Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Geboorte jaar: 2008 1996 1984 1972 1960 1948 1936 1924 1912

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

In het jaar van de Groene Houtdraak
4 februari 2024 tot 3 februari 2025

De noordelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen geboren in 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020 vallen onder het Rattenteken. Als je vóór 4 februari jarig bent, behoor je echter tot het Varkensteken. De Rat staat bekend om zijn directheid in woorden en daden, maar is tevens sympathiek en enthousiast. Je bent behulpzaam, eerlijk en attent, maar soms neig je naar sterke overdrijvingen als het gaat om normen en waarden. Je kunt goed opschieten met de Draak, Aap en Os, maar wees voorzichtig met het Paard, omdat dit tot moeizame interacties en conflicten kan leiden. In 2024 staat de Rat klaar voor een triomftocht, gesteund door de Vliegende Ster en de 24 Bergsterren. Als gastheer in jouw sector voor de #8 Ster van Voorspoed en Welvaart en de Algemene Bergster, krijgt de Rat een financieel duwtje in de rug en wordt zijn ondernemersinstinct versterkt als een krachtige mix van diverse ingrediënten. De Algemene Ster voegt extra leiderschapskruiden toe, waardoor de Rat zeer effectief en capabel is op gezagvolle plekken. De #8 Ster tilt de financiële vooruitzichten naar hogere niveaus. Deze Witte Ster, gericht op financiën en bezittingen, behoort tot het Aarde-Element. Wees voorzichtig als er teveel Aarde-energie aanwezig is, vooral bij negatieve Maandelijkse Sterren, omdat dit invloed kan hebben op je gezondheid. Het is belangrijk om te beseffen dat hoewel financiële voorspoed en succes geweldig zijn, het behoud van mentale en fysieke gezondheid van even groot belang is. Helaas brengt 2024 ook een onwelkome gast met zich mee: de San Sha, met een lagere energie van de Elementen die jouw sector beïnvloedt. Dit kan invloed hebben op je humeur, levenskracht en spirituele essentie, waardoor je kwetsbaarder bent voor externe invloeden, slechte beslissingen en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

Om uitdagingen te weerstaan, wordt aanbevolen amuletten zoals de Hamsa Hand van Levenskracht en de Hemelse Eenhoorn met Spirituele Kracht in het noorden te plaatsen of bij je te dragen. Desondanks belooft 2024 een jaar vol avontuur en actie, wat de Rat uitdaagt om te strijden en negatieve krachten te weerstaan. Maak gebruik van Feng Shui accessoires, plaats een lachende Boeddha in je huis en gebruik een Lung Ta om Elementen te versterken. Dit is geen jaar om wanhopig succes na te streven, dus wees ontspannen, geduldig en mijd impulsieve acties. Met de juiste aanpak wordt het een jaar van kansen en mogelijkheden. Belangrijke Feng Shui accessoires voor de Rat in 2024 zijn onder andere het Windpaard van de 9de periode, het Windpaard van Victorie, de Spiegel van Succesvibraties om de Elementen te versterken, de Blauwe Draak op de Golven, Watergolven met de Paarse Parel en de Jonge Groene Draak in het noorden om de energie van de #8 Ster op te roepen. Voor het afwenden van de San Sha zijn de Drie Hemelse Bewakers met Chakra Beschermingswiel en de Spiegel van de Drie Hemelse Bewakers in het zuiden essentieel. Om gezondheid te versterken, kunnen een Wu Lou met Helende Kruiden, Vijf Elementen Wu Lou en Medicijnboeddha van pas komen. Financiële versterking kan worden gezocht met het Kleurig Liuli Schip van Welvaart, Liuli Pot van Welvaart met de Draak, Talisman van de Gouden Card van Welvaart en de Gouden God van Welvaart. Voor versterking in carrière en onderwijs zijn De Leraar met de Adelaar, de Spiegel van Vriendschap Vibraties en Chi Lin Drakenpaard geschikt. In relaties en sociale contacten kunnen Liuli Mandarijn Eenden, Liefdesslot, Perzikbloesem Haan, Kam van het Gelukkige Huwelijk en amuletten met de Rat, Draak en Aap van nut zijn.

