Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Chinese Jaarhoroscoop Paard

Geboorte jaar: 2014 2002 1990 1978 1966 1954 1942 1930 1918

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van het Paard in het jaar van de Yang-Water Tijger
4 februari 2022 tot 3 februari 2023

Zuidelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 en 2014 vallen onder dit teken. Ben je voor 4 februari jarig, dan ben je een Slang. Het Paard is zelfstandig en gaat graag zijn eigen gang. Je bent individualistisch ingesteld en word gezien als egocentrisch. Je zult dit niet ontkennen, omdat je weet dat dit waar is. Je doet dit echter niet uit eigenbelang en dat zullen mensen die jou kennen wel doorhebben en accepteren. Mensen die jou niet kennen, zullen dit niet altijd doorhebben. De zuidelijke sector wordt door de #9 Ster van Toekomstverwachtingen en Vermenigvuldiging bezocht. De mensen die jou het meeste geluk brengen zijn de Hond, Tijger en Geit. Voor de Rat moet je oppassen, omdat deze je minder goed ligt. Het Elementaire Geluk zal je gunstig gezind zijn, omdat vooral Levenskracht en Geestelijke Essentie zeer goed zijn en een zeer sterke kracht om lekker in het leven te staan. Deze energieën geven jou dat geluk wat je nodig hebt om, alles wat je wilt, ook op een zeer sterke wijze te kunnen behalen. Je doet dus wat je zegt en zegt wat je doet. Je bent dit jaar dan ook zeer wilskrachtig en hebt erg veel zelfvertrouwen, waardoor je de wil hebt door te kunnen zetten. Je persoonlijke Lung Ta, de kracht in jou om succes te behalen, is slecht en daardoor zullen er weinig kansen komen om jezelf te ontplooien. Dit klinkt dramatisch, maar omdat je andere Gelukaspecten wel goed zijn, zal je toch slagen in wat je wilt, ondanks deze negatieve energie. Je zult dan wel doelbewust moeten zijn om datgene te bereiken wat je van plan bent. Om Succesgeluk alsnog af te dwingen, kan je ook gebruik maken van een beeldje van de Lung Ta, die jouw ambities kan vergroten om meer te bereiken.

Plaats je de Lung Ta in het zuiden van je huis of werkplek, dan kunnen alsnog je diepste wensen waarheid worden. Ook een Vliegend Paard met Vlag van Succes is erg nuttig. Ondanks het feit dat de Bergsterren minder gunstig voor het Paard staan, zijn er toch voldoende aanwijzingen dat het allemaal goed zal komen. Door de #9 Ster die veel Welvaart kan brengen, kan je veel bereiken, maar let wel op dat je beter geduld houdt. De dingen die je nu doet, kan jou namelijk pas op later moment voordeel geven. De #9 Ster geeft veel vitaliteit en geluk die het hele jaar zo zal blijven. Het zal dan ook een gunstig jaar worden waarin je grote ontwikkelingen mee kunt maken. Deze Ster kunnen we zien als één van de betere en gelukkigste krachten binnen de Vliegende Sterren. Er zit veel Vuur in je sector en dit is een element van roem, waardering en financieel profijt, evenals het versterken van je reputatie. Hierdoor zal je dit jaar heel erg veel bewondering oogsten en kun je meer kansen krijgen om je sociale positie te verbeteren. Je bent dan ook doelgericht en gedreven en kunt je doelen zeker behalen, maar zoals gezegd, de werkelijke beloning zal je pas in een later stadium krijgen. Er wordt aangeraden om een Tibetaanse Dzi hanger te dragen of een amulet van de Machtige Phoenix. Deze kunnen jou ertoe brengen om geheel nieuwe mogelijkheden te krijgen en je nog meer te kunnen ontwikkelen. Waar nieuwe zaken pas later beloond worden, zal je oude en huidige taken nu wel goed af kunnen ronden. Volbrengen van bestaande doelstellingen kunnen door de #9 Ster versnelt worden.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
