Maandhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Januari 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
Dit kan een spirituele maand worden, waarbij je veel inspanningen kunt laten zien om er iets moois van te maken. De kosmische energie zal jou ondersteunen en zelfvertrouwen versterken. Let op dat je niet te veel vertrouwen hebt, omdat je kunt overdrijven en dat kan problemen geven. Je 6de zintuig is erg sterk en je kunt over het algemeen handelen naar het goede. Er wordt aangeraden om bij wat je ook doet steeds zorgvuldig te zijn en vooral te analyseren hoe je iets uit moet voeren. Pas op in contact met het andere geslacht en als je veel op de sociale media zit. Er zijn mensen die je dingen niet gunnen en dan negatief kunnen bejegenen. Over het algemeen is januari een keerpunt, waarbij je in staat bent om kansen aan te grijpen en je zowel zakelijk als financieel veel bereikt. Januari is een maand, waarin er agressie kan zijn, omdat er mensen zijn, die op een egoïstische wijze in het leven kunnen staan. Het zal belangrijk zijn deze personen links te laten liggen en je te richten op mensen die jou iets moois bieden. De doorvoer van de Zon en Saturnus zal jouw verlangens versterken om je houding zo te veranderen dat alles soepel verloopt en er weinig agressie en misleiding van jouw kant zal zijn. Januari brengt kansen voor mensen die met juridische zaken en financiële problemen te maken krijgen. Wees waakzaam en ga verder met voorzorgsmaatregelen, positiviteit en je intellect om er een weg in te vinden. De 1ste week doe je er goed aan je ideeën niet alleen op papier te zetten, maar ze ook te uiten. Geef jezelf de ruimte om te zeggen wat je vindt en uit te voeren wat je in gedachten hebt. Alles wat je nu brengt, zal belangrijk zijn, ook al heb jij het idee dat dit niet zo is. Ook is het een prima periode om te sporten en de vrije natuur op te zoeken. Je zult je mentaal en fysiek sterk voelen. Ook de periode van de 11de t/m de 13de is intens en kun je zowel in je werk, in de liefde als in je verdere privéleven veel bereiken. Je moet opletten dat je de 16de t/m de 19de communiceert over de dingen waar je mee rondloopt. Je kunt dan waardevolle mogelijkheden krijgen. Vanaf de 23ste is er een gunstige romantische energie en word aangeraden om hier gebruik van te maken. Het is een prima tijd om een bestaande relatie te versterken of een nieuwe relatie in je leven te krijgen. Vanaf de 29ste zal je intellectueel energie krijgen en zullen sociale contacten belangrijker voor je zijn dan je carrière. Dit is een gunstige tijd om over serieuze onderwerpen te spreken.

Liefde en relaties
De Weegschaal kan gezien worden als één van de charmantste en stijlvolste tekens van de dierenriem. Meestal heeft de Weegschaal veel vrienden en zal niet alleen privé, maar ook zakelijk met mensen op kunnen schieten. Dit teken werkt graag samen en ziet het leven positief tegemoet. De Weegschaal is wel een persoon die de voorkeur geeft aan samenwerken, maar dan moet er betrouwbaarheid en harmonie zijn. Zijn er mensen die dit niet nastreven, dan kan de Weegschaal veranderen en vol vuur de strijd aangaan, waarbij beleefdheid en respect wel bewaard blijven. In januari heb je het gevoel dat er gebrek aan vrede en saamhorigheid is en dat kan jou emotioneel flink raken. Je kunt angstvallig trachten dit te veranderen. Het zal belangrijk zijn niet te proberen om de wereld te veranderen. Beter kun je je op de stabiliteit van je eigen omgeving richten. In januari zal je nog meer dan anders je gezin of familie als het meest belangrijke zien. Je voelt je daar goed bij en zal niet alleen liefde geven, maar ook ontvangen. Met name Mars in de Boogschutter kan een prima energie bieden. Daarnaast zal de Zon in jouw sector van communicatie verblijven. Ook Neptunus is actief, alhoewel die meer op gebied van gezondheid en carrière gericht zijn. Daardoor heb je compassie naar mensen en weet je over het algemeen sympathiek en liefdevol met ze om te gaan. Let op dat Venus wisselvallig kan zijn, waardoor je de ene keer lekkerder in je vel zit dan de andere keer. Tracht ten alle tijden jouw goede humeur te behouden. Uranus zal de eerste periode van de maand niet heel positief voor je zijn, maar vanaf de 11de is er veel liefde en warmte te bespeuren. Toch zullen Mars en Venus tot de 15de in jouw emotionele sector verblijven en daardoor je hart en ziel verwarmen. Als Venus dan eenmaal in de Vissen gaat bewegen, zal het allemaal wel wat vager worden. Je kunt snel verliefd worden, maar ook snel afkoelen. Ben je gebonden, dan zal je wel voorzichtig moeten zijn, omdat een misstap snel gemaakt is. Je komt dan voor een keuze te staan en dat is niet echt iets wat jij nou zo prettig vindt. Je gaat dan twijfelen en dat kan de relatie onder druk zetten. Lukt het te genieten van de kleine geneugten van het dagelijks leven dan kan jij je je partner veel energie bieden. Voor singles is januari een maand, waarin vriendschappen uit kunnen groeien tot romantiek. Voor een vaste relatie zullen Mars en Venus de juiste energie geven. Er wordt aangeraden hiervan te profiteren. Na de 15de zal de energie zich omzetten in erotiserende en avontuurlijke krachten, waardoor je meer behoefte hebt aan spanning en erotiek en minder aan iets vasts.

