Jaarhoroscoop Stier

De horoscopen van het sterrenbeeld Stier, lees je gratis bij Astroangels!

Geboortedatum 20 april t/m 20 mei | Jaarhoroscoop 2019 Stier

Algemeen 
2019 is een actieve periode, waarbij spiritualiteit en emoties belangrijk zijn. Energie van de Steenbok kan vergeten overtuigingen terugbrengen. Je kunt denken dat de wereld negatief wordt, maar eigenlijk moet je dit bij jezelf zoeken. De Kreeft kan veel invloed hebben en je kunt ook geregeld liefdevol en warm zijn. Daardoor ben je soms wel eens wisselvallig, omdat je negatief kunt zijn en op andere momenten kun je huist weer liefdevol zijn. Mensen reageren hierop en dit maakt jou onzeker en soms ook zeker wel kwetsbaar.

Soms kan je die tijd gelukkig zijn en zie je het leven door een roze bril. Andere momenten kun je teveel werken en ben je uit op financiële winst. Je carrière is belangrijk, maar tracht geregeld rust te nemen. Saturnus zal in je sector van mentale en intellectuele ontwikkeling verblijven en dit zorgt dat je minder interesse hebt in diepgang. Mensen die zich willen ontwikkelen, moeten hard werken om te presteren. Disciplineren en orde in je leven, maar ook geest zijn belangrijk.

Begin maart zal Uranus in jouw teken komen. Dit kan gedurende een lange periode voor opschudding zorgen. Dit is niet erg, maar je moet driften en emoties onder controle houden. Lukt dit niet dan kan er veel misgaan en is er chaos mogelijk. Weet je controle te houden, dan zal je juist mentaal en fysiek veel energie krijgen. Over het algemeen zullen de meeste Stieren hiertoe in staat zijn en blijf je krachtig in je schoenen staan. Zelfs fysieke weerstand zal ervoor zorgen dat je gezond blijft. Vanaf midden augustus zal Uranus het hele verdere jaar retrograde bewegen. Hierdoor zijn er veranderingen mogelijk, die mentaal en emotioneel op werken en de komende jaren voor persoonlijke verandering zorgen. Je zult tot eind september bezig zijn met sociale contacten, vergaren van kennis, erotiek en financiële zaken, maar vooral op privégebied.

Je vindt het fijn mensen uit je gezin of familie aandacht te geven en bent liefdevol naar anderen. Relaties zullen meestal goed gaan. Vanaf oktober verschuift de energie naar gezondheid en carrière. Je vindt het belangrijk er goed uit te zien en doet daar veel aan. Uranus zal vanaf 15 december een driehoek met Jupiter in de Steenbok vormen. Je bent optimistisch en inspanningen van het jaar blijken vruchtvol. Je weet heel goed wat je kunt doen om te presteren en je te ontwikkelen en zal merken dat er beloningen op je weg komen.

Romantiek en sociale contacten 
Op gebied van relaties is het een bijzonder jaar omdat er in je sector van romantiek en huwelijk weinig planetaire invloed ontstaat. Hierdoor zijn er veel momenten dat romantiek voor jou minder belangrijk zal zijn. Je vindt vriendschap vaak belangrijker dan een serieuze relatie. Gebonden mensen moeten er rekening mee houden dat dit ook in een relatie zo werkt. Vriendschap met je partner kan natuurlijk ook prima zijn, maar het is belangrijk om toch geregeld romantisch te zijn. Overigens wordt er voorspeld dat mensen met een relatie weinig kans op scheiding hebben.

Singles zullen dit jaar geregeld ervaren dat ze het prima vinden om alleen te blijven. Er is echter wel ruimte voor erotiek en avontuur. Je zult over het algemeen een sociaal leven leiden en in je vriendenkring is er meer stabiliteit dan het vorige jaar. Er is zelfs veel ruimte voor een grote vriendenkring. De passionele Venus zal eind januari en eind november verbindingen aangaan met Jupiter in de Boogschutter. Deze momenten kunnen dan ook veel romantiek en erotiek kennen en dat maakt je leven dan ook zeker de moeite waard.