In 2022 zal de Ster van Yin Huis een directe invloed op het Paard hebben. Deze energie is vooral gevaarlijk voor Paarden die al ziek zijn, een chronische aandoening hebben of ouderen. Voor het Paard is het dan ook erg belangrijk extra maatregelen te nemen. We noemden al de amuletten die je dit jaar moet dragen. Het Paard dient deze in het zuiden te plaatsen of als hangertje bij zich te dragen. Er zal veel Yin-energie zijn en er wordt dan aangeraden je huis goed verlicht te houden. Ook is het belangrijk veel buiten te komen en donkere uren te gebruiken om te slapen. Op die manier breng je yang-energie binnen en zal er veel meer evenwicht in je emoties en fysieke gesteldheid zijn. Let op wortelstronken en takken die tegen of onder je huis groeien, omdat ze vaak negatieve Yin-energie creëren. Druipende kranen kunnen zorgen dat er meer Yin komt en dan kan je zelfs depressies krijgen of financieel in de problemen komen. Staat je huis dichtbij een kerkhof, ziekenhuis of bij oude huizen dan brengt dit donkere energie, waardoor Yin energie versterkt wordt. Een groot hek tussen jou en storende energie kan helpen. De kleur wit is zeer heilzaam om Yin-energie te stoppen. Houd je huis schoon en zorg dat alles netjes opgeruimd blijft. Om te zorgen dat Yin en Yang in evenwicht zijn, wordt aangeraden voor veel licht, planten en bloemen te zorgen. Ook is het belangrijk dat er veel beweging in huis is. Het plezier van kinderen kan ook heilzaam zijn. Is je huis oud of verwaarloosd, renoveer dit en breng een heldere verf aan. Vermijd ook oude tapijten en behang. Qua Feng Shui accessoires kunnen beeldjes van de Gouden Draak of de Godin met de Witte Paraplu zeer heilzaam zijn.

Dit jaar zal ook de San Sha, de Drie Moorden genoemd, in jouw sector bewegen, waardoor het Paard er ook last van heeft. Als de sector met de San Sha verstoord wordt, heeft dit negatieve gevolgen voor je leven. Je kunt denken aan berovingen, financiële verliezen, ongelukken en grotere problemen die lang invloed houden. Er zijn drie gezichten binnen de San Sha; de Overval Sha, Rampen Sha en Ongeluk Sha. Je kunt de negatieve effecten hiervan voorkomen door te zorgen dat de hal, slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte rustig blijven. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is. Een beeld van Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het zuiden van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt kan nuttig zijn. Let op dat het zuiden van je huis of werk niet verstoord dienen te worden. Je kunt dan denken aan harde geluiden of renovaties. Wordt de San Sha eenmaal gestoord, dan kan er flinke irritatie ontstaan voor mensen in het huis waar dit plaats vindt. Er zijn dan ongelukken, overvallen, financieel verlies en gewelddadige andere gebeurtenissen mogelijk. Merk jij dat dit geregeld bij jou ontstaat, dan moet je bedenken dat je onder invloed van de Drie Moorden staat en zal je er werkelijk iets aan moeten doen om erger te voorkomen. Er is dan een vergrote kans op rampspoed. De krachtigste beschermer, naast de Hemelse Bewakers is het Hemelse Schild. Plaats een beeld bij je slaapkamer, voordeur, kantoor of kwetsbare plekken in je huis. Ook een sleutelhanger hiervan kan jou onderweg beschermen. Wanneer de San Sha in het zuiden staat, zal je belangrijke veranderingen meemaken, die je karakter beïnvloeden. Een HUM-Mantra Beschermingswiel heeft krachtige werking tegen negatieve of kwaadaardige energieën.

