Jaarhoroscoop Waterman

Jaarhoroscoop Waterman

Jaarhoroscoop Waterman

Geboortedatum 20 januari t/m 18 februari | Jaarhoroscoop 2021 Waterman

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Saturnus staat het hele jaar in jouw teken en bijna het hele jaar staat ook Jupiter daar. Deze krachtpatsers zullen jou flink bijstaan door sterke energie naar jou te sturen. Bijzonder aan deze energie is, dat die niet zo vaak voorkomt en dus veel veranderingen kan sturen. Het is dan ook een jaar, waarin je nieuwe zaken op kunt zetten en op vele gebieden andere dingen kunt gaan doen. Er wordt aangeraden hier dankbaar gebruik van te maken door doelen voor de lange termijn te stellen. Wees voorzichtig en geduldig, omdat de dingen die je nu opzet meerdere jaren kunnen blijven gelden. Zet je verantwoorde zaken op, dan kan je er lang vruchten van plukken. Doe je dit niet op de goede manier, dan kan je lang de zorgen houden. Met name het gezin kan hierbij onder druk staan. Er zijn aanwijzingen dat je van je gezin gescheiden kunt worden. Dit kan voor pijn en verdriet zorgen. Over het algemeen zal de Waterman in staat zijn om hier goed mee bezig te zijn en nieuwe manieren te vinden om het leven vorm te geven. Je bent iemand die intellectueel op prima functioneert en dingen op de juiste wijze aan weet te pakken. Pas op dat de energie van deze twee planeten intens is en dat je soms veel druk kunt voelen als iets minder goed gaat. Qua carrière krijg je gunstige omstandigheden om te ontwikkelen en is er ook veel succes mogelijk.

Let op dat Mercurius in februari retrograde in je teken gaat bewegen. Dit kan voor flink wat uitdagingen zorgen, waardoor het een spannende maand wordt, mede omdat er in januari en februari ook nog eens de passie van Mars aanwezig is. Je kunt deze periode het gevoel hebben dat bepaalde zaken maar niet willen lukken en ervaart veel misverstanden en dingen die fout gaan. Er wordt aangeraden om verstandig en geduldig te blijven en niet teveel de strijd te zoeken. Beter kan je even de rust zoeken en spanning loslaten. Je kunt dan ook beter niet te hoge eisen aan jezelf stellen. Dit voorkomt een hoop stress en er komt vanzelf weer een periode, waarin je er vol voor kunt gaan. De voorspellingen zijn dat het een goed jaar wordt voor gebonden mensen. Er is een krachtige verbinding en saamhorigheid, ook met mensen in jullie omgeving. De energie is positief genoeg om conflicten en andere problemen op te lossen. Ook hangt er een gunstige energie voor je kinderen en het contact met hen. Singles kunnen positieve energie ervaren. Met name het midden van het jaar is de energie het gunstigst om een nieuwe partner te vinden. De maanden juni en juli zijn ongunstig voor financiële zaken. Dit komt vooral omdat Saturnus en Jupiter een sterke drang geven om risico’s te nemen en te impulsief te zijn bij het uitgeven van geld. Tracht dit in de gaten te houden. De periode van september t/m december is gunstig voor financiële activiteiten. Gebruik deze tijd om te handelen of andere zaken te doen. Voor mensen die studeren is het een gunstig jaar met veel mogelijkheden om te presteren. Je hebt een goed contact met medestudenten en leraren.

