Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Mercurius en de Zon in de Boogschutter geven je gelijk aan het begin van de maand al een zeer sterke energie om er iets moois van te maken, waardoor je zeer avontuurlijk in de omgang met mensen bent. Dat kan veel spanning geven, die over het algemeen veel goeds brengt. December zal een sterke kracht vanuit de verbinding van Pluto en Venus, in de Steenbok, kennen. Ook die energie zal de Weegschaal een diepe en passionele invloed geven. Let op dat de stand van Pluto ervoor kan zorgen dat alles wat je doet, nogal intens kan zijn. Deze planeet is nu eenmaal een krijger en zal niet snel genoegen nemen met het eerste de beste. Omdat deze stand vooral in jouw sector van gezin en familie plaats zal vinden, kan je op dit gebied nog wel eens wat obsessies hebben. Je doet je best om relaxt te blijven, maar kan vooral bij dingen die anders gaan, dan jij zou willen, erg heftig reageren. Het heeft echter ook geen zin om emoties binnen te houden. Daardoor mag je best wel eens wat anders dan anders reageren, zolang je hier maar geen mensen mee kwetst. Het beste kan jij je heftigste emoties er uitwerken door te sporten, te mediteren of de vrije buitenlucht op te zoeken. Ook communicatie zal belangrijk zijn om je te kunnen uiten. De Nieuwe Maan staat in de Boogschutter en zal een intense verbinding aangaan met de intellectuele Mercurius. Dit geeft speciale energie aan de Weegschaal, waardoor deze op allerlei gebieden versterkt kan worden qua onderwijs en communicatie. Met energie van de Boogschutter kan dit zorgen dat de Weegschaal ideeën heeft. Misschien nog wel beter is het dat jij deze dan ook zeker ten uitvoer kunt brengen. Mercurius kan positieve, maar ook negatieve energie geven, die niet alleen nu invloed heeft, maar ook de komende maanden. Je kunt je namelijk minder goed uitdrukken en kan emoties opkroppen. Gelukkig laat de Nieuwe Maan jou nadenken over je toekomst en dingen die je hiervoor wilt doen. Er wordt aangeraden vooral je nieuwsgierigheid de vrije loop te laten en op zoek te gaan naar mensen en activiteiten om deze mee te delen. Je kunt veel verwachtingen hebben, maar ga er vanuit dat je niet alles waar zal kunnen maken. Een beetje geduld zal dan ook zeker op zijn plaats zijn.

De passionele Mars zal tot de 13de in de mysterieuze Schorpioen verblijven en zich verbinden met Jupiter. Dit geeft de Weegschaal een sterke energie om soms nog meer van erotiek en romantiek te genieten. Fantasie en werkelijkheid zullen dicht bij elkaar liggen. Je kunt deze periode erg eigenzinnig zijn en dan moet je opletten dat geliefden zich niet teveel gaan storen aan de manier hoe jij met liefde omgaat. Tracht tot de 13de rust te bewaren en ga vooral niet te roekeloos gedrag vertonen. Vanaf de 13de zal Mars naar de Boogschutter verhuizen en zich daar verbinden met de Zuidelijke Maanknoop (Ketu). Dit alles gebeurt in de sector van communicatie en opnemen van kennis. Ketu heeft de neiging om deze sector enigszins te verstoren, waardoor je het soms moeilijk vindt om emoties uit te drukken. Daardoor kan je emoties opkroppen, wat kan leiden tot discussies en later zelfs tot ruzies. Over het algemeen zal je altijd in staat zijn om dit te voorkomen, maar moet je meningsverschillen oplossen, doe dit dan wel zo sympathiek en empathisch mogelijk. De Volle Maan van de 19de zal in de Tweeling plaatsvinden in de sector van geloof, inspiratie en kennis. Dit is een uitstekende energie om met je ‘hogere-ik’ in contact te komen. Je bent niet alleen intellectueel erg sterk, maar omdat deze transit in de sector van spiritualiteit staat, zullen je zintuigen en intuïtie extra krachtig zijn. Deze energie zal jou de hele maand bijblijven en dat heb je ook wel nodig, omdat er rond de 24ste een Saturnus-Uranus vierkant is. Deze energie is over het algemeen voor de Weegschaal niet zeer slecht, maar je moet toch altijd opletten dat er flink wat opstand en weerstand vanuit deze planeten kan komen. Je moet alle zeilen bijzetten, om je staande te houden, maar dat zal waarschijnlijk wel lukken. Na de feestdagen zal het ergste voorbij zijn en zal je kunnen starten met plannen voor het nieuwe jaar. Hierbij zal Jupiter, die nu naar de Vissen gaat, je het hele nieuwe jaar verblijden met een spirituele en dromerige energie. Daardoor kan de Weegschaal allerlei spannende ideeën krijgen om die in dat jaar uit te voeren. De vooruitzichten zijn hierbij goed te noemen, waardoor je met een gerust hart het nieuwe jaar in gaat.

