Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Chinese Jaarhoroscoop Tijger

Geboorte jaar: 2010 1998 1986 1974 1962 1950 1938 1926 1914

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Tijger
In het jaar van het Zwarte Yin Water-Konijn
4 februari 2023 tot 3 februari 2024

De noordoostelijke sector en de Jaarlijkse Vliegende Ster
Mensen uit 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 en 2022 vallen onder dit teken. Ben je voor 4 februari jarig, dan is je astrologische teken niet Tijger, maar Os. De Tijger is een zelfstandig en sterk persoon. Je hebt zelfvertrouwen en laat je niet snel op je kop zitten. Je hebt waardering voor jezelf, maar bent realistisch genoeg om eigen fouten te onderkennen. Je bent iemand die anderen blij kan maken. Je hebt de beste relatie met de Hond, het Paard en Varken. Je moet opletten met de Aap, omdat zijn speelsheid kan storen. De Rode #7 Metaalster van Geweld, Diefstal en Bedrog zal dit jaar sterk aanwezig zijn. Deze heeft destructieve kracht en kan voornamelijk tot financiële verliezen, diefstal, gevangenisstraffen en verwondingen leiden. Kijken we naar aanwezige Sterren dan moet je vooral opletten met de negatieve Vliegende Ster en San Sha, die flink wat ongeluk naar je toe kunnen brengen. Het kan nog wel eens lastig zijn, omdat vrienden opeens tegenstander kunnen worden en mensen, waar je al moeite mee had nog meer problemen kunnen geven. Gelukkig zal je wel in staat zijn hier een weg in te vinden. Pas op met uitspraken, waar jij je diepste gevoel in legt, omdat er mensen kunnen zijn, die hier misbruik van maken. Beter deel je die met mensen, waarvan je werkelijk weet dat die te vertrouwen zijn. Gelukkig zal de Ster van de Hemelse zegel in jouw sector staan, waardoor deze mensen aantrekt die jou ondersteunen. Ook zijn er mensen, die jou financieel, qua bezittingen of op andere wijze kunnen ondersteunen. Daardoor is er veel vooruitgang en kan je bepaalde ontwikkelingen zelfs versnellen door je ambities en positieve instellingen. Om deze versnelling op te vangen, wordt er aangeraden een beeldje van de Rijzende Draak met Parel in het noordoosten te plaatsen. Je kunt deze ook als amulet bij je dragen om het hemelse geluk te activeren. Om de San Sha te weerstaan, wordt aangeraden de Spiegel van de Hemelse Bewakers in de westelijk sector te plaatsen, omdat de San Sha van die kant komt. Houd bij het maken van doelen of uitwerken van plannen rekening met het grote geheel. Resultaten komen echter niet onmiddellijk of in de grote mate van succes, die jij zou willen, maar als je het kleine van het leven waardeert, zal je vanzelf heus wel vooruit blijven gaan. Het zal nodig zijn om veel kracht te hebben om je doelen te bereiken, maar je moet er rekening mee houden dat je een lage Levenskracht kunt hebben.

