Jaarhoroscoop Kreeft

Jaarhoroscoop Kreeft

Jaarhoroscoop Kreeft

Geboortedatum 21 juni t/m 22 juli | Jaarhoroscoop 2021 Kreeft

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Neptunus zal dit hele jaar in Vissen verblijven en jouw mentaal en intellectueel een sterke kracht geven. Je hebt een krachtig gevoel om je te concentreren op dingen die jij graag in het leven wilt bereiken. Je hebt ambities en kunt zowel geestelijk als sociaal veel bereiken. Er wordt aangeraden om er geregeld op uit te trekken en mensen en ervaringen op te zoeken. Des te meer jij tegenkomt, des te meer jij bereikt. Je voelt vooral veel voor mensen en ervaringen die jou op spiritueel gebied kunnen prikkelen. Je weet wat je overtuigingen zijn en hoe je het leven anders in kunt delen. Je meningen en ideeën zullen dan ook zeker aan verandering onderhevig zijn. Veranderingen zullen op gebied van gezondheid plaatsvinden. Saturnus kan namelijk jouw fysieke weerstand verkleinen. Het hele jaar kan je hiermee te maken krijgen, maar de laatste maanden het meest. De voorspellingen wijzen uit dat je in je carrière veel bereikt, maar dat er wisselvalligheid heerst. Vooral Saturnus zal zorgen dat jij doelen bereikt en kunt ontwikkelen. Je zult hier echter hard voor moeten werken. Het zal niet zomaar op je pad komen. Pas op dat Saturnus en Jupiter dit jaar wisselvallig voor het gezins- en familieleven zijn. Conflicten en grotere problemen, die er vorig jaar ook waren, zullen verergeren. Er is een breuk mogelijk, maar toch zullen de meeste relaties stand houden. Vooral kinderen en hun vriendenkring zijn een beschermende factor. Er zijn aanwijzingen dat jullie elkaar toch vinden en het een en ander oplossen. Singles zullen juist een positieve energie van de planeten krijgen. Zoals het nu lijkt, zullen februari t/m mei, augustus en september positieve krachten geven. Omdat Mars januari en februari negatief in de sector beweegt, kun je juist deze periode drastische besluiten nemen. Let op mensen die het niet goed met je voorhebben of mensen die jouw het criminele pad opbrengen. Dit kan gaan om kleine, maar ook grote zaken. Er wordt namelijk een grote verbinding gelegd tussen gezondheid en het na willen streven van teveel geld. Zorg dus voor goede manieren om op een eerlijke wijze geld te verdienen. Alleen verantwoordelijkheid zal leiden tot vooruitgang.

Voor mensen die studeren of op andere wijze kennis en informatie op willen doen, zal de periode van februari tot april gunstig zijn. Moet je deze periode examens doen of krijg je andere testen, dan kan je goed voor de dag komen. Er zijn storende energieën in je 5de huis, waardoor je moeite kunt hebben om aandacht bij dingen te houden. Concentratie en impulsiviteit kunnen jou storen en je in de problemen brengen, niet alleen bij studeren, maar ook bij andere activiteiten in je leven. Uranus reist heel 2021 in de Stier en dit is een gunstige energie voor vriendschappen, sociale contacten en toekomstplannen. Je staat open voor verschillende type mensen en het is dan ook een goed jaar om je sociale netwerk uit te breiden. Omdat je nu buiten je comfortzone treedt, kan je aangetrokken worden tot mensen waar je eerder weinig aandacht voor had. Er zijn geregeld voorspellende dromen, die je maar beter serieus kunt nemen, omdat deze een reëel toekomstbeeld geven. Jupiter zal van half mei tot juli even loskomen van Saturnus en naar de Vissen reizen. Dit geeft over het algemeen een positieve energie op alle gebieden in je leven. Dit komt vooral, omdat je humeur een stuk beter zal worden. Daardoor zullen romantiek, carrière en gezondheid positief geprikkeld worden. Je krijgt goede ideeën en ziet de wereld optimistisch, waardoor je ook meer het avontuur opzoekt. Mars staat van eind april tot halverwege juni in jouw teken. Hierdoor is er veel kracht om je leven een positieve wending te geven. Je ervaart opwinding over kansen die er komen. De dingen die je nu doet, zullen voor de komende twee jaar hun vruchten afwerpen. Mars staat eens in de twee jaar in je teken waardoor je er beter zo optimaal mogelijk van profiteert. Je kunt deze periode initiatieven nemen om je leven te veranderen en moedige en drastische besluiten te nemen.

