Jaarhoroscoop Weegschaal

Jaarhoroscoop Weegschaal

Jaarhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum 23 september t/m 22 oktober | Jaarhoroscoop 2021 Weegschaal

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Weegschaal zal dit jaar soms wat moeite met de energie hebben, maar over het algemeen zal het je prima afgaan. Je krijgt veel kansen op leuke contacten, maar er zijn veranderingen, waarbij je mensen uit je leven plaatst. Hoe het ook zal verlopen, je wordt er emotioneel en in de liefde alleen maar beter op. Er zijn voor de Weegschaal mogelijkheden een bestaande relatie te versterken door te trouwen, een baby te krijgen of andere heuglijke feiten mee te maken. Singles kunnen serieus zijn als het gaat om een nieuwe partner. Zakelijk gezien zijn er ook veel successen mogelijk. Het wordt een redelijk stabiel jaar met goede ontwikkelingen. Mensen die voor een baas werken, krijgen veel waardering. Mensen die een eigen bedrijf hebben, krijgen kansen uit te breiden of meer klanten te krijgen. Mensen die samenwerken, moeten opletten dat er conflicten of andere problemen ontstaan. Ook zullen er op financieel gebied wel eens tegenslagen komen, maar over het algemeen zal het positieve overheersen. Er wordt aangeraden dit jaar niet teveel geld uit te geven. Ook kun je vaste lasten verlagen, zodat je minder onkosten hebt. Mensen die studeren of op andere wijze kennis opnemen, kunnen een goed jaar meemaken. Je zult een prima contact met medestudenten en leraren hebben. Het is een goede periode voor mensen die hun carrière in het buitenland op willen gaan zetten. Krijg je die kans, grijp deze dan aan.

De planeten kunnen een negatief effect hebben op je gezins- en familieleven. Er kan geregeld stress zijn, omdat er conflicten tussen familieleden kunnen zijn. Pas op dat je dit niet te ver doordrijft, omdat vooral ouderen in de familie hier nadelige effecten van kunnen ondervinden. Met name Mars kan hierin erg vijandig zijn, waardoor er niet alleen met broers en zussen problemen zijn, maar ook met een partner en de kinderen. Houd in de gaten dat er een verbinding lijkt te zijn tussen jouw contact met je familie en de prestaties van je kinderen. Hoe beter de band met familie is, hoe beter en gelukkiger kinderen kunnen presteren. Mars zal half september tot oktober in jouw teken staan en dit geeft enorme kracht om met nieuwe zaken aan de slag te gaan. Laat deze kans niet voorbijgaan en ga actief op zoek naar dingen die jouw leven verrijken. Mercurius zal eind september tot half oktober in ook jouw teken verblijven. Dit geeft dan wat stress, waardoor je geduld op de proef gesteld wordt, vooral met de passie van Mars. Toch valt het op zich mee en kan je balans vinden. In relaties met mensen vind je makkelijk een middenweg. In je zakelijke leven kan je op een relaxte wijze veel bereiken. Venus beweegt half december retrograde tot aan eind januari. Dit kan jou emotioneel wel eens van slag maken. Tracht bedachtzaam met problemen om te gaan en toon begrip voor de mening van anderen, dan komt alles wel helemaal goed.

Romantiek en sociale contacten
Saturnus en Jupiter bevinden zich in je sector van liefde, waardoor je de neiging hebt op serieuze wijze in liefdescontacten en andere sociale relaties te staan. Dit betekent dat jij contacten, die een mindere invloed op je hebben, uit je leven kunt verwijderen. Daarvoor kan je wel nieuwe contacten krijgen, maar het liefst oppervlakkige contacten of een paar diepgaande. Het is in ieder geval een jaar van beslissingen en transformatie. Huidige contacten die al goed verliepen, zullen zich verder positief ontwikkelen. Singles staan minder open voor spanning en avontuur en richten zich dit jaar meer op serieuze contacten. Uranus zal het hele jaar in je sector van intimiteiten doorbrengen. Mars houdt van begin januari tot februari Uranus in deze sector gezelschap. Dit is een gunstige energie voor verandering en het verbeteren van bepaalde relaties met vrienden, familie of partner. Dit zal je niet altijd subtiel en relaxt doen, maar op deze manier kan je wel het meeste bereiken en worden emoties positief geprikkeld. Uranus geeft het hele jaar energie, waarbij je de neiging hebt spanning en opwinding op te zoeken. Heb je een partner, die bezitterig en jaloers is, dan kun je jezelf vastgebonden voelen. De kans op een breuk is niet ondenkbaar, tenzij je een manier vindt op een andere manier met je partner om te gaan. Vooral januari en februari is een breuk denkbaar. Vooral de retrograde Mercurius kan het grootste deel van februari spanning geven. Omdat je niet altijd bewust bent van je handelen, zal je dus op moeten letten geen dingen te doen, waar je later spijt van krijgt. Singles kunnen deze eerste maanden een grotere kans hebben op een ex-partner of op het versterken van een vriendschap naar een liefdesrelatie. Er is ook positieve energie, omdat iemand uit het verleden terug in je leven kan komen.

