Weekhoroscoop Weegschaal

Weekhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum 23 september t/m 22 oktober - week 49

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Mars reist door de Ram en deze zal deze week voor een krachtige energie kunnen zorgen. Normaal zal deze energie ambitieuze en impulsieve gedachten geven, maar in dit geval zal dit voor de Weegschaal anders uitpakken. Mars zal namelijk passionele en avontuurlijke energieën over je strooien en je hebt dan meer behoefte aan plezier, vriendschap en vooral veel liefde. Zoveel dat je geen tijd vrij kunt of wilt maken voor de zakelijke kant van het leven. Het lijkt wel alsof je lichaam zelfs dienst weigert als je moet werken en juist actief wordt als je leuke dingen moet doen. Je doet er in deze periode goed aan er aan toe te geven. Tracht één of meerdere vrije dagen op te nemen en richt je meer op je privéleven. Het 1ste deel van de week ben je als gevolg van de Volle Maan serieus en zal je meer kans op een vaste relatie hebben. Gebonden mensen kunnen veel tijd aan hun partner geven en de relatie verbeteren. Je moet wel zorgen dat je emoties laat zien, zodat anderen weten wat je wilt. Dit geeft positieve energie. In een relatie ben je romantisch en bied je je partner veel aandacht. Ben je single, dan ben je niet voorzichtig en kun je vooral het 2de deel van de week wel impulsief zijn. Er kan zeker wat spannends uitkomen en er zijn goede vooruitzichten op leuke vrienden, maar ook op een nieuwe relatie.

Carrière en financiën
Deze week zijn er tegenstrijdige energieën te bespeuren. De speelse, avontuurlijke energieën van Mars en de Ram staan tegenover de serieuze energieën van de Volle Maan en de Stier. In het begin van de week ben je speels en vrolijk en kun je dit koppelen aan verantwoordelijkheden die je toch ook hebt. Het eind van de week ben je serieus en zakelijk van aard, maar kun je dit toch ook wel in je privéleven inpassen. Het probleem bevindt zich in het midden van de week, waar energieën elkaar al zullen raken, waardoor je erg wisselvallig bent. Heb je kinderen, dan kunnen er conflicten ontstaan als je teveel tijd aan werk besteedt. In een relatie doe je er verstandig aan je partner aan te geven dat je meer tijd aan werk en zaken wilt besteden. Als het je lukt iedereen tevreden te stellen, kan je makkelijker richting aan je plannen en doelen geven. Overigens doe je er verstandig aan op maandag als de Volle Maan er is, rustig aan te doen. Deze energie kan zeer intens zij en je kunt dan beter ontspannen en vooral wat langer slapen. Je neemt de energie dan veel beter op en kan deze de rest van de week gebruiken.