Gelukkig zal je wel een zeer hoog niveau van Spirituele Essentie hebben. Je zult dus niet altijd gelijk datgene bereiken wat je wilt en kunt wel eens ontmoedigd raken. Je energie en niveau van opwinding zijn dan ook minder dan je de afgelopen jaren gewend was. Toch zal je innerlijk een sterke band met de hogere wereld hebben en kan je er veel kracht uithalen. Innerlijk zal je altijd in jezelf blijven geloven en kan je voelen waar je voor leeft en wat je wilt. Toch zal je merken dat je niet altijd evenveel kracht hebt om overtuigingen te bereiken. Om alsnog Levenskracht op te roepen, wordt aangeraden om de amuletten van Levenskracht en Spirituele Essentie bij je te dragen. Je Lung Ta, succesgeluk, kan ook wel eens te wensen overlaten en je zult dan ook een amulet van het Windpaard bij je moeten dragen. Heb je dit, dan zal je veel efficiënter zijn en kan je obstakels en anders problemen moeiteloos overwinnen. We stelden al dat je de #7 Ster in je sector hebt staan, wat kan wijzen op financieel verlies. Wees voorzichtig met je financiële handelingen, gok niet teveel en vooral niet met overmatig geld. Beter neem je ook niet al teveel risico. Let op dat je dit jaar meer kans hebt om met inbraak, oplichting, fraude en geweldsdelicten te maken te krijgen. Het lijkt bijna wel alsof je deze aantrekt. Opvallend is dat er mogelijkheid is dat vertrouwde mensen niet helemaal eerlijk zijn. Dit kunnen collega’s of familieleden zijn, die jou in de problemen brengen. Vertrouw niet teveel op andere mensen, omdat de Tijger juist bedrogen kan worden door mensen, die deze normaal kan vertrouwen. Pas op voor mensen, die mooie praatjes hebben en jou dingen aanbieden, die te mooi zijn om waar te zijn. Check altijd of iets waar kan zijn en let vooral op hun manier van doen. Je intuïtie kan je hierbij helpen om een juiste indruk van iemand te krijgen. Verder dien je op te letten met gebieden of ruimtes waar je alleen bent op momenten dat er gevaar kan dreigen. Wees steeds waakzaam en pas op voor geweld, beroving en dronken mensen. Zoek geen gevaarlijke situaties op en gebruik amuletten om jezelf te kunnen beschermen. Met name de amuletten van de Edele Olifant en Kosmische Neushoorn en de Anti-Inbraak plaquette kunnen jou een krachtige bescherming geven. Plaats deze in het noordoosten om de #7 Ster af te wenden. Het amulet van het Anti-Kwade oog kan ervoor zorgen dat je geweld, verraad en andere negativiteiten kunt ontlopen.

Invloed van de Jaarlijkse bergsterren
Een positieve energie zal er komen vanuit de Ster van de Hemelse Zegel, die veel geluk aan de Tijger kan geven. Er zijn nieuwe kansen, die zorgen dat je met voordelige situaties te maken kunt krijgen. Je trekt door deze Ster ook mensen aan, die wel een goede invloed op je hebben. Zij kunnen je dit jaar dan ondersteunen op momenten dat andere mensen niet te vertrouwen zijn. Het Hemelse Zegel is een soort van energie, die je niet direct ervaart, maar die er innerlijk voor zorgt dat je de juiste beslissingen kunt nemen. Je bent dan in staat om datgene te doen, waar je hart naar uitgaat en wat je verstand jou zegt. Krijg je dus opeens een voorgevoel, dan wordt aangeraden om hier zeker naar te luisteren en dit zeker niet naast je neer te leggen. Er zal dan ook geregeld een innerlijke stem zijn of voorspellende dromen, die jou aangeven wat je kunt doen. Je kunt de Ster activeren met het amulet van de Draak met het Hemelse Zegel. Je kunt thuis of op je kantoor een beeldje van de Rijzende Gouden Draak met Parel in het noordoosten plaatsen. Er komt gunstige energie vanuit de Kleine Ster van Gunstige Verwachtingen. Heb dus oog voor kleine voordelen en mogelijkheden en ga niet altijd voor het grote. Bescheidenheid zal jou dan ook sieren en uiteindelijk bereik je hier meer mee, dan als je alleen maar veel wilt. Deze vorm van geluk is veel belangrijker en zal tot groot geluk leiden. Het geeft je kleine overwinningen die nodig zijn om gemotiveerd te blijven en te bereiken wat je wilt. Er wordt aangeraden om dit jaar gebruik te maken van iemand met het teken van de Os. Deze kan jou krachtig ondersteunen.

