Maandhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Oktober 2019

 

Algemeen
Mars komt de 3de in je teken binnen en zorgt voor verwarrende energie. Je hebt de neiging balans te zoeken, maar bent bezig met het afwegen van voor- en nadelen. Het zal belangrijk zijn te analyseren op welk gebied je dit moet doen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een financieel aspect of project, maar ook om andere zaken die je dwars zitten. Wat het ook is, het zal belangrijk zijn nu te handelen. Venus komt de 8ste de intense Schorpioen binnen. Daardoor moet je bekijken hoeveel tijd je aan dingen besteedt en hoeveel energie dit kost. Ook ben je vastberaden om veel geld te willen verdienen. Je zult merken dat je, als je aanpassingen aanbrengt, tijd overhoudt voor ontspanning en sociale contacten. Je hoeft niet altijd sociaal wenselijk te zijn en mag meer aan jezelf denken. Daarom zal de nadruk liggen op de vraag wie jij bent en hoe jij door anderen gezien wil worden. In contact met mensen zal je vooral werken aan je zelfbeeld en het vertrouwen. De 12de brengt de oppositie tussen Venus en Uranus uitdagende energie. Je kunt je afvragen of je de juiste dingen doet om lekker in het leven te staan. Je vraagt je af of mensen, die jou energie kosten, gelijk hebben. Er wordt aangeraden om deze te mijden en je te richten op mensen waar je energie van terugkrijgt. Let op dat Saturnus, die normaal je vitaliteit bepaalt, in oktober negatief is. Het is belangrijk om anderen om hulp te vragen en niet alles alleen te doen. De Zon, in de Schorpioen, kan jou vanaf de 23ste onder druk zetten je soms zelfs irritatie te geven, waardoor je niet altijd goed handelt. Daar tegenover staat Venus, die jou een beschermende en liefdevolle energie biedt, waardoor je sympathiek met dingen omgaat. Er zijn negatieve planetaire invloeden, maar zelfs deze kan jij positief omdraaien als jij je vaardigheden goed gebruikt en je een vertrouwen hebt om doelen in je leven te volbrengen. Je bent nu eenmaal een leider en als je je vertrouwen onder controle houdt zal je alles aan kunnen wat je wilt. Let op dat familieproblemen en je gezondheid je carrière domineren. Hoe effectiever je deze oplost hoe sterker je carrière is. Venus en Pluto kunnen zorgen dat je in staat bent dingen te veranderen en meer liefde aan anderen te laten zien.

Liefde en relaties
Het wordt een maand om alert te blijven op datgene wat je wilt, maar ook zeker op dat wat anderen willen. Geef jij liefde aan een ander dan zal je dat terugkrijgen, maar doe je dit niet, dan kun je ongeluk oproepen. Verder is het een maand om andere mensen waar je om geeft of van houdt extra in het zonnetje te zetten. Je zult hier veel goodwill mee kweken en dit zal je ongetwijfeld terugkrijgen. Venus geeft een goede motivatie aan de Weegschaal om liefde aandacht te geven. Omdat je echter ook iemand bent die luxe wil leven, zal Venus je prikkelen om met financiën en werk bezig te zijn. Je doet er goed aan om hier een balans in te vinden. Je bent deze maand zeer sociaal en het kan dus zeker een gunstige maand worden voor zowel gebonden mensen als singles. De kosmische energie zal jou in ieder geval flink ondersteunen. Je hebt dan ook een goed humeur en je weet ook prima hoe je mensen moet verwennen met woorden en daden. Overigens zal het 1ste deel van de maand al goed zijn, maar de periode na de Volle Maan wordt nog beter. In de relatie zal je in staat zijn om je partner te blijven boeien met mooie geschenken en lieve handelingen. Omdat ook andere tekens meestal goede energie ervaren, zal je ook veel liefde van je partner terugkrijgen. Er is dus over het algemeen een prima wisselwerking tussen jou en de ander, zelfs als jullie pas bij elkaar zijn of juist erg lang. Het wordt dus een topmaand, waarbij er veel liefde is en je soms het gevoel hebt dat je in een droom kunt leven. Mensen die een minder goede relatie hebben, kunnen door de positieve energie een stuk naar elkaar toegroeien. Voor singles is het ook een prima maand, waarin je veel beheersing van je emoties hebt. Daardoor ben je prima in staat liefde uit te stralen en mensen aan te trekken. Dit zal niet alleen gelden voor mensen waar je een relatie mee wilt, maar ook voor vriendschappen en familie. In de liefde zal je overigens speels zijn en hierdoor speelse en avontuurlijke mensen aantrekken. Vraag jezelf wel steeds af of iemand werkelijk bij je past of dat deze later minder interessant of juist te avontuurlijk zal zijn.

