Jaarhoroscoop Maagd

Jaarhoroscoop Maagd

Jaarhoroscoop Maagd

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september | Jaarhoroscoop 2021 Maagd

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Maagd krijgt dit jaar met veranderingen te maken. Er zijn uitdagingen die je moet overwinnen. Je krijgt het hele jaar ondersteuning van Uranus in de sector van voorspellende dromen en wensen. Omdat Mars in januari en februari ook in die sector reist, kan je romantisch en enthousiast het jaar opstarten. Je besteedt veel tijd aan toekomstplannen en de manier hoe je deze bereikt. Je hebt veel zelfvertrouwen en kunt met een gerust hart het jaar tegemoet zien. Je bent bereid buiten je comfortzone te treden en zal dit op ongebruikelijke manier vormgeven. Je bent minder nuchter dan gewoonlijk en hebt veel ambities om de liefde, maar ook andere zaken te ontwikkelen. Je bent deze maanden onafhankelijk en zelfstandig en zal de wereld laten zien wat je in petto hebt. De planetaire energie zorgt ervoor dat het contact met je gezin en familie gunstig is. Daardoor kan je veel tijd aan deze mensen besteden en is er veel onderlinge saamhorigheid. Saturnus zal een zeer positieve plaats in de Waterman innemen en geregeld zal Jupiter hier ook zijn kracht laten voelen. Er zijn hierdoor vooral op zakelijk gebied grote veranderingen mogelijk. Dit zal niet altijd even goed gaan als het om carrière of andere zaken gaat, maar uiteindelijk weet je een weg te vinden. Let erop dat je meer moeite kunt hebben om je aan afspraken te houden. Ook zal je moeite hebben met deadlines, waardoor je niet altijd je werk af kunt hebben. De stand van de planeten laat zien dat er mogelijkheden zijn dat je gaat verhuizen of van baan kunt veranderen. Let op dat de tekenen klein zullen zijn, maar de gevolgen groot. Luister naar je gevoel en minder naar je ratio.

Let het gehele jaar op dat er bij beleggen en aandelen verliezen kunnen zijn. Je dient dus goed om advies te vragen en alleen iets te riskeren als je voelt dat het echt goed zit. Er zijn een paar maanden bij dat je een positieve energie krijgt omtrent financiën. Dit zijn januari, mei, september, november en december. Er zijn dan namelijk gunstige kosmische energieën, maar jijzelf zit dan ook goed in je vel. Van augustus tot half september zal Mars in jouw teken staan en krijg je een sterke mentale en tegelijk fysieke drive om veel te bereiken. Je bent gemotiveerd om hard te werken en hebt vertrouwen in je eigen vaardigheden en talenten. Je doet er goed aan veel initiatief te nemen om lange termijndoelen samen te stellen. Deze kunnen voor de komende twee jaar veel goeds opleveren. Het is een spannende tijd, maar tegelijk een vruchtvolle periode. Planetaire combinaties zullen vooral het gezinsleven beïnvloeden. Het eind van het jaar zal dan ook heel anders eindigen, dan het begin. Het contact met gezins- en familieleden kan onder druk staan. Tracht emoties te controleren en zorg dat je je temperament en heftige uitspraken controleert. Een speciale waarschuwing is er nog voor studerende mensen. Het wordt voor hen een minder gunstig jaar. Dit komt niet eens zozeer door de planetaire stand, maar meer door je eigen houding. Er wordt dan ook aangeraden extra hard te werken en tijd meer te besteden aan je studie, dan aan allerlei sociale contacten. Het beste is als jij in staat bent er balans in aan te brengen. Dit kan je door hard te werken en verantwoordelijkheid bezig zijn. Dan zullen je inspanningen zeker veel opleveren. Doe je dit niet, dan kan je wel eens minder goed scoren en wordt het een erg moeilijk jaar om te studeren.

