Maandhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Augustus 2019

 

Overzicht voor de Weegschaal
Mercurius beweegt het 1ste deel van de maand in de sensitieve Kreeft en dit zorgt dat de Weegschaal op zoek is naar zichzelf, maar ook naar mensen in zijn leven. Daarnaast zal de energie ervoor zorgen dat je veel tijd aan huidige vrienden of een liefdespartner kunt geven. De 1ste week is dan ook zeker niet verkeerd en zal veel goede gevoelens geven. Niet alleen op dit gebied is er goede energie, ook in je carrière heb je behoefte om te ontplooien. Let op dat de energie intens is, omdat er meer planeten zijn, die invloed uitoefenen. Daardoor komt er veel op je af en is het geen goede tijd om te langzaam te doen. Wees efficiënt en adequaat bij alles wat je doet. Over het algemeen zal de positieve energie van de hele maand zorgen voor prima kansen en mogelijkheden. Het is jouw leven en daar heb je controle over. Persoonlijk zal je het ook erg naar je zin hebben, waardoor je dit zeker uitstraalt. De 2de week kan je dan prima ingaan. Mensen willen met je afspreken en leuke dingen doen. Voor de liefde kan er veel ruimte zijn. Het is een prima tijd om van de zon en natuur te houden en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Vanaf de 11de zal Jupiter nog actiever worden en dit geeft intense emoties. Je kunt wel eens het gevoel hebben dat je de afgelopen tijd teveel kansen hebt laten liggen. Misschien alsnog kansen aangrijpen. Die kans zal je zeker nog wel krijgen, alhoewel je dagelijkse routines veel tijd in beslag nemen. Let op problemen die weer terugkomen. Deze heb je waarschijnlijk niet goed aangepakt en kunnen voor nog meer obstakels zorgen. Je bent sterk genoeg om hier alsnog iets mee te doen. De 11de t/m de 14de kan sowieso een intense periode worden door de eigenzinnige Uranus die de neiging geeft destructief in het leven te roeren. Bied weerstand en zorg dat je verandering aanbrengt, maar niet alle schepen achter je verbrandt. De Volle Maan biedt veel intellectuele krachten, waardoor je de 15de t/m de 17de goed weet wat je wilt en veel zelfvertrouwen hebt. Vanaf de 23ste zal de Zon in de praktische Maagd reizen. Je bent erg nuchter en er wordt aangeraden bureauwerk af te ronden en andere dingen met intellect af te handelen. Je bent verantwoordelijk bezig. Pas de 25ste t/m de 27ste op dat je een sterk innerlijk stemmetje ervaart, die boodschappen doorgeeft. Luister ernaar en volg ze op als je merkt dat ze goed aanvoelen. Je sluit de maand goed af door een verlichtende driehoek van de Zon en Uranus. Deze zorgt voor zelfontdekking door middel van voorspellende dromen die jou de weg wijzen.

Liefde en relaties
Heb je een vaste relatie dan vind je het belangrijk niet alleen liefde te voelen, maar wil je ook dat jullie vrienden zijn. Er is een krachtige kosmische energie in je sector van vriendschappen. Daardoor kunnen deze de romantiek overrulen, maar kan het ook zijn dat jijzelf vriendschap belangrijker vindt. Je wilt samen leuke dingen doen en genieten van activiteiten die jullie beiden leuk vinden. Waar je ook bent en wat je ook doet, je wilt verbondenheid voelen. Je vindt het erg belangrijk zorgen achter je te laten en te lachen en vooral op een leuke en toch intellectuele manier met elkaar verbonden te zijn. Communicatie is erg belangrijk, waardoor je geregeld een goed gesprek wilt voeren over dingen die je bezighouden. Het zal een maand worden waarin vriendschap belangrijk is, maar je ook zeker de liefde kunt voelen. Mensen die een minder goede relatie hebben, zullen zich afvragen hoe ze wat meer sjeu in hun relatie kunnen brengen. Je zult soms maatregelen moeten nemen, maar ook water bij de wijn kunnen doen, door jezelf kwetsbaarder op te stellen. Let aan het eind van de maand op een heftige planetaire invloed die storing in een relatie kan brengen. Naast een relatie zal je betrokken worden bij sociale activiteiten en is het een prima periode om je sociale netwerk te vergroten. Het liefst doe je dit samen met je partner omdat je iemand bent die de eenheid wil bewaren. Let op dat je wisselvallig kunt zijn. Soms ben je vrolijk en open en wil je leuke dingen doen, maar soms ben je gesloten en trek je je helemaal terug met een passieve hobby. Je partner zal geduld moeten hebben. Ben je single, dan zal je ook wisselvallig zijn. Het ene moment lijk je de liefde vol in te gaan, terwijl je een ander moment juist achteruit gaat en nergens zin in hebt. Je voelt je wel eens moedeloos als je iemand heel erg leuk vindt en je een ander moment het gevoel hebt dat het gevoel weer weg is. Je gaat van het ene gevoel naar het andere en kan moeilijk controle houden. Singles kunnen de liefde op religieuze of spirituele plaatsen vinden. In het algemeen zal je deze maand niet gecontroleerd en gecommandeerd willen worden en vind je het belangrijk dat er respect is tussen jou en anderen. Dat zal soms wel eens wat moeilijk zijn.

