Jaarhoroscoop Vissen

Jaarhoroscoop Vissen

Jaarhoroscoop Vissen

Geboortedatum 19 februari t/m 20 maart | Jaarhoroscoop 2021 Vissen

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Uranus zal dit jaar in je sector van mentale kracht verblijven. Hierdoor kan je makkelijker buiten je comfortzone treden. Je hebt een bijzondere kijk op het leven en komt met niet-alledaagse ideeën en plannen. Uranus brengt wat wisselvalligheid. Het ene moment kan je briljante ideeën krijgen en op andere momenten begrijpen mensen jou niet meer. Mars zal de eerste twee maanden krachtige mentale energie brengen en dat zal flink wat passie geven. Je zoekt graag het avontuur op en kunt wel eens erg snel gaan. Pas op dat je niet te impulsief wordt, omdat je dan zowel zakelijk als privé fouten kunt maken, die moeilijk op te lossen zijn. Je bent deze maanden wel in staat leiding te nemen en kunt op deze wijze mensen op fijne wijze imponeren en dingen bedenken, waar mensen achter zullen staan. Pas op dat de retrograde Mercurius in de sector van onderbewustzijn reist. Je ervaart sterke onrust en weet niet goed waar deze vandaan komt. Tracht emoties niet weg te stoppen, omdat de problemen dan groot en moeilijk op te lossen zijn. Saturnus verblijft dit jaar in je sector van onderbewustzijn. Behalve mei tot half juli zal Jupiter hier ook het hele jaar verblijven. Hierdoor kan je niet alleen rationeel denken, maar ben je in staat naar intuïtie te luisteren en aan te voelen wat je kunt doen om te slagen. Daarbij zullen Saturnus en Jupiter ambities versterken en zijn er geregeld verlangens naar mensen uit je verleden. Het is een goed jaar om bepaalde contacten terug in je leven te halen. Daarbij zijn er mogelijkheden om zelfs weer de band aan te halen met een ex-partner of andere contacten en bepaalde problemen op te lossen. Ook kun je dit jaar trauma’s en andere problemen aanpakken om ‘oud zeer’ eindelijk los te laten.

Er zijn momenten dat jij je in een fantasiewereld leeft als gevolg van Neptunus en Jupiter die half mei t/m juli gezamenlijk in jouw teken reizen. Neptunus zal hier het hele jaar blijven, waardoor intuïtie, fantasie en empathie sterk zijn. Je kunt makkelijk met mensen omgaan en bent zeer charismatisch. Pas op, dat er mensen zijn, die over je heen lopen als jij geen grenzen aangeeft. Zorg dat je dus duidelijk laat zien wie je bent en wat je wel of niet accepteert. Jupiter in jouw teken zal half mei tot juli energie brengen voor nieuwe activiteiten en opstarten van allerlei zakelijkheden. Het is een prima tijd om te ontwikkelen. Je bent optimistisch over de toekomst en kunt met prima ideeën voor de toekomst komen. Voor carrière en andere zakelijkheden is de periode na augustus het beste om te presteren. Je kunt dan veel bereiken en de planetaire energie brengt veel geluk. April t/m augustus zijn voor financiële zaken lastig en er zijn dan problemen mogelijk. Je doet er goed aan voor die tijd voorzorgsmaatregelen genomen te hebben. Dan kom je er het makkelijkst doorheen. Neem het hele jaar geen risico met financiën, het afsluiten van contracten en nemen van belangrijke beslissingen. Een maansverduistering, die flink wat invloed op de Vissen heeft, vindt rond 19 november in de sector van intuïtie plaats. Je kunt je concentreren om plannen af te ronden en vooruitgang te boeken. Je zult hierdoor een prima periode meemaken om gestelde doelen te behalen. Jupiter reist eind december naar jouw teken, wat avontuurlijke emoties in je los kan maken. Deze kun je in 2022 gebruiken om spannende en romantische dingen in het leven te gaan ontdekken.

