Jaarhoroscoop Leeuw

Jaarhoroscoop Leeuw

Jaarhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus | Jaarhoroscoop 2021 Leeuw

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het jaar 2021 zal op zakelijk gebied en carrière gunstig uitpakken. Je behaalt succes en er zijn kansen op promotie, het vinden van een nieuwe carrière en voor werkloze mensen is er een grotere kans op geschikt werk. Ook mensen die een eigen bedrijf hebben of willen, gaan meer stabiliteit ervaren. De eerste maanden zullen nog lastig gaan, maar daarna wordt het een stuk bete. Let op je scherpe tong en je vurige karakter, omdat er aanwijzingen zijn dat je geschillen met mensen kunt krijgen. Tracht jezelf te controleren, hoe erg de situatie dan ook is. Je kunt dit jaar moeite krijgen met afspraken en om alles op tijd af te ronden. Je bent soms zo vurig dat je teveel aanneemt en dan in de problemen kan komen. Dit lijkt vooral te gelden voor mensen in de detailhandel, financiële sector en mensen met een kleiner bedrijf. Ook financieel dien je het begin van dit jaar op te letten, omdat er problemen op kunnen treden. Ga je echter verantwoord met je bedrijf of werk om, dan kan je hier probleemloos doorheen komen. Het zal gaan om keuzes die je maakt en beslissingen die je uiteindelijk neemt. Na deze maanden zal er winst zijn en kun je meer geld uit gaan geven. Let op dat er onverwachte uitgaven kunnen zijn, die een grote druk op je portemonnee zullen geven. Tracht gelijk vanaf het begin van het jaar een spaarpotje te hebben.
Mensen die studeren of op andere wijze kennis en informatie ophalen, zullen de vruchten plukken van hun ambitieuze karakter. Met name Saturnus en Jupiter in de Waterman kunnen kracht geven. Mensen die in het buitenland studeren of werken, kunnen het wel zwaarder hebben. Wees voorzichtig en pas je zoveel mogelijk aan, aan wat leraren of autoriteiten vragen en wees niet al te opstandig en eigenwijs.

Opstandig gedrag en negativiteit kunnen er namelijk voor zorgen dat jij het jezelf zwaarder maakt dan nodig is. Jupiter zal jou avontuurlijk maken, waardoor je veel wilt bereiken, maar dus ook wel weerstand op kan roepen. Overigens zal Jupiter een zeer positieve impact hebben op je gezinsleven en romantiek. Hierdoor kan je gelukkig zijn en zal je mooie energieën krijgen. Pas dit jaar extra op je moeder, omdat er negatieve energie op staat. Tracht haar goed bij te staan en wees alert op eventuele problemen. Op gebied van gezondheid is het sowieso een lastige tijd, omdat er bedreigingen zijn. Vooral gewrichten, je bloedsuikerspiegel en aerosol ziekten kunnen je parten spelen en een stempel op je leven drukken. Mars staat half juni t/m juli in jouw teken. Dit geeft jou passie en ambities om deze periode veel te bereiken. Gebruik deze energie dus om te zorgen dat je zowel zakelijk als privé kunt ontwikkelen. Het is dan ook een prima periode voor verandering en transformatie. Je bent enthousiast en bereid initiatief voor iets nieuws te nemen. Mars staat eens in de twee jaar in jouw teken en er wordt aangeraden om hier dankbaar gebruik van te maken en nieuwe projecten en ondernemingen te starten. Mercurius zal vanaf de eerste helft van juni retrograde bewegen en deze periode is er ook een zonsverduistering in jouw sector. Dit geeft een sterke drive om dromen na te streven. Je zelfvertrouwen groeit en je gaat steeds meer in jezelf geloven. In de liefde komt er een oude vlam terug in je leven. Gebonden mensen kunnen een bepaalde periode uit de relatie herbeleven en over het algemeen brengt dit ook veel verliefdheid.

