Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Geboorte jaar: 2010 1998 1986 1974 1962 1950 1938 1926 1914

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Tijger in het jaar van de Yang-Water Tijger
4 februari 2022 tot 3 februari 2023

De noordoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 en 2022 vallen onder dit teken. Ben je voor 4 februari jarig, dan is je astrologische teken niet Tijger, maar Os. De Tijger is een zelfstandig en sterk persoon. Je hebt zelfvertrouwen en laat je niet snel op je kop zitten. Je hebt waardering voor jezelf, maar bent realistisch genoeg om eigen fouten te onderkennen. Je bent iemand die anderen blij kan maken. Je hebt de beste relatie met de Hond, het Paard en Varken. Je moet opletten met de Aap, omdat zijn speelsheid jou kan storen. Je bent inmiddels in je eigen jaar aangekomen en als heer der dieren zal je een sterke steun van de Tai Sui ontvangen. Daarbij zullen in de noordoostelijke sector de #8 Ster van Welvaart en Rijkdom en de Kleine en Grote Bergsterren van Toekomstverwachtingen jou gunstig gestemd zijn. Zij kunnen je ondersteunen bij extra inkomsten en nieuwe kansen. De #8 Ster kan zorgen dat je meer inkomsten krijgt en meer geld op kan sparen. Let op dat het element Vuur dit jaar zwak is, waardoor het wel moeilijker is om te bereiken wat je wilt. Het is daarom belangrijk jouw sector goed verlicht te houden en accessoires te plaatsen die het Vuurelement aantrekken. Je kunt dit onder andere doen door een Trio Tijgers van de Rijkdom te plaatsen. Ook een beeldje of amulet van de Activerende Welvaartsboom in jouw woonkamer of kantoor kan nuttig zijn. Je kunt een Kleurrijke Liuli Pot van de Rijkdom met Gouden Munten in het noordoosten plaatsen. Om onderweg beschermd te worden, wordt aangeraden om een hangertje met een fantoomkwarts bij je te dragen.

Het Elementaire Geluk ziet er misschien niet heel goed uit, waarbij de kracht van de Geestelijke Essentie er wel goed bovenuit springt. Zit de Tijger op dit gebied goed in zijn vel, dan kan die op andere gebieden in staat zijn veel aan te kunnen. Je Lung Ta en Levenskracht zijn wel zwak. Hierdoor kan je minder makkelijk succes behalen en zal je fysiek niet altijd even sterk zijn. Met alle positieve Sterren en je krachtige Geestelijke Essentie zal je heus in staat zijn deze uiteindelijk te herstellen. Om de Lung Ta te herstellen, wordt aangeraden het Hemelse Paard met de Vlag van Succes te gebruiken. Deze brengt optimisme en zal zorgen dat je in staat bent doelgericht bezig te zijn. Daardoor kan je de problemen, die je tegenkomt, op ordelijke en krachtige wijze toch afwenden. Daarbij zal jij jezelf geregeld onder de loep moeten nemen, omdat ook jij hier invloed op uit kunt oefenen. Er wordt dan ook aangeraden dat Tijgers het best een Amulet van de Lung Ta dragen. Omdat de Levenskracht zwak is, kan je met tegenslagen te maken krijgen, waar je in eerste instantie van denkt dat je ze beter niet kunt aanpakken. Ten eerste is het belangrijk dit wel te doen en te zorgen dat je ordelijk bezig bent en durft buiten je comfortzone te treden. Je kunt de bovenstaande amuletten ook hiervoor gebruiken, evenals het amulet van Levenskracht. Daarnaast is je Geestelijke Essentie natuurlijk sterk en zal je een innerlijke kracht voelen om vastberaden en actief bezig te zijn. Dit jaar moet je je concentreren op het versterken van Levenskracht, zodat je vermoeidheid aanpakt en niet opgeeft, zelfs als jij je moe voelt.

