Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Chinese Jaarhoroscoop Draak

Geboorte jaar: 2012 2000 1988 1976 1964 1952 1940 1928 1916

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Draak
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

Zuidoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012 vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig dan ben je overigens een Konijn. Draken worden geboren als zeer trots persoon. Mannen kunnen intens reageren en er hard ingaan als ze vinden dat ze in hun recht staan. Vrouwen zijn succesvol zowel in carrière, gezin en familie. Zowel mannen als vrouwen hebben krachtige eigenwaarde, die ze geregeld gebruiken om anderen te helpen. Dit kunnen ze doen door vrienden, familie en andere geliefden te ondersteunen, maar ze hebben een groot hart om geld aan goede doelen te geven. De Rat, Aap en Haan brengen het meest geluk. Voor de Hond dienen ze op te passen, omdat die te wisselvallig is. Dit jaar zal je te maken krijgen met de Jaarlijkse Blauwe #3 Houtster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen. Deze staat als twistziek bekend, waardoor er ruzies en zelfs rechtszaken ontstaan. Ook is er storende energie, waardoor diefstal en oplichting makkelijker ontstaan. Draken kunnen veel succes behalen, maar dit vereist veel inspanning, omdat er deze periode een grote kans is op irrationele angsten en woede. Het zal belangrijk zijn om deze te kunnen beheersen. Toch zijn er ook zeker goede krachten die zorgen dat je de juiste dingen op het juiste moment kunt doen. Misschien zal je niet altijd behalen wat je wilt, maar uiteindelijk ben je steeds in staat juiste beslissingen te nemen. Ook heb je ambities en kan je gemotiveerd worden om succes te behalen. Er worden mislukkingen en fouten gemeld, maar er wordt aangeraden hier niet teveel bij stil te staan en niet op te geven. Er wordt tevens aangeraden vaker met mensen om te gaan, die het teken van de Slang hebben. Zij kunnen je erg veel positieve energieën geven en voordelen brengen. Let echter op dat de San Sha en #3 Ster dus zeker veel negativiteit brengen. Hierdoor kan je wel eens ongeduldig, impulsief, geïrriteerd en ongenuanceerd zijn. Dit kan deze maand zeker wel voor problemen zorgen, waardoor het niet een heel makkelijk jaar wordt en er misverstanden op kunnen treden. Het element Geluk dien je te versterken, omdat met name je Levenskracht en Spirituele essentie erg zwak zijn. Het zal verstandig zijn om wel de energie van de Grote en Kleine Positieve Sterren van Toekomstverwachting tevreden te stellen. Omdat de Levenskracht en de Spirituele Essentie slecht zijn, kan je nog wel eens minder zeker van jezelf zijn. Dit kan wat druk geven en ervoor zorgen dat er twijfels zijn over jouw functioneren.