Romantiek en sociale contacten
In februari zal je niet veel kans krijgen om je charmante en sensuele uitstraling in de strijd te gooien en een leuke partner te vinden. Ook kan je serieuze mensen wel eens wegduwen als die te dicht bijkomen. Je vindt een kort spannend contact aantrekkelijker. Je krijgt er vertrouwen door, ook al heb je innerlijk behoefte aan een vaste relatie. De maanden maart en april kunnen meer goeds brengen. De kans op een partner, die voor een vaste relatie gaat, zal toenemen. Vind je deze persoon dan kan er een diepe en warme romantische ontmoeting uit voortkomen. Het is belangrijk dat je van een toekomstige partner niet gaat eisen dat deze precies zo is als jij graag zou willen. De perfectie bestaat niet, tracht dus sterk in je schoenen te staan en accepteer dat de ander een eigen leven heeft en ook eigen bezigheden. Heb je een relatie, dan moet die gebaseerd zijn op wederzijds respect, dat alleen uit vertrouwen voortkomt, en door elkaar vrij te laten. Laat de ander dus vrij om, binnen grenzen, te bepalen wat deze wil. Zit de relatie goed, dan trekken jullie vanzelf naar elkaar toe. Lukt het niet vertrouwen in jezelf te hebben, dan zal je er moeite mee hebben om die relatie alle aandacht te geven. Mensen die tijdens de zomer alleen zijn, doen er verstandig aan een reis te plannen waar ze singles tegen komen. Misschien kan je van tevoren bezig zijn om te bedenken dat je iemand kunt ontmoeten, maar gebeurt het eenmaal dan zal het toch onverwacht zijn. De persoon, die je deze tijd leert kennen, zal geheel aan je verwachtingen voldoen. In de tweede helft van het jaar zal het Paard meer gericht zijn op romantiek, maar blijft het onder invloed van de #9 Ster wel een jaar waarin je vooral met de toekomst bezig dient te zijn. Overigens kan je zowel het 1ste als het 2de deel van het jaar veel sociale contacten hebben, waardoor het geen eenzaam jaar wordt en je genoeg contacten hebt om leuke activiteiten mee te kunnen doen.

Je kunt genieten van vriendschap, familie en andere sociale contacten. Ook zijn er veel liefdevolle ontmoetingen en een huidige liefdespartner zal alle aandacht van je krijgen. Ontmoet je iemand dan doe je er goed aan jezelf en de ander te verwennen, maar niet te snel te gaan. Het is geen jaar om gelijk met een grote nieuwe en serieuze liefde te starten. Laat liefde niet door frustraties verpesten, die je met je meedraagt als gevolg van eerdere relaties. Kun je jezelf verwennen en ervaar je veel vertrouwen, dan kun je dat uitstralen naar een nieuwe relatie. Ben je nog niet toe aan een vaste relatie, zoek dan iemand die er ook zo over denkt. Je wekt anders verkeerde verwachtingen op en kunt jezelf, maar ook de ander kwetsen. Beter dus dan echt wachten met een nieuwe relatie. Ontmoet je iemand, die geschikt is, maar merk je dat het nog niet het juiste moment is? Tracht dit dan uit te leggen en start de relatie langzaam op. Wil de ander hier niet aan beginnen, dan is het niet de juiste persoon. De #9 Ster zal jouw uiterlijk dit jaar een magnetische kracht geven. Je kunt hier mensen mee aantrekken, maar ook een huidige partner kan veel meer aandacht voor je hebben, wat geregeld ook opwinding en erotiek brengt. Ook zal je merken dat je makkelijk sociale contacten aantrekt. Vergroot je liefdesgeluk met een Stel Liuli Mandarijn Eenden in de slaapkamer. Dit zal romantiek in je leven brengen. Singles kunnen een Perzikbloesem Konijn bij zich dragen, omdat ze hun aantrekkingskracht dan versterken. Ook een Liefdesamulet met een Madagaskar Rozenkwarts of een Maansteen kunnen dit voor elkaar krijgen. Gebonden mensen doen er verstandig aan een hangertje van het Symbool van Dubbel Geluk bij zich te dragen. Deze geeft gelukzalige energie aan jou en je partner.

