Jaarhoroscoop Schorpioen

Jaarhoroscoop Schorpioen

Jaarhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november | Jaarhoroscoop 2021 Schorpioen

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Uranus is het hele jaar in jouw sector van intimiteiten, waardoor je over het algemeen erg sympathiek met mensen omgaat. Mars is van januari tot aan februari ook in deze sector en dit kan zorgen voor een spannende energie, waardoor erotiek en avontuur centraal staan. Na deze periode zal het allemaal wat rustiger worden. Het is een jaar van verandering en transformatie. Er komen kansen om je te ontplooien, maar houdt er wel rekening mee dat het jaar moeilijk op zal starten. Er zal in je carrière een lastig begin van het jaar zijn. Je moet er hard voor werken om veel te bereiken. Saturnus heeft veel invloed en dit is een planeet, die van de Schorpioen verlangt dat deze hard moet werken om een beloning te krijgen. Elk moment dat jij te makkelijk bent of zelfs lui, zal je in de problemen komen en dit drukt natuurlijk best een negatieve stempel op je leven. Concentratie en geduld zullen belangrijk zijn en dat zijn nou niet de meest favoriete eigenschappen van de Schorpioen. Om problemen te voorkomen is het echter belangrijk om hier wel mee bezig te gaan en te ontwikkelen. Financieel is het over het algemeen een prima jaar, omdat je iemand bent, die met veel dingen tegelijk bezig is. Vooral Mars en Venus zullen jou geregeld positieve energie geven om de juiste dingen te doen om geld binnen te halen. Let op dat er aanwijzingen zijn dat je met onverwachte uitgaven te maken krijgt. Daarom is het belangrijk extra geld op te sparen om deze aan te kunnen. Studenten en mensen die op een andere wijze kennis opnemen, zullen gunstige energieën ervaren. Ook hierbij geldt dat je hard moet werken om resultaten te behalen. Je hebt nog wel de neiging teveel tijd aan sociale contacten en romantiek te geven. Dit kan je beter voorkomen door je te concentreren op gestelde doelen. Lukt dat niet, dan wordt aangeraden bij vertrouwde mensen langs te gaan om hulp te vragen. Het gezins- en familieleven kan onder druk staan als gevolg van problemen die mensen ondervinden. Dit kunnen gezondheid, financiële problemen of persoonlijke conflicten zijn.

Alhoewel jij daar niet direct bij betrokken hoeft te zijn, kan je er wel de problemen door ondervinden. Positief is dat broers en zussen of andere directe familieleden jou zullen steunen wat veel positiviteit oplevert. Saturnus zal heel het jaar in je sector van romantiek en in de Waterman doorbrengen en ook Jupiter zal daar het grootste deel van het jaar verblijven. Daardoor zal dit een erg serieus jaar worden. Je hebt behoefte aan een serieuze relatie en zal niet meer genoegen nemen met flirten, avontuurtjes en het zoeken van spanning. Je hebt meer behoefte aan een passionele relatie met iemand die een serieuze relatie zoekt. Deze energie heeft een keerzijde, omdat huidige sociale en liefdescontacten onder druk komen te staan als ze jou negatief beïnvloeden. De kans op een breuk is dan zowel in familie, de liefde als in vriendschappen aanwezig. Het kan dan wel eens een jaar worden vol verandering en transformatie van jouw karakter. Bestaande contacten kunnen verdwijnen en nieuwe kunnen verschijnen. Het is een jaar van belangrijke beslissingen die je moet nemen wat betreft romantiek, maar ook andere zaken in je leven. Er wordt aangeraden om huidige contacten niet zomaar te stoppen, maar eerst te bekijken wat je kunt doen om ze nieuw leven in te blazen. Huidige contacten die wel goed verlopen zal je natuurlijk niet uit je leven plaatsen. Singles zullen een groot deel van het jaar op zoek zijn naar iets serieus, maar vooral aan het begin en eind van het jaar zijn avontuur en spanning aanwezig. Mercurius zal in februari retrograde in de sector van romantiek bewegen, wat contacten op kan leveren met mensen die je lang niet gezien hebt. Er kan zelfs een ex-partner terugkomen, maar dit zal meestal alleen maar op erotisch gebied spanning geven. Gebonden mensen kunnen deze perioden situaties tegenkomen, waarbij ze niet weten hoe deze nou op te lossen. Ook dit zal aan het begin en eind van het jaar zijn.