Invloed van de Jaarlijkse bergsterren
Een positieve energie die jou dit jaar beïnvloedt, is de Ster van Grote Positieve Verwachtingen. Er is veel geluk en je krijgt kansen, maar dan wel als je er hard voor wilt werken en vastberaden bent om dit geluk daadwerkelijk af te dwingen. Wees geduldig, omdat de energie niet gelijk werkt, maar pas later tot succes leidt. De Tijger kan impulsief zijn en zal dus vooral dit jaar moeten leren niet ontmoedigd te raken. Om energie op te roepen kan je bijvoorbeeld een beeldje in de noordoostelijke plaatsen van de Rat op de Os. Deze kan je ondersteunen als je soms minder lekker in je vel zit. Er kan ook een sterke kracht zijn om positieve mensen aan te trekken. Je doet er goed aan een hangertje te dragen met de Spiegel van de Grote en Kleine Sterren van Positieve Verwachting. Ook kun je deze in de woonkamer, slaapkamer of werkplek plaatsen. Kun je de Grote Gunstige Ster van Verwachtingen oproepen, dan heb je geluk in carrière en financiën. Je trekt deze aan door bescheiden en niet te hebberig in het leven te staan. Bescheidenheid siert de mens en dan word je een magneet voor positiviteit. Een beeldje of sleutelhanger van de Blauwe Os kan spiritualiteit verhogen en inzicht geven over kwade energie. Deze beschermt jou en geeft wilskracht en vastberadenheid om negatieve situaties om te zetten in gunstige aspecten voor je carrière. Bescheidenheid siert de mens en daarmee trek je positiviteit aan. Je kunt ook trachten de Kleine Ster op te roepen, door het kleine te eren en op flexibele wijze in het leven te staan.

Deze Ster staat immers ook in jouw sector. De Blauwe Os is ook zeer geschikt om spiritualiteit te verhogen en inzichten over kwade energieën te geven. Draag een sleutelhanger van dit wezen en je kunt dan de Grote en Kleine Ster aanroepen om te beschermen. Wilskracht en vastberadenheid worden vergroot om negatieve situaties om te zetten in groot potentieel. Je kunt dan erg veel bereiken in het bedrijfsleven en in je carrière. Je doet er het hele jaar ook verstandig aan om een Som-van-Tien amulet bij je te dragen, omdat die ervoor zorgt dat alles vlot verloopt. Positief is ook dat jij de Jaarlijkse God Tai Sui als beschermheilige bij je hebt. Deze staat in het noordoosten en heeft invloed op welvaart, gezondheid, romantiek en carrière. Tai Sui is streng en je moet deze God wel gunstig blijven stemmen. Dit kun je doen door sympathiek naar mensen te zijn en te zorgen dat je gezond eet en geregeld sport of beweegt. Hoe verantwoordelijker jij in het leven staat, hoe prettiger Tai Sui met jou om zal gaan. Je kunt Tai Sui ook gunstig stemmen door zijn huisdier Pi Yao in jouw sector te plaatsen. Irriteer de Tai Sui niet met harde geluiden of intens fel licht. Doe geen belangrijk discussies in deze sector en handel niet te impulsief. Is er eenmaal een groot probleem tracht dit dan in een andere sector op te lossen.

Romantiek en sociale contacten
De Tijger is een aantrekkelijk en krachtig wezen, waardoor deze zeker opvallen op plekken waar die komt. Je kunt dus niet zomaar ergens binnenkomen, zonder de aandacht op je te trekken. Mensen zullen waardering en respect, maar ook wel eens angst voor je hebben. Je hebt een aantrekkingskracht in de liefde en dat zal dit jaar nog sterker worden, door jouw fysieke verschijning. Je bent daarbij ook zeer intelligent en weet wat je moet doen om fijn in het leven te staan. Omdat je in het Jaar van de Tijger bent, zal dit nog sterker dan anders zijn. Ben je single en zoek je een nieuwe partner, dan hoef je niet ver te zoeken en krijg je kansen genoeg. Dat betekent ook dat je erg verwend kunt raken en dan kritisch bent in de keuzes die je maakt. Je hebt veel zelfvertrouwen en kan dan nog meer aantrekken dan anders. Toch wordt aangeraden wel bescheiden te blijven. In combinatie met zelfvertrouwen is dat de gunstigste combinatie om een leuke partner te vinden. Ben je te bijdehand en aanvallend, dan kunnen mensen je mijden. Pas op dat je dit jaar ook wel de neiging hebt om er vol in te gaan om een persoon te verleiden. Heb je deze persoon eenmaal dan kan je opeens ook weer achteruitgaan. Heb je een relatie, dan ben je dit jaar erg zorgzaam en zal jij je partner beschermen en liefhebben. Je bent toegewijd, maar bent wel dominant in je houding. Heb je echter een onderdanige partner, dan kan je nog wel eens achteruitgaan, omdat je wel wilt dat een ander ook dominant is.