Romantiek en sociale contacten
Het jaar begint met Mars, die op gebied van intimiteit invloed zal hebben. Je wilt meer tijd met dierbare mensen doorbrengen. Mars zal in januari en februari veel invloed hebben, maar gestoord worden door de retrograde Mercurius die in februari jou het gevoel geeft dat jij je energie niet kwijt kunt. Je moet oppassen dat je mensen niet negatief gaat bejegenen. Je kunt dan relaties stuk maken en kan daar dan later veel spijt van hebben. Toch zal je over het algemeen in staat zijn serieus en emotioneel met problemen om te gaan, waardoor je problemen aanpakt en relaties verbetert. De maansverduisteringen van 9 januari, 5 juli en 30 december hebben dit jaar vooral invloed op huiselijke omstandigheden. Hierbij kan er van alles gebeuren, zowel negatief als positief, maar dit is nog niet helemaal duidelijk en zal afhankelijk zijn van keuzes die je de eerste maanden maakt. Wanneer je kinderen hebt, biedt Saturnus veel energie. Je voelt je verantwoordelijk en hebt het gevoel dat je meer voor ze wilt doen. Het kan ook andersom werken, waarbij je het gevoel hebt dat je je eigen ouders aandacht wilt geven, omdat je hen misschien wat verwaarloosd hebt. Je staat open voor veranderingen en vindt het niet erg om je kinderen de ruimte te geven om hun leven te veranderen of dingen te doen, waar jij niet altijd achterstaat. Mensen zullen het eerste deel van het jaar niet altijd weten wat je wilt. Je bent aan de ene kant aanhankelijk en warm, maar aan de andere kant afstandelijk en bezitterig. Dit zal in het tweede deel van het jaar beter gaan. In augustus komt Jupiter in het gebied van broers en zussen, waardoor je het gevoel hebt dat je de band nog eens extra aan moet halen en meer tijd moet besteden aan verbeteren van het contact. Mocht je conflicten hebben, dan doe je er goed aan deze op te lossen.

Pluto zal in jouw sector van relaties en sociale contacten verblijven, waarbij je gepassioneerd bent over relaties waarin je hebt geïnvesteerd. Je voelt je aangetrokken tot mensen die intens en passioneel in het leven staan. Intimiteit is belangrijk, vooral op momenten dat Saturnus en Jupiter in je intimiteitssector verblijven. Je hebt dan ook erg veel behoefte aan de omgang met krachtige en zelfverzekerde mensen en vooral relaties, waar jij positief door verandert. Saturnus zal een positieve invloed op je gevoel hebben en negatieve energieën verminderen. Je kunt in een relatie ondersteuning voelen, waardoor je positieve veranderingen wilt teweegbrengen. Je ervoer eerder nog wel eens blokkades, maar deze verdwijnen, waardoor je weinig extremen mee zult maken. In de liefde of andere relaties kun je natuurlijk wel de alledaagse probleempjes tegenkomen, maar niet heel erg negatieve situaties meemaken. Er zal dus meer ruimte zijn voor gezonde liefde. Vooral juni t/m september zal je de meest positieve gevoelens ervaren en is er veel ruimte voor liefde en passie. Mercurius zal september en oktober invloed hebben op familie, waarbij er problemen zijn. Je hebt de neiging verkeerde dingen te zeggen en merkt dat je mensen snel kunt kwetsen. Je doet er goed aan hier op te letten en je woorden soms in een weegschaaltje te leggen. Verder zijn er op materieel gebied dingen die in je huis fout kunnen gaan. Je doet er goed aan een extra spaarcentje apart te leggen voor als dat nodig is. Mars zal van november tot half december veel energie bieden, waarbij je graag tijd aan vrienden, familie en gezin wilt besteden. Ook is het een prima tijd voor liefdesrelaties. Ben je gebonden, dan besteed je veel tijd aan je partner. Je kunt het gevoel hebben dat je opnieuw verliefd op je partner kan worden. Ben je single, dan zal je juist deze periode openstaan om iemand te ontmoeten. Luister naar je hart en denk niet teveel na. Met name Mars, Jupiter, Saturnus en Pluto bieden de laatste maanden een prima energie om het jaar dan ook liefdevol af te sluiten.

Carrière en financiën
Uranus zal het hele jaar invloed op carrière en doelstellingen hebben. Je krijgt veel kracht om te willen presteren en nieuwe doelen te stellen. Tot augustus kan Jupiter, in de Waterman, vooral financieel veel mogelijkheden geven om veel meer armslag te krijgen. De kans op een positieverbetering zit er in. Van februari tot eind maart kan Mars een sterke ondersteuning bieden, waarbij ook de Zon een zeer sterke kracht kan geven. Dit is een zeer goede tijd om met nieuwe zakelijkheden te starten of nieuwe doelen te stellen. Er kunnen verrassende dingen gebeuren, die wel goed uitpakken. Alle dingen die je de eerste maanden zal starten, zullen door energie van de Maan in september heel erg goede resultaten geven. Hoogstwaarschijnlijk zal je nu tevreden terugkijken naar verrichtingen die je tot die tijd volbrengt. Een krachtige energie vindt plaats in de sector van je carrière en kan eind mei zoveel energie geven dat jij je kunt concentreren op wat je nodig hebt om je even wat meer te ontspannen. Je kunt er nu aan werken om stress te verminderen en je dagelijkse leven op een relaxte wijze uit te voeren. Mars reist van half juni tot juli door je geldsector. Hierdoor heb je een sterke drang om zo veel mogelijk geld te verdienen, maar kunt ook in de verleiding komen om veel uit te geven. Er wordt aangeraden hier controle over te houden en liever geld op te sparen. Ook moet je opletten dat jij jezelf niet over de kop jaagt. Overweeg een bijbaan of bouw een hobby tot iets winstgevend uit, maar blijf altijd op je gezondheid letten.

