Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Konijn in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)


De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor het Konijn
In het oosten staat de positieve #4 Ster van Romantiek en Onderwijs en daar zal nu, in tegenstelling tot de laatste twee maanden een uitstekende Ster bijkomen, namelijk de #1 Ster van Overwinningen. Er zijn daarom minder problemen mogelijk en vooral op gebied van gezondheid en fysieke weerstand zal je nu beter presteren. Alhoewel de energie een prima invloed op liefde, vriendschap, carrière en studie heeft, zal je alert moeten zijn. Vooral onverantwoordelijk levende Konijnen, kunnen erg ongezonde keuzes maken. In dat geval kan de negatieve energie van de San Sha hier op ingrijpen. Gelukkig kunnen de #4 en #1 Ster zorgen dat de San Sha niet heel erg intens kan zijn, maar het blijft verstandig geen dingen te doen, waardoor je negatief geraakt kan worden. Je mag echter, in tegenstelling tot vorige maanden, wel in grote groepen verblijven, zonder al teveel gevaar te lopen. De #4 Ster is sterk en vooral nu de #1 Ster erbij is gekomen, kunnen bedreigende factoren afgewend worden. Je ondervindt daardoor heel veel bescherming en kan in tijden van stress juist sterker worden, waardoor je geen of weinig mentale problemen ondervindt. Qua romantiek en vriendschap is er veel passie en avontuur en is het verstandig er lekker op uit te trekken en leuke dingen te doen. Het is een prima periode om negatieve zaken op te lossen. De #1 Ster zorgt namelijk voor een sterke drang om empathisch en sympathiek met mensen om te gaan. Daardoor zullen mensen veel makkelijker toegeven als zij fouten maken. Andersom ben jij ook in staat om open te staan voor de kritieken van anderen en dit schept een fijne band.

De positieve invloed van de maandelijkse #1 Ster draagt ook energie mee, die ondersteunt om eventuele ziektes, kwalen en andere ongemakken te voorkomen. Er is een bepaald geluk, dat zorgt dat mensen in je omgeving te maken krijgen met jouw positieve kracht. Dit geldt voor je gezin, werk en andere plekken waar jij je bevindt. Plaats een Drakenpaard in het Oosten of draag een Boeddha van de Wijsheid bij je. Deze zal je intellectueel versterken en zorgen dat je goede keuzes maakt. Hierdoor zal jouw karma versterken. Eventuele conflicten met een geliefde kunnen deze maand beter aangepakt worden en zullen minder snel leiden tot een breuk. Er wordt aangeraden eventuele conflicten af te wenden met de Rode Vredesappel, die harmonie brengt. Ook een Rood Pi Xie tapijtje of andere rode accessoires in het oosten kunnen rust geven. Het is positief dat Levenskracht en Spirituele Essentie dit gehele jaar uitstekend zijn en met deze twee positieve Sterren zullen intuïtie en mentale kracht nog sterker dan anders zijn. Ook deel je een sterke hogere energie met de spirituele wereld. Negatief is dat je Lung Ta dit jaar slecht is, maar dat zal deze maand onder de #4 en de #1 Ster wel een stuk positiever worden. Je kunt dan ook op een verantwoordelijke en geduldige wijze in het leven staan en gerust allerlei nieuwe doelen stellen en oude doelen herhalen. Moet je iets belangrijks doen, dan wordt aangeraden jouw vaardigheden en talenten volledig in te zetten, omdat je dan veel kunt bereiken en succes zal behalen. Je bent deze maand in staat nieuwe vaardigheden aan te leren. Onmisbare amuletten zijn dit jaar een Hemelse Waterdraak, een Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta en amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Waar de meeste Konijnen een goede maand mee maken, willen we minder verantwoordelijke mensen een waarschuwing geven. De San Sha beweegt dit jaar in de oostelijke sector, waardoor het Konijn er last van heeft. Als de sector met de San Sha verstoord wordt, heeft dit negatieve gevolgen voor je leven. Het belangrijkste wat je deze maand en eigenlijk altijd moet doen, is gezond leven, positief in het leven staan en verantwoordelijk met je leefwijze omgaan. Doe je dit niet, dan zijn berovingen, financiële verliezen, ongelukken en grotere problemen mogelijk. Je kunt de negatieve effecten hiervan voorkomen door meer zorg te dragen om op goede wijze in het leven te staan. Zorg verder dat de hal, slaapkamer, woonkamer en kantoorruimte rustig blijven. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is. Let op dat het oosten niet verstoord wordt met harde geluiden of renovaties. Een verstoorde San Sha kan flinke irritatie brengen aan mensen in het huis waar dit plaats vindt. Een beeld van Drie Goddelijke Bewakers in de entree of noordoosten van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt, kan nuttig zijn. Konijnen die goed opletten waar ze mee bezig zijn, zullen een liefdevolle energie ervaren. Zij zullen juist positief gedrag vertonen, waardoor mensen hen ook positief zullen benaderen. Je bent in een relatie dan veel minder jaloers en ook niet bezitterig. Ook zal je niet snel een onverantwoorde investering doen. Dat betekent dat je veel meer in staat bent de negatieve San Sha af te wenden. Over het algemeen zal je door de positieve energie dan veel makkelijker functioneren, omdat je fysieke energie verbetert. Ook zal je mentale gesteldheid een sterke boost krijgen. Je bent deze maand in je carrière zeer creatief. Het is een prima periode om nieuwe plannen te maken en doelen te creëren die op de lange termijn succes kunnen brengen. Veel van wat je deze maand opstart, zal je later in het leven veel goeds brengen. Je kunt de positieve sterren oproepen met een Ru Yi of een Rode Lung Ta. Mensen die bureauwerk, intellectueel of op communicatief gebied werken, kunnen zich prima ontwikkelen en talenten en vaardigheden gebruiken om het een en ander in gang te zetten. Je kunt prima teksten maken, bent in de wetenschap uitmuntend bezig en zal qua school of universiteit goede cijfers halen. De energie is geschikt voor mensen die op artistiek en creatief gebied bezig zijn. Met name als je slaapkamer of voordeur zich op het oosten bevindt, zal je nog meer gebruik maken van de energieën uit jouw sector. Om zakelijk te verbeteren, kan een Overwinningsvlag op je bureau of in het oosten van je werkplek waardevolle kracht op je afsturen, waardoor je meer kunt bereiken met samenwerken.

