Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Geboorte jaar: 2012 2000 1988 1976 1964 1952 1940 1928 1916

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Draak in het jaar van de Yang-Water Tijger
4 februari 2022 tot 3 februari 2023

Zuidoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012 vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig dan ben je overigens een Konijn. Draken worden geboren met krachtige trots. Mannen kunnen intens reageren en er hard ingaan als ze vinden dat ze in hun recht staan. Vrouwen zijn succesvol zowel in de carrière als op gebied van gezin en familie. Zowel mannen als vrouwen hebben krachtige eigenwaarde, die ze geregeld gebruiken om anderen te kunnen helpen. Dit kunnen ze doen door vrienden, familie en andere geliefden te ondersteunen, maar ze hebben ook een groot hart om geld aan goede doelen te geven. De Rat, Aap en Haan brengen hen het meest geluk. Voor de Hond kunnen ze meestal beter oppassen, omdat die te wisselvallig voor ze is. Het elementaire geluk zal voor de Draak niet heel positief zijn, maar de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, in jouw zuidoostelijke sector kan veel positiviteit brengen. Je bent creatief om er iets moois van te maken en daarbij zullen er gunstige bergsterren zijn, die meer positiviteit geven. Het is in ieder geval een prima jaar om donkere energie buiten de deur te houden en problemen te overwinnen. Deze Ster wordt ook Perzikbloesemster genoemd, omdat deze sociaal contact aantrekt en zorgt voor meer kans op romantiek, passie en kans op een serieuze relatie. Kan jij deze ster gunstig stemmen, dan kunnen relaties, zowel in de liefde, met familie als vrienden heel goed verlopen. Je bent aantrekkelijk en kunt zowel privé als in je werk goed met mensen opschieten. Plaats de Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotusblad in het zuidoosten om de #4 Ster op te roepen. Om onderweg aantrekkelijk te zijn is een amulet van het Maankonijn sterk. Deze helpt ook bij het zoeken naar een nieuwe partner of onderhouden van bestaande liefdesrelaties.

Je Levenskracht, Geestelijke Essentie en Lung Ta, die zorgt voor behalen van succes, zullen allemaal laag zijn en dit zorgt dat je de positieve Sterren alleen op kunt roepen door heel erg hard te werken en enthousiast te blijven bij de dingen die je doet. Positief en sympathiek gedrag zullen de meeste kans op geluk geven. Het zal geen makkelijk jaar worden en je zult bij alles wat je wilt volledig inzet moeten tonen. Je bent echter intellectueel en creatief zeer sterk en daarmee kan je van alles bedenken om er uiteindelijk een prima tijd van te maken. Levenskracht en Geestelijke Essentie, die zwak zijn, laten zien dat je het moeilijk kunt hebben het maximale uit inspanningen te kunnen halen. Geef echter niet op en blijf vastberaden je doelen achterna streven. Wat zorgelijk kan zijn, is dat de zwakte van deze aspecten zorgt dat zelfvertrouwen een flinke deuk oploopt. Dit zal je vooral merken als je iets zakelijks of financieel wilt bereiken. Kansen zullen er heus zijn, maar je moet er dus wel veel harder voor werken om ambities na te streven. Om te zorgen dat jij toch prima kunt handelen wordt aangeraden de amuletten van Levenskracht en Geestelijke Essentie te gebruiken. Deze kunnen alsnog meer geluk oproepen. Om jezelf te beschermen tegen inbraak, bedrog, misleiding of andere criminele activiteiten, wordt aangeraden een amulet van Kuan Kung bij je te dragen. Met name als je veel omgaat met mensen die de strijd met jou opzoeken, kan deze Godheid jou ondersteunen om je te verdedigen. Niet door te strijden, maar door rust te vinden. Je moet het ook voor elkaar zien te krijgen om je Lung Ta te verbeteren om meer succes te krijgen. Ook hierbij kan een amulet van de Lung Ta van Overwinning of het Hemelpaard met Succesvlag je ondersteunen om alsnog te bereiken wat je in gedachten hebt.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