Als geld een probleem is, kan het zijn dat jij je somber kunt voelen, probeer dat te vermijden. Je gevoel van eigenwaarde kan nog wel eens onder druk komen te staan. Merk je dat je zelfvertrouwen zwakker wordt, praat hier dan met mensen over. Saturnus en Jupiter kunnen in augustus en september invloed hebben op kansen en successen. Het betekent wel dat je meer verantwoordelijkheid moet nemen en moet zorgen dat je bepaalde zaken ook daadwerkelijk adequaat en efficiënt afrondt. Het lijkt in zijn geheel een goed jaar te worden, maar er is storende energie in augustus en september. Deze komt vanuit Venus. Je zult dus bij positieve, financiële voordelen die je krijgt, op moeten passen, dat je niet gaat overdrijven. Doe je dit toch, door teveel uit te geven of niet voorzichtig genoeg te zijn, dan kun je problemen ervaren. Mars komt half december in je werksector om het jaar af te sluiten, en dit kan jouw aandacht voor details, productiviteit en je bereidheid op een ordelijke wijze te werken aanzienlijk vergroten. Je zult misschien wel ervaren dat je veel energie krijgt als je veel werkt, maar blijf wel opletten dat stress dit wel kan verstoren. Zorg ervoor dat je niet toegeeft aan verleidingen om teveel geld te verbruiken. Als je een passie voor werk hebt en er veel tijd aan besteedt, dan is dit zeker niet verkeerd, zolang je enthousiast bent en plezier aan je werk beleeft. De laatste maanden sta je sowieso sterk in je schoenen en zal je erg veel waardering krijgen. Een zonsverduistering vindt plaats op 4 december, net voor Mars binnentreedt. Hierdoor ben je zeer gepassioneerd en ambitieus om nieuwe kansen te creëren en veel te bereiken.

Emotionele en fysieke gezondheid
Mars zal dit jaar overheersende energie op je loslaten, waardoor je een wisselvallig jaar mee kunt maken als het om gezondheid gaat. Het ene moment kan jij je erg prettig voelen, maar er zijn momenten dat jij je minder goed voelt. Je kunt overbelast raken, wanneer emoties opgekropt worden. Op die momenten kan jij beter alert zijn hoe jij die er toch uit kunt werken. Het zal een jaar worden, waarin je extra sterk op je gezondheid dient te letten. Lukt het emoties er uit te werken dan zal jij je een stuk beter voelen. Je weerstand zal verbeteren en je hebt minder kans op besmettelijke ziektes. Het is verstandig om op je voeding te letten en vooral de eiwitten. Teveel of te weinig hiervan kan jouw weerstand verlagen. Tracht voldoende te slapen en geregeld te sporten of te bewegen. Van mei tot juni kan de energie van Mars zich in je onderbewustzijn bevinden. Daarbij kan Mercurius zorgen dat je gevoelens sterk naar boven komen en je het gevoel hebt dat je daar iets mee moet doen. Door de energie van Mars kun je dingen makkelijker loslaten en merk je een beter begrip voor dingen waar je mee bezig bent. Je weet juiste keuzes te maken, waardoor je deze periode gezond en fit bent. Het 1ste deel van dit jaar zal je je moeten richten op zaken, die uit je verleden op je drukken en stress opleveren. Wanneer je het verleden een plekje kunt geven, zal je merken dat het je beter vergaat. Jupiter zal in augustus veranderingen in je onderbewustzijn brengen. Hierdoor ben je optimistisch en zie je de goede kant van dingen in en zal je verbaasd zijn over de dingen, die je allemaal kunt doen. Je kunt makkelijker communiceren, waardoor je zelfvertrouwen een positieve energie geeft. Mars zal het laatste deel van het jaar mentale energie bieden, waardoor je van alles kunt doen. Doordat de Zon deze periode een verduistering meemaakt, ben je nieuwsgierig en zijn er veel nieuwe kansen. Daarnaast zijn er flink wat krachten, die zorgen dat je fysiek en mentaal erg sterk bent. Met name Jupiter, Saturnus, Mars en Pluto zijn op jouw hand en zullen je behoeden voor negativiteit.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)