Chinese Jaarhoroscoop Aap

Chinese Jaarhoroscoop Aap

Chinese Jaarhoroscoop Aap

Geboorte jaar: 2016 2004 1992 1980 1968 1956 1944 1932 1920

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Chinese jaarhoroscoop van de Aap in het jaar van de Metaal-Os
Chinese 12de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 4 februari)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Aap
In het zuidwesten krijgt de #3 Ster van Vijandigheid, Conflicten en Juridische Problemen bezoek van de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachtingen en vermenigvuldiging. Deze energie heeft op een aantal gebieden een positieve invloed, maar er zullen ook minder goede invloeden zijn. Daardoor kan het nog wel eens een zeer wisselvallige maand worden. Het ene moment kan je met problemen te maken krijgen, maar er zijn ook weer momenten die zeer goed kunnen verlopen. De #9 Ster kan namelijk de kracht van de #3 Ster verdubbelen en zijn vijandigheid vergroten, maar kan zelf ook gunstige energie brengen om juiste keuzes te kunnen maken. Je fysieke gesteldheid kan dus zeer wisselvallig zijn en afhankelijk van je gedrag intensiveren. Houd dus goed in de gaten, wanneer jij je goed voelt en handel er gelijk naar. Voel jij je minder goed, dan kan je maar beter rustig aan doen en bescheiden in het leven staan. Start dan ook geen grote dingen op. Anders dan vorige maand is er geregeld vijandigheid in je omgeving. Leef je onverantwoord of ongezond dan heb je wel meer kans op ziekte of kunnen eerdere ziektes terugkomen. Met energie van de #9 Ster kan je anderen over het algemeen positief benaderen. Je humeur zal over het algemeen niet stuk te krijgen zijn en je hebt op zich veel ambities om nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Je maakt prima momenten mee, maar zal steeds alert moeten zijn op de keuzes die je maakt en verantwoordelijkheid die je toont. Blijf opletten dat je iemand bent, die speels is en scherpe humor hebt. De #3 Ster van Vijandigheid blijft op de achtergrond aanwezig en er zijn, als je dit bij de verkeerde mensen doet, misverstanden en irritaties mogelijk.

Onverantwoordelijk gedrag zal voor ongeluk en andere problemen zorgen als de kracht van de #3 Ster opkomt. Dit is vooral als de #9 Ster de #3 Ster versterkt. Dan kan negativiteit van de San Sha voor meer negativiteit zorgen. Over het algemeen zal het een maand zijn, waarin je hard moet werken om de juiste keuzes te maken en te zorgen dat je anderen op sympathieke en empathische wijze benadert. Het hele jaar zijn Levenskracht, Spirituele Essentie en Lung Ta goed. Je fysieke gestel, je band met de hogere wereld en het behalen van gestelde doelen zijn zeer goed. Deze kunnen je helpen veel mogelijkheden af te dwingen. Er wordt aangeraden met nieuwe zaken te starten en niet af te wachten. Je intuïtie is prima en deze kan je gebruiken om juiste stappen te nemen. Blijf alert dat onverantwoord en negatief gedrag de #3 Ster en San Sha activeren. Blijf gezond eten, ga geregeld de natuur in en blijf voldoende bewegen. Onmisbare amuletten zijn de Hemelse Waterdraak, amulet met Vredesappel en amulet met Hemelse Zegel. Op momenten dat de sterren zich gaan combineren, is er veel kans op geweld en onenigheid. Niet alleen met onbekenden of met mensen waar je al wat problemen mee had, maar ook met vertrouwde mensen kan er soms een intens energie zijn, die tot conflicten kan leiden. Om negativiteit af te wenden, brengt een Magische Kosmische Vredesappel veel heil. Plaats die in jouw zuidwestelijke sector of draag deze bij je als je op pad gaat. Zorg dat je groene planten en andere groene accessoires uit deze sector verwijdert. Er zijn deze maand juridische problemen mogelijk, waardoor je alert moet zijn op de keuzes die je maakt. Tenslotte moet je opletten op open vuur, omdat er aanwijzingen zijn op brandgevaar.

