Chinese Jaarhoroscoop Haan

Chinese Jaarhoroscoop Haan

Chinese Jaarhoroscoop Haan

Geboorte jaar: 2005 1993 1981 1969 1957 1945 1933 1921 1909

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Haan in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Haan
De positieve #8 Ster van Welvaart krijgt deze maand te maken met energie van de #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Daardoor hebben de San Sha en Algemene Ster in het westen veel kans om conflicten en andere problemen te geven. Zowel zakelijk, financieel als op privégebied kan je daar dan net als de vorige maand met de #7 Ster last van ondervinden. Hanen die onverantwoordelijk gedrag laten zien, moeten nog meer oppassen, omdat deze dus nu al voor de tweede opeenvolgende keer een destructieve Ster in hun sector krijgen. De San Sha heeft daardoor nog veel meer kans om op negatieve wijze invloed op je te hebben. Gelukkig zijn er nu wel minder problemen met vertrouwde mensen, maar met andere mensen zijn er geregeld wel wat problemen mogelijk. De positieve #8 Ster zal hierbij meer op zakelijk gebied een beschermende energie geven. Let op dat jij wel beschermd kan worden, maar dat er anderen kunnen zijn, die de #5 Ster gebruiken om jou schade toe te brengen. Wat betreft andere gebieden zal deze Ster ook zeker invloed hebben. Hanen die verantwoord in het leven staan, zullen ook deze maand erg op moeten passen, omdat de kwaadaardige San Sha moeilijk af te wenden is. Ben jij betrouwbaar en sta je op een positieve wijze in het leven, dan kan je de kwade energie wel onder controle houden en zal je alsnog het een en ander in de goede banen leiden. Je kunt de #8 Ster activeren Met de Vijf Elementen Pagode. Plaats deze dan in je slaapkamer, woonkamer of bij de voordeur. Omdat de combinatie van deze Sterren soms fysieke kwetsbaarheid geeft, moet je dus ook zeker wel oppassen voor ziektes, ongelukken en geweldplegingen. Wees dus extra voorzichtig met gereedschap, keukengerei en in het verkeer. Om dit gevaar te onderdrukken kan ook hier de pagode jou bij ondersteunen.

Investeer deze maand niet in te grote of risicovolle beleggingen, dan kan je over het algemeen geluk hebben en toch het een en ander ontwikkelen. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen net als vorige maand nieuwe klanten of projecten aantrekken. Controleer nog steeds of er voldoende beveiliging op je werk of thuis is. Je kunt bij de voordeur een Anti-overval afbeelding plaatsen of een beeldje van de Blauwe Olifant en Neushoorn. Het hele jaar kunnen Levenskracht en Spirituele Essentie uitstekend zijn. Je Lung Ta is zeer goed te noemen. Je fysieke gestel, de band met de hogere wereld en behalen van doelen zijn prima. Je hebt veel kracht om te bereiken wat je wilt en bent meestal fysiek sterk en mentaal daadkrachtig. De #8 Ster zal deze maand dus zeker een positieve energie brengen, waardoor er op zakelijk gebied veel mogelijk is. Je kunt je wel beter op lange termijndoelen richten. Geduld is dan ook erg belangrijk en dat vind je wel eens moeilijk. Je intuïtie is echter prima en je bent in staat empathisch en vriendelijk met mensen om te gaan. Onmisbare amuletten zijn de Hemelse Waterdraak, amulet met Gele Jambala en amulet met de Drie Hemelse Bewakers. Qua gezondheid is het belangrijk dat je oplet met sport of zware werkzaamheden, omdat er een indicatie is op problemen met gewrichten en je ook wel eens met verwondingen te maken kunt krijgen. Probeer meer te rusten en plan ook dagen in, waarin je niet sport of zware werkzaamheden doet. De eerder genoemde Pagode kan hierbij ook zeker gebruikt worden om negatieve energie van de ongeluksster af te wenden.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Het geluk zal je deze maand niet meezitten, omdat er mensen zijn, die jouw dwars kunnen zitten. Onthoud dat dit vooral komt, omdat jij minder lekker in je vel kunt zitten en dan geef je hen de ruimte om negatieve invloed op jou te hebben. Let op roddels en vriendjespolitiek op je werk. Bemoei je er vooral niet mee en blijf bij je taken, omdat er anders grote problemen kunnen komen. Om kwaadaardige energie af te wenden, wordt aangeraden een amulet van het Anti-Kwade Oog bij je te dragen. Wees wel zo voorzichtig mogelijk en los eventuele problemen op relaxte wijze op. Toch zal je op financieel gebied in staat zijn niet al teveel te verliezen, tenzij je onverantwoordelijk gedrag vertoont en dan onverwachte kosten kunt krijgen. Plaats een beeldje van de Gouden Tijger op je bureau of in het westen van je kantoor of andere werkplek. Een hangertje met de Tijger kan onderweg beschermen. De Haan moet deze maand sowieso voorzichtig zijn, omdat de #5 Ster een sterke invloed zal hebben en dat zal niet echt heel fijn uitpakken. Het is een tijd om relaxt en bescheiden in het leven te staan, maar zal heus wel goed presteren, door je krachtige en moedige karakter. Bijzonder zal zijn dat je bepaalde zaken uit het verleden nu kunt gebruiken om succes te behalen. Om te bereiken wat je wilt, doe je er goed aan conflicten uit de weg te gaan en niet te onzeker te zijn. Je vertrouwen kan namelijk onder druk staan en dit geeft anderen ruimte om boven jou te staan en sommigen kunnen jou zelfs zo kwetsen dat je vertrouwen nog meer een deuk op kan lopen. Blijf er rustig mee omgaan en blijf in jezelf vertrouwen. Neem geen financiële risico’s en ga ook geen al te grote investeringen doen, vooral niet als je intuïtie aangeeft dat je iets beter niet kunt doen. Er zijn aanwijzingen op inkomensverlies en onverwachte kosten. Je concentratie kan minder goed zijn en je kunt afgeleid worden, waardoor je in je werk nog wel eens kennis of informatie kunt missen. Het wordt een maand om hier alert op te zijn en jezelf te ontspannen als er dingen minder goed gaan. Op die wijze zal je in staat zijn jezelf staande te houden en je kracht terug te vinden. Zijn er tegenslagen, dan kan je hier mee omgaan en kun je in je kracht staan. Om krachtig beschermd te worden, wordt aangeraden een Vijf Elementen Pagode met Levensboom in het westen te plaatsen. Je kunt deze ook als hanger bij je dragen om onderweg tegen de negatieve invloeden van de #5 Ster beschermd te worden.