Daarnaast is er een tegengestelde energie van Mars, die energie biedt in de sector van de liefde. Hierdoor kun je, in een goede relatie, liefde en passie delen. Singles kunnen de energie van Mars gebruiken om, op een liefdevolle, passionele manier, mensen aan te trekken. Ook februari en maart kan Mars, samen met de Zon, liefdevolle energie geven. Dit is een goede periode om een nieuwe relatie te starten, maar dan eigenlijk alleen met iemand, die emotioneel en intellectueel op één lijn zit. Als je jezelf te snel bindt, kun je later een schuldgevoel ervaren als je toch niet verder wilt gaan. Ook in april en mei zal Mars veel energie schenken. Een bestaande relatie kan deze periode versterken en gevoel van verbondenheid toe laten nemen. De Maan in september biedt dit jaar een negatief aspect. Hierdoor kun je veel aan andere mensen twijfelen en stoppen met bepaalde vrienden en zelfs een liefdesrelatie. September is een cruciale maand. Kom je er ongeschonden doorheen, dan zal een bestaande relatie waarschijnlijk niet snel meer breken. Er zijn zelfs mensen die deze periode kunnen besluiten elkaar het ja-woord te geven. Op gebied van vrienden en familie is er stabiele energie. Pluto, in de Steenbok, zal dit jaar invloed hebben op je sector van huis en gezin. Hierdoor ben je bezig verandering aan te brengen in de manier waarop je met mensen omgaat. Je hebt een bepaald idee waar een familie of gezin aan moet voldoen, maar merkt dat anderen dit wel eens anders vinden. Pluto is een strijder en dit levert problemen op, tenzij je in staat bent mensen vrij te laten in de keuzes die ze maken. Tracht anderen niet te domineren, omdat er dan ernstige storingen komen. Mensen die weinig sociale contacten hebben, zitten lekker in hun vel zitten en gaan hun eigen gangetje. Je bent niet eenzaam, maar vindt oppervlakkige contacten beter dan diepgaande.

Carrière en financiën
Saturnus, die jouw financiële sector beïnvloedde, is naar de Waterman getrokken. Dit geldt ook voor de avontuurlijke Jupiter. Je bent daardoor minder star en nuchter en richt je meer op avontuur en speelsheid, zelfs op zakelijk gebied. Er komen hierdoor grote veranderingen, waarbij er meer gebeurt, wat jij prettig vindt en waarbij je binnen je comfortzone kunt blijven. Wel zal deze eigenzinnig zijn en kun je dingen veel meer op je eigen manier doen dan in 2020. Eventuele financiële zorgen kunnen nu een stuk minder worden. Heb je voldoende geld kunnen sparen, dan zal je het begin van het jaar positieve veranderingen meemaken. Mensen die dit niet hebben, maar wel geldproblemen, zullen er langer over doen. Maar ook voor hen zijn er positieve vooruitzichten. Neptunus blijft het jaar in de Vissen en in je sector van carrière. Dit geeft een speelse mix van rationaliteit, dromen en fantasie. Je kunt wensen waarmaken, zolang je maar niet te irrealistisch bent. Je hebt wel eens de neiging moeilijk op werk te concentreren, behalve bij creatieve of handmatige bezigheden. Mars reist eind april tot half juni in je sector van doelstellingen en carrière. Hierdoor word je gemotiveerd om hard te werken, maar energie van Neptunus kan hier wel in storen. Je hebt je concentratie nodig om veel te bereiken, maar moet er hard voor werken. Het is een prima periode voor nieuwe doelen en vooral voor de lange termijn. Je moet dus wel geduld hebben.