Je neemt automatisch de leiding, maar heb je een onderdanige partner, dan zal je minder respect hebben en dit is meestal heel erg negatief in een relatie. Andersom houd je er ook niet van om een partner te hebben die zelf heel dominant is. Ook dat zal niet werken, waardoor je altijd op zoek bent naar een gulden middenweg. Om het geluk met romantiek te vergroten, wordt aangeraden om een stel Kleurrijke Liuli Mandarijn Eenden in je slaapkamer te plaatsen. Ook jouw Perzikbloesem dier het Konijn kan gunstige energie in de liefde oproepen, wat zowel voor gebonden mensen als singles geldt. Een Tibetaanse Dzi hanger kan de aantrekkingskracht ook vergroten. Andere Feng Shui amuletten die voor de Tijger zeer goed werken, zijn de Groene Draak en de Hart Sutra Pagode. Vrouwen kunnen dit jaar vooral een partner aantrekken, die ze buiten ontmoeten. Er wordt dan ook aangeraden de natuur in te gaan. Mannen hebben meer kans op een ontmoeting bij plekken waar water en gras is. Qua sociale contacten is het een jaar met veel interpersoonlijke contacten. Je kunt prima communiceren en zal veel respect van mensen krijgen, waarbij je dus zeer populair bent en genoeg aanbiedingen krijgt om leuke dingen te gaan doen. Er is wel een waarschuwing voor conflicten en ruzies. Ontstaan deze eenmaal dan doe je er goed aan hier op een sympathieke en empathische wijze mee om te gaan en ze snel op te lossen. Er kunnen anders zeer grote problemen ontstaan, die zelfs veel geld kunnen gaan kosten.

Carrière en financiën
Door gunstige energie die jouw carrière kan raken, is er een goede kans dat je goede dingen mee kunt maken, alhoewel je minder bezig bent je te richten op ontwikkelen van je carrière. Er zijn altijd wel Tijgers die dit niet doen, maar je hebt minder ambities om een hogere positie na te streven. Wel richt jij je op een hoger inkomen of wil je investeren om meer geld in de toekomst binnen te halen. Omdat er dit jaar sterke energie is, gericht op reizen en bezoeken van andere gebieden, wordt aangeraden om eventuele nieuwe zaken in een andere stad of zelfs land te beginnen. Hierbij is er een sterke verbinding tussen een nieuwe baan en beter inkomen. Krijg je kansen om te ontplooien, dan wordt aangeraden om hier zeker open voor te staan en niet te weigeren. Mensen met een eigen bedrijf moeten alert zijn op intense concurrentie. Het is een goed moment om een verandering in je bedrijf aan te brengen en met alle kracht op eerlijke wijze voor nieuwe kansen te gaan. In het jaar van de Tijger wordt over het algemeen geïmpliceerd dat competitie jou uitdaagt om meer uit jezelf te halen. Er zijn nu ook meer kansen op een zakelijke relatie met een partner en zelfs een fusie met een ander bedrijf is mogelijk. De 12 jarige kan het prima op school doen en zal zich richten op die dingen die interesse opwekken. Het kind heeft wel aanmoediging en complimenten nodig om te presteren. Een Liuli Pagode op het bureau kan voor een krachtige intellectuele energie zorgen, zodat het kind nog beter kan presteren. Tijgers van 24, 48, 60 en 84 krijgen dit jaar meer mogelijkheden om op financieel gebied veel kansen te krijgen. Ze kunnen hun fortuin vergroten en commerciële activiteiten doen, die zorgen voor succes. Voor de 84 jarige is het een rustige tijd om nu nog even te gaan genieten van rust en stabiliteit.