Carrière en financiën
Op zakelijk gebied ervaar je dit jaar weinig werkdruk en ben je niet erg bezig met nieuwe ambities of heel grote veranderingen. Je bent dan ook meer gericht op huidige taken en doelen die je al eerder hebt gesteld. In dat geval kan je veel bereiken en zal jij oude doelen wel behalen. Heb je problemen dan kan je voldoende ondersteuning krijgen, maar let op dat je niet teveel aan anderen overlaat. Je kunt dan wel eens te makkelijk en zelfs lui worden. Het zal dan ook belangrijk zijn eerst dingen zelf op te lossen en als het echt niet lukt anderen om hulp te vragen. Ook is het belangrijk dat je anderen steunt, omdat je dan goodwill kunt kweken en erkenning en waardering oogst. Het lijkt voor de meeste Paarden geen jaar te worden, waarin ze al te grote veranderingen meemaken. Toch kunnen er mogelijkheden zijn om wel degelijk met promotie te maken te krijgen. Je doet er verstandig aan om toch wel te bekijken of dit iets voor je is en luister vooral naar intuïtie. Het zal dan belangrijk zijn hier iemand om ondersteuning bij te vragen. Met name ouderen kunnen jou de meeste steun bieden. Vanaf de zomer kan er wel een zeer grote passie aanwezig zijn, waardoor uitdagingen ontstaan, die vooral te maken lijken te hebben met financiën. De meeste Paarden hoeven zich geen zorgen te maken en zullen weinig problemen kennen. Het 8 jarige Paard heeft veel fantasie en kan hier veel resultaten mee boeken. Toch moet het wel opletten dat met name intellectuele taken minder leuk gevonden worden en dan minder resultaat geven. Het is een prima jaar om nieuwe hobby’s of sporten te krijgen. De Paarden die het meeste van de geluksfactoren kunnen profiteren zijn de 20, 44, 68 en 80 jarigen. Zij krijgen mogelijkheden om inkomsten te verhogen en wensen en dromen uit te laten komen. Het is voor de 20 jarige een goede tijd om toekomstplannen te maken. Er kunnen wel dingen gebeuren, waardoor je andere plannen kunt hebben. Durf je iets niet aan, vraag dan anderen of zij jou kunnen helpen. Laat je trots dan varen.

De 44 jarige doet er goed aan buiten de comfortzone te treden en meer risico te nemen. Wees niet te bescheiden en ga ervoor. Het is een prima jaar om een nieuw bedrijf te beginnen, een promotie na te streven en bij een werkgever in een goed blaadje te komen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit, is het tijd om wat wijzigingen aan te brengen en verder te gaan. Het 56 jarige Paard zal weinig geluk kennen, waardoor deze voorzichtig moeten zijn met investeringen of andere financiële zaken. Concentreer je liever op het beschermen van bezittingen en inkomsten. Er zijn vele gevaren die jou bedreigen. Voor de 56 jarige wordt aangeraden het Trio Tijgers van Welvaart te plaatsen. Deze kunnen bescherming geven en op vrijwel elk gebied van financiën ondersteuning brengen. Deze dient zich vooral te concentreren op de persoonlijke ontwikkeling. Haal het beste in dit geval uit jezelf door hobby’s en andere bezigheden in zakelijkheden om te zetten om er meer mee te gaan verdienen. Het is een prima periode je te ontwikkelen en nieuwe interesses te krijgen. De andere Paarden zullen een gemiddelde maand meemaken. De 33 jarige zal veel deadlines kennen en zal voorzichtig moeten blijven om juiste keuzes te blijven maken. Ben je al ergens mee bezig, dan wordt aangeraden hier vooral mee door te gaan. Dan kan je veel bereiken. Sowieso dienen alle Paarden dit jaar een beeld te gebruiken van de activerende Boom van Welvaart. Deze kan beschermen tegen inbraak, oplichting, onverstandige investeringen of andere oneerlijke zaken. Een hangertje van het amulet van Pi Yao kan jou onderweg beschermen. Wel dien je op te letten bij gevaarlijke plakken. Tevens moet het Paard opletten met onverwachte kostenposten, omdat deze aanwezig kunnen zijn. Om te ontwikkelen, wordt aangeraden je te versterken met een beeldje van het Drakenpaard of een Drakenschildpad. Plaats deze op je werk of neem deze onderweg als hangertje mee. Ook een Kuan Kung met de Draak kan erg heilzaam zijn.

