Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Chinese Jaarhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Konijn in het jaar van de Yang-Water Tijger
4 februari 2022 tot 3 februari 2023

De Oostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen, die jarig zijn in 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011, vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig, dan ben je volgens de Chinese astrologie Tijger. Het Konijn is prettig in de omgang en denkt veel na om anderen te verblijden. Je bent vergevingsgezind en toont mededogen voor anderen. Over het algemeen ben je loyaal, maar overdrijf je als je denkt dat jij in je recht staat. Je bent netjes in gedragingen, maar kunt daardoor afstandelijk zijn naar mensen die in jouw ogen te weinig manieren hebben. Mannen kunnen last hebben van wrok en andere negatieve uitingen als mensen over grenzen gaan. Vrouwen zijn aantrekkelijk, bescheiden en charmant. Alle Konijnen hebben een sensuele, magnetische uitstraling, waardoor ze veel aandacht afdwingen. De tekens die het meeste geluk aan het Konijn brengen, zijn de Geit, Hond en het Varken. Het Konijn zal dit jaar een aantal gelukkige aspecten in zijn sector hebben met sterk Elementair Geluk en een aantal zeer goede Bergsterren. Jouw Lung Ta is dit jaar uitstekend, waardoor je niet makkelijk opgeeft en zelf in staat bent succes te boeken. Je Levenskracht is laag, maar omdat je Geestelijke Essentie erg sterk is, ben je spiritueel en mentaal sterk om toch voldoende energie te hebben. Neem dit jaar de tijd te bekijken wat je wilt. Wil je meer verdienen of heb je ambities om zakelijk te ontwikkelen? Ga vooral geen dingen doen, die jou minder liggen, omdat je dan snel minder motivatie zal hebben en in dat geval kan je wel makkelijk opgeven. Gebruik het Hemelse Paard met Vlag van Succes om alsnog je Levenskracht te versterken. Een amulet van Levenskracht kan ook zeer gunstig voor je zijn. Nadelig zal zijn dat de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen in jouw oostelijke sector zal staan.

Het belangrijkste waar jij weerstand tegen moet bieden, is dat je een sterke neiging kunt hebben om conflicten en ruzies uit te lokken. Je doet er verstandig aan dit te voorkomen en geen zinloze ruzies aan te gaan. Ook moet je oppassen voor misverstanden die zomaar op kunnen treden. Gelukkig staan de Kleine en Grote Ster van Positieve Toekomstverwachtingen in jouw sector. Daardoor zullen zowel kleine als grote overwinningen mogelijk zijn veel te bereiken. Ook de Ster van de Gouden Godheid zal in jouw sector staan en dat betekent ook meestal dat je succes behaalt en jij je niet echt veel zorgen hoeft te maken. Toch zal je alert moeten zijn op de #3 Ster, die krachtige invloed op jou kan hebben. Je kunt met ruzies te maken krijgen en mensen kunnen je strijdlustig en agressief bejegenen. Omdat jij hier uiteindelijk tegen in zal kunnen gaan, moet je opletten dat geen dingen te zeggen die ook anderen kunnen irriteren. Tracht zo rustig mogelijk te blijven en houd beter je mening voor je, als je merkt dat je dan onschuldigen verkeerd kunt bejegenen. Er wordt dan ook geadviseerd je op tijd terug te trekken als je merkt dat het uit de hand zou kunnen lopen. Wees dit jaar voorzichtig met de wet en vooral als er een juridische zaak dreigt te komen. Mocht je werkelijk met een rechtszaak bedreigd worden, dan kan je beter een schikking treffen. Plaats een Magische Kosmische Appel of een Lachende Boeddha in de oostelijke sector van je huis, belangrijke kamers of werkruimte om de #3 Ster af te wenden of tevreden te stellen. Beter kan je dit jaar zoveel mogelijk rode kleuren in je huis hebben of als kleding dragen, omdat je dan het Vuur-Element versterkt. Ook een Rode Jaspis of Rode Fantoomkwarts kan erg gunstig zijn om het Hout-Element van de #3 Ster te verminderen. Er zal dan meer vrede zijn. Zorg ook dat deze sector rustig blijft qua geluid van TV, radio en andere muziekbrengers.