Qua gezondheid is het een moeilijke maand, omdat er ruzies en andere problemen kunnen zijn, die jou stress bezorgen. Deze stress kan dan weer zorgen voor mentale en fysieke problemen. Er wordt dan ook echt aangeraden dit te vermijden en vrede te bewaren. Om hierbij geholpen te worden, wordt aangeraden om een Rozenkwarts Hart van Liefdesgeluk in je huiskamer te plaatsen. Ook een Kristallen Bol in het centrum van je huis kan zeer nuttig zijn om het geluk op je af te roepen. Bijzonder is dat jongere Hanen soms wel eens problemen hebben met het opstarten van een studie of een nieuwe baan. Het zal belangrijk zijn om je hier wel toe te zetten en te zorgen dat je weer snel aan het werk kan gaan. Een Gouden Negen niveaus Onderwijspagode kan erg nuttig zijn om ambities weer te vergroten. Vooral het tweede deel van de maand wordt aangeraden even wat rust te nemen, om jezelf op te kunnen laden. Je kunt nog wel eens erg onrustig zijn en kan dan geregeld in een dipje komen. Geldverlies en ongelukken kunnen je leven deze periode teisteren, waardoor er aangeraden wordt voorzichtig te blijven en niet veel risico te nemen. Aangezien gezondheid nog steeds een hot item is en jij kwetsbaar bent, zal je alle voorzorgsmaatregelen moeten nemen niet besmet te worden of op andere wijze ziek te worden. Blijf op gezondheidsvoorzorgen letten en neem het gevaar zeer serieus. Een Wu Lou met Vreugdevolle Kraanvogels naast je bed kan jou hiertegen beschermen en zorgen dat je weerstand versterkt wordt.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom krijgt bezoek van het de #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze energie heeft op sommige gebieden een moeilijke invloed, maar qua gezondheid zal het zeker niet al te intens doorwerken. Je hebt van nature een krachtige gezondheid en weet over het algemeen wel erg vitaal in het leven te staan. De Haan is namelijk een teken dat erg consequent in het leven staat en over het algemeen fysiek krachtig is. In tegenstelling tot veel andere tekens hoef je niet extreem op je voeding te letten. Je verbruikt veel energie en zal dan ook veel energie terug moeten nemen door rijk voedsel en voldoende water. Wel is het belangrijk dat je niet teveel suiker en vet gebruikt, omdat die een negatieve werking op je hebben. Ook koffie en alcohol zijn over het algemeen niet gunstig, alhoewel de Haan dit meestal lekker vindt en er kracht uit kan halen. Het is voor de Haan belangrijk voldoende te slapen. Hoe sterk je ook bent, doe je dit te weinig, dan kan de energie een stuk minder worden. Bedenk hierbij dat de San Sha ook een krachtige invloed heeft. Daardoor is de kans op fysiek ongemak en stress zeker niet klein en in dat geval kan de kracht van de Haan afnemen. Ook heb je meer kans op blessures. Het zal een maand worden, waarin je evenwicht moet vinden tussen spirituele en fysieke kracht.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)