Jaarhoroscoop Ram

Jaarhoroscoop Ram

Jaarhoroscoop Ram

Geboortedatum 21 maart t/m 19 april | Jaarhoroscoop 2021 Ram

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Er zijn mogelijkheden om je te ontwikkelen en optimistisch te handelen. Je heersende planeet Mars zorgt ervoor dat je dit jaar actief en krachtig bent en je niet tegen laat houden door coronaperikelen. Je bent vastberaden, hebt veel energie en handelt snel. Je voelt opwinding, zowel zakelijk als privé. Omdat Mars retrograde in jouw teken bewoog, komen er dit jaar bepaalde zaken terug, die je kunt volbrengen. Saturnus beweegt het jaar door de Waterman en Jupiter, behalve half mei tot juli, ook. Ze hebben een positieve invloed op sociale contacten, dromen, wensen en toekomstplannen. Je kijkt vooruit en weet wat je wilt en waar jij je op wilt richten. Soms ben je te nuchter en kun je andere mensen onbedoeld kwetsen, vooral als je emoties achterwege laat. Tracht balans te vinden tussen emotie en ratio, dan bereik je veel. Het is een jaar om bepaalde contacten onder de loep te nemen. Er zijn sterke energieën, die zorgen dat je sommige mensen uit je leven zet, als ze je negatief beïnvloeden. Dit is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk zal het je veel opleveren en komen er vanzelf nieuwe mensen in je leven. Soms maak jij je wel eens zorgen over de toekomst. Je bent stoer en dat laat je zien, maar innerlijk heb jij ook je angsten. Houd er goede hoop in dat alles in orde komt. Het jaar wordt moeilijk, maar we krijgen heus wel weer grip op datgene dat we vorig jaar even kwijt zijn geraakt. Eén waarschuwing willen we wel geven. Leer met kritiek om te gaan en gebruik deze om bepaalde dingen te verbeteren en te veranderen.

Romantiek en sociale contacten
Neptunus blijft het hele jaar in de sector die je onderbewustzijn regeert, waardoor je veel met je intuïtie en emoties in contact staat. Je kunt oude problemen oplossen en in je behoeften voorzien. Jupiter helpt Neptunus hierbij als deze half mei t/m juli contact maakt. Hierdoor zal er nog meer kracht zijn om je intuïtie te volgen en je onderbewustzijn duidelijker te horen. Mars zal erg actief zijn als het om relaties gaat, waardoor het in de liefde zeker een spannend jaar wordt. Mars bevindt van maart tot juni in sectoren die jouw geest beheersen. Je bent dan nog actiever qua liefde en avontuur. Dit is een prima periode om nieuwe ideeën te bedenken en plannen uit te werken. Je bent actiever in contact met sociale contacten. Wees vooral niet te eigenzinnig en egocentrisch, maar deel je emoties met anderen. Mercurius zal eind mei tot half juni retrograde bewegen, waarbij er een verduistering van de Zon ontstaat. Dit kan een tijd zijn om na te denken over oude ideeën en plannen en te bekijken wat je kunt doen om deze weer nieuw leven in te blazen. Bepaalde relaties kunnen nu een 2de kans krijgen. Je kunt oude mentale blokkades en problemen onder de loep nemen en zal ook beter kunnen communiceren. Hierdoor heb je zelf veel meer het gevoel dat jij mensen beter begrijpt en zij jou. Mars is eind april tot half juni in jouw sector van huis- en gezin. Daardoor ben je meer op huiselijkheid en je gezin/familie gericht. Er kan nu van alles gebeuren, zoals een verhuizing, opknappen van uw huis of iets anders waardoor je familieleven verbetert. In ieder geval zal je veel tijd doorbrengen met familie, heel goede vrienden en andere mensen die jou na staan. Je zult een extra sterke drang hebben om leuke uitjes te plannen of mensen uit te nodigen. Het is in ieder geval een prima periode om je gezinsleven een positieve boost te geven en veel liefde te krijgen.