Romantiek, zakelijkheden en mentale gesteldheid
Het zal een snelle maand worden en dat kan voor de Aap wisselend werken. Aan de ene kant kan je er zeer gemotiveerd door raken om hier veel activiteiten mee te starten en werkzaamheden af te ronden. Aan de andere kant kan je er stress door ondervinden, omdat je soms teveel wilt en de energie dan tegen jou kan gaan werken. Het zal dan ook geen goede maand zijn om belangrijke beslissingen te nemen of contracten af te sluiten. Er wordt aangeraden om je goed te laten adviseren of samen te werken met mensen die je vertrouwt. Merk je dat het goed zit en zegt je gevoel ook dat het prima is, dan kan je het wel doen, maar het blijft natuurlijk altijd oppassen geblazen met de #3 Ster in de buurt en de versterkende #9 Ster die positieve, maar ook negatieve gedragingen kan versterken. Wees deze maand erg voorzichtig bij financiële zaken en zorg dat je niet zomaar geld uitgeeft aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Het is geen periode om leningen te nemen of te geven, omdat hier ellende van kan komen. Houd verder in de gaten dat er rond de 2de week onverwachte kosten kunnen zijn, waardoor het verstandig is om daar al eerder wat geld voor achter de hand te hebben. Ondanks de negatieve energie van de #3 Ster ben je wel iemand die erg veel energie heeft. Over het algemeen zal je van werk genieten, maar je kunt nog wel eens het gevoel hebben dat mensen jou niet waarderen. Wees niet te onzeker, omdat je zal merken dat mensen waar je mee werkt wel degelijk blij zijn met hoe jij als persoon bent. Waar je wel voor op moet passen is dat er jaloerse mensen zijn, omdat jij een graag geziene gast bent. Niet iedereen kan dit waarderen en daar kunnen dus problemen vandaan komen. Pas ook op voor concurrenten, omdat deze dingen kunnen doen, die jou flink schaden. Er kunnen zelfs juridische zaken uit voortkomen, waardoor je er verstandig aandoet er alles aan te doen, om dit te voorkomen. Over het algemeen zal jij in je werk wel hard kunnen werken en zal je veel waardering krijgen en ook zeker beloond worden.

Zijn er momenten dat jij niet lekker in je vel zit, dan kan jij soms je goede humeur verliezen en zelfs erg boos worden als mensen dingen doen, die jij niet verwacht of prettig vindt. Een hangertje met een rookkwarts kan heilzaam zijn, omdat deze zorgt dat emoties beter onder controle worden gebracht. Ook een amulet met Lung Ta kan ondersteunen, omdat deze meer geluk op zal roepen en negativiteit af kan wenden. Studenten doen er verstandig aan hard te werken, maar niet met teveel projecten, taken en vakken bezig te zijn. Je kunt jezelf anders voorbijlopen en zal minder goed presteren. Je kunt dan zelfs op bepaalde gebieden onbekwaam worden in waar jij eigenlijk voor opgeleid wordt. Financieel zal je op zich niet veel problemen ondervinden, maar het is niet de juiste tijd voor nieuwe investeringen of het plannen van grote uitgaven. Bijzonder zal zijn dat de omgang met kinderen een heilzame werking kan hebben en negativiteit afwendt. Laat kinderen dan ook geregeld in het zuidwesten van je huis spelen, omdat hun vrolijkheid en plezier zorgt voor fijne energie. Negativiteit van de #3 Ster kan dan afgewend worden. Het zal sowieso een prima tijd worden voor contact met familie en vrienden en een liefdesrelatie zal meestal goede energie meekrijgen. Singles kunnen een vruchtbare maand meemaken, waarbij er een goede kans is op nieuwe liefde. Mensen die een relatie hebben, kunnen zeker genieten van de positiviteit die er heerst. Er is veel geluk en je kunt actie ondernemen om leuke activiteiten te doen en het je partner naar de zin te maken. Onderneem vooral romantische uitstapjes om liefde nog sterker te maken. Sociaal gezien wordt het over het algemeen een snelle maand met vele activiteiten. Nieuwe kansen komen naar je toe om mensen te ontmoeten en leuke mogelijkheden te krijgen om je sociale leven een boost te geven. Een amulet van de Krachtige Feniks brengt kansen, maar wees niet overhaast en stort je niet in allerlei activiteiten, waar je over grenzen heen gaat. In dat geval kunnen de negatieve Sterren de kop opsteken en dat is niet gunstig voor je gemoedstoestand en contacten met mensen. Er zijn dan zelfs aanwijzingen van conflicten met mensen waar je normaal gesproken een goede band mee hebt. Hoewel je sneller wilt gaan, kan je beter rustig aandoen en empathisch en sympathiek met mensen omgaan.

