Jaarhoroscoop Stier

Jaarhoroscoop Stier

Jaarhoroscoop Stier

Geboortedatum 20 april t/m 20 mei | Jaarhoroscoop 2021 Stier

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Je moet er rekening mee houden dat de eerste twee maanden vooral voor het gezinsleven moeilijk zijn. Stress en spanning kunnen gezinsleven raken. Vanaf maart brengt Jupiter positieve energie. Houd er rekening mee dat de combinaties Saturnus en Jupiter en Rahu en Ketu voor problemen zorgen, die vooral gezondheid raken. Ook Mars, de Zon en Mercurius kunnen een negatieve invloed hebben, waardoor de Stier geregeld gezondheidsproblemen heeft. Houd je dus aan gestelde voorzorgsmaatregelen. Het jaar 2021 zal veel veranderingen en transformaties brengen. Saturnus zal het hele jaar in jouw 9de huis reizen, wat professioneel succes biedt. Je moet er hard voor werken, maar uiteindelijk zal je de vruchten van je werk plukken. Mensen die een nieuwe baan zoeken, zullen in april, september en december meer kans maken. Saturnus blijft het hele jaar in jouw teken en ook deze energie zal veranderingen meebrengen. Je zult meer openstaan voor het overschrijden van je comfortzone. Je bent zelfstandiger en inventiever dan vorig jaar en vindt het belangrijk jezelf te ontwikkelen. Mars zal van 6 januari tot begin maart actief en passioneel in jouw teken bewegen. Je staat open en bent ambitieus om de romantiek op te zoeken. Je bent door deze energie zeer enthousiast en liefdevol. Je neemt veel initiatief en zal zowel als single als gebonden persoon grote kans maken om de romantiek inderdaad te vergroten. Je hebt in ieder geval heel veel vertrouwen in jezelf en dat zal de omgeving merken. Overigens kunnen er momenten zijn dat Mars stress en spanning brengt, waardoor je vooral zakelijke problemen kunt ondervinden. Neptunus blijft het hele jaar in de Vissen, waardoor er zowel in vriendschappen, familiecontacten als liefdesrelaties een goede energie te bespeuren valt. Je kunt wel de neiging hebben teveel te dromen en in niet haalbare fantasieën te geloven. Tracht hier nuchter mee om te gaan. Voordeel is overigens dat je meer de neiging kunt hebben anderen te helpen. Je voelt een sterke drang om hulp aan je medemens te verlenen en bent ook zeer empathisch en sympathiek. Van half mei tot eind juli zal Jupiter ook in de Vissen staan en dan zal er helemaal flink wat fantasie en avontuur zijn. De retrograde Venus zal van half december in de Steenbok reizen, waardoor je het jaar afsluit met een drang om zakelijk en financieel te ontplooien. Het is een prima tijd om te gaan studeren, financiële mogelijkheden te creëren of je carrière te ontwikkelen.

Romantiek en sociale contacten
Onder invloed van Jupiter en Saturnus zal de Stier een prima jaar meemaken. In een relatie zijn er mooie momenten. Pas wel op dat er ook stressvolle situaties kunnen zijn, waarbij er heus momenten zijn dat er geschillen ontstaan. Door de positieve energie zullen zowel jij als je partner in staat zijn ze op te lossen. Pas op dat de schaduwplaneet Ketu in je 7de huis voor flink wat storing zorgt. Zijn er momenten dat je dingen wilt zeggen of doen, die uit boosheid voortkomen, dan doe je er goed aan je te beheersen. Voor je het weet zeg je iets wat onherstelbare schade oplevert zowel in een liefdesrelatie als in andere sociale contacten. Half februari en eind april zal Mars dit nog eens versterken en is er een toename van stress te zien. Blijf dan helemaal rustig en tel liever tot tien bij spanningen. Eind april tot half juni zal Mars juist beheersing geven en ben je mentaal sterk genoeg om met ideeën te komen om een bestaande relatie nog mooier te maken. Singles kunnen nu veel passie ervaren om nieuwe mensen te leren kennen. Het is een prima periode om te schrijven, omdat je dan je emoties goed kunt verwoorden en je erg liefdevol bent. Wellicht een goed moment om via sociale media mensen te leren kennen. Let op dat mensen die geen liefde ervaren te maken kunnen krijgen met een rusteloos gevoel van angst en irritaties. Een zeer goede periode voor de liefde ontstaat in mei en september. Er is een gunstige planetaire invloed. In een relatie komen jij en je partner dichter bij elkaar en zou het een goede periode zijn er samen op uit te trekken. Singles maken vooral veel kans op een nieuwe partner als ze een vrijgezellenreis plannen. Zowel gebonden mensen als singles moeten opletten dat er kapers op de kust kunnen zijn. In mei vindt er een prima Venusovergang plaats, die vooral energie biedt aan mensen met kinderen. Dit geldt voor relaties, waarin geen dominantie voorkomt. Zo wel, dan kunnen er stress en conflicten ontstaan.

