Jaarhoroscoop Steenbok

Jaarhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari | Jaarhoroscoop 2021 Steenbok

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Saturnus en Jupiter, in de Waterman, hebben dit jaar krachtige invloed op de Steenbok. Het geluk staat aan jouw zijde en je kunt in je carrière goede ontwikkelingen meemaken. Let op dat er zoveel energie is, dat jij te zelfverzekerd overkomt en dan weerstand oproept. Let op dat er dit jaar nog wel eens wat financiële problemen zijn. Met name de eerste maanden zijn lastig. In de liefde zal Mars zeer prominent aanwezig zijn. Januari, februari, april en mei zijn heel fijn. Maart, juli en augustus minder, omdat er dan conflicten met geliefden mogelijk zijn. Voor gebonden mensen is het een wisselvallig jaar, waarbij Saturnus uit wil dagen om buiten de comfortzone te treden. Mars kan hierbij passie en strijd brengen, waardoor er conflicten mogelijk zijn tussen jou en je partner. Voordeel aan de stand van Saturnus is dat deze een positieve invloed op gezondheid heeft. Ook Jupiter kan geregeld bijstaan. Het zijn krachtige energieën om de weerstand te vergroten en mentale kracht positief te beïnvloeden. Pluto zal het hele jaar in jouw teken staan. Pluto is daarom een planeet van transformatie en harde realiteit. Je ziet dingen nu anders dan vorig jaar, maar zal wel merken dat je op sommige punten water bij de wijn moet doen als het gaat om contacten met mensen en financiën. Je kunt daarom veranderingen in je leven zien komen. Geef jezelf wat ruimte, maar neem controle over je leven, zodat er geen dingen gebeuren waar je niet achterstaat. Mensen die studeren of op andere wijze kennis op willen nemen, kunnen een prima jaar mee gaan maken. Studenten kunnen de vruchten plukken van het werk wat ze vorig jaar gedaan hebben. Intellectueel is er een sterke energie, die veel mogelijkheden biedt. Mensen die plannen hebben om naar het buitenland te gaan, krijgen een goede energie, maar dienen dan wel duidelijke plannen en doelen te maken. Ga je zonder, dan kan je van een koude kermis terugkomen. Wat betreft familie en gezin is het een wisselvallig jaar, waarbij Mars vooral tot mei negatieve energie kan geven. Daarna zal het een stuk beter worden. Gelukkig zal Jupiter wel positieve invloed hebben, waardoor negativiteit van Mars kan verkleinen. De laatste maanden van het jaar zijn vooral voor financiële transacties gunstig. Er kunnen verschillende mogelijkheden zijn om winst te maken of meer te verdienen. Jupiter en Saturnus brengen veranderingen en deze pakken gunstig uit. Half december kan de retrograde Venus jou mentaal en fysiek wat vermoeid maken. Beter tracht je nu de rust te pakken die je nodig hebt. Zorg voor geduld en geniet even van de rust en eenvoud van je thuisleven. Je kunt je dan volledig opladen voor het nieuwe jaar.

Romantiek en sociale contacten
Uranus zal het hele jaar in je sector van liefde verblijven, waardoor er op dat gebied veranderingen zijn. De romantiek zal sterk in je leven komen en je vindt allerlei manieren om contact te maken met mensen waar je van houdt. Ben je single, dan zal je op een andere wijze in het leven staan en kun je dingen doen, die je normaal gesproken niet snel zou doen. Je zult dus uit je comfortzone komen. Ben je gebonden, dan zal je partner verrast zijn hoe warm en liefdevol je in de relatie staat. Mars bevindt zich in januari en februari ook in deze sector met Uranus, waardoor je veel passie en energie hebt om liefde met anderen te delen. Tot mei zullen Jupiter en Saturnus gezamenlijk in de Waterman reizen, waardoor je op gebied van intimiteiten warme energie aan anderen kan laten zien. Je hebt behoefte aan sterke verbondenheid, waarbij vooral spiritualiteit belangrijk is. Heb je een sterke relatie, dan zal je merken dat jullie nog meer naar elkaar toetrekken. Heb je dit niet, dan kan er meer afstand tussen jullie komen. Het is dus wel een periode van verandering en dat kan gepaard gaan met een breuk als een relatie werkelijk niet loopt. Ben je single, dan ben je vooral op zoek naar iemand die empathisch en sensitief is, maar tegelijk nuchter en stabiel. Je houdt niet van mensen die zweverig zijn en kunt je storen aan mensen, die controle over hun emoties hebben. Van mei tot half juli zal Jupiter naar de Vissen reizen en dan kun je in de liefde teveel dromen en fantasieën nastreven. Let op dat je dan geen dingen doet, die niet haalbaar zijn, omdat dit de liefde of sociale contacten kan verstoren. Na deze periode zal Jupiter terug naar de Vissen reizen.

