Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius beweegt t/m de 20ste voorwaarts in de Stier en biedt relaxte energie met veel mogelijkheid op ontspanning. Je kunt creatief zijn en je ook op andere wijzen prima uiten in hobbies, sport of andere dingen die je leuk vindt. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft niet bang te zijn om iets nieuws te proberen. Ook de Maan heeft een duidelijke invloed, waarbij de Volle Maan van de 6de in de Weegschaal een intense, maar stabiliserende kracht brengt. Daardoor vind je het erg fijn om met mensen om te gaan. Het is een prima tijd om huidige relaties te verbeteren en nieuwe mensen aan te trekken. Venus zal t/m de 10de zorgen dat je zintuigen erg alert zijn en je daardoor goed weet wat je kunt doen om je leven positief te houden en nieuwe mogelijkheden te creëren. De eerste week zal vooral in het teken staan van de Volle Maan. Hetgeen je zaait kan in de toekomst zeker geoogst worden. Goede beslissingen kunnen je veel goeds brengen, maar verkeerde beslissingen kunnen je op veel gebieden terugwerpen. Het zal een week worden, waarbij je veel nadenkt en zelfs kunt piekeren over dingen waar je mee bezig bent en de mensen waar je mee omgaat. Aangezien Weegschalen er bekend om staan niet altijd tot de juiste en directe beslissingen te komen, zal dit aan het begin van de maand dus wel eens voor verwarring en stress zorgen. Mocht je bedenken dat je de afgelopen periode niet altijd op de goede manier bezig bent geweest, dan is er nog niets aan de hand. Wanneer je vanaf nu wel zuiver en goed gaat handelen, zal je leven verrijkt worden en zullen beloningen snel op je pad komen. Zowel zakelijk, sociaal als met je gezondheid kun je beter in je vel zitten. Je kunt ook een zeer grote sprong maken als het gaat om zakelijke vooruitgang. Er is een krachtige energie beschikbaar, die er voor zorgt dat je kunt slagen in de dingen die je doet. Het is een belangrijk moment in je leven, waarbij je goed nadenkt over wat je wilt bereiken.

Vanaf de 8ste zal Jupiter sterke energie geven om te ontplooien en is er een sterke kracht om het een en ander op de juiste wijze te doen. Het is een prima tijd om nieuwe vrienden te maken en bestaande vriendschappen te versterken. De 11de zal Venus in het luchtteken Tweelingen binnenkomen. Hierdoor wordt je energie sterk en heb je behoefte er op uit te trekken en avontuur op te zoeken. Je bent minder selectief met wie je wel of niet omgaat en vindt het fijn met andersdenkende mensen om te gaan. Je kunt hiervan leren en vindt het fijn kennis te delen en misschien wel je eigen denkbeelden aan te passen. Deze periode leent zich er uitstekend voor over gevoelens en ideeën te spreken. Verder kun je in deze periode goed communiceren en kun je besluiten met een opleiding of cursus te beginnen. In de liefde kun je veel plezier hebben en bestaat de kans op een interessant reisje. Toch kun je, als je een relatie hebt, afstand van je partner nemen, omdat je ruimte nodig hebt. De momenten dat je tijd hebt, ben je gepassioneerd, waardoor jullie toch een goede en liefdevolle band hebben. Ben je single, dan ben je selectief en wil je alleen maar met iemand in zee gaan waar je een fysieke en mentale aantrekking bij voelt. Vanaf de 14de zal Mercurius energie bieden om je meer op serieuze zaken te richten, waarbij je goed moet concentreren om het een en ander in de juiste banen te leiden. Je vindt deze periode ontspanning en rust minder belangrijk dan zakelijkheden en carrière. Je bent bijna niet te stoppen als het gaat om dat wat je wilt en hebt een sterke behoefte om de kern van het leven te ontdekken. Je wilt onderzoeken en analyseren, maar bent allergisch voor oppervlakkigheden. Je vindt het in deze periode moeilijk om met mensen om te gaan die, in jouw ogen, dom of onnadenkend zijn. Kortom, je wilt in deze periode geen mentale energie verspillen aan dingen die niet belangrijk zijn en richt je alleen de dingen in je leven, waarvan je weet dat die je leven positief beïnvloeden. Let op dat dit niet alleen maar zakelijk is, maar ook sociaal.

