Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Maandhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Maart 2024

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen voor de Weegschaal

In het kosmische ballet van het universum, ontvangen de Weegschalen een overvloed aan energie die als een zachte bries door de sterren wordt gedragen. Bedachtzaam dienen ze echter op te merken dat de kracht van de planeten in de Waterman vereist dat ze hun eigen inspanningen leveren. Geen enkel pad zal moeiteloos zijn, maar in de schittering van de sterren zul je ongetwijfeld een weg ontdekken. Wees waakzaam voor de wisselende humeurigheid van de Maan, terwijl jouw trouwe bondgenoot, Saturnus, doorgaans wel de kracht van negativiteit neutraliseert. Venus, de stralende aanwezigheid, werpt haar zegeningen op de Weegschaal, waardoor de kern van liefde zich in overvloed openbaart. De komende maand zal niet zonder uitdagingen zijn, maar evenmin zal het ongunstig zijn. Met jouw scherpzinnige karakter zul je ongetwijfeld obstakels overwinnen. De energie zal zich vooral richten op het persoonlijke vlak, met minder nadruk op carrière. Dit betekent niet dat werk niet belangrijk is. Het betekent simpelweg dat persoonlijke groei en relaties meer in de schijnwerpers staan. Let op je woorden en daden, verwaarloos geen kleine taken, want ze kunnen zich opstapelen en twijfel veroorzaken. Familie en emoties zullen overvloeien van energie, waardoor deze maand ideaal is om banden te versterken en te herstellen. Je sociale kracht zal opmerkelijk zijn, waardoor anderen de aangename persoonlijkheid in jou zullen ontdekken. Aan het einde van de maand zal de sfeer van sociale contacten floreren, waardoor dit het perfecte moment is voor plezierige activiteiten en versterken van vriendschappen. Deze maand biedt voldoende energie om je privéleven te koesteren en je innerlijke ‘zelf’ te verkennen. Hoewel de professionele sfeer uitdagender wordt door een gebrek aan energie, herinner jezelf eraan om regelmatig te rusten en gezond te eten, zodat je vitaal genoeg blijft om je verplichtingen met aandacht te vervullen. Laat de kosmische dans je leiden naar een maand van persoonlijke groei en liefdevolle verbindingen.

Liefde en relaties

In de perikelen van het leven, waar de Weegschalen de neiging hebben zorgvuldig te overwegen wat ze allemaal willen bereiken, reikt de kosmos deze maand een zachte aanmoediging aan. In de dans van liefde wordt echter stellig aangeraden niet te aarzelen. Durf wat meer risico te nemen bij het bedenken van activiteiten voor je geliefde. Ga er dus voor en wacht niet af als je de liefde werkelijk wilt versterken en je romantiek wilt ervaren. Verwacht in een relatie niet dat de ander het zal afwijzen, als jij van tevoren bedenkt wat je partner leuk vindt. Bedenk eenvoudig iets waarvan je weet dat het de ander vreugde zal brengen. Deze maand is een uitnodiging om buiten je comfortzone te treden en daardoor een kans aan te grijpen om te groeien. Voor singles geldt hetzelfde devies. Trek erop uit, ontdek nieuwe horizonten, omdat er in stilzitten en afwachten weinig avontuur zal schuilen. Maart draagt het potentieel van een keerpunt in zich, een tijd van verandering waarin romantiek kan bloeien. Singles, grijp deze kans om nieuwe connecties te maken, waarbij je moet bedenken dat de kans op ontmoetingen niet altijd dichtbij ligt. Reis met openheid en je zult ontdekken dat nieuwe wegen zich ontvouwen. Gebonden Weegschalen voelen de lente in hun hart en zijn geneigd om te flirten. Hoewel dit onschuldig kan zijn, is het van belang een partner niet het gevoel te geven dat deze niet langer aantrekkelijk is. Besteed tijd aan elkaar.

