Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Chinese Jaarhoroscoop Rat

Geboorte jaar: 2008 1996 1984 1972 1960 1948 1936 1924 1912

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Rat in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Rat
De Jaarlijkse #2 Ster van Ziekte en Fysieke Bedreigingen staat in het noorden, tezamen met de negatieve Yin House Ster en Ster van Jaarlijks Conflicten, die nu over het algemeen minder intens aanwezig zijn. De #8 Ster van Welvaart en Rijkdom brengt namelijk positieve energie en samen met de #2 Ster is er een gunstige Som-van-Tien. De meeste Ratten zitten dan lekker in hun vel. Je maakt mooie momenten mee en bent mentaal sterk. Daardoor zal je minder stress hebben. Deze Som-van-Tien kan zorgen dat je op andere gebieden in staat bent positieve aspecten af te dwingen. Dit kan nieuwe mogelijkheden geven, zowel privé, in de liefde als carrière. Je bent minder impulsief en kunt geduldig kansen afwachten. Er wordt aangeraden een Amulet van de Som-van-Tien bij je te dragen. Deze zal zelfvertrouwen versterken en zorgen dat je genoeg kracht hebt om met negativiteit van de #2 Ster om te gaan. De #2 Ster blijft aanwezig, waardoor ziektes kunnen ontstaan, maar minder erg dan vorige maand. Blijf wel weg bij plekken met zieke mensen of plaatsen met grote groepen. Ziekenhuizen en begraafplaatsen kunnen problemen geven in deze periode van verkoudheid, griep en covid en dan gevaarlijke energie opwekken. De Ster van Grote Positieve Verwachtingen reist het hele jaar in jouw sector en geeft nu door de Som-van-Tien een zeer positieve boost. Je talenten zullen sterk naar voren komen, die je kunt gebruiken om juiste dingen in het leven te doen. Je Lung Ta zal deze maand uitstekend zijn, waardoor je doelen aan het eind van het Chinese Jaar bereikt kunnen worden. Ga belangrijke zaken deze maand afronden of start nieuwe projecten, omdat je dan positieve energie van de Som-van-Tien Ster mee kunt nemen.

Je financiële geluk zal deze maand versterkt worden. Doe nu grote aankopen, sluit belangrijke contracten af, maar ga geen grote lening aan, tenzij het niet anders kan. Je Spirituele Essentie is dit jaar geregeld minder sterk, maar nu zal je energetische kracht goed zijn. Intuïtie zal sterk zijn. Je Levenskracht kan onder invloed van de #2 Ster deze maand zwak blijven, maar beter dan vorige maand. Fysieke weerstand kan minder onder druk staan. Gebruik gezonde voedingsstoffen en beweeg voldoende om fit te blijven. Amuletten van de Hemelse Waterdraak, Garuda Wu Lou en ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker zijn nuttig. De #2 en de #8 Ster smelten samen en brengen dus een gunstige Som-van-Tien, waardoor er veel krachtige energieën ontstaan op gebied van carrière, financiën en studie. Leningen zijn niet erg handig, maar investeringen en beleggingen zijn aan te raden. Vooral onroerend goed en grotere bedrijfsgoederen zijn goed te doen. Dat er een Som-van-Tien is, wil nog niet zeggen dat er geen problemen zijn, met name je gezondheid blijft kwetsbaar. Dit lijken geen grote problemen te zijn, maar er wordt aangeraden om een Messing Wu Lou in het noorden van je huis of werkplek te plaatsen. Ook een beeldje van de Acht Onsterfelijken kan zuiverend werken. Een armband met de Bruine Agaat of een Liuli Po van Welvaart kan de chi van financiën activeren. Omdat er gunstige energie in het noorden hangt, doe je er goed aan om meer tijd in deze sector door te brengen. Je kunt dan juist veel geluk oproepen.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Het is niet alleen het jaar, maar ook de maand van de Os en dat is tezamen met de Som-van-Tien stand van de Sterren een prima periode voor de Rat. De Rat en Os zijn zogenoemde geheime vrienden van elkaar. De Os is dan ook een brenger van geluk en bieden kansen, waardoor je deze maand dus zeker met een gerust hart tegemoet kunt zien. Er wordt aangeraden om een amulet bij je te dragen van de Som-van-Tien om alle geluk ook daadwerkelijk aan te pakken en negativiteit af te wenden. Het is een prima maand om je sociale netwerk te vergroten en nieuwe vrienden te maken. Om de kans op liefdesgeluk te vergroten kan een Dakini amulet je ondersteunen, omdat deze jou een warme uitstraling geeft. Niet alleen heb je meer kans om een huidige liefde te vergroten, je kunt zelfs met een partner nieuwe activiteiten gaan doen om nog meer van elkaar te kunnen genieten. Singles zijn zeer populair en kunnen een sterke aantrekkingskracht hebben, waardoor er dus kansen komen op een nieuwe partner. Wel ben je erg speels en avontuurlijk, waardoor de kans op een serieuze relatie minder groot is dan op een relatie georiënteerd op erotiek en spanning. Een hangertje met twee Mandarijn Eenden kan hierbij ook ondersteunen om meer liefde uit te stralen. Ben je dus op zoek naar een nieuwe partner, dan is dit zeker wel een prima maand. Er wordt voor de Rat aangeraden om niet te bescheiden te zijn, maar buiten je comfortzone te komen. In een relatie doe je er goed aan om ruimdenkend te zijn. Dan kan je in een relatie je partner veel meer prikkelen om de spanning er in te houden. Je kunt deze maand veel waardering voor je partner hebben en zal er alles aan doen om de relatie leuk en uitdagend te houden. Singles kunnen nu zelfs een kansje wagen bij iemand die ze al een tijdje aantrekkelijk vinden. Wees niet bang om afgewezen te worden, maar waag de sprong. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis. Het belangrijkste zal zijn dat je gewoon lekker jezelf bent en daarbij ook open staat voor de mening en gevoelens van de ander. Sociaal is het ook een prima maand voor het onderhouden van contacten met vrienden, familie en andere personen, waar je contact mee hebt. Het is tevens een prima maand om familie, die je de laatste tijd weinig of helemaal niet meer gezien hebt, op te zoeken.

