Jaarhoroscoop Vissen

Lees van het Sterrenbeeld Vissende week, maand en jaar horoscopen online bij Astroangels.nl

Geboortedatum 19 februari t/m 20 maart | Jaarhoroscoop 2019 Vissen

Algemeen
Uranus had vorig jaar al invloed op de Vis en gaf toen al veranderingen en zelfs transformatie. Dit zal zich dit jaar voortzetten, waardoor je nog steeds te maken krijgt met dingen die je leven veranderen. Dit geeft flink wat leven in de brouwerij en dit vind je op zich spannend, maar je moet opletten dat het een zeer intens jaar kan worden. Vooral omdat je eigenlijk niet zoveel zin meer hebt om teveel in routinematige zaken rond te dolen. Je wilt nu iets nieuws en dit kan ervoor zorgen dat je innovatief bent. Je kunt nieuwe dingen ontdekken of zelf uitwerken. De spirituele energie is krachtig en dat zal je ook zeker gaan merken, omdat je nu veel meer zekerheid ervaart. Je voelt je minder alleen, omdat de kosmische krachten je bijstaan en ervoor zorgen dat je ook veel meer aandurft.

Let op dat je soms dwars kunt zijn tegen mensen waar je juist van houdt. Op liefdesgebied had je zeker niet te klagen en dat zal je ook dit jaar weer ervaren. Je relatie zal warm en liefdevol zijn, maar kan spannend zijn als er dingen gebeuren die je niet verwacht. Dit kunnen positieve, maar ook negatieve zaken zijn. Scheiding, nieuwe relaties en vriendschappen kunnen onderhevig zijn aan verandering die Uranus brengt.

Ook je carrière kan beïnvloed worden, waardoor je financieel en zakelijk vooruit gaat. Problemen, conflicten en schulden kunnen opgelost worden en dit zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, wat je humeur positief kan beroeren. Je gezondheid zal hier een positieve invloed uit ondervinden. Voor eind september is je gezondheid niet slecht, maar vanaf oktober wordt deze pas echt sterk. Dit komt vooral, omdat je dan met leven en dood bezig bent. Omdat je een grenzeloos vertrouwen in het goede hebt, zal je hier over het algemeen positieve en gelukkige energie ervaren. Saturnus kan bijzondere energie aan je bieden, omdat deze planeet veel discipline brengt. Daardoor kun je bepaalde slechte gewoontes afleren. In een relatie kun je je meer op je partner richten en doet er alles aan om het leuk te houden. Ben je single, dan kun je negatieve zaken oplossen en sta je veel sterker in het leven. Daardoor ben je veel meer ni staat om een nieuwe relatie te krijgen, maar deze ook te behouden. Het wordt dus een bijzonder jaar vol romantiek en erotiek, maar ook een sterke drang om het leven en de dood onder de loep te nemen. Je kunt nieuwsgierig zijn, maar ook wel angstig wat er toch na dit leven gaat gebeuren.

Romantiek en sociale contacten
Jupiter geeft het hele jaar ruimte voor versterking van huidige relaties of voor nieuwe relaties. Met name de periode dat Jupiter een verbinding aangaat met Neptunus kan intens zijn, waarbij de spirituele energie veel liefde biedt. Dit is half januari, half juni en bij de start van de herfst. Jupiter zal in de Boogschutter verblijven en op momenten dat er een verbinding met Venus is, kan dit ook liefde en passie brengen. Je moet opletten dat er momenten kunnen zijn dat Neptunus je onzekerheid naar voren brengt. Daardoor kun jij jezelf negatiever zien, dan anderen dit doen. Uranus kan ook storend werken, waardoor je vooral in januari en februari moeite hebt je persoonlijke vrijheid vast te houden. Je zult je in moeten zetten om er iets van te maken en te zorgen dat je evenwicht weet te vinden. Een vaste relatie is niet makkelijk, maar uiteindelijk wordt het een prima jaar voor liefde. Je bent verlegen, maar uiterlijk kun je koel overkomen. Er wordt aangeraden je sympathieke, warme kant te laten zien. Dit zal meer waardering en liefde opleveren. Mercurius kan goede energie brengen als deze half februari tot half april in jouw teken doorbrengt. Je kunt je gevoelens dan goed laten zien en hebt veel vertrouwen.