Ben je wat jonger, dan moet je opletten dat je de verleiding om buiten grenzen van trouw te treden niet teveel laat prefereren. Eerlijkheid zal hierbij de ware kracht laten zien. Vrouwen van dit teken kunnen tegen teleurstellingen aanlopen, maar dienen te reflecteren op hun eigen motieven in relaties. Gebruik de liefde niet als middel voor eigenbelang, dit kan tot desillusie leiden. De Weegschaal man ervaart een bijzondere energie, aangetrokken tot vrouwen met wat meer levenservaring. Zoek samenkomsten op met vrienden om zelfverzekerder te zijn. In relaties is communicatie cruciaal, waarbij er balans tussen werk, sport en liefde bewaard moet blijven. Venus, de heersende planeet, brengt een overtuigende en ondeugende liefdesenergie. Laat passie en creativiteit bloeien. Singles dienen te weten waar ze naar moeten zoeken om opwindende ontmoetingen af te dwingen. De Nieuwe Maan van de 10de opent de deur naar erotische avonturen, terwijl de Volle Maan vanaf de 23ste singles aanspoort om een gokje te wagen bij die speciale persoon die al enige tijd hun aandacht heeft. Laat al je zintuigen ontwaken, maar blijf altijd bewust van het juiste moment. Lusteloosheid van de ander vraagt om begrip en relativering. In deze maand van liefde en kansen, laat je hart de weg wijzen naar vreugdevolle verbindingen.

Werk en financiën

Je moet opletten dat je niet teveel werkt en andere activiteiten plant. Ben je gebonden, dan kan je partner hier moeite mee hebben. Het is verstandig je partner geregeld te betrekken bij de dingen die je wilt doen. Dit zal een hoop problemen schelen en een zeer goede energie teweegbrengen op de dingen die je in je carrière gaat doen. Een andere waarschuwing is op financieel gebied. Familieproblemen kunnen namelijk tot problemen leiden. Deze zullen vooral optreden bij een erfenis of bij de verkoop of aankoop van onroerend goed. Tracht compromissen te bereiken. In je carrière treedt er een grote verandering op, waarbij je in staat bent te ontwikkelen en dingen te bereiken, die je niet voor mogelijk had gehouden. Je kunt het geluk tegemoet zien, maar moet wel hard werken. Doe je weinig en ben je lui, dan zal je het ongeluk op je afroepen. Aan de andere kant moet je ook weer niet teveel werken, omdat je jezelf dan afbrandt. Effectief en adequaat werken, zijn dan ook de voornaamste factoren om resultaat te behalen en gelukkig te blijven. Maart kan een maand zijn, waarin je in staat bent om meer inkomen te krijgen of winst te behalen. Mocht je financiële problemen hebben, dan is het een goede maand om extra werkzaamheden te doen om meer te verdienen. De Weegschaal vrouw zal verheugd zijn, omdat het financieel een stabiele maand kan worden. Je doet er goed aan niet alleen voor jezelf, maar ook voor familie iets leuks te kopen, omdat je dan goodwill kweekt. Er wordt aangeraden om geregeld wat tijd aan je privéleven te besteden. Er kunnen situaties zijn, waarin je investeringen in je huis moet doen. Voor de Weegschaal man kan het een goede periode zijn om met een cursus te starten of alvast na te denken over een opleiding die je wilt doen. Je zult deze maand bezig zijn met het versterken en verbeteren van contacten met collega’s. Mensen kunnen hun geloof in je verloren zijn en dan is het verstandig er iets aan te doen. Verder moet je opletten bij het ondertekenen van belangrijke documenten. Lees deze goed door en laat je ook adviseren door mensen die er verstand van hebben.