Overigens lijken de sterren aan te geven dat de maanden april, augustus, september en november gunstig zijn voor de opvoeding en het contact met kinderen. Dit zal vooral door Jupiter en Mars versterkt worden. Tot begin april is het een minder gunstige periode voor de opvoeding. Er kunnen belemmerende energieën zijn, waardoor er spanningen kunnen zijn. Mars is dit jaar dominant aanwezig. Half juni tot eind juli vooral in de sector van huis en gezin, waardoor mensen veel tijd aan familie schenken. Het is een prima periode om banden aan te halen met familie, maar ook mensen die je als familie beschouwt. Je kunt denken aan afspraakjes, maar er zijn aanwijzingen voor gezinsuitbreiding. Familieproblemen kunnen makkelijker opgelost worden. Ook is het een geschikte tijd voor verhuizing of opknappen van je woning. Augustus tot half september hebben kinderen meer energie en moet je oppassen dat je niet te negatief reageert, omdat er anders conflicten mogelijk zijn. Beter geef je ze ruimte zich te ontplooien. Augustus tot half september is overigens een goede periode voor liefde. Mars biedt een sterke energie, waardoor singles openstaan voor romantiek en een nieuwe persoon in het leven. Je kunt voorzichtig zijn, waardoor je niet gelijk toehapt. Gebonden mensen kunnen opnieuw op hun partner verliefd worden en zo gaan nostalgie en romantiek hand in hand. Eenzelfde soort energie zal Mars november en december brengen. Gebonden mensen vinden het fijn zich nog meer te binden en samen tijd door te brengen. Singles zullen nu wel meer kans hebben om zich echt te binden. Je bent serieus en kunt je richten op iemand waar je verliefd op bent. Zelfs vriendschap kan uitgroeien tot iets serieus. Begin december is helemaal fantastisch als de Zon passie kan versterken en intimiteit en romantiek vergroot worden.

Carrière en financiën
Jupiter en Saturnus hebben eind vorig jaar gezamenlijk de Waterman bereikt. Daarnaast zullen beide planeten in jouw sector van carrière en levenspad reizen. Saturnus blijft het hele jaar en Jupiter bijna, op mei tot juli na. Dit is fantastische energie om te ontwikkelen en nieuwe doelen te stellen en ambities na te streven. Deze planeten geven jou krachtige energie om verantwoordelijk in het leven te staan en hard te werken. Je ziet beloningen tegemoet en boekt succes. Let op als je minder verantwoordelijk in het leven staat. Deze planeten kunnen dan tegen jou werken, waarbij ook Pluto en Uranus flink tegen werken. Er zijn aanwijzingen op tegenslagen of conflicten. In dat geval doe je er verstandig aan om eens na te denken wat je kunt doen om dit te voorkomen of, als je er eenmaal mee te maken krijgt, aan te pakken. In februari zal Mercurius retrograde bewegen en kunnen er flink wat tegenslagen zijn, die lijken te komen van acties die je het vorige jaar gestart bent en die toen al niet echt gunstig uitpakten. Er zijn echter ook wel kansen dat je, als je verantwoord handelt, nu juist wel doelen en plannen van die periode terug kunt halen. Er zijn dan zeer positieve mogelijkheden om meer te bereiken. Ook zijn er op deze momenten aanwijzingen dat er mensen zijn, die jou ondersteunen. Dit zal vooral om ouderen gaan, die hun wijsheid kunnen gebruiken om jou de weg te wijzen. Mars zal van maart tot eind april in jouw sector van financiën bewegen. Ook dit is een goede periode om je situatie te verbeteren. Je kunt nu met een gerust hart financiële overeenkomsten afsluiten of nieuwe zakelijke contacten opstarten. Er wordt vooral aangeraden plannen voor de lange termijn te maken, omdat die de meeste kans van slagen zullen hebben.