Een positieve energie die jou dit jaar beïnvloedt, is de Ster van Grote Positieve Verwachtingen, die vanuit de richting van het Konijn in jouw sector komt. Vooral mensen die op zoek zijn naar een zeer grote doorbraak in hun leven, kunnen veel geluk en kansen krijgen. Zoals gezegd moet je er hard voor werken. Ook dien je vastberaden te zijn om geluk daadwerkelijk af te dwingen. Wees geduldig, omdat de energie niet gelijk werkt, maar pas later tot succes zal leiden. Je krijgt in ieder geval een krachtige boost om blokkades en conflicten aan te pakken en te overwinnen. Voor de Draak kan het ook gunstig zijn vrienden of collega’s te hebben die uit een Konijnenjaar komen. Heb je deze niet in je omgeving, dan wordt aangeraden het amulet van het Maankonijn bij je te dragen. Pas op dat je niet te impulsief bent, omdat je dan dingen kunt doen, die jou weleens kunnen teleurstellen. Je zult dus moeten trachten om hier rust in aan te brengen en dan niet te ontmoedigd te raken. Om energie op te roepen kan je ook een beeldje van de Rat op de Os in het zuidoosten plaatsen, omdat deze welvaart versterkt, maar ook goede energie geeft om positieve mensen aan te trekken. Je doet er goed aan om een sleutelhanger te dragen van de Spiegel met de Ster van Grote Positieve Verwachtingen.

Ook kun je deze in je sector van je huis plaatsen en vooral in de woonkamer, slaapkamer of werkplek. Kun je de Grote Gunstige Ster van Verwachtingen oproepen, dan heb je geluk in carrière en financiën. Je trekt deze Ster aan door bescheiden en niet al te hebberig in het leven te staan. Bescheidenheid siert de mens en op die manier komt er energie vrij, waardoor je een magneet voor positiviteit kan worden. Een beeldje of sleutelhanger van de Blauwe Os verhoogt spiritualiteit en geeft inzicht over kwade energie. Deze beschermt jou en geeft veel wilskracht en vastberadenheid om negatieve situaties om te zetten in gunstige aspecten voor je carrière. Een andere kracht die jou zal bereiken komt vanuit de Ster van Kleine Positieve Verwachtingen. Deze komt vanuit de richting van de Slang en is ook gunstig voor de Draak. Deze kleine ster is meer gericht op alledaagse situaties, die we elke dag mee kunnen maken en waar we overwinningen in kunnen behalen. Je zult er verstandig aan doen om het kleine juist te eren en daar blij van te worden. Een lief woord, een leuk klein geschenkje, een kinderlach of iets anders kleins blijkt dan opeens groot te worden en zal geluk in je hart brengen. Zoek dan ook elke dag naar een beetje geluk, dat zal het leven nog mooier maken en voor meer succes zorgen.

Romantiek en sociale contacten
De Draak zal dit jaar veel profijt hebben van sociale contacten die er in de omgeving zijn. Mensen zullen veel van je diensten gebruik maken, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Ook zakelijk zal je veel contacten opdoen en kun je vriendschappelijk met ze omgaan. Ook die contacten kan je gebruiken om nieuwe mensen in je leven te halen. Het wordt dus zeker een prima jaar om gelukkig te zijn. Dit komt vanuit de kracht die er in het Jaar van de Tijger voor de Draak vrijkomt. Je wilt reizen en mensen ontmoeten. Zijn er problemen, dan wordt aangeraden een vriend of andere bekende, uit het jaar van het Konijn, advies te vragen. Deze is zowel voor de Draak als Tijger een goede bondgenoot. Heb je niet zo’n persoon in je omgeving, dan doe je er goed aan een beeldje bij je te dragen van het Maankonijn. Let op dat je, als je een meningsverschil met iemand hebt, deze moeilijk om kan buigen. Er kan dan een grote ruzie uit voortkomen. Tracht dit ten alle tijden te voorkomen en zorg dat je zo snel mogelijk zorgt voor vrede. Dit jaar zal de Draak verleidelijk zijn als gevolg van de #4 Ster in jouw sector. Je bent charmant en sympathiek en dit kan mensen heel erg sterk aantrekken. Mensen die met jou in contact komen, zullen gebiologeerd worden door de warmte en passie die je laat zien. Vanuit de de sector van het Konijn zal de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen jou geluk brengen en staat de Kleine Ster, uit de sector van de Slang, jou bij in alledaagse contacten die je in je leven hebt.