Gezondheid

Het is een maand om slechte gewoontes af te leren en nieuwe juist in je leven te halen. De beste tijd om hiermee te beginnen zal tussen de Nieuwe Maan van de 10de en de Volle Maan van de 23ste zijn. Deze energie activeert de neiging en het gevoel om prioriteiten te stellen en de juiste handeling te kiezen om er voor te gaan en negativiteit af te wenden. De Zon geeft hierbij ook heel wat kracht om te handelen en de juiste keuzes te maken. Deze gezamenlijke energie zorgt ervoor dat je op je intuïtie kunt vertrouwen. Ook kun je creatieve vermogens gebruiken om wijs en sympathiek te handelen. Het is een maand, waarin aangeraden wordt een verbinding te herstellen tussen hogere energieën en datgene wat we op de Aarde allemaal nastreven. Richt je dus niet op materiële en financiële zaken, maar op liefde, menselijkheid, en spiritualiteit. Deze kan je dan vooral aanwenden om contacten met mensen te herstellen of te versterken. Durf het daarbij aan om televisie, internet en zelfs de telefoon minder te gebruiken, maar juist tijd te nemen voor echt sociaal en fysiek contact. Overwin overmatig gebruik van alcohol, sigaretten, voeding en andere mindere gedragingen. Laat je auto staan en ga wandelen of neem de fiets. Het zal je leven verrijken en zorgen dat je er uiteindelijk beter voor komt te staan. Hogere energieën zullen ondersteunen.

Weegschalen zijn actief en durven avonturen op te zoeken. Daarvoor wordt aangeraden soms even de rem op jezelf te zetten. Het is helemaal niet erg om actief te zijn, maar het is belangrijk om geregeld te ontspannen en ook vroeg naar bed te gaan. Weegschalen die avontuurlijke of gevaarlijke activiteiten of sporten doen, dienen al helemaal voorzichtig te zijn. De kans op verwondingen of ergere problemen kunnen dan aan de orde zijn. Het is zelfs een maand om hier helemaal niet aan mee te doen, tenzij het niet anders kan. Er is ook kans op infectieziekten, waardoor je weg dient te blijven van onhygiënische omgevingen of mensen die een besmettelijke ziekte hebben. Qua voeding is het belangrijk streng voor jezelf te zijn. Je hebt de neiging geregeld ongezonde dingen te eten, maar wissel deze om in fruit, vis en groenten. Alcohol, koffie, frisdranken en suikerhoudende producten kun je beter veranderen in water en kruidenthee. Frisse lucht en voldoende beweging zijn belangrijk om gezond door de maand te komen. Let op wat je draagt als je naar buiten gaat, omdat de weersomstandigheden wisselend kunnen zijn. Vrouwen dienen in de gaten te houden dat make-up en allerlei verzorgende huidproducten averechts kunnen werken. Gebruik hypoallergene producten en citroensap en kiwi kunnen wonderen verrichten. Mannen moeten hun mentale toestand in de gaten houden. Maak je niet te druk om futiliteiten en zorg ervoor dat je geregeld met vrienden afspreekt om je hart te luchten.