Half april tot half juni staat Mars in je sector van relaties. Hierdoor besteed je veel tijd aan romantiek en vriendschap en ben je op zoek naar hartstocht. Gebonden mensen hebben behoefte de ander te verleiden. Je vindt het fijn als deze dit beantwoordt, maar voelt onzekerheid en teleurstelling als je dit niet terug krijgt. Ben je single, dan is dit een periode waarbij je je eenzaam kunt voelen. Je doet er goed aan niet passief te blijven en er op uit te trekken om mensen te ontmoeten. Zowel singles als gebonden mensen zoeken naar serieus contact en niet naar korte flirts. Mars zal van half juni tot juli invloed op je relatie hebben, omdat deze door de sector van intimiteiten reist. Ook is er een sterke energie in het contact met anderen. Mercurius kan hierbij ook geregeld een mentale ondersteuning geven. Je wilt deze tijd doorbrengen met mensen, waar je je echt vertrouwd bij voelt. Vluchtige of oppervlakkige relaties zijn in deze periode niets voor je. Je bent empathisch en sympathiek in een relatie en besteedt veel aandacht aan de ander. Ben je single, dan ben je op zoek naar mysterie en iemand die ongrijpbaar is. Mars bevindt zich vanaf november in je intieme centrum. Je hebt behoefte aan sociale contacten. Je voelt je gepassioneerd en kunt flirterig overkomen. Een bijzondere periode is in november als gevolg van de Nieuwe Maan, die zorgt dat je zeer spiritueel bent. Gebonden mensen zullen hun relatie zien versterken. Singles trekken nu makkelijk mensen aan en er is kans op een persoon, die jouw leven een verrassende wending kan geven. Ben je gebonden dan moet je er voor oppassen dat je niet de verkeerde signalen geeft. Ben je single dan doe je er goed aan, alleen te flirten met mensen, waarvan je weet dat deze op een lijn met je zitten. Het probleem is namelijk dat retrograde Venus vooral in december gevoelens kan verstoren. Je kunt je dan wel eens terugtrekken en mensen helemaal gaan vermijden. Dit kan dan tijdens de laatste weken van december voor misverstanden en andere problemen zorgen. Gelukkig zijn Saturnus, Jupiter en de Zon aanwezig om dit op te vangen, zodat je hier meestal wel mee om kunt gaan.

Carrière en financiën
Het is een speciaal jaar om mogelijkheden af te dwingen en te ontplooien. Er zijn retrograde bewegingen van Mercurius, die invloed op je professionele leven hebben. Deze planeet beweegt het grootste deel van februari retrograde in jouw financiële sector. Hierdoor ben je in staat problemen op dit gebied op te lossen. Je kunt goede beslissingen nemen en weet hoe te handelen om meer te verdienen. Je kunt je soms onzeker voelen en dat kan een belemmering zijn om daadwerkelijk te van deze energie te profiteren. Je doet er goed aan bij alle transacties die je doet, te onderzoeken hoe je het best kunt handelen en op welke gebieden. Mars zal van maart tot half april in jouw carrière van carrière verblijven. Hierdoor ben je zeer passioneel en productief. Ondanks dat je snel kunt handelen en impulsief bent, ben je tegelijk secuur en efficiënt. Dit komt, omdat Mercurius intelligentie verhoogt en jou daardoor de kracht geeft om goed na te denken. Je kunt de passie van Mars volop gebruiken om te ontwikkelen en er voor te gaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je te intens bent. In juni gaat Mercurius retrograde in jouw sector van carrière bewegen. Je hebt moeite om adequaat en efficiënt met werk om te gaan. Ook vind je het lastig je werk op tijd af te ronden. Er wordt aangeraden gas terug te nemen en te ontspannen. Het is een prima tijd om er op uit te trekken en fysiek en mentaal te ontspannen. De zonsverduistering van deze maand zal de 10de in jouw sector plaatsvinden. Je kunt daarvan profiteren en er zijn kansen om iets wat eerst niet lukte nu af te ronden. In oktober zal Mercurius retrograde in je carrière en levenspad verblijven. Je kunt wel eens overmand worden door alles wat er op je pad komt en de doelen die jij voor jezelf gesteld hebt. Het zal lastig zijn deze nu af te ronden en er zijn ook tegenslagen mogelijk. Er wordt aangeraden om plannen en doelen te herzien en meer informatie te verzamelen, zodat je beter beslagen ten ijs kunt komen.

