Maandhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - December 2019

 

Algemeen
De Weegschaal is sympathiek en warm, maar soms kan je irritaties ervaren. Mensen hebben daar nog wel eens moeite mee, omdat ze dit niet van je gewend zijn. Er wordt op aangedrongen deze gevoelens te controleren en boosheid de kop in te drukken. Zeg dingen relaxt, dan luisteren mensen heus wel naar je. De 1ste week is er gunstige energie voor romantiek. Gebonden mensen en singles hebben een positief gevoel. De sextiel van je heersende planeet Venus en passionele Mars geven het vertrouwen om lekker in je vel te zitten. Gebruik de energie op de goede wijze, dan zal je in staat zijn je gevoelens te uiten en boosheid onder controle te houden. Je kunt de maand dan charmant en aantrekkelijk ingaan en verlangens nastreven. Voor zakelijke beslissingen en oplossen van problemen is de periode van de 6de t/m de 8ste gunstig. Je legt nieuwe contacten en bent creatief in het bedenken van dingen die je in de liefde en je werk kunt doen. Let de 8ste en 9de op het plein van de Zon en Neptunus. Jij zal zelf niet veel last van die energie hebben, maar andere mensen zijn wel misleidend voor je. Luister naar je intuïtie, dan zal je vanzelf merken wie het goed bedoelt. De periode rondom de Volle Maan zal plezierig zijn. Je hebt een goede uitstraling, waardoor mensen naar je toetrekken. Het is een geweldige tijd om je netwerk uit te breiden, omdat je communicatief intelligent overkomt en mensen dit waarderen. De periode van de 15de t/m de 18de is geschikt voor vriendschap en familiecontact. Heb je die kans, spreek dan met ze af en doe leuke dingen. Vanaf de 21ste zal Venus in de innovatieve Waterman reizen en dit is gunstige voor financiële zaken. Durf risico’s te nemen en treed buiten je comfortzone. De 22ste t/m de 26ste doe je er goed aan je met plezier en geliefden bezig te houden. Vanaf de 28ste reist de serieuze Mercurius in de Steenbok, waardoor je ruimte hebt voor je carrière. Pas op dat je met Oud en Nieuw pauze neemt en laat werk los. We wensen je een gelukkig en gezond 2020 met rust, liefde en warmte.

Liefde en relaties
Het is een maand vol romantiek, waarbij de planeten geregeld zeer gunstig staan en er veel avontuur en erotiek zal zijn. Opvallend is dat de kosmische energie erop wijst dat er een sterke link is tussen een liefdesrelatie en financiële activiteiten. Er wordt zelfs gewaarschuwd niet te overdrijven en financieel winstbejag niet als prioriteit te stellen en zeker niet als je over normen en waarden gaat. Een andere waarschuwing ligt op gebied van singles, die met ongewenste zwangerschap te maken kunnen krijgen. Ook mensen met een instabiele relatie moeten oppassen. Zorg er in dit geval voor dat je veilig vrijt en neem geen onnodige risico’s. In contact met familie is er deze feestmaand een planetaire invloed die veel liefde brengt. Deze kan tijdens de kerstdagen ontstaan, waardoor je de neiging hebt de feestdagen op andere wijze te vieren dan vorig jaar. Denk hier eens over na en bekijk wat je kunt doen om er een leuke periode van te maken. In ieder geval wijzen de sterren naar veel passie en erotiek. Heb je die mogelijkheid dan is vooral de periode na de kerst geschikt voor vakantie. Je kunt dan het best kiezen voor een plek waar niet te veel mensen komen. Er zijn namelijk duidelijke aanwijzingen dat jij het fijn zal vinden om je emoties op de juiste manier kwijt te kunnen. Ben je gebonden, bespreek dit dan wel met de ander en ga deze niet verrassen. Wil deze namelijk iets anders, dan kunnen er teleurstellingen ontstaan. Ben je single, dan is het leuk om de spanning op te zoeken en doe je er goed aan om een reis voor singles te boeken. Overigens zullen zowel gebonden mensen als singles de hele maand zoeken naar verandering en avontuur. Je lijkt er niet alleen met de feestdagen genoeg van te hebben om steeds hetzelfde te doen, maar ook daarvoor zal je dit gevoel hebben. Er kunnen gevoelens in je loskomen, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Ga niet te snel veranderen en zorg voor geduld. Gebonden mensen zijn energiek en enthousiast in de erotiek met hun partner. Je gebruikt bijzondere maniertjes, die je partner zeker opwinden. Singles zijn sociaal en actief. Ze zullen niet afwachten en op zoek naar een spannend seksleven en dan minder voor een vaste relatie gaan. Je wilt daten en spanning en zal niet snel genoegen met iemand nemen. Er is veel opwinding en je zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Het is een prima maand om te experimenteren met blinddates of om vrienden te versieren.