Carrière en zakelijkheden
Je kunt de 1ste dagen van de maand moeite hebben om je draai te vinden. Je voelt je op minder prettig en kunt daarom ook minder energie hebben. Er wordt aangeraden deze dagen goed te eten, voldoende te slapen en te zorgen dat je geregeld ontspant. Verder wordt aangeraden om zware vergaderingen of besprekingen af te zeggen en naar een ander moment te verplaatsen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het verstandig anderen op de hoogte te brengen dat jij je minder lekker voelt. Vanaf de 3de zal jij je weer een stuk beter voelen als gevolg van Mercurius die door de Schorpioen gaat reizen. Diezelfde dag zal Mars naar de Weegschaal gaan. Dit is dus een zeer intense energie, waarbij je fysiek erg sterk bent en ook mentaal veel aan kunt. Je kunt ook prima samenwerken, omdat je niet alleen zeer sympathiek met mensen omgaat, maar je ook weet waar je het over hebt. Mensen zullen jouw kennis dan ook zeker erg fijn en waardevol vinden. Ook op financieel gebied is er veel mogelijk, waardoor je hier gebruik van kunt maken. Je kunt deze 1ste week dan ook veel dingen doen, die je de rest van de maand kunt gebruiken om veel profijt van te hebben. Omdat Pluto ook zijn kracht op je af laat komen, ben je intuïtief erg sterk, waardoor aangeraden wordt om goed naar je gevoel te luisteren. Deze zal je de weg wijzen. De 8ste zal Venus zich bij Mercurius in de Weegschaal voegen. Dat betekent dat er ook op zakelijke en financieel gebied meer mogelijk wordt. Er wordt aangeraden deze maand te bekijken of je kunt investeren of beleggen. Er is veel geluk, dus kansen zijn er zeker. De 8ste t/m de 10de zijn werkrelaties erg belangrijk voor je carrière. Ben je eigenbaas dan doe je er goed aan mogelijkheden tot samenwerking te zoeken. Doe dit echter alleen als je weet dat deze mensen waardevol zijn. Van de 14de t/m de 21ste zullen de Zon en Pluto veel kracht bieden. Let op dat er veel energie is, waardoor positiviteit en negativiteit elkaar afwisselen. Merk je dat iets niet lukt, laat het dan even los en blijf niet eindeloos proberen. Mars geeft ook energie en deze geeft aan dat je alles, wat nu niet lukt, vanzelf later kan laten lukken. De 25ste en 26ste zijn geluksdagen, omdat Venus en Pluto een transformerende energie op je afsturen. Maak gebruik van deze energie, dwing je geluk af en neem meer risico. De rest van de maand zal je zeer goed functioneren en is er veel mogelijk, waardoor je de maand prima afsluit.

Mentale en fysieke gezondheid
De vooruitzichten voor oktober kunnen als positief gezien worden. Dit komt vooral doordat je lekker in je vel zit en je vertrouwen groeit. Je bent niet alleen mentaal aantrekkelijk, maar ook fysiek. Omdat er een krachtige energie hangt, is het een prima maand om te letten op je voedingspatroon en kun je er ook aanpassingen in aanbrengen. Je gezondheid zal hier extra door gestimuleerd worden. Ook is het een prima maand om te sporten, aan yoga te doen en leuke activiteiten te plannen. Eigenlijk is het enige minpunt dat je tegen kunt komen, je huid. Je kunt namelijk te maken krijgen met allergische reacties, waarbij het belangrijk is deze gelijk te behandelen. Zoek een specialist uit, zodat je op een goede manier geholpen kunt worden. Energetisch gezien zal je niveau hoog zijn, waardoor je een goede stofwisseling hebt. Je kunt soms best wat meer eten, omdat overtollige energie er redelijk makkelijk uitgewerkt wordt. Het wordt aangeraden niet stil te blijven zitten. Is er een dag dat je wat meer dan normaal eet, dan is het belangrijk om wat extra te sporten of meer te bewegen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.