Carrière en zakelijkheden
Het is een uitstekende maand om op zakelijk gebied het een en ander te bereiken. Je kunt veel dingen oplossen en bent een prima onderhandelaar. Je durft het aan om je mening te geven en zal er niet voor terugdeinzen om een fikse discussie aan te gaan, tenzij mensen jou willen domineren. Je kunt dan wel eens achteruitgaan en vindt het deze maand dan erg vervelend als mensen op een respectloze manier met je omgaan of jou willen vertellen wat je moet doen. Over het algemeen ben je in je carrière hard aan het werk en kun je op een enthousiaste manier met je taken omgaan. Het kan een prima maand zijn om leidinggevenden te imponeren of om jezelf beter te profileren om misschien wel een promotie af te dwingen of zelfs een nieuwe baas te krijgen. Let op met mensen van het andere geslacht. Er kunnen namelijk situaties zijn, waarin werk en plezier teveel door elkaar heen worden gehaald. Tracht dit te controleren. Ben jezelf leidinggevende dan is het deze maand extra belangrijk dat je grenzen durft aan te geven. Je hoeft mensen heus niet te imponeren, maar kunt wijzen op geldende normen en waarden, die er afgesproken zijn. Heb je een eigen bedrijf dan moet je voorzichtig zijn met dat wat je uitgeeft. Je hebt de neiging om teveel uit te geven aan zakelijke diners, geschenken aan klanten of andere dingen die niet altijd even hard nodig zijn. Natuurlijk is het een goede reclame, maar niet als dit relatief teveel geld is en je er te weinig voor terugkrijgt. Beter kun je geld uitgeven aan zaken die werkelijk van belang zijn om jezelf te ontplooien. Je zult moeten kijken of je jezelf niet effectiever en goedkoper kunt profileren. Ook is het belangrijk te analyseren of je bedrijf de juiste richting in is geslagen en wat je er eventueel aan kunt veranderen om je te ontwikkelen. Financieel zal je dus erg op moeten letten wat je uitgeeft. Je moet steeds goed nadenken wat je wilt uitgeven en waarom je dat wilt doen. Het zal een maand zijn waarin je beter een spaarpotje kunt aanleggen of vergroten, omdat je deze misschien later nog wel nodig zal kunnen hebben als het allemaal wat moeilijker kan gaan.

Mentale en fysieke gezondheid
Vrienden en relaties zijn deze maand erg belangrijk. Hoe beter jouw vriendschappen zijn en hoe meer liefde je ontvangt hoe lekkerder jij in je vel zit. Je bent mentaal zeer sterk en dit zal je fysiek ook veel kracht bieden. Andersom kun je mentaal in de problemen komen als je te weinig mensen om je heen hebt, die jou ondersteunen. Met name de laatste week van de maand moet je opletten, omdat storende planetaire energieën jou kunnen raken, waardoor je gezondheid onder druk komt te staan. Met name zwangere vrouwen, jongere kinderen en oudere mensen dienen dan erg op te letten wat ze eten. Ze moeten vooral niet ongezond leven. In het algemeen zijn alcohol en sigaretten besluiten nemen om je leven te gaan beteren. Let verder op dat je negatieve plekken of mensen mijdt. Vooral mensen die niet lekker in hun vel zitten, moeten hierop letten, omdat de zich dan mee kunnen laten slepen. Ouderen kunnen vocht vast houden en vooral in de benen en enkels. Tracht voldoende te bewegen, omdat je er dan minder last van hebt. Mensen die lekker in hun vel zitten en verantwoord leven, hebben over het algemeen een goede maand voor de boeg. Toch moet je wel blijven zorgen voor evenwichtige en gezonde voeding en voldoende sport en beweging, maar ook om schadelijke gewoonten af te leren. Je vindt het moeilijk suikerproducten te mijden. Deze kunnen niet alleen in vet omgezet worden, maar ook allergische reacties geven, die je gezondheid kunnen verstoren. Wen deze dus af.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Augustus is een dynamische maand met krachtige energieën. Dit lijkt onder andere te komen door de Zon in de Leeuw, die veel goeds met zich meebrengt. We moeten in de gaten houden dat er veel kracht vanuit Jupiter, in de Boogschutter, komt. Niet iedereen zal van deze energie gecharmeerd zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die liever relaxt in het leven staan en onrustig worden door de sterke kracht die er heerst. Zij zullen behoudend en soms heel star in het leven staan. Ze kunnen moeilijk accepteren dat er mensen zijn, die uit andere culturen komen of op een geheel andere wijze in het leven staan. Mensen kunnen een sterk verlangen hebben naar vrijheid, maar moeten dan wel zorgen dat ze open staan voor personen met andere denkbeelden. Er zijn mensen die zich willen ontwikkelen en dan recht tegenover conservatieve mensen komen te staan. Dit kan erg veel conflicten en andere problemen geven. Venus kan positieve energie leveren, waardoor de meesten in staat zijn op een gezellige wijze met elkaar om te gaan. Er is empathie en sympathie, maar een enkeling verstoort dit door deviant gedrag. Pas dus op.

