Jaarhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november | Jaarhoroscoop 2019 Schorpioen

Algemeen
Vorig jaar ben je gestart met een gunstige kosmische energie. Je had het gevoel dat je lekker in je vel zat en dit zal zich in 2019 ook zeker doorzetten. Sterker nog, je krijgt een zeer goed jaar voor de boeg. Je voelt je positief en gelukkig en dit zal zich op vele gebieden laten gelden. De snelle Uranus komt dit jaar in jouw sector van kinderen, liefde, creativiteit en plezier. Dit kan dus zeer goed uitpakken, maar daar zal je wel hard voor moeten gaan werken. Je hebt hier kracht genoeg voor, maar zal wel geduld moeten houden om er iets moois van te maken. Niet alleen je privéleven is namelijk gunstig, ook je zakelijke leven zal je veel aandacht willen geven. Toch zal de kosmische energie dit jaar meer gericht zijn op je persoonlijke mogelijkheden en het plezier dat je in het leven kunt hebben. Het is dan ook een prima jaar om je zelfvertrouwen te vergroten, waarbij vooral Saturnus jou kan ondersteunen. Je hebt veel passie en levensvreugde, waarbij je een positieve uitstraling hebt. Daardoor gaan mensen graag met je om en zal je veel waardering en liefde krijgen. Naast Saturnus kunnen er veel andere energieën zijn, die jou ondersteunen, maar natuurlijk zullen er ook minder goede energieën zijn.

De grootste blokkade aan energie kan komen vanuit jouw drang om veel te werken en je zult daar dus veel tijd aan kwijt zijn. Daardoor kan de liefde of het krijgen van liefde wel eens wat minder aandacht krijgt. Positief zal echter wel zijn dat er een planetaire invloed is, die ervoor zorgt dat je sociaal bent en daardoor lijken er grote mogelijkheden te zijn om nieuwe vrienden te krijgen. Tot oktober zal je dan ook veel bezig zijn met financiën, gezin, kinderen, creativiteit, educatie en vriendschappen. Je wilt veel bereiken en zal aan alles aandacht willen geven. Dit past ook bij de Schorpioen en het zal je dan ook zeker lukken om op alle gebieden te bereiken wat je voor ogen hebt. Houd in de gaten dat goede sociale contacten ervoor zorgen dat je op andere gebieden ook goed kunt presteren. Vanaf oktober is er een bijzondere ontwikkeling, omdat kosmische krachten vooral de hogere wereld in jou brengen. Daardoor ben je spiritueel, kun je voorspellende dromen hebben en zijn er bijzondere gebeurtenissen, die de rest van het jaar voor een unieke positieve transformatie kunnen zorgen.

Romantiek en sociale contacten
Je sector van romantiek zal positief door Neptunus bezocht worden. Daardoor heb je dit jaar een aantrekkelijke uitstraling. Je bent dromerig en staat liefdevoller in relaties. Je bent empathisch en begrijpt goed wat mensen nodig hebben om gelukkig te zijn. Je kunt jezelf opofferen als dit nodig is om anderen blij te maken. Gebonden mensen kunnen leuke dingen bedenken om een relatie leuk te houden. Singles dienen op te letten dat ze reëel in het leven staan en niet teveel in een droomwereld leven. De kans op teleurstelling is dan groter. Ook moet je opletten dat je niet te naarstig op zoek gaat naar de man/vrouw van je dromen.

Er is vaak negatieve energie en je kunt mentaal zelfs door bepaalde mensen misleid worden. Jupiter zal half januari een vierkant met Neptunus vormen. Jupiter versterkt je fantasie en daardoor kan de droomwereld nog sterker worden. Dit kan leuk zijn, maar overdrijf niet teveel en houd de werkelijkheid in de gaten. Mercurius zal half februari tot half april in je sector van communicatie blijven. Daardoor ben je verleidelijk en heb je mooie praatjes. Let op dat je soms teveel fantaseert en dan niet altijd eerlijk bent. Met name in maart zal je hier voor op moeten passen, omdat Mercurius dan retrograde beweegt. De retrograde Uranus zal begin maart flink wat energie bieden om erotiek en romantiek in je leven te halen. Daarbij zal Mercurius in jouw sector van liefde bewegen.