Romantiek en sociale contacten
Er kunnen problemen bij gebonden mensen plaats vinden. Vooral kleine problemen kunnen grote zorgen geven. Er zal strijd zijn om nutteloze zaken, die hun weerslag hebben op andere gebieden in jouw leven. Pas op je gezondheid, omdat die onder druk komen te staan. Dit geldt vooral voor mensen die vorig jaar problemen met elkaar hadden. Die zullen dit jaar moeite krijgen de relatie gaande te houden. Bijzonder is dat er intense problemen kunnen ontstaan, maar er ook veel momenten van intense passionele en romantische energie zijn. Je doet er verstandig aan minder heftig te reageren en je eigen behoeften opzij te zetten om je partner te verblijden. Anderen zullen veel minder problemen hebben. Een beschermende factor kunnen kinderen en andere familieleden zijn. Wanneer het contact goed is, krijg je veel minder problemen met een partner. Mensen die een latrelatie hebben of single zijn, zullen een romantisch jaar meemaken. Het is voor de liefde zeker niet een zeer slecht jaar, omdat relaties zeker goed uitpakken. Mensen die pas een relatie hebben afgesloten, kunnen het begin van het jaar moeite hebben om gelukkig in het leven te staan. Je moet hard werken om er iets moois van te maken, maar uiteindelijk zijn er goede vooruitzichten op een nieuwe partner. Gebonden mensen met een mindere relatie zullen waarschijnlijk een weg vinden om deze goed te krijgen. Wat er ook gebeurt en hoe de relatie ook is, blijf luisteren en tracht conflicten en andere problemen empathisch op te lossen. Dan zullen relaties sneller weer goed zijn. Dit geldt voor liefdesrelaties, maar ook voor andere contacten met vrienden en familie en zelfs met zakelijke contacten. Het is belangrijk niet te egocentrisch te leven, dan zal je prettiger in het leven staan.

Het is een prima jaar om verbindingen aan te gaan. Ook is het een prima jaar voor het krijgen van een nieuw kindje. Let op dat je gezondheid je parten kan spelen. Er is een intense energie, die je gezondheid onder druk zet. Er zijn negatieve planeten, die fysieke gesteldheid onder druk zetten. Vooral de eerste maanden zal je er last van hebben. Er wordt gewaarschuwd dat je jezelf behoed door gevaren en je ook niet teveel mensen opzoekt. Word je nu eenmaal ziek, dan kan je gedurende een langere periode last houden. Mars bevindt zich van maart tot half april in je sector van relaties. Dit geeft jou een sterke drive om een nieuwe relatie in je leven te krijgen, zowel in de liefde als vriendschappen. Je zoekt deze periode naar verbondenheid en intimiteit met je partner of andere mensen. Singles zullen deze periode intens op zoek zijn naar iemand die voor een serieuze relatie openstaat. Ben je gebonden, dan wil je de relatie naar een nieuw niveau ontwikkelen. Mars bevindt zich half april tot half juni in jouw sector van intimiteiten. Dit geeft intense en erotische passie, waardoor een bestaande relatie versterkt en er veel begrip en liefde voor elkaar is. Er is emotionele en spirituele energie, waardoor jullie band toeneemt. Eventuele problemen kunnen opgelost worden. Singles hebben deze tijd minder behoefte aan iets serieus en vinden het fijn spanning in het leven te zoeken. Vind je iemand, dan zal dit een korte relatie zijn. De retrograde beweging in juni van Mercurius zal in je sector van relaties plaatsvinden. Je kunt nadenken over dingen die gebeurt zijn. Dit kan zorgen dat je op een andere wijze met mensen omgaat. Ook kunnen er mensen uit het verleden terug in je leven komen. Voor singles kan er een ex-partner terugkomen, waarbij er goede mogelijkheden zijn. De zonsverduistering die er deze maand is, zal dit nog eens extra versterken. Half september tot oktober kan de retrograde Mercurius negatieve energie geven, waardoor je dingen doet, die je beter niet doet. Vanaf half november zal Mars veel invloed hebben. Je bent mentaal en fysiek erg sterk. Je kunt diverse problemen oplossen en er zal veel geluk in je leven zijn. Hierbij kan Pluto ook een sterke kracht geven, waardoor je persoonlijkheid een positieve boost krijgt. Je kunt de laatste maanden van het jaar dan ook verrassende mogelijkheden krijgen om zeer gelukkig te zijn.