Het is een jaar, waarin je het moeilijk vindt met kritiek om te gaan, vooral als het in een groep ontstaat. Je voelt je dan kwetsbaar en kan soms te maken krijgen met boosheid en uiteindelijk vermoeidheid, waardoor je kansen kunt laten liggen. Tracht hier verstandig mee om te gaan en grijp alsnog datgene wat aangeboden wordt. Toch ben je standvastig en kan je alsnog manieren vinden om tegen de negatieve energieën te vechten. Wellicht klinkt het bijzonder, maar er wordt juist aangeraden om de moeilijke weg te volgen. De makkelijke weg zal minder tot succes leiden dan de moeilijke. De moeilijke weg zal er voor blijven zorgen dat je blijft strijden voor wat je wilt bereiken. Het zal verstandig zijn om te bedenken wat en wie je in je leven toelaat. Zijn er mensen, die jou op een negatieve wijze benaderen, dan doe je er goed aan om deze mensen te mijden. Zelfs als ze in jouw vriendenkring zitten. Om je Levenskracht en de Spirituele Essentie te versterken, wordt aangeraden hier amuletten van te dragen, zodat je alsnog meer kracht krijgt. Jouw Lung Ta, succesgeluk, wordt dit jaar een stuk verbeterd, waardoor er toch zeker mogelijkheden zijn om succes te behalen. De Lung Ta zal dus beter zijn, maar verder dan voldoende zal het niet komen. Om deze energie te versterken, wordt aangeraden een beeldje van de Vreugdevolle Lung Ta in jouw sector te plaatsen. Deze kan ervoor zorgen dat je meer prestaties kunt hebben omdat je kansen af kunt dwingen. Deze beeldjes kunnen ook de Bergsterren tevreden stellen. De #3 Ster kan krachtige energie oproepen, die leidt tot conflicten. Het is van wezenlijk belang Feng Shui accessoires te gebruiken om energie van de #3 Ster af te wenden. Deze Ster kan er voor zorgen dat je een stuk prikkelbaarder bent, waardoor je emoties geregeld onder druk staan. Je zult meer dan vorig jaar in emoties zwart-wit zijn. Er wordt aangeraden hier rust in aan te brengen en te zorgen dat jij je emoties onder controle kunt houden. Wanneer dit niet lukt, kan je te maken krijgen met problemen, die je minder onder controle hebt. Het zal helpen om soms een stapje terug te doen en te zorgen dat je geduld bewaart en impulsiviteit vermijdt. Om de energie van de #3 Ster te ontlopen, wordt aangeraden om amuletten van de Rode Olifant van Toekomstverwachtingen en een paar Kristallen Ballen van Rozenkwarts te dragen. Ook een beeldje van de Lachende Boeddha van Aventurijn kan helpen eventuele intense energieën te kalmeren. Ontstaat er eenmaal een conflict, dan wordt aangeraden deze niet voort te zetten, maar te trachten een stapje terug te doen. Een conflict kan dit jaar snel tot iets ergers uitlopen. Je hoeft ook niet altijd gelijk te hebben en mag dan ook zeker wel stoppen met het angstvallig verdedigen van je meningen. De eerder genoemde amuletten kunnen hier ook zeker bij helpen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
Dit jaar kan je sterke energie ervaren vanuit de Kleine Gunstige Ster, die voor grote verwachtingen kan zorgen als het om toekomstplannen kan gaan. Toch zal je hier niet altijd evenveel van merken, omdat je gedachten hebt, die stellen dat het behalen van successen, gewoon zijn. Je bent iemand, die zeer goed is als het routinematige zaken gaat, maar minder als het om grotere doelen gaat, die je niet iedere dag doet of die totaal nieuw zijn. Je hebt een goede mentaliteit en veel ambities, maar je mag ook wel wat meer op jezelf vertrouwen. Houd jezelf steeds voor ogen dat je vanzelf wel resultaten kunt boeken. De Kleine Ster kan jou hier zeker bij ondersteunen. De Bergster van Grote Gunstige Toekomstverwachtingen zal dit jaar ook in jouw sector komen en wel vanuit de richting van de Slang. Deze zorgt voor aanzienlijke kansen en zelfs transformaties om inderdaad op nieuwe gebieden succes te kunnen behalen. Dit kan gaan om carrière, erkenning vanuit een klant of een leidinggevende, een belangrijke promotie of andere veranderingen die jou veel op kunnen gaan leveren. Er zijn in ieder geval aanwijzingen dat je in de basis een verandering in je leven kunt gaan zien. We stelden al dat de Levensenergie en de Spirituele Essentie van de Draak zwak zijn, waardoor je nog wel eens moeite hebt om nieuwe taken op je te nemen. Het zal belangrijk zijn om je wantrouwen en onzekerheid te overwinnen en er vooral voor te gaan. Durf het soms aan om een risico te nemen, zelfs als je gevoel zegt om het niet te doen. De gunstige energieën lijken ook in jouw sector te komen als het om relaties gaat. De Sterren zijn jou goed gezind en kunnen veel geluk brengen. Met name de Slang kan een speciale verbinding met jou aangaan, waardoor er aan te raden is om toch wat mensen op te zoeken, die vanuit dit teken komen.