Invloed van de Jaarlijkse Bergsterren
De San Sha zal zich dit jaar in de Zuidelijke sector bevinden en daardoor is het niet alleen belangrijk je eigen sector te activeren, maar ook de Zuidelijke. Vermijd ingrijpende activiteiten en doe er geen grote renovaties, omdat dit instabiliteit brengt. Mensen die verbonden zijn met deze sector kunnen ook hinder ondervinden. Een verstoorde sector met San Sha heeft negatieve gevolgen, waaronder een verhoogd risico op berovingen, financiële verliezen, ongelukken en andere invloedrijke problemen. Binnen de San Sha zijn er de Overval Sha, Rampen Sha en Ongeluk Sha. Je kunt deze afwenden of absorberen door rust en zachtheid in de hal, slaapkamer, woonkamer en kantoorruimte te brengen, met zachte kleuren en verlichting en weinig lawaai. Vermijd om met je rug naar de San Sha te zitten, omdat dit je focus op het werk vermindert en concentratie verlaagt. Plaats de Drie Goddelijke Bewakers bij de voordeur met het gezicht op het Zuiden voor bescherming of het HUM-Mantra Beschermingswiel om negatieve energieën af te weren. Draag dit amulet dagelijks bij je, vooral er jaloezie of negatieve energie op het werk of bij bepaalde instellingen of organisaties is. Een bijzonder gunstig aspect dit jaar is de positieve invloed van Kuan Kung. Het wordt aanbevolen een amulet van Anti-Verraad bij je te dragen. Kuan Kung ruimt vele obstakels uit de weg. Als Chinese God van Oorlog en Rijkdom is hij een krachtige beschermer die de onschuldigen verdedigt en rechtvaardig is. Hij beschermt tegen donkere energie, terwijl witte energieën versterkt worden. Kuan Kung kan je tevreden houden door zijn beeldje niet in de badkamer, slaapkamer of op plekken met Yin-Energie te plaatsen. Als je het in je bedrijf of werkplek plaatst, richt het dan op de ingang om kwade krachten buiten te houden en positieve energie te bevorderen. In huis of op het werk is de noordwestelijke hoek de beste plek voor Kuan Kung, en het wordt aangeraden hem met het gezicht naar buiten te plaatsen. Een beeldje met het gezicht naar de voordeur of tuindeur in je woonhuis blokkeert negatieve Chi energieën en weerhoudt mensen met slechte bedoelingen. Draag ook een Kuan Kung amulet bij je om overal te profiteren van zijn beschermende energie van overwinning.

Het leven van de Rat in het Chinese Jaar van de Houtdraak
De combinatie van de Yin Waterrat en de Houtdraak is liefdevol, waarbij beide tekens bereid zijn vrijheid op te offeren voor liefde. Hun aantrekkingskracht brengt harmonie en balans, voor de Rat die uitstekende sociale vaardigheden heeft. De natuurlijke aantrekkingskracht van de Draak kan tot Vuur transformeren, wat financieel geluk voor de Rat betekent. De Draak geeft de Rat positieve energie voor carrière en zakelijkheden, waarbij de intelligentie van beide tekens wordt gebruikt om geld te verdienen. Ondanks mogelijk druk vanwege de intensiteit van de Draak, heeft de Rat goede vooruitzichten in de carrière met veel talent en vermogen winst te genereren. De combinatie van Draak en Rat zorgt voor goede communicatie en beloningen op het werk. In het Chinese Jaar word je positief beïnvloed door de #8 Ster, wat kansen biedt om meer te verdienen. Let op gunstige periodes in februari en maart, maar wees voorzichtig met impulsieve uitgaven in juli en september. Met een stabiele huidige baan en goede relatie met je baas, is het belangrijk na te denken voordat je van baan verandert. Als de nieuwe positie je helpt carrièredoelen te bereiken en je enthousiasme toeneemt, kun je de uitdaging accepteren. Over het algemeen zullen Ratten een stabiel inkomen hebben en kunnen ze sparen, omdat ze door hun drukke leven minder tijd voor andere inkomstenbronnen hebben. Wat betreft liefde hebben de Rat en Draak een harmonieuze relatie met kansen op interpersoonlijke ervaringen. Singles kunnen gunstige vooruitzichten verwachten voor nieuwe serieuze relaties, vooral binnen werk- en sociale kringen. Gebonden vrouwen moeten alert zijn op een verhoogde kans op overspel. Getrouwde of langdurige relaties zullen liefdevol en onafscheidelijk zijn, met mannen die minder geconfronteerd worden met overspel. Dit jaar dienen complexe emotionele kwesties vóór opgelost worden. Ratten kunnen voor eind februari onverwachte voorstellen, ultimatums of discussies ervaren, vooral gerelateerd aan zakelijke ambitie, carrièrekeuzes, gespannen relaties met autoriteiten en gezinsveiligheid. In maart zijn Ratten gemotiveerd om relaties opnieuw te definiëren, verwaterde beloften aan te pakken en nieuwe verbintenissen aan te gaan. Singles kunnen exotische ontmoetingen hebben. Wees echter voorbereid dat deze mogelijk kortstondig zijn.