Gezondheid
Je kunt dit jaar prima in je vel zitten en bent zowel mentaal als fysiek sterk. Met name je sociale leven zal veel kracht geven en zorgen voor balans die je nodig hebt om te functioneren. De eerste maanden zal je in staat zijn redelijk evenwichtig te leven en kun je goed herstellen van de eventuele spanningen die je het jaar ervoor had. Het voorjaar zal iets lastiger zijn, waarbij je merkt dat je moreel soms wat daalt, wat voor een energieverlies kan zorgen. Mensen die veel energie kwijtraken, kunnen zich soms wel eens terugtrekken en minder actief zijn. Vanaf de zomer verandert dit en wordt gemoedstoestand vergroot. Je voelt je sterk en fit en kunt alles wat je doet goed aan. Mensen die hun leven geregeld alleen doorbrengen, kunnen deze periode gebruiken voor zelfreflectie en ontdekken van zichzelf. Dit zal veel ontspanning kunnen geven. Mensen die veel met anderen zijn, kunnen zich echter ook prima ontspannen en een stuk zekerder worden door de reflectie die zij van die mensen krijgen. Het eind van het jaar zal uitstekend zijn, waarbij je gemoed je bergen kan laten verzetten. Je vindt het soms fijn om over grenzen te gaan. Tracht een balans te vinden tussen actie en rust. Je hebt zeker voldoende slaap nodig om niet alsnog gestrest te raken. Het is per leeftijdscategorie anders. De 44 en 56 jarige Paarden kunnen een uitstekende gezondheid hebben. Voor de 32 en 92 jarige zal het een gemiddeld jaar zijn, waarbij er weinig slechte momenten zijn, maar waar je wel op moet blijven letten. Blijf verantwoord leven en zorg voor een gezonde leefstijl. De andere Paarden zijn erg kwetsbaar en dienen waakzaam te blijven dat ze zich niet in gevaarlijke situaties bevinden. Zij kunnen het best constant een Tibetaans Dzi hangertje bij zich dragen, die op vele gebieden bescherming kan geven, zelfs tegen diefstal, overval en andere geweldsdelicten. Voor alle Paarden is het verstandig een Messing Wu Lou met Acht Onsterfelijken in het zuiden te plaatsen of in het zuidwesten waar de Jaarlijkse Ziekte Ster zal staan.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
De Vliegende Sterren nemen een nieuwe positie in binnen de 9 sectoren waar we rekening mee moeten houden en die ons sterk beïnvloeden. Elk teken heeft een sector waar de Jaarlijkse Ster in staat, die dus voor het hele jaar geldt. Elke maand is er een Maandelijkse Ster, die invloed heeft. Overigens zijn de Sterren geen fysieke, maar mentale krachten. Je kunt remedies of versterkers gebruiken, die je in de sectoren kunt plaatsen om geluk aan te roepen en ongeluk af te wenden. Het is belangrijk met een kompas windrichtingen in je huis te zoeken, zodat je de sectoren weet. Kijk naar de ingang van je huis en in welke sector deze staat. Verder dien je de belangrijkste kamers te situeren, zoals huiskamer, slaapkamer en kantoor, omdat je daar veel tijd doorbrengt. Ditzelfde geldt voor je andere plekken waar je veel bent. We bespreken eerst de negatieve en daarna de positieve sectoren.

Negatieve sectoren en Vliegende Sterren
In het centrum staat de Gele #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech, die ongunstig is voor gezondheid van mensen. Deze Ster vergroot de kans op ongeluk, ziekte, verwonding en andere negatieve zaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn en vooral als belangrijke kamers in het centrum van je huis of werk staan. Dit gebied is een Aardse sector, waardoor ieder gebouw en persoon hiermee te maken heeft. Om negatieve energie af te wenden en positiviteit aan te roepen, kan je de Schaal met Hemelse Energie in de sector plaatsen. Deze zet negatieve energie in positieve om. Op de schaal plaats je de Lung Ta, die succes en overwinning brengt, het Drakenpaard dat geluk oproept, het Hemelse Hert dat gezondheid brengt en ziekte afwendt, Pi Yao die de Jaarlijkse God oproept, de Drakenschildpad die ondersteuning geeft en Hemelse Os, die kracht en doorzettingsvermogen geeft. Ook de Pagode met de Hart Sutra kan gunstig zijn. De schaal kan je ook in andere kamers plaatsen. Met name de Hond, Draak, Os en Geit dienen een hangertje te dragen om beschermd te worden. Je doet er goed aan dit jaar geen verbouwing in het centrum te doen en de sector zo rustig mogelijk te houden om deze Ster niet te irriteren. Plaats witte of grijze accessoires om boze krachten weg te houden of deel je huis anders in.