De 24 jarige zal goede vooruitzichten hebben om veel te bereiken. Je moet in dit geval niet ongeduldig worden. Heb je een eigen bedrijf dan is het een prima jaar de vruchten te plukken van de inspanningen die je het afgelopen jaar gedaan hebt. De 48 jarige kan zeer energiek zijn en veel motivatie hebben om nieuwe mogelijkheden af te dwingen. Je bent toegewijd en mensen zullen je waarderen om wie je bent en wat je doet. Mensen van 72 jaar kunnen over het algemeen een gemiddeld jaar meemaken, maar moeten oppassen voor mensen die het minder goed met hun geld voorhebben. Mensen van 36 dienen gevaarlijke investeringen te mijden, vooral als dit zou betekenen dat ze er al hun geld in stoppen. Laat je eerst voorlichten door een neutrale adviseur en doe het alleen als deze aangeeft dat je het met een gerust hart kunt doen. Om financieel geluk op je af te roepen en negativiteit af te wenden wordt aangeraden een hangertje van de Witte Dzambala Spiegel te dragen. Deze kan jou beschermen tegen inbraak, oplichting, diefstal, slechte investeringen of andere gevaren. Ook een kristallen Pi Yao kan beschermen tegen schadelijke Sterren en negatieve invloeden. Het zal belangrijk zijn om bescheiden te blijven en niet teveel op de voorgrond te treden. Voor alle Tijgers geldt dat ze er goed aandoen om een Drakenschildpad op het werk op te hangen en een amulet van de Rode Lung Ta te dragen. Deze kunnen in je carrière het geluk vergroten. Heb je een eigen bedrijf dan is een beeldje of hangertje van een Kuan Kung aan te raden. Je kunt dan een sterkere aantrekking hebben om klanten aan te trekken.

Gezondheid
Doordat je op financieel gebied een stabiel jaar meemaakt, zal je hier in ieder geval geen stress uit ondervinden en zijn er mogelijkheden om je vertrouwen en fitheid te laten stijgen. Vooral in de winter zal je een krachtige hebben, zowel mentaal, sociaal als fysiek. Je intuïtie is sterk, waardoor je weet wat je wel en niet moet doen om gezond te blijven. In het voorjaar zal je een krachtige veerkracht ervaren, waardoor je dynamisch en onvermoeibaar bent. Deze dynamiek zal je doortrekken in de zomer, waardoor je lekker kunt feesten en genieten van een eventuele vakantie. Let op dat de periode van de herfst energie kost, waardoor je er dan verstandig aandoet geregeld te ontspannen en voldoende te slapen. Je moraal zal het hele jaar sterk zijn en niets kan ervoor zorgen dat je er aan onderdoor gaat. Over het algemeen zal je het jaar prima afsluiten, waarbij je je batterijen op kunt laden, omdat je deze periode wat meer rust kunt inplannen. Het is voor de Tijger een prima jaar om te bewegen. Daardoor is het wenselijk dit ook te doen. Een Tijger die niet veel beweegt, kan niet alleen fysiek zwakker worden, maar ook mentaal een minder gemoed krijgen en dan luier worden. Wandelen in het park of het bos of op het strand zijn aan te raden. Ook fietsen, joggen of sporten is zeer belangrijk. Doe je dit niet, dan is het dit jaar mogelijk dat je last van je maag krijgt en je spijsverteringsstelsel onder druk komt te staan. De Tijgers van 36, 48 en zelfs 96 jaar zijn in goede gezondheid en hoeven zich dus niet druk te maken. De 24 en 84 jarige zullen een gewoon jaar meemaken, maar moeten wel meer alert zijn dat ze geen ziektes oplopen op plekken met mensen die een ziekte meedragen. De 12, 60 en 72 jarigen zullen veel aandacht aan hun gezondheid moeten besteden. Besmettelijke ziektes liggen nog op de loer, maar ook in het verkeer en bij het gebruik van gereedschap of huishoudelijk gerei moeten ze opletten. Voor alle Tijgers geldt dat ze bij klachten gelijk een arts raadplegen en geen risico nemen. Feng Shui amuletten om gezondheid te bewaken zijn een Wu Lou met Vrolijke Kraanvogels en een Medicijnboeddha. Deze kun je het best als hanger bij je dragen. Thuis kan je het best een Wu Lou met de Acht Onsterfelijken in het noordoosten plaatsen. Ook kan je deze in de zuidwestelijke sector plaatsen, omdat daar de jaarlijkse #2 Ster van Ziekte staat. Een Wu Lou kan zich tevens richten op je mindere Levenskracht.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