Slangen zullen in ieder geval zorgen dat er een positieve invloed op jou af zal komen, waardoor je door dit teken lekker in je vel kunt zitten. Je doet er goed aan de zuidoostelijke sector in je huis of kantoor verlicht te houden en daar de Drie Leeuwen op Drums te plaatsen. Om onderweg beschermd te zijn, kan je deze ook als amulet bij je dragen. Je hebt dit jaar te maken met een indirecte invloed van de San Sha. Als een sector met San Sha verstoord wordt, heeft dit negatieve gevolgen voor je leven. Er zijn drie gezichten binnen de San Sha; Overval Sha, Rampen Sha en Ongeluk Sha. Berovingen, financiële verliezen, ongelukken en grotere problemen die lang invloed houden, zijn mogelijk. Je kunt negatieve effecten voorkomen door de hal, slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte rustig te houden. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is van muziek of andere harde geluiden. Een beeldje van Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het noordoosten van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt kan nuttig zijn. De krachtigste beschermer, naast de Hemelse Bewakers, is het Hemelse Schild. Plaats een beeldje bij je slaapkamer, voordeur, kantoor of kwetsbare plekken in je huis. Ook een sleutelhanger hiervan kan onderweg beschermen. Een andere bescherming kan je krijgen van de Vierarmige Groene Tara die positieve vibraties brengt en lijden vermindert. Wanneer je dagelijks haar mantra “Om Tare Tuttare Ture Svaha” uitspreekt, voel je kracht. Zet haar prominent in de woonkamer, dan zal zij negativiteit wegnemen en dromen waarmaken.

Het leven van de Draak in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
Voor de Draak geldt dat met name de fysieke en mentale kracht zwakker kunnen zijn. Dit komt door de energie van de storende #3 Ster. Draken zullen het moeilijk hebben om energiek en enthousiast in het leven te staan. Omdat vooral de Levenskracht en de Spirituele energie lager is, zal je geregeld last van spanningen en zenuwen hebben. Dit kan zorgen dat je zelfvertrouwen vermindert en daardoor sta je automatisch open voor donkere energieën. Ook ben je kwetsbaar voor mensen die jou kritiek geven of mensen die het echt slecht met je voor hebben. Je Lung Ta is voldoende, maar je zult toch hard moeten werken om er iets moois van te maken en energiek in het leven te staan. Omdat ook de #3 Ster negatieve invloed heeft, kun je naast een Windpaard een Tzi Chi Kau Rode Hond gebruiken om negativiteit tegen te houden. Let op dat de oudere generatie moeite heeft met jongere generaties en andersom. Je zult dit onder controle moeten houden. Houd ook je humeur in de gaten en tracht boze of gewelddadige mensen liefdevol te bewegen om rust te bewaren. Zet de Rode Hond in het zuidoostelijk richting van je huis. Een andere krachtige beschermer is die van het amulet van Levenskracht. Verder kan je gebruik maken van Stenen met Hoge Vibraties, zoals auraliet en meteoriet. Yoga en meditatie zijn goede vormen om zowel fysiek als mentaal sterker te worden. Ook sport en de natuur zijn een goede combinatie om een vreedzame uitstraling te krijgen, waardoor je niet alleen sociaal lekker in je vel zit, maar ook in de carrière en liefde. We stelden al dat de Levens- en Geestelijke kracht verzwakt zijn. Daardoor is er minder vermogen om door te zetten. Veel Draken zullen zich geregeld negatief voelen. Ook zullen anderen zich meer tegen je keren, omdat je kwetsbaar bent en dus wel eens een negatieve energie uitstraalt. Om gezondheid onder controle te houden is een beeldje van de Jadekeizer erg krachtig. Je kunt jezelf hiermee onder controle houden en meer zelfvertrouwen hebben. Ook een Medicijnboeddha in je huis is een wijze manier om diverse problemen met gezondheid te voorkomen. Dit geldt ook voor een messing of gouden Wu Lou in jouw sector of in de slaap- en woonkamer. Deze kunnen veel kracht bieden om negatieve energie te weren. Om de Lung Ta te versterken kan een amulet van het Magische Windpaard obstakels overwinnen. Daardoor zal je fysieke kracht ook toenemen en ben je niet alleen gezonder, maar kun je ook harder werken en meer succes in werk en liefde behalen. Draken uit 1976, 1964 en 1952 zijn het meest gezond en hoeven er niet veel aan te doen, behalve natuurlijk verantwoord in het leven te staan. Draken uit 2000, 1988, 1940 en 1916 moeten serieus met gezondheid bezig zijn. Leef niet alleen op een verantwoorde wijze, maar blijf geregeld onder controle van specialisten en zorg voor ontspanning door met vrienden of familie af te spreken.

