Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Geboorte jaar: 2010 1998 1986 1974 1962 1950 1938 1926 1914

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Tijger in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Tijger
In het noordoosten staat de Jaarlijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en deze krijgt nu een positief bezoek van de eveneens positieve Hemelse #6 Ster. Vooral je zakelijke leven zal dan ook te maken krijgen met een gunstige en spannende energie van deze Sterren. De energie van de Hemelse Ster zal daarbij versterkt worden door de #9 Ster. De Tijger zal altijd alert moeten blijven om kansen af te dwingen of op te merken om in de toekomst veel te bereiken. Ook privé kan de energie zeer positief doorwerken. In tegenstelling tot vorige maand is er nu minder stress, waardoor je op vele gebieden in je leven het geluk op je af kunt roepen. De negatieve San Sha, die indirect in je sector staat, zal veel minder sterk aanwezig zijn, maar met name onverantwoordelijkheid brengt deze negatieve kracht wel naar je toe. De San Sha staat in het oosten, maar zal ook in het noordoosten invloed hebben. De combinatie van de #9 en #6 Ster zal normaal gesproken de San Sha geen ruimte geven om jouw leven flink in de war te sturen. Sta je verstandig in het leven, dan zal je er dus geen last van hebben. Ook de, normaal gesproken negatieve, Bergster van Overval zal weinig kans hebben, zelfs niet bij mensen die onverantwoordelijk gedrag vertonen. Je humeur zal door de Hemelse #6 Ster positief beïnvloed worden en daardoor sta je veel krachtiger in het leven dan vorige maand en kan je beter omgaan met mensen, die anders denken of doen dan jij. Je fysieke gesteldheid kan hierbij ook veel sterker zijn.

Levenskracht en Spirituele Essentie zijn het hele jaar al erg goed en dat zal nu nog beter zijn, waardoor je fysiek en mentaal zeer sterk bent. Ook energetische krachten en intuïtie zijn het hele jaar gunstig, waardoor hogere krachten jou deze maand ondersteunen. Je Lung Ta is neutraal, maar met de #6 Ster in de buurt, wordt aangeraden nu juist wel grote nieuwe doelen te stellen. Zolang je verantwoord en rationeel blijft handelen, kunnen er prachtige plannen zijn, die in de toekomst erg veel succes kunnen brengen. Onmisbare amuletten zijn dit jaar een Hemelse Waterdraak, Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta en amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. Op financieel gebied zijn er deze maand meevallers, die eigenlijk zeer verrassend uit kunnen pakken. De Maandelijkse Hemelse #6 Ster geeft namelijk een zeer sterke energie om welvaart af te dwingen en ook andere aspecten in je zakelijke leven flink aan te pakken. Je doet er goed aan een Windorgel met de Mystieke Knoop in het noordoosten te hangen. Tevens wordt aangeraden om een amulet met het Hemelse Zegel van de Draak bij je te dragen. Ook deze ondersteunt bij het behalen van hogere successen in carrière of studie. Misschien wel de grootste problemen kunnen ontstaan als er eventueel een disharmonisch contact thuis of op je werk is. In dat geval kan de toekomst er even wat minder goed uitzien. Je doet er verstandig aan om hier iets aan te doen en eventuele problemen op te lossen of te voorkomen. Ook kan je een Vredesappel in je sector neerleggen om positieve energie op te roepen. Deze zal de negatieve Sterren ook bij je weghouden.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Het zal over het algemeen een gelukmaand zijn, waarbij de Tijger gerust nieuwe kansen aan kan grijpen en mogelijkheden af kan dwingen. Zorg dat je ideeën, waar je al een tijd mee rondloopt, nu wel gaat uitwerken. Je kunt dan plannen maken, waarbij je geduldig zal moeten blijven, omdat werkelijk succes pas in het Nieuwe Chinese Jaar kan ontstaan. Je kunt, omdat deze de komende tijd zal starten, nu al een amulet van de Som-van-Tien dragen. Ook een amulet met Overwinningsbanner van Succes kan ervoor zorgen dat je geluk afdwingt en vele mogelijkheden krijgt om te ontwikkelen. Alhoewel financiën veel positiviteit krijgen, zal je voorzichtig moeten zijn. Je kunt nog wel eens hebzuchtig zijn bij investeringen en vooral bij het spelen van loterijen en gokspelen. Een amulet van Grote Verwachtingen kan geldgeluk aantrekken en tegelijk hebzucht verminderen. Daardoor is dit een zeer gunstig amulet om je lusten in de juiste banen te leiden en lasten af te wenden. Ook zal dit amulet je gezondheid en relaties goede energie geven. Het zal in ieder geval een maand worden met vele kansen en onder auspiciën van de Hemelse #6 Ster wordt je productiviteit verbetert en komen er mogelijkheden, zonder dat jij je hiervoor in zal hoeven te spannen. Wel moet je steeds verstandig blijven handelen, maar dat zullen de meeste Tijgers vanzelf wel doen. Het is een maand, waarin veel mensen inzien, hoe waardevol je bent en je zult dan voldoende erkenning en waardering krijgen. Mensen die ambitie hebben in promotie, een nieuwe carrière of een eigen bedrijf, kunnen hier makkelijker naar toewerken. Om gelukkig energie op te roepen, wordt tevens aangeraden een amulet van de Jadekeizer te dragen. Ondernemers kunnen deze maand heil ondervinden vanuit energie van de Hemelse Ster en versterkende werking van de #9. Je bent geïnspireerd en kan de juiste dingen doen om in de toekomst veel te bereiken en succes te behalen. Dromen en wensen komen uit, maar pas op dat de San Sha storend werkt. Vooral mensen in je omgeving hebben hier wel eens last van en kunnen met elkaar in conflict komen. Jij kunt er indirect of direct door beïnvloed worden. Tracht erbij weg te blijven. Moet je uitspraken doen of je mening laten horen, pas dan op wat je zegt en ga geen oordelen uitspreken. Je kunt dan namelijk wel ruzies uitlokken. Om te zorgen dat meningsverschillen niet uit de hand lopen, wordt aangeraden om een Magische Kosmische Appel bij je te dragen.