Om de gunstige energie van de Kleine Ster op te roepen, wordt aangeraden om een Spiegel van de Kleine en Grote Gunstige Sterren in het noordoosten te plaatsen. Om deze kracht ook onderweg te ervaren kan je ook een amulet bij je dragen van de Drie Leeuwen. Een zeer negatieve invloed kan de San Sha hebben. Deze beweegt dit jaar zo dat ook de Tijger er last van kan hebben. Als de sector met San Sha verstoord wordt, heeft dit negatieve gevolgen voor je leven. Er zijn drie gezichten binnen de San Sha; de Overval Sha, Rampen Sha en Ongeluk Sha. Je kunt denken aan berovingen, financiële verliezen, ongelukken en grotere problemen die lang invloed houden. Je kunt negatieve effecten voorkomen door de hal, slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte rustig te houden. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is van muziek of andere harde geluiden. Een beeldje van Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het noordoosten van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt kan nuttig zijn. De krachtigste beschermer, naast de Hemelse Bewakers, is het Hemelse Schild. Plaats een beeldje bij je slaapkamer, voordeur, kantoor of kwetsbare plekken in je huis. Ook een amulet hiervan kan jou onderweg beschermen. Een andere bescherming kan je krijgen van de Vierarmige Groene Tara die positieve vibraties brengt en lijden vermindert. Wanneer je dagelijks haar mantra “Om Tare Tuttare Ture Svaha” uitspreekt, voel je haar kracht. Zet haar op een Je prominente plek in de woonkamer, dan zal zij negativiteit wegnemen en dromen waarmaken.

Het leven van de Tijger in het Chinese Jaar van het Waterkonijn
Ondanks de #7 Ster zal de Tijger als gevolg van het Zwarte Waterkonijn mooie energie ontvangen. Je kunt sympathiek en zacht zijn en op vredige wijze met mensen omgaan. Het is een jaar om te ontspannen en vrijer te voelen. Binnen een liefdesrelatie zijn er weinig redenen tot intriges, leugens en ontrouw te komen. Het wordt een goed jaar voor nieuwe contacten, nieuwe relaties en versterken van huidige contacten met familie, vrienden en partner. Wat betreft je carrière zijn er aangename energieën om er alsnog een prima jaar van te maken. Toch kan je moe worden van negatieve aspecten die er in je leven optreden. Op die momenten heb je zin te ontspannen en rust op te zoeken. Het dominante element Water zal deze periode zorgen dat je een grondige analyse nodig hebt hoe je met bepaalde zaken omgaat en wat je kunt doen om juist te handelen. De Tijger kan door zijn kracht met minimale inspanning succes behalen. Het zal belangrijk zijn je humeur onder de loep te nemen, omdat je dan stabieler overkomt en mensen jou aantrekkelijk vinden. Qua romantiek straal je krachtige energie uit en zijn er mogelijkheden om de romantiek een flinke impuls te geven. Singles kunnen grote kans maken op nieuwe verliefdheid en gebonden mensen tot verbetering van hun relatie. In een jaar van het Konijn verandert de Tijger in een jager met mogelijkheden tot romantiek en passie. Je kunt verleidelijk zijn en daarmee veel mensen aantrekken, maar ook zeker afstoten als je te passioneel bent. Let op dat je niet te amoureus bent, omdat je dan makkelijker te verleiden bent voor kortdurende contacten. Dat lijkt allemaal leuk, maar negatieve energieën kunnen jou in de problemen brengen. Voor mensen, die willen trouwen is het een gunstige periode, omdat energie van het Waterkonijn vele zegens over een huwelijk brengt. Wacht er niet mee en zoek een mooie datum om dit heugelijke feit te plannen. Mensen die niet willen trouwen, maar wel een goede relatie hebben, kunnen deze met een gerust hart laten, ook voor hen is er gunstige energie. Let op dat alleen de periode maart t/m mei minder gunstig voor trouwplannen is. De andere maanden zijn prima. Er wordt aangeraden je te concentreren op werk, omdat er aanwijzingen zijn dat je anders te maken krijgt met conflicten of afname van de liefde voor een partner. Verder is het belangrijk elkaar te respecteren en te zorgen dat je naar elkaars meningen en gevoelens luistert. Empathie is dit jaar geboden. Juni t/m augustus is geschikt om meningsverschillen op te lossen. Door het Waterkonijn kan er goede energie hangen om problemen af te ronden en een romantisch uitje te organiseren. Hierdoor kunnen de meeste Tijgers goed door deze periode komen en met een gerust hart de herfstmaanden ingaan. Met familie kan het soms lastig zijn om gevoelens en acties uit te leggen en openheid en vertrouwen te delen. Je kunt gesloten zijn, maar verstandig is het te communiceren. Zorg dat je niet alleen met een geliefde, maar ook met familieleden van verschillende leeftijden praat om problemen te voorkomen. Het Konijn kan helpen. Doe vooral sociale activiteiten, reizen en sporten met geliefden.