Liefde, vrienden en familie zijn belangrijk. Vooral vanaf de 16de is belangrijk, omdat Pluto in Waterman intensieve energie biedt, die je kunt gebruiken voor veranderingen in je gezinsleven en familie. De 20ste zal de Nieuwe Maan in het vuurteken Ram een uitlijning vormen met de verduisterde Zon. Deze energie zal je vooral in de liefde veel energie brengen. Ben je single dan kun je een nieuwe relatie tegenkomen. Heb je een relatie, dan kun je deze verbeteren omdat je avontuurlijk en tegelijk liefdevol bent, waardoor jullie mooie momenten delen. In contact met anderen kun je overigens meer bemiddelend zijn. Dit kan zowel zakelijke als privé zijn, waarbij mensen gebruik maken van de neutrale manier hoe jij met problemen omgaat. Mensen zullen het fijn vinden je mening te horen. Omdat je niet iemand bent die stelling neemt, jaag je mensen niet tegen je in het harnas. Je bent in staat te bemiddelen en kunt mensen ertoe bewegen met compromissen te komen. In je eigen leven is deze periode zeer stabiel en kun je het evenwicht goed vinden en bewaren op zowel mentaal als fysiek gebied. De 20ste zal de Zon tevens een conjunctie vormen met Mercurius. Dit kan periode brengen van intense en gepassioneerde gevoelens en handelingen. Je hebt een sterke wil en richt je blik op de dingen die je voor ogen hebt. In de relatie heb je veel discipline en weet je de ander over het algemeen te boeien met je krachtige en tegelijk charmante persoonlijkheid. Niet alleen privé weet je deze te gebruiken. Zakelijk ben je in staat om van niets veel te maken. Het is een gunstige periode om veel te kunnen verdienen, maar ook om andere mensen te adviseren. Zo kunnen zij misschien wel goede vorderingen maken als ze bijvoorbeeld schulden hebben of andere verliesgevende zaken doen. Je komt in deze periode magnetisch en sensueel over, waardoor mensen over het algemeen wel doen wat je vraagt. Sociaal ben je erg sterk en kun je op vele gebieden iets bereiken. De laatste dagen van de week ben je minder serieus en richt jij je op zaken waar je kunt ontspannen. Je bent gericht op je privéleven en kunt op enthousiaste en optimistische manier de wereld inkijken. Je ideeën zijn innovatief en speels en je zult de maand op fijne wijze afronden.

Liefde en relaties
Gebonden mensen zullen een gezonde en levendige maand mee maken, waarbij er veel meer energie is dan de Weegschaal gewoonlijk heeft. Het zal een prima maand zijn om je liefdesleven een impuls te geven. De gehele maand zal deze energie aanwezig zijn, maar het eerste deel toch wel het sterkst. Met name mensen, die een partner hebben die naast liefde ook morele en praktische steun geeft, zullen dit ook op erotisch gebied voelen. Je libido is deze periode zeer hoog en je bent zeker in voor spannende spelletjes en erotische verrassingen. Geeft je partner je onvoldoende liefde dan wordt aangeraden deze aan te moedigen om het weer een stuk spannender te maken. Je hebt nog wel eens de neiging om in dit geval juist neerbuigend te doen en onaardige dingen te zeggen, maar het is verstandiger behulpzaam te zijn en voldoende liefde te geven om de ander te motiveren en te enthousiasmeren. De vooruitzichten zijn dan zeer goed te noemen, waarbij het je waarschijnlijk wel zal lukken om je partner extra energie te geven. Ben je single, dan zal je erg veel energie ervaren, maar kun je deze ook zeker naar anderen uitstralen. Daardoor kunnen er zeker nieuwe mogelijkheden zijn om een nieuwe relatie te starten. Je wordt aangetrokken tot avontuurlijke personen die net als jij van risico’s houden en lekker zorgeloos door het leven gaan. Er wordt echter aangeraden om je niet anders voor te doen dan wie je bent. Trek dus mensen aan die vallen op wie jij werkelijk bent en niet op iemand die je pretendeert te zijn. Een relatie kan anders in het begin erg leuk zijn met veel spannende hoogtepunten. Ben je echter een tijdje verder en is de eerste spanning er vanaf dan blijkt pas of jullie echt bij elkaar passen. Overdrijf niet teveel om een potentiële partner aan te trekken. Laat mensen van je houden om wie je bent. In het algemeen zal het leven van de Weegschaal er in april florissant uitzien, waarbij er veel ruimte is voor liefde en romantiek. Mensen die gescheiden zijn, zullen een nieuwe kans kunnen krijgen en mensen met een minder goede relatie, kunnen verbeteringen tegemoet zien. Mensen met een kinderwens hebben meer kans omdat de energie er heel goed voorstaat. Doordat je gezondheid goed is, zal je ook in staat zijn veel leuke activiteiten te plannen, waardoor mensen ook graag met je omgaan.