Invloed van de Jaarlijkse bergsterren
Waar de #3 Ster een bedreigende werking heeft, zal het Konijn sterke kracht krijgen, die er toch voor zal zorgen dat eventueel gevaar afgewend wordt. De Grote Ster van Positieve Toekomstverwachtingen komt namelijk vanuit de richting van de Draak naar jouw sector en zal meestal veel geluk brengen. Het plaatsen van een beeldje van de Draak kan dan ook zeker geen kwaad, omdat deze veel geluk kan brengen. De positieve kracht van deze Grote Ster brengt geluk en kansen. Je moet er wel hard voor werken en vastberaden op je doel afgaan om dit geluk daadwerkelijk af te dwingen. Wees geduldig, omdat de energie niet gelijk werkt, maar pas later succes geeft. Het Konijn kan soms impulsief zijn en dan een aantal keer teleurgesteld raken. Wees niet te onzeker, er komen heus wel weer momenten dat je meer gaat bereiken. Om energie op te roepen noemden we al de Draak, maar een beeldje van de Rat op de Os die je in het oosten plaatst, kan geluk en welvaart brengen. Ook kun je daardoor positieve mensen aantrekken. Je doet er goed aan een hanger te dragen met Spiegel van deze Ster. Je kunt deze ook in het oosten van je huis plaatsen of in de woonkamer, slaapkamer of werkplek. Kun je de Grote Gunstige Ster van Verwachtingen oproepen, dan heb je geluk in carrière en financiën. Je trekt de Ster ook aan door bescheiden en niet te hebberig te zijn en vooral niet teveel op de voorgrond te treden.

Een beeldje of sleutelhanger van de Blauwe Os kan spiritualiteit verhogen en inzicht geven over de kwade energie die er op je af kan komen. De Os beschermt en geeft wilskracht en vastberadenheid om negatieve situaties in gunstige om te zetten. De Ster van Kleine Positieve verwachtingen zal ook in jouw sector staan. Ook deze trekt gunstige energie aan en tevens zal je blij zijn met kleine successen. Hierdoor zal je de energie van deze Ster vooral inzetten voor doelen die je op de korte termijn wilt gaan volbrengen. Grote kans dat dit nu gaat lukken. De hemel zal je goed gezind zijn en zorgen dat je de gouden en zeer positieve Deity in je oostelijke sector hebt staan. Je kunt daardoor een sterk geluk ervaren en zal qua gezondheid waarschijnlijk meestal heel erg sterk zijn. Je kunt deze Godin tevreden stellen met een beeldje van Kuan Yin. Deze krachtige en strijdlustige, maar zeer positieve Godin kan jou beschermen tegen allerlei vormen van woede en kwaadheid. In principe kunnen we stellen dat zij de vrouwelijke vorm is van de Boeddha van Mededogen. Zij beschermt tegen allerlei soorten ziekten, ongelukken, zwarte magie en grote natuurrampen. Plaats je een beeldje van haar, dan zal haar mantra ongeluk afwenden. Mensen die jou kwaad willen doen, worden door haar van gedachten veranderd. Plaats haar beeltenis wel op een plek dat je haar elke dag kunt zien en zij weet dat jij haar respecteert.

Romantiek en sociale contacten
De combinatie van Konijn en Tijger staat niet garant voor intense intimiteit, maar zijn wel verbonden op vriendschappelijk gebied. Liefde en warmte zullen dus moeizamer verlopen dit jaar van de Tijger. Single vrouwen zullen moeite hebben een nieuwe partner te vinden, als het werkelijk om warmte en passie gaat. Vanaf de herfst zal dit anders worden, omdat er aanwijzingen zijn dat romantisch geluk toe zal nemen, waardoor er meer kansen komen. De vrouw zal dan ook geduld moeten hebben. Single mannen zullen dit jaar makkelijk aan een nieuwe liefde komen, maar dit zal dan meer gebaseerd zijn op passie, erotiek en vriendschap dan op werkelijk diep romantisch contact. Met name via vrienden en familie zal je de meeste kans maken op een nieuwe partner. Ook vanaf de herfst is er meer kans op een dieper contact met iemand. Neem wel de tijd om de ander te leren kennen en richt je niet gelijk op seksualiteit. Gebonden Konijnen kunnen dit jaar tot aan de herfst vooral vriendschappelijk een hecht contact met hun partner hebben. Voor romantiek is er minder ruimte, waardoor je verstandig doet dit te accepteren en geduld te houden. Sociaal gezien wordt het een jaar van nieuwe contacten, waardoor er meer mogelijkheden komen om mensen in je leven te krijgen, waar je een vriendschappelijk contact mee aangaat. Let op dat jij in het Jaar van de Tijger soms wel eens te intens kunt zijn en dan ruzie kunt maken, waarbij je niet van wijken weet. Tracht hier relaxt in te blijven en voorkom liever dat iets uit de hand loopt. Dat zal moeilijk zijn, omdat de #3 Ster voor een intense kracht zorgt, die tot ruzie kan leiden. Je bent dit jaar sneller prikkelbaar dan normaal. Mensen kunnen het ook aan je zien als je boos bent, waardoor je het moeilijk kunt verbergen. Beter tracht je, op momenten dat jij je zo voelt, afstand te houden en bespreek je belangrijke zaken in een relatie pas als je er goed over na hebt gedacht.