Romantiek en sociale contacten
Laten we gelijk met de deur in huis vallen. Gebonden mensen zullen het niet heel makkelijk krijgen als gevolg van Mars en Saturnus. Er zijn ongunstige energieën die ervoor zorgen dat er ruzies en andere conflicten zijn. Je zult hier dus alert op moeten zijn. Over het algemeen kunnen er misverstanden zijn, die een negatieve invloed op je relatie hebben. Positief zal zijn dat je in staat bent hier een weg in te vinden. Met name de eerste periode van dit jaar zal moeilijk zijn, maar daarna gaat het een stuk beter. Hebben jullie kinderen, dan zullen ze een grote steun zijn en veel kracht schenken om een weg te vinden. Singles kunnen de energieën gebruiken om een nieuwe geliefde te krijgen. Dit zal overigens vooral het begin en eind van het jaar zijn. Voor alle Leeuwen zullen Jupiter en Venus een positieve kracht geven. Dit jaar zal Saturnus vanaf maart veel geluk in jouw sector van relaties brengen. Ook Jupiter zal dan goed op je inwerken. In een relatie ben je zeer toegewijd en heb je een positieve invloed op mensen met wie je dagelijks omgaat. Leeuwen die tot voor kort problemen in de relatie hadden, zien verbeteringen optreden. Dit komt vooral omdat jij sympathieker in het leven staat, wat een goede invloed op je partner en andere geliefden heeft. Ook singles stralen een krachtige energie uit, waardoor er ook veel meer kans is op het vinden van een nieuwe partner. Houd rekening dat er het hele jaar mogelijkheid is dat bepaalde mensen uit je leven verdwijnen. Dit zullen over het algemeen mensen zijn, waar je al moeite mee had. Je zult echter nieuwe mensen in je leven krijgen, waardoor je er beter voor komt te staan.

Mercurius zal in februari retrograde bewegen en zorgen voor wat wisselvalligheid met mensen die in je leven zijn. Dit zal vooral gaan om een liefdesrelatie, gezins- of familieleden. Over het algemeen kom je hier doorheen en zal je in staat zijn problemen op te lossen. Eind mei is er een verduistering van de Maan, waarbij een intense kracht bestaande relaties onder de loep neemt. rond deze periode kunnen er ook mensen uit je leven verdwijnen. Jupiter houdt half mei tot juli Neptunus in de Vissen gezelschap. Dit maakt intieme en avontuurlijke energie in je los. Je kunt bezig gaan emoties onder de loep te nemen en kan zeer sympathiek en open bij mensen overkomen. Ook spiritueel zal je lekker in je vel zitten en hierdoor kunnen je intuïtie en voorgevoelens versterkt worden. Je trekt vooral naar mensen toe, waarmee je intellectueel op één lijn zit. Overigens zal Neptunus het hele jaar in je sector van intimiteiten blijven, waardoor je over het algemeen een graag geziene gast bent, die sociaal gezien lekker in zijn vel zit. Van november tot half december verblijft Mars in je sector van huis en gezin. Je kunt nu meer tijd vrijmaken om bij geliefden en huisgenoten te zijn. Het is een prima periode om afspraken te maken en er lekker op uit te trekken met vertrouwde mensen. Begin december zal de zonsverduistering hier nog eens een extra liefdevolle energie in brengen. Vanaf de 2de helft van december zal Mars in de sector van liefde en kinderen bewegen. Je brengt meer liefde aan anderen en kunt je partner erg veel warmte geven. Je kunt ook verliefde gevoelens ervaren. Singles willen veel daten, maar zijn wel serieus op zoek naar een relatie voor het leven. Heb je kinderen dan is dit een goede periode om hen extra aandacht te geven. Je kunt hier veel goede energie door terugkrijgen, waardoor ook jij je in contact met hen je lekker zult voelen.

Carrière en financiën
Uranus zal het hele jaar in je sector van carrière en doelstellingen blijven. Je zult buiten je comfortzone treden, waardoor je financieel een vruchtbaar jaar kunt krijgen. Uranus zal in ieder geval bijzondere energie geven, waardoor je op een niet-alledaagse wijze met je carrière omgaat. Je zult op deze wijze veel bereiken en succes behalen. Mars zal zich in januari en februari bij Uranus in deze sector voegen, waardoor je veel passie en energie hebt om te bereiken wat je wilt. Mensen hebben waardering voor je en er zijn vele mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen. Hierdoor zal je sociale netwerk groter worden en krijg je meer ondersteuning. Pluto verblijft het hele jaar in jouw sector van werk en hierdoor zal er een sterke invloed zijn om controle te hebben over de dingen waar je mee bezig bent. Je hebt veel ambities en kunt hierdoor nieuwe mogelijkheden afdwingen om je te ontwikkelen. Er is zelfs een grote kans dat jij je kunt transformeren van werknemer naar werkgever of van werkgever naar een eigen bedrijf. Heb je een eigen bedrijf, dan geeft Pluto kans nieuwe klanten of mogelijkheden te ontplooien. Mars zal in april en mei veel energie geven, waardoor je ideeën en nieuwe doelstellingen kunt vormen. De kans op succes is mede door Pluto en Mars groot. Je durft meer risico te nemen en wilt er voor gaan. Je moet wel in de gaten houden dat deze planeten voor flink wat passie en strijd kunnen zorgen. Over het algemeen weet je controle en geduld te behouden, waardoor je wel daadkrachtig op kunt treden.

