Maandhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - September 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De maand start met kansen om je in je privéleven te ontplooien en veel te bereiken. Er zijn aanwijzingen dat het de 1ste dagen vooral belangrijk is om je op jezelf te concentreren. Je hebt de neiging om anderen voorop te stellen, maar vergeet jezelf niet. Ook heb je een sterke drang om teveel te werken en vergeet dan om te ontspannen en rust te vinden. Zorg ervoor dat je voldoende eet, pauzes benut en ook voldoende slaapt. Doe je dit, dan zal je deze maand veel goeds krijgen. Dit zal echter wel moeilijk zijn, omdat je nu eenmaal iemand bent die veel voor anderen overheeft. Je kunt daar veel energie aan besteden en zal niet altijd in staat zijn om grenzen te stellen. De 2de kunnen de emoties die de Volle Maan jou schenkt, dingen naar voren brengen, die je niet altijd even fijn vindt. Je kunt emoties voelen, die je weg wilt duwen. Er wordt aangeraden dit niet te doen en juist aan te geven wat je voelt. De spirituele energie is nu erg sterk en als je deze op de goede wijze gebruikt, zal je juist lekker in je vel zitten. Betrek dan wel anderen hierbij, omdat de energie dan nog sterker kan zijn. Vanaf de 5de ben je in staat om je gevoelens makkelijker te uiten als gevolg van Venus en Mars, die soms conflicteren. Daarnaast zal Mercurius naar je teken gaan. Venus en Mars gaan een machtsstrijd aan en daardoor kunnen er in relaties ook problemen ontstaan. Pas op dat je niet in een onnodig conflict komt en vooral niet met mensen waar je van houdt.

Komt er een probleem, dan zal deze moeilijk op te lossen zijn. Denk er over na en gebruik de energie van Mercurius om relaxt te blijven. Deze energie zal veel sympathie brengen, waardoor je gaandeweg de maand op romantisch gebied veel liefde en avontuur kunt delen. Gebonden mensen kunnen vanaf de 9de open staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden om samen met een partner het leven mooi te maken. Singles kunnen openstaan voor nieuwe mensen en wellicht zit daar iemand bij waar je een liefdesrelatie mee wilt opstarten. Rond de 14de zal je klaar staan om je te richten op datgene wat niet zo goed gaat in intieme relaties. Wees deze periode vooral eerlijk, omdat je hier het meeste baat bij hebt. Zijn er tegengestelde meningen met geliefden, vrienden of collega’s, dan wordt aangeraden om soms te accepteren dat iemand dingen anders beschouwt, dan jij dat doet. De periode van de Nieuwe Maan is je energielevel erg hoog en kan je deze in principe gebruiken om problemen op te lossen, maar ook wel om problemen te maken. Wees hier dus alert op. Mercurius, in jouw teken, zal rond de 20ste een vierkant vormen met Pluto in de dubbelzinnige Steenbok. Verbaal kunnen er dan wat dingen minder goed gaan, let dus op je woorden en sluit compromissen als jij en iemand anders het niet eens zijn over iets belangrijks. Vanaf de 22ste zal er een prima periode aankomen als gevolg van de Zon, die naar jouw teken reist. Je krijgt veel energie en kan deze gebruiken om zelf balans te vinden en om zowel in je privéleven als in je carrière de juiste dingen te doen om je leven gunstig tegemoet te kunnen zien.