Mensen die overigens vorig jaar al bepaalde doelen hebben gesteld en dingen opgestart hebben, kunnen nu wel al de vruchten ervan plukken. Er is hierbij een sterke verbinding tussen de steun die je van mensen in je omgeving krijgt en het boeken van vooruitgang. Hoe meer steun, hoe beter jij je kunt ontwikkelen. Neptunus zorgt er ook het hele jaar voor dat je bij de dingen die je doet een spirituele, emotionele band hebt. Merk je op bepaalde momenten dat deze band er niet is, dan doe je er goed aan deze zaken niet te doen. Jupiter sluit zich halverwege mei tot juli aan bij Neptunus in deze sector, om daarna weer terug de Waterman in te gaan. Dit kan je meer kansen geven om werk te doen dat je wilt doen, waarbij je veel plezier kunt ervaren van de dingen die je doet. Juni t/m augustus kan Mars jouw ambitieus versterken en voel je een extra sterke drive om in het leven te kunnen slagen. Je kunt je doelstellingen goed uitwerken en, als je je maar op deze doelen richt, veel resultaten behalen. Ondanks dat je dit jaar minder concentratie kunt hebben als gevolg van Neptunus, zal je aan het eind van het jaar hoogstwaarschijnlijk tevreden zijn met wat je bereikt hebt. Mars zal november tot half december in jouw sector van financiën reizen. Dit is juist een tijd, waarin jij je kunt concentreren op zaken waar je financieel beter van wordt. Het is een prima periode om meer werk aan te nemen en extra te verdienen. Ook kun je gerust wat risico nemen met aandelen of andere financiële zaken. Blijf wel verstandig handelen en wees niet te impulsief.

Emotionele en fysieke gezondheid
Gezondheid kan wel eens onder druk staan, waarbij er zelfs momenten kunnen zijn dat je erg ziek kunt worden. Positief hieraan is wel dat het lijkt dat je er zelf wel iets aan kunt doen. Hoe verantwoordelijker jij in het leven staat, hoe minder kans op gezondheidsproblemen jij hebt. Er wordt dus aangeraden om zowel fysiek als mentaal de rust te bewaren, voldoende te slapen en op je voedingspatroon te letten. Dit jaar zal je bepaalde zaken los moeten laten. Vooral Jupiter en Saturnus in de Waterman kunnen je hierbij ondersteunen, omdat deze je onderbewustzijn activeren. Hierdoor kun je je concentreren op problemen en ervaar je een bepaalde onrust, die echter wel erg nuttig kan zijn. Problemen die je dit jaar ondervindt, lijken in je intuïtieve vermogen te zitten. Hier kan je normaal gesproken moeilijk bij, maar door de energie van deze twee planeten gaat dit een stuk beter. Jupiter zorgt ervoor dat je verleden onder de loep kunt nemen. Je doet er goed aan bepaalde emotionele bagage uit het verleden los te laten. Richt je op het heden en de toekomst. Saturnus zal jou zowel mentaal als fysiek een stuk gezonder maken en er voor zorgen dat je een stuk fitter bent. Je bent in staat eventuele trauma’s te verwerken. Wanneer Mars eind oktober tot half december een positieve invloed heeft, zal je helemaal in staat zijn naar de toekomst te kijken. Je ervaart zowel sociaal, emotioneel als fysiek een transformatie, waarbij je jezelf flink onder de loep neemt. Het 2de deel van het jaar lijkt sowieso perfect te zijn om je leven te analyseren en nieuwe doelstellingen te maken om grote veranderingen in je levensstijl te maken. Je lijkt er klaar voor geestelijk te transformeren, waarbij je niet alleen meer mentale, maar ook fysieke energie krijgt. Hierdoor ben je zeer actief en doe je er goed aan je lichaam eens flink aan het werk te zetten. Dit zal zeker niet negatief uitwerken, als je maar wel goed naar je lichaam blijft luisteren, zal je dit jaar fysiek zeer fit eindigen.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)