Financieel is het een prima periode voor Draken uit 1988, 1976 en 1952. Je kunt in dit geval makkelijker geld verdienen, zonder je uitermate in te spannen. De Boeddha van Welvaart kan ondersteunen. Zij kunnen een zeer goede kans hebben om meer bezittingen en geld te vergaren. Ook een witte kristallen Bol met Dzambala kan veel nut hebben om juiste keuzes te maken en goede energie voor welvaart op te roepen. Draken uit 2000 en 1940 moeten het meest opletten dat er ongelukkige en donkere energieën zijn. Er is dan grote kans op verlies en op teveel uitgaven aan onnodige zaken. Je doet er dit geval verstandig aan hulp te vragen van mensen die je vertrouwt. Bied weerstand tegen grote aankopen en te grote risico’s met beleggingen en gokken. Dit jaar is sowieso geen jaar om veel uit te geven. Dit geldt voor alle Draken, waarbij de één makkelijker in staat is weerstand te bieden dan de ander. De Wen Chang Pagode kan een welkome ondersteuning bieden om juiste keuzes te maken en weerstand te bieden tegen impulsieve of onverstandige besluiten. Plaats deze wel in de zuidoostelijke sector van je kantoor, woonkamer of bureau. Ondanks de waarschuwingen zullen de meeste Draken in staat zijn er hard voor te werken om te ontwikkelen. Je bent ambitieus en zal zeker veel bereiken zolang je natuurlijk verantwoordelijk bezig bent. Om welvaart te laten stijgen, kan je onder andere het Schip van Welvaart gebruiken of Gouden Appels in een schaaltje plaatsen. Deze staan symbool voor winst en kans op rijkdom. Ook natuurlijke kristallen kunnen goed zijn, omdat deze energie van de gunstige Bergsterren kan activeren. De #3 Ster kan romantiek en relaties negatief raken. In een relatie zal je op moeten letten wat je zegt en doet. Er zijn anders ruzies of een breuk mogelijk. Zijn er conflicten of discussies laat je eergevoel dan achterwege en durf toe te geven. Je hoeft niet altijd je zin te hebben. Ben je toegeeflijk, dan zal je partner dit vanzelf ook worden. Singles kunnen frustraties voelen en dan het idee hebben dat de liefde niet voor hen weggelegd is. Tracht dit te onderdrukken en bedenk dat jij net als iedereen goede en minder goede eigenschappen hebt. Een krachtig mens weet immers waar zijn zwakheden liggen. Over het algemeen zal je alert moeten zijn dat dit Chinese Jaar negatief gedrag kan laten zien. Je wilt geregeld je gelijk behalen en hebt de neiging boos of woedend te worden als mensen over je grenzen gaan of een andere mening hebben. Wanneer het je lukt in gedachten te houden dat je dit dus beter niet kunt doen, zal je in staat zijn dingen zacht en sympathiek op te lossen. Voor een relatie zijn twee Mandarijn Eenden op een Lotusblad heilzaam. Singles kunnen dankbaar gebruik maken van een sleutelhanger met Pi Xiu. Ook hangertjes van de Tijger, Hond of Kosmische Appels kunnen zorgen dat je charmant overkomt. Appels van goud of rozenkwarts kunnen vruchtbaarheid en uitstraling versterken. Je wilt dan ook meer romantiek en zal op erotisch gebied letten op dat wat je partner fijn vindt.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt de Lap Chun ook oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)