. Beter ga je geen discussies met die mensen aan en vooral niet door ze van jouw gelijk te overtuigen. Beter laat je wel je standpunt horen, maar niet door de strijd op te zoeken. Wees relaxt en vooral niet te dominant en geef mensen de kans om over jouw standpunten na te denken. Intellectueel kan je in mei krachtige planetaire energie ervaren, waardoor je weet waar je het over hebt. Je talenten en vaardigheden kunnen veel opleveren, waardoor je zowel innovatief als inventief bent bij de dingen waar je mee bezig bent. Je krachtige talenten kunnen een grote impact hebben op je handelen, maar ook op de mensen met wie of voor wie je werkt. Let op dat je niet altijd met allerlei normen en waarden schermt, maar deze soms achterwege laat. Beter kan jij naar intuĆÆtie luisteren, maar dan wel in combinatie met je intellectuele vermogen. Hierdoor ontwikkel je veel positieve emoties, waarmee je veel kunt bereiken. Je krijgt in deze maand te maken met opwellingen en er wordt aangeraden deze niet gelijk weg te duwen. Er bestaat de mogelijkheid dat je hier uiteindelijk goede kansen door krijgt. Het wordt een verrassende maand, waarbij je zowel zakelijk als financieel het een en ander aangeboden krijgt. Dit geldt hoofdzakelijk voor mensen die dit afdwingen door hun talenten te gebruiken en hierdoor meer aanbiedingen krijgen. Er lijkt balans te komen tussen rationaliteit en spiritualiteit, waardoor je een originele mix van emoties en gedachten hebt. Je kunt anderen inspireren en zelfs een boodschap geven hoe ze in het leven dienen te staan en hoe te ontwikkelen. Mensen die de afgelopen periode minder gunstige zaken hebben gedaan, zullen merken dat de financiĆ«le situatie deze maand conflictueus is. Met name na de 21ste zal dit sterk zijn, waardoor je de eerste weken nog de tijd hebt orde op zaken te stellen. Mocht je dit herkennen, dan doe je er goed aan advies in te winnen om je financiĆ«le situatie te evalueren. Je zult merken dat dit voor een sterke verbetering zorgt, waarbij er minder kans is dat je financieel in de problemen kunt komen.

 

Mentale en fysieke gezondheid in de periode van de Nieuwe en Volle Maan

De kracht van de Volle Maan in Boogschutter van de 23ste, wordt al tijdens de Nieuwe Maan gevoeld. Deze Maanperiode helpt problemen van ons af te zetten en optimistisch te blijven. Op dit gebied zullen Jupiter en Neptunus ondersteunen, waardoor we qua fantasie, gedachten en creativiteit veel kansen krijgen. Je kunt je dus vanaf het begin van de maand voorbereiden op Jupiter die de 25ste naar Tweeling gaat. Hierdoor kunnen we extra profiteren van mentale vermogens, ideeƫn en communicatie. Het seizoen van de Tweeling begint dus al een stuk vroeger dan gewoonlijk. Er zal dan ook een aangename energie deze maand zijn, wat een uitstekende mogelijkheid biedt om gezondheid te verbeteren en de levensstijl een boost te geven. Sta open voor energie van de Volle Maan en andere energieƫn en laat enthousiasme motiveren om actie te ondernemen. Om volledig van deze energie te genieten, is het belangrijk te mediteren, te reflecteren en je te concentreren op welzijn. Dit is het moment om positieve verandering in gang te zetten, als je gebruik maakt van de inspirerende krachten. Gebruik ze om gezonde gewoonten te omarmen, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust. Terwijl we het Gemini-seizoen ingaan, moedigen de planeten ons aan om onze geest te voeden met nieuwe ideeƫn en plannen. Verwelkom de verandering met open armen en laat je geest openbloeien. Profiteer vooral ook van Venus die naar Gemini gaat en omarm de aangename energie die het met zich meebrengt. Kijk uit naar een periode van groei, activiteit en verbeterde communicatie. Let op je gezondheid en sta open voor de positieve veranderingen die deze periode met zich meebrengt.

 

