Chinese Jaarhoroscoop Geit

Chinese Jaarhoroscoop Geit

Chinese Jaarhoroscoop Geit

Geboorte jaar: 2015 2003 1991 1979 1967 1955 1943 1931 1919

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Geit in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Geit
In het zuidwesten krijgt de #3 Ster van Vijandigheid, Conflicten en Juridische Problemen bezoek van de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting. Over het algemeen zal deze Ster een prima energie brengen. Daardoor zal de energie van de #3 Ster geregeld minder sterk zijn en zal er een positieve kracht ontstaan. De misverstanden, ruzies en stress die de #3 Ster normaal brengt, kunnen zeker wel optreden, maar de #9 Ster kan meestal toch wel overheersen. Qua gezondheid kan je over het algemeen ook een prima energie ervaren, mits je juiste keuzes maakt. Doe je dit niet goed, dan kan onverantwoordelijkheid je parten spelen en gezondheid onder druk komen te staan. Daardoor kan dan de energie van de #3 Ster een zeer vijandige energie brengen en moet je alle zeilen bijzetten om de Ster af te wenden. De gunstige kracht van de #9 Ster kan persoonlijke en zakelijke invloed houden, waardoor je ook deze maand prima met mensen omgaat en conflicten of andere problemen op kunt lossen. Er is een sterke energie die ervoor zorgt dat je deze maand makkelijk met mensen om kunt gaan. Je kunt veel mensen om je heen hebben, die jou ondersteunen als jij het even moeilijk hebt. Blijf alert dat de Tai Sui en Yin-Huisster onder werking van de #3 Ster versterkt worden. Deze genieten van de kracht van deze Ster, maar hebben een hekel aan energie van de #9 Ster. Dit kan altijd irritaties of andere emoties brengen. Er wordt aangeraden een Messing Wu Lou met afbeelding van de Acht Onsterflijken in het zuidwesten van je huis of werkplek te plaatsen. Hiermee kun je positieve energieën aantrekken. Gunstig kan de Grote Bergster van Positieve Verwachting zijn, die nu veel meer kracht krijgt en vooral nu de Maandelijkse #9 hier bij komt.

Je Levenskracht is het hele jaar goed te noemen, waardoor je fysieke weerstand sterk genoeg is om met tegenslag om te gaan, die geregeld op je pad komt. Je Spirituele Essentie is dit hele jaar slecht, maar onder de positieve kracht van de #9 Ster is er toch ook wel een sterke verbinding met hogere energieën. Er kan een hogere kracht zijn, die jou ondersteunt als je het moeilijk hebt. Je kunt vertrouwen op fysieke kracht en intellectueel vermogen. Je Lung Ta is in maanden met positieve Sterren beter, waardoor je nu gerust met lange termijndoelen aan de gang kunt. Richt je op grotere projecten, maar dan wel voor de lange termijn, waar je de meeste kans mee kunt hebben. Blijf alert dat de #3 Ster onverantwoord gedrag ongetwijfeld aan kan pakken om je onder druk te zetten. Blijf verantwoord, dan kan dit jou minder raken. Onmisbare amuletten dit jaar zijn de Hemelse Waterdraak, Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta, amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker en Amulet van Tai Sui. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Heb je een relatie en verblijf je in de zuidwestelijke sector met een belangrijke kamer of je voordeur in deze sector, dan kunnen er storende situaties plaatsvinden. Ruzies zijn dan zeker mogelijk. Je kunt het beste een Magische Vredesappel in deze sector plaatsen om de kwaadaardige energie af te wenden. De Geit kan het best een Hangertje dragen met de Kristallen Lachende Boeddha. Juridische problemen of ruzies met collega’s of andere zakelijke contacten kunnen uit de hand lopen. Pas hier echt voor op en tracht dit te voorkomen. Het is belangrijk om in jouw sector geen open vuur te laten branden, zonder dat je hier direct controle op hebt. Je doet er goed aan om groene planten niet in je slaapkamer of in de zuidwestelijke sector te plaatsen. Ook groene kleuren kun je hier maar beter weglaten.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Deze maand krijg je te maken met de overgang van de Os naar de Tijger en dat kan voor de stabiele Geit moeilijk zijn. Beter ben je voorzichtig en sta je bescheiden in het leven. Alleen als je werkelijk al vastomlijnde plannen had om nieuwe dingen te gaan doen, zal je hiertoe in staat zijn. Ga dus geen nieuwe plannen maken, die je nog uit moet werken. In dat geval kan je beter achterstallige en huidige taken aandacht geven. Laat plannen die niet werken links liggen. Financieel gezien moet je erg opletten voor bedrog en diefstal. Ook mensen die op andere wijze geweld aan jou brengen, moet je mijden, waardoor je er verstandig aan doet, niet op plekken te komen met agressieve en dronken mensen. Let ook op met investeringen voor dingen waar je nog niet helemaal zeker van bent. Zegt je intuïtie dat je het beter niet kunt doen, dan moet je daar wel naar luisteren. Om negatieve energie te blokkeren is een Rode Kwan Kung aan te raden. Deze zal je beschermen tegen mensen die het verkeerd met je voorhebben. Ook het amulet met Levenskracht kan nuttig zijn om te zorgen dat je krachtiger en stabieler in het leven staat. Om gezond te blijven, doe je er verstandig aan meer rust en ontspanning te nemen. Gebruik pauzes om je op te laden en neem extra vrije dagen op. Let op dat je in contact met mensen wisselvallig kunt zijn, waardoor er conflicten mogelijk zijn. Dit kan optreden bij een vriend, familie of zelfs een liefdespartner. Het zal bijzonder zijn dat de #3 Ster dus nog steeds in jouw sector staat, maar dat de #9 Ster hier wel raad mee weet. Het zal dan ook een maand zijn, waarin jij mentale en fysieke kracht kunt laten zien om met gemak allerlei ongemakken en andere problemen aan te pakken. Ben je leerling of student dan heb je veel ambities en enthousiasme om resultaten te behalen. Je bent intellectueel sterk en je geheugen is sterk om makkelijk kennis op te nemen en dingen te onthouden. Jongere Geiten wordt aangeraden om belangrijke besluiten of afsluiten van een contract eerst met ouders of andere ouderen te bespreken.