Liefde, relaties en sociale contacten
Er zal deze maand veel kans op romantiek zijn en niet alleen in de feestdagen. De planeten kunnen geregeld gunstig staan met prikkels voor erotiek en spanning. Dit zal niet alleen op erotiek gebaseerd zijn. De planetaire energie wijst op een sterke verbinding tussen een liefdesrelatie en financiële activiteiten. De erotiek is zo sterk gekoppeld aan financieel winstbejag dat er gewaarschuwd wordt om dit niet te overdrijven en zeker geen dingen te doen die over normen en waarden heen gaan. Er wordt gewaarschuwd voor een zwangerschap en met name voor mensen die geen stabiele of vaste relatie hebben. Je moet voorzichtig zijn dat je niet ongewenst zwanger raakt of dat jij iemand zwanger maakt als dat niet gepland was. Vrij in dit geval het liefst veilig en neem geen onnodige risico’s. In het contact met familie lijkt er donkere planetaire invloed te zijn. Deze kan tijdens de kerstdagen ontstaan, waardoor je de neiging hebt de feestdagen op een heel andere wijze te vieren, dan je afgelopen jaren gedaan hebt. Je hebt er een beetje genoeg van om steeds hetzelfde patroon aan te houden en hebt behoefte aan meer passie in je leven. Heb je die mogelijkheid dan is het een prima maand om een vakantie te plannen, maar niet naar gangbare vakantiebestemmingen. Je wilt iets unieks en zal er alles aan doen een plek te vinden, waar je je gevoelens op de juiste manier kwijt kunt. Heb je een partner die van verrassingen houdt, dan kan deze wel eens met iets zeer spannends komen. Zo niet, dan zal jij zelf de spanning opzoeken, maar zal je dit wel met een geliefde of familie doen. Overigens zal je de gehele maand zoeken naar verandering en avontuur. Je lijkt er niet alleen met de feestdagen genoeg van te hebben om steeds hetzelfde te doen, maar ook daarvoor kan dit gevoel ontstaan. Het zal dus een maand zijn, waarin je jezelf opnieuw leert kennen. Er kunnen gevoelens in je loskomen, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je zult hier wel geduld bij op moeten brengen, omdat je anders te snel wilt gaan, wat dan ongeluk kan brengen. Gebonden mensen zijn zeer energiek en enthousiast en dat zal de erotische band met hun partner zeker ten goede komen. Je kunt bijzondere middelen en maniertjes gebruiken, die je partner zeker op zullen winden. Singles zijn zeer sociaal en actief in de liefde. Ze zullen niet afwachten en op zoek zijn naar een spannend seksleven. Het is dan ook zeker geen maand voor een vaste relatie. Je wilt daten en spanning, waarbij je zelfs meerdere mensen op het oog hebt. Er kan opwinding zijn en je zal geïnteresseerd zijn in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Het is een prima maand om te experimenteren en je vindt het spannend om via blind dates of via vrienden mensen te ontmoeten. Het worden dus zeker warme feestdagen.

