Medium Johan op 04-12-2019 om 15:22

Het Reinigen van je Kaartendeck / Orakel

We krijgen vaak vragen over hoe je nou het beste je kaarten kunt zuiveren / reinigen?
Dus ik dacht, weet je wat, ik schrijf er een stukje over 
Zodat je het meeste uit je kaartjes kunt halen.

Velen hebben het over reinigen / zuiveren maar zelden hoor ik mensen überhaupt over het activeren van je nieuwe kaarten…
Dit werkt niet meer juist als je dat eerder nooit hebt gedaan en zo aan de slag bent gegaan met je deck!
Onthoud !!! Als jij je niet voorstelt aan een ander, dat dan de band eigenlijk al bij voorbaat niet echt lekker loopt…. En hoe zou jij het vinden als je iemand al een tijd ziet maar na een tijd zich pas voorstelt….. Je zou dan ook zoiets hebben van… Ja dag, nu hoeft het niet meer. Nou zo moet je ook de band tussen jou en je kaartendeck ook zien!

Meestal als ik over activeren begin…
Dan zie ik direct al een groot vraagteken rijzen bij veel mensen.
Tja, het zijn je tools, een persoonlijke verlengstuk tussen jou en de andere wereld, een juiste samenwerking tussen jou en je tools zal alleen maar je inzichten versterken….
En dus ook voor anderen waar je voor bezig bent of later gaat.

Activeren is 1,
Reinigen / zuiveren is 2,
En wassen een goede manier om je kaarten te laten weten dat deze vraag voor een ander is of totaal ergens anders over gaat

Maar goed, het activeren van je (orakel) kaarten, mensen kopen een orakel, lezen het bijgevoegde boekje en gaan vaak direct aan de slag. In het ergste geval ook al direct voor anderen.

Toch wil ik je ervan bewust maken dat elk orakel veel info kan bezitten, veel meer dan in de welbekende boekjes staat, maar velen weten dit bij lange na niet!
Gebruiken ze daardoor dus ook vaak niet op de juiste manier. Volgen de meute, maar hebben geen idee hoe belangrijk je band met je tool daadwerkelijk is.
Nu mag ik toch hopen dat velen wel het besef hebben, dat hoe beter jij met je tools omgaat, hoe beter ze op jou persoonlijk afstemmen, hoe duidelijker de inzichten en antwoorden naar voren zullen komen.

Dit is dus ook vaak 1 van de redenen waarom een pakje kaarten (orakel) ergens in een kast verdwijnt, het werkt niet, of ik snap het niet, is vaak wat ik van mensen mag horen…
Zo jammer, want het ongeduld en de gemakzucht heeft in deze de overhand, waarmee ik dus wil aangeven dat je krijgt wat je geeft!

Neem je niet minstens een jaar de tijd om je nieuwe orakel te leren te begrijpen? Wat verwacht je dan werkelijk van je orakel? Je krijgt wat je geeft!
Waarmee ik dus wil aangeven, dat je met je nieuwe orakel altijd moet gaan afstemmen.
En ja mensen, dit duurt helaas niet maar een weekje….
Zou natuurlijk ook van de gekke zijn, een complete filosofie van het orakel (vaak een levenswerk van iemand) denken te kunnen leren in 1 dag of week…. 

Het activeren is dus het aller eerste wat ik altijd doe!
Zodra ik een totaal nieuw deck / orakel aanschaf.
Hoe dat activeren te doen? Simpel, neem de eerste dag dat je ze binnen hebt, de kaartjes continu kaart voor kaart in je hand (ik zelf prevel altijd mijn gebedje bij iedere kaart afzonderlijk).
We willen namelijk dat de kaarten, per kaart, zijn afgestemd op jouw energie. Doe dit in alle rust en liefde!

Nadat je de kaartjes allen een keertje tussen je handen hebt gehouden, ga je ze 1 voor 1 helemaal opnemen, ieder plaatje ieder tekentje, gewoon geheel alles van de kaart proberen op te slaan. Zodat de leerfase tussen jou en het orakel ook direct gestart wordt.
Hierdoor zul je ook merken dat je ook steeds beter antwoord zult krijgen op al je vragen (elke dag een dagkaart trekken voor een lange periode zal ook goed doen voor herkenning en het leren van je orakel).
Maak dagelijks aantekeningen voor jezelf ´s avonds, waarbij je kijkt of de kaart op een bepaald vlak klopt zoals vanmorgen bedoeld werd tijdens het trekken van de kaart. Of datgene wat voorspeld was herkenbaar is in de avond.
Hierdoor maak je het orakel eigen.
Jij leert je orakel en je orakel leert jou te begrijpen!

