Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Geboorte jaar: 2014 2002 1990 1978 1966 1954 1942 1930 1918

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Paard in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor het Paard
Het kan voor het Paard een mindere periode worden, ondanks dat de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning in het zuiden zal staan. Je krijgt deze maand namelijk te maken met energie van de #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog. Daardoor zijn er deze periode veel kansen op conflicten en andere problemen. Zowel zakelijk, financieel als privé kan je daar dan last van ondervinden. Paarden die onverantwoordelijk gedrag laten zien, moeten extra oppassen. Deze #7 Ster is kwaadaardig en kan misschien jouzelf minder beïnvloeden, maar er zijn mensen die door kwade machten minder goed gedrag laten zien. Je kunt dan over het algemeen indirect beïnvloed worden. Op dat soort momenten zijn er niet alleen met onbekende mensen problemen, maar kunnen er ook met geliefden of vrienden storingen zijn. Natuurlijk zijn er ook Paarden die zelf negatief beïnvloed worden en slecht gedrag naar anderen laten zien. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden hier toch iets aan te doen. Je kunt jezelf anders een slechte dienst bewijzen. De positieve #1 Ster zal natuurlijk wel een krachtige energie geven, die jou kan beschermen, waardoor er ook zeker prima momenten bij zijn. Let op dat jij beschermd kan worden, maar dat er anderen zijn, die de #7 Ster kunnen gebruiken om jou flink wat schade toe te brengen. Het Zuiden kan dus een zeer negatieve energie voortbrengen en het ongeluk kan jou dan raken. Om gunstige kracht van de #1 Ster op te roepen, kan je gebruik maken van een amulet met de Tibetaanse Dzi hanger. Deze kan jou op vele gebieden bijstaan en zowel fysiek als mentaal versterken. Voordeel is dat de Grote Bergster van Positieve Verwachting en aanwezigheid van de Gouden Godheid dit gehele jaar mooie energieën geven. Je moet opletten dat je Lung Ta, Spirituele Energie en Levenskracht gemiddeld zijn. In deze maand met de minder gunstige #7 Ster in je sector, kun je beter niet al te grote doelen maken of bereiken. Wees dus bescheiden en voorzichtig als er belangrijke zaken gedaan moeten worden. Dingen die je eerder gepland hebt, kunnen deze maand wel gewoon gedaan worden. Daar kan je gerust op zijn.

Over het algemeen ben je effectief en adequaat en is je intuïtie sterk. Je fysieke gesteldheid is normaal gesproken sterk, maar blijf ook deze maand het liefst weg bij een kerkhof, ziekenhuis of plekken waar besmettelijke ziektes zijn. Ontkom je er niet aan, dan zijn dit jaar bepaalde Feng Shui accessoires zeker nodig. Onmisbaar zijn de Hemelse Waterdraak, Levenskracht amulet met Rode Lung Ta, ‘Om’ Dakini Spiritualiteit Versterker en amulet met Overwinningsbanner. Blijf deze hele maand alert op de zuidelijke sector. Hier kan je makkelijk ruziekrijgen of zelf ruzie maken. Zijn er problemen blijf dan rustig en ga je niet bemoeien met eventuele ruzies. Heb je zelf ruzie, dan is het belangrijk deze niet in deze sector te bespreken, maar deze beter pas volgende maand uit te praten. Er zijn deze maand aanwijzingen op berovingen, diefstal en ander geweld, waardoor je erg alert moet zijn. Blijf weg bij plekken waar je hier een grotere kans hebt. Pas ook op met gereedschappen en keukengerei. Kijk ook even goed of er zwakke plekken in de beveiliging van je huis zijn, zodat er minder kans op inbraak of overval is. Om je huis of werkplek te beschermen doe je er goed aan een beeldje van de Hemelse Bewakers in het zuiden of bij de voordeur te plaatsen. Om onderweg beschermd te worden kan een amulet van de Olifant en Neushoorn je beschermen. Nog sterker kan een Kuan Kung te Paard zijn. Tenslotte wordt aangeraden om niet teveel in de zuidelijke sector te zijn, harde geluiden en lichten daar te vermijden en vooral geen ruzies of conflicten daar uit te vechten. Rode vuurkleuren, zoals bijvoorbeeld een Pi Xie Welvaarttapijt kan handig zijn om de maandelijkse #7 Ster onder controle te houden.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
De #7 Ster brengt flink wat negativiteit, waardoor dit het belangrijkste aspect zal zijn om oog voor te hebben. Deze energie zal op vele gebieden invloed hebben, waardoor je dus zeer voorzichtig dient te zijn. Je dient op te passen voor de kleine criminaliteit, zoals zakrollers of mensen die stiekem geld bij je wegnemen. Om je hiertegen te beschermen wordt aangeraden een amulet te dragen van de Gepantserde Olifant en Neushoorn. Om op je werk beschermd te zijn, kan een Kwan Kung op je bureau je beschermen tegen mensen die het niet goed met je bedoelen. De vijandige Ster kan er ook voor zorgen dat je op andere wijze met geldverlies te maken krijgt. Daarom doe je er goed aan goed in de gaten te houden wat je verdient, maar ook zeker wat je uitgeeft. Tracht hier balans in aan te brengen. Vaste lasten kan je beter zo laag mogelijk houden, zelfs voor de toekomst. Verder dien je op te letten dat er in de zuidelijke sector onrust komt, vanuit maatschappelijke problemen of mensen die elkaar verraden. Ook politici kunnen er een flinke duit bij in het zakje doen. Bijzonder vervelend kan zijn dat er zelfs in je directe omgeving mensen bij zijn, die jou kunnen verraden of niet eerlijk zijn. Vertrouw zelfs mensen waar je al lang mee werkt niet zomaar en tracht steeds advies in te winnen, zelf naar de feiten te kijken en vooral ook naar je intuïtie te luisteren. Hoe meer geld erbij betrokken is, hoe groter de kans dat er mensen op je afkomen die hier van willen profiteren. Zelfs onder vrienden kan er altijd wel iemand bij zijn, die het minder goed bedoelt. Bescherm je bezittingen en tracht diefstal of beroving te voorkomen. Ben je onderweg dan kan de Kwan Kung als amulet gedragen worden. Deze kan je ondersteunen bij gevaarlijke plekken of als er mensen zijn, die jou op de een of andere wijze geweld aan willen doen. Beter blijf je weg bij feestje en ben je deze maand niet laat meer op straat. Contact met collega’s is enorm belangrijk om te zorgen dat je op zakelijk gebied en in de carrière veilig bezig kunt zijn. Qua werkplanning is het belangrijk om deze strak aan te houden en ook nauwgezet bezig te zijn. Je kunt anders fouten maken, omdat je concentratie soms zwakker kan zijn. Let op met financiële zaken, waarbij je merkt dat het niet helemaal in orde is.