Romantiek en sociale contacten
Er is dit jaar gunstige energie voor het gezins- en familieleven. Er is veel onderlinge liefde in de familie en jij staat lekker in het leven. Dit zorgt dat je mentaal sterk bent en daardoor fysiek ook meer kracht ervaart. Het hele jaar zal er goede energie zijn, maar je moet opletten dat de maanden april en mei wat minder goed zijn. Er zijn problemen mogelijk, die je op zal moeten lossen. De rest van de maanden zal het gezins- en familieleven prima zijn. Het is een goed jaar voor allerlei mooie ontwikkelingen binnen de relatie. In je liefdesleven zijn er problemen mogelijk, omdat Saturnus en Jupiter in de eigenzinnige Waterman geen ideale combinatie voor de gevoelige Vis is. Deze planeten kunnen jou flink uitdagen en je leven onder druk zetten. Mars zal maart tot half april in jouw sector van huissituatie- en gezin reizen. Deze energie geeft een sterke drang om tijd te besteden aan familie of vrienden die als familie zijn. Het is in ieder geval een goede periode om afspraken te maken en geregeld bij elkaar te komen. Veel Vissen zijn erg huiselijk en brengen graag hun tijd met geliefden door. Mensen die plannen hebben om hun huis te verbouwen, een nieuw interieur te nemen, een nieuw huis te kopen of te huren, krijgen een gunstige energie. Gebruik deze en laat kansen niet voorbij gaan. Mars reist van half april tot half juni in jouw sector van liefde. Hierdoor heb je veel verlangens om meer liefde in je leven te halen. Je bent zeer warm en empathisch naar mensen in je omgeving. Mars zorgt er in ieder geval voor dat je zeer romantisch en passioneel bent, waardoor een partner weinig tekort komt. Singles zijn speels en flirterig en hebben een spirituele en magnetische uitstraling, waardoor er kansen op nieuwe liefde zijn, maar Mars zal vooral gericht zijn op kortstondige contacten. Ben je gebonden, dan wil je vuur in de relatie brengen. Je vindt het fijn om je partner veel liefde te geven en zal een sterke verliefdheid ervaren.

Mercurius beweegt het grootste deel van juni retrograde in je sector van thuissituatie en gezin. Dit kan wat problemen met zich meebrengen, wat kan gaan om interpersoonlijke zaken, maar er zijn ook wel materiële storingen. De energie is namelijk zo intens dat elektrische apparaten sneller stuk kunnen gaan en er ook ander ongelukken plaats kunnen vinden. Er wordt aangeraden om zelf rustig te blijven en te zorgen dat jouw positiviteit andere mensen relaxt kan maken. Een stabiel thuisleven zorgt voor positieve energie, die ongeluk kan absorberen. Overigens kan er op romantisch gebied wel iemand zijn, die terug in je leven kan komen en waar veel liefde voor kan ontstaan. Gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en meer mogelijkheden creëren om er samen op uit te trekken. Augustus tot half september begeeft Mars zich in jouw sector van relaties. Heb je een partner, dan voel je een sterke band en zal de relatie versterken. Singles zullen nu een sterke drang naar iemand voelen om een vaste relatie mee op te starten. Er zijn aanwijzingen dat er zomaar iemand je leven in kan stappen. Mars zal half september t/m oktober in je sector van intimiteiten verblijven en daar gezelschap krijgen van de retrograde Mercurius. Deze zal daar bijna heel oktober reizen. Dit lijkt een moeilijke periode te worden en je moet er dan ook hard mee bezig gaan om een bestaande relatie goed te houden. Singles kunnen wat storingen op het pad van de liefde ervaren. Er wordt aangeraden jezelf onder de loep te nemen. Er zijn aanwijzingen dat je bepaalde dingen aan jezelf zal moeten veranderen. Lukt dit dan ervaar je veel geluk en komt het allemaal prima in orde. November en december zijn over het algemeen prima maanden. Let wel op dat Venus de energie van Mars nog wel eens kan verstoren, maar meestal houd je wel controle en is er veel liefde.

Carrière en financiën
Uranus heeft invloed op de manier hoe je met geld omgaat en dit brengt wat storingen. Toch zal dit jaar over het algemeen veel goeds brengen met meer ups dan downs. Let op dat Saturnus en Jupiter jou wel flink prikkelen om teveel geld uit te geven. Tracht dit onder controle te houden. Je doet er verstandig aan een duidelijk overzicht te hebben, waarbij het belangrijk is een spaarpotje aan te leggen of, als je deze al hebt, meer weg te leggen. Mars zal op financieel gebied energie van Uranus versterken, waarbij de verduistering van de Zon ook een zeer krachtige versterking geeft. Er komen veel financiële kansen aan, waardoor je veel kunt bereiken. Door energie van Saturnus, in de Boogschutter, ervaar je een goede energie op gebied van carrière en datgene wat je wilt bereiken. Je doet er verstandig aan duidelijke doelen te stellen. Je bent ambitieus en kunt over het algemeen effectief en adequaat werken, zodat je het een en ander kunt bereiken. Als je de afgelopen periode hard en consequent gewerkt hebt, zal je beloond worden voor je manier van werken. Saturnus kan zich echter tegen je keren, als je dit niet hebt gedaan. Dan kun je juist tegenslag ervaren. Het is nooit te laat om dit wel te doen, je kunt dan alsnog een beloning tegemoet zien. Eind mei zal de Maan in je sector van carrière en levenspad verblijven. Je kunt een grote ontwikkeling meemaken, omdat je juist nu nieuwe doelen kunt stellen en veel passie hebt om deze ook uit te voeren. Het is een prima periode om beloond te worden voor het werk wat je verricht hebt. Let op dat onverantwoorde acties juist tot tegenslagen leiden. Deze kunnen lang invloed houden en voor flink wat storing zorgen. Mars zal van half juni tot juli in je sector van carrière reizen. Dit is krachtige energie om met van alles te starten en te genieten van de dingen die jij kunt bereiken. Bijzonder aan deze energie is dat je niet stuk te krijgen bent. Hoe actiever je bent, hoe meer je kunt doen, hoe sterker jij zult worden.