In de liefde zal je goed op kunnen schieten met een Rat, Aap, Haan en Slang. Om je liefdesgeluk te versterken, wordt aangeraden om een Stel Kleurrijke Liuli of Rozenkwarts Mandarijn Eenden in je slaapkamer te plaatsen. Singles kunnen, om een nieuwe partner aan te trekken, gebruik maken van een Tibetaanse Dzi hanger of Maansteen met zilveren frame. Deze kan jou een sterkere aantrekkingskracht geven. Gebonden mensen kunnen een Amulet bij zich dragen van de Harmoniserende Groene Draak. Deze geeft veel bescherming om de relatie gunstig te houden. Single vrouwen kunnen dit jaar veel geluk hebben bij het verkrijgen van een relatie. Bijzonder zal zijn dat je de meeste kans op een nieuwe partner maakt als je in de vrije natuur bent. Ga dus geregeld naar een park, bos of het strand, je zult zien dat jouw persoonlijkheid dan een sterke magnetische werking op anderen heeft. Single mannen moeten meer moeite doen om een nieuwe partner te vinden. Je bent erg kritisch en anderen zullen moeilijk door jouw eisenpakket heenkomen. Om zelf aantrekkelijk te zijn, wordt aangeraden geregeld de natuur in te gaan. Gebonden vrouwen zullen dit jaar veel tijd aan hun partner besteden en de relatie zal daar automatisch door versterkt worden. Zelfs relaties die aan het begin van het jaar minder verlopen, zullen gaandeweg het jaar verbeteren, waardoor problemen verminderen. Voor gebonden mannen ligt het net iets anders. De relatie kan onder druk staan, omdat de man meer tijd aan de carrière kan besteden. Daardoor is er minder tijd voor de liefde. Beter tracht je dit te voorkomen.

Carrière en financiën
In het jaar van de Tijger zal je krachtige energie van dit teken krijgen, waardoor er in je carrière veel mogelijk is en er kansen komen om te ontwikkelen. Het is een prima jaar om samen te werken en kunt met leidinggevenden prima opschieten. Er is wederzijds respect en waardering en daardoor zal je ook veel vertrouwen hebben. De combinatie van de Draak en Tijger is gericht op carrière, waardoor er een prima energie is om met promotie bezig te zijn of een eigen bedrijf op te zetten. Heb je belangstelling hiervoor, dan kan je mogelijkheden opzoeken om hiermee van start te gaan. Het is een goede energie om te reizen en er zijn aanwijzingen dat je succes kunt behalen op plekken verder dan je woonplaats. Mensen die willen verhuizen voor een nieuwe baan, krijgen daar veel kans op. Het zal in ieder geval een jaar zijn om je reputatie te verbeteren. Financieel wordt het een lastiger maand, omdat er minder energie is om grote zaken op te zetten. Daardoor zal je, als je werkelijk meer wilt verdienen, harder moeten werken om alsnog financieel meer binnen te halen. Wil je iets op dit gebied bereiken, dan kan dit alleen in maanden waar een positieve Maandelijkse Ster staat. Op gebied van je salaris kan je meer kans maken op verhoging, waardoor dit gebied positiever is. Dit is overigens wel allemaal afhankelijk van leeftijd en verantwoordelijkheidsgevoel. De 34, 58 en 70 jarige Draak krijgt namelijk gunstige financiële gelukaspecten en dus veel kansen hierop. De Draken kunnen comfortabel leven en kunnen met gerust hart investeren of belangrijke zakelijke besluiten nemen, waar veel geld bij betrokken is.