In mei zit je niet altijd even lekker in je vel en heb je wel eens een schuldgevoel dat je je distantieert van mensen, die van jou houden. Je doet er dan ook goed aan mensen waar je je heel erg vertrouwd bij voelt aandacht te geven. Pas op dat mensen daardoor het gevoel kunnen hebben dat je ze niet respecteert, wat op de lange termijn voor conflicten kan zorgen. Hierdoor kun jij dan weer het gevoel hebben dat zij jou niet respecteren. Je moet niet bang zijn om je van mensen los te maken, maar wees duidelijk dat het niet aan hen ligt. Je doet er in mei goed aan om even je eigen gangetje te gaan. Richt je op mensen waar je je vertrouwd bij voelt of op hobbyā€™s of andere activiteiten die je heel goed kunt. Dit zal er vooral voor zorgen dat je een bepaalde trots ervaart, waardoor je eigenwaarde een stuk vergroot wordt en je lekkerder in je vel zit. Wat betreft gezondheid zal je tot de 21ste spanningen ervaren, waardoor je op moet letten wat je eet en of je voldoende slaapt en beweegt. Je kunt beter je voedingspatroon onder de loep nemen en bekijken welke producten of voedingsstoffen je kunt laten staan. Ook doe je er goed aan in de nacht minimaal 7 uur te slapen. Hierdoor voel je je overdag fitter, waardoor je emotioneel veel lekkerder in je vel zit. Fysiek kun je deze maand last van darmproblemen hebben en ook je nieren kunnen kwetsbaar zijn. Eet vooral vezelrijk voedsel en drink voldoende water, dan kan je een hoop leed voorkomen. Ook wordt aangeraden om je jodiumgehalte in je lichaam onder controle te houden om je schildklier gezond te houden. Verder wordt aangeraden om op te passen met zware werkzaamheden of intense sport, omdat je spieren nog wel eens kwetsbaar kunnen zijn. Ook zijn verstuikingen en ontstekingen mogelijk.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Mars staat tot 9 juni in Ram en hierdoor zijn we wel eens impulsief, maar gebruiken we deze verstandig dan zijn we meer doelgericht en kunnen we veel van wat we willen daadwerkelijk volbrengen. Saturnus verblijft tot 26 februari 2026 in Vissen en beweegt tot 25 mei retrograde. Venus staat tot de 23ste in de Stier en dit zorgt gezamenlijk voor een intense periode. Dit komt, omdat zintuigen extra actief zijn. We ervaren veel en emotioneel ook diep, vooral als het gaat om relaties en liefde. Maar ook bij het bezoeken van culturele evenementen, zoals theater, kunst en muziek. We hebben de neiging veel te eisen van geliefden en dit kan nog wel eens tegenwerken. Bij het nemen van beslissingen kunnen we deze energie gebruiken, maar wees voorzichtig en verstandig. Heb je een eigen bedrijf of ben je leidinggevende, dan zal je dit vastberaden, doelgericht en tegelijkertijd zeer menselijk doen. Je energie kan dan alles brengen waar je naar verlangt. Pas echter op bij stressvolle situaties, omdat we kunnen neigen tot ondoordacht en zelfs arrogant gedrag. De 1ste zal Venus een vierkant vormen met de retrograde Pluto, die de 2de in Waterman begint. Dit helpt bij het vertragen van transformaties, zodat we er niet zo in verstrikt raken. De Nieuwe Maan in de Stier zal de 8ste rond 5:24 ontstaan en gedurende een paar dagen zorgen voor het in balans komen met onze emoties. Deze periode vormt de Zon een sextiel met Saturnus en Mercurius, die een vierkant met Ceres vormt. De 1ste periode van mei is dan ook geweldig, omdat we mogelijkheden hebben via andere mensen en hogere krachten stabiliteit, veiligheid en zelfvertrouwen te behouden. Discipline kan sterk zijn, hoewel de beloningen mogelijk pas na de 15de naar voren komen. In de periode van de 13de tot de 19de kan een golf van veranderingen domineren, waarbij flexibiliteit noodzakelijk is om productiviteit te verbeteren. Deze veranderingen kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het leven, zoals in de romantiek, sociale contacten en op zakelijk gebied. Mercurius verplaatst zich de 15de naar Stier, waardoor we praktisch en vastberaden in de communicatie zijn. Onderhandelingen kunnen gestoeld zijn op stabiliteit en zekerheid. Tegelijkertijd gaat Ceres retrograde in Steenbok en hierdoor kunnen we, per teken verschillend, anders met financiƫn en veiligheid omgaan.

 

Venus vormt de 16de een driehoek met Ceres en ook dit zorgt dus voor een verandering, maar hierbij zijn we in staat om zeer harmonieus met bezittingen en financiĆ«n om te gaan. Hierdoor begrijpen we veel beter hoe we onze behoeften in evenwicht kunnen brengen met behoeften van anderen. Mercurius vormt de 17de een vierkant met Pluto, waardoor krachtige energie vrijkomt die ervoor zorgt dat we op een andere wijze kunnen denken over mensen in onze omgeving, waardoor we op een verstandige wijze kunnen communiceren. Het kan een tijd zijn van intense mentale activiteit en diepe reflectie. We worden aangemoedigd om gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen en eventueel te veranderen. Venus komt de 18de in conjunctie met Uranus en dit brengt een grote kans op onverwachte veranderingen of spannende ontwikkelingen op gebied van liefde, financiĆ«n en creativiteit. Er kunnen dan opwinding en een drang naar vrijheid ontstaan, waardoor we openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Tegelijkertijd staat de Zon in conjunctie met Jupiter, wat een gevoel van optimisme en groei brengt, wat een gunstige tijd biedt om nog meer naar veranderingen op zoek te gaan. Voordat de Zon op 20 mei naar Tweelingen reist, vormt deze de 19de een sextiel met Neptunus. Dit zorgt ervoor dat we geĆÆnspireerd worden en onze intuĆÆtie leidt tot verstandig gedrag. Het is een gunstige tijd om dromen en idealen te verkennen en te streven naar hogere spirituele doelen. We kunnen een dieper begrip krijgen van onze verbinding met het universum en mensen om ons heen. We stelden al eerder dat de 23ste de Volle Maan in Boogschutter terechtkomt. Venus zal deze dag naar de Tweeling reizen, terwijl Jupiter vanaf de 25ste naar dit teken reist. Met de Zon, Venus en Jupiter in de Tweeling neemt mentale energie toe en kunnen ideeĆ«n ontstaan, die zorgen voor een fijn contact met geliefden en andere mensen in onze omgeving. Vanaf de 25ste zal Jupiter in de Tweeling zorgen voor creatieve en expressieve gevoelens. Een zeer fijne periode voor het smeden van nieuwe plannen en ideeĆ«n qua kunst, muziek en creativiteit. Er kunnen uitdagingen zijn, omdat we soms te dromerig en speels kunnen zijn. We kunnen dan over grenzen gaan en teveel fantasie hebben. Romantiek en erotiek kunnen dan te sterk met elkaar verbonden zijn. Pas dan ook in de laatste week op dat we hier wel controle over houden. Gaan we hier verstandig mee om, dan kunnen we echter fijne emoties delen en zal erotiek juist erg veel fijne momenten brengen.

 

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(ā‚¬0,90/min)
BE: 0907-37071
(ā‚¬1,50/min)