In je werk kan er veel negativiteit komen, als mensen teveel roddelen. Er wordt aangeraden hier niet in mee te gaan en duidelijk aan te geven dat je er niet aan meedoet. Gebruik je energie liever aan belangrijke zaken en niet aan allerlei negatieve dingen, waar je uiteindelijk toch niets aan hebt. Gebruik je energie niet voor oude plannen, waarvan je weet dat die niet werkten. Beter ga je aan de slag met nieuwe projecten en belangrijke zaken om in de toekomst succes te behalen. Het zal belangrijk zijn duidelijke doelstellingen te maken, zodat je weet wat je wilt en wanneer je deze wilt volbrengen. Het Dhamachakra Wiel in het zuidwesten kan ondersteunen om negatieve krachten af te wenden. In de liefde wordt het aan snelle maand en soms kan je overweldigd worden, waarbij je dan niet weet wat je moet doen om echt succes te behalen. Je kunt dan kwetsbaar zijn en dat geeft mensen de ruimte om over jouw grenzen te gaan. Wees duidelijk en laat zien wie je bent en wat jij wilt. Pas op dat jij dan niet je humeur verliest, omdat je erg boos kunt worden, met alle gevolgen van dien. Draag het Magische Kosmische Appel Amulet om je te beschermen tegen conflicten tussen vrienden. Singles die op zoek zijn naar romantiek kunnen wel kans maken, maar dan zal je actief moeten zijn om dit zelf af te dwingen. Komt er iemand op je pad en krijg je hier gevoel voor, dan wordt aangeraden niet te lang te wachten en ervoor te gaan. Durf emoties aan te geven en zeg dat je de ander aantrekkelijk vindt. Het zal dan ook wel een maand zijn om een nieuwe liefde te vinden. Voor gebonden mensen zijn familiebanden erg belangrijk. Je kunt hier een zeer gunstige energie bij krijgen en kan vele mooie momenten meemaken om een liefdesrelatie goed te houden en eventuele problemen op te lossen. Er wordt aangeraden om veel tijd aan je partner te besteden en leuke activiteiten te plannen, omdat deze de relatie alleen maar zullen verbeteren.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Het geluk zal je niet altijd meezitten en dat is logisch met de Jaarlijkse #3 Ster van Vijandigheid, Ruzies en conflicten. Daarbij zal deze maand krachtige energie vanuit de #9 Ster van toekomstverwachtingen komen, die wel een vermenigvuldigende kracht heeft, maar er kan ook zeker een zeer positieve energie komen vanuit deze Ster. Toch wordt er aangeraden om verantwoordelijk in het leven te blijven staan. Fysiek gezien doen je te zorgen dat je voldoende beweging hebt. Hoe meer jij fysiek gezond bent, hoe meer je ook mentaal lekker in je vel zit. Qua hogere energieën zou je ervoor kunnen kiezen negativiteit op te vangen met onder andere de Jadekeizer of de Medicijnboeddha. Ook een beeld van de Majestueuze Draak kan je ondersteunen en beschermen tegen ongeluk. Je kunt deze ook als amulet bij je dragen. Daardoor kunnen er alsnog zeer veel goede invloeden zijn als het om carrière, financiën, je familie of vrienden gaat. Er wordt een hogere energie voorspeld, die je bij zal staan en ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit. Let wel op dat het geluk je niet altijd toe zal lachen. Daardoor kan er een wisselende energie zijn, waarbij je alle zeilen bij zal moeten zetten. Toch lukt het je uiteindelijk om prima door de maand te komen. Om nog meer zekerheid op geluk te hebben, kan je kiezen voor het symbool van het gunstige Cintamani juweel, die gezondheidsrisico’s minimaliseert. Klachten en ziektes kunnen eigenlijk zonder voorbode opeens optreden. Blijf je mentaal sterk, dan zal dit je fysiek gezond houden. Ben je depressief, dan doe je er goed aan vaker buiten te sporten en er met vertrouwde mensen over te praten.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)