Weet je van tevoren dat je partner iets niet leuk gaat vinden, dan kan je het maar beter voor je houden, zelfs als het iets is wat verboden kan zijn. Doe het pas als er een maandelijkse positieve ster is, omdat je dan minder heftig bent. Let op dat je in je carrière succesvol kunt zijn, maar dat je hierdoor wel eens wat arrogant in je privéleven kunt overkomen. Mensen kunnen dit dan irritant vinden en afstand van je nemen. Tracht dan ook wat bescheiden te blijven en leg het er niet te dik bovenop dat jij jezelf goed vindt in wat je doet. Het Konijn zal dit jaar veel romantiek in zijn leven krijgen, ondanks dat je dus een deel van het jaar meer op erotiek en vriendschap gericht bent. Je bent zelfverzekerd en charismatisch en mensen zullen je soms haten, maar tegelijk ook liefhebben. Er zal weinig tussen zitten en dit maakt jou soms onweerstaanbaar en soms onuitstaanbaar. Je vindt het moeilijk om lang bij een persoon te blijven. Heb je een nieuwe partner, dan kan je al snel het gevoel hebben dat dit toch niet jouw type is. Er wordt dan ook aangeraden eerlijk te blijven en iemand die iets serieus wil, duidelijk aan te geven wat jij wilt. Dan geef je de ander kans wel of niet met jou in zee te gaan. Wees dit jaar extra geduldig en vooral empathisch, dan komt het in orde. Als single doe je er verstandig aan om een beeldje van de Perzikbloesem Rat in het noorden te plaatsen. Draag een hanger met Maansteen in een Zilveren frame, die aantrekkingskracht kan vergroten. Heb je een vaste relatie, waar je soms het gevoel hebt dat je niet verder wilt, dan doe je er verstandig aan niet te impulsief te handelen. Vergroot geluk in de romantiek met een Paar Kleurrijke Liuli of Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotusblad. Om meer harmonie in je emoties te krijgen, zodat je niet zo zwart-wit bent, wordt aangeraden een amulet van de Heilige Koe of Groene Draak te dragen. Deze brengen harmonie, maar beschermen je ook tegen eventuele gevaren.

Carrière en financiën
Het Konijn zal dit jaar vooral tevreden zijn met wat hij heeft. Hoogstwaarschijnlijk heb je bereikt wat je op dit moment wilt en bent dus minder gericht op ontwikkelen van een hogere positie. Wel ben je ambitieus in het werk dat je nu doet en zal je aan reputatie winnen door prestaties die je behaalt. Werk je samen met mensen, dan is dit afhankelijk van hoe zij zich gedragen. Je houdt van mensen die willen presteren en dan ben je enthousiast en een goed teamspeler. Zijn er echter collega’s die dit niet doen, dan kan je venijnig zijn en wil je het liefst de strijd aangaan. Je bent van jezelf al een slim teken, maar dit jaar kan je nog meer ideeën hebben. Pas wel op dat je de neiging kunt hebben het gras bij anderen als groener te beschouwen. Wees gewoon tevreden met wat je hebt, dat is voldoende. Je bent flexibel en snel van geest en kunt snel van gedachten veranderen als je merkt dat iets niet werkt. Je vindt het dit jaar extra belangrijk nieuwe technologie te proberen, waardoor je op dat gebied wel ontwikkelt. Je vindt het namelijk belangrijker voldoende te verdienen en dan maakt het niet zoveel uit hoe je dit doet en hoeveel je er voor moet werken. Komen er toch kansen op promotie of een andere baan, dan wordt aangeraden dit te overwegen, zolang het maar wel iets is wat prettig voelt. Luister vooral naar intuïtie. Financiële kansen komen er genoeg, waardoor het meestal een jaar wordt, waarin je voldoende geld hebt. Konijnen die willen investeren, doen er verstandig aan dit alleen te doen als het werkelijk goed voelt en door met vrienden of familie samen te werken. Dan heb je de meeste kans. De 11 jarige zal aangemoedigd moeten worden om te presteren. Ze zullen graag dromen en hebben andere bezigheden, dan te moeten leren. Het zijn doeners en zullen dus de motivatie van ouders en leraren nodig hebben.