In een relatie kan je zoveel liefde en passie laten zien dat je partner zeer tevreden kan zijn en er veel verliefdheid tussen jullie is. Ben je single, dan is erotiek belangrijker dan een serieuze relatie, maar je weet maar nooit wie er op je pad komt. Let op dat Jupiter ook verbinding maakt met Neptunus en dit kan voor storingen zorgen, waardoor je de realiteit uit het oog verliest. Dit treedt halverwege januari en juni en eind september op. Doe dan geen dingen, die anderen kwetsen, omdat jij denkt dat dit goed is. Je kunt namelijk wel eens zeer blind zijn voor emoties van anderen. Voor een relatie zal de periode van de Nieuwe Maan op 5 mei t/m de periode van de Volle Maan van 18 mei zeer intens zijn. Jullie kunnen elkaar onder druk zetten en dit zal dus een echte test zijn, die zowel goed als slecht af kan lopen. Wees dus zeer alert als je merkt dat het een en ander niet goed loopt. In augustus en september zijn er planetaire invloeden in de Maagd. Je bent dan nuchter en kieskeurig. Als single kun je leuke mensen mislopen, waar je avontuur en passie mee zou kunnen beleven. Gebonden mensen kunnen star en ingetogen zijn en vergeten dat er ook nog veel plezier te beleven valt. Treed dus uit je comfortzone.

Als Jupiter in augustus retrograde beweegt, zal dit een opluchting zijn, omdat je evenwicht kunt vinden tussen emoties en nuchterheid. Erotiek en verlangens worden geprikkeld als Venus en Mars vanaf de 24ste in de Maagd reizen Dit is een prima periode voor het stichten van een gezin of andere romantische gebeurtenissen. Eind oktober t/m eind december zal je op sociaal gebied zeer actief zijn in het zoeken naar nieuwe vriendschappen. Ook zal je huidige contacten veel aandacht geven. Je vindt het belangrijk om met de feestdagen mensen om je heen te hebben. In deze periode vind je financiën belangrijk en zal je er veel aan doen om meer winst te behalen of promotie te krijgen.

De retrograde Mercurius kan de 1ste drie weken van november misverstanden geven. Ook de 1ste negen dagen van december zorgen dat je de verkeerde dingen kunt doen of zeggen. Wees in beide periode voorzichtig en geduldig bij een liefdesrelatie of bij andere relaties. Er is zelfs kans dat je bepaalde contacten kapot maakt en dat net voor de feestperiode. Je moet dan dus echt zorgen voor empathie en sympathie.

Carrière en financiën
De sector van financiën is dit jaar niet krachtig, maar dwingt geluk af. Daardoor heb je kosmische energie niet nodig om resultaten te boeken. Er zijn aanwijzingen voor verbeteren van inkomsten of winsten. Ook kan het zomaar gebeuren dat je een nieuwe baan of project aangeboden krijgt. Let op dat je onzeker kunt zijn en minder presteert als dingen anders gaan. Blijf in jezelf geloven en naar het positieve kijken. Mercurius heeft financiële invloed, maar maakt een snelle en geregeld ook retrograde beweging. Daardoor zijn er mogelijkheden om veel te bereiken, maar retrograde bewegingen kunnen ook zorgen dat kansen snel verdwijnen en je impulsief en ongeduldig wordt.

Je kunt onzeker worden en fouten maken als je te snel gaat. Je sector van Carrière kan dit jaar krachtig beïnvloed worden. Je bent actief en hebt kansen om je eigen gang te gaan. Mensen vertrouwen je, waardoor je de kans krijgt werk naar behoren in te vullen. Met name vrienden en zakelijke netwerken zullen belangrijk zijn om te bereiken wat je wilt. Sta dus open voor ondersteuning en luister ook goed naar je eigen intuïtie.

De Stier is artistiek en dient daar dit jaar veelvuldig gebruik van te maken. Er zijn kansen voor mensen die een nieuwe baan willen. Uranus brengt intense stralingen, maar deze zullen niet of nauwelijks negatief doorwerken.