Carrière en zakelijkheden
Voor de carrière kan januari flink wat druk brengen, waarbij jij je sociale contacten hard nodig hebt om hier doorheen te komen. Familie- of gezinsleden die hier niet goed mee omgaan, kunnen irritaties bij jou opwekken, vooral omdat jij je dan alleen voelt. Financieel gezien is het een fantastische maand en zijn er extra inkomsten mogelijk. Vooral Jupiter en andere planeten in de Steenbok kunnen positieve energie bieden, waardoor je veel aanbiedingen en mogelijkheden krijgt. Let op dat Mercurius storend kan werken. Beter neem je niet te veel risico met investeringen en belangrijke besluiten. Daarna kun je meer risico nemen zowel bij grote inkopen als bij het afsluiten van contracten. Wil je veel geld aan iets uitgeven, dan wordt aangeraden producten te kopen, waar je na verloop van tijd meer geld uit kunt halen, zoals onroerend goed, juwelen of edelmetalen. Het is voor de Weegschaal belangrijk als er iemand is, waar deze een krachtige band mee heeft. Heb je zo’n relatie, dan zullen er deze maand betere resultaten zijn, dan als je die niet hebt. Een goede relatie biedt mentale waardoor je lekkerder in je vel zit. Je voelt je dan vertrouwd en kunt betere beslissingen nemen en nieuwe mogelijkheden afdwingen. Het is erg belangrijk communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en ook dat zal wel lukken door gunstige planetaire energieën. Bedenk dat je privéleven hieraan gerelateerd is. Heb je veel vrienden en andere sociale contacten, dan zal je communicatief lekker in je vel zitten. Je kunt je dan beter op zakelijk gebied ontwikkelen. Vooral de 1ste week is belangrijk om je sociale leven onder de loep te nemen. Mocht je merken dat deze goed is, dan is er niets aan de hand. Zo niet, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je zult er verbaasd over zijn hoeveel sociale contacten je de eerste dagen van deze maand op kunt doen. Je leven kan zakelijk een verrassende wending nemen en veel goeds bieden. De periode van de 8ste tot de 11de kun je je minder prettig voelen. Je hebt het idee dat je stilstaat en niet goed ontwikkeld. Er wordt aangeraden hier met collega’s of vertrouwde mensen over te spreken. Tracht dit gevoel voor de 15de op te lossen, omdat er anders grotere problemen uit voort kunnen komen. Over het algemeen zal dit lukken en zal de maand goed verlopen. Let vanaf de 24ste op dat je fysiek moe kunt zijn. Het zal belangrijk zijn voldoende te slapen en gezond te eten en ook om stress te vermijden. Je moet t/m de 27ste hard werken en dat kan dus wel eens problemen geven. Daarna zal je meer rust kunnen vinden en doe je er verstandig aan hiervan te genieten en je niet schuldig te voelen als je even iets minder doet.

Mentale en fysieke gezondheid
Voor de Weegschaal komt er een maand aan, waarbij stress de gezondheid beïnvloedt. Hoe hectischer je levensstijl, hoe meer stress je kunt ervaren. Hoe meer stress je ervaart, hoe minder gezond je kunt zijn. Er wordt aangeraden wat meer rust en ontspanning in te bouwen. Denk er eens over na hoe je dit kunt bewerkstelligen, maar kies dan wel iets uit wat echt bij je past. Neem zoveel mogelijk je eigen besluiten en niet naar dat wat anderen goed voor je vinden. Het zal een maand worden, waarin je met uitdagingen te maken krijgt, waar je zeker niet voor uit de weg moet gaan. Januari zal dus een actieve maand worden. Ga je hier moedig mee om, dan zal je merken dat het een prima maand wordt. Het begin van het jaar zal je wel minder actief ingaan. Je kunt je minder fit voelen, maar dan is het juist fijn om er even uit te gaan. Een lekkere wandeling of een fietstochtje zal je zeer goed doen. Doordat je fysiek niet altijd even vitaal bent, is het belangrijk wat vaker te wandelen of de fiets naar het werk te nemen. In het midden van de maand is het verstandig om je voedingspatroon onder de loep te nemen. Je bent iemand die er van houdt om van het leven te genieten. Na de 20ste zal romantiek een zeer gunstige uitwerking op je gezondheid hebben, waarbij je lekker in je vel kunt zitten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.