Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Geboorte jaar: 2008 1996 1984 1972 1960 1948 1936 1924 1912

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Rat in het jaar van de Metaal-Os
4 februari 2021 tot 3 februari 2022

De noordelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020 vallen onder dit teken. Ben je vóór 4 februari jarig, dan val je onder het teken Varken. De Rat is direct in woorden en daden, sympathiek en enthousiast. Je bent behulpzaam, eerlijk en attent, maar soms overdrijf je wel met normen en waarden. Je kunt het best met de Draak, Aap en Os omgaan. Voor het Paard moet je opletten, omdat dit contact moeizaam verloopt en conflicten brengt. Je energie laat te wensen over. Tracht geregeld te ontspannen en negeer vermoeidheid niet. De Lung Ta van de Rat is goed, waardoor succes te behalen valt, ware het niet dat de Spirituele- en Levenskracht slecht zijn. Dit zorgt dat je vertrouwen onder druk staat. Je twijfelt veel en dit kost mentale en fysieke energie. Om negatieve energie te mijden en positieve Chi op te roepen, wordt aangeraden een Amulet met Veelkleurige Levenskracht te dragen. Deze draagt de Mantra “Om Mani Padme Hum” mantra. In combinatie met een Rode Lung Ta geeft dit veel kracht. Daardoor zal je nog meer in staat zijn succes te behalen. Je sector is Noordelijk en je hebt het hele jaar last van de #2 Ster van Ziekte. Daarbij zal de Yin-Huis Ster een verhoogde kans op ziektes geven. In principe geldt dit voor ouderen, maar ook jongeren krijgen er mee te maken. Vooral maanden dat er Ongelukssterren bij de #2 Ster komen, moet je zeer voorzichtig zijn. Er wordt aangeraden je slaap- en woonkamer niet in het noorden te plaatsen. Is dit niet mogelijk, dan kan je er een messing of koperen Wu Lou met Acht Onsterfelijken plaatsen. Ook een Medicijnboeddha kan helpen, omdat die negatieve energieën afwendt en bacteriën en virussen makkelijker buiten je lichaam blijven. Om onderweg beschermd te worden, is een Garude Wu Lou Amulet nuttig. Ook een Wu Lou van Rode Aventurein kan ongeluk voorkomen.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
De Yin-Huis Ster staat gevaarlijk in de noordelijke sector, waardoor je energie opgevreten wordt en je fysiek verzwakt. Vooral ouderen en mensen met verzwakte weerstand kunnen last hebben. Dit Chinese jaar van de Metaal-Os is een jaar om na te denken hoe jij je fysieke gesteldheid aanpakt. We zullen hier elke maand tips voor geven, maar in ieder geval willen we aanraden een Yin Huis Spiegel in het noorden te plaatsen. Deze wendt negatieve energieën af van de Yin Huis Ster en Jaarlijkse Conflictster. Niet alleen je gezondheid kan onder druk staan, er zijn ook kansen op conflicten en andere problemen met mensen op je werk of privéleven. Je doet er goed aan alleen mensen in je leven te laten, waarbij je echt het gevoel hebt dat ze bij je passen. Je bent niet iemand die graag samenwerkt en al helemaal door deze Yin-Huis Ster. Heb je veel problemen op je werk door collega’s of leidinggevenden waar je niet goed mee omgaat of die onderling conflicten hebben, dan wordt aangeraden een Amulet te dragen van de Draak met de Rode Vuurbal. Een lachende Boeddha kan beschermend werken, waardoor je makkelijker de rust kunt bewaren in contact met anderen. Een positieve invloed komt vanuit de Grote Veelbelovende Ster. Deze zorgt dat er mooie gelukbrengende toekomstplannen zijn. Je moet er wel voor gaan en niet lang wachten met dingen die je wilt. Er zijn kansen, maar die moet je zelf aanpakken. Je moet hard werken en niet denken dat het allemaal vanzelf gaat. Let op dat je niet te impulsief en ongeduldig bent, omdat geluk van deze Ster meestal op zich laat wachten. Lukt het niet gelijk, ga dan niet bij de pakken neerzitten. Een sterke versterker voor succes is de Talisman met de Grote Veelbelovende Spiegel.