Overzicht voor de maand maart

Mars reist tot 22 maart door de Waterman en biedt ons de gelegenheid waardering te tonen aan vrienden, familie en loyaliteit. Morele waarden staan momenteel sterk centraal, maar laten we niet te veel drama maken als mensen zich niet zo keurig gedragen. Dus, blijf ontspannen, lieve mensen! De maand begint opwindend met het Laatste Kwartier van de Maan in het mega-intense teken Schorpioen. Het is een tijd van reflectie, loslaten en transformatie, waarin we in staat zijn een spirituele voorjaarsschoonmaak te creëren. Dit kan verlichtend zijn als bepaalde emoties belasten of als er problemen spelen. Tegelijkertijd staan Jupiter en Neptunus klaar voor een magisch samenspel, waardoor de lucht gevuld is met dromerige en spirituele vibes. Het is het perfecte moment om dromen te omarmen, heerlijk te ontspannen en nieuwe plannen te smeden. Laten we echter ook met beide voeten op de grond blijven en af en toe rationeel zijn. Saturnus viert tot februari 2026 feest in Vissen, wat betekent dat we afscheid nemen van strikte regels en ruimte maken voor gezellige feestjes en sociale warmte. De Zon blijft tot 19 maart en Mercurius tot de 9de in Vissen. Met meerdere planeten in Vissen voelen we ons tot de 19de creatief, medelevend en intuïtief. Laten we deze energie benutten om op te laden en orde te scheppen in chaos. De Zon staat voor intuïtieve kracht, waar empathie en vriendelijkheid de boventoon voeren. Voor singles die dreigen weg te zakken in luiheid of depressie, omring jezelf met vrienden en familie om een stabiliteit te bereiken. Mercurius zal deze periode krachtig zijn in het versterken van non-verbale communicatie, waardoor mensen vriendelijk met elkaar omgaan. Fysiek is er vermoeidheid en twijfel die roet in het eten kunnen gooien, maar ook zal er een mentale kracht zijn. Laten we deze gebruiken om ons mentaal te versterken, omdat dit uiteindelijk fysieke kracht oplevert. Financiële uitdagingen kunnen zich voordoen, maar geen stress, de meesten van ons kunnen deze aanpakken met vastberadenheid en een vleugje humor. Venus blijft tot de 11de in de Waterman, samen met de enthousiaste Pluto. Verandering is daardoor vruchtbaar en we kunnen ons omhullen met nieuwe energie. In de Waterman blijft Pluto nuchter maar opstandig, symbolisch voor revoluties en loslaten van oude ballast. Een tijd van transformatie en vernieuwing, maar ook van mogelijke conflicten, waardoor er soms wat moeilijker energieën zijn.

Op 9 maart reist Mercurius naar de Ram, wat mentale energie een boost geeft en meer kans geeft voor ideeën en plannen. Let op dat je niet te snel beslissingen maakt, anders ben je erg beïnvloedbaar. De Nieuwe Maan op 10 maart betekent dat we een frisse start maken, gericht op emotionele groei en een spirituele kracht. Dit opent de deur naar spirituele groei, creativiteit en helpen van anderen, waardoor we een sterke neiging hebben naar kunstzinnige, empathische of intuïtieve uitingen. Venus stapt 11 maart tot 5 april op vrolijke wijze in de assertieve Ram, wat betekent dat romantische relaties extra pit krijgen, zowel positief als negatief. Over het algemeen worden goede stralingen versterkt, waardoor we harmonieuzer met elkaar omgaan. Op 17 maart geeft het Eerste Kwartier van de Maan aan dat het tijd is concrete stappen te zetten richting doelen die we tijdens de Nieuwe Maan hebben gesteld. Op 19 maart is het feest, want de Zon reist naar de Ram, wat het begin van de astrologische lente betekent en tijd maakt voor energie, moed en nieuwe avonturen. Mars reist van 23 maart tot 30 april in Vissen, waardoor ons gedrag ontspannen en cool lijkt, terwijl we ware gevoelens misschien verbergen. Bij andermans ellende en onrechtvaardigheid kunnen we minder cool zijn en geduld verliezen. Wees dus alert en handel als je merkt dat je controle verliest. Er zijn echter ook mensen die wat te bescheiden en verlegen zijn, waardoor emoties onder druk staan. Mars brengt echter ook energie en motivatie voor spirituele vibes, creativiteit en intuïtie. Dat betekent tijd om te ontspannen in tijden dat we even minder lekker in ons vel zitten. De Volle Maansverduistering van 23 maart om 08:01 vraagt meer aandacht voor relaties en hoe we met elkaar omgaan. De eclips kan problemen uitvergroten, maar biedt ook kans om ze op te lossen. Sterke connecties worden nog sterker en meer toegewijd. Op 29 maart gaat de asteroïde Pallas retrograde in Schorpioen. Dit markeert een periode van heroverweging en innerlijke reflectie over strategieën en intellectuele benaderingen. Laten we deze maand omarmen met een grote glimlach en positieve vibes, wetende dat elke uitdaging uiteindelijk een kans is voor groei en vernieuwing.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)