Wat betreft je carrière is er ondanks de negatieve Jaarlijkse Ster stabiele energie. Je kunt je ontwikkelen en bent ambitieus. Mensen met een eigen bedrijf kunnen grote taken en winsten behalen. Er wordt echter afgeraden al te naarstig bezig te zijn met een groter inkomen, zoeken naar promotie of behalen van veel winst. Hoe meer je wilt en hoe intenser je dit doet, hoe minder succes je behaalt. De energie kan zich dan tegen je keren en zorgen dat je zelfs achteruit gaat. De energie van de #7 Ster zal vooral op zakelijk gebied flinke weerstand bieden. In het jaar van het konijn is het voor de Tijger verstandig routinematig te werk te gaan en te analyseren waar je in moet ontwikkelen. Het is een goed jaar voor verandering, maar het kan betekenen dat je terug gaat naar dingen die je vroeger deed. Bijvoorbeeld terug naar een betrouwbare werkomgeving. De energie van het Konijn laat zien, waar je in moet ontwikkelen en je kunt dan ook dingen zien die je eerder niet zag. Onverwachte projecten of nieuwe zakelijke partners kunnen een verandering van activiteit veroorzaken of extra inkomsten garanderen. Vanaf eind oktober is het een prima periode voor nieuwe ervaringen en de sociale en zakelijke contacten, die je krijgt. Dit kan in de vorm van een nieuwe opleiding zijn, maar veel Tijgers zullen in de praktijk nieuwe dingen aanleren. In ieder geval wordt het een moeilijk, maar niet slecht jaar. Er zullen krachtige impulsen zijn om te ontwikkelen. Wel zien we dat vooral jongeren het moeilijk zullen vinden om met leidinggevenden en oudere collega’s om te gaan. Er kunnen momenten zijn dat je de behoefte hebt te discussiëren, maar beter tracht je dit te voorkomen. Tracht empathisch en sympathiek te blijven, omdat je meer goodwill op kunt bouwen. Financieel gezien verandert de situatie van de Tijger weinig, behalve voor mensen, die vorig jaar al duidelijke stappen ondername om er financieel op vooruit te gaan. Er wordt aangeraden tot eind juni niet teveel geld uit te geven, maar te sparen, omdat er later dit jaar onverwachte uitgaven zijn. Dit kan gaan om jezelf, maar er zijn ook aanwijzingen dat mensen in jouw omgeving in nood komen. Er wordt aangeraden voorzichtig te zijn met lenen van geld aan anderen. Er zijn wat storende aspecten, waardoor dit problemen kan geven. Juli en augustus zijn maanden om het er van te nemen. Zolang je het binnen de perken houdt, kan je gerust meer uitgeven. Het is een prima periode om te ontspannen en problemen op te lossen en op vakantie te gaan. Kan dit niet, dan wordt aangeraden het geld op een spaarrekening te zetten. Met name september en oktober kunnen er storende aspecten zijn. Daardoor is er meer kans op grote uitgaven, apparaten die kapot gaan, verlies van geld door geweld en andere zaken, die tot financieel verlies leiden. Er wordt aangeraden zorgvuldig op woorden en daden te letten en beslissingen te nemen, die verantwoord genoeg zijn om problemen te mijden. Luister naar de mening van anderen en negeer mensen niet. Je kunt deze maanden de neiging hebben om transacties aan te gaan, waar misleidende energieën te bespeuren zijn. Pas er dus mee op. Er wordt dit jaar van het Konijn voor gewaarschuwd dat dit tot conflicten, geldverlies en geweld leidt. Je reputatie kan dan onder druk staan.