Emotioneel gezien, zullen mensen actief zijn en is er een sterk verlangen naar romantiek. Venus en de Leeuw zorgen dat veel mensen te ondernemend zijn. Er zijn mensen die dan dominant kunnen worden, terwijl anderen juist te bescheiden zijn. In beide gevallen doe je er goed aan dit te onderdrukken. Het zal niet leuk zijn om overheerst te worden, maar ook niet om zelf te overheersen. De verbinding tussen Venus en Jupiter zal echter al snel in de maand voor evenwicht zorgen. Venus biedt liefde en Jupiter zorgt voor overdaad, maar aan de andere juist voor tempering van emoties. Mensen die merken dat ze te explosief en intens in de relatie reageren, moeten zorgen dat ze hun temperament onderdrukken. Merk je dat je partner jou onderdrukt, dan wordt aangeraden hier duidelijke stappen in te ondernemen. In beide gevallen is het belangrijk evenwicht te vinden. Het is een prima maand om te reizen, maar houd in de gaten dat er vuurhaarden in de wereld zijn. Het is dan ook minder verstandig om er alleen op uit te trekken of naar onherbergzame gebieden te gaan. Mars laat zijn invloed gelden, waardoor singles geregeld intense emoties ervaren. Zij willen passie en hebben een sterke drang om hun leven met iemand te delen. Het is een periode van beminnen, maar ook om bemind te worden. Heb je een relatie, dan moet je wel opletten dat je niet te verstikkend bent. Die neiging kunnen sommigen hebben. Het is prettig om passioneel te zijn, maar niet als je dit teveel doet. Dat geeft alleen maar problemen en het is niet eerlijk naar een partner. Is je partner te intens, dan wordt aangeraden dit wel te bespreken. Overigens biedt Saturnus positieve energie, waardoor de meesten in staat zijn relaxt met elkaar te zijn.

Augustus zal ook een maand zijn, waarin je plannen voor de komende tijd kunt maken. Dit kan gaan om verdieping van een relatie, promotie, opzetten van een bedrijf of andere ontwikkelingen om er beter voor te staan. Er zijn echter mensen die de kosmische energie gebruiken om juist achteruit te gaan en lui te worden. Merk je dit aan jezelf geef hier niet aan toe en zorg dat je geïnspireerd blijft en actie onderneemt. Is dit lastig, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je eerst op te laden door een vakantie te nemen. Mercurius kan veel energie geven om met elkaar te communiceren. Mensen hebben minder neiging om elkaar te overtuigen. Dit geldt zowel voor je privéleven, de liefde als in je zakelijke leven. Welke meningen en ideeën mensen ook hebben, de meesten zullen in staat zijn respect te hebben. Kom je mensen tegen die dit niet hebben, dan wordt aangeraden deze mensen te mijden. De energie kan ervoor zorgen dat je in je werk prima kunt functioneren en er een krachtige versterking van intellectuele en inzichtelijke eigenschappen is. De meeste tekens zullen dan ook creatief zijn en op een originele wijze bezig zijn om zich te ontplooien. Je moet wel opletten dat je niet te snel gaat en moet er rekening mee houden dat je in augustus prima met van alles kunt starten, maar dat je wel zorgt voor lange termijnplannen. Daarnaast moet je rekening houden dat niet alles waar je mee bezig bent werkelijk gaat lukken. Wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk dat er vanzelf weer kansen komen.