De 34 jarige Draak dient zich te richten op overwinnen van onzekerheid. Lukt dit, dan zal deze succes kunnen boeken en zal alles wat de Draak wil uitkomen. De 22 en 82 jarigen zullen over het algemeen een gemiddelde maand meemaken, waarbij er weinig goede, maar ook weinig slechte invloeden zijn. De 22 jarige kan dit jaar zien als overgangsperiode om plannen te maken en doelen te stellen, die je later uit kunt voeren, zodat deze in een volgend jaar succes kan behalen. De 46 jarige zal het minste geluk hebben en moet zeer voorzichtig zijn met investeringen en andere geldzaken. Het is geen goed idee om van baan te veranderen of iets groots te veranderen. Ga niet met teveel aan de slag, omdat je dan jezelf voorbij kunt lopen. Je doet er verstandig aan een Gouden Pi Yao te dragen om tegen verlies te beschermen. Ook kan de amulet alle Draken beschermen tegen gewelddadige mensen die jou van je eigendommen of bezittingen willen beroven. Je kunt nog veel meer bescherming krijgen, van het Dakini Welvaartbescherming Amulet met ‘Hum’ mantra. Mensen die geen Feng Shui artikelen gebruiken, doen er goed aan voorzichtig te blijven bij financiële zaken en wat geld op te sparen. Ben je verantwoordelijk en relaxt, dan zal je over het algemeen beschermd worden door de #4 Ster en de positieve eerdere genoemde krachten. De 10 jarige heeft het dit jaar extra sterk nodig om door leraren en ouders aangemoedigd te worden. Alleen dan is dit kind in staat om de juiste dingen te doen om zich te ontwikkelen en het goed op school te doen. Om het kind hierbij te ondersteunen, wordt aangeraden een Negen Niveaus Pagode op het bureau te plaatsen.

Gezondheid
Mentaal gezien is het een prima jaar met veel geluk en mooie momenten. Je hebt momenten dat je op een roze wolk van liefde, vriendschap en emotionele warmte reist. Over het algemeen zal je je daarom stralend voelen en zit je lekker in je vel. Je bent gelukkig en er zijn weinig dingen om negatief over te zijn. Je kunt hierdoor overmoedig worden en dan teveel van het leven genieten. Er kunnen dan zeker risico’s zijn als het om voeding, ontspanning en genotsmiddelen gaat. Je kunt je dan te buiten gaan aan minder goede producten en handelingen en ongezond leven. Je stelt goede voornemens dan steeds tot morgen uit en bent nonchalant als het om bepaalde gewoontes gaat. Je lichaam kan hierdoor wel eens opspelen. Het is belangrijk er alert op te zijn en jezelf geregeld toe te spreken en strenger te zijn als je merkt dat je levensstijl ongezond is. Je kunt juist dan die krachtige Draak zijn, die zich op kan laden en uit kan groeien tot krachtig mens. Er is een speciale waarschuwing als je met mensen omgaat die teveel van je goedheid gebruik maken en vinden dat je nooit genoeg geeft. Deze kunnen je energetisch opbranden, waardoor je op andere gebieden minder productief bent en uiteindelijk wel problemen ondervindt. De Draken van 10, 58 en 70 jaar kunnen een prima gezondheid tegemoet zien. Mensen van 46 jaar hebben een gemiddelde gezondheid, dus niet goed, maar ook niet slecht. Alle andere Draken moeten erg voorzichtig met hun gezondheid zijn, omdat er grote kansen zijn op ziektes. Je zult dan meer vatbaar zijn voor besmettelijke ziektes of andere gevaren die je ziek kunnen maken. Er kunnen ook problemen zijn met de rug, heupen en dijen. Het bovenstaande is wel afhankelijk van de wijze hoe je in je leven staat. Verantwoordelijk levende Draken zullen over het algemeen minder kans op ziektes hebben, dan mensen die een verkeerd levenspatroon hebben. Over het algemeen moeten alle Draken opletten met eventuele lichamelijke klachten en gelijk naar de dokter gaan om advies te vragen. Bij de meeste Draken is dit alleen als voorzorgsmaatregel, maar er kunnen wel degelijk ook ernstige situaties ontstaan. Om gevaren af te wenden, is een Messing Wu Lou met Acht Onsterflijken erg nuttig. Om stress af te wenden, kan een Wu Lou met Vreugdevolle Kraanvogels erg goed werken. Plaats deze in het zuidoosten van je huis of in het zuidwesten, waar de Jaarlijkse #2 Ster van Ziekte zal staan. Met name mensen die een slechte of matige gezondheid hebben, dienen deze als hangertje bij zich te dragen. De Wu Lou kan er ook voor zorgen dat de Levenskracht aangesterkt kan worden.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