Een Pagode van Wijsheid met Negen niveaus kan ondersteunen om te kunnen leren. Konijnen van 23, 47, 59 en 83 jaar kunnen op financieel gebied profiteren van gelukelementen. Deze Konijnen hoeven geen moeite te doen om voldoende geld te hebben om lekker te leven. Alles wat ze financieel doen, kan profijt en winst opleveren. De 23 jarige die klaar is met de studie kan vele kansen hebben om te ontwikkelen en een baan te vinden. Waarschijnlijk zal je in dit geval meer mogelijkheden krijgen. De 35 jarige heeft dit jaar niet zoveel geluk en dus dienen zij niet teveel risico te nemen, sterker nog, zij kunnen beter geen grote financiële investeringen doen. Heb je echter geld en voldoende adviezen en informatie om iets te doen, dan kan je dit doen. Wel zal je dit jaar veel meer hulp krijgen dan je vorig jaar kreeg, waardoor je het niet alleen hoeft te doen. De 47 jarige zal actief zijn en kan daar veel mee bereiken. Je kunt zeer opmerkzaam zijn om de juiste keuzes te maken om te ontwikkelen. De 59 jarige is misschien de meest ambitieuze van alle Konijnen. Je kunt verlangen naar een sterke ontwikkeling om je levensdoel te bereiken. Omdat dit vrij groot is, zal dit niet altijd lukken en dat kan frustreren. De 71 jarige zal een gemiddeld jaar meemaken, niet slecht en niet goed. Een amulet van Pi Yao kan voor Konijnen een sterke aantrekkingskracht geven om juiste mensen en juiste zaken aan te trekken. Dit amulet kan beschermen tegen verlies en geweldsdelicten, op geldgebied. Tegen beroving, fraude, bedriegers en overvallers kan een hanger van de Witte Dzambala Spiegel je beschermen. Zelf kan het Konijn er iets aan doen, door geen onnodige uitgaven te doen en je voor te bereiden op onverwachte kosten. Om geluk in je carrière te verhogen, stemt de Lou Han Drakenschildpad, die je mee naar je werk neemt, gunstig. Om je Levenskracht te versterken is de Rode Lung Ta aan te raden.