Het jaar start relatief kalm, pas vanaf februari komt er actie. Ten eerste zal de Nieuwe Maan van 4 februari, tezamen met Mercurius en de Zon, een verbinding maken met Jupiter in de Boogschutter en Mars en Uranus in de Ram.Genoeg kracht om jou intens te beïnvloeden en ervoor te zorgen dat je in je carrière voldoende presteert. Echter, er kunnen ook weerstanden zijn. Mars zal 14 februari in jouw teken terechtkomen en 6 maart komt Uranus daar terecht. Beiden invloeden zorgen dat je in je carrière goede resultaten behaalt. Let op dat Venus in de Waterman en de verbinding tussen Mars en Jupiter voor problemen zorgen, omdat je niet altijd in staat bent samen te werken.

De Volle Maan van maart en april bevindt zich beide keren in de Weegschaal. Deze zorgen voor het terughalen van mislukte plannen, die nu wel positief verlopen. Let wel op misleidende energieën. Eind april tot begin oktober zullen er veel planeten in de Tweeling reizen en is er een vierkant tussen Jupiter en Neptunus. Je bent ongedurig en kunt impulsieve besluiten nemen, waarbij je eigenwijs en opvliegend kunt zijn. Mei t/m september zullen de retrograde Saturnus en Pluto in de Steenbok bewegen. Dit is een periode van transformatie, waarbij je niet zo goed weet wat je nu kunt veranderen. Beter kan je wachten tot na de retrograde beweging, omdat je het dan wel weet en goed kunt presteren en veranderen. De rest van het jaar ben je stabiel en rustig en wordt steeds duidelijker wat je kunt doen. De energie van de planeten zorgt dat je diplomatiek bent. Je kunt goed samenwerken en met meningsverschillen omgaan. Wees duidelijk in wat je wilt en blijf vooral tactvol en diplomatiek.

Emotionele en fysieke gezondheid
Er zijn veel planeten die krachtige invloed op gezondheid hebben. Tot en met september zal dit dus prima gaan, maar vanaf oktober is er een extra boost omdat Venus dan door je sector van gezondheid gaat bewegen. Daarvoor zal je gezondheid echter ook prima zijn, los van normale kwaaltjes en mensen die chronische klachten hebben. Opvallend is dat je vanaf oktober bezig zult zijn met het onder de loep nemen van je levenspatroon en je stappen kunt nemen om negatieve patronen af en positieve aan te leren. Venus zal een groot deel van het jaar positief over gezondheid heersen, maar dan meer door met mensen op te trekken, die gezond leven. Ook geef je niet alleen innerlijke, maar ook uiterlijke aspecten aandacht.

Door Venus zullen gezondheid, liefde en uiterlijk sterk verbonden zijn. Wordt één van de drie verstoord, dan zal dit invloed hebben op de anderen. Bedenk dat de liefde een zeer prominente en overheersende factor is. Is deze goed, dan voel je je ook beter. Er wordt aangeraden om vooral je nieren, heupen en onderrug in de gaten te houden, maar doe dit liever wel via een alternatieve arts. Let op dat je heersende planeet Venus van half tot eind juni retrograde beweegt. Verander dan niet teveel en leef niet ‘te’ gezond. Extra vlees en een eitje kan geen kwaad. Aan de andere kant dien je ook weer niet teveel te eten en balans te vinden. Venus beweegt eind september in jouw sector van gezondheid, terwijl Pluto dan in de sector van eliminatie beweegt. Daardoor kunnen bepaalde kruiden en voedingsproducten reinigend werken.

Positief aan deze periode is ook dat er spirituele energieën zijn, die zorgen dat je astrale lichaam beroerd wordt. Daardoor zijn er niet alleen bewuste, maar ook onbewuste energieën om gezond te leven. Jonge mensen zullen over het algemeen gezond leven, maar het is belangrijk geregeld groenten en fruit te eten. De jonge Stier heeft de neiging om teveel eiwitten en koolhydraten te eten. Maag, gewrichten en gebit kunnen kwetsbaar zijn, daar moet op gelet worden. Voor ouderen lijkt er normaal gesproken geen groot probleem, maar word je eenmaal ziek dan dien je op je voedingspatroon te letten. Deze lijkt van wezenlijk belang te zijn om weer beter te worden.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde.

We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.