De #6 en #9 Ster zullen jou ondersteunen en je begeleiden naar het Nieuwe Chinese Jaar. Vertrouw deze maand vooral op je instinct en start nieuwe zaken alleen op als je gevoel zegt dat je het gerust kunt doen. Luister je er te weinig naar, dan kan je dingen doen, die uiteindelijk tot niets zullen leiden. In dat geval is het zonde van je tijd en dat gaat ten koste van betere plannen die wel zouden werken. Het is ook een maand, waarin samenwerking en teamwork belangrijk zijn. Heb je daar moeite mee, dan wordt aangeraden sociale vaardigheden aan te scherpen en eventuele problemen met collega’s of andere zakelijke contacten te verbeteren. Het is een ideale maand om zakelijk contact uit te breiden, nieuwe klanten aan te trekken of mensen te zoeken, die samen met jou een nieuw project of bedrijf op kunnen starten. Leerlingen en studenten zullen deze maand veel aandacht krijgen, waardoor ze ambitieus en gemotiveerd blijven. Met name studiegenoten en leraren zullen jouw ambities vergroten. Dat zal je nodig hebben, omdat je soms wel eens minder concentratie hebt en je dan niet goed kunt focussen op wat werkelijk belangrijk is. Sociaal gezien moet je deze maand oppassen voor oude conflicten die jij met familie hebt of die zij onderling hebben, waar jij zijdelings bij betrokken bent. Ook kunnen er in je gezin of met je partner wat zaken zijn, die niet opgelost zijn en jou nu wel beïnvloeden. Het is belangrijk hierover te spreken en eventuele problemen nu eindelijk naast je neer te leggen. Een amulet van de Draak met Hemelse Zegel kan ondersteunen en problemen oplossen, maar ook privé of zakelijk nieuwe mogelijkheden aanboren. Liefde ziet er veelbelovend uit voor de Tijger. Zijn er problemen met je partner geweest, dan wordt aangeraden deze te mijden en vooral geen impulsieve besluiten te maken. Neem de tijd om na te denken en te bekijken hoe jij de relatie naar een hoger plan brengt. Meestal zullen de meeste Tijgers in staat zijn de relatie leuk te houden en is er veel romantiek aanwezig voor zowel singles als gebonden mensen. Om liefdesgeluk te vergroten wordt aangeraden om het Perzikbloesemdier het Konijn in het oosten te plaatsen om liefdesgeluk te vergroten. Deze maand is overigens vol positieve energie voor Jonge Tijgers, waardoor ook zij veel geluk en liefde tegen kunnen komen.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Tijgers die het afgelopen jaar met gezondheidsproblemen afgesloten hebben, kunnen daar deze maand ook last van hebben. Het kost veel energie om van het jaar van de Os aan het eind van de maand naar die van de Tijger te gaan. Daardoor ben je fysiek minder sterk en zal je conditie zwakker zijn. Neem je hier geen voorzorgsmaatregelen in, dan zal je gezondheid gedurende langere perioden zwakker blijven en kun je geregeld moe zijn. De gezondheid van een Tijger wordt over het algemeen door stemming beïnvloed en dat je dit jaar in jouw eigen jaar ook zeker wel eens meemaken. Aangezien het toch wel een lastige maand is, zal je stemming fluctueren en kan gezondheid drastisch verslechteren. Let op je gemoed en maak je niet al te druk. Je moet hierbij opletten dat er sterren zijn, die zorgen dat er geregeld ruzietjes zijn, blijf dus weg uit onder andere het centrum. Hierbij kan onder andere de San sha voor problemen zorgen. De energie maakt je namelijk instabiel omdat er soms positieve, maar opeens ook negatieve energieën zijn. Hierdoor kun je prikkelbaar zijn, als je het gevoel hebt dat mensen je uitdagen. Er wordt aangeraden je hier sterk tegen te wapenen met munten met afbeeldingen van het Magische Wiel of Vlammende Zwaard. Ook een lachende Boeddha bij de voordeur zorgt voor opluchting. Mensen die in je huis komen, voelen zich dan gelijk vrolijk en daardoor is er minder kans op problemen. Fysiek gezien doe je er verstandig aan niet te extreem te sporten, maar meer rust in te bouwen.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)