Romantiek en sociale contacten
De Rat is intuïtief en weet sociaal en in de liefde wie er te vertrouwen is. Je bent onzeker in de liefde, omdat de invloed van de omgeving groot is. Je vindt veiligheid erg belangrijk. Zijn er bij je partner mensen die je niet vertrouwt of waarmee het niet klikt, dan laat je dit merken. De rat is bescheiden en teder in de liefde en wil zich prettig voelen. Ook als je single bent, zal je dit sterk laten zien. Heb je een relatie of krijg je deze, dan ben je sympathiek, maar ook intens jaloers. Je kunt achterdochtig worden als je partner anders reageert dan jij wilt. In dit jaar van de Metaal-Os ben je constant op zoek naar liefde en streef je perfectie na. Je bent mentaal en fysiek veeleisend. Een partner moet hard werken om jouw liefde te behouden. Lukt dit, dan ben jij zeer trouw en is het een prima jaar met veel kansen op romantiek. Blijf onthouden dat de perfecte liefde en ideale partner niet bestaan. Doe je best om irreële gevoelens te onderdrukken in de liefde, qua familie of vriendschappen. Ben je relaxt en laat jij mensen in je omgeving vrij, dan trekken ze heus wel naar je toe. De Rat sluit vriendschappen graag af met mensen die relaxt in het leven staan. Vooral vriendschap met de Os levert veel op. Je kunt normaal gesproken vertrouwen en inspiratie van anderen krijgen. Singles mogen best risico nemen, maar je kunt soms te veeleisend zijn en mensen afschrikken. Een liefdesverbinding kan dit jaar onverwachts ontstaan, maar leg niet gelijk teveel druk op de ander. Mannen zijn dit jaar behoudend en voorzichtig, maar tegelijk ruimdenkend als ze hun partner vertrouwen. Je bent slim en optimistisch en staat in de liefde met beide benen op de grond. Ben je single en kom je iemand tegen, dan kan dit een serieuze relatie worden. Ben je gebonden, dan wil je veel met je partner delen. Je bent materialistisch ingesteld en wilt luxe leven en verwacht dit ook van je partner. Je bent sympathiek in sociale relaties, maar zal niet snel nieuwe vriendschappen aangaan. Degene die je hebt of krijgt, zijn trouw. De vrouw is dromerig en kan fantaseren over dingen die eigenlijk niet kunnen. Ze is eigenzinnig en wil vrijheid. Krijg je deze en behandelt je partner jou met respect, dan geef je dit ook zeker terug. Je wilt een partner die ambitieus en succesvol is. Gebonden Ratten kunnen romantiek Rozenkwarts Mandarijn Eenden op Lotusblad verbeteren. Ben je single, dan vergroten zilveren hangers met Madagaskar Rozenkwarts of Maansteen je aantrekkingskracht.

Carrière en financiën
Het is een prima jaar met ideeën, verbeteren van technische vaardigheden en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden. Je bent als collega of partner enthousiast en sympathiek, maar gaat soms over grenzen. Je bent extra actief om mensen in daden en woorden te ondersteunen. Ratten die in de politiek zitten of leidinggevend zijn, hebben een moeilijk jaar. Je doet er goed aan duidelijk in je beleid te zijn en mensen niet teveel ruimte te geven. De Os, Aap en Draak zijn de beste partners om samen te werken. Ben je tussen de 35 en 45, dan is dit een goed jaar voor een eigen bedrijf. Met name financieel en economisch bereik je veel. Heb je mogelijkheid plaats je werkplek in het zuidwesten, westen of noordwesten. Wees financieel behoudend en stel belangrijke beslissingen uit tot 2022. De 13-jarige Rat ontwikkelt en experimenteert. Je hebt een sterk verlangen te bereiken wat je wilt, maar dat kost energie. Hierdoor is er stress en ontspan je minder. De 25- jarige Rat krijgt kansen om vaardigheden en aangeboren talenten te verbeteren. Studeer je, dan kun je goede resultaten behalen. Ben je werkeloos, dan kun je hard werken om iets nieuws en wenselijks te vinden. Werkende mensen krijgen goede kansen in hun carrière. Je hebt ambities en kunt je ontwikkelen door promotie of andere positieve zaken. Je moet hard werken, omdat negatieve energie je anders raakt en ontwikkeling stagneert. Verder is het belangrijk dat je niet alleen met werk bezig bent, maar je sociale en liefdesleven aandacht geeft. De 37-jarige Rat krijgt veel geluk, maar dan dien je niet te ongeduldig of impulsief te handelen. Laat het leven op je afkomen, zoals het komt. Dingen die je nu ontwikkelt, brengt later veel resultaten. De 49-jarige Rat kan zakelijk goede energie ervaren en zoete druiven plukken. Je bent sterk en kunt succes afdwingen op een gemotiveerde en ambitieuze wijze. Er wordt aangeraden ordelijk bezig te zijn en je planning op orde te houden. De 61-jarige is bezig zijn toekomst veilig te stellen. Je hebt veel energie en bent gelukkig bij de dingen die je in gedachten hebt. De 73-jarige Rat is actief, bereikt veel en geniet. Gebruik kennis om anderen te helpen. Voor alle ratten wordt aangeraden een beeldje met de Schildpaddraak en Vlag van Overwinning te plaatsen. Om onderweg beschermd te worden, is een hanger met deze symbolen erg gunstig. Ook een hangertje met een Groene Rutielkwarts is heel erg krachtig om fysiek en mentaal sterk te blijven.