Orakels werken nooit in 1 richting lieve mensen!
Op deze manier en alleen op deze manier zullen je kaarten herkenbare inzichten geven ook later voor anderen, na jou leerperiode 

Het reinigen of zuiveren van je kaarten (orakel) is niet hetzelfde als wassen!
Laat je dat nooit wijsmaken 
Wassen = spreid alle kaarten uit over tafel en was je alle kaarten over en onder elkaar door, daarna pak je alles weer te samen en maak je weer 1 mooi deck.
Dit is dus geen reiniging of zuivering !!!
Dit wordt vooral gedaan om de energie van de vorige vraagsteller eruit te wissen. Je doet dit dus alleen wanneer je voor een ander een vraag stelt en je eerder eerst voor bijvoorbeeld jezelf had gevraagd.

Handige tip… Nieuwe persoon? Wassen!

Het reinigen doe ik altijd met wier-rook of gedroogde witte salie.
Je neemt een wier-rookstokje steek deze aan en zet deze in het wier-rookhoudertje dan pak je, je kaarten.
Vervolgens neem je kaart voor kaart tussen duim en wijsvinger en hou je deze voor een aantal seconde de kaart in de wier-rook.
De soort wier-rook is bij deze dan ook enorm belangrijk.
Elke soort heeft zijn eigen werking.
Ik persoonlijk gebruik altijd de Nag Champa wier-rook, de Barrath Darshan wier-rook, of nogmaals, de gedroogde witte salie ( Geen salie wier-rook!!! dit is chemisch en niet de beste manier )
We zorgen met uiterste zorg voor ons orakel !

 

Hoe vaak reinig je nou je kaarten?
Deze vraag krijg ik ook vaak, heel simpel, zou ik zeggen, ik hou altijd aan eens per week 
Ben je nou ook goed en op de juiste manier afgestemd op jouw orakel? Dan zul je merken dat dit in den beginnen wel genoeg is….

Merk je nou 2 keer (of meerdere keren) achter elkaar dat je kaarten niet echt duidelijkheid geven dan voel je op den duur vanzelf wel aan, dat je eerder dient te reinigen 

Onthoud ook dat als je te vaak dezelfde vraag stelt, dat je dan ook geen serieus antwoord meer zult krijgen!
Laten we eerlijk zijn, als ik jou dag in dag uit hetzelfde zou vragen….. heb je het na 20 keer ook wel een keertje gehad…
Doe dit dus ook je orakel niet aan !!!
Behandel je orakel altijd als de betere versie van jou zelf 

 

Ook hoorde ik van iemand dat haar verteld was dat je met een volle vuist op je kaarten moet slaan om ze te activeren.
En jij wil daarna nog echt een liefdevol antwoord van je tool?
Ik kan niet vaak genoeg zeggen…. Je krijgt wat je geeft !!! Letterlijk en figuurlijk.

Dus ga je er alleen maar super positief, juist en goed mee om? Dan zul je er ´tot in lengte van dagen´ plezier van hebben.
Breng jij negatieve energie in je kaarten, moet je natuurlijk zelf weten, maar dan wil ik niet weten wat er en hoeveel er al mogelijk fout is gegaan in jouw leven. En dat kan zich op alle vlakken zich uiten.

Onthoud het is jouw verlengstuk, jouw eigen verantwoording. En dus komt verkeerde omgang linea recta terug op je eigen bordje 

Het blijft een magisch dingetje lieve mensen (en er kunnen zeker concequenties aan hangen omtrent de manier hoe je ermee omgaat), ga er aub uiterst voorzichtig en liefdevol mee om
Het zijn geen spelletjes zoals sommige wel eens denken.

Ook hoor ik vaak de vraag, hoe het kan dat mensen die al jaren bezig zijn met een orakel, dat ze dan ineens niet meer voor hunzelf kunnen leggen of geen inzichten meer krijgen. Tja dat kan meerder redenen hebben… Of je hebt iets niet goed of juist gedaan zoals hierboven beschreven.
Heb je dat wel gedaan en toch krijg je geen antwoorden voor jezelf?
Dan wil ik je van harte feliciteren 

Want, wat misschien dan wel heel frustrerend voor jezelf is, betekend in feite dat je, je orakel meer dan meester bent. 
En dus dit orakel eigenlijk niet meer voor jezelf nodig hebt…
Je hebt de filosofie van jouw gekozen orakel geleerd en dat is waarschijnlijk een hele pittige les geweest.

Maar zonder dat je het beseft heb je een stuk kennis gecreëerd en weet je daarmee om te gaan en dat maakt je weer een stukje meer een bijzonder mensje 
Investeren in jezelf (en je tools) is altijd goed! Want…..
Je krijgt wat je geeft  En dus zal het ook merkbaar zijn in je toekomstige consulten!

Heb je ze echt op de juiste manier geleerd en behandeld?
Dan zul je het altijd druk hebben