De wintermaanden, dus ook januari 2024 kan je te maken krijgen met projecten of bepaalde situaties, die kunnen zorgen voor meer winst of een hoger inkomen. Het is een goede periode om van carrière te wisselen, promotie te krijgen of een eigen bedrijf op te zetten. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen winst behalen en meer klanten binnenhalen. Qua gezondheid belooft het een prima jaar te worden, waarbij een bepaalde ziekte of mentaal probleem opgelost kan worden. Het zal belangrijk zijn op voeding en drinkpatroon te letten, waarbij vooral zout, suiker en dierlijke vetten afgeraden worden. Er zijn aanwijzingen dat je spijsverteringsproblemen kunt krijgen. Voorkom dit door geregeld fruit en groente te eten en vlees en koolhydraten voldoende, maar niet teveel te eten. Zijn er feestdagen, dan kan je te maken krijgen met een sterke neiging om teveel te eten. Dit kan ook zijn als je in gezelschap bent. Je bent een gezelschapsdier en gaat je soms te buiten aan teveel lekker voedsel. Verder wordt er dit jaar gewezen op voedselvergiftiging en allergieën. Wees hier alert op, omdat het niet altijd duidelijk is, waar je allergisch voor bent. Waar het Konijn heerst is er altijd energie om overtollig gewicht kwijt te raken en het lichaam in vorm te houden. Alleen Tijgers die zich te buiten gaan aan overmatig voedsel, kunnen dit jaar last hebben van een slecht metabolisme. Een tweede probleem dat optreedt, is vermoeidheid. Deze lijkt vooralsnog alleen op te treden in maanden met een negatieve Maandelijkse Ster. Je kunt in deze maanden beter wat vaker rusten en eventuele stressmatige activiteiten achterwege laten. Zorg ook dat je niet teveel werkt en vooral niet teveel overwerkt. Vanaf juni kan je gezondheid verzwakken, omdat er aanwijzingen zijn dat er virale ziekten ontstaan. Je weerstand kan verzwakken en daardoor wordt er geadviseerd om te zorgen dat je goed eet en drinkt en vooral voldoende buitenlucht hebt en voldoende beweegt. Een sterke immuniteit zal gevaar op bedreigingen vermijden. Eet vaker groenten en gebruik kruiden, omdat die een geneeskrachtige werking hebben. Doe je veel zittend werk, dan is aan te raden regelmatig wandelingen in de frisse lucht te maken. Mensen die veel werken, moeten er over nadenken meer naar werk te fietsen en alternatieven voor sportactiviteiten te vinden. Tijgers met een beroep dat minder routinematig is, moeten alert zijn op verzwakking van de gezondheid. Met name voldoende slaap is belangrijk, omdat je anders te weinig energie hebt en negatief gedrag vertoont met stress als gevolg.

Algemeen overzicht van de Vliegende Sterren voor alle tekens
We gaan naar het Jaar van het Waterkonijn. Na de dominante Tijger van vorig jaar kunnen we stellen dat het zeker een luchtiger en soms makkelijker jaar zal worden. Er zal minder strijd zijn en meer ruimte voor communicatie en diplomatie. Kijken we naar de vele geweldexplosies, dan zien we dat de energie van het Konijn, in tegenstelling tot de Tijger, kiest voor communiceren, vrede en overeenkomsten. We krijgen in het centrum van de Vliegende Sterren te maken met de #4 Ster. Het centrum is altijd bepalend voor de algemene sfeer binnen de wereldorde. De #4 Ster is de Ster van Relaties, Romantiek, Onderwijs en contact dat er onderling is. Mensen zullen daarom over het algemeen goed met elkaar omgaan en negatieve energieën zullen alleen voorbehouden zijn aan negatief ingestelde mensen. Er zal door deze Ster ruimte zijn voor innovatie, ontwikkeling en creativiteit, die gebruikt kunnen worden om de wereld duurzaam te houden. Om energie van de #4 Ster volledig op te roepen, wordt aangeraden in het centrum een amulet van de Vier Kardinale Tekens te plaatsen. Deze tekens zijn Rat, Haan, Konijn en Paard. Je kunt deze bij je dragen om onderweg positieve energie op te roepen. Dit amulet versterkt samenwerking, relaties, bedrijfsleven en het leven in het algemeen. Er is een perfecte balans tussen Yin en Yang. Niet alleen onder vertrouwde mensen zal er harmonie zijn, ook mensen die je dagelijks tegenkomt, zullen onderling een goed contact hebben. Door de #4 Ster is er namelijk meer kans op waardevolle contacten met een liefdesrelatie, vrienden en familie. Onder invloed van het Konijn zal er dit jaar Lap Chun energie ontstaan, die bestaat uit de drie Lentetekens Konijn, Draak en Tijger. Deze energie kan je oproepen met het Symbool van de Acht Gunstige Objecten. Dit zorgt er namelijk voor dat je vanuit alle sectoren de gunstige energie oproept. Hierdoor kan je het jaar goed opstarten en is er ruimte voor nieuwe initiatieven op alle gebieden van het leven. Heb je plannen om te ondernemen, dan is het een prima jaar dit te doen. Je kunt de Lap Chun ook oproepen met groene planten, groene accessoires en de kleur groen.

