Jaarhoroscoop Tweelingen

Horoscoop Tweeling lees je bij Astroangels.nl

Geboortedatum 21 mei t/m 20 juni | Jaarhoroscoop 2019 Tweelingen

Algemeen 
Opvallend in 2019 is dat bepaalde zaken die Saturnus al jaren geleden in werking stelde, dit jaar voor grotere transformaties zorgen. Je was het wellicht vergeten of had het mentaal geblokkeerd, maar je zult er alert op gemaakt worden. Over het algemeen haal je er positiviteit uit, maar wees voorzichtig dat je niet opeens teveel wilt. Uranus is een planeet die zorgt voor plotse veranderingen. Dit jaar zal deze planeet het gebied van de Vissen betreden. Dit zorgt voor snelheid in romantische en geestelijke energie, maar ook in je carrière.

Er zijn gebeurtenissen, die voor nieuwe liefde, nieuwe carrière en andere onverwachte veranderingen kunnen zorgen. Ga er echter alleen op in als je merkt dat je intuïtie het juiste gevoel geeft. Voelt het niet goed, tracht dan zo mogelijk aan het oude vast te houden. Houd er rekening mee dat er tot eind september aandacht is voor vrijetijd, financiën, gezin en erotiek. Daarna zullen romantiek, educatie, spiritualiteit en intellectuele zaken meer aandacht krijgen.

Pluto, de planeet die voor verandering en transformatie zorgt, verblijft ook dit jaar in je sector van Romantiek. Singles kunnen geregeld nieuwe relaties aangaan, maar ook net zoveel relaties verbreken. Emoties en sociaal gedrag lijken soms met de dag te veranderen, waardoor het moeilijk voor jou is bepaalde relaties vast te houden. Dit geldt voor vriendschappen en de romantiek voor zowel singles als gebonden mensen. Financieel en zakelijk zal je te maken krijgen met achteruitgang, die echter zeker niet negatief hoeft te zijn. Je kunt namelijk bepaalde veranderingen afdwingen, die uiteindelijk op een later moment vooruitgang bieden.

Je hebt een sterk verlangen om te veranderen en zal nadenken over financiële zaken, waardoor je minder uitgeeft en meer krijgt. Er zal zeker evenwicht zijn. Houd er rekening mee dat je tot eind augustus weinig te besteden hebt, maar vanaf begin oktober voordeel krijgt van Jupiter in de Waterman. Daardoor zal je een positieve periode ingaan, met meer kans op financiële voordelen. Je moet het hele jaar opletten dat eventuele spanningen tussen carrière en je privéleven ervoor zorgen dat je bepaalde aspecten gaat verwaarlozen. Zorg er in ieder geval voor dat je dit per gebied niet te lang gaat doen, omdat je anders mensen tegen je in het harnas kunt jagen.

Romantiek en sociale contacten
Je kunt dit jaar door Venus en Jupiter veel liefde ervaren, maar ook kan deze negatieve spanning brengen. Haat en liefde staan dichtbij elkaar. Met name verbindingen in de Boogschutter kunnen eind januari en eind november positief zijn, waarbij oude liefdes terugkomen en er nieuwe kansen komen. In een huidige relatie zal liefde verstevigd worden. Let op dat als Jupiter zich met Neptunus verbindt, halverwege januari en juni en eind september er erotische energieën zijn. Jij kunt dat leuk vinden en passie ervaren, maar de vraag is of een partner of anderen hier blij mee zijn. Let op dat je energie niet te intens gebruikt. De kans op verleiding en misleiding is dan groot. In contact met zowel je vrienden, liefdesrelatie, familie als andere sociale contacten kan het een prima jaar zijn.

Dit komt voornamelijk omdat Jupiter zich in jouw sector van relaties beweegt. Er zijn hierdoor nieuwe contacten mogelijk door je sympathie en charme. Gebonden mensen kunnen nieuwe vriendschappen sluiten en de band met een huidige partner verstevigen. Singles kunnen nieuwe mensen leren kennen en geregeld kans maken op een nieuwe partner. Omdat er echter ook energie is om veel om je heen te kijken, zal je het waarschijnlijk niet bij één partner laten. Je zult vooral kans maken op een serieuze relatie als je iemand tegenkomt, die nuchter en rustig is. Dan zou je wel eens langer bij iemand kunnen blijven.

Omdat Saturnus en Pluto een groot deel van het jaar in je sector van intimiteiten staan, vind je het opbouwen van een emotionele band met mensen belangrijk. De Maansverduistering van dinsdag 16 juli op woensdag de 17de vindt in de sector van intimiteiten plaats. Dit is gunstig, omdat problemen opgelost worden en spanning verdwijnt. Er zijn kansen voor herstel van een relatie met een ex-partner. Gebonden mensen kunnen de angel uit irritaties trekken, waardoor je in staat bent de relatie terug te brengen naar waar die ooit begon.

In de herfst is er een aantal energieën dat de strijd met elkaar aangaat. Mercurius, Venus, de Zon en Mars bewegen in de Weegschaal en maken om de beurt verbinding met Saturnus en Pluto in de Steenbok. Heb je een relatie, dan kan je partner moeite hebben, omdat jij vrijheid en plezier nastreeft. Daardoor heb jij last van de grenzen die je partner aangeeft, omdat deze jouw drang naar vrijheid niet kan accepteren. Gebeurt dit, dan zal je je toch afvragen of deze relatie wel stand kan houden. Singles zullen deze periode genieten van flirten, spelen en erotiek.