Mars bevindt zich van augustus tot half september in je sector van financiën, waardoor jij je prima op belangrijke besluiten kunt richten. Het is een goede tijd om harder te werken, meer geld te verdienen en grote aankopen te doen. Ook is het een gunstige energie voor een nieuwe baan of een extra bijverdienste. Zorg er wel voor dat je verstandig blijft bij het uitgeven van geld, omdat je soms wel eens de neiging hebt om een impulsieve koper te worden. Vanaf augustus zal ook Jupiter financieel veel brengen. Deze planeet geeft goede mogelijkheden om kansen te vergroten. Je kunt deze periode gerust meer risico nemen en een kans wagen op gebied van aandelen of andere financiële activiteiten. Met name september is hiervoor geschikt, omdat ook de Zon veel positieve energie kan geven. Er zijn tevens mensen die jou spannende aanbiedingen kunnen geven. De Maan zal in november geregeld positieve energie bieden, waardoor je bepaalde doelen sneller kunt bereiken en in staat bent om succes te behalen. Begin december zal Venus ervoor zorgen dat je bepaalde werkzaamheden uit kunt voeren. De meeste kans heb je met bepaalde projecten of taken, waar je eerder aan gewerkt hebt. Er is nu een grotere kans dat je deze nu wel af kunt ronden. Venus beweegt vanaf half december retrograde. Je voelt meer de neiging rust op te zoeken. Beter stop je met drukke werkzaamheden en start je pas in het nieuwe jaar weer op.

Emotionele en fysieke gezondheid
De samenspan tussen Mars en Uranus versterkt t/m maart je intellectueel vermogen. Hierdoor heb je behoefte om je te ontwikkelen en kun je geïrriteerd raken als dingen niet gaan zoals jij wilt. Daardoor kun je emotioneel minder lekker in je vel zitten, omdat je niet altijd adequaat bent in het ontwikkelen van je eigen vaardigheden. Dit gaat in maart veranderen als de Zon een krachtige fysieke energie geeft. Hierdoor zal je niet alleen fysiek, maar ook mentaal veel energie krijgen. Dit wordt nog meer versterkt omdat de Maan in april een sterke energie afgeeft. Je kunt je emoties en gedachten dan beter verwoorden. Waar je de eerste maanden van dit jaar weinig weerstand hebt, zal je in maart en april veel meer kracht ervaren, waardoor je lekker in je vel komt te zitten en wilt genieten van sociale contacten, je werk en hobby’s. Deze periode is een uitstekende tijd om even wat rust te nemen, iets wat dus ook aangeraden wordt voor het eind van het jaar. Doordat je fysiek sterk bent, ben je vooral erg avontuurlijke en speels en moet je opletten dat je dit ook weer niet overdrijft. De energie zal tot augustus goed blijven, maar daarna moet je soms wel eens oppassen omdat Mercurius jou mentaal wat zwakker kan maken en hierdoor concentratie en geduld op de proef worden gesteld. Ook in oktober kun je je niet focussen en moeite hebben om je eigen geestelijke vermogen te controleren. Aan het eind van het jaar zal Mars je meer passie bieden om je mentale problemen wat beter aan te kunnen, maar geeft Venus je weer sterk de neiging om toch rustig aan te doen. Beter geef jij je passie dan aan een geliefde of aan de romantiek.

Algemeen voor alle tekens in 2021
Het jaar begint met Jupiter en Saturnus in Waterman. Deze zullen persoonlijkheid bepalen. Afhankelijk van je teken en diverse invloeden uit het verleden vinden er onvoorziene gebeurtenissen plaats. We zullen met financiën bezig zijn, maar vinden het belangrijk veiligheid aandacht te geven. Pluto zal in de Steenbok verschijnen en gericht zijn op transformatie van normen en waarden die mensen de laatste tijd ontwikkeld hebben. Dit gebeurt niet altijd zachtzinnig, maar werkt uiteindelijk zeer helend. Bepaalde tekens krijgen het moeilijk, andere groeien er juist door. Vierkanten tussen Saturnus in de Waterman en Uranus in de koppige Stier brengen veel teweeg. Er wordt voorspeld dat er heel wat verandert. Dit is in februari, juni en vlak voor de kerst. Saturnus zal strijd brengen, waardoor mensen onderling soms wel eens botsen, maar er ook sympathie en empathie kan ontstaan. Let op dat Saturnus een transformerende energie brengt, waardoor we rekening moeten houden dat er opstanden en weerstanden zijn, die chaos en radicale veranderingen brengen. Voordeel aan Saturnus is dat deze intense energie, maar uiteindelijk positieve verandering brengt, zowel individueel als op staatsniveau. Jupiter in de Waterman gaat in mei uit de Waterman, maar komt eind juli terug. We kunnen verbetering zien in relaties en andere contacten. Ook zijn er aanwijzingen op een krachtige stimulans voor de medische zorg en wetenschap. Hierdoor zijn de vooruitzichten op een blijvende remedie tegen covid-19 gunstig. Let op, er zijn energieën die vóór covid-19 en andere ziektes werken, waardoor de angst blijft. In sociale contacten zullen we vrij in de omgang zijn en bereid elkaar te helpen. Jupiter in de Waterman brengt bepaalde normen en waarden. Met Saturnus en Jupiter gezamenlijk in dit teken, kunnen vriendschappen en liefdesrelaties verbeteren. Er zijn mogelijkheden op nieuwe vriendschappen en sociale afstand kan verminderd worden.

