Medium Debby op 23-05-2020 om 09:50

Onvoorwaardelijke liefde! Logisch of niet logisch?

De mening van deze Astroloog!

 

 

Onvoorwaardelijke liefde! Logisch of niet logisch?

Een perfecte wereld dient een ideaal beeld, nochtans is deze verre van in zicht, dus ligt dit vlekkeloze streven steeds onder vuur. We moeten bij onszelf beginnen, luidt de slogan, het man-in-the-mirror-effect, of het onvoorwaardelijke liefde beleid. De eerste doelstelling lijkt haalbaar, maar over de tweede heb ik mijn (gegronde) twijfels.

Zou je in een huishouding kunnen wonen met vier personen, die exact hetzelfde zijn als jij? Als je die vraag met nee hebt beantwoord, valt er iets of wellicht veel, te verbeteren aan de persoon in the “mirror”. Je hoeft hierbij alleen maar na te gaan, welke irritatie(s) deze persoon bij je opwekt, en vervolgens de oplossing aan te dragen. En poef, weg probleem! Gemakkelijk toch, dat “man-in-the-mirror-verhaal”?

Maar wat als we met vier verschillende personen te maken hebben? Ik zal het gelijk reduceren naar twee, want wedden dat het zelfs met deze vereenvoudigde samenstelling al niet lukt! Laten we op dit duo het beleid van onvoorwaardelijke liefde toepassen. Dit houdt in dat de twee elkaar 100 procent accepteren zoals ze zijn, en al wat de een doet of zegt, de ander gaat ermee akkoord……Voel je al waar ik naartoe ga?

Laten we eerlijk zijn, het is alleen voor een “uniekeling” weggelegd, om onvoorwaardelijk een ander lief te hebben. We hebben namelijk allemaal zo onze eisen en verlangens, en daarmee vervalt gelijk het vermogen om onvoorwaardelijk van iemand te houden. Tuurlijk is de liefde echt, maar uitzonderlijk zelden is die onvoorwaardelijk.

 

Maar hoe lukt het die ene enkeling tóch wel? Daar is in ieder geval een Astrologische verklaring voor.

We hebben namelijk allemaal het Vissenteken in onze horoscoop. Dit teken maakt ons onder andere, accepterend, begripvol, aanpassend en meegaand. Als dit teken bv het 12de Huis siert, kan hij daar perfect zijn taak vervullen, omdat dit huis de plek is waar we alles los kunnen laten en onder meer, niets anders dan onbaatzuchtig willen zijn. Je merkt dat iemand met deze combinatie (Vissen op het 12de Huis) al behoorlijk vredelievend en zacht van aard kan zijn. Voeg je in dit Huis en Teken, Neptunus toe, dan heb je een perfect toegewijde persoonlijkheid die zichzelf graag opoffert voor de ander. Dit houdt echter wél in, dat de rest van de horoscoop óók mee moet spelen. En dat is zelden een gegeven. Dit is op zich al een vrij unieke plaatsing voor 1 persoon, en om nog zo een “uniekeling” te treffen, is zoeken naar twee mensen met identieke vingerafdrukken, die elkaar bovendien nog moeten tegenkomen. Je begrijpt dat het ideale beeld van onvoorwaardelijke liefde steeds verder weg drijft, nietwaar!

Ik zeg dat we elkaar niet voor de gek moeten houden, en moeten zwichten voor het feit dat onvoorwaardelijke liefde een onhaalbare kwestie is, en dat een middenweg met elkaar zoeken, de beste oplossing biedt. Kén je eisen en verlangens, en als anderen die niet kunnen inwilligen, is het niet de bedoeling om ze dit kwalijk te nemen. Je kunt namelijk altijd kiezen om je eisen en verlangens aan te passen, of om een andere weg in te slaan, een waarin je elkaar niet meer voor de voeten loopt.

 

Liefs Debby, box 0209 

 

22-05-2020 / Copyrighthouse Registration ID 2242483