Let op dat er wel een sterke connectie is tussen een sterk sociaal netwerk en een gezond familie leven. Mensen die één van de twee niet hebben, kunnen ook bij de ander in de problemen komen. Tracht dus hoe dan ook bepaalde belangrijke zaken op te lossen als die niet goed verlopen. Mensen die kinderen hebben, kunnen van half juni tot eind juli een krachtige ondersteuning krijgen van Mars, die in deze sector reist. Daardoor heb je veel meer de neiging om je kinderen aandacht te geven. Je brengt ook veel tijd met mensen door en houdt ervan om gezelschap om je heen te hebben. Dit is eigenlijk heel anders dan hoe je dit de vorige jaren had. Hierdoor kan je veel meer jezelf zijn. Pas wel op dat er, omdat je zo intens met mensen omgaat wel wat weerstand kunt ondervinden. Misschien wel de beste tijd voor de liefde zal zijn als Mars deze periode door je liefdessector reist. Dit is een geweldige tijd om te daten, voor genegenheid en romantiek. Als je single bent, kun je ervoor openstaan om verschillende mensen te ontmoeten. Toch zal je niet snel toehappen, omdat je toch wel erg gehecht bent aan je vrije leventje. Alleen als iemand jou vrij kan laten, zal je openstaan. Gebonden mensen kunnen deze periode de vonk in hun relatie laten komen. Mars zal ook half september tot oktober door je relatiesector reizen en dan invloed hebben op de wijze hoe je relatie zich ontwikkelt. Er is een grotere kans op een verloving of huwelijk en op het vinden van een nieuwe relatie. Als je single sta je nu veel positiever tegenover een serieuze relatie en zal je zeker niet afstandelijk zijn. Heb je al een relatie, dan zal je er niet voor schromen om deze naar een hoger level te tillen. Je bent toegewijd en zal extra veel tijd besteden om je te verbinden aan de ander. Mercurius gaat eind september retrograde in jouw sector van relatie en verbondenheid bewegen en zal daar half oktober tegelijk met Mars staan. Dit is een prima periode om mensen uit het verleden terug in je leven te krijgen. Pas wel op dat je niet weer de fouten van toen maakt. Deze situatie kan namelijk onverwachte en intense contacten brengen. Heb je als single de behoefte om een ex terug in je leven te halen en staat die daar open voor, dan is de beste periode om dit te doen. Als je een relatie hebt, wees dan geduldig en pas op voor communicatieproblemen met je partner. Je doet er goed aan om beter te luisteren en bereid te zijn om tot compromissen te komen als er grotere meningsverschillen zijn. Mars zal van november tot halverwege december in je sector van intimiteiten bewegen. Dit brengt intense en passionele energie, waardoor erotiek in combinatie met romantiek erg belangrijk zal zijn. Ben je single dan heb je weinig geduld voor losse contacten en wil je een vaste partner. Ben je gebonden, dan zal je hard werken om de relatie te versterken en de emotionele band met je partner aan te halen.

Carrière en financiën
2021 wordt een jaar waarbij je creatieve kant naar buiten komt. Je zult hard bezig zijn met het uitbreiden van werkrelaties. Je zult wel moeten leren op de goede manier met anderen samen te werken. Je hebt de neiging teveel je eigen gang te gaan. Daardoor wordt het een jaar waarbij je met name leert hoe je met andere mensen moet onderhandelen om ‘dat’ te bereiken wat je wilt. De doelstellingen die je voor het volgend jaar gesteld hebt, ga je met gemak halen. Met name op het gebied van studie en loonsverbetering zijn er veel lichtpuntjes. Probeer wel om op een rustige en voorzichtige manier met je temperament om te gaan. Wanneer zaken niet gaan zoals jij dat wilt, wil je nog wel eens ongeduld en boosheid laten zien. Bewaar de rust, dan komt alles in orde. Qua financiën zal 2021 een grote kans bieden op financiële verbetering. Vooral mensen die studeren of cursus volgen, zullen merken dat hun inspanningen beloond worden. Mensen met een eigen bedrijf doen er goed aan niet teveel uit te geven, omdat er onvoorziene uitgaven kunnen zijn. Hierdoor is de financiële stabiliteit soms weg. Wanneer je maatregelen neemt en wat geld op kunt sparen, kun je deze problemen wel aan. Wanneer je goed nadenkt over wat je wel en niet uit kunt geven, zal je de stabiliteit snel terugvinden. Vertrouw vooral op je intuïtie, omdat deze zeer sterk en betrouwbaar is en je hierdoor weet welke richting je op kunt slaan. Negeer voorgevoelens niet.