Carrière en zakelijkheden
Op zich staan de planeten niet in een verkeerde positie, waardoor je zeer doelgericht bent in datgene wat je in gedachten hebt. Het zal echter wel een maand zijn, waarin je het geduld op moet brengen om plannen en doelen samen te stellen, maar deze pas volgend jaar te implementeren. Zorg voor een planning en breng orde aan in alles wat je in gedachten hebt. Daar is december dus de geschikte maand voor. Het zal niet alleen belangrijk zijn die dingen te ordenen die je wilt, maar ook een tijdplanning te maken, zodat je weet wanneer iets klaar moet zijn en wanneer je er werkelijk mee kunt beginnen. Het eerste deel van de maand is hectisch, waarbij er veel werk op je af kan komen. Het is echter wel een maand om jezelf te ontwikkelen. Waar nieuwe plannen en doelen beter volgend jaar gebruikt dienen te worden, zal je bij huidige taken en doelen veel winst behalen. Je hebt een sterke drang om geld te verdienen en ervaart veel passie om dit te bewerkstelligen. Veel van wat je doet, zal ook zeker lukken, maar je moet voorzichtig zijn en passie onder controle houden. Het kan in dit geval een financieel gezonde maand zijn, met veel kansen en mogelijkheden. Je bent het eerste deel van de maand ook zo krachtig dat je prima leiding kunt geven, zelfs als je die taak helemaal niet hebt. Je hebt een erg heftig tempo en moet opletten dat je anderen niet voorbijstreeft als zij eigenlijk de leiding hebben. Doe je dit teveel, dan zijn er aanwijzingen dat er heftige situaties uit voortkomen. Merk je dat je woedend kunt reageren, toom jezelf dan in en laat de woede er niet uitkomen. Je kunt altijd nog beheerst aangeven dat je ergens boos om bent. Let in het midden van de maand op dat er in contact met collega’s chaos kan ontstaan, wat zich op verschillende gebieden kan oriënteren. Dit kan gaan om deadlines, systemen die uitvallen of problemen onderling. Het tweede deel van de maand zal het kalmer worden en weet je jezelf te beheersen. Het is een prima periode om van de feestdagen te genieten en je kunt ook zeker plannen maken om werk even te laten liggen. Is dit niet mogelijk, zorg dan tussendoor voor voldoende slaap en ontspanning. Mensen met een eigen bedrijf worden gewaarschuwd voor sterke verandering, die verstrekkende gevolgen kan hebben. Wanneer je hier overdacht en relaxt mee omgaat, kan het je uiteindelijk veel goeds opleveren. Ga je er onverantwoord mee om, dan kan je in de problemen komen. Ga vooral niet te snel en impulsief. December zal een maand van belangrijke veranderingen zijn en van fantastische prestaties, waarbij je onzekerheid kunt overwinnen en hard kunt werken.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Het is voor de Weegschaal een krachtige maand, waarbij deze over het algemeen gezond is. Mensen die een chronische ziekte hebben, hebben deze onder controle en zullen er meestal niet al teveel last van hebben. Zelfs mensen met hart- en vaatziekten kunnen een prima maand hebben. Dit geldt echter alleen als je in staat bent je voedingspatroon gezond te houden en niet teveel suiker, zout en vet te nemen. Het zal uitermate belangrijk zijn je lichaam niet te zwaar te belasten en mentaal ontspannen te blijven. Verder dien je voorzichtig te zijn om je niet teveel in grote groepen te bewegen. De 1ste week kan je lui zijn en vind je het fijn te relaxen. Je kunt je verantwoordelijkheid nemen, maar het gaat niet van harte. Al snel zal energie van Venus je positief raken en zorgen dat je actief wordt. Zelfs Uranus en Pluto kunnen jou niet van je stuk brengen. Let 1ste twee weken op dat je longen kwetsbaar zijn. Kleed je goed en zorg voor voldoende weerstand door gezond te eten. Over het algemeen zullen de laatste twee weken prima zijn als gevolg van een gunstige planetaire weerstand. Een prima periode om te sporten en dit vol te houden. Misschien zelfs wel een goed voornemen voor het komend jaar. Vanaf de 19de ben je verantwoordelijk en kun je een prima evenwicht houden tussen feesten en activiteiten om overtollige calorieën te verbranden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)