De Vliegende Sterren nemen een nieuwe positie in binnen de 9 sectoren waar we rekening mee moeten houden en die ons sterk beïnvloeden. Elk teken heeft een sector waar de Jaarlijkse Ster in staat, die dus voor het hele jaar geldt. Elke maand is er een Maandelijkse Ster, die invloed heeft. Overigens zijn de Sterren geen fysieke, maar mentale krachten. Je kunt remedies of versterkers gebruiken, die je in de sectoren kunt plaatsen om geluk aan te roepen en ongeluk af te wenden. Het is belangrijk met een kompas windrichtingen in je huis te zoeken, zodat je de sectoren weet. Kijk naar de ingang van je huis en in welke sector deze staat. Verder dien je de belangrijkste kamers te situeren, zoals huiskamer, slaapkamer en kantoor, omdat je daar veel tijd doorbrengt. Ditzelfde geldt voor je andere plekken waar je veel bent. We bespreken eerst de negatieve en daarna de positieve sectoren.

Negatieve sectoren en Vliegende Sterren
In het centrum staat de Gele #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech, die ongunstig is voor gezondheid van mensen. Deze Ster vergroot de kans op ongeluk, ziekte, verwonding en andere negatieve zaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn en vooral als belangrijke kamers in het centrum van je huis of werk staan. Dit gebied is een Aardse sector, waardoor ieder gebouw en persoon hiermee te maken heeft. Om negatieve energie af te wenden en positiviteit aan te roepen, kan je de Schaal met Hemelse Energie in de sector plaatsen. Deze zet negatieve energie in positieve om. Op de schaal plaats je de Lung Ta, die succes en overwinning brengt, het Drakenpaard dat geluk oproept, het Hemelse Hert dat gezondheid brengt en ziekte afwendt, Pi Yao die de Jaarlijkse God oproept, de Drakenschildpad die ondersteuning geeft en Hemelse Os, die kracht en doorzettingsvermogen geeft. Ook de Pagode met de Hart Sutra kan gunstig zijn. De schaal kan je ook in andere kamers plaatsen. Met name de Hond, Draak, Os en Geit dienen een hangertje te dragen om beschermd te worden. Je doet er goed aan dit jaar geen verbouwing in het centrum te doen en de sector zo rustig mogelijk te houden om deze Ster niet te irriteren. Plaats witte of grijze accessoires om boze krachten weg te houden of deel je huis anders in.

In het zuidwesten vliegt de Zwarte #2 Ster van Ziekte en fysieke bedreiging, in de sector van de Geit en Aap, die van alle anderen de grootste kans op ziektes hebben en extra op moeten passen. Beter dragen zij een Amulet van Welzijn. Ook moeders kunnen extra risico lopen. Omdat de #2 Ster in de zogenaamde Lo Shu positie staat, ondervinden andere tekens echter ook invloed als hun voordeur of slaapkamer in het zuidwesten staat. Plaats een stoel of bed ook nooit naar het zuidwesten toe, dan heb je meer kans op ziektes. Ook een kachel naar het zuidwesten geplaatst kan gevaar geven. Mensen die veel in deze sector zijn, doen er goed aan een Medicijnboeddha op het zuidwesten te zetten. Jij en je huisgenoten kunnen bij bepaalde van een ziekte ook beter een arts om advies vragen. Ouderen kunnen beter geregeld een gezondheidscheck doen en niet in de sector slapen. Om te zorgen dat de negatieve #2 Ster afgewend wordt, kan de Witte Wu Lou met Vrolijke Kraanvogel in het zuidwesten nuttig zijn. Gebruik je geen Feng Shui attributen, dan doe je er in ieder geval verstandig aan de zuidwestelijke sector opgeruimd en schoon te houden. Pas op met airconditioning en ventilatoren, die zich in het zuidwesten bevinden. Ze kunnen negatieve energie naar je toeblazen. Let op met belangrijke deuren of kamers die zich in het noordoosten bevinden, omdat de schadelijke Tai Sui er is. Plaats grijze of witte accessoires bij de deur van die kamers. Ook zal het belangrijk zijn vrijwillig iets voor mensen te doen of geld aan goede doelen te geven. Je roept dan geluk op voor jou en mensen in je directe omgeving.