Carrière en financiën
Uranus heeft een groot deel van het jaar invloed op je carrière. Je hebt behoefte aan vrijheid en nieuwe uitdagingen. Werk je voor een baas, dan kun je plannen maken om iets voor jezelf op te starten. Ben je eigenbaas dan kun je ontwikkelingen meemaken, omdat je het avontuur opzoekt. Januari en februari wordt Uranus versterkt door Mars in deze sector zal reizen. In maart wordt Uranus door een krachtige energie van de Zon versterkt. Mars brengt ook veel passie en zorgt dat je hard en adequaat kunt werken. Hierbij kan je goede ontwikkelingen meemaken en zal je prima resultaten boeken. Energie van de Zon geeft jou een sterke drang om een nieuwe carrière te ambiëren. Zelfs mensen die niet zoeken, kunnen zomaar een aanbieding krijgen. Mars zal in augustus en september ambities versterken, waardoor je behoefte aan meer succes hebt. Saturnus en Jupiter, in de Waterman, zorgen dat je geconfronteerd wordt met eigen talenten en tekortkomingen. Afhankelijk van je verleden kun je goede of negatieve invloeden krijgen. Als je veel geld kwijtgeraakt bent aan zinloze of roekeloze acties, kun je negatieve gevolgen van ondervinden. Je kunt door energie van Saturnus, oplossingen vinden en schulden kwijtraken. Je leert hoe je met geld omgaat en kunt je op de toekomst richten, wat ook kan komen door positieve energie van Venus. Mensen, die geen schulden hebben en verantwoord waren, kunnen grote financiële meevallers krijgen. In mei zal de Nieuwe Maan in je geldsector verblijven. Dit is gunstige energie, die negatieve aspecten absorbeert wat betreft relaties en financiële situaties. Van half juni tot juli reist Mars in je sector van carrière- en levenspad. Hierdoor ben je ambitieus en gedreven om te ontwikkelen en vooruitgang te boeken. Je kunt aandacht besteden aan plannen en doelen voor de lange termijn.

Er wordt aangeraden zoveel mogelijk advies in te winnen van mensen die er verstand van hebben, maar ook van oudere vrienden en familieleden. Je bent praktisch en geconcentreerd in datgene wat je wilt bereiken. Je bent deze periode gedisciplineerd en weet waar je mee bezig bent. Pas op dat je soms teveel op zoek bent naar bevestiging. Je kunt onzeker worden, maar dat is niet nodig, omdat je intellectueel en fysiek in staat bent om te bereiken wat je wilt. Ondanks veranderingen die je in je leven wilt, wordt er aangeraden niet teveel buiten je comfortzone te treden. Je kunt anders te maken krijgen met tegenslagen en vertragingen. Handel zoals je gewend bent. Jupiter zal tot augustus veel invloed op je carrière hebben. Dit is een uitstekende tijd om doelstellingen onder de loep te nemen. Daarnaast ben je op sociaal gebied erg sterk en kun je goed samenwerken. Denk in augustus en september niet te makkelijk en laat zaken niet verslonzen. Het lijkt een goed jaar te worden, maar niet alles zal even goed gaan. Ondanks de vele goede energieën zal de retrograde bewegende Venus je half december tot in januari wat futloos maken en daardoor kan je lui worden. De positieve invloeden van Mars en andere planeten kunnen tenietgedaan worden. Voordeel is wel dat er aan het begin van deze december een krachtige zonsverduistering in je sector van financiën zal zijn. Gebruik je deze energie positief, dan zal je later in deze maand veel minder moeite hebben met negatieve energieën. Je kunt het jaar afsluiten met uitstekende energie van Mars, die in de financiële sector beweegt. Deze geeft kracht om meer activiteiten te doen, waarmee je geld kunt verdienen. Let op dat je soms de neiging hebt om veel uit te geven. Tracht dit onder controle te houden.

Emotionele en fysieke gezondheid
Dit jaar zal je eindelijk bevrijd worden van een fysiek en/of mentaal probleem, waardoor je eindelijk opgelucht adem kunt halen. In de maanden maart, april en mei kun je invloed ondervinden van de Maan met als hoogtepunt de verduistering in april. Hierdoor wordt met name je onderbewustzijn gestimuleerd. Je moet bepaalde zaken loslaten, waardoor je emotioneel soms in de war kunt zijn. Je moet dit echter zien als een transformatie naar een nieuwe fase in je leven. Onbewust kun je dit gevoel niet altijd hebben en heb je het idee dat je stilstaat. Toch is dit echt niet zo en zal je er snel achter komen dat je er op een positieve manier uitkomt. De retrograde bewegende Mercurius kan half september tot begin oktober nog wel wat negatieve energie bieden. Tracht jezelf in die tijd goed te controleren en doe vooral geen ondoordachte of impulsieve dingen. Daarna zal je, wanneer Mars half november veel invloed op je heeft, veel goeds ervaren. Je bent opgelucht, omdat je dat bewuste, maar soms ook onbewuste zeurende gevoel kwijt kunt raken. Hieruit kwamen met name fysieke en mentale ongemakken, die je lang hebt moeten ervaren. Pluto, die gezien wordt als de strijder onder de planeten, zal in de Steenbok binnenkomen. Hierdoor ben je emotioneel sterk en nuchter. Je ervaart een zeer sterke kracht, waardoor je controle over jezelf hebt. Je transformeert op spiritueel gebied en kunt op een andere manier naar de wereld kijken. Je kunt je geestelijk vermogen gebruiken om dingen in je omgeving, maar zelfs in de wereld, op een positieve manier te beïnvloeden.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)