Medium Debby op 01-06-2020 om 09:37

Symbolen, wat geven ze jou door?

De mening van deze Astroloog!

Als een Messenslijper niet de juiste uitkomst biedt!

(Geplaatst met toestemming.)

 

Symbolen spelen een grote rol in ons bestaan, desalniettemin is het een enkeling, die zich dagelijks verdiept in de betekenis ervan. Toch werken we, zonder het te beseffen, vaker met symbolen dan onze bedoeling is, denk bijvoorbeeld aan beelden die in je slaap oprijzen, en dikwijls weinig samenhangend lijken. Het is eigenlijk goed zaak, deze symbolen na te kijken, sinds je onderbewustzijn een gesprek met je is gestart, en je een kwestie wil uitleggen. Zoals in onderstaand verhaal zal blijken, is het van belang, symbolen niet licht te nemen, en ze vooral, niet te negeren!

 

23 Mei jongstleden, kreeg ik een bericht, met een foto van een mes waarvan het topje was afgebroken. De vraag van de zender: “Debby, heeft dit misschien iets te betekenen? Mijn schoonmoeder werkt nooit met nieuwe messen en van alle nieuwe messen beschadigd ze de punten, als ik haar ernaar vraag dan wordt ze stil en krijgt een rood hoofd”. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik hiermee moest, maar als je me kent, dan weet je dat ik dit soort uitdagingen met beide handen aanneem.

Een beetje research leerde me, dat een mes symbool staat voor samen delen, en met dat gegeven is het niet moeilijk te raden, dat de schoonmoeder niet graag deelt. Dit heeft echter, niets met gierigheid te maken. Dit soort niet-willen-delen, komt voort uit angst.

Het begon bij me te dagen, dat je angst buitengewoon moet zijn, als je het gemak van werken met een nieuw mes, zo hardnekkig probeert te omzeilen. Mijn verklaring voor de beschadigde messen was daarom: “Je schoonmoeder is, uit angst of schaamte, bang om iets met je te delen”. Waarop de beller antwoordde: “Dan heeft mijn moeder toch gelijk. Ik heb haar namelijk gebeld om dit voor te leggen, en op het internet heeft ze een video op YouTube gevonden, waarin een oude man uit onze cultuur, uitlegt hoe je ervoor kunt zorgen dat je zoon niet vertrekt. In het filmpje zet hij uiteen, dat je de punten van de messen moet afbreken, en dat je nooit met nieuwe messen moet werken. Is dit voodoo, Debby”? Ik vertelde haar dat ik uit mijn research niet kon opmaken dat het om voodoo gaat. Ik legde uit dat er een diepe angst bestond om haar zoon kwijt te raken. Het ging de schoonmoeder er niet om, de zoon niet te delen, maar om hem bij zich te houden. Waarop de beller antwoordde: “Dat begrijp ik wel, want deze mevrouw heeft eerder twee kinderen verloren, de oudste zoon spreekt ze niet meer, en de dochter woont over de grenzen”.

De overgebleven zoon (plm 36jr), woont met zijn vrouw (de Beller), nog bij de moeder……..

 

Symbolen vertellen ons de verkorte versie van een belangrijk verhaal, het kan daarom geen kwaad wat meer acht op ze te slaan, wie weet wat ze jou willen doorgeven.

Wil je meer weten? Je kan mij bereiken onder box 0209, Debby

 

29-05-2020 / Copyrighthouse Registration ID 2242492