Carrière en zakelijkheden
De kosmische energie staat gunstig, waardoor je zeer doelgericht bent in datgene wat je in gedachten hebt. Je moet echter wel geduld opbrengen om doelen samen te stellen en dan nog even te wachten tot in januari. Zorg voor een planning en breng orde aan in alles wat je in gedachten hebt, maar ga ze niet uitvoeren. Het is niet alleen belangrijk om ordening aan te brengen, maar ook om een tijdplanning te maken. Je hebt soms wel eens de neiging om jezelf namelijk voorbij te lopen. In dat geval ga je met iets nieuws beginnen, voordat je iets anders afgerond hebt en uiteindelijk verlies je dan het overzicht. Het eerste deel van de maand is hectisch met erg veel werkzaamheden en verplichtingen. Dat vind je echter niet erg, omdat jij je hierdoor kunt ontwikkelen. Financieel gezien, doe je er wel goed aan om gelijk te handelen. Je hebt een sterke drang en passie om geld te verdienen en hier spijkers met koppen mee te slaan. Veel van wat je doet, zal lukken, maar je moet altijd wel voorzichtig zijn en jezelf onder controle houden. Het wordt in dit geval een financieel gezonde maand, met veel mogelijkheden. Je bent het eerste deel van de maand ook erg krachtig als je leiding moet geven zelfs als je die taak niet hebt. Je bent erg intens en moet opletten dat je anderen niet voorbijstreeft als zij eigenlijk de leiding hebben. Doe je dit, dan bestaat er een grote kans op problemen. Merk je aan jezelf dat je woedend kunt reageren, toom jezelf dan in en geef beheerst aan dat je boos bent. Het midden van de maand kan er in contact met collega’s chaos ontstaan. Dit kan gaan om deadlines, systemen die uitvallen of problemen die mensen met elkaar hebben. Het tweede deel van de maand is kalmer. Het is een prima periode om van de feestdagen te genieten en je kunt ook zeker plannen maken om het werk even te laten liggen. Is dit niet mogelijk, dan doe je er wel goed aan gezond te eten, voldoende te slapen en ontspanning te zoeken. Heb je een eigen bedrijf dan wordt gewaarschuwd voor sterke verandering, die verstrekkende gevolgen kan hebben. Dit zal zeker veel opleveren, waardoor je niet bevreesd hoeft te zijn. Ga je er echter onverantwoord mee en handel je te snel, dan kan je wel in de problemen komen. December zal dus een maand van belangrijke veranderingen zijn, waarbij je in staat bent om goede prestaties neer te zetten. Ook kun je je onzekerheid overwinnen en door hard te werken jezelf goed ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken.

De Weegschaal zal deze maand al gelijk in een feeststemming zijn en zal meer op zoek zijn naar passie en avontuur, dan naar evenwicht. Je bent vooral de 1ste drie weken krachtig en hebt dan een uitstekende gezondheid. Je hebt echter de neiging om naast het feesten ook te veel te werken. In dat geval kan je fysieke weerstand flink verzwakken en er is zelfs stress mogelijk. Deze kan ervoor zorgen dat je zowel mentaal als fysiek in de problemen komt. Er wordt met klem aangeraden om je fysieke en emotionele gesteldheid de 1ste weken dus juist wel veel aandacht te geven. Voldoende beweging is aan te raden in de vorm van fietsen en wandelen. Ook sport kan de stress verlichten, maar dat geldt alleen voor mensen die weinig fysiek zwaar werk verrichten. Het is belangrijk een goede nachtrust te hebben en je te ontspannen. Mensen die last hebben van winterdepressie kunnen hier maatregelen voor nemen door een zonvakantie te plannen of een speciale hoogtezon in huis te hebben. Het is belangrijk dat je veel tijd met familie en vrienden doorbrengt, omdat deze je spanning ook kunnen verminderen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.