In het westen staat dit hele jaar de Rode #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog, die negatieve energie brengt. De ster absorbeert geluk van andere sterren, wat verlies brengt. De Haan wordt geraakt, maar ook andere tekens ondervinden invloed als de voordeur, slaapkamer of woonkamer in het zuidwesten staan. Bekijk dan wat je kunt veranderen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook is het belangrijk op vermogen en bezittingen te letten. De Ster kan namelijk ook financieel gevaarlijke energie brengen, omdat je eerder beroofd kunt worden of op andere negatieve wijze je geld kwijt kunt raken. Je kunt Feng Shui attributen plaatsen, zoals een beeldje van de Blauwe Olifant en Neushoorn in je huis of kantoor. Heb je veel concurrenten of mensen die dicht bij jou de strijd aangaan, dan wordt aangeraden een beeldje van Kuan Kung met Lung Ta of Draak te plaatsen. Ze beschermen tegen mensen, die oneerlijk zijn en tegen concurrenten. Gebruik Kuan Kung met Tijger tegen onnodig geldverlies. Niet alleen op zakelijk en financieel gebied is er veel invloed, maar let ook op roddels, dronkenschap en andere negatieve invloeden. Let tevens op scherpe voorwerpen, omdat die voor verwondingen kunnen zorgen. Er zijn Feng Shui kuren om te beschermen, zoals Zwarte Kristallen Bollen in het westen die kwade geesten afwenden. Ook een amulet met de mantra ‘Om Bhrum Svaha’ kan onheil afwenden.
In het oosten zal de Blauwe #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen veel invloed hebben op het Konijn en mensen in zijn omgeving. Ook als je slaapkamers of voordeuren op het oosten staan, kan je er last van hebben. Als de energie niet afgewend wordt of als je onvoorzichtig bent, kan je met grote ruzies en zelfs rechtszaken te maken krijgen. Deze kan je voorkomen door je gewoon aan de wet te houden en voorzichtig te zijn met contracten en beslissingen. Ook kan je met diefstal of beroving te maken krijgen, die je kunt voorkomen door voorzichtig te zijn bij plekken die gevaar oplopen. Om intens negatieve energie te ontlopen, wordt aangeraden een Magische Kosmische Appel in het oosten te plaatsen. Laat in deze richting geen harde geluiden horen van muziek, tv’s en muziekinstrumenten. Je kunt er veel aan doen om de #3 Ster af te wenden door onder andere banken, stoelen en eettafels niet in de oostelijke sector te plaatsen of er naar toe te richten. Dit jaar kan je beter geen grote verbouwingen in het oosten doen. Beter vermijd je groene of blauwe kleuren en plaats je er geen groene planten. Rode of paarse kleuren zijn wel weer aan te raden. Plaats je deze bijvoorbeeld bij de voordeur, dan heb je minder kans op conflicten met gasten die jouw huis bezoeken.