De gezondheid
Gezondheid staat onder druk door mentale en fysieke problemen. Je wilt soms te intens in het leven staan en besteedt minder tijd besteedt aan ontspanning en voldoende slaap. Je zult hier voor moeten zorgen, omdat je dan niet alleen gezonder leeft, maar ook beter presteert. Je moet opletten dat je nieren en blaas kwetsbaar zijn. Laat je qua voeding en drinken adviseren wat je het best kunt nemen. Voor de Rat is het gezondheidsamulet met Wu Lou geschikt om, door middel van vibraties, ziektes af te wenden. Je kunt ook een beeldje van de Helende Boeddha in je huis ophangen. De beste energie krijgen de 1, 37, 49 en 61 jarigen. De 13 en 73 jarigen zullen een gemiddeld jaar meemaken. De 25 en 85 jarige Ratten krijgen het zwaar. Voor alle Ratten wordt aangeraden goed voor zichzelf te zorgen. Neem meer rust en let op voedingsproducten. Alcohol, vet, suiker en zout moet je minderen. Ook is het een jaar om iets aan je fysieke gestel te doen. Ga sporten of meer bewegen, dan zal je minder stress ervaren. Omdat de botten en spieren van Ratten wat kwetsbaarder zijn, kan je zware blessures oplopen. Om dit enigszins te voorkomen, wordt een Luo Han aangeraden om fysieke weerstand te vergroten. Ook een Messing Wu Lou met Acht Onsterfelijken zorgt voor meer geluk en wedt negativiteit af. Een hangertje met een Metalen Wu Lou met Vijf Elementen zorgt dat je minder kans op besmettelijke ziektes hebt.

Algemeen overzicht voor alle tekens in het Jaar van de Metaal-Os
De #1 Ster van Overwinning geeft in de Zuidelijke sector geluk aan liefdes- en sociale relaties, waardoor Water en Vuur botsen. Gebruik een Rode Lung Ta, Drakenschildpad of Overwinningsvlag om er balans aan te brengen. Het Paard en middelste dochter van een gezin krijgen krachtige hulp. In het centrum komt de #6 Ster van Hemels Geluk. Deze bevat Metaal en is goed voor mensen met ambitie. De #6 Ster brengt onverwacht geluk, maar blijf wel verantwoord en eerlijk. Er hangt dan een zege en vooral als je de Jadekeizer met Gui Ren in je huis of werkplek plaatst. De Hemelse Waterdraak, centraal in je woning, is aan te raden. Mensen die niet verantwoord bezig zijn, worden door ongeluk achtervolgd. In de oostelijke sector brengt de #4 Ster van Romantiek en Onderwijs positieve energie. Deze behoort tot het element Hout en is geschikt voor mensen die studeren of examen doen. Je krijgt meer kennis, vergroot concentratie en geeft mensen een relaxt leven en veel romantiek en sociale contacten. Mensen die hun slaapkamer in het oosten hebben, genieten van intens, liefdevolle energie. Ben je gebonden, dan kan je de energie gebruiken om de relatie te verbeteren. Singles kunnen een liefdesband opbouwen met iemand waar ze vrienden mee zijn. Staat je voordeur op het oosten dan is de kans op een harmonieus liefdesleven groot. Mandarijn Eenden of God van Liefde en Huwelijk zijn aan te raden. Konijnen en de oudste zoon krijgen academisch en zakelijk inspiratie. Plaats geen waterelementen, omdat er verlies en negativiteit ontstaat. Vooral qua geweld en seksuele negativiteit kunnen problemen ontstaan. Een Witte Vos met 9 Staarten kan de negatieve energie afwenden en zorgen dat je erg gelukkig in deze sector kunt zijn.