Gezondheid
Het Jaar van de Tijger is op gebied van gezondheid geen slecht jaar. De energie van dit machtige dier is gunstig voor het Konijn en zal zonneschijn en liefde brengen. Het kan een veilig en gezond jaar worden, waarbij je in goede conditie bent en je van het leven kunt genieten. Je zult een sterke drang voelen om sociale activiteiten te doen, er op uit te trekken en zelfs te reizen. Je moet opletten dat er teveel Hout in jouw sector en teken staat, waardoor je op moet letten op verwonding aan je ledematen. Ook kan er teveel Aarde zijn en in dat geval kunnen je maag en spijsverteringsstelsel kwetsbaar zijn. Je dient in dit geval het Aarde-Element af te wenden. Het is ook belangrijk om meer water te drinken, omdat je nieren, blaas en urinewegsysteem kwetsbaar kunnen zijn. Mensen van 35 en 47 zullen het meest genieten van de positieve energie van de Tijger. Mensen van 23 en 83 jaar zullen een gemiddeld leven meemaken op gebied van gezondheid. Daardoor is hun leven niet goed, maar ook niet slecht. De 11, 59 en 71 jarige zullen dit jaar extra veel aandacht aan gezondheid moeten besteden en voorzichtig zijn. Zij kunnen extra problemen krijgen met besmettelijke ziektes of andere gevaren die gezondheid beïnvloeden. Met name de ledematen en longen zijn dan de meest kwetsbare lichaamsdelen. Mocht je bepaalde symptomen hebben, denk er dan niet te lang over na en zorg voor medische ondersteuning. Ga niet denken dat het allemaal wel meevalt en laat het lot vooral niet aan toeval over. Om gezondheid een positieve boost te geven en eventuele negatieve energieën af te wenden, wordt aangeraden om een Wu Lou met Vreugdevolle Kraanvogels in de oostelijke sector te plaatsen. Ook een Medicijnboeddha of Messing Wu Lou met de Acht Onsterfelijken in het oosten (jouw thuissector) of het zuidwesten waar de Jaarlijkse #2 Ster van Ziekte staat, kunnen je gezondheidsgeluk verbeteren. We hebben het al eerder gesteld dat de Levenskracht van het Konijn zwak is en dat je daarvoor een Wu Lou of een Lung ta voor kunt gebruiken. Als hangertje kunnen deze jou ook onderweg tegen gevaren beschermen.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
De Vliegende Sterren nemen een nieuwe positie in binnen de 9 sectoren waar we rekening mee moeten houden en die ons sterk beïnvloeden. Elk teken heeft een sector waar de Jaarlijkse Ster in staat, die dus voor het hele jaar geldt. Elke maand is er een Maandelijkse Ster, die invloed heeft. Overigens zijn de Sterren geen fysieke, maar mentale krachten. Je kunt remedies of versterkers gebruiken, die je in de sectoren kunt plaatsen om geluk aan te roepen en ongeluk af te wenden. Het is belangrijk met een kompas windrichtingen in je huis te zoeken, zodat je de sectoren weet. Kijk naar de ingang van je huis en in welke sector deze staat. Verder dien je de belangrijkste kamers te situeren, zoals huiskamer, slaapkamer en kantoor, omdat je daar veel tijd doorbrengt. Ditzelfde geldt voor je andere plekken waar je veel bent. We bespreken eerst de negatieve en daarna de positieve sectoren.

Negatieve sectoren en Vliegende Sterren
In het centrum staat de Gele #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech, die ongunstig is voor gezondheid van mensen. Deze Ster vergroot de kans op ongeluk, ziekte, verwonding en andere negatieve zaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn en vooral als belangrijke kamers in het centrum van je huis of werk staan. Dit gebied is een Aardse sector, waardoor ieder gebouw en persoon hiermee te maken heeft. Om negatieve energie af te wenden en positiviteit aan te roepen, kan je de Schaal met Hemelse Energie in de sector plaatsen. Deze zet negatieve energie in positieve om. Op de schaal plaats je de Lung Ta, die succes en overwinning brengt, het Drakenpaard dat geluk oproept, het Hemelse Hert dat gezondheid brengt en ziekte afwendt, Pi Yao die de Jaarlijkse God oproept, de Drakenschildpad die ondersteuning geeft en Hemelse Os, die kracht en doorzettingsvermogen geeft. Ook de Pagode met de Hart Sutra kan gunstig zijn. De schaal kan je ook in andere kamers plaatsen. Met name de Hond, Draak, Os en Geit dienen een hangertje te dragen om beschermd te worden. Je doet er goed aan dit jaar geen verbouwing in het centrum te doen en de sector zo rustig mogelijk te houden om deze Ster niet te irriteren. Plaats witte of grijze accessoires om boze krachten weg te houden of deel je huis anders in.