Welzijn en advies
Voor alle tekens geldt een waarschuwing vanuit het centrum. Dit gaat om het centrum in je huis, kantoor of als je belangrijke kamers daar hebt, maar ook om centra in diverse woonplaatsen. Dit komt, omdat er dan wel een positieve kracht vanuit de Jaarlijkse Hemelse #6 Ster is, maar deze maand de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en conflicten hier bij zal komen. Er zijn daarbij ook mogelijkheden op juridische problemen. Er wordt aangeraden deze sector zo rustig mogelijk te houden. Maak geen overdreven harde geluiden en gebruik er ook geen al te fel licht. Vermijd conflicten of ruzies hier, omdat deze anders uit de hand kunnen lopen. Vooral mensen die veel in deze sector zijn, kunnen er last van hebben. De kans op ziektes is vooral voor vrouwen groot. Een Anti-Ziekte amulet is aan te raden. Het dragen van een Tibetaanse Dzi armband kan heilzaam zijn. Er wordt aangeraden niet teveel groene planten in deze sector te plaatsen. Beter is misschien nog om helemaal geen planten te plaatsen. Het beste is een rood tapijt van de Pi Xie te plaatsen. Ook een Rozenkwarts Vredesappel wendt negatieve energie af of zal deze absorberen. Niet alles is echter negatief, het is een goede sector om te speculeren en financiële zaken af te handelen. Dit zal vooral veel op je werk zijn, maar ook thuis kan je deze belangrijke zaken het beste in het centrum van je huis doen. Op dat gebied is er dus wel geluk te verkrijgen.

Het geluk zal je niet altijd meezitten en dat is logisch met de Jaarlijkse #3 Ster van Vijandigheid, Ruzies en conflicten. Daarbij zal deze maand krachtige energie vanuit de #9 Ster van toekomstverwachtingen komen, die wel een vermenigvuldigende kracht heeft, maar er kan ook zeker een zeer positieve energie komen vanuit deze Ster. Je bent speels en avontuurlijk en hebt wel eens de neiging te genieten van ongezonde voeding en drinken. Je kunt de positiviteit dan minder goed omzetten en dan kan jij gezondheid flink schaden. Om te zorgen dat je algehele conditie beter wordt, doe je er goed aan hierop te letten en bepaalde zaken af te leren. Vooral mensen die veel werken en geen tijd voor ontspanning hebben, doen er goed aan wat rust te nemen. Ben je namelijk teveel onder hoogspanning bezig, dan zal dit voor veel meer stress zorgen en dat is uiteindelijk minder goed voor fysieke gesteldheid en dan vooral je hart en bloedvaten. Je werkt misschien veel, maar hebt geen tijd om je conditie op peil te houden. Er wordt aangeraden informatie te zoeken over welke producten er bloeddrukverlagend werken en voor minder cholesterol zorgen. Neem altijd tijd om te ontspannen en geregeld wat oefeningen te doen om je hart aan het werk te zetten. Om positieve energie op te vangen, wordt aangeraden amuletten van je astrologische bondgenoten, de Rat en Draak, in huis te hebben of als hangertje bij je te dragen.

Vooruitzichten voor het jaar 2022
We willen nu al voor de westerse wereld een overzicht geven van het jaar van de Zwarte Watertijger. Zo kunnen jullie je al voorbereiden op wat komen gaat. Overigens zal de Chinese Zodiac pas 4 februari starten, bij het begin van de Lente in China. Dat Chinese jaar eindigt op 21 januari 2023. Het jaar 2022 zal veel harmonie brengen, waarbij we gericht zijn op langdurige contacten tussen mensen. Dit zal betrekking hebben op contacten die we in het leven hebben. Er is relaxte energie, die verstoord kan worden ten tijde dat negatieve maandelijkse Vliegende Sterren ons beïnvloeden. Houd de maandelijkse voorspellingen in de gaten. Mensen die het hele jaar een Vliegende negatieve Ster in hun sector hebben, moeten goed opletten. Toch zal de energie van de Watertijger sterk genoeg zijn negatieve energie af te wenden en de meeste tekens toch ook wel krachtige ondersteuning te geven. Dat is afhankelijk van het gedrag van mensen. Liefdesrelaties zullen harmonie kennen, maar natuurlijk zijn er altijd problemen mogelijk. Toch zullen de meesten niet tot iets ergs leiden. Gebonden mensen kunnen in het jaar 2022 en de eerste maand van 2023 grote stappen zetten om de relatie naar een nieuw level te brengen. Heb je plannen, dan wordt aangeraden er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is een prima tijd om te trouwen, samen te wonen of een nieuwe relatie te krijgen. Zakelijk is het een prima energie om grote aankopen te doen. Het is een goed jaar voor een zwangerschap of om kinderen te adopteren, om zo dus een gezin te stichten of een gezin uit te breiden. Singles kunnen dit jaar assertiever zijn om buiten hun comfortzone te treden en romantiek te zoeken. De energie van de Watertijger kan jou hierbij ondersteunen. Bijzonder aan dit jaar zal zijn, dat je op onverwachte plekken en momenten mensen ontmoet, waar je liefdevolle gevoelens voor krijgt. De periode van mei t/m september kan wel eens de beste tijd zijn om een nieuwe relatie te krijgen. Gebruik deze tijd om dus stappen te nemen om een nieuw persoon te ontmoeten.