Na april hebben nieuwe contacten meer kans om tot blijvende of serieuze relaties te leiden. Na half april kunnen familie of goede vrienden meer tijd en aandacht nodig hebben, met mogelijke veranderingen in de woonsituatie. Het is belangrijk om goed te luisteren en observeren om misverstanden te voorkomen. Wat betreft een relatie, kunnen er tussen eind september en half november grote veranderingen optreden. Bereid je hier dus al op voor, zodat het niet als een heel grote verrassing zal komen. Voor veel Ratten zal begin september een periode zijn, waarin er op sociaal gebied veel gebeurt. Je kunt betrokken raken bij activiteiten van een vereniging of andere groep, maar er zijn ook aanwijzingen dat je een emotionele ontwikkeling in een romantische relatie meemaakt. Er zijn dan ook veranderingen in langdurige die veel invloed op je kunnen hebben. Dit kan gaan om beslissingen in je relatie, een serieus romantisch voorstel voor een nieuwe relatie of een bevestiging van gezamenlijke eigendommen, waar jullie afspraken over maken. Het jaar van de Draak 2024 is een belangrijk en dynamisch jaar voor de Rat, waarin aangeraden wordt op lange termijndoelen te richten. Daarnaast is er dit jaar veel nostalgie en emotionele expressie, waardoor relaties diepzinnig zijn. Voor de Rat geldt dat er op sociaal gebied veel ontwikkeld wordt. Je kunt grote groepen of gemeenschappen tegenkomen en daarmee kan het sociale netwerk uitgebreid worden. Deelnemen aan sociale activiteiten buitenshuis kan daarbij de basis leggen voor ontwikkeling van je carrière. Het opbouwen van interpersoonlijke relaties op de werkplek is namelijk cruciaal. Zoek vaker naar kansen om met collega's te communiceren, omdat je dan meer kansen kunt ontwikkelen. Op kantoor zal het makkelijker zijn hulp en ondersteuning te krijgen. Wat betreft relaties hebben de Rat en Draak een complementaire relatie met Water. In maanden dat er teveel Water-element aanwezig is, kunnen je blaas, nieren en urinewegen kwetsbaar zijn. Kou kan hierbij een problemen zijn. Er wordt aangeraden meer buitenactiviteiten te ondernemen, zoals wandelen, joggen, wandelen of fietsen. Ook zonlicht is erg belangrijk voor lichaam en ziel en spiritualiteit en wijsheid te versterken

De invloed van de Vliegende Sterren in het jaar 2024
Naast de Houtdraak, de Bergsterren en Elementair Geluk zijn we afhankelijk van Vliegende Sterren. We kijken naar de Chinese tekens, bepaalde personen en mensen die de voordeur en belangrijke kamers in hun huis hebben. Het is belangrijk dat je bepaalt welke windrichting je huis, werkplek en belangrijke kamers hebben. Grijp je kompas en bepaal waar het een en ander gesitueerd is.

