Terug naar overzicht

2012-02-09 Inke blog

geschreven door:

Medium Inke op 09-02-2012 om 00:47

Aroma therapie in andere oude culturen.

Veel culturen hebben oude tradities wat betreft het gebruik van aroma’ s. Ze werden toegepast in de geneeskunst, voor parfums, cosmetica of bij religieuze ceremonies.
Vaak wordt dezelfde plant voor meer toepassingen gebruikt – in India worden de patchoelibladeren gebruikt voor de behandeling van huidproblemen, als basis voor wierook. als ingrediënt voor parfums en om motten te verdrijven.
India heeft een aromatische traditie die sinds duizenden jaren bestaat.
Het exotische aroma van sandelhout wordt uit het merg van de boom gedistilleerd en gebruikt als ingrediënt voor parfum, cosmetica en wierook; het wordt bij Hindoestaanse begrafenissen verbrand om de geest van de overledene te reinigen.
Veel godenbeelden worden dagelijks gewassen en gezalfd met geurende oliën, omhuld met bloemen en gereinigd met wierook.
Ayurveda, de traditionele geneeswijze van India, maakt uitgebreid gebruik van kruiden, specerijen en etherische olie als kardemom om infecties tegen te gaan en lichaam en geest in balans te brengen.

In het China van ongeveer vierduizend jaar geleden gebruikte men kaneelpoeder en kassie voor de bereiding van wierook.
De Chinese traditie van kruidengeneeskunst is zeer oud en berust op een groot scala verschillende planten ingrediënten, zoals engelwortel en kamfer. Een hedendaagse Chinese botanicus kent de eigenschappen van honderden aromatische kruiden en specerijen.
Vanuit de oude Arabische cultuur werden veel aroma’s naar West- Europa gebracht; handelaren vonden routes naar het Oosten en verspreidden planten, zoals de sinaasappelboom en de roos, over de gehele wereld.
Aan de Arabieren wordt de ontdekking van distillatie toegeschreven, hierbij wordt hitte gebruikt om etherische oliën uit aromatisch materiaal te onttrekken.
Abu Ibn Sina, of Avicenna, een opmerkelijke fysicus, filosoof en wetenschapper uit de eerste eeuw v.C., creëerde een eenvoudige vorm van deze techniek.
Ongeveer tweeduizend jaar later worden de meeste etherische oliën voor aromatherapie nog steeds via distillatietechnieken geproduceerd. Etherische oliën worden overal ter wereld geproduceerd, zowel op kleine schaal in eenvoudige disttilleerderijen als commercieel met hightech-installaties.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)