Op zakelijk gebied is het bijzonder dat je de Som-van-Tien energie om kunt zetten in een fantastische mogelijkheid je leven een goede boost te geven. Bijna op alle gebieden krijg je kansen en zal je zakelijke hoogtepunten bereiken. De kracht van de #8 Ster zal op je carrière gericht zijn en zorgen dat je aan de slag kunt gaan met projecten, plannen en ideeën. Wat je ook doet, je zult succes behalen en gelukkig zijn met keuzes die je maakt. Ratten kunnen veel kans maken op aan- en verkopen en het behalen van meer winst. Je bent actief en sympathiek en dit zorgt dat mensen veel vertrouwen in je hebben. Je kunt dan indruk op mensen maken en daardoor kan je zelf ook veel vertrouwen hebben. Het is een prima maand om buiten je comfortzone te treden en dingen te doen, die je niet eerder aandurfde of waar je nooit aan gedacht hebt. Dit is voor de Rat prettig, omdat je hierdoor de aandacht op je afroept. Indruk maken en waardering krijgen, laat jou mentaal groeien. Daarbij is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je er zakelijk beloond door kan worden. Je intuïtie en instincten zijn krachtig. Mensen met een eigen onderneming zijn deze maand extra goed in staat om hun bedrijf uit te breiden, nieuwe investeringen te doen of andere financiële zaken af te handelen. Het dragen van de Feng Shui Som-van-Tien versterker kan positieve werking hebben op financiën. Je kunt kans maken op winst of vergroten van je inkomen. Ook is het een prima periode om meer bezittingen binnen te halen. Je kunt hierdoor zelfs een gokje wagen bij een loterij, als je dit natuurlijk wel met mate doet. Om karma te versterken, wordt er aangeraden soms wat geld aan goede doelen te geven. Dit geldt alleen voor mensen die het zich kunnen veroorloven. Mensen die dit niet kunnen, zullen door positief gedrag juist meer kans maken om extra te verdienen. Om positieve energie aan te trekken, is een windorgeltje van Welvaart in het noorden gunstig. Draag onderweg een hangertje met Jade Mystieke Knoop met Lotuskwastje. Deze kan jou hierbij helpen. Mensen die studeren of met andere intellectuele zaken bezig zijn, kunnen een prima maand meemaken. Je hebt veel zin om naar school of het hoger onderwijs te gaan. Je bent ambitieus en kunt zeer bekwaam zijn in het gebruiken van je talenten en vaardigheden. Of je nu thuisonderwijs volgt of op locatie kunt studeren, je zal er voor willen gaan en kan daardoor de positieve sterren aanroepen.

Het kan een succesvolle maand worden, zowel zakelijk als in je privéleven. Veel van wat je wilt bereiken zal lukken en er zijn zelfs meevallers te bespeuren. Je humeur is prima te noemen en hier kan je dan ook geregeld gebruik van maken. Je bent iemand die wat extravagant overkomt, maar zelf denk je wel eens dat anderen dit vreemd vinden. Uiteindelijk gaat het erom dat jij dit zelf prettig vindt en vertrouwen in jezelf hebt. Wat anderen hiervan vinden is van minder belang. Waar je alert op moet zijn, is dat de #2 Ster natuurlijk altijd op de loer ligt en voor zwakkere weerstand zorgt. Blijf dus voorzorgsmaatregelen nemen door gezond te eten, voldoende te bewegen en eventueel een Wu Lou naast je bed te zetten.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Aangezien dit een overgangsmaand is tussen het jaar van de Os en jaar van de Tijger zal je wat energie kwijt zijn om er een weg in te vinden. Je bent hard aan het werk en hebt veel concentratie nodig en dat kost nu eenmaal veel tijd, fysieke, maar ook mentale energie. Het zal betekenen dat je soms wat rust in moet plannen om jezelf niet voorbij te lopen. Doe zware taken het liefst zo vroeg mogelijk op de dag en plan lichtere taken voor later. Probeer daarbij ook evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning. Je moet niet alleen deze maand, maar ook de volgende maand op je spijsverteringsstelsel letten. Je longen en keel kunnen kwetsbaar zijn. Mocht je hier last van krijgen, dan is het verstandig een arts te raadplegen. Bedenk dat er deze maand altijd wel negatieve sterren zijn, die elkaar versterken en zorgen dat je niet altijd lekker in je vel zit. Je kunt namelijk te maken krijgen met geweld, diefstal, ongevallen, conflicten, ruzies en zware verwondingen. Het wordt zeker een goede maand, maar er zijn constant uitdagingen en hindernissen, waarbij je geconcentreerd zal moeten zijn om hier doorheen te komen. De beste manier om hiermee om te gaan, is zo eerlijk mogelijk te zijn en je tegen negatieve impact te beschermen. Zorg ervoor dat je orde en regelmaat hebt. De vijf elementen pagode of het amulet met de Blauwe neushoorn en olifant kunnen je hier zeer krachtig tegen beschermen.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)