De stand en invloeden van de Vliegende Sterren in de oostelijke sectoren
In het "oosten" schittert de Witte #1 Ster van Overwinningen en Geluk in romantiek, vitaliteit, welvaart, populariteit en relaties. Als je voordeur deze kant op wijst of belangrijke kamers zich hier bevinden, kan de ster je leven versterken. Het Konijn en de oudste zoon kunnen het hele jaar genieten van deze #1 Ster. Beschermende energieën brengen waardering en populariteit bij mensen in de omgeving van het oosten. Als je slaapkamer zich hier bevindt, kun je intellectueel beter functioneren, makkelijker studeren en informatie beter onthouden. Let op, deze sector kan mentale schuldgevoelens veroorzaken en kans op inbraken vergroten. Er kan negatieve energie zijn in de keuken, badkamer of toilet. Zelfs harmonieuze relaties kunnen met emoties versterkt worden, wat kan leiden tot ongewenste romantiek, affaires en zelfs resulterend in een breuk. Om de sector gezond en positief te houden, zorg er dan voor dat het oosten geen rommel heeft en hygiënisch is. Plaats een beeld van de Qilin Eenhoorn in het oosten om je carrière te verbeteren en harmonie in persoonlijke relaties te bevorderen. Gebruik Feng Shui accessoires om kansen te vergroten. De jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk bevindt zich dit jaar in het "noordoosten". De Metaalster is gunstig voor promotie en biedt bescherming aan mensen met een gevaarlijk beroep of in gevaarlijke situaties. Hoewel deze staat voor autoriteit en leiderschap, is dat dit jaar niet zo sterk. De Os, Tijger, jongste zoon en anderen die met deze sector te maken hebben, kunnen veel succes hebben. De positieve invloed van de ster werkt wereldwijd door, waardoor iedereen ervan kan profiteren. Huizen naar het noordoosten hebben romantiek in overvloed, met warme energie van romantiek. Om negativiteit af te wenden, wordt een amulet van Pi Xiu aangeraden, waardoor stabiliteit en welvaart verbeteren. Het "zuidoosten" ervaart donkere energie door de #2 Ster van Ziekte en Fysieke Bedreigingen. Hoewel dit invloed heeft op liefdesrelaties, huwelijk, vriendschap en familieharmonie, kan het gunstig stemmen van de ster helpen bij verbeteren van relaties en bevorderen van goede gezondheid. Draak, Slang, oudste dochter en anderen die met de sector te maken hebben, kunnen invloed ondervinden. De #2 Ster wordt dit jaar minder geassocieerd met ziektes. Er is positieve invloed die leiderschap en evenwicht bevordert. Versterk Aarde en slaap niet in deze sector om negatieve effecten te verminderen. De #2 Ster betekent niet automatisch dat je ziek wordt, maar je wordt op de proef gesteld. Energie in het zuidoosten is gericht op intelligentie, waardoor je belangrijke beslissingen kunt nemen, goed studeren en kennis vergroten. Zorg dat deze sector, je huis en werkplek opgeruimd en schoon zijn. Als de voordeur, slaapkamer, keuken en werkruimte zuidoost zijn, plaats dan koperen munten onder de deurmat.

De stand en invloeden van de Vliegende Sterren in de westelijke sectoren
In het "westen" staat dit jaar de Jaarlijkse #5 Ster en dit is niet bepaald een kosmische knuffelbeer. Deze Aardester kan behoorlijk roet in het eten gooien met een flinke portie obstakels en pech. Hij staat bekend als de Grote Hertog van Ongeluk. Dus, als jouw sector zich toevallig in het westen bevindt, zet je dan schrap voor extra uitdagingen. De Haan, Jongste Dochter en iedereen die toevallig aan deze kosmische kracht vastzit, kunnen de impact voelen. Het is cruciaal om de #5 Ster te temmen om rampspoed te voorkomen. Wees extra op je hoede als je deur, slaapkamer, bank, kachel of keuken naar het westen wijzen, want anders kunnen onverwachte problemen als een donderwolk neerdalen. En laten we vooral scherpe voorwerpen mijden in het westelijke deel van huis of werkplek. Mensen met tuin op het westen, dienen de #5 Ster niet te verstoren door de grond flink te veranderen. Rode of gele voorwerpen zijn ook niet wenselijk in het westen, omdat deze Ster daar minder van gecharmeerd is. Plaats de Vijf Munten van de Vijf Keizers in het westen van je huis, voeg Feng Shui accessoires toe en je transformeert je huis in een paradijs waar de #5 Ster liever niet te veel de boel verstoort. Richting het "noordwesten" schittert gedurende het hele jaar de superpositieve Jaarlijkse #4 Ster van Romantiek en Onderwijs. Deze ster is de Cupido van de Chinese krachten en gunstig voor studie, examens, carrière, administratief werk en liefdesgeluk. Hond, Varken of vaders in gezinnen worden extra sterk beïnvloed, samen met iedereen die deze sector betreedt. De Groene #4 Ster beweegt richting de Wen Chang Ster, een intellectuele bolleboos met een vleugje Metaalenergie, die soms storing brengt. Vooral studenten of mensen met een beroep, die intellectueel hoogwaardig is, dienen zich voor te bereiden op uitdagingen, ondanks dat de #4 Ster zo positief aanwezig is. Concentratieverlies, studiestress en andere problemen kunnen op de loer liggen. Huizen met een tuin op het noordwesten worden gezegend met het Huis van Intelligentie, dus gebruik de intellectuele kracht wijselijk. Zet groene planten neer, plaats een Wen Chang Pagode op je bureau en mijd rode of gele objecten. Het "zuidwesten" verwelkomt dit jaar de Jaarlijkse #9 Ster van Gunstige Toekomst en Vermenigvuldigende effecten. Geit, Aap, moeders in gezinnen en iedereen die deze sector beroert, kunnen zich verheugen. De Paarse #9 Ster brengt geluk en behoort tot het Vuurelement. Deze intense Ster staat garant voor gunstige gebeurtenissen, waardoor deze sector aan te raden is als je iets leuks van plan bent. Mensen die met deze sector te maken hebben, kunnen perfecte energie krijgen voor huwelijken of gezinsuitbreiding. Romantiek zal versterkt worden, evenals de kans dat een huidige relatie geïntensiveerd wordt. Ook is er meer groei en vooruitgang. Staat je slaapkamer in het zuidwesten, dan wordt romantiek de hoofdrolspeler. Een achtertuin op het zuidwesten brengt welvaart en kansen om geld te verdienen, maar laat deze tuin dan wel onberoerd en ga vooral geen al te grote verbouwingen in het zuidwesten doen. Kortom, het wordt een jaar omarmd door de kosmische liefde, geluk en welvaart!