Je kunt openstaan voor nieuwe ideeën en plannen, die anderen aandragen en zal er goed aandoen om alert te zijn op de kansen die er aangeboden worden. Je bent hier over het algemeen erg sterk in en zal het prima aankunnen om te luisteren naar wat anderen je vertellen of aandragen. Je kunt doelen bereiken, maar blijf openstaan voor de hulp die zij aanbieden. Je kunt soms eigenwijs zijn en dat is op zich niet erg, als je maar reëel blijft. Het is een prima maand om te leren en nieuwe kennis op te doen. Er komt veel werk op je pad, maar over het algemeen wel beheersbaar. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe carrière, doen er goed aan niet te lang te wachten, omdat deze maand goede energie bevat om dit te kunnen doen. Jonge Konijnen hoeven zich geen zorgen over resultaten te maken. Je kunt veel minder tijd aan studeren besteden en alsnog prima resultaten boeken. Je kunt op een zelfverzekerde wijze veel bereiken en bent gemotiveerd en wordt ook zeker gewaardeerd. Geluk wat betreft romantiek zal deze maand prima zijn voor gebonden mensen. Je kunt de positieve ster van Romantiek oproepen met een stel Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotus Blad. Toch moeten singles alert zijn dat het voor een serieuze relatie niet de juiste tijd is Dit komt deels omdat je veel met je carrière bezig bent, maar deels omdat je meer op passie en avontuur gericht bent. Ga dus niet teveel op zoek naar een vaste partner, omdat je daar minder kans op hebt. Wees open in contact met mensen en richt je meer op vriendschappen en familie en minder op het zoeken naar een vaste partner. Als je verlangt naar een serieuze relatie, kan je een Liefdesamulet van het Maankonijn gebruiken, die liefdesgeluk oproept. Mensen die een relatie hebben, kunnen een sterke liefdesenergie ervaren, waardoor passie, avontuur en erotiek hun leven beheersen. Geeft je partner te weinig terug, dan kunnen verleidingen wel sterk zijn. Je kunt dan zo naar erotiek verlangen dat het niet uit te sluiten is dat je ontrouw pleegt. Let op als er iemand is, die meer aandacht voor jou schenkt, dan gewenst is. Beter neem je afstand, zodat jij niet alsnog in de verleiding komt. Als je actief op zoek bent naar liefde, zul je merken dat je veel aanbidders hebt, maar meer op vleselijk niveau. Mensen die een huidige relatie om willen zetten in een huwelijk, doen er goed aan een amulet van de Rat met Perzikbloesem te dragen. Je hebt dan meer kans op acceptatie van het aanzoek.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Er wordt in deze overgangsmaand van het ene naar het andere jaar aangeraden meer op je gezondheid te letten. Je hebt er moeite mee aan het eind van de maand naar het jaar van de Tijger te gaan. Daardoor kun je deze Chinese maand minder energie overhouden en bestaat de kans op ziektes, waardoor je dus voorzichtig moet zijn. Zorg goed voor jezelf, beweeg voldoende en eet gezond. Het zal belangrijk zijn vet en suiker zoveel mogelijk uit je voedingspatroon te gooien. Je hebt dit niet altijd door, dus dat zal een gedragsverandering nodig hebben. Konijnen hebben het nodig in beweging te blijven, waardoor je overtollige energie er uit kunt gooien. Dit geldt niet alleen voor mensen met overgewicht, maar voor alle Konijnen. Er wordt aangeraden elke dag een stuk te lopen of te fietsen en drie keer per week intenser te sporten. Lukt het daar deze maand al mee te beginnen of ben je daar allang mee begonnen, dan zal het een prima jaar worden en zal je gaandeweg het jaar steeds meer gunstige energie ervaren. Je kunt over het algemeen krachtige energie krijgen vanuit de maandelijkse en jaarlijkse sterren, maar in het centrum komt de ongelukkige #3 Ster. Er is daardoor kans op diefstal, verwonding en vechtpartijen. In een relatie kan er ontrouw zijn. Wees alert en tracht geduld te bewaren. Je kunt de Blauwe neushoorn met Olifant gebruiken. Bijvoorbeeld als sleutelhanger, maar je kunt ook een kaart met een antigeweld mantra gebruiken. Je kunt deze als beeldje tegenover de voordeur plaatsen of zelfs in het centrum van je huis of kantoor om inbraken te voorkomen. Om relaties met een partner of familie te verbeteren, kan je gebruik maken van de Vaas van Vrede en Harmonie. Deze biedt bescherming tegen de #3 ster.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)