Liefde en relaties
Ondanks dat er wordt voorspeld dat het een prima maand voor de liefde is, zal je het een en ander moeten overwinnen. Er zijn aanwijzingen van frustratie en wrok in een relatie. Je zult bepaalde zaken moeten veranderen, omdat je anders de situatie erger maakt. Een geliefde kan namelijk veel van je eisen en het is aan jou om te bepalen waaraan je wel of geen gehoor geeft. Laat niet met je sollen, maar wees ook empathisch naar de gevoelens van je partner. Over het algemeen zal september dan prima uitpakken en kun je vanzelf romantiek en intieme situaties tegemoetzien. Singles doen er goed aan om er geregeld op uit te trekken. Met name uitjes, zoals het theater, de film of andere culturele activiteiten zullen de juiste mensen opleveren. Bij het zoeken naar een nieuwe partner zullen vooral vuurtekens je flink bekoren. De Schorpioen, Steenbok en Maagd kun je beter mijden, althans als het om liefde gaat. In het algemeen ben je gastvrij en kun je mensen liefde en vriendschap bieden. Je hebt de neiging om geregeld met een verandering bezig te zijn, zoals verhuizen of het plannen van allerlei activiteiten. Let op dat het contact met familie en je gezin belangrijk zijn. Geef hen de aandacht die ze nodig hebben. Heb je kinderen dan is het verstandig geld voor ze achter de hand te houden. Een waarschuwing wordt gegeven op gebied van erotiek. Er wordt aangeraden jezelf te controleren en niet te vaak over grenzen te gaan. Voor vrouwen kunnen er problemen zijn. Je partner kan kritiek op je hebben, waar jij moeite mee hebt. Vertrouw op jezelf en blijf stevig in je schoenen staan door je eigen activiteiten te plannen. Je wordt daar sterker door en je partner zal vanzelf aan je wennen. De man zal een heer zijn en veel warmte en sympathie uitstralen. Je bent liefdevol en kunt mensen het idee geven dat je er voor ze bent. Je bent dan ook zeer empathisch. De krachtige Uranus in je sector van partners geeft deze maand wel veranderingen. Ben je gebonden, dan zijn er spannende activiteiten op erotisch gebied mogelijk. Ben je single, dan ben je sensueel en aantrekkelijk voor anderen. Neem niet teveel het heft in handen, omdat mensen dan achteruit gaan. Het is in ieder geval voor de meeste Weegschalen een maand, waarin de drang naar seks aanwezig is. Aan het begin van de maand zijn er grensoverschrijdende uitdagingen. Je moet kiezen tussen duurzaamheid en spanning. De Maan kan deze maand geregeld romantische energie bieden, waardoor niet alleen seks, maar ook liefde belangrijk zal zijn. Het midden van de maand ben je erotisch ingesteld en onweerstaanbaar. Je bent dromerig en smacht naar seks. Heb je een partner, dan biedt dit onvergetelijke seks. Rond de 3de en rond de 17de zal de maand wel een storende werking hebben, waarbij liefde en intimiteit negatief kunnen veranderen. Merk je dit, doe dan geen dingen die het erger maken.

Werk en financiën
Net als de laatste dagen van de vorige maand, moet je nu vooral op financieel gebied alert zijn dat je niet teveel geld uitgeeft. Mensen met een eigen bedrijf kunnen altijd nog wat onverwachte dingen mee gaan maken. Werk je voor een baas, dan kan je moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Bedenk dat het vooral jouw eigen handelingen zijn, die hiervoor zorgen. Hoeveel je ook verdient, tracht niet teveel uit te geven en pas vooral op met leningen en een hypotheek. Mensen die een nieuwe baan ambiëren, kunnen hier ook nu nog steeds kans op maken. Ben je werkeloos, dan doe je er goed aan om actief bezig te zijn. Doe je dit niet, dan zal het lastig worden, maar ben je wel actief, dan heb je veel mogelijkheden. Er kunnen problemen zijn als het gaat om samenwerking met collega’s en omgang met leidinggevenden. Dit heeft op zich weinig met jou te maken, maar meer met mensen die conflicten en andere problemen met elkaar hebben. Je zult het erg moeilijk vinden hier een weg in te vinden. Je doet er goed aan om er in ieder geval niet aan mee te doen en neutraal te blijven. Na de 5de kan er een gunstige mogelijkheid zijn, waarbij leidinggevenden of zakelijke contacten je verantwoordelijke projecten of taken toevertrouwen. Dit zal niet alleen een erkenning voor je zijn, maar ook financieel biedt dit veel kansen. Let op dat er problemen kunnen ontstaan door onverwachte werkzaamheden of conflicten met collega’s of zakelijke contacten. Tracht jezelf te beheersen en voorkom dat je te teleurgesteld raakt als vertrouwde mensen iets doen wat jou kan raken. Houd altijd in gedachten dat alles vanzelf wel weer op zijn pootjes terecht komt. Financieel zal het een prima maand zijn, maar je moet wel steeds analyseren en advies inwinnen. Vooral bij contracten die getekend dienen te worden of als er bepaalde beslissingen genomen moeten worden. Vrouw zullen deze maand naar volledige vrijheid en vooral eigen beslissingen verlangen. Je bent creatief en hebt leuke ideeën, die je na de 5de uit kunt voeren. Let op dat er ook momenten zijn dat je met verveling te maken krijgt. Vooral de eerste 4 dagen zal je veel routinematige taken krijgen. Ondanks dat er financieel veel goeds op je af komt, is het belangrijk dat je niet teveel uitgeeft. Je hebt die neiging wel en je kunt jezelf dan in de problemen brengen. Voor mannen is het een prima periode voor investeringen, maar je moet wel rationeel blijven. Soms kunnen zijn teveel risico nemen en dingen doen, die averechts kunnen werken. Er wordt aangeraden je te verwennen met mooie kleding en om je uiterlijk te veranderen. Dit zal je zakelijk een prima stimulans geven en meer zekerheid bieden. In het algemeen wordt het zeker een prima maand om veel goeds te bereiken.