Mars zal van oktober tot halverwege november in jouw sector van de liefde verblijven. Dit is op zich een zeer liefdevolle periode voor de Tweeling. Je bent vrolijk, warm en wilt het liefst met iedereen vriendjes zijn. Let op dat dit niet altijd mogelijk is en dat je dan ook wel eens teleurgesteld kunt raken. De laatste maand van het jaar zal Jupiter naar deze sector reizen. In die periode is er dan ook een zeer grote kans op een vaste nieuwe partner. Gebonden mensen kunnen deze tijd erg veel liefde geven en krijgen, waardoor dit één van de betere maanden wordt. Het jaar kan zeer krachtig en liefdevol afgesloten worden met een zonsverduistering die vooral plaatsvindt in de omgeving van India en het Midden-Oosten, maar zal ook zeker in Nederland veel kracht bieden. Het is een tijd waarin mensen erg veel energie steken in het geven van liefde en het versterken van banden met geliefde mensen.

Carrière en financiën
Je hebt doelen en bent enthousiast en ambitieus door energie van Neptunus die het hele jaar in je sector van carrière verblijft. Je intuïtie wordt versterkt en je kunt juiste beslissingen nemen. In maart maakt Mercurius een retrograde beweging in de sector van carrière. Daardoor moet je geduld hebben en bepaalde zaken aandacht geven of overdoen. Positief is dat er ideeën van vroeger zijn, die nu het levenslicht zien.

Let op dat Mercurius jou niet alleen in maart, maar ook later ongedurig en verward maakt. Soms heb je het gevoel dat je één stap vooruitgaat en twee achteruit. Laat je niet van je stuk brengen. Je zult er heus wel komen. Voordeel aan de retrograde bewegingen is dat bepaalde zaken uit het verleden nu wel lukken. Rond half april zal Mercurius in de Vissen reizen en dit kan storend op carrière werken. Dromen en fantasieën kunnen zakelijke verwachtingen temperen, omdat je romantiek en relaties belangrijk vindt. Je doet er verstandig aan de realiteit niet uit het oog te verliezen.

Jupiter in de Boogschutter zal deze tijd een emotionele en passionele verbinding met Neptunus maken, die zich in de Vis bevindt. Ook deze energie kan storend zijn, omdat je fantasie en avontuur wel erg belangrijk vindt en dit kan voor ontgoocheling in je carrière zorgen. Financiële zekerheid zal er zijn als Mercurius juni en half juli tot half augustus een positieve energie biedt. Je kunt de retrograde energie gebruiken om na te denken over plannen en ideeën die je had over beperken van uitgaven en verdienen van extra geld. Mars bevindt zich half mei tot juli in je sector van financiën. Dit geeft passie om extra te verdienen. Je bent veel aan het werk en kunt kansen afdwingen. Daarbij kan een zonsverduistering in de Kreeft op 2 juli energie bieden om financieel meer te bereiken.

Deze periode verzetten Mercurius en Venus zich tegen de retrograde Saturnus en Pluto in de Steenbok. Van begin oktober tot half december gebeurt hetzelfde, maar dan verzetten ze zich tegen Uranus. Je luistert moeilijk naar adviezen of zelfs bevelen van leidinggevenden, omdat je erg eigenwijs bent. Er zijn veranderingen in je carrière, die klein beginnen, maar later voor grote ontwikkelingen zorgen. Mercurius maakt in november een retrograde beweging. Je kunt dan minder concentratie hebben en bepaalde fouten maken.

Gelukkig zal Mars in het midden van deze maand de juiste energie aan je bieden en negativiteit van Mercurius neutraliseren. Daardoor zal je alsnog in staat zijn werk voldoende aandacht te geven. Je hebt een grote passie om er dus doorheen te kunnen komen. Mercurius zal de 1ste weken van december in de Schorpioen bewegen en dit biedt mogelijkheden om nieuwe kennis te krijgen en vaardigheden te verbeteren. Je zult het jaar dan ook prima afsluiten en tevreden zijn.

Emotionele en fysieke gezondheid
Wat betreft gezondheid kunnen Pluto, Uranus en Jupiter stress geven. Tweelingen hebben de neiging niet teveel met gezondheid bezig te zijn of te denken dat ze goed bezig zijn. Er wordt aangeraden hier alert op te zijn en jezelf af te vragen of je op de goede manier bezig bent. Wees vooral eerlijk en draai er niet omheen met allerlei excuses. Je zult alles onder de loep dienen te nemen. Ook is het belangrijk meer rust te nemen, langer te slapen en overdag je pauzes te benutten om frisse lucht op te snuiven. Verder is het belangrijk niet teveel genotsproducten te gebruiken en niet al teveel bezig te zijn met allerlei spannende bezigheden. Je kunt jezelf daar zelfs door in gevaar brengen. Met name ambities en werkzaamheden kunnen dit jaar tijd in beslag nemen en dat kan indirect problemen voor je gezondheid betekenen. Wees ordelijker en planmatig zodat je meer tijd voor ontspanning over kunt houden. Pluto kan dit jaar krachtige energie bieden, waardoor je er goed aandoet om producten te gebruiken die jouw lichaam innerlijk opschonen. Het best kun je dan natuurlijke middelen gebruiken. Daarnaast is het verstandig nicotine en alcohol zo min mogelijk te gebruiken, zodat je je lichaam kunt ontgiften.

Tweelingen die zich gelukkig voelen, zullen over het algemeen gezonder zijn, puur omdat er minder stress is. Toch moeten ook gelukkige Tweelingen opletten, omdat ze moeilijk met tegenslag om kunnen gaan en stress alsnog de kop opsteekt. Tenslotte doe je er verstandig aan t/m september extra gebruik te maken van vitaminen, massage, meditatie en andere dingen om gezond te blijven. Ga echter niet experimenteren met nieuwe methoden, maar houd je aan het oude, vertrouwde. Je zult in de herfst- en wintermaanden gezonder zijn, wat het gevolg is van kosmische krachten.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde.

We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.