De Vliegende Sterren nemen een nieuwe positie in binnen de 9 sectoren waar we rekening mee moeten houden en die ons sterk beïnvloeden. Elk teken heeft een sector waar de Jaarlijkse Ster in staat, die dus voor het hele jaar geldt. Elke maand is er een Maandelijkse Ster, die invloed heeft. Overigens zijn de Sterren geen fysieke, maar mentale krachten. Je kunt remedies of versterkers gebruiken, die je in de sectoren kunt plaatsen om geluk aan te roepen en ongeluk af te wenden. Het is belangrijk met een kompas windrichtingen in je huis te zoeken, zodat je de sectoren weet. Kijk naar de ingang van je huis en in welke sector deze staat. Verder dien je de belangrijkste kamers te situeren, zoals huiskamer, slaapkamer en kantoor, omdat je daar veel tijd doorbrengt. Ditzelfde geldt voor je andere plekken waar je veel bent. We bespreken eerst de negatieve en daarna de positieve sectoren.

Negatieve sectoren en Vliegende Sterren
In het centrum staat de Gele #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech, die ongunstig is voor gezondheid van mensen. Deze Ster vergroot de kans op ongeluk, ziekte, verwonding en andere negatieve zaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn en vooral als belangrijke kamers in het centrum van je huis of werk staan. Dit gebied is een Aardse sector, waardoor ieder gebouw en persoon hiermee te maken heeft. Om negatieve energie af te wenden en positiviteit aan te roepen, kan je de Schaal met Hemelse Energie in de sector plaatsen. Deze zet negatieve energie in positieve om. Op de schaal plaats je de Lung Ta, die succes en overwinning brengt, het Drakenpaard dat geluk oproept, het Hemelse Hert dat gezondheid brengt en ziekte afwendt, Pi Yao die de Jaarlijkse God oproept, de Drakenschildpad die ondersteuning geeft en Hemelse Os, die kracht en doorzettingsvermogen geeft. Ook de Pagode met de Hart Sutra kan gunstig zijn. De schaal kan je ook in andere kamers plaatsen. Met name de Hond, Draak, Os en Geit dienen een hangertje te dragen om beschermd te worden. Je doet er goed aan dit jaar geen verbouwing in het centrum te doen en de sector zo rustig mogelijk te houden om deze Ster niet te irriteren. Plaats witte of grijze accessoires om boze krachten weg te houden of deel je huis anders in.

In het zuidwesten vliegt de Zwarte #2 Ster van Ziekte en fysieke bedreiging, in de sector van de Geit en Aap, die van alle anderen de grootste kans op ziektes hebben en extra op moeten passen. Beter dragen zij een Amulet van Welzijn. Ook moeders kunnen extra risico lopen. Omdat de #2 Ster in de zogenaamde Lo Shu positie staat, ondervinden andere tekens echter ook invloed als hun voordeur of slaapkamer in het zuidwesten staat. Plaats een stoel of bed ook nooit naar het zuidwesten toe, dan heb je meer kans op ziektes. Ook een kachel naar het zuidwesten geplaatst kan gevaar geven. Mensen die veel in deze sector zijn, doen er goed aan een Medicijnboeddha op het zuidwesten te zetten. Jij en je huisgenoten kunnen bij bepaalde van een ziekte ook beter een arts om advies vragen. Ouderen kunnen beter geregeld een gezondheidscheck doen en niet in de sector slapen. Om te zorgen dat de negatieve #2 Ster afgewend wordt, kan de Witte Wu Lou met Vrolijke Kraanvogel in het zuidwesten nuttig zijn. Gebruik je geen Feng Shui attributen, dan doe je er in ieder geval verstandig aan de zuidwestelijke sector opgeruimd en schoon te houden. Pas op met airconditioning en ventilatoren, die zich in het zuidwesten bevinden. Ze kunnen negatieve energie naar je toeblazen. Let op met belangrijke deuren of kamers die zich in het noordoosten bevinden, omdat de schadelijke Tai Sui er is. Plaats grijze of witte accessoires bij de deur van die kamers. Ook zal het belangrijk zijn vrijwillig iets voor mensen te doen of geld aan goede doelen te geven. Je roept dan geluk op voor jou en mensen in je directe omgeving.