Je zelfbewustzijn wordt in mei en juli versterkt door planeten in de Tweeling, die een vierkant vormen met Jupiter en Neptunus. Tracht evenwicht te vinden tussen wie je werkelijk bent en wat je anderen laat zien. Mensen hebben wel eens het gevoel dat je je anders voordoet dan je werkelijk bent. Mars is half mei t/m juni in je sector van liefde. Daardoor ben je aanhankelijk en verliefd naar je partner. Je wilt eigenlijk weer terug naar het gevoel van de eerste ontmoeting. Singles hebben een drang om te stappen, te daten en romantiek te zoeken. Toch zal je niet snel een relatie aangaan, omdat je van je vrijheid geniet. Begin juli versterkt de Zon romantische gevoelens. Gebonden mensen zullen meer liefde voor hun huidige partner ervaren en er is saamhorigheid. Singles kunnen trachten om het contact met een ex-partner te herstellen. Voor andere singles is het een prima tijd vriendschap naar romantisch niveau te brengen. De 2de helft van juli beweegt Mercurius retrograde in de Kreeft en blijft daar tot half augustus. Er kunnen problemen uit het verleden zijn. Je moet oppassen dat je soms te snel met oplossingen aankomt. Hierdoor kunnen er misverstanden en irritaties ontstaan. Kwets je een ander, zorg dan dat je er gelijk een oplossing voor vindt. Word jij gekwetst, geef de ander dan kans om het goed te maken. Let op dat er mensen zijn, die negatieve energie dragen. Dit kan een ex-partner zijn, maar ook een huidige partner of vriend(in). Mars zal half augustus t/m september in je sector van relaties staan. Daardoor heb je een sterke drang mensen in je leven veel liefde en aandacht te geven.

Je staat open voor gevoelens van je partner en bent in staat wensen of eisen in te willigen, maar er zijn ook Vissen die de relatie willen stoppen. Ben je single, dan zoek je niet naar spanning en avontuur, maar heb je behoefte aan serieuze mensen. Zowel gebonden mensen als singles willen graag aandacht, maar eis niet teveel, omdat er teleurstelling kan zijn. Het eind van augustus zijn er planetaire krachten, waardoor je met jezelf geconfronteerd wordt. Je kunt onzeker zijn en hebt dan de neiging je tegen je partner te verzetten.

Ben je single, dan denk je over dingen die je in het verleden fout hebt gedaan. Je doet er alles aan om je leven anders vorm te geven en dit mee te nemen in een nieuwe relatie. Mars zal oktober tot half november in je sector van intimiteiten verblijven. Dit is een goede periode om energie met geliefden en vriendschappen te delen. Je vindt het belangrijk zowel emotioneel als fysiek contact met een liefdesrelatie of vrienden en familie te verbeteren. Mercurius zal van begin oktober tot begin december in de Schorpioen staan en romantiek en spiritualiteit versterken. Gebonden mensen kunnen hun relatie verbeteren, waardoor er veel saamhorigheid is. Singles zijn speels en sensueel, maar willen vooral een relatie met serieuze mensen. Let op dat de driehoek tussen Mercurius en Neptunus misleidende energie meedraagt. Daardoor denk je wel eens dingen, die niet waar zijn. De Zon zal het eind van het jaar kracht bieden, waardoor je het jaar afsluit met een vertrouwen in de hogere wereld.

Carrière en financiën
Uranus zal tot maart in je sector van financiën zijn. Ook Mars zal tot midden februari in deze sector blijven. Uranus kon eerdere jaren voor turbulentie zorgen, waardoor je financiële evenwicht verstoord werd. Ook waren er veranderingen en problemen die jou gedwarsboomd hebben. Deze kunnen in januari en februari nog steeds aan de orde zijn, maar het zal minder zijn dan eerst. Wil je financiële veranderingen doorvoeren, dan kan je dit op zich nu wel doen. Met name het aflossen van schulden of oplossen van problemen kan zeker nuttig zijn. Er is veel energie om je doelen en plannen te bereiken. Dit komt voornamelijk omdat Jupiter zich in jouw sector van carrière bevindt. Deze krachtpatser zal zorgen voor erg veel geluk en wijsheid, waardoor je je eigenlijk niet veel zorgen hoeft te maken over alles wat er dit jaar op je pad komt. Je zult stralen en mensen kunnen respect hebben voor de manier hoe jij met werk bezig bent. Dit zal het hele jaar zorgen voor waardering en respect. Waar je privé wel eens verlegen en bescheiden bent, zal je zakelijk heel goed weten wat je moet doen en hoe je je moet verwoorden. Je treedt makkelijk in de schijnwerpers en laat duidelijk merken wie je bent en wat je kunt. Ook zal Jupiter veel intellect en wijsheid brengen, maar vooral de drang om te presteren. Maak hier gebruik van, omdat je het grootste deel van het jaar erg veel profijt van deze kracht hebt.