De stand en invloeden van de Vliegende Sterren in het centrum, het zuiden en het noorden
In het zuidelijke deel van het universum schittert dit jaar de #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog. Het Paard en de middelste dochter lijken hier het meest mee te maken te hebben, evenals degenen die regelmatig in deze sector vertoeven. Deze Ster, met destructieve metaalkracht kan chaos brengen. Er is een verhoogde kans op financiële tegenvallers, diefstal en ongelukken met de nodige blauwe plekken. Alsof dat niet genoeg is, brengt deze misleidende energie, die kan leiden tot een scala aan misverstanden en andere verraderlijke situaties. Het onderdrukken van deze energie is absolute noodzaak. Vooral voor het Paard, de middelste dochter en iedereen die met deze sector te maken hebben. De #7 Ster staat voor een wervelwind van verlies, roddels, dronkenschap, affaires en schandalen. Bovendien bestaat er een aanzienlijk gezondheidsrisico, door brandgevaar en ademhalingsproblemen. Huizen naar het zuiden zijn gericht op Carrière, waardoor negatieve krachten afgeweerd kunnen worden. Zorg voor een opgeruimde en schone omgeving en vermijdt scherpe voorwerpen in het zuiden. In het "noorden," betreedt de Witte #8 Ster van Welvaart en Rijkdom het podium. De Aardester brengt doorgaans positieve vibes op gebied van financiën en bezittingen. Blijf relaxt, anders loop je het risico in een modderige geldpoel te belanden. De Ster schittert gunstig voor promoties en wordt beschouwd als een van de meest welwillende sterren voor welvaart, overvloed en succes. Pas op, want teveel druk op de #8 Ster kan leiden tot conflicten. Voor de Rat en middelste zonen in het noorden betekent dit echter veel financiële mogelijkheden. Dus, richt jouw bureau strategisch in, sluit belangrijke deals hier af, maar vermijd slapeloze nachten als je toevallig je slaapkamer aan de noordelijke kant hebt. Voor de zekerheid leg je een portret van de God van Rijkdom naast je nachtkastje en plaats je een Gelukboom als beschermheer. De meest intense Ster dit jaar bevindt zich in de centrale sector. Gedurende het hele jaar lijkt de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen zeer negatief. Deze twistzieke blauwe ster is de rebel vanuit het Hout-Element met een voorliefde voor conflicten, ruzies en rechtszaken. Om deze ster enigszins af te remmen en niet te laten ontsporen, is het cruciaal om romantiek in de strijd te gooien. Bevindt jouw slaapkamer zich toevallig in het midden van je huis, geef romantiek dan een kans als beschermend schild tegen de negatieve #3 Ster. Maar pas op voor wilde feesten en financiële stunts, anders kan je de woede van de #3 Ster uitlokken. En als je denkt aan renovatie van het centrum, niet doen. Gebruik geen groene of blauwe kleuren en zeker geen planten, alsjeblieft. Voor de voordeur, slaapkamer en kantoor op deze locatie kan een rood of paars tapijt bij de deur de problemen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)