In het westen staat dit hele jaar de Rode #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog, die negatieve energie brengt. De ster absorbeert geluk van andere sterren, wat verlies brengt. De Haan wordt geraakt, maar ook andere tekens ondervinden invloed als de voordeur, slaapkamer of woonkamer in het zuidwesten staan. Bekijk dan wat je kunt veranderen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook is het belangrijk op vermogen en bezittingen te letten. De Ster kan namelijk ook financieel gevaarlijke energie brengen, omdat je eerder beroofd kunt worden of op andere negatieve wijze je geld kwijt kunt raken. Je kunt Feng Shui attributen plaatsen, zoals een beeldje van de Blauwe Olifant en Neushoorn in je huis of kantoor. Heb je veel concurrenten of mensen die dicht bij jou de strijd aangaan, dan wordt aangeraden een beeldje van Kuan Kung met Lung Ta of Draak te plaatsen. Ze beschermen tegen mensen, die oneerlijk zijn en tegen concurrenten. Gebruik Kuan Kung met Tijger tegen onnodig geldverlies. Niet alleen op zakelijk en financieel gebied is er veel invloed, maar let ook op roddels, dronkenschap en andere negatieve invloeden. Let tevens op scherpe voorwerpen, omdat die voor verwondingen kunnen zorgen. Er zijn Feng Shui kuren om te beschermen, zoals Zwarte Kristallen Bollen in het westen die kwade geesten afwenden. Ook een amulet met de mantra ‘Om Bhrum Svaha’ kan onheil afwenden.
In het oosten zal de Blauwe #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, Geschillen en Juridische problemen veel invloed hebben op het Konijn en mensen in zijn omgeving. Ook als je slaapkamers of voordeuren op het oosten staan, kan je er last van hebben. Als de energie niet afgewend wordt of als je onvoorzichtig bent, kan je met grote ruzies en zelfs rechtszaken te maken krijgen. Deze kan je voorkomen door je gewoon aan de wet te houden en voorzichtig te zijn met contracten en beslissingen. Ook kan je met diefstal of beroving te maken krijgen, die je kunt voorkomen door voorzichtig te zijn bij plekken die gevaar oplopen. Om intens negatieve energie te ontlopen, wordt aangeraden een Magische Kosmische Appel in het oosten te plaatsen. Laat in deze richting geen harde geluiden horen van muziek, tv’s en muziekinstrumenten. Je kunt er veel aan doen om de #3 Ster af te wenden door onder andere banken, stoelen en eettafels niet in de oostelijke sector te plaatsen of er naar toe te richten. Dit jaar kan je beter geen grote verbouwingen in het oosten doen. Beter vermijd je groene of blauwe kleuren en plaats je er geen groene planten. Rode of paarse kleuren zijn wel weer aan te raden. Plaats je deze bijvoorbeeld bij de voordeur, dan heb je minder kans op conflicten met gasten die jouw huis bezoeken.