Let op dat Mars neiging kan geven om teveel geld uit te geven. Beter kan je wat geld opsparen, omdat Mercurius in juni retrograde beweegt en er half juni een verduistering in de financiële sector is. Je kunt dan ook problemen krijgen en dan is het verstandig wat achter de hand te hebben. Ga je verstandig en verantwoord met geld en plannen om, dan zal je mogelijkheden krijgen bepaalde dingen, die je eerder ook al wilde, tot een goed einde te brengen. Mars zal van half september tot eind oktober in jouw sector van werk bewegen. Deze periode zal Mercurius weer retrograde bewegen, waarvan eind september tot half oktober in de sector van financiën. Dit zal een prima periode zijn om bepaalde achterstallige taken af te ronden en sommige werkzaamheden op een andere wijze uit te gaan voeren. Ook zijn september en oktober prima maanden om bepaalde contacten weer nieuw leven in te blazen. Er kunnen zelfs mogelijkheden zijn om een oude baan of oude klanten terug te krijgen. Zelf kan jij wel eens het idee hebben dat je van carrière wilt veranderen. Je hebt passie genoeg en je kunt hier tot het eind van het jaar mee bezig zijn en er succes mee , zolang je maar goed na blijft denken en verantwoordelijke dingen doet om je jezelf niet in de problemen te brengen. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om met iets te stoppen als je met tegenslagen te maken krijgt. Dit is niet verstandig, vooral niet als je impulsief reageert en dan noodsprongen gaat maken. In dat geval kan de laatste periode van dit jaar moeilijk zijn.

Emotionele en fysieke gezondheid
Met Saturnus en Jupiter, in de Waterman, kun je onnodige spanningen ervaren, waardoor je zowel fysiek als mentaal soms minder lekker in je vel zit. Je doet er goed aan gevoelens die je ervaart serieus te nemen en ze niet wegstoppen. Je kropt ze anders op en kan fysiek wel eens minder weerstand hebben. Hierdoor kunnen er onnodige kwaaltjes optreden. Uranus, in de Ram, zal je onderbewustzijn beheersen, waardoor je zonder dat je het beseft makkelijk met trauma’s uit het verleden omgaat. Je kunt veel emoties loslaten en weet niet waarom dit opeens zo is. Het antwoord is dat Uranus in staat is energie te sturen, die je ziel reinigt, waardoor je nuchter kunt reageren. Energie zal makkelijker door je lichaam stromen, waardoor je veel beter kunt aarden. Ook Mars zal in februari en maart voor een bepaalde zuivering zorgen en daardoor zal je makkelijker met ziektes of andere bedreigingen omgaan. Hierdoor ervaar je minder spanning, maar dit betekent niet dat je in staat bent luchtig met dingen om te gaan. Mars zal altijd wat passionele energie bieden, maar dat kan soms te intens zijn. Qua gezondheid kan dit jaar een zuiverende periode zij, waarbij planetaire energieën ondersteunen. Let wel op dat er in sommige maanden energieën vanuit de Maan en Zon zijn, die positief werken, maar soms ook voor problemen zorgen. Daarnaast zal de kosmische invloed geregeld zuiverende energie sturen, waardoor je gaandeweg steeds meer het idee krijgt dat je gezond bent en veel aankunt. Alhoewel je je geregeld positief voelt, kunnen er ook tijden zijn dat je erg emotioneel bent. Houd de wekelijkse en maandelijkse voorspelling dus goed in de gaten.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)