Mentale en fysieke gesteldheid (week van toename van fysieke zwakte en versterking corona)
Mensen worden zondag wakker met stressvolle energie vanuit de Maan in de Stier. We kunnen de dag dan ook beter rustig opstarten en niet teveel bezig te zijn met te zware of stressvolle werkzaamheden. Breng overdag tijd door met vertrouwde mensen, dat zal een rustiger energie geven. In de namiddag verhuist de Maan naar de Tweeling en dit geeft andere energie. Mensen zullen uit hun starheid komen en in staat zijn met verandering om te gaan en nieuwe mogelijkheden te zoeken. Fysiek gezien kunnen we meer last van ons ademhalingssysteem hebben. De kans op longziekten of een verergering ervan is levensgroot aanwezig. Pas op met wisselende weersomstandigheden en kleed je hier naar. Wel is het verstandig lekker naar buiten te gaan en het liefst in een natuurgebied. Maandagochtend om 10:32 zal de Volle Maan ontstaan. Deze geeft communicatieve energie, waardoor mensen erg sociaal zijn. Ook is er begrip onderling en zullen de meesten een goede mentaliteit hebben. Alleen mensen die spanning ervaren, kunnen stress en zelfs depressies krijgen. Tracht met mensen te praten en gooi emoties er uit. Ook sport kan een prima uitlaatklep zijn. Dinsdagnacht naar woensdag reist de Maan naar de Kreeft en dit breng emoties met zich mee. Veel mensen zijn nu graag thuis en hebben meer behoefte aan het tijd doorbrengen met hun partner, kinderen of andere geliefden. Gezondheid van mensen kan deze dagen wat minder goed zijn, omdat de weerstand verlaagd. De energie van de Maan zorgt namelijk voor wat klachten aan de maag, slokdarm, lever en nieren, waardoor er flink wat mensen ziek kunnen worden. Natuurlijk moeten we opletten dat het corona meespeelt en de kosmische energieën wijze er dan ook op dat er een gevaarlijke week aan kan komen. Vooral op koopavonden moeten we dus erg voorzichtig zijn. Vrijdagmiddag verhuist de Maan naar de Leeuw. Er is nog steeds een sympathieke energie, maar die is anders dan die van de Kreeft. Er kunnen mensen zijn, die soms een grote mond hebben. Er zijn ook mensen die hooghartig overkomen. Ook moeten we oppassen dat veel mensen onder invloed van Sinterklaasavond te sociaal zijn, wat zorgt dat mensen veel meer bij elkaar zijn en ook gaan winkelen. Er zijn aanwijzingen op onlusten tussen mensen, maar ook toename van het coronavirus. We zullen dit niet gelijk merken, maar er is een groter besmettingsgevaar en dat kan later grote problemen geven.

De Weegschaal heeft de neiging balans te willen brengen in iets dat al in balans is. Je kunt dan zelfs verbaasd zijn als dat niet lukt. Deze week kunnen de tegenovergestelde krachten van Mars en de Maan je uit balans brengen. Je kunt als gevolg van passie van Mars geïrriteerd raken als anderen je veel te weinig aandacht schenken. Eigenlijk is deze irritatie niet de reden van je onrust. Je ervaart namelijk eenzaamheid, die zelfs tot fysieke moeheid kan leiden. Dit geldt vooral in het 1ste deel van de week. Je bent dan minder verantwoordelijk en neemt teveel risico. Tracht balans te brengen, omdat je anders mentale en fysieke druk kunt ervaren, die kunnen leiden tot problemen met de nieren en blaas. Ook je zenuwstelsel is kwetsbaar. Tracht geregeld tijd aan hobby’s en andere leuke activiteiten te besteden om je mentaal te versterken. De energie van de Volle Maan kan hier al vanaf maandag bij helpen. Je doet er goed aan veel water te drinken en zaken als suiker en zout te mijden. Mocht je minder energie ervaren, dan kun je er voor kiezen een natuurarts om advies te vragen om lichaam en ziel te reinigen.

Overzicht voor alle tekens
Zondag kan overdag somber zijn, omdat er onder mensen een negatieve energie hangt. Zorg voor rust en ontspanning en breng tijd door met mensen die jij vertrouwt en waar je een goede energie mee kunt delen. De avond wordt een stuk beter met veel plezier en sociale activiteit. De Zon vormt deze periode een hoek met Uranus en hierdoor kunnen mensen jaloers en kritisch zijn. Daardoor zijn er dus mensen, die helemaal niet prettig in de omgang zijn. Zondag maakt Mercurius in de Schorpioen een sextiel met Jupiter in de Steenbok, waardoor er aan de ene kant mysterieuze en spirituele energie van Mercurius is, terwijl Jupiter daar aan de andere kant avontuur en nuchterheid tegenover zet. Niet iedereen zal zich hier lekker bij voelen, omdat er mensen zijn, die verward raken en niet weten wat ze met hun emoties aan moeten. Vanaf zondag reist Neptunus, na een tijd retrograde geweest te zijn, voorwaarts. Daardoor hadden veel mensen moeite om het verschil te zien tussen werkelijkheid en fantasie. Dat zal nu beter gaan. Mensen kunnen met de realiteit bezig zijn, maar ook nuchter zijn. Voordeel is dat we minder emotioneel en gevoelig zijn en dus minder kwetsbaar. Je mag dromen ervaren, maar het is beter ze nu werkelijk uit te voeren. Omdat Neptunus tijd nodig heeft om door een sterrenbeeld te reizen, zullen de effecten een tijd aanwezig zijn. Nuchterheid en realiteit zullen meer aan de orde zijn. Omdat Neptunus nog door de Vissen reist, zal niet iedereen even nuchter zijn. Vooral Water- en Luchttekens hebben erg veel moeite om emotioneel sterk te blijven. Aan hen wordt aangeraden zich te richten op muziek, dans en creativiteit. De energie zal er gezonder voorstaan en mensen zullen zich fijner voelen.