We kijken per jaar ook naar de Vijf Elementen en zien dat er disbalans is. We hebben namelijk te maken met een overvloed aan Vuur, Hout en Water, maar Metaal en Aarde ontbreken. Dit is niet gunstig, omdat leiderschap nog wel eens zal ontbreken. Leiders, die een autoritair bewind hebben, kunnen nog wel eens te maken krijgen met weerstand en revoluties. Dit kan aan de ene kant zorgen voor instabiliteit. Aan de andere kant zijn er mogelijkheden dat bepaalde landen of gebieden een rustiger periode ingaan. Yin-Water botst met een overvloed aan Vuur, waardoor er heel wat strijd kan zijn. Hierdoor kunnen mensen die niet capabel zijn de neiging hebben te domineren. Aarde staat voor macht en autoriteit. Dit kan dan problemen geven, waardoor er heel wat ellende over de wereld kan komen. Voordeel is echter dat er verborgen componenten van Metaal en Aarde zijn, waardoor er op de achtergrond toch ook veel goeds kan ontstaan. Om evenwicht te brengen wordt aangeraden een symbool van de Vijf Elementen in Balans te dragen. Om verder het tekort aan Metaal op te lossen wordt aangeraden dit met Feng Shui op te lossen. Het meer dragen van Witte of Metallieke kleuren kan zorgen dat je gebrek aan Metaal kunt compenseren. Ook Feng Shui accessoires kunnen helpen, zoals onder andere een stalen hangertje van de Lotus Om Manu Padme Hum. Ook een amulet van de Hemelse Lung Ta kan krachtige energie opwekken. Door het ontbreken van Aarde kunnen mensen soms last hebben van onzekerheid en willen ze extra waardering. Er wordt aangeraden veel complimenten te geven en sympathiek en open met mensen om te gaan. Dit vergroot de aanwezigheid van verborgen Aarde. Voor mensen met leidinggevende functies wordt aangeraden een Ru Yi te dragen, omdat die zorgt dat je vertrouwde energie uitstraalt, waardoor mensen jou meer waarderen. Verder wordt aangeraden Aardetinten kleding te dragen. Ook kristal kan gunstige aarde-energie oproepen, waardoor er aangeraden wordt om zulke accessoires te plaatsen.