Jupiter geeft ook de kracht om dingen die je lang geleden opgestart hebt te voltooien. Eind januari kan de Maan krachtige energie bieden, waardoor bepaalde zaken afgerond worden. Dit zijn vooral taken waar je misschien wel tegenop zag. Je voelt de passie om er voor te gaan en te zorgen dat je naar tevredenheid handelt. Mars bevindt zich van juli tot half augustus in je sector van carrière. Dit geeft veel kracht, maar je moet opletten dat de 1ste helft van juli storend is door de retrograde Mercurius in je sector van carrière. Mars zal de negatieve energie absorberen, waardoor bepaalde fouten goedgemaakt worden, oude plannen terugkomen of een baan die je al een tijd ambieerde nu op je afkomt. Ook is het een prima tijd voor mensen die vroeger veel voor je gedaan hebben of waar jij veel voor gedaan hebt.

Bewaar je geduld en ga niet teveel risico nemen, omdat je anders in de problemen komt. Mars zal zorgen voor veel energie en een drive om efficiënt en adequaat met taken om te gaan. Je bent heel erg productief en doelgericht, waardoor je bereikt en er veel mogelijkheden zijn voor ontwikkeling. Vanaf eind september reist Jupiter naar je sector van welvaart. Dit zorgt dat je vanaf dit moment zakelijk, financieel en met zakelijke contacten prima energieën krijgt. Er zal meer welvaart komen en er zijn mogelijkheden om meer te verdienen of een promotie te krijgen. Er wordt aangeraden om in de laatste drie maanden actie te ondernemen. Heb je bepaalde doelen en ambities dan kun je hiermee aan de slag gaan. Het is tevens een prima tijd om te beleggen of te investeren. Ouderen kunnen vooral met onroerend goed aan de slag gaan. Jongeren kunnen meer geld uit investeringen of beleggingen halen.

Emotionele en fysieke gezondheid
Ondanks de positieve spirituele energieën moet je opletten dat je sector van gezondheid weinig directe planetaire invloed krijgt. Dit houdt in dat je niet altijd voorzichtig bent en je dan over je eigen grenzen gaat. Voor eind september dien je voldoende te slapen, je voedingspatroon onder de loep te nemen en voldoende te bewegen. Ook moet je evenwicht vinden en rustig aandoen door hobby’s aandacht te geven en soms niet veel te bewegen. Alleen zo kun je je fysieke gesteldheid krachtig houden. Er wordt aangeraden op alternatief vlak te kijken. Vissen zijn spiritueel, maar tegelijk nuchter, maar wel met een sterk vertrouwen in de hogere wereld. Voel je je minder lekker, dan doe je er goed aan een spiritueel hulpverlener om hulp te vragen. Je kunt ook kiezen voor reguliere hulpverleners. Denk aan een massage om te ontspannen of een fysiotherapeut bij lichamelijke klachten.

De Zon raakt je gezondheidssector, waardoor je op hart- en bloedvaten moet letten. Dit is preventief bedoeld, omdat je normaal gesproken gezond bent. Vooral mensen die onverantwoordelijk leven of teveel gewicht hebben, kunnen last ondervinden. In dat geval dien je ondersteuning van een arts te vragen, zodat je de juiste behandeling ondergaat. Je moet bedenken dat er een snelle en veranderlijke energie over de Aarde heerst, waardoor bepaalde medicijnen of middelen die de ene maand helpen, dit een andere maand niet doen. In het algemeen zal je dus een goede gezondheid hebben, waarbij wel de gewrichten, lever en geslachtsorganen in de gaten gehouden moeten worden. Deze zijn kwetsbaar. Wat betreft geslachtsorganen moet je oppassen dat je niet te driest met seks omgaat en teveel risico neemt. De kans dat je jezelf blesseert of een SOA krijgt, is niet ondenkbaar. Wees hier dus alert op.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde. We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden.

Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.