Maandag de 30ste zal om 10:32 de Volle Maan ontstaan. Bijzonder is de gedeeltelijke verduistering, omdat de Maan zich door de bijschaduw van de Aarde begeeft. Helaas zullen we die in Nederland niet zien. Deze energie kunnen we wel ervaren, mede omdat de Zon in de Boogschutter in oppositie staat met de Maan in de Tweeling. De Boogschutterzon stimuleert mensen open te staan voor het ontdekken van nieuwe meningen, waarbij religie of spiritualiteit aandacht krijgen. De Tweelingmaan zal trachten nieuwe mogelijkheden te geven op nieuwe contacten en om te communiceren. Dit contact tussen deze twee machten wordt gezien als één van de meest gevreesde verbindingen, omdat woorden en daden nu vlak bij elkaar liggen. We moeten voorzichtig zijn en nadenken voor we iets zeggen. De Perzische dichter Maulana stelde dat “Stilte de taal van God is, woorden die eruit voortkomen alleen menselijke vertalingen en misleidingen zijn. De Volle Maan heeft invloed op energie en dwingt te communiceren. Het probleem is dat we denken elkaar te begrijpen, maar dat dit uiteindelijk niet makkelijk is. Tracht niet teveel met mensen te communiceren en zoek meer je eigen vertier. De Volle Maan geeft een zeer langzame stofwisseling en dat betekent dat we rond deze periode op moeten letten dat onze weerstand verzwakt en dat we relatief gezien meer kans hebben om ziek te worden. We kunnen ons moe voelen en zelfs humeurig, omdat er een intense en negatieve energie aanwezig is. Veel mensen kunnen dan minder goed tegen stress en zullen als dit gebeurt minder goed handelen. Er wordt toch aangeraden om jezelf rustig te houden en je niet te laten gaan. Houd controle over opkomende boosheid en woede.

De hierboven genoemde energieën komen een groot deel van de week naar voren en zullen ons dus sterk beïnvloeden. De maand december begint met Jupiter en Saturnus die richting de Waterman reizen en later deze maand een conjunctie vormen. Dit is een zeldzame gebeurtenis die ruim 20 jaar geleden voor het laatst plaatsvond. Dit moment zal Saturnus zich van zijn slechtste kant laten zien en dit zorgt er voor dat mensen elkaar in vrijheid beperken. Relaties kunnen problemen ondervinden en we zullen er vanaf dinsdag dus sterk op moeten letten om emoties onder controle te houden en geen conflicten uit te lokken. Wat betreft de wereld is dit een dramatische energie en we moeten daarom alert zijn op situaties die uit de hand kunnen lopen. Het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren, maar in Nederland kunnen er rond deze periode mensen zijn, die in opstand komen en voor erg veel onrust zorgen. In de wereld kan extremisme de kop verder opsteken en kunnen er groepen mensen zijn, die voor flink wat onrust zorgen. In principe zal dit de 1ste week van december zo blijven. Op de 1ste is er wel beschermende energie van Mercurius in de Boogschutter en deze zal juist een beschermende en optimistische energie bieden, mede omdat de Zon daar ook staat. De energie van de Boogschutter zal mensen bijstaan problemen aan te pakken en bescherming te bieden tegenover de kwade machten die over de aarde woeden. Dit teken geeft de mensheid voldoende vermogen om de kracht te hebben met tegenslagen aan de slag te kunnen. Mensen zullen daardoor minder snel in paniek raken als er grote problemen zijn. En dit kan wel eens nodig zijn, omdat er toch wel heel wat zou kunnen gebeuren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)