Romantiek en sociale contacten
Gebonden mensen kunnen dit jaar problemen tegenkomen. Dit kan gaan om gezondheid, financiën of andere zaken die een negatieve invloed op je relatie hebben. Er kunnen mogelijkheden zijn dat je met conflicten en anderen geschillen te maken krijgt. Vooral familie kan dan wel eens voor teveel druk zorgen. Aan de andere kant is het een jaar, waarin mensen in blije verwachting kunnen zijn van een kindje. Jupiter zal dit jaar overigens een zeer gunstige energie geven als het om kinderen gaat. Je zult goed in staat zijn ze op te voeden en kinderen zullen zich in jouw aanwezigheid ook goed ontplooien. In een relatie zullen er ook goede aspecten zijn die de liefde versterken, Met name Venus kan hier zorg voor dragen, omdat deze gunstig aan de hemel staat. Daardoor zijn er romantiek, passie en een erotische energie om de relatie leuk te houden. Er kunnen zelfs grootste plannen van komen. Er is een warme energie in relaties en je bent geregeld op de romantische toer. Je zult dichter dan ooit bij je partner komen en deze zal dit waarschijnlijk zeer waarderen. Er wordt dan ook aangeraden om van deze energie gebruik te maken en vooral communicatief te zorgen dat jullie elkaar goed begrijpen en veel leuke activiteiten ontplooien. Ook singles zullen grootste kansen krijgen en er zijn aanwijzingen dat je veel liefde kunt geven en ontvangen. De planetaire stand laat zien dat je waarschijnlijk mensen tegen kunt komen op sociale bijeenkomsten, sportactiviteiten of andere plekken waar je veel mensen tegenkomt. Er is in ieder geval een zeer positieve energie, waardoor er een grote kans is op een nieuwe partner.

Pas op dat gezondheid een storende energie in relaties kan geven. Over het algemeen voel jij je goed, maar het blijft oppassen. Pluto blijft heel het jaar in je sector van romantiek en hierdoor zal je serieuzer in relaties en bij nieuwe contacten zijn. Je bent gepassioneerd en toegewijd en hebt weinig behoefte aan avontuurtjes en korte contacten. Je bent zeer passioneel en verwacht dit ook van een ander, maar deze moet dan wel net als jij op iets langdurigs uit zijn. Ben je single, dan zal je wel toetrekken naar mensen die mysterieus en zeer aantrekkelijk zijn, waardoor de kans dat je zo iemand vindt wel lastig zal zijn. Ben je gebonden dan wil je vooral werken aan de band die jij en je partner hebben. Neptunus zal het hele jaar in jouw sector van relaties verblijven. Dit geeft een spirituele verbinding aan jou en mensen met wie je een hechte band hebt. Toch kan deze energie ook afstotend werken. Er zijn aanwijzingen dat er mensen uit je leven verdwijnen, maar dat zijn vooral mensen, waar je al geen goede band mee had of een liefdesrelatie die niet goed verliep. Wees alert dat je niet te star moet zijn en wel eens moet toegeven als een ander iets heel graag wil, zelfs als jij het zelf niet wilt. Jupiter zal zich halverwege mei tot juli bij Neptunus aansluiten, waardoor je niet alleen kunt dromen van spanning en avontuur, maar deze ook in het echt wilt nastreven. Soms ben je zo passioneel en open dat mensen zich afvragen wat er met je aan de hand is. Je bent empathisch en speels en moet wel oppassen dat je niet teveel over grenzen gaat. Daar kan je spijt van krijgen. De retrograde Venus kan de tweede helft van december retrograde bewegen en er kunnen zaken op liefdesgebied zijn, die je niet aangepakt hebt. Dit kan gaan om een ex-partner die je wilt ontmoeten of problemen met een huidige partner, die aandacht verdienen opgelost te worden.

Carrière en financiën
Jupiter en Saturnus zullen in de Waterman reizen, waardoor je op eigenzinnige wijze avontuur opzoekt en prima kunt presteren. Januari en februari zal Mars gunstige energie op je afsturen, waardoor je meer behoefte hebt doelstellingen bij te stellen en je carrière een extra impuls te geven. Je bent ambitieus en hebt een sterke drive om geld te verdienen. Let op de retrograde Mercurius, die flink wat invloed kan hebben. De eerste Mercurius-retrograde in je van sector van werk kan in februari enige ontevredenheid opwekken. Je kunt teveel emoties hebben en voelen dat je niet op je plek zit. Mensen die werkeloos zijn, kunnen een sterk ontevreden gevoel ervaren. Je dient te concentreren op zoeken naar werkzaamheden of een nieuwe carrière, waar je wel passie voor hebt. Er zijn aanwijzingen dat je dit jaar slaagt in het vinden van iets nieuws waar je wel tevreden mee bent. De tweede Mercurius-retrograde zal in juni in je sector van carrière en doelstellingen plaatsvinden, waardoor je enigszins onzeker kunt zijn over plannen die je voor de toekomst wilt maken. Er kunnen tegenslagen zijn, waardoor je deze maand beter rustig aan doet. Omdat Mars in maart en april in deze sector verblijft, kan dit een beschermende factor zijn om voor juni al duidelijke plannen en uitwerkingen te hebben. Daardoor kan je al zeker van je zaken zijn en kun je de energie van Mercurius beter reguleren. Je zult door de passionele Mars in staat zijn voor juni problemen uit te bannen en orde te brengen. In juni kan de zonsverduistering voor spanning zorgen, maar je kunt dan wel oude doelen oppakken en overdenken om ze vervolgens nu positief af te ronden.

