Nine Star Ki Astrologie

Nine star ki is een Chinese filosofie gebaseerd op de vijf elementen water, aarde, hout, metaal en vuur. Zoals je op de afbeelding kunt zien begint het bij water 1, aarde 2, hout 3 en 4, aarde 5, metaal 6 en 7 aarde 8 en vuur 9.

Ieder element heeft specifieke kenmerken.  We spreken van vijf elementen omdat er wel een onder verdeling is in 9 elementen maar het vijf basis elementen zijn namelijk water, hout, vuur, aarde en metaal.

Water gaat over wijsheid en angst en het goed kunnen aanvoelen van menselijke omstandigheden. Watermensen zijn vaak intellectueel en nieuwsgierig.

Aarde gaat over openheid tegenover bezorgdheid. Aarde mensen zijn zorgzaam en erg sociaal. Erg sympathiek en maken meestal snel contact en het zijn harde werkers.

Hout betreft vriendelijkheid tegenover boosheid. Hout mensen zijn vaak zelfstandige flexibele mensen die kunnen meebewegen en vaak goed in organiseren. Ze zijn oplossingsgericht en stressbestendig.

Bij metaal gaat het om moed en trots. Hier gaat het om zuiverheid en plichtsbesef en verantwoordelijkheid en goed grenzen en structuur kunnen aanbrengen.

Vuur gaat over dankbaarheid en ongeduld. Vuur is enorm zichtbaar zijn en ze kunnen mensen samenbrengen. Vaak ook een commercieel talent.

Omdat we uit drie elementen bestaan ontbreken er altijd minimaal 2 van de 5 elementen. Het kan ook zijn dat je uit twee of drie keer het zelfde element bestaat dan ontbreken er 3 of 4 elementen. Het kan dus zijn dat je bijvoorbeeld drie keer aarde hebt  of 2 x water en 1 x aarde. Dus bijvoorbeeld een 8.2.2. drie keer aarde of 1.5.1.  2 x water en 1 x aarde. Bij aarde is het zelfs mogelijk drie keer een 5 te zijn dus een 5,5,5. Als je maar 1 element hebt betekent dat er vier ontbreken en dat je die gemiste elementen kunt leren activeren.

Door deze elementen op de juiste wijze te voeden en te onderhouden ontstaat er meer vitaliteit en levensenergie van je eigen interne levensstroom en ga je lekkerder in je vel zitten. Je wordt vitaler en je trekt makkelijker een positieve energie aan. Krijgt meer zelfvertrouwen en zaken beginnen te stromen. Hierbij gaat het vooral om dat je de missende elementen gaat activeren.

De missende elementen verklaren waarom bepaalde zaken in je leven minder goed lopen wat er ontbreekt. Ieder element heeft namelijk zijn eigen talenten en dingen die je minder goed hebt ontwikkeld. De elementen die wel bij je aanwezig zijn laten zien waar je goed in bent en waar je je zelf herkent en comfortabel mee bent maar ook wat er gebeurt als je uit balans bent.

Deze filosofie is gebaseerd op je geboortedatum  en geboortejaar en geeft inzicht in je karakter, de dingen waar je goed in bent en de thema’s in je leven (denk aan bijvoorbeeld relaties, loopbaan talenten, vitaliteit).

Wil je er meer over weten neem dan contact met me op.

Carol Ann. 
Box 0281

copyright Carol Ann