Het overschot aan het Vuur-element is gericht op financiële kansen en bezittingen. Verder is dit element verbonden aan het hart, de dunne darm en de algehele warmtehuishouding. Omdat er een overschot aan Vuur is, zijn mensen niet altijd in staat zich helder en gelukkig te voelen. Met name in perioden dat het warm is, kunnen we ons onrustig of angstig voelen. Ook zijn er wat meer irritaties onderling. Sommige mensen kunnen last van gluten en lactose hebben. Het is sowieso verstandig dat we er nu niet teveel van gebruiken. Koffie en gemberthee zijn nu ook niet zo verstandig. Beter drink je thee met citroenmelisse, munt of kamille. Drink in warme maanden vooral veel water. IJs is minder verstandig, evenals alcohol. Om balans te brengen in de grote hoeveelheid Vuur kan je gebruik maken van amuletten van Feng Shui Messing Drie Schapen of de Choy San, God van Welvaart. Positief is een overvloed aan Hout-Element. Dit zorgt ervoor dat we weinig met mentale blokkades te maken krijgen, omdat mensen in staat zijn creatief en fantasievol met eventuele problemen om te gaan. Je kunt energie oproepen met een beeldje van het Trio Leeuwen. Binnen de Chinese Leer gebruiken we pijlers, die onderverdeeld worden in uren, dagen, maanden en jaren. Dit jaar zijn de pijlers van uur en maand in evenwicht. Binnen de dagelijkse pijler hebben we te maken met Yin-Water dat sterker is dan Yin-Vuur, waardoor we deze als destructief kunnen zien. Dit geeft aan dat er geregeld conflicten tussen de man en vrouw kunnen zijn. De conflicten kunnen zich omzetten in ontrouw, huwelijkse- of andere problemen. Verstandig is het dit jaar om Kristallen Bollen en Rozenkwartsappel in je slaapkamer te plaatsen of deze als amulet bij je te dragen. De Jaarpijler kent positieve energie, omdat Yin Water en Yin Hout een gunstige verbinding met elkaar aangaan. Bijzonder is dat vooral ouderen meer waardering krijgen en meer in staat zijn invloed op hun omgeving te hebben. Wijsheid lijkt het toch te winnen van emoties en mensen die geschillen opzoeken.

Verder zullen er krachten zijn, die verspreid worden door vaderlijke en moederlijke energieën. In de noordwestelijke sector, zien we de ongeluk brengende #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech. Deze Gele Ster is een onheilspellende Ster en behoort tot het element aarde. Dit is ongunstig voor gezondheid en kan ongeluk brengen. Deze sector verspreidt ongelukkige energie vanuit vaderlijke energie. Hierdoor kan het gebeuren dat invloed van mannen minder sterk zal zijn. Om dit op te vangen, wordt aangeraden een Hart Sutra Pagode te plaatsen. Mannen doen er goed aan een amulet met de Emerald Pagode met mantra Ah Hum bij zich te dragen. De zuidwestelijke sector krijgt de Jaarlijkse #1 Ster van Overwinning, waardoor moederlijke energie positief in de maatschappij door kan werken. Plaats een Ru Yi in deze sector om de kracht te versterken. Vliegende Sterren en Bergsterren zijn altijd krachtig aanwezig, maar er zijn ook Verborgen Sterren. De Krijger Kuan Kung zorgt er dit jaar voor dat mensen meer kracht hebben om voor hun overtuigingen te gaan. We zijn dan ook meer in staat moeilijkheden aan te kunnen en niet op te geven. Plaats een beeldje van hem in je woonkamer om Kuan Kung gunstig te stemmen. De Ster van Welzijn en de Grote Bergster van Toekomstige Verwachtingen brengen geluk op financieel, en liefdesgebied. Zelfs mensen, die weinig geld hebben, zullen tevreden zijn. Plaats de Rode Olifant van Voorspoed om de Sterren positief te stemmen. Bedenk dat er in huiselijke kringen conflicten en ruzies kunnen ontstaan. De Olifant helpt je dit te voorkomen. Een symbool van Feng Huang, de Phoenix, is gunstig en kan zorgen voor wedergeboorte en transformatie van het oude naar nieuwe. Het Vuur vanuit het Zuiden kan voor menig teken krachtig zijn, mede omdat deze Sterren in die sector staan. Verrijzenis van de Phoenix kan geluk en mogelijkheden geven, waarbij de Jaarlijkse #9 Ster kan ondersteunen.