Saturnus en Jupiter reizen het grootste deel van het jaar in je sector van carrière en de Waterman. Alleen mei tot juli zal Jupiter door de Vissen reizen om daarna terug te gaan. Het wordt een jaar, waarin je serieus moet kijken naar eventuele veranderingen en lange termijndoelen. Mars zal in mei en juni en de laatste twee maanden van het jaar extra impulsen op financiën geven. In april kan de Nieuwe Maan voor energie om met nieuwe projecten te starten. Je durft het aan bepaalde overeenkomsten met iemand aan te gaan, waardoor je meer kans krijgt jezelf te ontwikkelen. Je zal echter vertrouwen moeten opbrengen, omdat je iemand bent, die de touwtjes graag in eigen handen houdt. Mensen die voor een baas werken, kunnen een mogelijkheid op extra inkomsten krijgen. Hierbij kun je verrast zijn, omdat je vaardigheden bezit die je zelf niet kende. Vooral een oude werkgever kan hierbij iets aanbieden, wat aanlokkelijk is. Pas op dat je op momenten van spanningen niet te snel opgeeft en je passie positief gebruikt om ze aan te pakken. Neem deze perioden geen grote beslissingen en sluit ook geen grote contracten af. Dat kun je beter in andere perioden van het jaar doen. De laatste Mercurius retrograde vindt plaats in jouw sector van financiën. Mars bevindt zich half september tot oktober ook in deze sector. Dit kan onverwachte kosten geven, waardoor jij je zorgen kunt maken of het allemaal goed zal komen. Er wordt aangeraden voor deze tijd een spaarpotje te hebben om onvoorziene kosten aan te kunnen. November en december zijn geschikt om extra geld te verdienen en mogelijkheden af te dwingen om je zakelijk te ontwikkelen.

Emotionele en fysieke gezondheid
Saturnus zal dit jaar naar de Waterman reizen. Door de invloed van de Steenbok, waar Saturnus vorig jaar stond, kon je wel eens te nuchter en onzeker zijn. De Waterman maakt de Maagd wat eigenzinnig, maar ook veel zekerder. Je kunt dus een stuk losser in het leven staan en zal depressieve gevoelens, die de Steenbok nog wel eens gaf, achter je laten. Jupiter zal ook in de Waterman staan en tot circa half augustus spirituele krachten bieden. Hierdoor kan je in staat zijn je eigen onderbewustzijn en dus jezelf beter te begrijpen. Doordat je emotioneel beter in je vel zit, zal je waarschijnlijk in dit eerste deel van het jaar fysiek lekker in je vel zitten. Door positieve energie ben je dit jaar in staat je verleden los te laten en meer naar de toekomst te kijken. Je kunt jezelf een zeer gunstige levensstijl aanmeten, waardoor je over het algemeen gezond en sterk bent. Nog meer positieve energie komt er bij je binnen omdat Mars een zeer goede invloed op jouw mentale gesteldheid en humeur heeft. Dit zal met name vanaf juni het sterkst worden. Het 2de deel van het jaar is dus een zeer goede periode om leuke activiteiten te plannen en veel afspraken te maken met mensen die je een tijd niet gezien hebt. Eind augustus tot half september kun je, als gevolg van Venus en Mars, soms last van het verleden krijgen. Daar kun je tot eind oktober mee te maken krijgen. Er kunnen frustraties zijn en vooral bij mensen, die met een trauma of andere negatieve emoties rondlopen. Let op dat je jezelf geregeld rust geeft, zodat je jezelf en anderen niet tot last bent. Pas op met verslavende of andere schadelijke producten. Deze brengen je fysieke schade toe, waardoor je weerstand zwakker wordt. Bied dus weerstand aan deze middelen.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)