Op zakelijk gebied is er kans op financiële mogelijkheden en zakelijke vooruitgang. De Tijger geeft een krachtige en ambitieuze energie, die mensen harder laat werken, maar ook dat mensen het fijn vinden iets te bereiken. We zullen dit niet alleen bij volwassenen zien, maar ook kinderen en jongeren lijken meer ambities te krijgen. Waar er in het Jaar van de Os ellende en verdriet was, zien we toch meer geluk komen. Het is nooit te zeggen hoe mensen zich over het algemeen gedragen, maar velen vinden geluk. Het wordt een jaar van verandering, waarbij een carrière een verrassende wending kan nemen. Dit kan gaan om promotie, opzetten van een nieuw bedrijf, meer winst, een studie of goede studieresultaten. De Watertijger kan hierbij flink ondersteunen en zorgen dat de meeste mensen een goede instelling hebben. Zo zijn we in staat het verleden te gebruiken om heden en toekomst open en enthousiast in te gaan. Er kunnen mensen zijn, die moeten verhuizen voor veranderingen. Misschien kan dit onwennig of eng zijn, maar de vooruitzichten zijn over het algemeen goed. Daardoor kan het geluk je toelachen. Er zal met collega’s of andere zakelijke contacten prima energie zijn, waardoor je mogelijkheden kunt krijgen om het een en ander te bereiken door samen te werken. Het 1ste deel van het jaar is okay, maar het 2de deel zal de Watertijger helemaal veel goeds aan veel Chinese Tekens brengen. Er is veel winst mogelijk en een bepaalde hobby kan zelfs zo groeien dat je er zakelijk of financieel van alles uit kunt halen. Het jaar zal hierbij in totaal goed zijn om te investeren of lange termijndoelen te gaan maken. De Watertijger is ambitieus en zal mensen bewegen meer risico te nemen. Blijf voorzichtig en ga geen dingen doen, die ver buiten je comfortzone bewegen. Het is een jaar om te presteren, maar niet om rijk te worden. Ga dus niet gokken en blijf voorzichtig als er kansen aankomen. Je kunt dan resultaten boeken. De Tijger houdt van eerlijkheid en niet van mensen die onverantwoordelijk zijn, dan zal de karma tegen ons werken.

Qua welzijn en ontspanning is het een snel en druk jaar en zal men soms teveel energie voelen. De Tijger houdt niet van treuzelen en geeft sterke kracht aan mensen. Het is een jaar, waarin mensen erg toegeeflijk kunnen zijn om actie in het leven te halen en allerlei activiteiten uit te voeren. Dit zal op vele gebieden zijn en in diverse aspecten van ons leven. Het is helemaal afhankelijk van ons en hoe we het leven in gaan delen. Wil je achteruit gaan en bij mensen wegblijven, dan zal de Watertijger jou dit gunnen en zorgen dat jij je daar prettig bij voelt. Wil je echter de drukte opzoeken en in grote groepen verblijven dan zal hier ook een zegen op rusten. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van je leven, waarbij in principe alles goedgekeurd wordt, zolang dit maar verantwoord gedaan wordt en je anderen niet kwetst. Ontspanning wordt gewaardeerd, maar inspanning ook. De Tijger kan ook zeer afkeurend werken als jij dingen doet, die buiten de comfortzone van dit machtige teken vallen. Ga jij onverantwoord en ongezond gedrag vertonen, dan zal je mentale gestel onder druk komen te staan. Dit geeft dan niet alleen problemen op fysiek gebied, maar ook geestelijk kan je dan problemen ervaren. Let dus op met ongezond eten, teveel alcohol, drugs of levensgewoonten die jou of anderen schade brengen. In dat geval kan je zoveel negatieve Sterren oproepen dat je er zelf niet blij van wordt en dan kan dit je leven ongelukkig maken. Het wordt een jaar, waarin je moet zorgen voor een positieve levensstijl, dan zal je het meeste geluk oproepen. Dit betekent niet dat je perfect hoeft te zijn. Als mens mag je fouten maken of dingen doen, die niet kloppen, zolang je dit maar niet teveel doet en er anderen ook niet door kwetst. Het wordt een jaar, waarin je slechte gewoonten los kunt laten en nieuwe, betere aan kunt leren.

Dit was een kort overzicht van wat er in het nieuwe Chinese Jaar gebeurt. In de jaarhoroscoop van begin februari zullen we ingaan op de Vliegende Sterren en de energieën die elk teken zullen beroeren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)