Mentale en fysieke gezondheid (met een herhaalde waarschuwing voor alle tekens)
Er zijn flink wat beschermende planeten, die zorgen dat mensen kracht ondervinden om sterk in het leven te staan en bedreigingen het hoofd te bieden. Let echter op dat we te maken krijgen met bepaalde planeten die zorgen voor opstand en conflictueuze energieën. Daardoor zijn er zeker waarschuwingen te plaatsen. Er zijn grote tegenstellingen tussen mensen die verantwoord in het leven staan en mensen die gangbare normen en waarden overtreden. De schaduwplaneet Rahu zal nog krachtig doorwerken en met een aantal krachtpatsers aan zijn zijde zal deze erg veel invloed hebben op wetenschappers, politici en andere gezagsdragers. Daardoor zal september een maand zijn, waarin mensen actief en inventief op zoek zijn naar mogelijkheden om het coronavirus aan te pakken. De Zon zal vooral de 1ste drie weken kracht bieden en gezamenlijk met planeten in aardetekens bescherming bieden. De Volle Maan kan echter de 1ste week voor grote problemen zorgen, omdat ziektes meer kans hebben zich te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor corona, maar ook voor andere ziektes die zich kunnen openbaren. Ik gaf al eerder aan dat het coronavirus halverwege september sterker zal worden als Jupiter uit de retrograde beweging gaat. Dat wordt er daarna niet beter op, omdat Saturnus eind september en Pluto begin oktober ook uit deze retrograde beweging gaan. Blijf dus oppassen mensen! Je hebt het volste recht om een eigen mening over het coronavirus te hebben, maar laat wel iedereen in zijn of haar waarde. Ook anderen mogen denken en voelen wat ze willen. Opstandigheid zal deze periode een grote rol spelen.

De Weegschaal kan deze periode last hebben van de ogen en huid. Het is belangrijk dit te laten checken. Het kan te maken hebben met allergische reacties, waardoor de ogen en huid ontstoken kunnen zijn. Er wordt daarom aangeraden niet teveel de zon meer in te gaan en geen zonnebank te gebruiken. Er bestaat dan kans op ernstige huidproblemen en zelfs huidkanker. Zenuwen kunnen opspelen, waardoor het aan te raden is goed te slapen en gezond te eten. Gebruik vlak voor het slapen geen computer of tablet. Vrouwen kunnen last van chronische aandoeningen hebben. Vrouwen met wisselende contacten dienen veilig te vrijen, omdat er kans op een SOA is. Voor mannen wordt aangeraden meer te sporten. Het zal je versterken en zorgen dat niet alleen je lichaam krachtiger wordt, maar je ook meer weerstand krijgt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Tot de 22ste biedt de Zon in de Maagd een krachtige herstellende energie op zakelijk en financieel gebied. Orde en regelmaat zijn belangrijk, waarbij Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus, in een aardeteken, voor ondersteuning zorgen. De 2de brengt de krachtige Volle Maan in Vissen een langzamere stofwisseling en je moet dan ook alert blijven. Dat is in deze coronatijd belangrijker dan gewoonlijk. Zelfs de kleinste ongemakken of ziektes kunnen nu de fysieke weerstand verlagen. Wonden zullen moeilijk genezen en ons bloedsysteem kan verstoord raken, waardoor we eerder ziek worden. Ook is er een grotere kans op een slecht humeur bij mensen. Voordeel is dat we empathisch zijn, waardoor we in sociale contacten geregeld in staat zijn anderen te helpen. Mensen die minder lekker in hun vel zitten, kunnen hun heil zoeken bij genotsmiddelen zoals drugs en alcohol. Anderen kunnen zich meer richten op snacks, snoep en andere ongezonde producten. Tracht dit onder controle te houden en zorg dat je juiste keuzes maakt. Onthoud vooral dat je lichaam deze 1ste week erg gevoelig is en dat alles wat er gebeurt invloed op je zal hebben. Verslavende producten hebben een sterker effect en kunnen grote problemen geven. Het 1ste deel van de maand zal Mercurius, in de Maagd, een driehoek vormen met Pluto in de Steenbok. De Zon staat tegenover de Maan. Daardoor kunnen verantwoord levende mensen over het algemeen prima energie tegemoet zien. Neem je levensstijl onder de loep en tracht positieve verandering te behalen.