Positieve sectoren en Vliegende Sterren
In het noordoosten staat de Witte #8 Ster van Welvaart en Rijkdom in de sector van de Tijger en Os en mensen die er hun voordeur of belangrijke kamers hebben. Verblijf geregeld in deze sector om energie op te nemen. Om positieve krachten nog meer op te roepen wordt aangeraden een amulet of beeld van de Goden Zhang Dao Ling (wijsheid), Kuan Kung (rijkdom) en Tsai Shen Yeh (bescherming tegen armoede) zittend op Tijgers in de sector te plaatsen of als hangertje te dragen. Dit trio trekt geluk en voorspoedsenergie aan. Om financieel meer positiviteit aan te trekken is een amulet van de Boom van Welvaart gunstig. De #8 Ster helpt bij ontwikkeling en door intellectueel krachtig te zijn, waardoor promotie of opzetten van een nieuw bedrijf makkelijker gaan. Er wordt aangeraden stoelen, bedden en kachels in het noordoosten te zetten. Staan je voordeur, slaapkamer of kantoor in deze sector dan roep je positieve energie op met rode of paarse kleuren, zoals tapijt, kleden of andere accessoires. Blijf alert op Tai Sui, die ook in deze sector staat en voor financieel verlies kan zorgen. Let vooral op negatieve Maandelijkse Sterren. Dan kan de Tai Sui nog negatiever zijn. Let op verraad van mensen, zelfs bij mensen die je vertrouwt. Zelfs goede relaties kunnen onder druk staan. Ook gezondheidsproblemen zijn mogelijk, maar meer als je onverantwoordelijk in het leven staat. Een symbool van Tai Sui met Pi Yao in deze sector of een amulet ervan kan gunstig zijn. Naast de Tijger en Os, dienen Slang, Aap en Varken op te passen, evenals mensen die de voordeur, slaapkamer of woonkamer hier hebben. Irriteer de Tai Sui niet met harde geluiden of intens fel licht. Mensen die hun werkplek in het noordoosten hebben en mensen die slapen met hun gezicht naar deze sector kunnen flinke problemen krijgen. Stem de Tai Sui gunstig door te zorgen dat je fysiek in orde bent en geregeld sport of in beweging bent.
In het noordwesten staat dit jaar de Witte #6 Ster van Hemels Geluk, in de sector van Hond en Varken en iedereen die met de sector te maken heeft. Je kunt de energie aantrekken door beeldjes of amuletten van de Jadekeizer te plaatsen. Deze kracht is gunstig voor oudere mannen die in deze sector verblijven en je kunt de energie dan versterken met amulet van de Magische Gouden Draak. De Draak kan in dit jaar van de Tijger rijkdom en bezittingen verbeteren. Het is gunstig naast dit symbool ook een amulet of beeldje van de Tijger te plaatsen. Deze sector zal voor iedereen welvaartsgeluk brengen. Daardoor is het verstandig geregeld in de sector te verblijven. Het is een prima jaar voor mensen, die promotie zoeken of een eigen bedrijf willen opstarten. Het zal belangrijk zijn om het noordwesten van je huis of kantoor ordelijk en schoon te houden, omdat het geluk anders sterk af zal nemen. We moeten er hierbij rekening mee houden dat vooral technologie, onroerend goed, het gebied van fossiele brandstoffen, de landbouw en industrie positief of negatief beroerd worden, afhankelijk van verantwoordelijkheid die je laat zien. Stoelen of bedden kunnen beter niet in deze richting staan, omdat er fouten en andere kleine problemen ontstaan. Rode accessoires en vuurelementen kunnen negativiteit oproepen. Om de energie van de #6 Ster op te roepen, is het verstandig om de Feng Shui Schatkist van de Welvaart te plaatsen.