Romantiek en sociale contacten
Jupiter en Saturnus, in jouw teken, zullen het hele jaar invloed op je relatie hebben. Je kunt goed met mensen omgaan, waardoor vriendschappen, relaties en familieaangelegenheden over het algemeen goed verlopen. Je hebt het gevoel dat je dichter naar mensen toegroeit, waardoor je meer zekerheid ervaart. Hoe zekerder jij van jezelf bent, hoe meer je dit uit kunt stralen. Daardoor hebben mensen veel meer respect voor je. Dit zorgt ervoor dat jij minder snel in de verdediging gaat en minder de neiging hebt om kritiek op anderen te hebben. Mars zal maart tot half april in je liefdessector staan en dit geeft ambities om romantiek te versterken en motivatie om deze met je partner te delen. Je energie is zo sterk dat anderen die kracht ervaren. Je bent aanhankelijk en romantisch. Singles zullen erg actief en doelgericht zijn en alhoewel je ook wel van je vrijheid geniet, kan je actief bezig gaan iemand te vinden, die echt bij jou past en een aanvulling op jouw leven is. De kans dat je echter voor een kortstondige relatie gaat, zal groter zijn. Mars reist van half juni tot juli door jouw sector van relaties. Dit kan jou serieuzer maken in contact met je partner of, als je single bent, voor het verkrijgen van een partner. Het is op zich een prima periode om een grote stap naar een serieuze relatie te zetten. Mercurius zal in juni retrograde in je liefdessector bewegen. Ook is er begin juni een zonsverduistering in deze sector. Bepaalde aspecten van een relatie, zowel negatieve als positieve, kunnen je beïnvloeden. Je kunt uitdagingen tegenkomen, waaraan je hard moet werken. Bepaalde mensen in je omgeving kunnen jouw geduld onder druk zetten en je hebt dan wel eens de neiging de aanval te zoeken. Beter blijf je empathisch reageren. Voor singles is er een grote kans op een contact met een ex-partner. De vooruitzichten op een relatie zijn over het algemeen zeker niet slecht. Ben je gebonden, dan kan je hard werken om de relatie te laten slagen en kan je weer verliefd op je partner worden. Het is dus een prima periode om de romantiek na te streven.

Jupiter zal van mei tot half juli een reis door de Vissen maken. Je bent gedreven om liefde te ervaren en kunt aanhankelijk en spiritueel ingesteld zijn. In een relatie besteed je veel tijd aan je partner en kun je liefdevol zijn. Je hebt minder de neiging op negatieve zaken te letten en richt je op de mooie kanten van de liefde. Ben je single, dan kun je makkelijk verliefd raken, maar heb je er moeite mee de juiste persoon te vinden. Vanaf augustus kan Mars energie bieden op gebied van relaties en intieme contacten. Je wilt graag dat een ander jou waardeert om wie je bent en neemt er geen genoegen mee als de ander koud en afstandelijk reageert. Je kunt gevoelig zijn en onrust ervaren. Let op dat je houding ervoor kan zorgen dat je mensen achteruit duwt. Wees sensitief en geef op zachte manier aan wat je gevoelens zijn. Mercurius kan er voor zorgen dat je van half mei tot half juni moeite hebt om een relatie, die al niet goed verloopt, positief te bekijken. Je kunt conflicten ervaren en er kan zelfs eens scheiding uit voortkomen. Wees hier nuchter in en vraag jezelf af waar je goed aandoet. Singles kunnen door energie van Mercurius een oude liefde in hun leven toelaten. Venus kan van juli tot september invloed op relaties en intimiteiten hebben. In relaties doe je niet echt je best om er iets van te maken en heb je minder behoefte om met dierbaren af te spreken. Uitzondering is de periode waar de Zon zijn invloed laat gelden. Je hebt dan juist de neiging om, met iemand waar je veel om geeft, een sterke band aan te gaan. Je ervaart dan veel passie en betrokkenheid. November en december zijn fantastische voor de liefde en vriendschap. Je kunt de maand prima afsluiten, maar moet opletten dat de retrograde Venus vanaf half december wel wat storend kan werken. Je kunt dan wel eens wat moeite hebben om verantwoord in het leven te staan.

Carrière en financiën
Neptunus heeft het hele jaar veel invloed op je financiële sector. Er is een sterke drang om aankopen te doen en geld op verantwoorde manier te beheren. Je hebt de neiging geld, dat binnenkomt, gelijk weer uit te geven. Je hebt grote moeite jezelf te controleren. Je bent iemand die minder gehecht is aan fysieke objecten en hebt er dan ook meer aan om je vooral geestelijk en spiritueel te voeden. Kan je een balans vinden, dan kan je controle houden. Je kunt een sterke verbinding maken met de hogere wereld en kan vertrouwen op intuïtieve begeleiding bij financiële projecten en andere zakelijkheden. In de periode van januari en februari kan Mars bijstaan je financieel te versterken. Je hebt meer controle en kunt je uitgaven beter controleren. Mars bevindt zich half april tot half juni in jouw sector van carrière. Dit is een prima tijd om problemen aan te pakken, achterstallige taken af te ronden en veel werk aan te kunnen. Let vooral op kleinere taken en klusjes, omdat deze zich op kunnen stapelen en veel stress geven. Vooral mensen die positief gestemd zijn over hun huidige werk kunnen gemotiveerd en krachtig blijven. Mensen die niet tevreden zijn met hun carrière kunnen wel grote problemen ondervinden. Jupiter reist half mei tot juli samen met Neptunus in de Vissen en in de sector van financiën. Je kunt financiële kansen nastreven en profiteren van projecten en het advies dat bepaalde mensen jou kunnen geven. Deze periode sta je sterk in het leven en ben je zeer evenwichtig. Er zijn goede mogelijkheden om goed te presteren.