Venus in de Kreeft geeft sympathie en is t/m het eind van de maand gericht op romantiek en erotiek, terwijl Mars, in de Ram, voor dynamiek en passie zorgt. Venus staat de 2de tegenover Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen nuchter zijn en minder met romantiek en relaties bezig zijn. Voordeel is dat je verantwoorde keuzes maakt. De Zon vormt een driehoek met Uranus in de Stier. Pas op dat Uranus opstandig maakt en bestaande routines in de war raken. Ben jij opstandig, toom dit dan zo mogelijk in. De 3de t/m 5de speelt Mercurius een sterke rol als deze een driehoek vormt met Saturnus in de Steenbok. De 5de reist Mercurius naar de Weegschaal, wat gunstig is voor relaties. Ook Venus, die de 6de de Leeuw in gaat, is gunstig voor mensen, maar Mars in Ram brengt intense, niet altijd positieve emoties. Positief is dat men vaak goed met elkaar omgaat. Het is op individueel niveau een tijd van ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden. Problemen of conflicten kunnen makkelijk opgelost worden. De 9de vormt de Zon, in de Maagd, een driehoek met Jupiter, in de Steenbok, en reist Mars tot half november retrograde in de Ram. Venus en Mars gaan niet sympathiek met elkaar om, let dus op wisselvalligheid. Bijzonder is de tijd als de Zon in de Maagd tegenover Neptunus in de Vissen staat. Vooral de 11de moet je dan oppassen dat ratio en fantasie conflicteren. De 13de gaat Jupiter direct de Steenbok in en dit brengt zelfdiscipline aan mensen. Je kunt de rest van de maand makkelijker doelen behalen en het fysieke gestel versterken. Mensen die impulsief en explosief zijn, moeten trachten zelfbeheersing te houden.

De 14de vormt de Zon een driehoek met Pluto in de Steenbok en Venus de 15de een vierkant met Uranus. Dit vuur, in combinatie met aarde, geeft mensen de kracht passioneel te zijn, maar wel op een nuchtere en ordelijke wijze. Mensen die van zichzelf nuchter zijn, zullen vuur in hun handelen laten zien, terwijl passionele mensen juist rust ervaren. De periode van de 17de is speciaal, omdat Mercurius in Weegschaal een vierkant vormt met Jupiter, terwijl de Nieuwe Maan in de Maagd verschijnt. Mensen zijn nu erg alert en intuïtief en kunnen analytisch bezig zijn om mensen en situaties te begrijpen. De 21ste vormt Mercurius in de Weegschaal een vierkant met Pluto in de Steenbok. Diezelfde periode zal de Zon tussen de Maagd en Weegschaal problemen geven. Gelukkig biedt Venus liefdevolle energie, waardoor mensen in staat zijn het een en ander met de mantel der liefde te bedekken. De 23ste vormt Mercurius een vierkant met Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen zakelijk, ordelijk en stabiel zijn. De 24ste staat Mercurius tegenover Mars, waardoor mensen passioneler en minder ordelijk zijn. De 27ste gaat Mercurius de Schorpioen in en blijft daar tot 28 oktober. Die periode kan er een sterke mentale energie zijn en veel mensen zullen niet snel moe zijn. Geen obstakel zal groot genoeg zijn om niet te overwinnen. Het is een geweldige tijd voor passie en erotiek. In relaties genieten mensen van hun partner, maar zijn er ook verlangens naar anderen. Singles zullen geneigd zijn tot minder serieuze contacten. Het eind van de maand kent passie met Venus in de Leeuw, die een driehoek vormt met Mars in de Ram. Mensen zullen gericht zijn op erotiek en avontuur. Omdat Saturnus nu direct in de Steenbok beweegt en een vierkant met Mars vormt, is de energie op je carrière, ontwikkeling en zelfdiscipline gericht, maar ook zeker op je sociale leven vol avontuur en spanning. Je eindigt de maand dus zeer actief en mentaal sterk.