De #1 Ster van Overwinning en Geluk staat in het noorden in de sector van de Rat en nieuwe kansen brengen voor een ieder die ermee te maken heeft. Staat je voordeur of één van de belangrijke kamers in de sector dan lacht het geluk je toe. Deze Ster zal geactiveerd moeten worden in zowel huizen als werkplekken. Je kunt dit doen door je huis en werkplek schoon en ordelijk te houden. Ook kan je een amulet van de amulet van de Overwinningsvlag plaatsen. Ook een Lung Ta, Hemelpaard of Ru Yi zorgen voor veel geluk in je carrière, waarbij er mogelijkheden zijn voor promotie of opzetten van een eigen bedrijf. Mensen die in de verkoop werken en met mensen samenwerken, kunnen profiteren van de sector. Als je de welvaart wilt verbeteren is deze sector gunstig om ze hier te doen. Je kunt dan meer prestaties behalen en verbetering zien in de harmonie in intermenselijke relaties. Niet alleen qua carrière, maar ook romantiek kan je gebruik maken van deze krachtige Ster. Er zijn mogelijkheden om een nieuwe persoon in je leven te krijgen of bestaande relaties te versterken. Je kunt dit al doen door een foto van deze persoon bij je te dragen of genoemde amuletten te gebruiken om geluk in de liefde aan te trekken. Let op dat de #1 Ster soms irritaties kan brengen als jij onverantwoordelijk gedrag vertoont. Ga niet vreemd en wees respectvol naar anderen, omdat dit de #1 Ster gunstig stemt. Een waarschuwing is er voor de oudste dochter en jonge moeders, omdat ze minder goede energie krijgen van de San Sha in deze sector. Wees alert in maanden dat er een negatieve Ster bijkomt.
Het zuidoosten heeft de Groene #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, in de sector van Draak en Slang, de oudste dochter en iedereen die met de sector te maken heeft. Deze Ster staat bekend als brenger van wijsheid en nieuwe ideeën. Het is creatieve energie voor mensen die veel in deze sector zijn. Om de #4 Ster positief te stemmen wordt aangeraden een Manjushri Stupa in deze sector te plaatsen. De Ster kan ook gunstig werken voor studerende mensen en om kennis op te nemen. Om nog meer energie op te roepen, wordt aangeraden een Drakenkarper te plaatsen. Er is veel geluk in de liefde, waardoor je er goed aandoet er geregeld samen met een partner te zijn. Singles kunnen liefde versterken door hun bed in deze richting te plaatsen. Ook een Kurukulle is gunstig, net als een beeld van het Perzikbloesemdier van jouw teken. Plaats veel houtaccessoires in het zuidoosten, zoals een houten beeldje of amulet van de symbolen van de vijf elementen. Deze geeft unieke voordelige energie voor mensen om beter te leren, bij culturele aspecten, verbeteren van status en verhogen van de kans om carrière te verbeteren. Om efficiënter te werken met studie of werk wordt aangeraden het bureau in het zuidoosten te zetten of in ieder geval in de richting. Verder verblijd je de #4 Ster met groene planten in het zuidoosten of een Wenchang Pagode op tafel. Plaats geen rode of gele voorwerpen en doe er geen verbouwingen.
In het zuiden komt de Paarse #9 Ster van Gunstige Toekomstverwachting, de sector van het Paard, de vrouw van middelbare leeftijd, de 2de dochter en vrouwen tussen 16 en 30. Ook voor mensen die de voordeur of belangrijke kamers in de sector hebben. De Ster brengt gelukzalige gebeurtenissen, zoals promotie, een nieuw bedrijf, een huwelijk of zelfs geluk van een nieuw kindje. In principe zal je dus geluk hebben bij alles wat je doet en wilt doen. De Ster activeert ook rijkdom. Je kunt deze oproepen met vibraties van een beeld van de Phoenix. Ook een Lung Ta in deze sector kan de Ster zeer positief stemmen. Let dit jaar vooral op dat er veel Yin-energie is en ook de San Sha negatieve invloed kan brengen. Let op dat de #9 Ster een versterkende werking heeft, dus ook op energieën die minder goed zijn. Je kunt het zuiden beschermen met het amulet van Yang Energieversterker of een beeldje van de Drie Hemelse Bewakers. Over het algemeen is de #9 Ster een geluksbrenger, maar in maanden met negatieve Maandelijkse Ster moet je opletten. Naast Feng Shui accessoires kan je de Ster ook gunstig stemmen door je huis en vooral de zuidelijke sector schoon te houden. Ook doe je er goed aan om te zorgen voor voldoende licht en zachte geluiden. Verder zal een beeld van de Eenhoorn in de zuidelijke sector zeer gunstig zijn, waardoor je extra veel kans hebt op verblijden van je leven. Er wordt aangeraden het vuurelement te versterken met rode accessoires, een open haard of kaarsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)