Werk en financiën
Normaal gesproken werken Weegschalen graag samen en vinden ze het eigenlijk niet erg fijn vinden als er strijd is of als er conflicten zijn. In april hangt er echter een bijzondere energie en vind je het prettig om de competitie aan te gaan. Je kunt er zelfs van groeien als er concurrenten zijn. Het zal dan ook een maand worden, waarin je in staat bent vol enthousiasme de strijd aan te gaan. Dit kan gaan om zakelijke aspecten, waarbij je goed in staat bent om juiste keuzes te maken. Het kan echter ook gaan over sociale aspecten, waarbij je anderen af kunt troeven door hard te werken en vooral adequaat en efficiënt bezig te zijn. Toch kan het ook wel een moeilijke maand worden, doordat er onenigheid kan zijn, die te maken heeft met zakelijke middelen en financiën. Je zult alle zeilen bij dienen te zetten om tot juiste oplossingen te komen. Je zult merken dat de ideeën die je hierover hebt het eerste deel van de maand zullen ontstaan, maar dat je pas het tweede deel daar de resultaten van terug kunt zien. Je doet er goed aan om vooral je sympathieke en empathische vermogens aan te roepen om ook daadwerkelijk tot oplossingen te komen. Mensen die al een tijdje rondlopen met het idee een nieuwe carrière op te starten, zullen in deze maand goede kansen krijgen. Daardoor is de kans groot dat dit daadwerkelijk gebeurt of de eerste verkennende gesprekken plaatsvinden. Mensen die een eigen bedrijf ambiëren, kunnen daar deze maand ook een goede energie bij ervaren. Op gebied van financiën zal er na de 15de een krachtige energie optreden. Wil je een lening aanvragen of investering doen dan is het een prima moment. De energie zal je vasthoudend en krachtig maken, waardoor er goede mogelijkheden kunnen zijn. Heb je hier zakelijke gesprekken over, zorg dan wel dat je kunt laten zien waar je het over hebt en wat je tot nu toe gedaan hebt. In het geval van andere inkomsten zal er echter niet altijd veel mogelijk zijn. Je inkomen zal niet naar beneden gaan, maar ook zeker niet verbeteren. Wil je de komende periode meer verdienen dan zal je een strategie moeten bedenken en dan het liefst in het eerste deel, omdat de meeste kans dan het beste is.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. Weegschalen zijn elegante mensen en vallen vaak op door hun vriendelijke voorkomen. Fysiek gezien moet je opletten dat je niet teveel vet en suiker gebruikt, omdat je nieren kwetsbaar zijn. Je doet er goed aan voldoende water te drinken en zaken als alcohol, sigaretten, snoep en koolzuurhoudende dranken achterwege te laten. Drink voldoende water, dan zullen je nieren over het algemeen prima werken. Er hangt prima energie, waardoor je creatief bent en met leuke ideeën komt om deze periode toch voldoende actief te zijn. Het is een prima moment om je huis een grondige beurt te geven. Daar ga je je emotioneel prettig door voelen en ervaar je een bepaald gelukzalig gevoel. Je bent in staat om discipline te hebben en maakt de juiste keuzes. Het wordt een maand, waarbij vooral je wilskracht belangrijk is. Heb je deze niet, dan zal je nog wel eens wat mentale en fysieke problemen tegenkomen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)