Mars staat in januari en februari in je sector van financiën en geeft een drive om meer te verdienen, maar ook uit te geven. Tracht balans te vinden en neem wijze besluiten. Pluto zal het hele jaar in je sector van carrière en je levenspad blijven. Ook Uranus verblijft er geregeld. Er zijn hierdoor transformaties om doelen en ambities op andere wijze te bereiken. Je hebt passie en staat open om buiten je comfortzone te bewegen of nieuwe manieren te bedenken meer te verdienen en financiële activiteiten te ontplooien. Mars zal augustus en september productieve energie brengen om meer voor elkaar te krijgen. Je kunt, als je dit ambieert, een nieuwe carrière of baan krijgen. Het zijn in ieder geval prima maanden je te ontwikkelen. Heb je geen ambities, dan zal je huidige werk stabiel blijven met prima vooruitzichten. Het wordt helemaal een goede periode als er in november een maansverduistering in jouw geldsector plaatsvindt. Je kunt de rest van het jaar financiële plannen maken en bepaalde besluiten nemen, die jou voor de lange termijn veel bieden. Let op dat de veranderingen kunnen zorgen dat je met tegenslagen te maken krijgt. Je kunt als gevolg van de energie van Venus wel minder verantwoord met geld omgaan. Venus beweegt het eind van het jaar retrograde en brengt veranderingen in je carrière of levenspad. Je doet er goed aan doelen scherp te stellen en mensen ondersteuning te vragen of je het op de goede wijze doet. Deze energie neem je tot eind januari 2022 mee, waardoor je het jaar gunstig afsluit.

Emotionele en fysieke gezondheid
Saturnus die het afgelopen jaar veel energie geboden heeft, zal aan het begin van het jaar, nog wel eens wat storend werken. Die planeet versterkt gevoel voor realisme en nuchterheid en kan gevoel voor liefde en passie enigszins temperen. Je kunt minder emotioneel zijn en dit kan mensen in je naaste omgeving wel eens storen, waardoor je mentaal minder in je vel komt te zitten. Je doet wel stoer, maar innerlijk raakt dit je wel. Als gevolg hiervan kun je zowel mentaal als fysiek wat problemen ondervinden. Tracht jezelf toe te spreken en biedt aandacht aan dierbaren. Neptunus kan je onderbewustzijn erg stimuleren, waardoor je je soms moeilijk kunt concentreren en niet altijd even goed weet wat dat onderbuikgevoel is, dat je ervaart. Mocht je dit soort momenten meemaken, dan doe je er goed aan wat relaxte bezigheden te ontplooien, zoals bijvoorbeeld lezen, luisteren naar muziek, sport, een massage of een andere fysieke behandeling. Tracht jezelf streng toe te spreken als het gaat om alcohol, drugs of andere producten die je geest beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld overmatig suikergebruik en koffie. Vooral Mars zal in januari en februari het gevoel geven dat deze producten juist rust bieden. Het zal moeilijk zijn dit te weerstaan, omdat dit vooral in je onderbewustzijn afspeelt. Ook in mei en juni zal Mars, samen met Mercurius, je geest controleren. Je kunt wel eens piekeren en mentaal minder lekker in je vel zitten. Je doet er goed aan niet teveel te piekeren, maar dingen met anderen te bespreken. Het zal je opluchten en je zowel mentaal als fysiek rustiger maken. Het zal geen makkelijk jaar worden, maar met een hoop geduld en passie zal je in staat zijn om er zeker goed doorheen te komen en de ellende achter je te laten.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden. Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben.
Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)