De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom behoort tot het Aarde-element en beweegt in het westen. Deze is gunstig voor de financiële sector. Mensen die gebouwen hebben met hun voordeur op het westen zullen profiteren. Ook als je huis op het westen staat, krijg je veel geluk krijgen en vooral de Haan en jongste dochter kunnen positiviteit verwachten. Plaats de Schaal van Welvaart met Citroenkristallen Ballen of beeld van de Witte Dzambala in het westen van je werk, slaapkamer of studieruimte. Iedereen die veel in deze ruimtes is, kan positieve energie opdoen. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden een hanger met Liuli Schip van Welvaart te dragen. Barnsteen, rutielkwarts en citroenkwarts versterken Aarde-Energie. In het noordoosten staat de #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachtingen. Deze bevat Vuur en geeft energie aan feestelijke aangelegenheden en andere positieve gebeurtenissen. Deze Ster heeft een voltooiende en vergrotende werking op goed en slecht. Positief is dat projecten en problemen goed eindigen. De Ster is gunstig voor allen die de voordeur of belangrijke ruimtes op het noordoosten hebben staan en voor de Tijger, Os en jongste zoon. Promotie, zakelijke kansen, overwinning van ziektes en ander geluk worden gemeld, waardoor rampen en opstanden verminderen. Studenten en leerlingen kunnen in deze sector studeren om goede resultaten te halen. Voor liefdesrelaties is er romantisch geluk als de slaapkamer in het noordoosten staat of als je slaapt met gezicht naar het noordoosten. Roep de #9 Ster op met een Amulet van Yangenergie of Gouden Draak met Negen Koppen. Omdat de Tai Sui in het noordoosten huist, wordt aangeraden Pi Yao beelden te plaatsen om negativiteit af te wenden.

In het noorden staat de #2 Ster van Ziekte, wat voor de Rat negatief is. De Ster heeft veel Aarde-element en brengt rampen, ziektes en chronische ziektes. Er wordt voor iedereen aangeraden niet veel in de sector te zijn. Slaap in dit geval in een andere kamer of gebruik Feng Shui remedies om negatieve energie af te wenden. Heb je ramen op het noorden of staat je bed richting het noorden, dan kan je gezondheid in de problemen komen. Om de #2 Ster af te wenden wordt aangeraden een Metalen Wu Lou met Acht onsterflijken te plaatsen. Ook een beeld van Kuan Yin is nuttig. Om ziekte te voorkomen, is een Blauwe Medicijnboeddha behulpzaam. In het zuidwesten staat de #3 Ster van Vijandigheid en Conflicten. Deze zal zich het begin van het jaar verbinden met de #2 Ster en dit is een gevaarlijk combinatie. Er zijn echter ook wel geregeld positieve energieën. De vijandige #3 Ster brengt veel Hout-Element en veroorzaakt beschuldigingen onder mensen en seksueel ontoelaatbare geweldpleging. Verwijder Water-elementen, omdat deze Hout kunnen voeden. Het is verstandig de zuidwestelijke sector rustig te houden. Staan je voordeur of ramen naar deze sector, laat deze dan beter zoveel mogelijk dicht. Ook keuken, bureau of slaapkamer kunnen vijandige energie bevatten als ze in die richting liggen. Een beeldje van de Rode Tzi Chi Kau of het Dubbel Vlammende Magische Wiel kan energie van de #3 Ster overwinnen. Een hanger van de Rode Adelaar of Tzi Chi Kau beschermt je buiten. Vooral de Geit en Aap kunnen last van de #3 Ster hebben. In het zuidoosten zal de #5 Ster van Ongeluk rondwaren en Aarde-Energie vergroten. Dit kan gezondheid aantasten. Vooral de Draak of Slang kunnen last hebben, maar ook andere tekens zijn niet gevrijwaard. Er kunnen ongelukken en rampen ontstaan, evenals verwondingen en bloedingen. Als je voordeur, raam, stoel, bed, of kachel op het zuidoosten staan, ben je vatbaarder. Om de voordelige energie op te roepen en nadelige energie af te wenden, wordt aangeraden een Liuli Pagode met Negen Niveaus in deze sector te plaatsen. In het noordwesten zal de #7 Ster van Geweld, Diefstal en bedrog opkomen. De Metaal-Energie heeft een destructieve kracht en kan financiële verliezen, diefstal en verwondingen brengen. De Hond en het Varken hebben vooral last, maar ook anderen ondervinden problemen. Om de Ster tevreden te stellen, wordt aangeraden een amulet van de Draak met Hemelse Zegel te dragen. Pas op voor metalen en scherpe voorwerpen, maar ook voor apparaten of gereedschap. Er is een dreiging voor inbraak en diefstal, die je af kunt wenden met de Blauwe Neushoorn en Olifant.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)