Positieve sectoren en Vliegende Sterren
In het noordoosten staat de Witte #8 Ster van Welvaart en Rijkdom in de sector van de Tijger en Os en mensen die er hun voordeur of belangrijke kamers hebben. Verblijf geregeld in deze sector om energie op te nemen. Om positieve krachten nog meer op te roepen wordt aangeraden een amulet of beeld van de Goden Zhang Dao Ling (wijsheid), Kuan Kung (rijkdom) en Tsai Shen Yeh (bescherming tegen armoede) zittend op Tijgers in de sector te plaatsen of als hangertje te dragen. Dit trio trekt geluk en voorspoedsenergie aan. Om financieel meer positiviteit aan te trekken is een amulet van de Boom van Welvaart gunstig. De #8 Ster helpt bij ontwikkeling en door intellectueel krachtig te zijn, waardoor promotie of opzetten van een nieuw bedrijf makkelijker gaan. Er wordt aangeraden stoelen, bedden en kachels in het noordoosten te zetten. Staan je voordeur, slaapkamer of kantoor in deze sector dan roep je positieve energie op met rode of paarse kleuren, zoals tapijt, kleden of andere accessoires. Blijf alert op Tai Sui, die ook in deze sector staat en voor financieel verlies kan zorgen. Let vooral op negatieve Maandelijkse Sterren. Dan kan de Tai Sui nog negatiever zijn. Let op verraad van mensen, zelfs bij mensen die je vertrouwt. Zelfs goede relaties kunnen onder druk staan. Ook gezondheidsproblemen zijn mogelijk, maar meer als je onverantwoordelijk in het leven staat. Een symbool van Tai Sui met Pi Yao in deze sector of een amulet ervan kan gunstig zijn. Naast de Tijger en Os, dienen Slang, Aap en Varken op te passen, evenals mensen die de voordeur, slaapkamer of woonkamer hier hebben. Irriteer de Tai Sui niet met harde geluiden of intens fel licht. Mensen die hun werkplek in het noordoosten hebben en mensen die slapen met hun gezicht naar deze sector kunnen flinke problemen krijgen. Stem de Tai Sui gunstig door te zorgen dat je fysiek in orde bent en geregeld sport of in beweging bent.
In het noordwesten staat dit jaar de Witte #6 Ster van Hemels Geluk, in de sector van Hond en Varken en iedereen die met de sector te maken heeft. Je kunt de energie aantrekken door beeldjes of amuletten van de Jadekeizer te plaatsen. Deze kracht is gunstig voor oudere mannen die in deze sector verblijven en je kunt de energie dan versterken met amulet van de Magische Gouden Draak. De Draak kan in dit jaar van de Tijger rijkdom en bezittingen verbeteren. Het is gunstig naast dit symbool ook een amulet of beeldje van de Tijger te plaatsen. Deze sector zal voor iedereen welvaartsgeluk brengen. Daardoor is het verstandig geregeld in de sector te verblijven. Het is een prima jaar voor mensen, die promotie zoeken of een eigen bedrijf willen opstarten. Het zal belangrijk zijn om het noordwesten van je huis of kantoor ordelijk en schoon te houden, omdat het geluk anders sterk af zal nemen. We moeten er hierbij rekening mee houden dat vooral technologie, onroerend goed, het gebied van fossiele brandstoffen, de landbouw en industrie positief of negatief beroerd worden, afhankelijk van verantwoordelijkheid die je laat zien. Stoelen of bedden kunnen beter niet in deze richting staan, omdat er fouten en andere kleine problemen ontstaan. Rode accessoires en vuurelementen kunnen negativiteit oproepen. Om de energie van de #6 Ster op te roepen, is het verstandig om de Feng Shui Schatkist van de Welvaart te plaatsen.
