Terug naar overzicht

2013-05-08 Angela blog

geschreven door:

Medium Angela op 08-05-2013 om 19:36

DE MACHT IN EEN RELATIE.

Wanneer iemand in je leven geen contact met je wilt, kan dat erg pijnlijk zijn.Je aandacht richt zich op de pijn en het gemis.In sommige gevallen zijn er nog extra bemoeilijkende factoren zoals een(terminale)ziekte bij een van jullie twee,of een zwangerschap,of kleinkinderen,of een bruiloft,of het feit dat je zelf iets verkeerds hebt gedaan.

Ik ga je nu iets geks vragen,zeker in de zin van affermaties:ga er vanuit dat het niet meer goed komt tussen jullie.Je kunt een ander niet dwingen in te zien dat hij van je houdt.Want hij houdt van je,dat is zeker.Hij realiseert het zich gewoon niet,en in zijn leven heeft hij nu geen ruimte om zich dat te realiseren.

Dat gezegd te hebben:die persoon is wel degelijk in jou leven.Sluit je ogen en denk aan hem.Zie je hem voor je?Ja. Dat betekent dat hij er is.

Hij is in je leven,want jij bent de enige die kan bepalen of iemand wel of niet in jou leven is.Of die persoon nu overleden is of niet.

Wanneer jij stopt met over hem te praten,wanneer jij alles uit je huis verwijdert dat ook maar iets aan hem herinnert,wanneer jij helemaal en absoluut nooit meer aan hem zou denken,wanneer je met een ritueel de energetische band tussen jullie zou verbreken,dan pas zou je kunnen zeggen dat iemand uit jou leven is.

Met andere woorden:jij hebt de macht.Jij bepaalt wie er wel of niet deel uitmaken van jou leven-of de ander nu fysiek in je leven is of niet.

Dus sluit je ogen en denk aan hem.

Wat er hoogstwaarschijnlijk gebeurt is:je denkt aan hem,dan onmiddelijk voel je het verdriet, de pijn,de angst dat het niet meer gaat goed komen,dan onmiddelijk wil je hoofd op zoek naar oplossingen,dan onmiddelijk verkrampt je lichaam…en de persoon heeft helemaal niets aan deze energie.Jij hebt ook helemaal niets aan deze energie,Sterker,het ondermijnt je.

Maar als je nu al jouw verhalen over hem en over hoe het zou moeten zijn,eens uit zou kunnen zetten terwijl je aan hem denkt.Hoe zou dat zijn?

Stel je voor dat je alle gedachten over die persoon even kon parkeren.Je sluit je ogen en je denkt aan die persoon.Je ziet hem voor je.En dan…dan,zonder al die verdietige verhalen,is er ruimte om liefde voor hem te voelen.Geef het die ruimte.Voel wat je voor hem voelt.Daar kunnen tranen bij loskomen.Maar zie alleen hem,voel alleen de liefde die je voor hem voelt.Laat die liefde stromen,laat het groter worden,vul je lichaam daarmee.

Liefde krijg je niet van een ander.Nooit.LIEFDE IS>En je kunt kiezen om die liefde te ervaren of te negeren.De liefde die jij voelt voor een persoon is een cadeau aan jezelf.Je geeft het jezelf,wanneer je aan die persoon denkt.Je schenkt jezelf een goede relatie met die persoon,wanneer je telkens wanneer je aan hem denkt alleen maar liefde voor hem voelt.Niets anders.

Jij bent verantwoordelijk voor een goede relatie met die persoon,of hij nu in je leven is of niet of hij nu overleden is of niet.De relatie met die persoon gebeurt IN jezelf.In JOU.Daar vinden alle realties plaats.Daar heb je de ander helemaal niet voor nodig.

De realiteit is dat die persoon niet fysiek in je leven is.Stop ermee de realiteit te betwisten-dat verlies je en je maakt jezelf er ongelukkig mee.

De ware realiteit is dat jij je ogen kunt sluitenen jou liefde voor hem gewoon kunt voelen.Doe dit telkens wanneer je aan hem denkt,en elke ochtend voordat je opstaat en elke avond voordat je gaat slapen.

En als je er klaar voor bent,zet je een stapje verder.Ga in gedachten terug naar alles wat je ooit”fout”hebt gedaan bij die persoon.Haal elke situatie in gedachten naar boven en speel de gebeurtenis na met de wijsheid,de liefde en kennis die je nu hebt.Wat zou je nu gedaan hebben?Speel dat dan in je hoofd af.En vergeef jezelf vervolgens dat je het toen op die manier hebt gedaan,zoals je het gedaan had.Op deze manier heel je neit alleen jezelf en je eigen schuldgevoel,op een energetisch niveau heel je ook jullie relatie.

Met affirmaties en visualisaties kun je een ander niet manipulerenof dwingen.Met andere woorden, je kunt niet garanderen dat de ander dan weer fysiek terugkomt in jouw leven.Maar je kunt daarmee wel bij jezelf alle redenen en blokkades opschonen,die ervoor zorgen dat hij niet naar je terugkomt.En wie weet…

Het belangrijkste echter is je realiseren dat jij de macht hebt in de realtie,in elke relatie.Jij bepaalt wat je ervaart wanneer je aan hem denkt,jij bepaalt de kwaliteit van je gedachten en ervaringen,jij bepaalt of je liefde,trots en eerbied voor hem voelt,of slechts verdiet,wrok,angst,moedeloosheid en vertwijfeling.JIJ

Ik wens je een fijne hemelvaartsdag en denk eens aan het mooie verhaal achter deze dag…Wat de mens Jezus ook heeft aangedaan hij bleef van de mensen houden….

bron:Edith Hagenaar

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)