In het zuidwesten vliegt de Zwarte #2 Ster van Ziekte en fysieke bedreiging, in de sector van de Geit en Aap, die van alle anderen de grootste kans op ziektes hebben en extra op moeten passen. Beter dragen zij een Amulet van Welzijn. Ook moeders kunnen extra risico lopen. Omdat de #2 Ster in de zogenaamde Lo Shu positie staat, ondervinden andere tekens echter ook invloed als hun voordeur of slaapkamer in het zuidwesten staat. Plaats een stoel of bed ook nooit naar het zuidwesten toe, dan heb je meer kans op ziektes. Ook een kachel naar het zuidwesten geplaatst kan gevaar geven. Mensen die veel in deze sector zijn, doen er goed aan een Medicijnboeddha op het zuidwesten te zetten. Jij en je huisgenoten kunnen bij bepaalde van een ziekte ook beter een arts om advies vragen. Ouderen kunnen beter geregeld een gezondheidscheck doen en niet in de sector slapen. Om te zorgen dat de negatieve #2 Ster afgewend wordt, kan de Witte Wu Lou met Vrolijke Kraanvogel in het zuidwesten nuttig zijn. Gebruik je geen Feng Shui attributen, dan doe je er in ieder geval verstandig aan de zuidwestelijke sector opgeruimd en schoon te houden. Pas op met airconditioning en ventilatoren, die zich in het zuidwesten bevinden. Ze kunnen negatieve energie naar je toeblazen. Let op met belangrijke deuren of kamers die zich in het noordoosten bevinden, omdat de schadelijke Tai Sui er is. Plaats grijze of witte accessoires bij de deur van die kamers. Ook zal het belangrijk zijn vrijwillig iets voor mensen te doen of geld aan goede doelen te geven. Je roept dan geluk op voor jou en mensen in je directe omgeving.
In het westen staat dit hele jaar de Rode #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog, die negatieve energie brengt. De ster absorbeert geluk van andere sterren, wat verlies brengt. De Haan wordt geraakt, maar ook andere tekens ondervinden invloed als de voordeur, slaapkamer of woonkamer in het zuidwesten staan. Bekijk dan wat je kunt veranderen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook is het belangrijk op vermogen en bezittingen te letten. De Ster kan namelijk ook financieel gevaarlijke energie brengen, omdat je eerder beroofd kunt worden of op andere negatieve wijze je geld kwijt kunt raken. Je kunt Feng Shui attributen plaatsen, zoals een beeldje van de Blauwe Olifant en Neushoorn in je huis of kantoor. Heb je veel concurrenten of mensen die dicht bij jou de strijd aangaan, dan wordt aangeraden een beeldje van Kuan Kung met Lung Ta of Draak te plaatsen. Ze beschermen tegen mensen, die oneerlijk zijn en tegen concurrenten. Gebruik Kuan Kung met Tijger tegen onnodig geldverlies. Niet alleen op zakelijk en financieel gebied is er veel invloed, maar let ook op roddels, dronkenschap en andere negatieve invloeden. Let tevens op scherpe voorwerpen, omdat die voor verwondingen kunnen zorgen. Er zijn Feng Shui kuren om te beschermen, zoals Zwarte Kristallen Bollen in het westen die kwade geesten afwenden. Ook een amulet met de mantra ‘Om Bhrum Svaha’ kan onheil afwenden.
In het oosten zal de Blauwe #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen veel invloed hebben op het Konijn en mensen in zijn omgeving. Ook als je slaapkamers of voordeuren op het oosten staan, kan je er last van hebben. Als de energie niet afgewend wordt of als je onvoorzichtig bent, kan je met grote ruzies en zelfs rechtszaken te maken krijgen. Deze kan je voorkomen door je gewoon aan de wet te houden en voorzichtig te zijn met contracten en beslissingen. Ook kan je met diefstal of beroving te maken krijgen, die je kunt voorkomen door voorzichtig te zijn bij plekken die gevaar oplopen. Om intens negatieve energie te ontlopen, wordt aangeraden een Magische Kosmische Appel in het oosten te plaatsen. Laat in deze richting geen harde geluiden horen van muziek, tv’s en muziekinstrumenten. Je kunt er veel aan doen om de #3 Ster af te wenden door onder andere banken, stoelen en eettafels niet in de oostelijke sector te plaatsen of er naar toe te richten. Dit jaar kan je beter geen grote verbouwingen in het oosten doen. Beter vermijd je groene of blauwe kleuren en plaats je er geen groene planten. Rode of paarse kleuren zijn wel weer aan te raden. Plaats je deze bijvoorbeeld bij de voordeur, dan heb je minder kans op conflicten met gasten die jouw huis bezoeken.