In het zuidwesten vliegt de Zwarte #2 Ster van Ziekte en fysieke bedreiging, in de sector van de Geit en Aap, die van alle anderen de grootste kans op ziektes hebben en extra op moeten passen. Beter dragen zij een Amulet van Welzijn. Ook moeders kunnen extra risico lopen. Omdat de #2 Ster in de zogenaamde Lo Shu positie staat, ondervinden andere tekens echter ook invloed als hun voordeur of slaapkamer in het zuidwesten staat. Plaats een stoel of bed ook nooit naar het zuidwesten toe, dan heb je meer kans op ziektes. Ook een kachel naar het zuidwesten geplaatst kan gevaar geven. Mensen die veel in deze sector zijn, doen er goed aan een Medicijnboeddha op het zuidwesten te zetten. Jij en je huisgenoten kunnen bij bepaalde van een ziekte ook beter een arts om advies vragen. Ouderen kunnen beter geregeld een gezondheidscheck doen en niet in de sector slapen. Om te zorgen dat de negatieve #2 Ster afgewend wordt, kan de Witte Wu Lou met Vrolijke Kraanvogel in het zuidwesten nuttig zijn. Gebruik je geen Feng Shui attributen, dan doe je er in ieder geval verstandig aan de zuidwestelijke sector opgeruimd en schoon te houden. Pas op met airconditioning en ventilatoren, die zich in het zuidwesten bevinden. Ze kunnen negatieve energie naar je toeblazen. Let op met belangrijke deuren of kamers die zich in het noordoosten bevinden, omdat de schadelijke Tai Sui er is. Plaats grijze of witte accessoires bij de deur van die kamers. Ook zal het belangrijk zijn vrijwillig iets voor mensen te doen of geld aan goede doelen te geven. Je roept dan geluk op voor jou en mensen in je directe omgeving.
In het westen staat dit hele jaar de Rode #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog, die negatieve energie brengt. De ster absorbeert geluk van andere sterren, wat verlies brengt. De Haan wordt geraakt, maar ook andere tekens ondervinden invloed als de voordeur, slaapkamer of woonkamer in het zuidwesten staan. Bekijk dan wat je kunt veranderen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook is het belangrijk op vermogen en bezittingen te letten. De Ster kan namelijk ook financieel gevaarlijke energie brengen, omdat je eerder beroofd kunt worden of op andere negatieve wijze je geld kwijt kunt raken. Je kunt Feng Shui attributen plaatsen, zoals een beeldje van de Blauwe Olifant en Neushoorn in je huis of kantoor. Heb je veel concurrenten of mensen die dicht bij jou de strijd aangaan, dan wordt aangeraden een beeldje van Kuan Kung met Lung Ta of Draak te plaatsen. Ze beschermen tegen mensen, die oneerlijk zijn en tegen concurrenten. Gebruik Kuan Kung met Tijger tegen onnodig geldverlies. Niet alleen op zakelijk en financieel gebied is er veel invloed, maar let ook op roddels, dronkenschap en andere negatieve invloeden. Let tevens op scherpe voorwerpen, omdat die voor verwondingen kunnen zorgen. Er zijn Feng Shui kuren om te beschermen, zoals Zwarte Kristallen Bollen in het westen die kwade geesten afwenden. Ook een amulet met de mantra ‘Om Bhrum Svaha’ kan onheil afwenden.
In het oosten zal de Blauwe #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen veel invloed hebben op het Konijn en mensen in zijn omgeving. Ook als je slaapkamers of voordeuren op het oosten staan, kan je er last van hebben. Als de energie niet afgewend wordt of als je onvoorzichtig bent, kan je met grote ruzies en zelfs rechtszaken te maken krijgen. Deze kan je voorkomen door je gewoon aan de wet te houden en voorzichtig te zijn met contracten en beslissingen. Ook kan je met diefstal of beroving te maken krijgen, die je kunt voorkomen door voorzichtig te zijn bij plekken die gevaar oplopen. Om intens negatieve energie te ontlopen, wordt aangeraden een Magische Kosmische Appel in het oosten te plaatsen. Laat in deze richting geen harde geluiden horen van muziek, tv’s en muziekinstrumenten. Je kunt er veel aan doen om de #3 Ster af te wenden door onder andere banken, stoelen en eettafels niet in de oostelijke sector te plaatsen of er naar toe te richten. Dit jaar kan je beter geen grote verbouwingen in het oosten doen. Beter vermijd je groene of blauwe kleuren en plaats je er geen groene planten. Rode of paarse kleuren zijn wel weer aan te raden. Plaats je deze bijvoorbeeld bij de voordeur, dan heb je minder kans op conflicten met gasten die jouw huis bezoeken.