Er komen problemen van vroeger in je relatie terug. Deze kun je met liefde oplossen. Voor singles kan er een ex-partner terug in je leven komen. Ook los je bepaalde problemen voor jezelf op, waardoor je openstaat voor een nieuwe relatie. Uranus reist in je sector van relaties en blijft daar lange tijd. Dit biedt krachtige energie voor transformatie van persoonlijkheid. Je geeft bestaande contacten aandacht en er zijn nieuwe vriendschappen mogelijk, maar huidige contacten kunnen ook afgebroken worden. Heb je een goede relatie, dan zal je onafhankelijk worden, door meer zelfvertrouwen.

Mars verblijft al in deze sector en er zijn veel kosmische krachten. Daardoor is er veel liefde tussen jou en je partner en zal je samen leuke activiteiten doen en nieuwe mensen aantrekken. Huidige vrienden krijgen ook veel aandacht. Ben je single, dan zijn er veel contacten of ruimte voor een nieuwe partner. Mars reist van april tot half mei in je sector van intimiteiten, waardoor je meer intimiteiten wilt delen. Je bent dan ook zeer aantrekkelijk. Een bestaande liefdesrelatie zal zich verdiepen. Vriendschappen zullen verbeterd worden en singles kunnen een intense energie uitstralen, waardoor er geregeld seks mogelijk is.

Niet alleen Mars biedt veel energie, ook de Zon, Mercurius en Venus gaan april en mei een verbinding met Uranus aan. Je maakt bij het verdiepen van relaties onverwachte verrassingen mee, waardoor je een andere kijk op een huidige- of ex-partner hebt. Je kunt wel eens onzeker zijn en dan denken dat je partner misschien wel een ander heeft. Tracht deze emoties te onderdrukken. Jupiter zal half juni een vierkant met Neptunus vormen. Je moet dan opletten dat je met beide benen op de grond blijft staan. In september zal Jupiter een verbinding maken met Neptunus, waardoor er fantasie, spirituele energie en veel speelsheid optreden. Daardoor kun je in een relatie de nadruk leggen op erotiek en spanning.

Let op dat je niet over grenzen heengaat. Net als eerder dit jaar verbinden de Zon, Mercurius, Venus en Mars in oktober en november zich met Uranus. Ook dan komen er flink wat emoties los. Let op dat je je eigen problemen en gevoelens niet op je partner of een ander sociaal contact projecteert, omdat je dan met conflicten te maken krijgt. Mercurius en Venus vormen dan in jouw teken ook een driehoek met Neptunus. In een relatie zijn er vele ingrediënten om er samen met je partner een mooie tijd van te maken. Je bent creatief en staat open voor leuke activiteiten en sociale contacten. Voor een single kan deze energie zorgen dat het contact met een huidige vriend(in) zich kan verdiepen, waardoor er de laatste maanden kansen zijn om samen gelukkig te worden. Je kunt het jaar dan ook prima afsluiten.

Carrière en financiën
Je bent in 2019 erg krachtig en weet geregeld veel te bereiken. Dit komt, omdat Saturnus en heersende planeet Pluto in de Steenbok staan en daardoor kracht bieden. Hoe krachtig je ook bent, laat je niet verleiden om teveel te communiceren. Je kunt je verwoorden bij gewone praatjes, maar niet als je je diepste gevoelens of zakelijke aspecten moet aangeven. Met name Pluto kan soms emoties en woorden blokkeren. De gedisciplineerde Saturnus is echter aanwezig om gedachten te versterken, waardoor je toch geregeld in staat bent te verwoorden wat je denkt en voelt. Uranus zal t/m februari in je sector van carrière verblijven. Deze planeet prikkelt om nieuwe dingen uit te proberen en te veranderen.