Na september zal je positieve energie vanuit Saturnus ervaren, omdat de Waterman dan een eigenzinnige maar wel strikte energie biedt. Vanaf dat moment kun jij je structureel beter controleren, waardoor je in staat bent een goede planning te maken en meer oog te hebben voor uitgaven die je doet. Je kunt jezelf nieuwe doelen stellen en weet deze over het algemeen te behalen. Tracht je niet alleen te richten op lange termijndoelen, maar durf het aan jezelf een bepaalde tijd te geven, die minder ver weg ligt. Soms is het goed niet altijd maar na te denken, maar kun je ook best wel eens wat impulsief reageren en op gevoel handelen. Je zult merken dat je hierdoor veel meer kunt bereiken en in staat bent jezelf goed te ontwikkelen. Mars zal van november tot half december in jouw sector van carrière- en levenspad bewegen. Je bent dan zeer ambitieus en hebt een sterke drang om te slagen in alles wat je nu aan het doen bent. Er wordt aangeraden om nieuwe projecten of doelen voor de lange termijn te plannen en geduld te houden. Ben je vorig jaar met een project gestart, dan kan je hier nu al de vruchten van plukken. Let op dat de retrograde Venus vooral op financieel gebied voor tegenslagen of vertragingen kan zorgen. Tracht hier alert op te zijn en zorg dat je vooral wat geld achter de hand houdt. Je kunt door deze energie nog wel eens onverwachte uitgaven hebben, waardoor je onder druk kan komen te staan.

Emotionele en fysieke gezondheid van de Waterman
Pluto, in de Steenbok, zal veel invloed op je onderbewuste gevoelens hebben, waardoor je het komend jaar een krachtige transformatie op mentale vermogens mee kunt maken. Je bent van jezelf al iemand die sterke spirituele energieën bezit, waardoor je empathisch en sensitief bent voor de signalen, die andere mensen aan je geven. Doordat ze dit vaak onbewust doen, weten ze zelf niet vaak wat ze sturen. Hierdoor ben jij ze eigenlijk altijd een stapje voor, waardoor er problemen op kunnen treden. Dit komt vooral omdat je dan te snel oordeelt, althans zo leggen andere mensen dit uit. Hierdoor kunnen ze je wel eens negatief bejegenen en kritiek op je hebben. Jij kunt daar onzeker door worden en dit kan zich zowel mentaal als fysiek in bepaalde kwalen omzetten. Je doet er goed aan jezelf toe te spreken en soms niet te snel te handelen, zodat je andere mensen de tijd geeft achter hun eigen tekortkomingen te komen. Wees minder dominant. De energie van Saturnus en Jupiter in jouw teken brengen sterke verandering, waarbij jouw gezondheid positief beïnvloed kan worden. Dit komt ook omdat je anders in het leven wilt staan. Hierdoor ben je wat verantwoordelijker in je levenspatroon. Pas op dat de periode van april tot december spannend kan zijn voor mensen die minder verantwoordelijk zijn, omdat Saturnus je gezondheid onder druk kan zetten. De energie van Uranus zal zich met name op je geestelijke vermogen richten. Je staat voor nieuwe ideeën open en hebt intense gevoelens om het een en ander uit te voeren. Je zoekt naar mogelijkheden om gevoel er uit te gooien. Je kunt het idee hebben dat je bepaalde sporten wilt doen, waar je intensief mee bezig bent. Mars kan gedurende grote delen van het jaar een passionele energie sturen, waardoor je niet alleen sociaal actief bent, maar je ook erg veel liefde uitstraalt. Mensen reageren hier positief op en dit kan vertrouwen versterken. Ook dit is positief voor je gezondheid.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)