Positieve sectoren en Vliegende Sterren
In het noordoosten staat de Witte #8 Ster van Welvaart en Rijkdom in de sector van de Tijger en Os en mensen die er hun voordeur of belangrijke kamers hebben. Verblijf geregeld in deze sector om energie op te nemen. Om positieve krachten nog meer op te roepen wordt aangeraden een amulet of beeld van de Goden Zhang Dao Ling (wijsheid), Kuan Kung (rijkdom) en Tsai Shen Yeh (bescherming tegen armoede) zittend op Tijgers in de sector te plaatsen of als hangertje te dragen. Dit trio trekt geluk en voorspoedsenergie aan. Om financieel meer positiviteit aan te trekken is een amulet van de Boom van Welvaart gunstig. De #8 Ster helpt bij ontwikkeling en door intellectueel krachtig te zijn, waardoor promotie of opzetten van een nieuw bedrijf makkelijker gaan. Er wordt aangeraden stoelen, bedden en kachels in het noordoosten te zetten. Staan je voordeur, slaapkamer of kantoor in deze sector dan roep je positieve energie op met rode of paarse kleuren, zoals tapijt, kleden of andere accessoires. Blijf alert op Tai Sui, die ook in deze sector staat en voor financieel verlies kan zorgen. Let vooral op negatieve Maandelijkse Sterren. Dan kan de Tai Sui nog negatiever zijn. Let op verraad van mensen, zelfs bij mensen die je vertrouwt. Zelfs goede relaties kunnen onder druk staan. Ook gezondheidsproblemen zijn mogelijk, maar meer als je onverantwoordelijk in het leven staat. Een symbool van Tai Sui met Pi Yao in deze sector of een amulet ervan kan gunstig zijn. Naast de Tijger en Os, dienen Slang, Aap en Varken op te passen, evenals mensen die de voordeur, slaapkamer of woonkamer hier hebben. Irriteer de Tai Sui niet met harde geluiden of intens fel licht. Mensen die hun werkplek in het noordoosten hebben en mensen die slapen met hun gezicht naar deze sector kunnen flinke problemen krijgen. Stem de Tai Sui gunstig door te zorgen dat je fysiek in orde bent en geregeld sport of in beweging bent.
In het noordwesten staat dit jaar de Witte #6 Ster van Hemels Geluk, in de sector van Hond en Varken en iedereen die met de sector te maken heeft. Je kunt de energie aantrekken door beeldjes of amuletten van de Jadekeizer te plaatsen. Deze kracht is gunstig voor oudere mannen die in deze sector verblijven en je kunt de energie dan versterken met amulet van de Magische Gouden Draak. De Draak kan in dit jaar van de Tijger rijkdom en bezittingen verbeteren. Het is gunstig naast dit symbool ook een amulet of beeldje van de Tijger te plaatsen. Deze sector zal voor iedereen welvaartsgeluk brengen. Daardoor is het verstandig geregeld in de sector te verblijven. Het is een prima jaar voor mensen, die promotie zoeken of een eigen bedrijf willen opstarten. Het zal belangrijk zijn om het noordwesten van je huis of kantoor ordelijk en schoon te houden, omdat het geluk anders sterk af zal nemen. We moeten er hierbij rekening mee houden dat vooral technologie, onroerend goed, het gebied van fossiele brandstoffen, de landbouw en industrie positief of negatief beroerd worden, afhankelijk van verantwoordelijkheid die je laat zien. Stoelen of bedden kunnen beter niet in deze richting staan, omdat er fouten en andere kleine problemen ontstaan. Rode accessoires en vuurelementen kunnen negativiteit oproepen. Om de energie van de #6 Ster op te roepen, is het verstandig om de Feng Shui Schatkist van de Welvaart te plaatsen.