De kans op problemen, die leiden tot juridische vervolging is nu groter. Vermijd financiële risico’s, hoe mooi deze ook lijken te zijn. Verder is het een week, waarbij je minder productief bent en je daardoor beter niet met nieuwe zaken kunt beginnen. Ook kan je beter extra vrije dagen nemen, omdat je dan energie op kunt laden. In je sociale leven dien je voorzichtig te zijn met mensen die het minder goed met jou voor hebben. Er kunnen mensen zijn, die roddelen, maar beter doe je daar niet aan mee. Je kunt anders zelf betrokken raken en dan krijg je zelf grote problemen. Let op dat er mensen jaloers kunnen zijn en jou dingen voor de voeten kunnen werpen, die helemaal niet waar zijn. Een Feng Shui afbeelding van het Harmoniserende Maanlandschap bij de voordeur kan zorgen dat schadelijke energie geblokkeerd wordt. Verder doe je er verstandig aan om bescheiden en relaxt te blijven. Qua romantiek kunnen singles beter geen nieuwe relatie starten, althans als het om een serieuze bedoeling gaat. Voor erotisch contact of zelfs een onenightstand is het wel een goede energie. Wil je echter meer, wees dan niet impulsief en zoek niet al teveel naar een geschikte persoon. Mocht je iemand ontmoeten, waar je serieuze gevoelens voor krijgt, blijf dan voorzichtig en intensiveer pas als er weer een gunstige energie aanwezig is. Wil je meer kans maken, dan kan je een Konijn met de Maan Liefdesversterker gebruiken. Plaats deze in je slaapkamer of het oosten van je huis om romantisch geluk te verbeteren. Heb je een relatie pas dan op voor mensen die het niet goed met je voorhebben of jouw relatie willen verstoren. Heb je echter een goede relatie, dan kan iemand hier geen ruimte voor krijgen, omdat jullie erg hecht zijn. Het zal dan een maand vol romantiek worden, waarin jullie bestand zijn tegen negatieve invloeden van buitenaf. Heb je een slechte relatie, dan is het verstandig om hier nu mee te stoppen en ieder zijn weegs te gaan.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Wat betreft gezondheid kan het een minder krachtige maand worden, omdat de Hemelse #1 Ster van Overwinning en Geluk bezoek krijgt van de #7 Ster die geweld kan brengen. Je hebt daardoor veel meer kans op ongeluk en gewelddadigheden, die jou stress kunnen brengen. Je moet hier dus heel erg voor oppassen. Zorg dat je goed afweegt wat je precies hebt, als jij je minder lekker gaat voelen. Ga er altijd mee naar de dokter om te weten wat er aan de hand is. Er wordt aangeraden een amulet van de Medicijn Boeddha bij je te dragen, zodat je bescherming tegen ziektes hebt. Je kunt deze ook als beeldje in je huis plaatsen, zodat je thuis de goede invloeden kunt ervaren. Hierdoor roep je ook de energie van de gunstige sterren over je uit, zoals de Gouden Godheid. Gelukkig zijn er ook sterren die liefde bieden, waardoor je gemoedstoestand goed kan zijn. Er kan dus zeker geluk en succes zijn, maar als je een mindere gezondheid hebt, zal het dus wel erg lastig zijn om de juiste dingen te kunnen doen. Toch zal het zowel mentaal als fysiek wel een redelijke maand worden. Je kunt de positieve krachten gebruiken om jezelf alsnog te wapenen tegen de minder gunstige energieën die er wat betreft je gezondheid op je afkomen. Ook sociaal ben je sterk, waardoor de steun van anderen je kan helpen prettig in je vel te zitten. Er wordt aangeraden een hanger van de Perzikbloesem te dragen, omdat deze gunstige oproept.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)