De #1 Ster van Overwinning en Geluk staat in het noorden in de sector van de Rat en nieuwe kansen brengen voor een ieder die ermee te maken heeft. Staat je voordeur of één van de belangrijke kamers in de sector dan lacht het geluk je toe. Deze Ster zal geactiveerd moeten worden in zowel huizen als werkplekken. Je kunt dit doen door je huis en werkplek schoon en ordelijk te houden. Ook kan je een amulet van de amulet van de Overwinningsvlag plaatsen. Ook een Lung Ta, Hemelpaard of Ru Yi zorgen voor veel geluk in je carrière, waarbij er mogelijkheden zijn voor promotie of opzetten van een eigen bedrijf. Mensen die in de verkoop werken en met mensen samenwerken, kunnen profiteren van de sector. Als je de welvaart wilt verbeteren is deze sector gunstig om ze hier te doen. Je kunt dan meer prestaties behalen en verbetering zien in de harmonie in intermenselijke relaties. Niet alleen qua carrière, maar ook romantiek kan je gebruik maken van deze krachtige Ster. Er zijn mogelijkheden om een nieuwe persoon in je leven te krijgen of bestaande relaties te versterken. Je kunt dit al doen door een foto van deze persoon bij je te dragen of genoemde amuletten te gebruiken om geluk in de liefde aan te trekken. Let op dat de #1 Ster soms irritaties kan brengen als jij onverantwoordelijk gedrag vertoont. Ga niet vreemd en wees respectvol naar anderen, omdat dit de #1 Ster gunstig stemt. Een waarschuwing is er voor de oudste dochter en jonge moeders, omdat ze minder goede energie krijgen van de San Sha in deze sector. Wees alert in maanden dat er een negatieve Ster bijkomt.
Het zuidoosten heeft de Groene #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, in de sector van Draak en Slang, de oudste dochter en iedereen die met de sector te maken heeft. Deze Ster staat bekend als brenger van wijsheid en nieuwe ideeën. Het is creatieve energie voor mensen die veel in deze sector zijn. Om de #4 Ster positief te stemmen wordt aangeraden een Manjushri Stupa in deze sector te plaatsen. De Ster kan ook gunstig werken voor studerende mensen en om kennis op te nemen. Om nog meer energie op te roepen, wordt aangeraden een Drakenkarper te plaatsen. Er is veel geluk in de liefde, waardoor je er goed aandoet er geregeld samen met een partner te zijn. Singles kunnen liefde versterken door hun bed in deze richting te plaatsen. Ook een Kurukulle is gunstig, net als een beeld van het Perzikbloesemdier van jouw teken. Plaats veel houtaccessoires in het zuidoosten, zoals een houten beeldje of amulet van de symbolen van de vijf elementen. Deze geeft unieke voordelige energie voor mensen om beter te leren, bij culturele aspecten, verbeteren van status en verhogen van de kans om carrière te verbeteren. Om efficiënter te werken met studie of werk wordt aangeraden het bureau in het zuidoosten te zetten of in ieder geval in de richting. Verder verblijd je de #4 Ster met groene planten in het zuidoosten of een Wenchang Pagode op tafel. Plaats geen rode of gele voorwerpen en doe er geen verbouwingen.
In het zuiden komt de Paarse #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachting, de sector van het Paard, de vrouw van middelbare leeftijd, de 2de dochter en vrouwen tussen 16 en 30. Ook voor mensen die de voordeur of belangrijke kamers in de sector hebben. De Ster brengt gelukzalige gebeurtenissen, zoals promotie, een nieuw bedrijf, een huwelijk of zelfs geluk van een nieuw kindje. In principe zal je dus geluk hebben bij alles wat je doet en wilt doen. De Ster activeert ook rijkdom. Je kunt deze oproepen met vibraties van een beeld van de Phoenix. Ook een Lung Ta in deze sector kan de Ster zeer positief stemmen. Let dit jaar vooral op dat er veel Yin-energie is en ook de San Sha negatieve invloed kan brengen. Let op dat de #9 Ster een versterkende werking heeft, dus ook op energieën die minder goed zijn. Je kunt het zuiden beschermen met het amulet van Yang Energieversterker of een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers. Over het algemeen is de #9 Ster een geluksbrenger, maar in maanden met negatieve Maandelijkse Ster moet je opletten. Naast Feng Shui accessoires kan je de Ster ook gunstig stemmen door je huis en vooral de zuidelijke sector schoon te houden. Ook doe je er goed aan om te zorgen voor voldoende licht en zachte geluiden. Verder zal een beeld van de Eenhoorn in de zuidelijke sector zeer gunstig zijn, waardoor je extra veel kans hebt op verblijden van je leven. Er wordt aangeraden het vuurelement te versterken met rode accessoires, een open haard of kaarsen. 

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)