Mondiaal kunnen er meer mensen komen, die zich positief met de wereld bezighouden. Het milieu kan profiteren en dat zal hard nodig zijn, omdat wij als mens de Aarde flink vervuild en mishandeld hebben. Hierbij zal Uranus, in de Stier, positief bijdragen. Wetenschap en technologie worden door deze planeet positief beïnvloed en staatslieden zorgen voor positieve invloeden. Meer mensen vinden manieren om te trachten bewuster te leven. We hebben de natuur al een slag toe gebracht en deze lijkt terug te vechten. Dit is een gevaarlijke tendens, waar we als mens en zelfs als kosmos minder invloed op hebben. In ieder geval zal Uranus ons dwingen los te komen van standpunten, waardoor we buiten onze comfortzone treden. Hopelijk op tijd, want dat is zeker nodig. De Tweeling en Boogschutter geven communicatieve en avontuurlijke energie. Daarnaast is Mercurius actief en vooral als deze retrograde beweegt. We hebben de neiging te piekeren en minder te handelen. Half januari beweegt Mercurius naar Waterman om eind januari t/m 21 februari retrograde te bewegen. Vervolgens zal de planeet tot half maart in dit teken blijven. De retrograde beweging laat mensen zich moeilijk uitdrukken en emoties onderdrukken. Eenzaamheid kan mensen depressief maken en we hebben de neiging tot leugens en andere negatieve uitingen. Half mei reist Mercurius door Tweeling en van 30 mei tot 23 juni retrograde door de Stier. De retrograde doet ons aan het verleden denken, waarbij we eenzaamheid mijden en contacten zoeken. Negatief is dat er binnen families problemen en conflicten komen, maar vooral als je die eerder had. Er worden dan oude wonden opengereten en emoties verzwaard. Mercurius reist van 27 september t/m 17 oktober retrograde door de Weegschaal. Venus is aanwezig met de Tweeling op de achtergrond. Mensen zijn romantisch, speels en communicatief. Ook nu hebben mensen moeite met verantwoordelijkheden.

Door de retrograde van Mercurius komen onderbewuste emoties naar boven, waarbij we de neiging hebben te ontkennen. Dit is niet verstandig, omdat we dan intense passionele uitspattingen hebben. Wat betreft erotiek kan Mercurius in de Weegschaal misverstanden geven. Hierdoor ervaren mensen problemen, die een relatie onder druk zetten of erotiek minderen. Ook krijgen mensen oog voor een ander en minder voor een eigen partner. De Maan en Zon hebben veel invloed door verduisteringen. We willen veranderen en energie gebruiken om ons leven een nieuwe wending te geven. Mensen hebben rond tijd de neiging te reizen en geld uit te geven. De maansverduisteringen zijn 9 januari, 5 juli en 30 december. Hierbij zal constant het verleden invloed houden en is er spirituele energie, waardoor mensen de neiging hebben meer met religie of andere levensbeschouwingen bezig te zijn. Op 5 juli zal er veel passie vanuit de Boogschutter komen, waardoor mensen de neiging hebben het avontuur op te zoeken en verantwoordelijkheden achterwege te laten. Andere opvallende periode is 10 juni als de Volle Maan in de Kreeft empathie en spiritualiteit brengt, waarbij nieuwe relaties mogelijk zijn, maar huidige relaties beëindigd of veranderd worden. Er is een ringvormige eclips, die in Nederland en België zichtbaar is. Omdat deze in de Tweeling plaatsvindt, is dit een verademing, wat betreft duidelijkheid in relaties. Er worden problemen opgelost, omdat mensen empathisch zijn en vanuit andere standpunten beschouwen. Eerlijkheid en intellect versterken, maar we kunnen impulsief zijn en voorbarige conclusies trekken. De wereld krijgt halverwege november te maken met een krachtige invloed van de Maan. Mensen zullen op de toekomst gericht zijn en een behoefte hebben plannen te maken voor investeringen, romantiek en financiën. Dingen die we plannen zullen in de lente en eind 2022 vruchten afwerpen. Op 4 december is er een invloedrijke eclips. Vooral intellect, educatie en spiritualiteit krijgen een boost. Er zijn grote veranderingen mogelijk, waardoor de wereld blijvend verandert en ons leven zal beïnvloeden.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)