Het is een prima periode om achterstallige taken weg te ruimen. Ook ben je in staat moeilijke projecten en andere werkzaamheden in kortere doelen op te splitsen, zodat alles een stuk overzichtelijker wordt. Let op dat Mars ook wel neiging geeft om werkzaamheden of zelfs je gehele baan, die je niet leuk vindt, negatieve energie te geven. Mocht je dit ervaren, dan doe je er goed aan om er over na te denken hoe je dit op kunt lossen. Blijf er niet te lang mee lopen. Jupiter in de Waterman kan tot augustus veel invloed op werk hebben. Er kunnen nieuwe kansen zijn, waarbij er zelfs een promotie in kan zitten of een geheel nieuwe baan. In ieder geval zal verandering voor positieve zaken zorgen, waardoor je goed ontwikkelt. In september kan de energie van de Maan, die verduisterd wordt, ervoor zorgen dat je, alles wat je in de laatste maanden gezaaid hebt, kunt oogsten. Het kan dus wel eens een zeer goed jaar worden. Mars zal in augustus en september voor een krachtige energie zorgen, waarbij je zeer veel ambities ervaart en je bereid bent er veel voor te doen om jezelf te ontwikkelen en goede prestaties neer te zetten. Je kunt je goed concentreren, maar er kan frustrerende energie vanuit de retrograde Venus komen, die je negatief beïnvloedt. Over het algemeen zal Mars krachtiger zijn, behalve als je niet lekker in je vel zit. Vooral energie van Venus kan je humeur verstoren. Dit kan vooral in december zijn, waarin er soms momenten zijn dat je motivatie afzwakt en je futloos en lui kunt worden. Mars bevindt zich dan wel in jouw sector van carrière, maar Venus kan dus wat storend werken en dit beïnvloedt jou enorm sterk. Toch zijn het vooral de mensen die geen goede keuzes maken, die wisselvallig worden. Over het algemeen zullen andere Vissen nieuwe kansen krijgen om wel degelijk te presteren. Vooral verantwoordelijk levende mensen, zijn ambitieus en energiek en kunnen nu stappen nemen om die in 2022 uit te gaan voeren.

Emotionele en fysieke gezondheid
Mars zal de eerste twee maanden in je onderbewustzijn heersen. Hierdoor ben je nog veel bezig met zaken uit het verleden. Je ervaart bepaalde gevoelens, die je parten spelen en hierdoor kan je moraal een deuk oplopen. Dit kan je emotioneel en mentaal onder druk zetten, waaruit de mogelijkheid bestaat dat je hier fysieke problemen door krijgt. Het is belangrijk dat je het verleden niet teveel laat meespelen en bepaalde emotionele bagage loslaat, zodat dit weinig invloed heeft. Je bent van nature emotioneel en gevoelig en dat kan dan versterkt worden. Tracht nuchter te blijven en vertrouw op je eigen kracht en intuïtie. Met name de momenten dat de retrograde Mercurius emoties flink onder druk zet, kan je ook moeite hebben om je emoties de baas te kunnen. Is er een combinatie tussen Mars en Mercurius dan kan je nog wel eens erg fel en intens reageren als dingen niet gaan zoals jij dat wilt. Je moet dit jaar dan ok extra veel moeite om jezelf onder controle te houden. Mars zal van mei tot half juli geestelijk vermogen positief beïnvloeden, waardoor je meer kracht ervaart en beter bestand bent tegen zaken die niet lekker verlopen. Deze periode zal ook Jupiter in jouw teken veel positieve kracht geven. Je durft meer en je zelfvertrouwen groeit deze periode. Het gehele jaar kunnen je dromen zeer krachtig zijn en zelfs zo sterk dat je veel boodschappen doorkrijgt, die je zeker niet in de wind moet slaan. Je dromen kunnen dan nog krachtiger voorspellen dan je intuïtie. Tenslotte doe je er verstandig aan je emoties niet te verdoezelen door bepaalde middelen te gebruiken. Je kunt op momenten dat je gespannen bent, nog wel eens de neiging krijgen tot genotsmiddelen. Dit is niet erg als je het soms doet, maar laat je niet verleiden om dit te vaak te doen. Dit heeft een negatieve invloed op zowel je mentale als fysiek gesteldheid. Gelukkig zullen dit jaar Jupiter en Saturnus veel positiviteit brengen om hier weerstand tegen te bieden.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)