Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Maandhoroscoop Waterman

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De eerste week zal de Volle Maan in de Weegschaal tezamen met Mercurius in de Stier voor gunstige krachten zorgen, die zowel positief als negatief uit kunnen pakken. Positief is dat je bepaalde studies of andere kennis toepast. Hierdoor kun je bepaalde plannen uitwerken. Je kunt hier misschien niet gelijk mee starten, maar wel een basis leggen. Je kunt deze periode bepaalde zaken afronden, die zijn blijven liggen. In dit geval doe je er verstandig aan deze zaken aandacht te geven, voordat je met nieuwe dingen begint. Je wilt het liefst wat meer op de achtergrond werken, waardoor je zowel privé als zakelijk mensen weg kunt duwen. Wees open en geef aan waarom je dit doet, zodat mensen er rekening mee kunnen houden en begrip op kunnen brengen. Er zijn mensen die juist deze periode besluiten een studie of cursus te plannen. Mensen die al een goede opleiding hebben, kunnen zich focussen op een vervolgopleiding. Heb je een lagere opleiding of helemaal geen opleiding, dan is het een goed moment hier alsnog mee bezig te gaan om jezelf te ontwikkelen. De Maan kan ondersteunen, omdat deze belonende energie op je afstuurt als je de afgelopen tijd verantwoord en zuiver hebt gehandeld. Je kunt jezelf goed ontwikkelen en hebt energie om de rest van de maand ontwikkelingen mee te maken. Nadeel aan de energie is echter dat mensen, die juist minder zuiver geleefd hebben of minder verantwoordelijk waren. Het zal belangrijk zijn dat je alsnog verstandig bent. Dan zal de Maan helend werken, waardoor je het idee krijgt dat je alsnog iets van je leven kunt maken. Doe je dit niet voldoende, dan kun je rusteloos en onzeker worden, waardoor je zelfs depressief kunt worden. Tracht dit te voorkomen en tracht zuiver te leven. Jupiter zal vanaf de 2de week vurige energie brengen, die gebruikt kan worden om bestaande relaties te verbeteren. Je voelt verliefdheden door je heen. Ben je single, dan kun je energie krijgen om de wereld te verkennen en zal je meer mensen ontmoeten. De kans dat je een geschikt persoon ontmoet, zal een stuk toenemen. Het zal een periode zijn, waarbij de tijd voor dromen en fantasieën voorbij is. Je bent praktisch ingesteld, waardoor je zowel als single als in een relatie warme, liefdevolle energieën ervaart.

Je lijkt klaar voor de wereld te zijn en kunt genieten van de plezierige kant van het leven. De 11de komt Venus in de Tweelingen binnen. Hierdoor geniet je van de liefde, welke je kunt geven, maar ook ontvangen. Je wilt geluk ervaren en vindt het fijn aanhankelijk en warm te zijn door je hart voor dierbare mensen te openen. In de liefde wil je je meer ontplooien. Je vindt het fijn om plezier te hebben en het leven niet te serieus te nemen. Je bent daardoor speels en vrolijk in het contact met andere mensen. In een relatie kun je de romantiek veel aandacht geven en vind je het leuk om leuke activiteiten te plannen. Ben je single, dan kun je wel eens in de luxe positie verkeren om uit meerdere mensen te kunnen kiezen. Dit vind je eigenlijk prettig omdat je nu je pijlen op meerdere mensen kunt richten. Heb je kinderen, dan besteed je veel tijd aan ze. Heb je geen kinderen, dan kun je een sterke drang voelen om kinderen te krijgen. Vanaf het midden van de maand zal Mercurius zorgen voor een energie, waardoor zelfvertrouwen groeit. Je kunt hierdoor prima in je vel zitten en dit kan ook zorgen voor goede contacten met andere mensen. Je kunt flexibel handelen als er onverwachte situaties zijn. Doordat je je emoties goed kunt uiten, krop je weinig op en zit je lekker in je vel. Je bent gericht op het verleden en kunt jezelf dan tegenhouden om met nieuwe dingen te starten. Dit is vooral als je iets moet doen, wat in het verleden niet goed is gegaan. Je doet er goed aan er met mensen over te spreken, zodat zij begrijpen wat je denkt en voelt. Je bent in deze periode goed in staat anderen te begrijpen en weet waarom mensen bepaalde dingen zeggen, maar soms het tegenovergestelde doen. In dit geval weet je wat je moet zeggen om op een goede manier met emoties en beweegredenen om te gaan. Vanaf de 16de zal Pluto in de Waterman krachtige energie brengen, die zorgt dat je flexibel met plots optredende veranderingen om kunt gaan. Pluto toomt nu je intense emoties in en zal je onderbewustzijn rustiger houden en je spirituele vermogen toe laten nemen. Je kunt bepaalde zaken uit het verleden loslaten en gaat er relaxt en rationeel mee om.