Positieve sectoren en Vliegende Sterren
In het noordoosten staat de Witte #8 Ster van Welvaart en Rijkdom in de sector van de Tijger en Os en mensen die er hun voordeur of belangrijke kamers hebben. Verblijf geregeld in deze sector om energie op te nemen. Om positieve krachten nog meer op te roepen wordt aangeraden een amulet of beeld van de Goden Zhang Dao Ling (wijsheid), Kuan Kung (rijkdom) en Tsai Shen Yeh (bescherming tegen armoede) zittend op Tijgers in de sector te plaatsen of als hangertje te dragen. Dit trio trekt geluk en voorspoedsenergie aan. Om financieel meer positiviteit aan te trekken is een amulet van de Boom van Welvaart gunstig. De #8 Ster helpt bij ontwikkeling en door intellectueel krachtig te zijn, waardoor promotie of opzetten van een nieuw bedrijf makkelijker gaan. Er wordt aangeraden stoelen, bedden en kachels in het noordoosten te zetten. Staan je voordeur, slaapkamer of kantoor in deze sector dan roep je positieve energie op met rode of paarse kleuren, zoals tapijt, kleden of andere accessoires. Blijf alert op Tai Sui, die ook in deze sector staat en voor financieel verlies kan zorgen. Let vooral op negatieve Maandelijkse Sterren. Dan kan de Tai Sui nog negatiever zijn. Let op verraad van mensen, zelfs bij mensen die je vertrouwt. Zelfs goede relaties kunnen onder druk staan. Ook gezondheidsproblemen zijn mogelijk, maar meer als je onverantwoordelijk in het leven staat. Een symbool van Tai Sui met Pi Yao in deze sector of een amulet ervan kan gunstig zijn. Naast de Tijger en Os, dienen Slang, Aap en Varken op te passen, evenals mensen die de voordeur, slaapkamer of woonkamer hier hebben. Irriteer de Tai Sui niet met harde geluiden of intens fel licht. Mensen die hun werkplek in het noordoosten hebben en mensen die slapen met hun gezicht naar deze sector kunnen flinke problemen krijgen. Stem de Tai Sui gunstig door te zorgen dat je fysiek in orde bent en geregeld sport of in beweging bent.
In het noordwesten staat dit jaar de Witte #6 Ster van Hemels Geluk, in de sector van Hond en Varken en iedereen die met de sector te maken heeft. Je kunt de energie aantrekken door beeldjes of amuletten van de Jadekeizer te plaatsen. Deze kracht is gunstig voor oudere mannen die in deze sector verblijven en je kunt de energie dan versterken met amulet van de Magische Gouden Draak. De Draak kan in dit jaar van de Tijger rijkdom en bezittingen verbeteren. Het is gunstig naast dit symbool ook een amulet of beeldje van de Tijger te plaatsen. Deze sector zal voor iedereen welvaartsgeluk brengen. Daardoor is het verstandig geregeld in de sector te verblijven. Het is een prima jaar voor mensen, die promotie zoeken of een eigen bedrijf willen opstarten. Het zal belangrijk zijn om het noordwesten van je huis of kantoor ordelijk en schoon te houden, omdat het geluk anders sterk af zal nemen. We moeten er hierbij rekening mee houden dat vooral technologie, onroerend goed, het gebied van fossiele brandstoffen, de landbouw en industrie positief of negatief beroerd worden, afhankelijk van verantwoordelijkheid die je laat zien. Stoelen of bedden kunnen beter niet in deze richting staan, omdat er fouten en andere kleine problemen ontstaan. Rode accessoires en vuurelementen kunnen negativiteit oproepen. Om de energie van de #6 Ster op te roepen, is het verstandig om de Feng Shui Schatkist van de Welvaart te plaatsen.