Je werkt het liefst alleen en dat zal zo blijven. Eind januari staat de Maan in je sector van carrière en dit geeft extra mogelijkheden om doelen voor de lange termijn te stellen. Omdat Mars tot half februari in deze sector verblijft, wordt aangeraden belangrijke veranderingen in deze periode te doen. Waarschijnlijk is dit één van de laatste kansen dit jaar voor iets groots en positiefs. Mercurius zal de 1ste helft van juli in deze sector verblijven en de energie geeft juist de kans oude doelen de kans te geven. Is er dus iets wat vroeger niet gelukt is, start daar dan nu mee. De kans dat je hier veel mee kunt bereiken, zal erg groot zijn. Ook is deze energie zeer geschikt om eventuele fouten of problemen uit het verleden op te lossen.

Mars bevindt zich juli tot half augustus in je sector van carrière. Dit biedt flink wat energie, waardoor je veel ambities hebt om van alles te bereiken. Je bent in ieder geval goed bezig en hebt vertrouwen. Jupiter bevindt zich een groot deel van het jaar in jouw sector van financiën. Dit is gunstige energie, maar je zult ook veel kwijtraken, omdat deze planeet veel vraagt. Je kunt kansen krijgen om geld te verdienen, te beleggen en je financiële situatie te verbeteren. Je voelt je vertrouwd en weet wat je moet doen, maar het blijft oppassen hoe je met de kracht van Jupiter omgaat.

Eind augustus kan de Nieuwe Maan fantastische energie bieden aan de Zon, Mercurius, Venus en Mars in de Maagd, die een driehoek vormen met Uranus, Saturnus en Pluto in de Steenbok. Gebruik energie om nieuwe dingen te starten. Dit is dit jaar echt de laatste kans voor iets groots. Ook is deze periode geschikt voor nieuwe contacten en ondersteuning van vertrouwde mensen. Deze tijd kunnen alle krachten dan gebundeld worden en kun je veel bereiken. Vanaf oktober zal Mercurius in jouw teken komen. Dit zal gunstig voor de Schorpioen zijn, omdat je dan goed kunt samenwerken. Let op dat je niet gelijk alles van jezelf laat zien. Mensen mogen soms best wel verrast worden door bepaalde acties die jij pleegt. Het zal belangrijk zijn om je te leren uiten, zodat mensen begrijpen waar je mee bezig bent en waarom.

Emotionele en fysieke gezondheid
Er zijn gunstige kosmische energieën te bespeuren en je sector van gezondheid zal positief geprikkeld worden. Je zult zowel mentaal als fysiek een goed jaar beleven en hoeft je daar dan ook niet druk over te maken. Heel soms kan je geestelijk bang zijn, maar als je dit overwonnen hebt, zullen symptomen van vroeger verdwijnen. Dit betekent niet dat je geen kleinere ziektes kunt krijgen. Je moet altijd op je voedingspatroon letten. Beweeg voldoende en ga geregeld naar buiten voor frisse lucht. Mars heeft een positieve invloed op voortplantingsorganen, waardoor je geregeld zin in seks hebt. Zelfs ouderen zullen merken dat ze meer lusten dan gewoonlijk hebben. Jongeren zullen vruchtbaar zijn, waardoor de kans op zwangerschap toeneemt. Door de activiteit van Mars wordt aangeraden je geslachtsorganen schoon te houden, omdat je te maken kunt krijgen met infecties of andere problemen.

Mars heeft een krachtige werking op jouw drang om te sporten en te bewegen. Daardoor is er veel activiteit in het hersendeel dat dit aanstuurt. Om gezond te blijven is het uitermate belangrijk fysiek actief te blijven. Hoe meer je sport, hoe gezonder je in het leven staat en hoe meer je controle over je driften hebt. Omdat Mars in 2019 een snelle beweging maakt, zal je vertrouwen sterk zijn en heb je veel behoeften en verlangens. Mensen met een chronische ziekte, kunnen door deze energie driftig op zoek gaan naar manieren om deze te verlichten. Bedenk dat het antwoord ligt in de manier hoe je leeft. Ben je verantwoord bezig, dan zal je veel meer in staat zijn chronische ziekten te overwinnen.

De Zon kan geregeld krachtige energie brengen om je gebit, gewrichten en spieren te versterken. Half februari, maart, juni, juli en november lijken de beste dagen te worden om gezond in het leven te staan. Eind januari tot eind februari, mei en augustus kun je beter geregeld slapen en moet je op je voeding letten.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde.

We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.