De #1 Ster van Overwinning en Geluk staat in het noorden in de sector van de Rat en nieuwe kansen brengen voor een ieder die ermee te maken heeft. Staat je voordeur of één van de belangrijke kamers in de sector dan lacht het geluk je toe. Deze Ster zal geactiveerd moeten worden in zowel huizen als werkplekken. Je kunt dit doen door je huis en werkplek schoon en ordelijk te houden. Ook kan je een amulet van de amulet van de Overwinningsvlag plaatsen. Ook een Lung Ta, Hemelpaard of Ru Yi zorgen voor veel geluk in je carrière, waarbij er mogelijkheden zijn voor promotie of opzetten van een eigen bedrijf. Mensen die in de verkoop werken en met mensen samenwerken, kunnen profiteren van de sector. Als je de welvaart wilt verbeteren is deze sector gunstig om ze hier te doen. Je kunt dan meer prestaties behalen en verbetering zien in de harmonie in intermenselijke relaties. Niet alleen qua carrière, maar ook romantiek kan je gebruik maken van deze krachtige Ster. Er zijn mogelijkheden om een nieuwe persoon in je leven te krijgen of bestaande relaties te versterken. Je kunt dit al doen door een foto van deze persoon bij je te dragen of genoemde amuletten te gebruiken om geluk in de liefde aan te trekken. Let op dat de #1 Ster soms irritaties kan brengen als jij onverantwoordelijk gedrag vertoont. Ga niet vreemd en wees respectvol naar anderen, omdat dit de #1 Ster gunstig stemt. Een waarschuwing is er voor de oudste dochter en jonge moeders, omdat ze minder goede energie krijgen van de San Sha in deze sector. Wees alert in maanden dat er een negatieve Ster bijkomt.
Het zuidoosten heeft de Groene #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, in de sector van Draak en Slang, de oudste dochter en iedereen die met de sector te maken heeft. Deze Ster staat bekend als brenger van wijsheid en nieuwe ideeën. Het is creatieve energie voor mensen die veel in deze sector zijn. Om de #4 Ster positief te stemmen wordt aangeraden een Manjushri Stupa in deze sector te plaatsen. De Ster kan ook gunstig werken voor studerende mensen en om kennis op te nemen. Om nog meer energie op te roepen, wordt aangeraden een Drakenkarper te plaatsen. Er is veel geluk in de liefde, waardoor je er goed aandoet er geregeld samen met een partner te zijn. Singles kunnen liefde versterken door hun bed in deze richting te plaatsen. Ook een Kurukulle is gunstig, net als een beeld van het Perzikbloesemdier van jouw teken. Plaats veel houtaccessoires in het zuidoosten, zoals een houten beeldje of amulet van de symbolen van de vijf elementen. Deze geeft unieke voordelige energie voor mensen om beter te leren, bij culturele aspecten, verbeteren van status en verhogen van de kans om carrière te verbeteren. Om efficiënter te werken met studie of werk wordt aangeraden het bureau in het zuidoosten te zetten of in ieder geval in de richting. Verder verblijd je de #4 Ster met groene planten in het zuidoosten of een Wenchang Pagode op tafel. Plaats geen rode of gele voorwerpen en doe er geen verbouwingen.
In het zuiden komt de Paarse #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachting, de sector van het Paard, de vrouw van middelbare leeftijd, de 2de dochter en vrouwen tussen 16 en 30. Ook voor mensen die de voordeur of belangrijke kamers in de sector hebben. De Ster brengt gelukzalige gebeurtenissen, zoals promotie, een nieuw bedrijf, een huwelijk of zelfs geluk van een nieuw kindje. In principe zal je dus geluk hebben bij alles wat je doet en wilt doen. De Ster activeert ook rijkdom. Je kunt deze oproepen met vibraties van een beeld van de Phoenix. Ook een Lung Ta in deze sector kan de Ster zeer positief stemmen. Let dit jaar vooral op dat er veel Yin-energie is en ook de San Sha negatieve invloed kan brengen. Let op dat de #9 Ster een versterkende werking heeft, dus ook op energieën die minder goed zijn. Je kunt het zuiden beschermen met het amulet van Yang Energieversterker of een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers. Over het algemeen is de #9 Ster een geluksbrenger, maar in maanden met negatieve Maandelijkse Ster moet je opletten. Naast Feng Shui accessoires kan je de Ster ook gunstig stemmen door je huis en vooral de zuidelijke sector schoon te houden. Ook doe je er goed aan om te zorgen voor voldoende licht en zachte geluiden. Verder zal een beeld van de Eenhoorn in de zuidelijke sector zeer gunstig zijn, waardoor je extra veel kans hebt op verblijden van je leven. Er wordt aangeraden het vuurelement te versterken met rode accessoires, een open haard of kaarsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)