De retrograde Mercurius kan ervoor zorgen dat werkloze mensen een nieuwe baan vinden en mensen die een baan hebben met promotie of een loonsverhoging te maken krijgen. Er kunnen werkzaamheden op je pad komen, die je vroeger al gedaan hebt. Er is dan ook een grote kans op een nieuwe baan of het uitproberen van een carrière die je ooit ambieerde. De kans dat dit nu lukt, zal erg groot zijn. Saturnus en Jupiter zullen het grootste deel van dit jaar in jouw sector van financiën bewegen. Dit zal financieel mogelijkheden bieden je financiële situatie te verbeteren. Het is een prima jaar om lange termijndoelen te maken en beslissingen te nemen. Mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten, kunnen door deze energie veel dingen recht zetten en oplossen. Was je financiële status al zeer positief, dan kan je de energie gebruiken om nog meer positiviteit af te dwingen. Je zult dan ook lekker in je vel zitten en het jaar op een zeer goede wijze doorkomen. Mars bevindt zich half september t/m oktober in jouw sector van carrière en levenspad en dit valt dus samen met de retrograde van Mercurius. Hierdoor heb je een zeer sterke drive en veel energie om met problemen en andere situaties om te gaan. Ook kan je nu veel makkelijker omgaan met doelen die je wilt bereiken. Daarbij kunnen oude doelen terug komen, die je nu wel kunt behalen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat er mensen komen, die jou gunstige voorstellen doen. Je voelt je ambitieus, maar moet opletten dat je niet te impulsief handelt. Je kunt te makkelijk denken en dingen doen, die je beter niet kunt doen, omdat je dan juist in ontwikkeling achteruit kunt gaan.

Emotionele en fysieke gezondheid
Saturnus en Jupiter reizen door de Waterman heen en dat geeft erg veel energie, die zowel positief als negatief op jou in kunnen werken. Ook Pluto kan veel invloed op je fysieke gesteldheid hebben, omdat deze in jouw teken reist. Daardoor is er een reinigende energie die ervoor zorgt dat je minder snel ziek kunt worden. Je fysieke weerstand zal versterken, waardoor er minder kans is op besmettelijke ziektes en andere aandoeningen. Hierdoor wordt je onderbewustzijn geprikkeld en komen er onbewuste emoties bij je binnen. Deze kunnen onrust geven, waardoor je mentale spanning kunt ervaren. Je doet er goed aan bepaalde zaken uit het verleden te verwerken. Het zal je goed doen om je te kunnen ontladen en lekker in je vel te zitten. Zijn er soms momenten dat je minder lekker in je vel zit, dan zijn er veel mensen die jou ondersteunen. Dit kunnen vrienden of familie zijn, maar ook collega’s. Bedenk van tevoren dat de energie van Saturnus je, ondanks dat er een bepaalde onrust kan zijn, ook energetisch sterk maakt. Hierdoor kun je uiteindelijk een goede weg vinden en het jaar zowel mentaal als fysiek goed afsluiten. Je zult in januari en februari geholpen worden door de kracht van Mars, waardoor je geest helder is en je op een positieve en snelle manier met problemen om kunt gaan. Je kunt je gevoelens goed uiten en mensen zullen respect hebben voor je nuchtere kijk op het leven. Jupiter komt vanaf augustus in het gebied van de Maagd, waardoor je humeur aanzienlijk verbetert. Je voelt optimisme en hebt het gevoel dat je fysiek lekker in je vel zit. Jupiter zal in van september t/m november een positieve energie brengen en samen met Mars veel kracht geven. Je voelt je goed en hebt behoefte fysiek actief te zijn. De zonsverduistering van begin december kan intellectueel en mentaal veel kracht geven, waardoor je lekker in je vel zit en je gezondheid versterkt wordt, waardoor je het jaar goed af kunt sluiten.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)