De 20ste reist de Nieuwe Maan in het vuurteken Ram en is er de 21ste ook nog de start van Mercurius, die een retrograde beweging gaat maken. Hierdoor zoek je veel werk op en kunnen er activiteiten op je pad komen, die je in het verleden op wilde starten. Je geest is actief en je bent geïnteresseerd in meerdere dingen en zal succes behalen. In je werk zal je gericht zijn op meerdere projecten en kun je met veel ideeën komen. Je bent enthousiast en wilt bepaalde dingen graag aan de wereld kenbaar maken. Je doet er goed aan gevoelens op papier te zetten. Via familie kunnen er nieuwe mogelijkheden komen om het een en ander op te zetten. Dit kan zowel zakelijk als in je privéleven goede ervaringen bezorgen. De Zon zal de 20ste in de Stier reizen, waardoor er een sterke mentale kracht is om balans te vinden. Hierdoor ben je het liefst thuis of bij mensen waar je je vertrouwd bij voelt. Je wilt niet graag grenzen opzoeken en wilt graag in je comfortzone blijven. Hierdoor kan je een sterke behoefte hebben steun van dierbaren te krijgen en kun je teleurgesteld raken als ze dit niet doen. Bedenk dat je het aan moet geven om steun te krijgen. Je doet geregeld stoer en laat niet snel merken dat je die steun daadwerkelijk kunt gebruiken. Het is een goede periode om je op familiezaken te concentreren, je huis een goede beurt te geven of je te richten op zaken die je de laatste tijd hebt laten liggen. In een relatie of in contact met anderen kom je deze periode over als een verzorgend, gevoelig en charmant persoon. Dit kun je goed gebruiken om fijne momenten met mensen te creëren. Let op dat Mercurius in retrograde beweging in de Stier voor lastige momenten kan zorgen. Deze energie kan vertragen en problemen groter maken. De Zon kan vanaf de 24ste voor verschuivingen zorgen, omdat negatieve energie geabsorbeerd wordt en de Waterman daardoor beter met problemen en obstakels om kan gaan. De laatste dagen van de maand zijn erg leuk, waarbij jij je meer kunt ontspannen. Een vrije dag zal aan te raden zijn, omdat je je minder op werk kunt concentreren. Een extra vrije dag kan ervoor zorgen dat je lekker geniet van liefde en vriendschap. Ook is het een prima periode om gevoelens op te schrijven en ze met anderen te delen.

Liefde en relaties
Je zult zeker aan aandacht geen tekort komen, omdat deze maand er over het algemeen goed uitziet. Er hangt warme en spirituele energie om je heen waardoor mensen werkelijk niet om je heen kunnen. Het kan een prima periode zijn om jezelf extra te verwennen en vertrouwen op te krikken. De vooruitzichten voor april zijn, door een krachtige planetaire energie, dan ook zeker goed te noemen, waardoor er zeker geen al te heftige problemen in de liefde te bespeuren zijn. Er zal veel warmte en passie zijn, waardoor erotiek en romantiek hoogtijdagen kennen. Ook singles zullen veel kans in de liefde hebben, waarbij er zeker kansen komen om nieuwe romantische relaties aan te gaan. April is een prima maand voor alleenstaande mensen. De planetaire energie staat er goed voor en je kunt dan ook veel mensen ontmoeten, waarbij zelfs iemand uit het verleden terug op je pad komt. In een relatie ben je bijzonder zacht en zorgzaam, maar let op dat je dit niet gaat idealiseren. Je kunt de lat voor je partner dan te hoog leggen, wat storingen kan geven. Vissen zullen in april ook wel eens behoefte aan rust hebben. Je bent daardoor in sociale contacten meestal tolerant en kan zelfs met de meest impulsieve handelingen of uitspraken van anderen omgaan. Je bent in april dan ook makkelijk in de omgang als het leven relaxed is, maar kunt op momenten dat het even minder rustig is toch ook wel geïrriteerd raken. Je kunt onzeker worden en het gevoel hebben dat niets gaat zoals je wilt. Tracht dit gevoel in te tomen en blijf vooral rationeel en empathisch. Doe je dit niet, dan kun je, juist tegen mensen waar je van houdt, nog wel eens respectloos handelen. Bedenk dat liefde dient te overheersen, maar dat je best soms een meningsverschil mag hebben, behalve als je de neiging krijgt om het respect te verliezen. Mensen kunnen je dan gaan mijden, doordat ze niet weten wie je bent en wat je eigenlijk wilt. Qua gezin hangt er in het tweede deel van de maand geen gunstige energie, waardoor je te maken kunt krijgen met problemen betreffende familie en vrienden van je partner. Je wilt serieus genomen worden en kan dan wel eens te heftig je mening geven. Tracht hier rustig in te blijven en bewijs jezelf niet teveel. Mensen zullen je meer waarderen en serieus nemen als je jezelf bent. De planetaire energie zal overigens minder gunstig zijn om zwanger te worden, waardoor je dit het best even uit kunt stellen