Andere krachtige verborgen Sterren zijn aanwezig. De Ster van Briljant Onderwijs biedt fantastische kansen om informatie op te nemen en goede resultaten te behalen. Innovatie, wetenschap en onderwijs zullen een sterke ontwikkeling meemaken. Je kunt deze energie oproepen met een amulet van Manjushri op je bureau of door een talisman van de Pagode van Wijsheid te dragen. De Ster van de Gouden Koets is gunstig voor mensen, die pas getrouwd zijn of mensen, die binnenkort willen trouwen. Mensen die al getrouwd zijn, kunnen door deze krachten beschermd worden tegen ontrouw en misleiding. Het kan dus een jaar van geluk, liefde en voorspoed worden. Mensen die nog geen partner hebben, maken dit jaar extra kans op een nieuwe liefde. Plaats de Kam van Romantiek of die van een Gelukkig Huwelijk in het zuidwesten of centrum van je huis. We moeten opletten dat de Bergster van Huwelijk ons ongeluk en ontevredenheid kan brengen. Met name mensen met een mindere relatie, kunnen er veel last van hebben. Miscommunicatie kan ontstaan, zelfs als de verstandhouding normaal gesproken goed is. Om deze negativiteit af te wenden, kan de eerder genoemde Kam uitkomst brengen. Ook een amulet van het Huwelijksslot van Dubbel Geluk kan gunstig zijn om negativiteit af te wenden. Tenslotte hebben we te maken met de Ster van het Reizende Paard. Deze energie is gunstig voor reizen, uitstapjes en activiteiten. Mensen zullen meer dan vorig jaar de neiging hebben nieuwe gebieden te ontdekken. Ook is het gunstige energie voor mensen, die plannen hebben in het buitenland te werken. Mondiaal gezien is deze energie gunstig voor onderhandeling tussen groepen, bedrijven en landen. Internationale samenwerking en inspanning om conflicten, oorlogen en andere negatieve zaken op te lossen, kunnen sterk aan de orde zijn. We moeten opletten dat instabiliteit kan ontstaan door negatief ingestelde mensen of groeperingen. Roep de energie op met een amulet van het Reizende Paard om negatieve energie af te wenden.

Al met al wordt het geen makkelijk jaar, maar is er voldoende hoop dat er toch wat rust in de wereld kan komen. In het jaar van het Konijn zal het er vooral op aankomen dat we een juiste timing hebben om handelingen, werk, liefde en andere aspecten goed uit te voeren. Er kan dit jaar namelijk wisselvallige energie zijn, omdat het Konijn eigenlijk maar twee mogelijkheden van handelen heeft: accepteren of afwijzen. Wat je kiest, zal afhangen van de situatie en de kracht die jij als persoon bezit. Bij verkeerde keuzes kunnen er grote mislukkingen komen. Bij juiste keuzes kan je tot grote hoogtes reiken en zal je beloond worden. Afhankelijk van wat je doet, kan je het best symbolen van Luchtdieren bij je dragen. De Lucht-Bever zorgt voor persoonlijke kracht, waardoor je lekker in je vel zit. De Lucht-Salamander kan ervoor zorgen dat je op intellectueel gebied krachtiger bezig kunt zijn om ideeën en plannen uit te werken. Het Lucht-Stekelvarken kan beschermen tegen negatieve energie, die we eerder beschreven. De Lucht-Hond zorgt voor vrede en vreedzaam contact. De Lucht-Draak is vernieuwend en innovatief en kan jou ertoe bewegen met iets te starten, wat je eerst niet durfde. De Lucht-Raaf kan gunstige energie brengen om te onderhandelen, te communiceren en belangrijke zakelijke besluiten te nemen. Tenslotte zal natuurlijk de kracht van het Konijn geroemd worden. Niet alleen het Water-Konijn zal dit jaar veel kracht geven, ook het Lucht-Konijn is vol energie en geluk. Het Lucht-Konijn zorgt dat mensen in staat zijn bepaalde acties en handelingen op het juiste moment te doen. We zijn in staat nauwkeurig te zien met welke strategieën we succes kunnen behalen. Plaats dus een beeldje van dit teken in je huis of draag deze mee als amulet, wat ook geldt voor de andere Luchttekens. In de Chinese leer vinden mensen het belangrijk amuletten of symbolen te dragen of deze in huis te plaatsen.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)