De #1 Ster van Overwinning en Geluk staat in het noorden in de sector van de Rat en nieuwe kansen brengen voor een ieder die ermee te maken heeft. Staat je voordeur of één van de belangrijke kamers in de sector dan lacht het geluk je toe. Deze Ster zal geactiveerd moeten worden in zowel huizen als werkplekken. Je kunt dit doen door je huis en werkplek schoon en ordelijk te houden. Ook kan je een amulet van de amulet van de Overwinningsvlag plaatsen. Ook een Lung Ta, Hemelpaard of Ru Yi zorgen voor veel geluk in je carrière, waarbij er mogelijkheden zijn voor promotie of opzetten van een eigen bedrijf. Mensen die in de verkoop werken en met mensen samenwerken, kunnen profiteren van de sector. Als je de welvaart wilt verbeteren is deze sector gunstig om ze hier te doen. Je kunt dan meer prestaties behalen en verbetering zien in de harmonie in intermenselijke relaties. Niet alleen qua carrière, maar ook romantiek kan je gebruik maken van deze krachtige Ster. Er zijn mogelijkheden om een nieuwe persoon in je leven te krijgen of bestaande relaties te versterken. Je kunt dit al doen door een foto van deze persoon bij je te dragen of genoemde amuletten te gebruiken om geluk in de liefde aan te trekken. Let op dat de #1 Ster soms irritaties kan brengen als jij onverantwoordelijk gedrag vertoont. Ga niet vreemd en wees respectvol naar anderen, omdat dit de #1 Ster gunstig stemt. Een waarschuwing is er voor de oudste dochter en jonge moeders, omdat ze minder goede energie krijgen van de San Sha in deze sector. Wees alert in maanden dat er een negatieve Ster bijkomt.
Het zuidoosten heeft de Groene #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, in de sector van Draak en Slang, de oudste dochter en iedereen die met de sector te maken heeft. Deze Ster staat bekend als brenger van wijsheid en nieuwe ideeën. Het is creatieve energie voor mensen die veel in deze sector zijn. Om de #4 Ster positief te stemmen wordt aangeraden een Manjushri Stupa in deze sector te plaatsen. De Ster kan ook gunstig werken voor studerende mensen en om kennis op te nemen. Om nog meer energie op te roepen, wordt aangeraden een Drakenkarper te plaatsen. Er is veel geluk in de liefde, waardoor je er goed aandoet er geregeld samen met een partner te zijn. Singles kunnen liefde versterken door hun bed in deze richting te plaatsen. Ook een Kurukulle is gunstig, net als een beeld van het Perzikbloesemdier van jouw teken. Plaats veel houtaccessoires in het zuidoosten, zoals een houten beeldje of amulet van de symbolen van de vijf elementen. Deze geeft unieke voordelige energie voor mensen om beter te leren, bij culturele aspecten, verbeteren van status en verhogen van de kans om carrière te verbeteren. Om efficiënter te werken met studie of werk wordt aangeraden het bureau in het zuidoosten te zetten of in ieder geval in de richting. Verder verblijd je de #4 Ster met groene planten in het zuidoosten of een Wenchang Pagode op tafel. Plaats geen rode of gele voorwerpen en doe er geen verbouwingen.
In het zuiden komt de Paarse #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachting, de sector van het Paard, de vrouw van middelbare leeftijd, de 2de dochter en vrouwen tussen 16 en 30. Ook voor mensen die de voordeur of belangrijke kamers in de sector hebben. De Ster brengt gelukzalige gebeurtenissen, zoals promotie, een nieuw bedrijf, een huwelijk of zelfs geluk van een nieuw kindje. In principe zal je dus geluk hebben bij alles wat je doet en wilt doen. De Ster activeert ook rijkdom. Je kunt deze oproepen met vibraties van een beeld van de Phoenix. Ook een Lung Ta in deze sector kan de Ster zeer positief stemmen. Let dit jaar vooral op dat er veel Yin-energie is en ook de San Sha negatieve invloed kan brengen. Let op dat de #9 Ster een versterkende werking heeft, dus ook op energieën die minder goed zijn. Je kunt het zuiden beschermen met het amulet van Yang Energieversterker of een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers. Over het algemeen is de #9 Ster een geluksbrenger, maar in maanden met negatieve Maandelijkse Ster moet je opletten. Naast Feng Shui accessoires kan je de Ster ook gunstig stemmen door je huis en vooral de zuidelijke sector schoon te houden. Ook doe je er goed aan om te zorgen voor voldoende licht en zachte geluiden. Verder zal een beeld van de Eenhoorn in de zuidelijke sector zeer gunstig zijn, waardoor je extra veel kans hebt op verblijden van je leven. Er wordt aangeraden het vuurelement te versterken met rode accessoires, een open haard of kaarsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)