Werk en financiën
Vissen zullen mentaal sterk zijn, wat je niet alleen op sociaal gebied gebruikt om de goede keuzes te maken, maar ook intellectueel ben je zeer slim en vindingrijk. Doordat je met spanning om kunt gaan, zal je op zakelijk gebied prima in staat zijn met drukke situaties om te gaan. Je kunt de rust bewaren en overzicht brengen in zaken waar anderen het moeilijk hebben. Of je nou met studie, vergaderingen, zakelijke afspraken of financiën bezig bent, je zult met alles even sterk zijn. Doordat de planetaire invloed krachtig is, zal je zeer intens zijn. Dit kan nuttig zijn als je met een deadline te maken hebt en je snel tot een beslissing dient te komen. Je bent zeer effectief en adequaat en je zult opvallen doordat je niet alleen goede beslissingen neemt, maar ook snel handelt. Over het algemeen zal de energie die je krijgt veel mogelijkheden bieden, waaronder ook fysieke kracht. Je kunt lange dagen maken en weet je aan het eind van de dag nog prima te concentreren. Het is natuurlijk belangrijk dat je tussendoor wel ontspanning neemt door een hobby, een lekkere wandeling en veel frisse lucht. Het is ook verstandig om voldoende te slapen. Mensen die veel met analyse, onderzoek, ontwikkelen van software of andere mentale zaken werken, zullen goede prestaties kunnen leveren, waardoor zij uitmuntende resultaten kunnen behalen. Mensen die met creatief werk bezig zijn, kunnen hun instinct gebruiken en op een zeer inventieve manier werk afleveren. Je zit boordevol ideeën en mensen zullen onder de indruk van je zijn. Toch is er gaandeweg de maand een negatieve energie van planetaire combinaties te bespeuren, die je emoties onder druk zetten. Heb je werkzaamheden, waarbij je veel met emoties werkt, dan heb je moeite hebben om je hoofd boven water te houden. Je doet er goed aan om de rust te bewaren en nuchter en rationeel te blijven om dingen tot een goed einde te brengen. Je kunt met name moeite hebben met mensen die zelf chaotisch zijn of als er meerdere mensen met tegenstrijdige belangen zijn. Je zult dan alle zeilen bij moeten zetten. De meerderheid van de planeten zal echter positieve energie brengen, waarbij je je vaardigheden kunt gebruiken om de dingen te doen die jij voor ogen hebt. Houd emoties in toom en bedenk dat er geen enkele noodzaak is om agressief te handelen of op een andere manier negatief te reageren als dingen niet gaan zoals jij wilt. Financieel zal je tot en met de 19de een prima kans hebben om hogere inkomsten te krijgen, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. Watermannen leven niet altijd even gezond en kunnen daardoor wel eens minder goede keuzes maken. Toch zijn het pittige mensen en kunnen ze aantrekkelijk overkomen. Ze kunnen een ernstig gezicht hebben, die tegelijk vriendelijkheid uitstraalt. Deze maand zullen bloedsomloop en ademhalingsstelsel kwetsbaar zijn. Het is belangrijk dat je voldoende beweegt, door geregeld te wandelen of aan duursport te doen. Er is een storende planetaire invloed, waardoor je de neiging hebt risico’s te nemen. Je kunt wel eens te maken krijgen met ongelukken of andere situaties waarbij de gezondheid in gevaar komt. Je dient bijna de hele maand controle te houden als je in gevaarlijke situaties dreigt te komen. Je emoties zullen je parten spelen, waarbij je er verstandig aandoet een flinke lading ratio te gebruiken als je ergens emotioneel door wordt. April zal bedreigingen geven, waardoor je zorgen kunt hebben omtrent je gezondheid. Zorg voor voldoende gezonde voeding, omdat er aanwijzingen zijn dat je maag en darmen kwetsbaar zijn als je teveel vet gebruikt. Eet vooral vezelrijke voeding met fruit, groente en volkoren producten en laat alcohol, snoep en junkfood zoveel mogelijk achterwege.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)